abonnement Unibet Coolblue
pi_168344639
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 15:54 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja maar als je geen Chinees spreekt krijg je ook gewoon de kaart voor niet_chinezen .

Echt jammer, wou dat ik meer chinezen kende dan had ik er één meegenomen. Maar helaas, alle chinezen zijn 'op', haha.
Ja das waar, die kaart is ook in het chinees geschreven
pi_168345231
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:41 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik hoor nu trouwens van die vriend van mij (die veel chinezen kent) dat ze een menukaart voor niet-chinezen hebben en een chinese menukaart, en er staan op de chinezse menukaart veel meer verschillende gerechten dan op de niet-chinese.

Dus lijkt me dat er wel degelijk een verschil in zit. Ik bedoel ik snap dat veel hollanders kippentenen en hanekammen onsmakelijk vindeen, maar je kan het toch wel gewoon op de menukaart zetten? Misschien wil ik juist wel kippetenen....
Moeilijk he, je mond opentrekken en om kippentenen te vragen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 januari 2017 @ 16:27:26 #205
414785 sirdanilot
pi_168345348
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 16:22 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Moeilijk he, je mond opentrekken en om kippentenen te vragen.
Ja ik denk dat ik die wel uitvraag want dat is toch echt iets typisch chinees.

Bij ons eten alleen de armste mensen kippentenen (ben half braziliaans).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_168348415
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 16:27 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja ik denk dat ik die wel uitvraag want dat is toch echt iets typisch chinees.

Bij ons eten alleen de armste mensen kippentenen (ben half braziliaans).
Gewoon standaard dimsumtentje opzoeken waar ze fotomenu hebben. Hoef je alleen maar te wijzen.
pi_168350206
Kunnen jullie geen topic openen over niet chinezen die bij een echte chinees willen eten?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2017 19:07:46 ]
  zondag 22 januari 2017 @ 19:38:47 #208
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168351086
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 18:12 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Gewoon standaard dimsumtentje opzoeken waar ze fotomenu hebben. Hoef je alleen maar te wijzen.
Ook daar hebben ze ook een andere kaart voor Chinezen.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 23-01-2017 00:20:36 ]
pi_168360674
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:58 schreef Fatoeman het volgende:

Misschien ook mijn haar zwart verven en spleetogen schminken :P
Als je het doet voor die specifieke Chinese gerechten:

Hoeft niet eens meer want wat ik eerder zei m.b.t 2 verschillende menukaarten is anno 2017 bijna passe omdat de meeste HK restaurants in Rotterdam sowieso alle 'aparte' en typische 'Chinese' gerechten van de Chinese menukaart overgeheveld hebben naar de normale menukaart omdat steeds meer 'gweilo's ( niet-Chinezen) ook deze gerechten hebben ontdekt en lekker vinden. Dus ja, je gefrituurde/gestoomde 'kippenpootjes' vind je ook op de gewone menukaart.

Daarbij vinden een hoop uitbaters van verschillende restaurants dat het eigenlijk van de gekke is dat ze hun landgenoten voordeeltjes geven als die zelf, als het erop aankomt, hun de volle mep laten betalen (¤ 750,-) voor allerlei festiviteiten zoals het meedoen met het Chinees Nieuwjaar en bijbehorende Drakenoptocht en waar elk restaurant dan gezegend en ingewijd wordt met kool.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2017 00:17:23 ]
pi_168361293
quote:
2s.gif Op zondag 22 januari 2017 14:45 schreef Iwanius het volgende:
Klopt er is inderdaad een kaart voor Chinezen ( in het Kantonees) en 'gweilo's' alias niet-Chinezen.
Prijzen zijn ook verschillend ( goedkoper voor Chinezen) en de Chinezen krijgen bepaalde dingen gratis zoals de witte rijst.zoete fruit als dessert,ijsthee en de pot warme thee. Dat is een stilzwijgende afspraak. Dus "Ja"heb je door dat al die Chinese restaurants nu al jaren hun centjes verdienen aan de westerlingen? Bij deze. Want aan hun landgenoten verdienen ze niets.
quote:
6s.gif Op maandag 23 januari 2017 00:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Als je het doet voor die specifieke Chinese gerechten:

Hoeft niet eens meer want wat ik eerder zei m.b.t 2 verschillende menukaarten is anno 2017 bijna passe omdat de meeste HK restaurants in Rotterdam sowieso alle 'aparte' en typische 'Chinese' gerechten van de Chinese menukaart overgeheveld hebben naar de normale menukaart omdat steeds meer 'gweilo's ( niet-Chinezen) ook deze gerechten hebben ontdekt en lekker vinden. Dus ja, je gefrituurde/gestoomde 'kippenpootjes' vind je ook op de gewone menukaart.

Daarbij vinden een hoop uitbaters van verschillende restaurants dat het eigenlijk van de gekke is dat ze hun landgenoten voordeeltjes geven als die zelf, als het erop aankomt, hun de volle mep laten betalen (¤ 750,-) voor allerlei festiviteiten zoals het meedoen met het Chinees Nieuwjaar en bijbehorende Drakenoptocht en waar elk restaurant dan gezegend en ingewijd wordt met kool.
Hoe zit het nu? :?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_168361361
Simpel toch? Dat het jarenlang zo was die twee verschillende menukaarten maar dat dat nog maar weinig wordt gedaan als ik over Rotterdam spreek voor redenen die ik hierboven heb uitgelegd. Dus het heeft geen zin te vragen naar de Chinese menukaart omdat die er bijna niet meer is bij de meeste HK restaurants. Men voert dus gewoon 1 menukaart waar alles in is samengevoegd.
pi_168361395
quote:
2s.gif Op maandag 23 januari 2017 00:31 schreef Iwanius het volgende:
Simpel toch? Dat het jarenlang zo was die twee verschillende menukaarten maar dat dat nog maar weinig wordt gedaan als ik over Rotterdam spreek voor redenen die ik hierboven heb uitgelegd. Dus het heeft geen zin te vragen naar de Chinese menukaart omdat die er bijna niet meer is bij de meeste HK restaurants. Men voert dus gewoon 1 menukaart waar alles in is samengevoegd.
Helder. Stond er wat verwarrend, want uit je eerste post begreep ik dat dat nog steeds de standaard was.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_168361687
On topic:
Gisteren gedineerd bij Wiezen (1*) in Eindhoven.

Piepklein restaurant in de uitgaansbuurt van de stad. Gebrek aan ruimte was te merken en bepaalt ook zeker mijn review. Ik had niet verwacht dat we a la IKEA style dicht op elkaar moesten zitten. De zaak zat vol, maar een rustig gesprek was niet mogelijk.
Het eten was prima: amuse van rundertartaar was heerlijk zacht en goed op smaak gebracht.
Voorgerecht: tonijntartaar met yuzu en rijstwijnschuim. De toevoegingen maakten het tot een perfect gerechtje.
Hoofd: Bresse piepkuiken met foie en aardse groenten. Malse kip en lekkere variatie in bereiding van groenten. Half wijntje erbij gevraagd wat goed paste.
Na: chocolade mousse met diverse bereidingen van passievrucht. Daarbij vanille ijs met olijfolie en zeezout.

