Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soortquote:Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
1 lam, RobinOok. Op 3 manieren bereid.quote:Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
quote:Op zondag 26 maart 2017 14:54 schreef uniekhoorn het volgende:
Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soort
Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!quote:Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.quote:Op donderdag 30 maart 2017 21:35 schreef Molurus het volgende:
[..]
Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!
Voor wie de achtergrond niet kent: Salvador Dali maakte ooit een kookboek, dat in zeer beperkte oplage werd uitgegeven in 1973:
[ afbeelding ]
Vorig jaar is daar, voor het eerst, een heruitgave van geweest... waardoor dit prachtige werk beschikbaar kwam voor het grote publiek.
Voor de gelegenheid besloot museum Boijmans van Beuningen een speciaal diner te organiseren waar sterrenchefs deze gerechten, een deel ervan, zouden gaan bereiden.
Bij de ingang was het verzamelen voor een glaasje en een keur aan verschillende amuses. Al gauw werd duidelijk dat diverse mensen zich voor de gelegenheid hadden gekleed. Gelukkig werden voor de mensen zonder speciaal feestkostuum opplaksnorren uitgedeeld bij de ingang.
[ afbeelding ]
Rene Magritte hoedje:
[ afbeelding ]
En er kan natuurlijk maar 1 zijn met het meest bizarre kostuum:
[ afbeelding ]
Wat volgde was een rondleiding langs de expositie 'Gek van Surrealisme': De grote werken van diverse surrealisten, met uitgebreide toelichting van diverse experts. Maar wat deze avond speciaal moest maken was natuurlijk... het eten.
Onze tafel zag er alvast heel feestelijk uit:
[ afbeelding ]
Na wat inleidende praatjes, die wij gebruikten om de op Dali-lippen geschreven menukaart te bewonderen, kon het surrealistische culinaire feestje beginnen.
De eerste gang:
Buikspek & Paling - Voorgerecht door Gert Blom
Een huwelijk van langzaam gegaard buikspek met gerookte paling, gekarameliseerde zalf van sjalot en gefermenteerde sojabonen, mikado van Granny Smith en tranen van soja en citrus.
Wijn: Piedra Del Mar, Rias Baixas, Galicia, Spanje Albarino.
[ afbeelding ]
Dat begint goed! De foto van de voormalige eigenaar van het buikspek die is meegeleverd op het bord is eetbaar.
Dan de tweede gang:
Coquille & Truffel - Tussengerecht door Erik van Loo
Mozaiek van aarde en zee, Sint-Jakobsmossel, knolselderij, aardappel en zwarte truffel.
Wijn: Felines de Jourdan, Les Fruites Blanc, Languedoc, Frankrijk, Chardonnay, roussanne, piquepoul
[ afbeelding ]
Een zeer smakelijk intermezzo dat wellicht net zo lastig te beschrijven is als de meeste werken van Dali.
De derde gang:
Runderlende - Hoofdgerecht door Fred Mustert
Gebraden runderentrecote met opgerolde groenten-linten, badend in een vinaigrette en Japanse mirin
Wijn: Petit Pittacum, Bierzo, Castilla y Leon, Spanje / Mencia.
[ afbeelding ]
Een prachtig stukje vlees dat fraai aangekleed was met een setje Dali-lippen (of moet ik zeggen de lippen van Mae West?). De Japanse mirin gaf dit gerecht een aangename aziatische smaak.
Overigens, ik zou dit haast vergeten, de show host van de avond was Ronald Giphart. Hij introduceerde 1 voor 1 de koks die deze gerechten hadden bereid:
Het dessert dus.
Timbale "Elysee" - Dessert door Mario Ridder
Vanillebavaroise, biscuit van amandel, genappeerd met kirschsiroop en krokant van suiker
Wijn: Dulee, ENATE, Somontano, Spanje / Gewurztraminer
[ afbeelding ]
Na dit smakelijke slot konden we in de hal nog genieten van een kopje koffie en de lekkerste bonbons die ik ooit heb gegeten. Inmiddels waren de wijntjes toch aardig naar het hoofd gestegen, en stapten wij voldaan in de auto naar huis.
Het is maar goed dat ik niet ben aangehouden, want met de Dali-snor die inmiddels op mijn voorhoofd zat zou dat toch een lastig verhaal gaan worden.
Geslaagde avond!
Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:37 schreef MCH het volgende:
[..]
Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.
Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is.quote:Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef n0a het volgende:
Is dat Michiel van Heel Holland Bakt op die eerste foto?
Oh, ik bedoel ook niet dat je hem speciaal gefotografeerd zou hebben.quote:Op donderdag 30 maart 2017 23:04 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is.
dit.quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou me wel even over de ietwat onsmakelijk aandoende harige placemats moeten zetten
Heb je dat geprobeerd?quote:Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
De harige placemats waren ieg niet eetbaar.
Serieus? Dan ga je nog autorijden?quote:Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef Molurus het volgende:
[..]
Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Waar jij over gaat sneren als het geen tig sterrentent was in de omg van Haarlem? No thanks!quote:Op zondag 2 april 2017 00:05 schreef golfer het volgende:
Moraalriddertjes mogen weer ander topics opzoeken.
Plaats liever hier verder eet-ervaringen?
Snap ikquote:Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
De harige placemats waren ieg niet eetbaar.
Tip, kom niet naar Curacao op vakantie..quote:Op zondag 2 april 2017 00:03 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Serieus? Dan ga je nog autorijden?
Dat jij jezelf prima in staat acht om te rijden doet er niet toe. Mensen die met drank op rijden vind ik echt walgelijk en asociaal. En zo'n reactie hoort ook in een dergelijk topic. Als je uit eten gaat moet je er ook qua vervoer rekening mee houden. Dus of een BOB, of met het OV of taxi naar huis.quote:Op zondag 2 april 2017 11:22 schreef Molurus het volgende:
Dit lijkt me inderdaad niet de plek voor een discussie over alcohol in het verkeer.
Dat ik nog prima in staat was om te rijden zullen de moraalriddertjes hier maar gewoon moeten aannemen. (Of ergens anders gaan zanikken over iets waar ze geen zinnig woord over kunnen zeggen.) Verder was het gewoon een humoristisch bedoelde verwijzing naar de opplaksnor op mijn voorhoofd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |