abonnement bol.com Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 15:21:49 #151
414785 sirdanilot
pi_168321680
Ik heb me ook wel eens georienteerd op bij een sterren restaurant te eten en ik kwam ook meer richting de 100-200 euro pp uit dan richting de 600.

Kijk als het 100-200 is, dan kun je het nog zien als een vervanging voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Ipv een weekendje weg doe je dan een avondje restaurant. Maar 600 dat gaat gewoon niet meer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168323169
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:[knip]

We begonnen met een amuse: piccalillyijs in een tomatenhoorntje met drop. Heel bijzonder. Er zat ook knettersuiker in of iets anders dat knettert, want het knetterde hard! De dropsmaak viel wel heel erg weg en dat vond ik wel jammer, want dat had dit heel goed kunnen maken. Nu was het ‘gewoon’ goed (8-).

Moet je nagaan hoe lekkerder het vroeger was i.v.g met nu als jij het nu al erg lekker vond.
Tegenwoordig is de piccalilly veel te koud,en de rest erg íngezakt qua structuur i.v.g.met vroeger toen alles in balans was en het altijd mijn lieveling starter was als ik FG binnenliep.



quote:
Toen kregen we iets waarvan ik niet meer precies weet wat het was (sorry, de drank vloeide rijkelijk c_/ ). Maar het was lekker! Op de foto mist een torentje van iets wat qua smaak wat weghad van dadel, met daarop iets van een leverpaté. En op dat stokbroodje (zo werd het echt genoemd) zat een waanzinnig lekker stukje gedroogde ham (geen idee welke), met een smaak die intenser was dan alle andere soorten gedroogde ham die ik ooit heb gehad. (8-)

Was vroeger rijker gevuld dan dat magere strookje wat je nu krijgt.


En de 'ham' is Joselito Gran Reserva Bellota. Vele plateaus van weggezet.

quote:
Het tweede gerecht was kabeljauw met een Aziatische bouillon met zoetzure sjalot. De kabeljauw was waanzinnig zacht, echt perfect gegaard, en de bouillon had iets zoetigs, hartigs, vissigs en pittigs. Heel mooie en diverse smaken in zoiets kleins dus. Het miste wel een beetje de wow-factor, maar was wederom gewoon goed. (8)

Hap-slik-weg tussedoortje. Fijn dat het je smaakte.

quote:
Daarna kregen we in een bepaald soort houten vat (sorry, vergeten hoe en wat precies) gesmoorde prei met coquilles, kreeft, aardappelmousseline, krokantje van aardappel, truffel en kaviaar. Ik had pas nog een discussie met mijn vader, die zei dat kaviaar geen smaak had. Ik zei toen al dat hij dan geen goede had, want deze kaviaar… Zo lekker! Bij het serveren werden we al weggeblazen door de fantastische geuren en dat gold ook voor de rest; alles was boterzacht en met een hapje van alles was het geen smaakexplosie, maar een hele subtiele bundeling van textuur en smaak. Enorm verrassend en het eerste echte hoogtepunt van de avond voor ons. (9)

Oh ja en dit gerechtje was en smaakte vroeger geweldig en zag er zoals op onderstaande foto uit.



Die 'bolle' heeft het nu 1 grote brei van heel veul smaken gemaakt zo van "ze proeven het toch niet."

Kaviaar op zich heeft ook geen smaak. I.c.m....kan het wel aangenaam zijn en de textuur kan je aanspreken. Die die 'bolle' heeft is wel top.



quote:
Maar het klapstuk kwam hierna: sukade met steak tartare en teksturen van pastinaak. Die sukade was werkelijk ongelooflijk lekker. Woorden schoten tekort om dit te omschrijven, maar toen de chef langsliep bij een ander gerecht en wij hem complimenteerden over dit gerecht, noemde hij het een feestje. En mijn god, wat was dit een feestje. Zo boterzacht en toch krokant (volgens mij zei hij dat dat een crumble was), zo vol van smaak en simpelweg zo bizar lekker. Hier konden we helemaal niets op aanmerken en als er niet nog meer gerechten aan waren gekomen, had ik deze op zijn Iwanius’ nog een keer uitgevraagd. En daarna nog een keer. Wat een toppert. :9~ (10)

Ja, dat is een lekkere combo. Zeg wel erbij dat dit een duidelijk voorbeeld is hoe hij er meer een ratjetoe van gemaakt heeft voor een hogere prijs.



Vroeger had je dus de FG steaktartaar die er al geweldig uitzag.


In die bloempot zit dus heul veul sukade!


De sukade was ook een apart gerecht. Hij heeft het dus samengevoegd door o.a.een stuk coquille en asperge? bij te voegen zodat het 1 'nieuw' gerecht voor de hoofdprijs wordt.

quote:
Vervolgens kregen we een wat lichter gerechtje, wat de smaken in de mond mooi reinigde. En hoewel dat in het totaalplaatje natuurlijk heel goed was, miste hier ik ook wel weer een beetje de wow-factor. Kwartelgelei met een mousse (denk ik) met dragon en munt en een toastje met eendenleverpaté. Die paté was to die for, de kwartelgelei was heerlijk fris en de kruidenmousse was erg mooi subtiel. (8-)

In mijn van lievelingsgerechten deze kwartelgelei. Blijf je uitvragen... :s)

quote:
Dat was de opmaat voor dat waar mijn zus al jaren naar smachtte: de wagyu. Die zat niet standaard in het menu en daar betaalden we dus extra voor, maar dat vonden we prima. Het was erg lekker, maar ik werd hier niet weggeblazen. De stukjes waren niet allemaal even mals (maar goed, mals waren ze nog steeds), maar ook dit was weer gewoon goed. De bijgerechtjes (kaassaus en iets met paddenstoelen) waren ook dik in orde. (8)



quote:
Hierna kwam weer iets om de smaakpapillen op te frissen. Wat het was? Iets met kokos, chocolade, limoen en lychee. Het was lekker, qua smaak natuurlijk heel anders, maar qua beleving vrijwel hetzelfde als bij de kwartelgelei. Prima opfrisser, maar niet súper bijzonder. (7.8)


Vroeger subtieler in smaak en in samenstelling.


quote:
Conclusie:

Het eten was goed, de sfeer was top en we hebben het heel gezellig gehad, maar ik had verwacht vwb het eten nog wat vaker weggeblazen te worden. Helaas gebeurde dat nu maar twee keer en voor de prijs die we voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (¤650 voor 2 personen) had ik daar net iets meer van verwacht. Ik zou hier nog wel een keer heengaan, gewoon omdat het kan en geld niet altijd heel belangrijk hoeft te zijn als je jezelf wilt trakteren, maar achteraf vroegen we ons af: was het die 650 waard? En dat vonden we eigenlijk niet. Het gemiddelde van alle gerechtjes bij elkaar komt uit op een goede 8, met de sfeer en gezelligheid erbij is mijn eindoordeel een 8+.
Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?
Waarom vraag ik dat want ik als ervaren FG gast vind ik dit stevig aangezien ik nogal wat gerechten mis waarvan ik weet dat die sowieso een rekening kunnen spekken.

vb:







Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2017 17:04:15 ]
  zaterdag 21 januari 2017 @ 17:19:12 #153
62913 Blik
The one and Only!
pi_168323374
Heb ook wel wat ervaring met sterrenrestaurants, maar 325 pp vind ik ook wel erg duur. Bij de Librije en Oud Sluis waren we dat niet kwijt voor het verrassingsmenu plus wijn-arrangement plus aperitief (champagne) plus koffie achteraf. Overigens wel paar jaar geleden.

Maar heb dus wel het idee dat je bij FG betaald voor 3-sterren terwijl je 2 (?) sterren krijgt.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 17:33:52 #154
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_168323605
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 17:01 schreef Iwanius het volgende:


Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
Vind je dit echt? Heb een aantal maal bij FG gegeten, maar ben helaas nooit overdonderd geweest. Ik vond veel gerechten wat "gekunsteld" aandoen en de algehele ambiance was niet veel anders dan veel andere restaurants. Het eten was goed, dat zeker, maar eigenlijk kan ik me nog nauwelijks herinneren wat ik heb gegeten, terwijl ik dat van veel andere restaurants nog wel weet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 17:35:06 #155
414785 sirdanilot
pi_168323620
Ach ja, ik denk uiteindelijk at the ende of the day, of het nu 200 of 600 euro kost, ik besteed dat geld liever aan een vliegticket naar een lekker warm land in Europa of omstreken (voor dat geld kom je ook wel in b.v. israel, marokko, kaapverdie...) + daar heerlijk lokaal te eten voor een schijntje. Zelfs als je in zo'n land naar de duurste restaurants gaat die er zijn kun je dan icm je vliegticket nog onder die enorme som van 600 euro heerlijk eten.

