Waar: Gaggan in Bangkok (Thailand)
Awards: Gaggan is voor het derde jaar op rij het beste restaurant van Azie, Beste van Thailand en beste chef in Thailand. Gaggan staat ook in de top 20 beste restaurants van de wereld.
Wat: De 25 gangen tasting van Gaggan (modern Indian food)
Waarneer: Afgelopen Dinsdag avond
Met Wie: Met mijn vrouw
Na Gaggan op Netflix gezien te hebben had ik zoiets van daar wil ik wel eens een vorkje prikken. Aangezien we regelmatig in Thailand zijn heb ik daar afgelopen Dinsdag kunnen eten. Bij het reserveren had ik gevraagd om de Chef's table, wat een nieuw gedeelte is van het restaurant, hier zit je aan een bar (U vorm) en maken de chef's de vele bordjes op. Het Diner bestaat uit 25 gangen die het hele restaurant tegelijk geserveerd krijgt, ze doen 2 zittingen per avond dus lang na borrelen of kletsen in het restaurant zit er niet in, en is ook niet echt de cultuur in Azie.
Wij zijn geen wijn drinkers, en wijn hebben ze wel maar wordt niet echt heel hard gepushed, ze zijn goed in de cocktails dus heb ik er daar een paar van op.
Ik begon met een Old Fashioned met hierin Chili en afgemaakt met Cohiba sigaren rook.. Damn dat was een hele prima cocktail!
Als eerste kregen we een soort van slushi met citroen/kruiden smaak. met het droogijs werd er wat vloeistof op gegoten om eerst te ruiken en na het ruiken het de slush op te drinken. Heerlijk!
Hierna kwam de gang die altijd geserveerd wordt en nog nooit veranderd is.. de Yoghurt Explosion wat een parel van Yoghurt is met vloeibaar center, hierin zit verwerkt Yoghurt, zout en kruiden. Super!
Hierna volgde een eetbaar plastic zakje gevuld met noten en kruiden/specerijen, heerlijke crunch!
Ik mis de foto van het gevriesdroogde aubergine koekje, dus nu gelijk door naar de Witte Chocolade bonbon met Chili, zacht, romig en met flinke pit.. Jummie!
Deze bite was zalig met erwten creme, champignons en truffel.. Lekkere crunch en een heerlijke smaak!
Een bite van groene appel ijs en coriander
Deze bit was zalig, een garnaal omhult met korst van verkoolde groente en een dust van verkoolde ui.
Een bite van gevriesdroogde aardappel met spicy gevriesdroogde bloemkool en caviar.
Deze bite zouden veel mensen niet eten, als je zou weten wat het was.. een wafel van citrus vruchten met een vulling van geiten hersen mouse.. Was eigenlijk gewoon heerlijk!
Een bite van torro tonijn, op een foam wat wegsmelt met de smaak van sushi rijst. torro Tonijn.. ja fout om te eten, maar zalig.
Een Taco van Torro Tonijn met herbs and spices.. Zalig vond ik deze de smaak van de vis ging prima met de spices die gebruikt werden.
Vindaloo Pork, een soort van Bitterbal (kubus in dit geval) gevuld met varkensvlees en pittige kruiden.. Prima maar niet bijzonder, en had meer pittig gemogen van mij.
Een gang van koude curry met rauwe sint jakobs schelp en een ijs waar ik de smaak van vergeten ben.. zalig!
In plaats van Kip Tandoori, kregen we hier kwartel.. Prima!
Vis in Cederhout gebrand.
Super lekker die vis in het hout!
Mijn cocktail was op, dus een tweede besteld, nep bier genaamd.. gemaakt van O.A. Whiskey, ziet er uit als bier, smaakte naar whiskey en was sterk en erg lekker!
Een mini hot dog van lamsvlees op een gestoomd broodje.. Lekker!
Een curry met rijst, crab en gestoomd ei boven op (zoals ze dat in Japan doen).. Zalig ook prima om de maag wat vulling te geven, zou deze curry zo dagelijks eten was echt super lekker.
Eerste gang van de kleine toetjes.. gevriesdroogde roode biet met blauwe kaas
Chocolade met ijs, cake en basilicum.. Lekker!
Als laatste gang een nestje van deeg gebakken in Ghee gevuld met een Japanse Aardbei (ja die zijn vele malen lekkerder dan de andere aarrbeien.. kosten ook een paar euro per stuk). Was ook weer zalig.
Ik mis een paar foto's, maar na 25 kleine gangen had ik genoeg gegeten. De cocktails die ik had waren erg goed en inventief.
Nu de rekening en ook de menukaart waar op je kan zien wat je gegeten hebt. (er werd per gang uitleg gegeven over elke gang, maar niet altijd 100% verteld wat je at)
Kosten dus 4.000 bath plus fooi/tax per persoon. Met 2 cocktails, 1 verse jus en 2 flessen water waren wij met 2 personen 300 euro kwijt. Om eerlijk te zijn was dit het zeker waard.. erg veel verschillende gangen met heel veel smaken, texturen, en manieren van koken. Aanrader als je naar Bangkok gaat!