Al in al: lekker gegeten, mooi hoe de chef 1 ingrediënt de hoofdrol liet spelen, wat door de diverse garnituren helemaal tot zijn recht kwam. Voor het eten (prijs/kwaliteit) zou ik zeker terug gaan. Maar dan wel met minimaal 3 mensen, zodat we aan een ronde tafel kunnen zitten die wat meer privacy biedt.

Al in al: 8/10

Als ik tijd heb zal ik nog een reviewtje van mijn bezoek aan Inter Scaldes schrijven waar ik in december ben geweest.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  Moderator / Miss SHO maandag 23 januari 2017 @ 04:16:24 #214
22592 crew  Ole
pi_168364100
:o
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_168364742


[ Bericht 100% gewijzigd door -Strawberry- op 23-01-2017 08:24:30 (Verkeerd topic) ]
pi_168479938
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 08:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik wil me wel opofferen om je disgenoot te zijn hoor! San San: O+
Ik ook! Wanneer gaan we weer? Ik begon wat water in de mond te krijgen bij de foto van Robins aubergines :9~
Spoilers!
  vrijdag 27 januari 2017 @ 22:49:57 #217
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168480109
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 22:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

Ik ook! Wanneer gaan we weer? Ik begon wat water in de mond te krijgen bij de foto van Robins aubergines :9~
Ik wil ook best nog een keertje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_168480751
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
San San Rotterdam


Sinds we ons realiseren dat San San op maandag open is eten we er weer vaker. :D
Op het buikspek en aubergines na dingen die ik niet eerder bestelde. Denk ik. Alles lekker, goed bereid, maar ik moet echt niet vergeten volgende keer te vragen of het aub wat pittiger kan. Beetje een dilemma omdat mijn lief het wel goed vind zo, maar ik mis toch een beetje de smaakexplosie. De smaken lijken "verwaterd".

Maar goed : 8 punten!
Inspiratiedag is tegenwoordig (nouja, sinds een jaar of twee) op dinsdag ipv maandag :Y

En zolang je ze niet herkennen inderdaad je overtuigingskracht in zetten dat het écht heter mag, want het wordt niet alleen minder pittig maar wat laffer inderdaad.
  zondag 12 februari 2017 @ 17:17:59 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168856078

Restaurant L'Entrecôte


Waar
restaurant L'Entrecôte, museumpark 35, Rotterdam.

Wat heb je gegeten
Entrecôte van een black angus os, 3 maanden gerijpt, kort aangebraden in zijn eigen vet, daarna in eEn rustkast op temperatuur en tot slot voor de smaak lekker gegrilld. Met frietjes. Meer moet dat niet zijn. Vinden ze bij L'Entrecôte. En dat is misschien ook wel waar, want de entrecôte was heerlijk. De crêpes waren iets minder. De wijn daarentegen subliem en ook wel eens leuk en redelijk uniek: slecht 1 keer over de kop.

Cijfer
8,8

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 12-02-2017 21:17:23 ]
pi_168862072
Terecht cijfer. Was ook mijn ervaring een tijd terug. (hoef ik mijn ervaring met foto's die ergens onder de stapel van nog " to do" ligt en nog geschreven moet worden ook niet te plaatsen) Gewoon goed eten en redelijke prijs.Zou niet misstaan op De Meent. Leuk dat jij ook een "Rothschild" hebt gedronken. >:)

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 12-02-2017 21:05:11 ]
  zondag 12 februari 2017 @ 22:03:18 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168864116
Ja, een Rothschild die ik kon betalen, die laat ik niet aan me voorbij gaan, dacht ik! :s)
pi_168880709
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2017 22:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een Rothschild die ik kon betalen, die laat ik niet aan me voorbij gaan, dacht ik! :s)
Te koop bij de Makro, euro of 9 :P
hardcoholic
  maandag 13 februari 2017 @ 20:38:06 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168881143
Oh, mijn lief is een slecht googelaar. :)
Maar nog, ik reken btw er wel bij.

Maar bedankt voor de tip, kijken of ik van de week tijd heb er langs te gaan. :9
pi_168881812
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2017 20:38 schreef RobinOok het volgende:
Oh, mijn lief is een slecht googelaar. :)
Maar nog, ik reken btw er wel bij.

Maar bedankt voor de tip, kijken of ik van de week tijd heb er langs te gaan. :9
Is weer jaartje geleden dat ik zeker weet dat ze ze in het assortiment hadden. Dus ala je slim bent bel je eerst even ;)
hardcoholic
pi_168916328
Wij hadden een lekker lang weekend in een huisje in Schoorl, en zijn vrijdagavond bij Merlet wezen eten. Ze hebben 1*

Wat was dat lekker zeg :)

Je zou misschien wat kunnen twijfelen aan de inrichting, die is wat aan de oubollige kant met een niet al te lichte zaal achteraf in het hotel, oude stoelen met afbladderende goudverf, en lillijke kunst aan de muren. Maar we komen om te eten en dat is belangrijker dan entourage!

Ik heb wel wat foto's gemaakt, maar met mn telefoon en zonder flits dus dat voegt niet veel toe. Beschrijvingen des te meer!

Na onze keuze voor alles wat ze hadden (6 gangen, + beiden wijnarrangement halve glaasjes) kregen we al meteen de reactie: "Ha jullie zijn fanatiekelingen, leuk! We gaan ons best doen voor jullie :) "

We begonnen met wat brood, zout en olie en een fles water op tafel. Eerste 2 amuses volgden snel:
een hoorntje van krokant pompoen, gevuld met eendenlever. Heel lekker, maar dat hoorntje wordt sinds FG het bedacht heeft inmiddels overal wel geserveerd....
Daarnaast een balletje tartaar van kreeftenvlees. Ook zeer smakelijk.



Er volgde nog een amuse, oester, met wat komkommer nat, sorbet van wasabi en nog wat frisse dingetjes. Ik ben eigenlijk geen oester fan, maar zo was ie wel lekker.


Eerste gang:
carpaccio van coquilles, ben eigenlijk een beetje vergeten wat er verder bij zat want t was een heel licht maar ook iets vlak gerecht. Coquille is gegrilld eigenlijk veel lekkerder, rauw smaakt het gewoon net naar niks.
Om al dat lichte spul wat tegenwicht te bieden, kwam de ober met een rasp en een groot blok van iets zwarts. Truffel? nee, het was een blok met geperste kapotte kaviaar. Niet compleet ronde kaviaar wordt vaak weggegooid, maar de sjef had dus van dat "afval" een bonk geperst, deze gerookt en gedroogd op de BBQ, en zo heb je een natuurlijk zoute smaakmaker.