Al wil ik zeker naar de kromme watergang een 2 sterrenrestaurant bij ons in zeeland dicht bij waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Helaas kom ik nóóit meer op mijn 'geboortegrond' en dit restaurant ligt nogal afgelegen en ik kan geen auto rijden. En bovendien wil ik er sowieso niet in mn eentje heen. Maar daarvoor zou ik graag 200 pp betalen, hoor. En voor dat geld kom je daar ook zeker al een heel end qua eten en wijnen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:09:47 #156
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_168324134
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 17:01 schreef Iwanius het volgende:

Wat voor rode wijn dronk je? Per glas, fles? Had je champagne, zo ja welke en glas?,fles?
Waarom vraag ik dat want ik als ervaren FG gast vind ik dit stevig aangezien ik nogal wat gerechten mis waarvan ik weet dat die sowieso een rekening kunnen spekken.
Ik heb echt geen flauw idee meer welke wijnen het waren, daarvoor heb ik echt veel te weinig verstand van wijn om te kunnen onthouden. Maar het ging per glas. En is het niet zo dat als je een wijnarrangement neemt, dat 'all in' is? Zo staat het iig wel op de site aangegeven.

quote:
Maar zoals ik al eerder zei in een reactie aan iemand: Als je FG voor een eerste keer meemaakt dan geraak je al snel overdonderd dat je al daar bent en is alles al gauw geweldig. I.i.g leuk dat je de moeite hebt genomen FG eens te bezoeken.
Nou, dat is het dus: ik ben in zijn totaliteit niet weggeblazen, slechts bij die ene twee gerechtjes. Ik had er toch meer van verwacht, nu was het gewoon goed en niet extreem goed. Ik las jouw minder positieve reviews over 2.0 altijd een beetje met zoiets van 'Ja hoor, dat kan toch helemaal niet?' maar als je al zoveel goeds hebt gegeten als jij, snap ik dat nu dus wel heel goed. Helemaal als je jouw foto's met de mijne vergelijkt (al vond ik juist de smaken tezamen van die prei met vis waanzinnig goed), lijkt het totaalplaatje inderdaad iets minder nu. Zoals Robin al zei: je zoekt bij (twee) sterrenrestaurants meer dan 'gewoon goed'. Dat was het nu overall gezien toch wel, maar alsnog was het een toffe ervaring.

Overigens: goed punt van dat koude piccalilly-ijs, die vond ik ook te koud. Daardoor overheerste de temperatuur de smaak net iets teveel en viel de dropsmaak denk ik weg.

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
Nee, vonden wij dus ook. Van de wijnen heb ik dus weinig onthouden, maar volgen mij kwamen ze zo goed als allemaal uit dit millennium en zelfs ook nog dit decennium.
pi_168324645
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:28 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, maar in mijn ogen zeker geen 650 euro waard qua eten, tenzij je er een Mouton Rothschild uit 1973 ofzo als wijnfles bij gedronken hebt.
1975 *) In NYC kostte de '95 $5.000,- :') Belachelijke prijs.

Zijn geboortejaar.


[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 21-01-2017 18:46:49 ]
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:45:42 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168324714
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 17:35 schreef sirdanilot het volgende:

Al wil ik zeker naar de kromme watergang een 2 sterrenrestaurant bij ons in zeeland dicht bij waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Helaas kom ik nóóit meer op mijn 'geboortegrond' en dit restaurant ligt nogal afgelegen en ik kan geen auto rijden. En bovendien wil ik er sowieso niet in mn eentje heen. Maar daarvoor zou ik graag 200 pp betalen, hoor. En voor dat geld kom je daar ook zeker al een heel end qua eten en wijnen.
Dat is zeker de moeite waard. Wij waren er anderhalf jaar geleden. Met een overnachting erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168324734
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:41 schreef Iwanius het volgende:

[..]

1975 *)

Zijn geboortejaar.

Goed jaar is dat.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:49:01 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168324765

Toen ze net open waren. Zucht. Waar blijft de tijd...
pi_168324802
Dat ziet er wel mooi uit, ja.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 18:51:19 #162
414785 sirdanilot
pi_168324809
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:41 schreef Iwanius het volgende:

[..]

