abonnementen ibood.com bol.com
  donderdag 16 februari 2017 @ 17:46:36 #226
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_168942150
registreer om deze reclame te verbergen
Leuk. :s)
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  dinsdag 28 februari 2017 @ 21:14:26 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169207286
Wanneer: 28-2-2017
Waar: Restaurant Truffels in Haarlem.
Wat:

Voor de zoveelste keer weer eens een bezoekje gebracht aan restaurant Truffels. We hadden nog een AH-restaurant-actiekaart en Truffels vond dat vaste gasten daar ook nog in februari gebruik van mochten maken.
En zoals altijd was het weer top.

Vooraf:

17039009_10212500324928095_7539427291169259651_o.jpg?oh=1ea815b9aaed1e345259579524841a5b&oe=5970C385
Tonijn & octopus met avocadomousse, een tartaar van komkommer en selderij, gerookte tomaat en limoen.

Hoofdgerecht:
17015707_10212500324848093_3410149797439746920_o.jpg?oh=f7c631eb58a5e509fa32c9e70a8cdf9e&oe=59428418
2 x beef. Een mals stuk rosť gehouden bilstuk en een heerlijk stukje ingepakt stoofvlees. Vergezeld door aardpeer, geroosterde witlof, risotto en een bordelaisesaus.

Dessert:

17017090_10212500324968096_4549543836084736506_o.jpg?oh=f1d85f4b7a08a93c68679c11a34759fe&oe=592E5A7E
Een mooie en zeer lekkere combinatie van sinaasappelsmaken, als schuim en als mousse met een gesuikerd stukje bloedsinaasappel, daarbij vanille en tonkabonen en een zuurstokijsje.

Bij het voorgerecht en het hoofdgerecht dronken we een heerlijke fruitige frisse Picpoul de Pinet. Daarbij een fles bruisend water en bij het dessert namen we een glaasje lichtzoete, maar frisse dessertwijn.

Alles bij elkaar waren we met z’n tweeŽn 68,50 kwijt.

Prijs/kwaliteit: 9/10
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 februari 2017 @ 21:34:52 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169207969
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
  dinsdag 28 februari 2017 @ 21:50:52 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169208456
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
Ja. :*
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 28 februari 2017 @ 22:07:59 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169208962
Verder natuurlijk een prima maaltijd. Zeker voor die prijs.
  dinsdag 28 februari 2017 @ 22:22:09 #231
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_169209340
Ziet er prima uit en dat voor die prijs met zijn tweeŽn. ^O^ Voor mij zou het net genoeg zijn in mijn eentje. })
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
pi_169209658
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
ja maar er zat ook selderij bij!!!
;)

OT: dat ziet er smakelijk uit golfer, goede prijs ook.
pi_169215640
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:34 schreef RobinOok het volgende:
Tartaar van komkommer. Seriously? :')
Ik zag eerst alleen dit en dacht toen 'serieus restaurants die een komkommersalade omdopen tot 'tartaar van komkommer' en er een hoofdprijs voor vragen :') ' maar als saladetje op een bord met andere dingen vind ik het niet zo heel raar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_169216234
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:22 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er prima uit en dat voor die prijs met zijn tweeŽn. ^O^ Voor mij zou het net genoeg zijn in mijn eentje. })
We hadden er nog wat brood bij met heerlijk druivenmostmayo :9
Inderdaad precies genoeg voor ons :)
pi_169216583
Hoofdgerechtje mocht van mij wel 2x groter maar verder ziet het er weer heerlijk uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_169216963
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoofdgerechtje mocht van mij wel 2x groter maar verder ziet het er weer heerlijk uit!
Extra uitvragen kan altijd :7
  woensdag 1 maart 2017 @ 12:14:47 #237
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_169217166
Eerst OT: het menu van Restaurant Truffels ziet er heerlijk uit.

