abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 26 maart 2017 @ 14:54:24 #276
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_169790867
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soort

Ziet er wel lekker uit
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 27 maart 2017 @ 08:31:00 #277
286 Maarten
Groetjes, Maarten
pi_169807711
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ben wel benieuwd naar die 3 soorten lam. Texelaar, Suffolk en Flevoland?
1 lam, RobinOok. Op 3 manieren bereid.
pi_169817319
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:54 schreef uniekhoorn het volgende:

Weet hij niet meer, was zelf al lam. Dat was al 1 soort

_O-
pi_169894118
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!

Voor wie de achtergrond niet kent: Salvador Dali maakte ooit een kookboek, dat in zeer beperkte oplage werd uitgegeven in 1973:



Vorig jaar is daar, voor het eerst, een heruitgave van geweest... waardoor dit prachtige werk beschikbaar kwam voor het grote publiek.

Voor de gelegenheid besloot museum Boijmans van Beuningen een speciaal diner te organiseren waar sterrenchefs deze gerechten, een deel ervan, zouden gaan bereiden.

Bij de ingang was het verzamelen voor een glaasje en een keur aan verschillende amuses. Al gauw werd duidelijk dat diverse mensen zich voor de gelegenheid hadden gekleed. Gelukkig werden voor de mensen zonder speciaal feestkostuum opplaksnorren uitgedeeld bij de ingang.



Rene Magritte hoedje:



En er kan natuurlijk maar 1 zijn met het meest bizarre kostuum:



Wat volgde was een rondleiding langs de expositie 'Gek van Surrealisme': De grote werken van diverse surrealisten, met uitgebreide toelichting van diverse experts. Maar wat deze avond speciaal moest maken was natuurlijk... het eten.

Onze tafel zag er alvast heel feestelijk uit:



Na wat inleidende praatjes, die wij gebruikten om de op Dali-lippen geschreven menukaart te bewonderen, kon het surrealistische culinaire feestje beginnen.

De eerste gang:

Buikspek & Paling - Voorgerecht door Gert Blom

Een huwelijk van langzaam gegaard buikspek met gerookte paling, gekarameliseerde zalf van sjalot en gefermenteerde sojabonen, mikado van Granny Smith en tranen van soja en citrus.

Wijn: Piedra Del Mar, Rias Baixas, Galicia, Spanje Albarino.



Dat begint goed! De foto van de voormalige eigenaar van het buikspek die is meegeleverd op het bord is eetbaar.

Dan de tweede gang:

Coquille & Truffel - Tussengerecht door Erik van Loo
Mozaiek van aarde en zee, Sint-Jakobsmossel, knolselderij, aardappel en zwarte truffel.

Wijn: Felines de Jourdan, Les Fruites Blanc, Languedoc, Frankrijk, Chardonnay, roussanne, piquepoul



Een zeer smakelijk intermezzo dat wellicht net zo lastig te beschrijven is als de meeste werken van Dali.

De derde gang:

Runderlende - Hoofdgerecht door Fred Mustert
Gebraden runderentrecote met opgerolde groenten-linten, badend in een vinaigrette en Japanse mirin

Wijn: Petit Pittacum, Bierzo, Castilla y Leon, Spanje / Mencia.



Een prachtig stukje vlees dat fraai aangekleed was met een setje Dali-lippen (of moet ik zeggen de lippen van Mae West?). De Japanse mirin gaf dit gerecht een aangename aziatische smaak.

Overigens, ik zou dit haast vergeten, de show host van de avond was Ronald Giphart. Hij introduceerde 1 voor 1 de koks die deze gerechten hadden bereid:


Het dessert dus. :)

Timbale "Elysee" - Dessert door Mario Ridder
Vanillebavaroise, biscuit van amandel, genappeerd met kirschsiroop en krokant van suiker

Wijn: Dulee, ENATE, Somontano, Spanje / Gewurztraminer



Na dit smakelijke slot konden we in de hal nog genieten van een kopje koffie en de lekkerste bonbons die ik ooit heb gegeten. Inmiddels waren de wijntjes toch aardig naar het hoofd gestegen, en stapten wij voldaan in de auto naar huis.

Het is maar goed dat ik niet ben aangehouden, want met de Dali-snor die inmiddels op mijn voorhoofd zat zou dat toch een lastig verhaal gaan worden.

Geslaagde avond! ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door Molurus op 30-03-2017 21:59:25 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  donderdag 30 maart 2017 @ 21:44:53 #280
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169894450
Leuk en lekker verslag, Molurus. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_169896085
Bijzonder allemaal!
Ik zou me wel even over de ietwat onsmakelijk aandoende harige placemats moeten zetten :+
pi_169896278
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 21:35 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat kan! Het heeft even geduurd, maar dan hierbij toch mijn verslag van een wat mij betreft zeer geslaagde avond!

Voor wie de achtergrond niet kent: Salvador Dali maakte ooit een kookboek, dat in zeer beperkte oplage werd uitgegeven in 1973:

[ afbeelding ]

Vorig jaar is daar, voor het eerst, een heruitgave van geweest... waardoor dit prachtige werk beschikbaar kwam voor het grote publiek.

Voor de gelegenheid besloot museum Boijmans van Beuningen een speciaal diner te organiseren waar sterrenchefs deze gerechten, een deel ervan, zouden gaan bereiden.

Bij de ingang was het verzamelen voor een glaasje en een keur aan verschillende amuses. Al gauw werd duidelijk dat diverse mensen zich voor de gelegenheid hadden gekleed. Gelukkig werden voor de mensen zonder speciaal feestkostuum opplaksnorren uitgedeeld bij de ingang.

[ afbeelding ]

Rene Magritte hoedje:

[ afbeelding ]

En er kan natuurlijk maar 1 zijn met het meest bizarre kostuum:

[ afbeelding ]

Wat volgde was een rondleiding langs de expositie 'Gek van Surrealisme': De grote werken van diverse surrealisten, met uitgebreide toelichting van diverse experts. Maar wat deze avond speciaal moest maken was natuurlijk... het eten.

Onze tafel zag er alvast heel feestelijk uit:

[ afbeelding ]

Na wat inleidende praatjes, die wij gebruikten om de op Dali-lippen geschreven menukaart te bewonderen, kon het surrealistische culinaire feestje beginnen.

De eerste gang:

Buikspek & Paling - Voorgerecht door Gert Blom

Een huwelijk van langzaam gegaard buikspek met gerookte paling, gekarameliseerde zalf van sjalot en gefermenteerde sojabonen, mikado van Granny Smith en tranen van soja en citrus.

Wijn: Piedra Del Mar, Rias Baixas, Galicia, Spanje Albarino.

[ afbeelding ]

Dat begint goed! De foto van de voormalige eigenaar van het buikspek die is meegeleverd op het bord is eetbaar.

Dan de tweede gang:

Coquille & Truffel - Tussengerecht door Erik van Loo
Mozaiek van aarde en zee, Sint-Jakobsmossel, knolselderij, aardappel en zwarte truffel.

Wijn: Felines de Jourdan, Les Fruites Blanc, Languedoc, Frankrijk, Chardonnay, roussanne, piquepoul

[ afbeelding ]

Een zeer smakelijk intermezzo dat wellicht net zo lastig te beschrijven is als de meeste werken van Dali.

De derde gang:

Runderlende - Hoofdgerecht door Fred Mustert
Gebraden runderentrecote met opgerolde groenten-linten, badend in een vinaigrette en Japanse mirin

Wijn: Petit Pittacum, Bierzo, Castilla y Leon, Spanje / Mencia.

[ afbeelding ]

Een prachtig stukje vlees dat fraai aangekleed was met een setje Dali-lippen (of moet ik zeggen de lippen van Mae West?). De Japanse mirin gaf dit gerecht een aangename aziatische smaak.

Overigens, ik zou dit haast vergeten, de show host van de avond was Ronald Giphart. Hij introduceerde 1 voor 1 de koks die deze gerechten hadden bereid:


Het dessert dus. :)

Timbale "Elysee" - Dessert door Mario Ridder
Vanillebavaroise, biscuit van amandel, genappeerd met kirschsiroop en krokant van suiker

Wijn: Dulee, ENATE, Somontano, Spanje / Gewurztraminer

[ afbeelding ]

Na dit smakelijke slot konden we in de hal nog genieten van een kopje koffie en de lekkerste bonbons die ik ooit heb gegeten. Inmiddels waren de wijntjes toch aardig naar het hoofd gestegen, en stapten wij voldaan in de auto naar huis.

Het is maar goed dat ik niet ben aangehouden, want met de Dali-snor die inmiddels op mijn voorhoofd zat zou dat toch een lastig verhaal gaan worden.

Geslaagde avond! ^O^
Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.
pi_169896884
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:37 schreef MCH het volgende:

[..]

Handig om bewust bezopen achter het stuur plaats te nemen.
Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. :P 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_169896889
Is dat Michiel van Heel Holland Bakt op die eerste foto?
pi_169896937
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef n0a het volgende:
Is dat Michiel van Heel Holland Bakt op die eerste foto?
Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_169896973
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:04 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou het je niet durven zeggen... mijn intentie was daar meer om een beetje een overzichtsfoto te maken. Maar ik weet niet wie dat is. :D
Oh, ik bedoel ook niet dat je hem speciaal gefotografeerd zou hebben. :)
pi_169899400
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Ik zou me wel even over de ietwat onsmakelijk aandoende harige placemats moeten zetten :+
dit.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 10:03:23 #288
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_169901097
:D

De harige placemats waren ieg niet eetbaar. :P
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_169920039
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
:D

De harige placemats waren ieg niet eetbaar. :P
Heb je dat geprobeerd? :o

Verder zag het er allemaal heerlijk uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 2 april 2017 @ 00:03:07 #290
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_169937513
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 23:02 schreef Molurus het volgende:

[..]