Wel een smakelijke wijn erbij, een Spatburgunder van Weingut Kopp

Wel grappig om hier even te melden, de sommelier is een super enthousiaste jonge vent die als een circus speaker de wijn aankondigt. Misschien niet ieders ding, en na 3 wijnen weet je het ook wel, maar ik vond het wel leuk gebracht. En naarmate we gedurende de avond verder kennismaakten werd het ook af en toe een echt gesprek, en niet alleen maar een one-man-show

Na de wat vlakke eerste gang bleek dat het gelukkig alleen maar een aanloopje was. Wat volgde waren 4 gangen die allemaal op zichzelf een hoofdgerecht konden zijn. Wow wow, allemaal zo goed!

Tweede gang:
Langoustine, met vadouvan, pompoencrème. Zo ongelooflijk krachtig en lekker, ik stond op het punt om het nogmaals uit te vragen. Maar ik was ook benieuwd naar gang 3!
Wijn erbij: vergeten. Een riesling meen ik me nog te herinneren.

Derde gang:
Stukje Tarbotfilet met crème van sjalot, gesmolten eendenlever, op een bedje heeeeeeel lekkere sucade. Daaroverheen wat wintertruffel geraspt, en er zat een jus bij van gebrande ui (smaakte dus als uiensoep)
Ook al zo enorm lekker, met name de sjalottencreme en de sucade waren to die for
Erbij: een Australische Chardonnay, ben de naam even kwijt (een lijstje met de gedronken wijnen moet ik nog krijgen, heb ze gemaild)



Vier:
Er kwamen regelmatig al stammetjes hout langs, waar dan elke keer een heerlijke BBQ geur uit dreef. Wij kregen ook zo'n stammetje op tafel, af en toe een klein sliertje rook eruit.



Dat bleef zo een minuut of 5 staan, toen kwamen de borden met een bedje van aardpeer, pastinaak krokantjes en aan tafel een umami jus eroverheen geschonken. Het stammetje ging open en daar lagen twee flinke stukken zwezerik in die er bovenop gingen. Onderin het stammetje lagen wat kooltjes, gloeiende denneappel. Daaroverheen nog wat wintertruffel.

Ja alweer truffel, dit is echt een stevig winters menu, en het sneeuwde ook inmiddels weer buiten dus wij zaten heerlijk te genieten.
Erbij: een stevige Hongaarse rooie, Bikavér (stierenbloed)



Vijf:
het eigenlijke hoofdgerecht. Normaal is dat dan het summum van de avond, maar gang 2 t/m 5 waren eigenlijk al 1 voortdurend culinair orgasme :)
Reerug, een prachtig recht en rood balkje vlees, een bonbon van eendenlever bekleed met sauce royale met het reebloed en chocola. En diverse wintergroenten erbij.
Wijn hierbij was een iets koele Zuid Afrikaanse Pinotage. Ook alweer zo lekker.



Toe nog koffie thee en friandises van een enorme kar met chocolaatjes, allebei een lekkere whisky, en nog wat meer koffie omdat de sommelier en ik onze gezamenlijke barista hobby ontdekten. Dus we kregen nog wat speciale en heel exclusieve Nespresso dingen op tafel, waarbij ik elke keer mocht raden of het nou nespresso of een koffie uit de "gewone" machine was.
Veel fout gegokt, wat eigenlijk gewoon een enorm compliment voor Nespresso is!



Uiteindelijk zeer voldaan van al dat acclimatiseren tegen een uur of 1 als een van de laatste naar buiten gerold. Dit was echt lekker!

ik had vooraf wel gelezen dat ze eigenlijk meer dan 1 ster verdienen, maar kan me daar wel in vinden. Dit ontsteeg het 1-ster niveau wel, zowel in kwaliteit en smaak als in verzorging en hoe je interactie met de bediening is.

Eten: 8, neigend naar een 9
Prijs / Kwaliteit: 7 (t was bijna 350 ¤ incl tip, en we hadden halve glazen wijn. Dat prijspeil past alweer meer bij 2** dan bij 1*...
Entourage: 7, de brasserie aan de voorkant van de zaak is eigenlijk mooier ingericht dan de sterrenzaal achterin het hotel.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_168942150
Leuk. :s)
  dinsdag 28 februari 2017 @ 21:14:26 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169207286
Wanneer: 28-2-2017
Waar: Restaurant Truffels in Haarlem.
Wat:

Voor de zoveelste keer weer eens een bezoekje gebracht aan restaurant Truffels. We hadden nog een AH-restaurant-actiekaart en Truffels vond dat vaste gasten daar ook nog in februari gebruik van mochten maken.
En zoals altijd was het weer top.

Vooraf:


Tonijn & octopus met avocadomousse, een tartaar van komkommer en selderij, gerookte tomaat en limoen.

Hoofdgerecht:

2 x beef. Een mals stuk rosé gehouden bilstuk en een heerlijk stukje ingepakt stoofvlees. Vergezeld door aardpeer, geroosterde witlof, risotto en een bordelaisesaus.

Dessert:


Een mooie en zeer lekkere combinatie van sinaasappelsmaken, als schuim en als mousse met een gesuikerd stukje bloedsinaasappel, daarbij vanille en tonkabonen en een zuurstokijsje.

Bij het voorgerecht en het hoofdgerecht dronken we een heerlijke fruitige frisse Picpoul de Pinet. Daarbij een fles bruisend water en bij het dessert namen we een glaasje lichtzoete, maar frisse dessertwijn.

Alles bij elkaar waren we met z’n tweeën 68,50 kwijt.

Prijs/kwaliteit: 9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 februari 2017 @ 21:34:52 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169207969
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
  dinsdag 28 februari 2017 @ 21:50:52 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169208456
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
Ja. :*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 februari 2017 @ 22:07:59 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169208962
Verder natuurlijk een prima maaltijd. Zeker voor die prijs.
pi_169209340
Ziet er prima uit en dat voor die prijs met zijn tweeën. ^O^ Voor mij zou het net genoeg zijn in mijn eentje. })
pi_169209658
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
ja maar er zat ook selderij bij!!!
;)

OT: dat ziet er smakelijk uit golfer, goede prijs ook.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 1 maart 2017 @ 10:45:02 #233
414785 sirdanilot
pi_169215640
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
Ik zag eerst alleen dit en dacht toen 'serieus restaurants die een komkommersalade omdopen tot 'tartaar van komkommer' en er een hoofdprijs voor vragen :') ' maar als saladetje op een bord met andere dingen vind ik het niet zo heel raar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_169216234
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:22 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er prima uit en dat voor die prijs met zijn tweeën. ^O^ Voor mij zou het net genoeg zijn in mijn eentje. })
We hadden er nog wat brood bij met heerlijk druivenmostmayo :9
Inderdaad precies genoeg voor ons :)
pi_169216583
Hoofdgerechtje mocht van mij wel 2x groter maar verder ziet het er weer heerlijk uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_169216963
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoofdgerechtje mocht van mij wel 2x groter maar verder ziet het er weer heerlijk uit!
Extra uitvragen kan altijd :7
  woensdag 1 maart 2017 @ 12:14:47 #237
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_169217166
Eerst OT: het menu van Restaurant Truffels ziet er heerlijk uit.