Had laatst een dergelijke positieve ervaring bij Fjord in Rotterdam. Voor nog geen § 18,- (lunch):

- Mosterdsoep met brood
- Gegrild rundvlees (ik meen me te herinneren dat het runderlende was, maar weet het niet meer zeker) met gegrilde tomaat, brood en boter
- Koffie, jus d'orange

Heerlijk gegeten. Geen foto's. Ik kan er maar niet aan wennen dat mensen hun eten fotograferen :@ Minpuntje: ze serveerden de koffie voor het eten in plaats van erna. Toen ik er iets van zei, kreeg ik de tweede koffie na het eten gratis ^O^

Nu offtopic, iets wat ik me al tijden afvraag: is uitvragen werkelijk de juiste term voor het bijbestellen van een gang? Ik heb er naar gegoogled, maar kom het verder nergens anders tegen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  woensdag 1 maart 2017 @ 17:28:19 #238
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_169222960
"uitvragen"zoals ik het altijd noem is een ongebruikelijke term die ik zelf op zijn 'Cruijffiaans' :') heb verzonnen en eigenlijk afgeleid is van het uitserveren,een woord dat veelvuldig in de horeca wordt gebruikt wanneer een gerecht de keuken uit mag, richting de gast.

Vwb die toko waar je geweest bent. Volgens mij is dit nu sedert de opening al de 4de eigenaar die erin zit.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  woensdag 1 maart 2017 @ 17:41:12 #239
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_169223214
quote:
6s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:28 schreef Iwanius het volgende:
"uitvragen"zoals ik het altijd noem is een ongebruikelijke term die ik zelf op zijn 'Cruijffiaans' :') heb verzonnen en eigenlijk afgeleid is van het uitserveren,een woord dat veelvuldig in de horeca wordt gebruikt wanneer een gerecht de keuken uit mag, richting de gast.

Vwb die toko waar je geweest bent. Volgens mij is dit nu sedert de opening al de 4de eigenaar die erin zit.
Dat is niet best. Tenminste, als de boel pas sinds kort open is. Waarom zoveel wisselingen?

Wat mij trouwens opvalt is dat in veel restaurants/bistro's/eettentjes de lunch vaak van betere kwaliteit is dan het diner. Vermoed dat het hier niet anders is.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 10:53:23 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169280063
32425475433_753516af0f_z.jpg
Vis Op De Dijk


Vierde keer of zo dat we hier aten en nog steeds een aanrader. Met deze keer gefrituurde inktvis met aÔoli, gravad lax met mierikswortel en allebei de gegrillde tonijn. Alles kraakvers en goed en lekker. Echt niks op aan te merken.

Volgende keer ga ik toch eens de vis van de dag bestellen. Ik roep altijd dat ik niet van in boter gebakken vis hou, maar toch eens kijken of dat echt zo is. :)

Hoe dan ook, gisteren afgerekend : 61,50 (dat was inclusief een fles prosecco)
Cijfer: 9,5
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:02:50 #241
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_169292512
Ziet er allemaal vrij standaard uit, maar als de smaken kloppen is dat niet altijd erg..
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:46:42 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169293694
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 22:02 schreef Luuksor het volgende:
Ziet er allemaal vrij standaard uit, maar als de smaken kloppen is dat niet altijd erg..
Het woord is klassiek. Klassieke garnalencocktail, klassieke garnalenkroketten, klassiek in boter gebakken schol, klassieke gravad lax. Maar alles homemade en tot in de puntjes verzorgd. En voor een goede prijs.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:48:40 #243
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_169293747
Ouderwets dus.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 maart 2017 @ 22:57:24 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169293984
Nee, dat dan weer niet. De bijgerechten zijn modern. Veldsla met geroosterde zoete aardappel. Verse mierikswortel. Dat heeft niet op veel menukaarten in NL gestaan.
pi_169293989
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 22:48 schreef golfer het volgende:
Ouderwets dus.
Klassiek vind ik beter klinken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 5 maart 2017 @ 20:23:11 #246
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_169314028
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 10:53 schreef RobinOok het volgende:
32425475433_753516af0f_z.jpg ]
Vis Op De Dijk


Vierde keer of zo dat we hier aten en nog steeds een aanrader. Met deze keer gefrituurde inktvis met aÔoli, gravad lax met mierikswortel en allebei de gegrillde tonijn. Alles kraakvers en goed en lekker. Echt niks op aan te merken.

Volgende keer ga ik toch eens de vis van de dag bestellen. Ik roep altijd dat ik niet van in boter gebakken vis hou, maar toch eens kijken of dat echt zo is. :)

Hoe dan ook, gisteren afgerekend : 61,50 (dat was inclusief een fles prosecco)
Cijfer: 9,5
Ik vond hem ook goed, 9,5... :N maar een dikke acht. De recensie moet ik nog steeds schrijven van dat bezoek ergens vorig jaar zomer of zo.. :') Ik vind het i.i.g een dikke aanwinst voor Kralingen.