1975 *) In NYC kostte de '95 $5.000,- :') Belachelijke prijs.

Zijn geboortejaar.

Een beetje een rare vraag maar bedacht me dit net:

Betaal jij eigenlijk met creditcard of altijd cash, als je luxe uit eten gaat?

Lijkt me niet zo veilig om met een bedrag met 4 cijfers in je portemonnee over straat te wandelen, al kan het eigenlijk overal in Nederland natuurlijk wel gewoon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:56:20 #163
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168324916
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:51 schreef Tem het volgende:
Dat ziet er wel mooi uit, ja.
Al zou ik vandaag dat ene zwarte vlekje middenin wel wegshoppen. :D
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 18:58:34 #164
414785 sirdanilot
pi_168324962
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.

En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168324986
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Al zou ik vandaag dat ene zwarte vlekje middenin wel wegshoppen. :D
Wel mooi juist, zo'n kleine imperfectie :P
pi_168325034
650 euro. En je weet de wijnen niet. Dus zo speciaal waren ze kennelijk niet..

Heb je niet het gevoel opgelicht te zijn? Mss staat er iets op de rekening wat helemaal niet van jullie was?
Make my day!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 19:07:42 #167
414785 sirdanilot
pi_168325185
Sowieso geven ze toch altijd een bonnetje bij de rekening? Of zeggen ze gewoon ja het is zoveel geld, zonder bonnetje :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168325400
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_168325461
Bij fg1.0 was ik in hun laatste week met de beste 7 gerechten van de afgelopen 7 jaar. Toen had ik echt een wow-gevoel. O+
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 19:17:55 #170
414785 sirdanilot
pi_168325489
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:14 schreef habitue het volgende:
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
Dat was voor met zn tweeen dacht ik, dus rond de 300 pp.

Vind ik nog steeds erg duur voor iets wat geen 3 michelinsterren is of als er geen krug of iets anders duurs aan eten/drinken bij zit.

Dan besteed ik die 300 euro liever aan een weekendje lissabon, van dat geld kun je vlucht, redelijk hotel en heerlijk eten gemakkelijk betalen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168325553
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:59 schreef Tem het volgende:

[..]

Wel mooi juist, zo'n kleine imperfectie :P
Ik moest toen denken aan..
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_168325918
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:20 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik moest toen denken aan..
[ afbeelding ]
Mooie vrouw :Y
pi_168328604
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:58 schreef sirdanilot het volgende:
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.

En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee :(
In mijn ervaring wordt iedereen gelijkwaardig slecht behandeld. Service is vaak gewoon niet zo vriendelijk bij de Chinees.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 21:17:03 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168328765
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:17 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan besteed ik die 300 euro liever aan een weekendje lissabon, van dat geld kun je vlucht, redelijk hotel en heerlijk eten gemakkelijk betalen.
Ja, dat weten we nou wel, ja! }:|
pi_168330586
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 22:25:34 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168331014
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Wat maakt het uit. Mensen lezen de review en hebben daar plezier aan. Ook zonder dat iedereen och en wee roept. Dat de discussie daarna over prijzen gaat doet daar weinig aan af hoor.
pi_168331040
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat maakt het uit. Mensen lezen de review en hebben daar plezier aan. Ook zonder dat iedereen och en wee roept. Dat de discussie daarna over prijzen gaat doet daar weinig aan af hoor.
Ok meid, ben alweer gerustgesteld.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 22:29:30 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168331119

San San Rotterdam


Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker. :D
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".

Maar goed : 8 punten!
  zaterdag 21 januari 2017 @ 22:33:30 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168331206

Zino Urban Bistro


Gisteren weer eens bij Zino gegeten, even gauw, op de bonnefooi.
Blijft een leuk adres: 32,50 euro voor een 3-gangen menu en deze keer waren alle gangen weer top. Leukste vond ik de gele bonensaus bij de zuurkool en procureur. Leuke fusion. Dat ga ik misschien eens pikken. 8-)

Cijfer: 8,5
pi_168331669
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Ik vind de borden bij Iwanius ook beter opgemaakt.

Alle waar naar zn geld. Vind je niet?
Make my day!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 23:06:26 #181
414785 sirdanilot
pi_168331986
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam


Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker. :D
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".