Had laatst een dergelijke positieve ervaring bij Fjord in Rotterdam. Voor nog geen ¤ 18,- (lunch):

- Mosterdsoep met brood
- Gegrild rundvlees (ik meen me te herinneren dat het runderlende was, maar weet het niet meer zeker) met gegrilde tomaat, brood en boter
- Koffie, jus d'orange

Heerlijk gegeten. Geen foto's. Ik kan er maar niet aan wennen dat mensen hun eten fotograferen :@ Minpuntje: ze serveerden de koffie voor het eten in plaats van erna. Toen ik er iets van zei, kreeg ik de tweede koffie na het eten gratis ^O^

Nu offtopic, iets wat ik me al tijden afvraag: is uitvragen werkelijk de juiste term voor het bijbestellen van een gang? Ik heb er naar gegoogled, maar kom het verder nergens anders tegen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_169222960
"uitvragen"zoals ik het altijd noem is een ongebruikelijke term die ik zelf op zijn 'Cruijffiaans' :') heb verzonnen en eigenlijk afgeleid is van het uitserveren,een woord dat veelvuldig in de horeca wordt gebruikt wanneer een gerecht de keuken uit mag, richting de gast.

Vwb die toko waar je geweest bent. Volgens mij is dit nu sedert de opening al de 4de eigenaar die erin zit.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2017 17:31:18 ]
  woensdag 1 maart 2017 @ 17:41:12 #239
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_169223214
quote:
6s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:28 schreef Iwanius het volgende:
"uitvragen"zoals ik het altijd noem is een ongebruikelijke term die ik zelf op zijn 'Cruijffiaans' :') heb verzonnen en eigenlijk afgeleid is van het uitserveren,een woord dat veelvuldig in de horeca wordt gebruikt wanneer een gerecht de keuken uit mag, richting de gast.

Vwb die toko waar je geweest bent. Volgens mij is dit nu sedert de opening al de 4de eigenaar die erin zit.
Dat is niet best. Tenminste, als de boel pas sinds kort open is. Waarom zoveel wisselingen?

Wat mij trouwens opvalt is dat in veel restaurants/bistro's/eettentjes de lunch vaak van betere kwaliteit is dan het diner. Vermoed dat het hier niet anders is.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 10:53:23 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280063

Vis Op De Dijk


Vierde keer of zo dat we hier aten en nog steeds een aanrader. Met deze keer gefrituurde inktvis met aïoli, gravad lax met mierikswortel en allebei de gegrillde tonijn. Alles kraakvers en goed en lekker. Echt niks op aan te merken.

Volgende keer ga ik toch eens de vis van de dag bestellen. Ik roep altijd dat ik niet van in boter gebakken vis hou, maar toch eens kijken of dat echt zo is. :)

Hoe dan ook, gisteren afgerekend : 61,50 (dat was inclusief een fles prosecco)
Cijfer: 9,5
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:02:50 #241
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_169292512
Ziet er allemaal vrij standaard uit, maar als de smaken kloppen is dat niet altijd erg..
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:46:42 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169293694
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 22:02 schreef Luuksor het volgende:
Ziet er allemaal vrij standaard uit, maar als de smaken kloppen is dat niet altijd erg..
Het woord is klassiek. Klassieke garnalencocktail, klassieke garnalenkroketten, klassiek in boter gebakken schol, klassieke gravad lax. Maar alles homemade en tot in de puntjes verzorgd. En voor een goede prijs.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:48:40 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169293747
Ouderwets dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:57:24 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169293984
Nee, dat dan weer niet. De bijgerechten zijn modern. Veldsla met geroosterde zoete aardappel. Verse mierikswortel. Dat heeft niet op veel menukaarten in NL gestaan.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 4 maart 2017 @ 22:57:35 #245
414785 sirdanilot
pi_169293989
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 22:48 schreef golfer het volgende:
Ouderwets dus.
Klassiek vind ik beter klinken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_169314028
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 10:53 schreef RobinOok het volgende:
]
Vis Op De Dijk


Vierde keer of zo dat we hier aten en nog steeds een aanrader. Met deze keer gefrituurde inktvis met aïoli, gravad lax met mierikswortel en allebei de gegrillde tonijn. Alles kraakvers en goed en lekker. Echt niks op aan te merken.

Volgende keer ga ik toch eens de vis van de dag bestellen. Ik roep altijd dat ik niet van in boter gebakken vis hou, maar toch eens kijken of dat echt zo is. :)

Hoe dan ook, gisteren afgerekend : 61,50 (dat was inclusief een fles prosecco)
Cijfer: 9,5
Ik vond hem ook goed, 9,5... :N maar een dikke acht. De recensie moet ik nog steeds schrijven van dat bezoek ergens vorig jaar zomer of zo.. :') Ik vind het i.i.g een dikke aanwinst voor Kralingen.



Oh ga niet naar dat horeca zaaktje Thuis want dat is ondanks de leuke inrichting gewoon niks, echt niks. Wel stevige prijzen en bediening van lik mijn vestje.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2017 20:23:54 ]
  vrijdag 10 maart 2017 @ 10:22:03 #247
221912 minilot
Nancy boy
pi_169407754
Gisteren, Helai op de Piet Smitkade in Rottterdam-Zuid. Sorry voor de baggerfoto's, zijn gehaast met telefoon gemaakt. :7

Voorgerechten. Groentensamosa (vega) en pannenkoekjes met aardappel en pompoen (vega):




Hoofdgerecht van gezelschap: mixed grill met lams-, rund- en kipkebab + bijgerechten:


Mijn hoofdgerecht: met prei gevulde pastabuideltjes en rode saus met grote linzen + bijgerechten (vega):


Extra: brood uit de tandoor. Met al een stukje eraf gescheurd:


Weizenbier erbij gedronken.

Voordelen:
- LEKKER! :9
- Keurig geprijsd
- Ontzettend vriendelijke bediening
- Schone toiletten
- Loeischerp groen sausje :9
- Fraai uitzicht over de Maas
- Extreem dichtbij mijn vaste bioscoop

Nadelen:
- Hilarische kitschinrichting: ezelsrugbogen met LEDstrips, plafonddoeken en inpandige fontein :+
- Saaie zoete chilisaus bij de samosa
- Eten geserveerd op leisteenachtig spul, wat akelig knerpt onder je mes

Al met al wel een aanrader! :Y Leuke kaart, lekker eten.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 10 maart 2017 @ 11:54:11 #248
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169409386
Ziet er op zich niet verkeerd uit, zal een flinke hap zijn geweest. Maar wat mij opvalt; waarom zulke grote bakjes voor de saus? Nu is het net of je heel weinig saus krijgt en dat staat zo gierig.
pi_169503577
Heel erg leuk! Bij mijn vaders bedrijf was er een feest voor de opening en toen was er ook zoiets te eten! Erg leuk!