Thuisch-reataurant-cr.jpg

Oh ga niet naar dat horeca zaaktje Thuis want dat is ondanks de leuke inrichting gewoon niks, echt niks. Wel stevige prijzen en bediening van lik mijn vestje.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  Moderator vrijdag 10 maart 2017 @ 10:22:03 #247
221912 crew  minilot
smalltown boy
pi_169407754
Gisteren, Helai op de Piet Smitkade in Rottterdam-Zuid. Sorry voor de baggerfoto's, zijn gehaast met telefoon gemaakt. :7

Voorgerechten. Groentensamosa (vega) en pannenkoekjes met aardappel en pompoen (vega):

sgsjkk.jpg
bhhok9.jpg

Hoofdgerecht van gezelschap: mixed grill met lams-, rund- en kipkebab + bijgerechten:
30xdkbd.jpg

Mijn hoofdgerecht: met prei gevulde pastabuideltjes en rode saus met grote linzen + bijgerechten (vega):
z5zdv.jpg

Extra: brood uit de tandoor. Met al een stukje eraf gescheurd:
wstmcz.jpg

Weizenbier erbij gedronken.

Voordelen:
- LEKKER! :9
- Keurig geprijsd
- Ontzettend vriendelijke bediening
- Schone toiletten
- Loeischerp groen sausje :9
- Fraai uitzicht over de Maas
- Extreem dichtbij mijn vaste bioscoop

Nadelen:
- Hilarische kitschinrichting: ezelsrugbogen met LEDstrips, plafonddoeken en inpandige fontein :+
- Saaie zoete chilisaus bij de samosa
- Eten geserveerd op leisteenachtig spul, wat akelig knerpt onder je mes

Al met al wel een aanrader! :Y Leuke kaart, lekker eten.
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
  vrijdag 10 maart 2017 @ 11:54:11 #248
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_169409386
Ziet er op zich niet verkeerd uit, zal een flinke hap zijn geweest. Maar wat mij opvalt; waarom zulke grote bakjes voor de saus? Nu is het net of je heel weinig saus krijgt en dat staat zo gierig.
pi_169503577
Heel erg leuk! Bij mijn vaders bedrijf was er een feest voor de opening en toen was er ook zoiets te eten! Erg leuk!

[ Bericht 33% gewijzigd door Mark op 14-03-2017 11:24:15 (spam) ]
  zondag 19 maart 2017 @ 22:20:10 #250
269 vats
Live life to the max!
pi_169640407
Waar: Gaggan in Bangkok (Thailand)

Awards: Gaggan is voor het derde jaar op rij het beste restaurant van Azie, Beste van Thailand en beste chef in Thailand. Gaggan staat ook in de top 20 beste restaurants van de wereld.

Wat: De 25 gangen tasting van Gaggan (modern Indian food)

Waarneer: Afgelopen Dinsdag avond

Met Wie: Met mijn vrouw


Na Gaggan op Netflix gezien te hebben had ik zoiets van daar wil ik wel eens een vorkje prikken. Aangezien we regelmatig in Thailand zijn heb ik daar afgelopen Dinsdag kunnen eten. Bij het reserveren had ik gevraagd om de Chef's table, wat een nieuw gedeelte is van het restaurant, hier zit je aan een bar (U vorm) en maken de chef's de vele bordjes op. Het Diner bestaat uit 25 gangen die het hele restaurant tegelijk geserveerd krijgt, ze doen 2 zittingen per avond dus lang na borrelen of kletsen in het restaurant zit er niet in, en is ook niet echt de cultuur in Azie.

Wij zijn geen wijn drinkers, en wijn hebben ze wel maar wordt niet echt heel hard gepushed, ze zijn goed in de cocktails dus heb ik er daar een paar van op.

r0lMRZM.jpg

Ik begon met een Old Fashioned met hierin Chili en afgemaakt met Cohiba sigaren rook.. Damn dat was een hele prima cocktail!