Maar goed : 8 punten!
Ziet er heerlijk uit. Helaas in Roffa en niet in Den Haag :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 23:08:04 #182
414785 sirdanilot
pi_168332032
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 21:12 schreef n0a het volgende:

[..]

In mijn ervaring wordt iedereen gelijkwaardig slecht behandeld. Service is vaak gewoon niet zo vriendelijk bij de Chinees.
Iemand die ik ken heeft Chinees gestudeerd een tijdje (kan het niet vloeiend spreken maar wel een beetje ) en gaat vaak chinees uit eten met veel chinezen erbij, en dan worden ze toch echt een stuk vriendelijker behandeld dan als het alleen maar hollanders zijn.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168332274
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 19:14 schreef habitue het volgende:
Bij librije was ik minder kwijt, bij fg1.0 210 pp geloof ik. (Zonder wagyu) 650 is echt achterlijk veel.
ik ben 2x bij de librije geweest ook rond 2010 en geloof in 2013 en was ook minder kwijt.
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_168332297
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 23:08 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Iemand die ik ken heeft Chinees gestudeerd een tijdje (kan het niet vloeiend spreken maar wel een beetje ) en gaat vaak chinees uit eten met veel chinezen erbij, en dan worden ze toch echt een stuk vriendelijker behandeld dan als het alleen maar hollanders zijn.
Ik ben Chinees, maar spreek het niet. In de traditionele restaurants waar ik meestal kom is bediening functioneel, maar niet vriendelijk of hartelijk. Taal spreken zal wat verschillen, maar ik zie geen groot verschil met andere tafels.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 23:23:37 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168332407
Chinese klanten eisen meer aandacht en krijgen dat.
  zondag 22 januari 2017 @ 00:21:14 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168333532
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam


Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker. :D
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".

Maar goed : 8 punten!
Ook intussen al 2x geweest met vooral wat CUL-SC mensen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168333608
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:10 schreef MCH het volgende:
Nou weten we ook gelijk waarom Iwanius nooit prijzen prijsgeeft, neemt iemand eens de moeite voor een dikke review gaan 9 v/d 10 reacties over de prijs.
Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken :')
pi_168333713
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 00:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken :')
Welk wijntje?
Make my day!
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 januari 2017 @ 01:45:52 #189
414785 sirdanilot
pi_168334625
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 00:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Valt mij ook op ja. Of over of je wel de bob bent of hebt, want je hebt immers een wijntje gedronken :')
Daar heb ik eigenlijk niet zo heel vaak discussies over zien langskomen hier op het forum hoor. Of ik heb ze (gelukkig) gemist. Wel over geld. Maar ja, we zitten hier in nederland he, dus als je niet wil dat het over geld gaat zit je hier niet zo goed :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168335587
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Chinese klanten eisen meer aandacht en krijgen dat.
Omdat ze chinees zijn. Kun je nagaan terwijl HK chinezen de slechtste klanten zijn voor een Chinees restaurant omdat ze nooit tippen, meestal en masse komen en 'goedkoop' vaak bestellen i.t.t. Nederlanders die gemiddeld genomen duurder eten en wel tippen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:58 schreef sirdanilot het volgende:
Ik wil trouwens van de week écht Chinees gaan eten. Maar ik ben bang dat alles in Den Haag vol zit ivm chinees nieuwjaar? Of valt dat wel mee.

En word je echt als hond behandeld als er niet minstens één chinees (uitziend persoon) bij zit, of is dat een fabeltje? Want alle chinees (uitziende mensen) die ik ken kunnen niet mee :(
Men is juist tegen Nederlanders/westerlingen netjes en beschaafd en meestal wat groffer tegen landgenoten omdat de bediening weet dat ze toch nooit tippen. Vwb eten in de week waar Chinees Nieuwjaar wordt gevierd moet je gewoon zorgen dat je een plek reserveert ( of gewoon eerder eten),als ze al niet bezet zijn want het is natuurlijk een beetje dom om ook te gaan reserveren op het tijdstip dat de Chinezen massaal gaan eten.(meestal tegen 15:00 uur) Kans dat je daar tussenkomt is klein. En gewoon binnenlopen op eerder genoemd tijdstip is gewoon dom want je zal niet geplaatst worden.