[ Bericht 33% gewijzigd door Mark op 14-03-2017 11:24:15 (spam) ]
  zondag 19 maart 2017 @ 22:20:10 #250
269 vats
Live life to the max!
pi_169640407
Waar: Gaggan in Bangkok (Thailand)

Awards: Gaggan is voor het derde jaar op rij het beste restaurant van Azie, Beste van Thailand en beste chef in Thailand. Gaggan staat ook in de top 20 beste restaurants van de wereld.

Wat: De 25 gangen tasting van Gaggan (modern Indian food)

Waarneer: Afgelopen Dinsdag avond

Met Wie: Met mijn vrouw


Na Gaggan op Netflix gezien te hebben had ik zoiets van daar wil ik wel eens een vorkje prikken. Aangezien we regelmatig in Thailand zijn heb ik daar afgelopen Dinsdag kunnen eten. Bij het reserveren had ik gevraagd om de Chef's table, wat een nieuw gedeelte is van het restaurant, hier zit je aan een bar (U vorm) en maken de chef's de vele bordjes op. Het Diner bestaat uit 25 gangen die het hele restaurant tegelijk geserveerd krijgt, ze doen 2 zittingen per avond dus lang na borrelen of kletsen in het restaurant zit er niet in, en is ook niet echt de cultuur in Azie.

Wij zijn geen wijn drinkers, en wijn hebben ze wel maar wordt niet echt heel hard gepushed, ze zijn goed in de cocktails dus heb ik er daar een paar van op.



Ik begon met een Old Fashioned met hierin Chili en afgemaakt met Cohiba sigaren rook.. Damn dat was een hele prima cocktail!



Als eerste kregen we een soort van slushi met citroen/kruiden smaak. met het droogijs werd er wat vloeistof op gegoten om eerst te ruiken en na het ruiken het de slush op te drinken. Heerlijk!



Hierna kwam de gang die altijd geserveerd wordt en nog nooit veranderd is.. de Yoghurt Explosion wat een parel van Yoghurt is met vloeibaar center, hierin zit verwerkt Yoghurt, zout en kruiden. Super!



Hierna volgde een eetbaar plastic zakje gevuld met noten en kruiden/specerijen, heerlijke crunch!



Ik mis de foto van het gevriesdroogde aubergine koekje, dus nu gelijk door naar de Witte Chocolade bonbon met Chili, zacht, romig en met flinke pit.. Jummie!



Deze bite was zalig met erwten creme, champignons en truffel.. Lekkere crunch en een heerlijke smaak!



Een bite van groene appel ijs en coriander



Deze bit was zalig, een garnaal omhult met korst van verkoolde groente en een dust van verkoolde ui.



Een bite van gevriesdroogde aardappel met spicy gevriesdroogde bloemkool en caviar.



Deze bite zouden veel mensen niet eten, als je zou weten wat het was.. een wafel van citrus vruchten met een vulling van geiten hersen mouse.. Was eigenlijk gewoon heerlijk!



Een bite van torro tonijn, op een foam wat wegsmelt met de smaak van sushi rijst. torro Tonijn.. ja fout om te eten, maar zalig.



Een Taco van Torro Tonijn met herbs and spices.. Zalig vond ik deze de smaak van de vis ging prima met de spices die gebruikt werden.



Vindaloo Pork, een soort van Bitterbal (kubus in dit geval) gevuld met varkensvlees en pittige kruiden.. Prima maar niet bijzonder, en had meer pittig gemogen van mij.



Een gang van koude curry met rauwe sint jakobs schelp en een ijs waar ik de smaak van vergeten ben.. zalig!



In plaats van Kip Tandoori, kregen we hier kwartel.. Prima!



Vis in Cederhout gebrand.



Super lekker die vis in het hout!



Mijn cocktail was op, dus een tweede besteld, nep bier genaamd.. gemaakt van O.A. Whiskey, ziet er uit als bier, smaakte naar whiskey en was sterk en erg lekker!



Een mini hot dog van lamsvlees op een gestoomd broodje.. Lekker!



Een curry met rijst, crab en gestoomd ei boven op (zoals ze dat in Japan doen).. Zalig ook prima om de maag wat vulling te geven, zou deze curry zo dagelijks eten was echt super lekker.



Eerste gang van de kleine toetjes.. gevriesdroogde roode biet met blauwe kaas



Chocolade met ijs, cake en basilicum.. Lekker!



Als laatste gang een nestje van deeg gebakken in Ghee gevuld met een Japanse Aardbei (ja die zijn vele malen lekkerder dan de andere aarrbeien.. kosten ook een paar euro per stuk). Was ook weer zalig.

Ik mis een paar foto's, maar na 25 kleine gangen had ik genoeg gegeten. De cocktails die ik had waren erg goed en inventief.

Nu de rekening en ook de menukaart waar op je kan zien wat je gegeten hebt. (er werd per gang uitleg gegeven over elke gang, maar niet altijd 100% verteld wat je at)



Kosten dus 4.000 bath plus fooi/tax per persoon. Met 2 cocktails, 1 verse jus en 2 flessen water waren wij met 2 personen 300 euro kwijt. Om eerlijk te zijn was dit het zeker waard.. erg veel verschillende gangen met heel veel smaken, texturen, en manieren van koken. Aanrader als je naar Bangkok gaat!
  zondag 19 maart 2017 @ 22:27:36 #251
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169640608
Wow. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_169640720
Dat ziet er uit als een mooie ervaring vats :9
pi_169640758
Fantastisch O+
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_169642462
Wow wow wow wow!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Miss SHO maandag 20 maart 2017 @ 04:31:32 #255
22592 crew  Ole
pi_169644067
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 23:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow wow wow wow!!
dat...
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_169644087
vats, echt geweldig ziet het er uit, maar nu ben ik dus nieuwsgierig hoe lang jullie over die 25 gangen deden als het restaurant 2 zittingen per avond doet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_169644596
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 05:21 schreef Isabeau het volgende:
vats, echt geweldig ziet het er uit, maar nu ben ik dus nieuwsgierig hoe lang jullie over die 25 gangen deden als het restaurant 2 zittingen per avond doet.
:') is dat zo moeilijk zelf te verzinnen? Wat dacht je van ongeveer 3 max 4 uur per shift.
pi_169644668
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 08:12 schreef MCH het volgende:

:') is dat zo moeilijk zelf te verzinnen? Wat dacht je van ongeveer 3 max 4 uur per shift.
Ik kan me weinig voorstellen bij pas 9-10 uur aan tafel te schuiven. Tenzij dat daar de gewoonte is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_169644887
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 08:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik kan me weinig voorstellen bij pas 9-10 uur aan tafel te schuiven. Tenzij dat daar de gewoonte is.
Jij hebt toch vijf vakantiehuizen in Spanje? Daar eten ze toch ook laat.
pi_169646249
Misschien ben ik dan de vreemde eend in de bijt maar eerlijkheidshalve ben ik er niet echt van onder de indruk. Bedoel ziet er goed/mooi uit en zal ongetwijfeld lekker zijn maar krijg een beetje een FG 1.0/ El Bulli gevoel hierbij dus..."been there, done-seen that".