9zVsQ4I.jpg

Als eerste kregen we een soort van slushi met citroen/kruiden smaak. met het droogijs werd er wat vloeistof op gegoten om eerst te ruiken en na het ruiken het de slush op te drinken. Heerlijk!

WoyLcaR.jpg

Hierna kwam de gang die altijd geserveerd wordt en nog nooit veranderd is.. de Yoghurt Explosion wat een parel van Yoghurt is met vloeibaar center, hierin zit verwerkt Yoghurt, zout en kruiden. Super!

8yBfM4w.jpg

Hierna volgde een eetbaar plastic zakje gevuld met noten en kruiden/specerijen, heerlijke crunch!

QqRdMmd.jpg

Ik mis de foto van het gevriesdroogde aubergine koekje, dus nu gelijk door naar de Witte Chocolade bonbon met Chili, zacht, romig en met flinke pit.. Jummie!

oeVX2Dl.jpg

Deze bite was zalig met erwten creme, champignons en truffel.. Lekkere crunch en een heerlijke smaak!

68Ng2sn.jpg

Een bite van groene appel ijs en coriander

e1AUEOX.jpg

Deze bit was zalig, een garnaal omhult met korst van verkoolde groente en een dust van verkoolde ui.

DMuMeVz.jpg

Een bite van gevriesdroogde aardappel met spicy gevriesdroogde bloemkool en caviar.

HeefUG9.jpg

Deze bite zouden veel mensen niet eten, als je zou weten wat het was.. een wafel van citrus vruchten met een vulling van geiten hersen mouse.. Was eigenlijk gewoon heerlijk!

jote4am.jpg

Een bite van torro tonijn, op een foam wat wegsmelt met de smaak van sushi rijst. torro Tonijn.. ja fout om te eten, maar zalig.

pDkrQrj.jpg

Een Taco van Torro Tonijn met herbs and spices.. Zalig vond ik deze de smaak van de vis ging prima met de spices die gebruikt werden.

qNzNTxC.jpg

Vindaloo Pork, een soort van Bitterbal (kubus in dit geval) gevuld met varkensvlees en pittige kruiden.. Prima maar niet bijzonder, en had meer pittig gemogen van mij.

TW34HgD.jpg

Een gang van koude curry met rauwe sint jakobs schelp en een ijs waar ik de smaak van vergeten ben.. zalig!

naCWYnX.jpg

In plaats van Kip Tandoori, kregen we hier kwartel.. Prima!

HqGimWe.jpg

Vis in Cederhout gebrand.

0CmC2tl.jpg

Super lekker die vis in het hout!

GSiPKdX.jpg

Mijn cocktail was op, dus een tweede besteld, nep bier genaamd.. gemaakt van O.A. Whiskey, ziet er uit als bier, smaakte naar whiskey en was sterk en erg lekker!

X0Uof8t.jpg

Een mini hot dog van lamsvlees op een gestoomd broodje.. Lekker!

dIw5U5l.jpg

Een curry met rijst, crab en gestoomd ei boven op (zoals ze dat in Japan doen).. Zalig ook prima om de maag wat vulling te geven, zou deze curry zo dagelijks eten was echt super lekker.

V5VkirT.jpg

Eerste gang van de kleine toetjes.. gevriesdroogde roode biet met blauwe kaas

Mt44as0.jpg

Chocolade met ijs, cake en basilicum.. Lekker!

iBGcj8I.jpg

Als laatste gang een nestje van deeg gebakken in Ghee gevuld met een Japanse Aardbei (ja die zijn vele malen lekkerder dan de andere aarrbeien.. kosten ook een paar euro per stuk). Was ook weer zalig.

Ik mis een paar foto's, maar na 25 kleine gangen had ik genoeg gegeten. De cocktails die ik had waren erg goed en inventief.

Nu de rekening en ook de menukaart waar op je kan zien wat je gegeten hebt. (er werd per gang uitleg gegeven over elke gang, maar niet altijd 100% verteld wat je at)

vvfzqKy.jpg

Kosten dus 4.000 bath plus fooi/tax per persoon. Met 2 cocktails, 1 verse jus en 2 flessen water waren wij met 2 personen 300 euro kwijt. Om eerlijk te zijn was dit het zeker waard.. erg veel verschillende gangen met heel veel smaken, texturen, en manieren van koken. Aanrader als je naar Bangkok gaat!
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')