Ik zelf ga dit jaar niet op de uitnodigingen in omdat ik gewoon geen zin heb. Heb het al genoeg keren meegemaakt Chinees nieuwjaar met het uitdelen van envelopjes en het schransen en zuipen aan tafel i.c.m. de welbekende chit-chats. Feliciteer wel wat bekenden maar ga niet mee-eten. Zit liever ergens rustig te acclimatiseren dan die herrie om mij heen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:51 schreef sirdanilot het volgende:

Een beetje een rare vraag maar bedacht me dit net:

Betaal jij eigenlijk met creditcard of altijd cash, als je luxe uit eten gaat?

Lijkt me niet zo veilig om met een bedrag met 4 cijfers in je portemonnee over straat te wandelen, al kan het eigenlijk overal in Nederland natuurlijk wel gewoon.
Het liefst betaal ik cash. Soms pin ik weleens en heeeeel soms flikker ik dat plastic kaartje op tafel.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2017 04:55:04 ]
pi_168335892
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:

Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".
Ik wil me wel opofferen om je disgenoot te zijn hoor! San San: O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_168336155
Sansan is lekker, moest er wel een keer meer dan een uur wachten op de hoofdgerechten
  zondag 22 januari 2017 @ 11:09:46 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168337782
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen. _O-
pi_168338153
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is zeker de moeite waard. Wij waren er anderhalf jaar geleden. Met een overnachting erbij.
Je kunt daar met Groupon voor zeer schappelijke prijzen heen!
Whatever...
pi_168338188
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:11 schreef vinnypassy het volgende:

[..]


[..]

Nee, ik gaf aan dat zij minder gemakkelijk geld opzij zet, dus er is ook niet speciaal voor gespaard. Dankzij de meevaller ging het nu zonder probleem.

De prijs is inderdaad wel extreem hoog. Overigens is het 7-gangendiner normaal ¤145 en het wijnarrangement daarbij ¤57, dus ik weet ook niet waarom het zo hoog is uitgevallen. Heb er ook totaal niet aan gedacht ff op het bonnetje te kijken. :') Maar goed, dat gaat mijn zus nog ff navragen. Ik denk dat we een 9-gangendiner hebben gehad, want ik tel 9 gangen en dan betaal je standaard ¤241 pp, maar mijn zus zegt dat de desserts enzo niet meetellen.

Wordt vervolgd dus.
De wagyu, het water, koffie met friandises. Eventueel een aperitief of extra drankje. Gaat hard als je 25 Aftikt voor een aperitief.

Als je er maar van genoten hebt!

Was niet mijn bedoeling om je recensie af te zeiken. Leuke recensie en hopelijk maak je er meer.
Whatever...
pi_168343009
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 11:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen. _O-
We zouden ook gewoon teruggaan, want het was wel lekker. Moest wel langer wachten op 'mijn' hoofdgerecht dan de rest.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 januari 2017 @ 14:39:23 #197
414785 sirdanilot
pi_168343107
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:35 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

We zouden ook gewoon teruggaan, want het was wel lekker. Moest wel langer wachten op 'mijn' hoofdgerecht dan de rest.
Het is bij dit soort zaken het idee dat iedereen wel een gerecht kiest maar dat iedereen van alles wat pakt toch?

Zo typisch Nederlands en saai vind ik dat, één gerecht voor één persoon. Ik wil juist meerdere verschillende dingen proeven.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 januari 2017 @ 14:41:14 #198
414785 sirdanilot
pi_168343167
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 11:09 schreef RobinOok het volgende:
Dan zal er iets serieus zijn misgegaan, meestal krijg je je hoofdgerechten nog voor de voorgerechten op zijn. Zoals dat normaal is trouwens, in China. Isegrim en LHO weigeren om die reden de hoofdgerechtn tegelijk met de voorgerechten te bestellen. _O-
Ik hoor nu trouwens van die vriend van mij (die veel chinezen kent) dat ze een menukaart voor niet-chinezen hebben en een chinese menukaart, en er staan op de chinezse menukaart veel meer verschillende gerechten dan op de niet-chinese.

Dus lijkt me dat er wel degelijk een verschil in zit. Ik bedoel ik snap dat veel hollanders kippentenen en hanekammen onsmakelijk vindeen, maar je kan het toch wel gewoon op de menukaart zetten? Misschien wil ik juist wel kippetenen....
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168343306
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2017 14:46:15 ]
pi_168343604
quote:
2s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:45 schreef Iwanius het volgende:
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.
Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminken :P
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')