Vwb de prijs is dat natuurlijk een lachertje en geen geld voor wat je krijgt p.p.als je dat vergelijkt met wat je hier in Nl betaalt.
  maandag 20 maart 2017 @ 11:31:34 #261
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_169648016
Wat een tof verslag! Ik zat mee te genieten van alle foto's :9~ Heel leuk! :D
  maandag 20 maart 2017 @ 20:14:22 #262
269 vats
Live life to the max!
pi_169661365
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 05:21 schreef Isabeau het volgende:
vats, echt geweldig ziet het er uit, maar nu ben ik dus nieuwsgierig hoe lang jullie over die 25 gangen deden als het restaurant 2 zittingen per avond doet.
Er is een zitting van 6 tot 9 en een van 9 tot 12. Laat en vroeg eten is allebei vrij normaal in Thailand.
  maandag 20 maart 2017 @ 20:21:53 #263
269 vats
Live life to the max!
pi_169661664
quote:
2s.gif Op maandag 20 maart 2017 09:59 schreef Iwanius het volgende:
Misschien ben ik dan de vreemde eend in de bijt maar eerlijkheidshalve ben ik er niet echt van onder de indruk. Bedoel ziet er goed/mooi uit en zal ongetwijfeld lekker zijn maar krijg een beetje een FG 1.0/ El Bulli gevoel hierbij dus..."been there, done-seen that".

Vwb de prijs is dat natuurlijk een lachertje en geen geld voor wat je krijgt p.p.als je dat vergelijkt met wat je hier in Nl betaalt.
Het is anders dan in Europa.. Toch vaak Frans met invloeden van... Nu indiaans met veelal Japanse invloeden. Alle smaken en texturen waren spot on! Als je in BKK bent gewoon proberen! Een dag later eet je weer heerlijk Thais voor 5 euro!
  maandag 20 maart 2017 @ 20:28:09 #264
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169661920
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 20:21 schreef vats het volgende:

Het is anders dan in Europa.. Toch vaak Frans met invloeden van... Nu indiaans met veelal Japanse invloeden. Alle smaken en texturen waren spot on! Als je in BKK bent gewoon proberen! Een dag later eet je weer heerlijk Thais voor 5 euro!
Wonen er erg veel Indianen in Thailand? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 maart 2017 @ 21:46:22 #265
269 vats
Live life to the max!
pi_169664961
quote:
11s.gif Op maandag 20 maart 2017 20:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Wonen er erg veel Indianen in Thailand? :+
Geen idee hoe je het schrijft.. Indisch is Indonesisch eten.. Uit India is dat dan niet indiaans?
pi_169665399
N teveel.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 20 maart 2017 @ 22:00:31 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169665509
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 21:46 schreef vats het volgende:


Geen idee hoe je het schrijft.. Indisch is Indonesisch eten.. Uit India is dat dan niet indiaans?
Nee. Indiaas.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 maart 2017 @ 23:21:30 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169668267
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 21:46 schreef vats het volgende:

[..]

Geen idee hoe je het schrijft.. Indisch is Indonesisch eten.. Uit India is dat dan niet indiaans?
Zonder n. Indiaas.
  maandag 20 maart 2017 @ 23:22:20 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169668296
Ow. Muts. 8)7
  zondag 26 maart 2017 @ 09:33:52 #270
286 Maarten
Groetjes, Maarten
pi_169785654


Dorset in Borne. De menukaart klopt niet meer, dus ik weet niet meer wat het allemaal precies was (mede ook door de hoeveelheid wijn, je ziet de foto's vanzelf slechter worden). :')

Vooraf 2 glaasjes champagne, met antipasti/garnalenkroketjes/oester
Vervolgens nog een gerechtje die ik niet op de foto heb.


"iets met vis en garnaal en dingen."


"meer vis"


"superlekkere vis. :') "


"Hert."

Hier hadden we nog best trek, dus hebben we geheel in Iwanius-stijl nog een extra gerechtje uit laten serveren. Dit was een topper:


"3 soorten lam."


"1 kapot glas"


"Yoghurtijs met rabarber en fruitstukjes"

En toen kwam de koffie en het suikerkanon:


"Pindarots, boterkoek en huisgemaakte Snickers"


"Versgebakken warme bitterkoek"


"warme stroopwafels"


"Macarons en andere suikerdingen"


"Chocola"


"bokkepootjes en truffelballetjes"

En nog een zakje met dingen voor naar huis, maar die heb ik niet gezien en ging gelijk in de tas van m'n vriendin. :').

Smaken waren allemaal fantastisch goed. Beter dan een paar Michelinster-restaurants waar ik heb gegeten. De bijpassende wijnen waren op 1 na ook allemaal prima.
Bediening was relaxed en uitstekend.

Al met al de moeite waard. Wel knetterduur, gelukkig hoefde ik niet te betalen.
pi_169785710
Wow wat veel zoet! :o
Hebben jullie dat allemaal zelf besteld? Neem aan dat men niet in een standaard menu zoveel zoet krijgt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 26 maart 2017 @ 09:43:48 #272
286 Maarten
Groetjes, Maarten
pi_169785740
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 09:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow wat veel zoet! :o
Hebben jullie dat allemaal zelf besteld? Neem aan dat men niet in een standaard menu zoveel zoet krijgt.
Zat standaard allemaal bij de koffie. :').
pi_169785749
Die hert ziet er fantastisch uit. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 26 maart 2017 @ 12:25:58 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169788025
Woe. Wat een beleving. En het commentaar erbij: "iets met vis, nog een vis en een superlekkere vis"
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 26 maart 2017 @ 14:44:07 #275
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169790659
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
  zondag 26 maart 2017 @ 14:54:24 #276
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_169790867
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soort

Ziet er wel lekker uit
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 27 maart 2017 @ 08:31:00 #277
286 Maarten
Groetjes, Maarten
pi_169807711
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
1 lam, RobinOok. Op 3 manieren bereid.
pi_169817319
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:54 schreef uniekhoorn het volgende:

Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soort

_O-
pi_169894118
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!

Voor wie de achtergrond niet kent: Salvador Dali maakte ooit een kookboek, dat in zeer beperkte oplage werd uitgegeven in 1973:



Vorig jaar is daar, voor het eerst, een heruitgave van geweest... waardoor dit prachtige werk beschikbaar kwam voor het grote publiek.

Voor de gelegenheid besloot museum Boijmans van Beuningen een speciaal diner te organiseren waar sterrenchefs deze gerechten, een deel ervan, zouden gaan bereiden.