Bezopen is een groot woord. Ik kruip niet bezopen achter het stuur. :P 4 wijn, uitgesmeerd over een avond en met eten. Wellicht listig met een blaastest, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Serieus? Dan ga je nog autorijden? -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 2 april 2017 @ 00:05:47 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169937575
Moraalriddertjes mogen weer ander topics opzoeken. :{w
Plaats liever hier verder eet-ervaringen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2017 @ 00:08:02 #292
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_169937620
quote:
0s.gif Op zondag 2 april 2017 00:05 schreef golfer het volgende:
Moraalriddertjes mogen weer ander topics opzoeken. :{w
Plaats liever hier verder eet-ervaringen?
Waar jij over gaat sneren als het geen tig sterrentent was in de omg van Haarlem? No thanks!
Maar ik ben idd niet zo te spreken over drink and drive. Echt heel raar..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_169939163
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 10:03 schreef Molurus het volgende:
:D

De harige placemats waren ieg niet eetbaar. :P
Snap ik ;)
  zondag 2 april 2017 @ 03:02:54 #294
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_169939683
quote:
1s.gif Op zondag 2 april 2017 00:03 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Serieus? Dan ga je nog autorijden? -O-
Tip, kom niet naar Curacao op vakantie..
  zondag 2 april 2017 @ 11:22:22 #295
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_169942010
Dit lijkt me inderdaad niet de plek voor een discussie over alcohol in het verkeer. :{w

Dat ik nog prima in staat was om te rijden zullen de moraalriddertjes hier maar gewoon moeten aannemen. (Of ergens anders gaan zanikken over iets waar ze geen zinnig woord over kunnen zeggen.) Verder was het gewoon een humoristisch bedoelde verwijzing naar de opplaksnor op mijn voorhoofd.

[ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 02-04-2017 11:28:16 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zondag 2 april 2017 @ 12:05:32 #296
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169942824


De 4 amuses
Platte oesters met melkvel en passievrucht
Kroepoek van zeewier (maar het kan ook sepia zijn geweest) met sojasausmayonaise
Gecarameliseerde sjalot met zwarte sesam en calamansi
Een limoenpartje gevuld met jelly van gin tonic, creme fraiche en kaviaar
(deze laatste amuse werd geserveerd na de twee visgerechten)

De 4 gangen
King Crab met stucturen van bloemkool
Zeebaars met appel, stroop en linten van koolraap
Lams koteletje en een stukje zwezerik met doperwt en korreltjes roggebrood
Rode Biet met framboos en roos (niet op de foto een crème anglaise)

Koffie & Thee
Met verschillende friandises

Restaurant de Ertepeller in Papendrecht op het Drierivierenpunt, daar waar de Beneden Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. Was lekker en bijzonder. Niet alles helemaal 100% geslaagd wat mij betreft, maar dat maakt me niet uit. Menu van 4 gangen kost 56 euro. Mijn cijfer: 8,8

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 02-04-2017 13:37:50 ]
  zondag 2 april 2017 @ 12:12:36 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169942960
Mooie foto's weer RobinOok. Waar is dat restaurant te vinden?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2017 @ 12:19:48 #298
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169943078
Toegevoegd. ( Papendrecht dus)
De foto's zijn stiekem best slecht, maar als je er een collage van maakt valt dat nooit zo op. ;)
  zondag 2 april 2017 @ 17:30:59 #299
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169951406
Met eeuwige dank aan tipgeefster Mjan, ik heb waanzinnig leuk en lekker gegeten gisteren bij restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.


Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen


Op iens las ik dat iedereen waarschuwde voor de hoge prijzen, dus daar was ik op voorbereid en kon me niet boeien. Het eten was leuk, bijzonder en lekker en de bediening gezellig. Helemaal top, een 9,8 van mij. :-)

(voor meer details even klikken)
pi_169955791
quote:
11s.gif Op zondag 2 april 2017 11:22 schreef Molurus het volgende:
Dit lijkt me inderdaad niet de plek voor een discussie over alcohol in het verkeer. :{w

Dat ik nog prima in staat was om te rijden zullen de moraalriddertjes hier maar gewoon moeten aannemen. (Of ergens anders gaan zanikken over iets waar ze geen zinnig woord over kunnen zeggen.) Verder was het gewoon een humoristisch bedoelde verwijzing naar de opplaksnor op mijn voorhoofd.
Dat jij jezelf prima in staat acht om te rijden doet er niet toe. Mensen die met drank op rijden vind ik echt walgelijk en asociaal. En zo'n reactie hoort ook in een dergelijk topic. Als je uit eten gaat moet je er ook qua vervoer rekening mee houden. Dus of een BOB, of met het OV of taxi naar huis.

Maar goed, terug naar de restaurants. Ik was gisteren bij Chang-I in Amsterdam. Viel tegen. Zou Chinees-Fushion moeten zijn, maar naast wat glasnoodles en een schaaltje nasi was er weinig Chinees aan eigenlijk.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')