Bij de ingang was het verzamelen voor een glaasje en een keur aan verschillende amuses. Al gauw werd duidelijk dat diverse mensen zich voor de gelegenheid hadden gekleed. Gelukkig werden voor de mensen zonder speciaal feestkostuum opplaksnorren uitgedeeld bij de ingang.



Rene Magritte hoedje:



En er kan natuurlijk maar 1 zijn met het meest bizarre kostuum:



Wat volgde was een rondleiding langs de expositie 'Gek van Surrealisme': De grote werken van diverse surrealisten, met uitgebreide toelichting van diverse experts. Maar wat deze avond speciaal moest maken was natuurlijk... het eten.

Onze tafel zag er alvast heel feestelijk uit:



Na wat inleidende praatjes, die wij gebruikten om de op Dali-lippen geschreven menukaart te bewonderen, kon het surrealistische culinaire feestje beginnen.

De eerste gang:

Buikspek & Paling - Voorgerecht door Gert Blom

Een huwelijk van langzaam gegaard buikspek met gerookte paling, gekarameliseerde zalf van sjalot en gefermenteerde sojabonen, mikado van Granny Smith en tranen van soja en citrus.

Wijn: Piedra Del Mar, Rias Baixas, Galicia, Spanje Albarino.



Dat begint goed! De foto van de voormalige eigenaar van het buikspek die is meegeleverd op het bord is eetbaar.

Dan de tweede gang:

Coquille & Truffel - Tussengerecht door Erik van Loo
Mozaiek van aarde en zee, Sint-Jakobsmossel, knolselderij, aardappel en zwarte truffel.

Wijn: Felines de Jourdan, Les Fruites Blanc, Languedoc, Frankrijk, Chardonnay, roussanne, piquepoul



Een zeer smakelijk intermezzo dat wellicht net zo lastig te beschrijven is als de meeste werken van Dali.

De derde gang:

Runderlende - Hoofdgerecht door Fred Mustert
Gebraden runderentrecote met opgerolde groenten-linten, badend in een vinaigrette en Japanse mirin

Wijn: Petit Pittacum, Bierzo, Castilla y Leon, Spanje / Mencia.



Een prachtig stukje vlees dat fraai aangekleed was met een setje Dali-lippen (of moet ik zeggen de lippen van Mae West?). De Japanse mirin gaf dit gerecht een aangename aziatische smaak.

Overigens, ik zou dit haast vergeten, de show host van de avond was Ronald Giphart. Hij introduceerde 1 voor 1 de koks die deze gerechten hadden bereid:


Het dessert dus. :)

Timbale "Elysee" - Dessert door Mario Ridder
Vanillebavaroise, biscuit van amandel, genappeerd met kirschsiroop en krokant van suiker

Wijn: Dulee, ENATE, Somontano, Spanje / Gewurztraminer



Na dit smakelijke slot konden we in de hal nog genieten van een kopje koffie en de lekkerste bonbons die ik ooit heb gegeten. Inmiddels waren de wijntjes toch aardig naar het hoofd gestegen, en stapten wij voldaan in de auto naar huis.

Het is maar goed dat ik niet ben aangehouden, want met de Dali-snor die inmiddels op mijn voorhoofd zat zou dat toch een lastig verhaal gaan worden.

Geslaagde avond! ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door Molurus op 30-03-2017 21:59:25 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 30 maart 2017 @ 21:44:53 #280
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169894450
Leuk en lekker verslag, Molurus. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_169896085
Bijzonder allemaal!
Ik zou me wel even over de ietwat onsmakelijk aandoende harige placemats moeten zetten :+
pi_169896278
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 21:35 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!

Voor wie de achtergrond niet kent: Salvador Dali maakte ooit een kookboek, dat in zeer beperkte oplage werd uitgegeven in 1973:

[ afbeelding ]

Vorig jaar is daar, voor het eerst, een heruitgave van geweest... waardoor dit prachtige werk beschikbaar kwam voor het grote publiek.

Voor de gelegenheid besloot museum Boijmans van Beuningen een speciaal diner te organiseren waar sterrenchefs deze gerechten, een deel ervan, zouden gaan bereiden.

Bij de ingang was het verzamelen voor een glaasje en een keur aan verschillende amuses. Al gauw werd duidelijk dat diverse mensen zich voor de gelegenheid hadden gekleed. Gelukkig werden voor de mensen zonder speciaal feestkostuum opplaksnorren uitgedeeld bij de ingang.

[ afbeelding ]

Rene Magritte hoedje:

[ afbeelding ]

En er kan natuurlijk maar 1 zijn met het meest bizarre kostuum:

[ afbeelding ]

Wat volgde was een rondleiding langs de expositie 'Gek van Surrealisme': De grote werken van diverse surrealisten, met uitgebreide toelichting van diverse experts. Maar wat deze avond speciaal moest maken was natuurlijk... het eten.

Onze tafel zag er alvast heel feestelijk uit:

[ afbeelding ]

Na wat inleidende praatjes, die wij gebruikten om de op Dali-lippen geschreven menukaart te bewonderen, kon het surrealistische culinaire feestje beginnen.

De eerste gang:

Buikspek & Paling - Voorgerecht door Gert Blom

Een huwelijk van langzaam gegaard buikspek met gerookte paling, gekarameliseerde zalf van sjalot en gefermenteerde sojabonen, mikado van Granny Smith en tranen van soja en citrus.

Wijn: Piedra Del Mar, Rias Baixas, Galicia, Spanje Albarino.

[ afbeelding ]

Dat begint goed! De foto van de voormalige eigenaar van het buikspek die is meegeleverd op het bord is eetbaar.

Dan de tweede gang:

Coquille & Truffel - Tussengerecht door Erik van Loo
Mozaiek van aarde en zee, Sint-Jakobsmossel, knolselderij, aardappel en zwarte truffel.

Wijn: Felines de Jourdan, Les Fruites Blanc, Languedoc, Frankrijk, Chardonnay, roussanne, piquepoul

[ afbeelding ]

Een zeer smakelijk intermezzo dat wellicht net zo lastig te beschrijven is als de meeste werken van Dali.

De derde gang:

Runderlende - Hoofdgerecht door Fred Mustert
Gebraden runderentrecote met opgerolde groenten-linten, badend in een vinaigrette en Japanse mirin

Wijn: Petit Pittacum, Bierzo, Castilla y Leon, Spanje / Mencia.

[ afbeelding ]

Een prachtig stukje vlees dat fraai aangekleed was met een setje Dali-lippen (of moet ik zeggen de lippen van Mae West?). De Japanse mirin gaf dit gerecht een aangename aziatische smaak.

Overigens, ik zou dit haast vergeten, de show host van de avond was Ronald Giphart. Hij introduceerde 1 voor 1 de koks die deze gerechten hadden bereid:


Het dessert dus. :)

Timbale "Elysee" - Dessert door Mario Ridder
Vanillebavaroise, biscuit van amandel, genappeerd met kirschsiroop en krokant van suiker

Wijn: Dulee, ENATE, Somontano, Spanje / Gewurztraminer

[ afbeelding ]

Na dit smakelijke slot konden we in de hal nog genieten van een kopje koffie en de lekkerste bonbons die ik ooit heb gegeten. Inmiddels waren de wijntjes toch aardig naar het hoofd gestegen, en stapten wij voldaan in de auto naar huis.

Het is maar goed dat ik niet ben aangehouden, want met de Dali-snor die inmiddels op mijn voorhoofd zat zou dat toch een lastig verhaal gaan worden.

Geslaagde avond! ^O^
Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.
pi_169896884
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:37 schreef MCH het volgende:

[..]

Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.
Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. :P 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_169896889
Is dat Michiel van Heel Holland Bakt op die eerste foto?
pi_169896937
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef n0a het volgende:
Is dat Michiel van Heel Holland Bakt op die eerste foto?
Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_169896973
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:04 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is. :D
Oh, ik bedoel ook niet dat je hem speciaal gefotografeerd zou hebben. :)
pi_169899400
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou me wel even over de ietwat onsmakelijk aandoende harige placemats moeten zetten :+
dit.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 10:03:23 #288
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_169901097
:D

De harige placemats waren ieg niet eetbaar. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_169920039
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
:D

De harige placemats waren ieg niet eetbaar. :P
Heb je dat geprobeerd? :o

Verder zag het er allemaal heerlijk uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 2 april 2017 @ 00:03:07 #290
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_169937513
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. :P 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Serieus? Dan ga je nog autorijden? -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 2 april 2017 @ 00:05:47 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169937575
Moraalriddertjes mogen weer ander topics opzoeken. :{w
Plaats liever hier verder eet-ervaringen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2017 @ 00:08:02 #292
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_169937620
quote:
0s.gif Op zondag 2 april 2017 00:05 schreef golfer het volgende:
Moraalriddertjes mogen weer ander topics opzoeken. :{w
Plaats liever hier verder eet-ervaringen?
Waar jij over gaat sneren als het geen tig sterrentent was in de omg van Haarlem? No thanks!
Maar ik ben idd niet zo te spreken over drink and drive. Echt heel raar..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_169939163
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
:D

De harige placemats waren ieg niet eetbaar. :P
Snap ik ;)
  zondag 2 april 2017 @ 03:02:54 #294
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_169939683
quote:
1s.gif Op zondag 2 april 2017 00:03 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Serieus? Dan ga je nog autorijden? -O-
Tip, kom niet naar Curacao op vakantie..
  zondag 2 april 2017 @ 11:22:22 #295
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_169942010
Dit lijkt me inderdaad niet de plek voor een discussie over alcohol in het verkeer. :{w

Dat ik nog prima in staat was om te rijden zullen de moraalriddertjes hier maar gewoon moeten aannemen. (Of ergens anders gaan zanikken over iets waar ze geen zinnig woord over kunnen zeggen.) Verder was het gewoon een humoristisch bedoelde verwijzing naar de opplaksnor op mijn voorhoofd.

[ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 02-04-2017 11:28:16 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 2 april 2017 @ 12:05:32 #296
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169942824


De 4 amuses
Platte oesters met melkvel en passievrucht
Kroepoek van zeewier (maar het kan ook sepia zijn geweest) met sojasausmayonaise
Gecarameliseerde sjalot met zwarte sesam en calamansi
Een limoenpartje gevuld met jelly van gin tonic, creme fraiche en kaviaar
(deze laatste amuse werd geserveerd na de twee visgerechten)

De 4 gangen
King Crab met stucturen van bloemkool
Zeebaars met appel, stroop en linten van koolraap
Lams koteletje en een stukje zwezerik met doperwt en korreltjes roggebrood
Rode Biet met framboos en roos (niet op de foto een crème anglaise)

Koffie & Thee
Met verschillende friandises

Restaurant de Ertepeller in Papendrecht op het Drierivierenpunt, daar waar de Beneden Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. Was lekker en bijzonder. Niet alles helemaal 100% geslaagd wat mij betreft, maar dat maakt me niet uit. Menu van 4 gangen kost 56 euro. Mijn cijfer: 8,8

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 02-04-2017 13:37:50 ]
  zondag 2 april 2017 @ 12:12:36 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169942960
Mooie foto's weer RobinOok. Waar is dat restaurant te vinden?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2017 @ 12:19:48 #298
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169943078
Toegevoegd. ( Papendrecht dus)
De foto's zijn stiekem best slecht, maar als je er een collage van maakt valt dat nooit zo op. ;)
  zondag 2 april 2017 @ 17:30:59 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169951406
Met eeuwige dank aan tipgeefster Mjan, ik heb waanzinnig leuk en lekker gegeten gisteren bij restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.


Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen


Op iens las ik dat iedereen waarschuwde voor de hoge prijzen, dus daar was ik op voorbereid en kon me niet boeien. Het eten was leuk, bijzonder en lekker en de bediening gezellig. Helemaal top, een 9,8 van mij. :-)

(voor meer details even klikken)
pi_169955791
quote:
11s.gif Op zondag 2 april 2017 11:22 schreef Molurus het volgende:
Dit lijkt me inderdaad niet de plek voor een discussie over alcohol in het verkeer. :{w

Dat ik nog prima in staat was om te rijden zullen de moraalriddertjes hier maar gewoon moeten aannemen. (Of ergens anders gaan zanikken over iets waar ze geen zinnig woord over kunnen zeggen.) Verder was het gewoon een humoristisch bedoelde verwijzing naar de opplaksnor op mijn voorhoofd.
Dat jij jezelf prima in staat acht om te rijden doet er niet toe. Mensen die met drank op rijden vind ik echt walgelijk en asociaal. En zo'n reactie hoort ook in een dergelijk topic. Als je uit eten gaat moet je er ook qua vervoer rekening mee houden. Dus of een BOB, of met het OV of taxi naar huis.

Maar goed, terug naar de restaurants. Ik was gisteren bij Chang-I in Amsterdam. Viel tegen. Zou Chinees-Fushion moeten zijn, maar naast wat glasnoodles en een schaaltje nasi was er weinig Chinees aan eigenlijk.
  zondag 2 april 2017 @ 20:45:44 #301
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_169956718
quote:
0s.gif Op zondag 2 april 2017 20:23 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

Dat jij jezelf prima in staat acht om te rijden doet er niet toe. Mensen die met drank op rijden vind ik echt walgelijk en asociaal. En zo'n reactie hoort ook in een dergelijk topic. Als je uit eten gaat moet je er ook qua vervoer rekening mee houden. Dus of een BOB, of met het OV of taxi naar huis.
Tot 0,5 promille is de wettelijke norm, en het zou mij verbazen als ik daar overheen gegaan zou zijn in een blaastest.

Je kunt ook overdrijven.

En het blijft totaal off topic. Het lijkt wel alsof ik hier met vegetariers praat over het eten van vlees, goeie god zeg. De toon mag wel iets anders.

[ Bericht 6% gewijzigd door Molurus op 02-04-2017 20:57:51 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')