Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:23 schreef mytec het volgende:
Prijzen zijn meer dan schappelijk 4,75 & 6,25.
Hij zegt toch dat hij meer had willen betalen voor een andere mozarella?quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:32 schreef Ole het volgende:
[..]
Hij zegt toch dat hij meer had willen betalen voor een andere mozarella?
Sorry. Maar ik herken mezelf en m'n omgeving daar niet in.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
Iedereen mag zijn mening hebben , maar ik zie dit toch anders.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
Dat klopt. Doe ik graag. Tot vervelens aan toe. Waarvoor mijn excuses.quote:
Helemaal niets ook weer niet. Maar een gelegenheid waar mensen beschaafd aan een tafeltje kunnen zitten natuurlijk wel. Het is geen snackbar. Maar je zit daar wel een uurtje tegen snackbarprijzen. Ik zie het als een glijdende schaal naar beneden. en de uitbaters moeten mee wegens concurrentie. Ik kan me i.i.g. niet voorstellen dat het rendabel is dat men er een uurtje zit en een tientje afrekent met z'n 2'en. Men dient huur te betalen voor de gelegenheid en het personeel en de apparatuur. De beprijzing zit hem inderdaad niet zozeer in de prijs van deeg en tomaat.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:45 schreef mytec het volgende:
Je weet wel dat pizza ook niks hoort te kosten? Echt het deeg en de tomaat kost niks.
Daar heb je gelijk in, echter zat ik er geen uur, om precies te zijn 20min. Want ik had haast, daarom ga ik ook naar dit soort plekken voor lunch. Maar ik begrijp je klacht dat alles bijna gratis hoort te zijn. Ik heb zelf een hekel aan mensen die met een spot goedkope groupon gaan zeiken om de prijs van het drinken. Maar ik zie dit soort plekken dus ook niet als restaurant, meer een mc donalds. Je moet zelf in de rij staan, zelf komen als het klaar is, en zelf bestek pakken/ drinken halen. Bij dit soort plekken zijn eenvoud/ smakelijkheid de toverwoorden.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Helemaal niets ook weer niet. Maar een gelegenheid waar mensen beschaafd aan een tafeltje kunnen zitten natuurlijk wel. Het is geen snackbar. Maar je zit daar wel een uurtje tegen snackbarprijzen. Ik zie het als een glijdende schaal naar beneden. en de uitbaters moeten mee wegens concurrentie. Ik kan me i.i.g. niets voorstellen dat het rendabel is dat men er een uurtje zit en een tientje afrekent met z'n 2'en.
Dan komen we nader tot elkaar. Uitstekend.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:53 schreef mytec het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in, echter zat ik er geen uur, om precies te zijn 20min. Want ik had haast, daarom ga ik ook naar dit soort plekken voor lunch. Maar ik begrijp je klacht dat alles bijna gratis hoort te zijn. Ik heb zelf een hekel aan mensen die met een spot goedkope groupon gaan zeiken om de prijs van het drinken. Maar ik zie dit soort plekken dus ook niet als restaurant, meer een mc donalds. Je moet zelf in de rij staan, zelf komen als het klaar is, en zelf bestek pakken/ drinken halen. Bij dit soort plekken zijn eenvoud/ smakelijkheid de toverwoorden.
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
Dit, dat de prijs ze niet zoveel uitmaakt of dat een (te) hoge prijs ze het gevoel geeft dat het eten 'goed' is.quote:Op maandag 31 oktober 2016 11:20 schreef silverhill het volgende:
[..]
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.
Dat je bij een pizza van 4.50 niet mag zeuren dat er geen goede buffelmozzarella op zit lijkt me verder vrij logisch.
Simpel gezegd: Die komen er alleen op af omdat het 'nieuw' is en je er gezien moet worden voor de eigen Instagram ego.quote:Op maandag 31 oktober 2016 11:20 schreef silverhill het volgende:
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.
Daar wordt de uitbater niet uitgeknepen, maar het personeel werkt er voor een schijt loon. Verder zijn restaurants in bijvoorbeeld Italië veelal familie-bedrijven, waarbij de stenen al lang en breed zijn afbetaald, de halve familie in de keuken of bediening meewerkt en waar het halve dorp elke week wel een keer langskomt voor een simpele pasta met saus.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dan komen we nader tot elkaar. Uitstekend.
Het is overigens zo dat goedkoop eten in zuidelijke streken wel kan. Dat zal er mee te maken hebben dat wegens de betaalbaarheid een grotere groep dit doet en anderzijds dat de uitbaters minder uitgeknepen worden. Dat is echt veel beter geregeld daar. Beter voor iedereen.
Topzaak.quote:Op woensdag 2 november 2016 10:21 schreef pdegroot het volgende:
Zaterdag eten bij www.restaurantdavinci.nl/
zin in!
Dat is het voordeel van de Restaurantkaart die we voor 4,95 voor 2 maanden via De Volkskrant hebben aangeschaft. Je krijgt bij heel veel restaurants 50% korting op het eten.quote:Op donderdag 3 november 2016 19:22 schreef Isabeau het volgende:
Mooie avond, golfer & Bluezz! En voor die prijs
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Schol was niet echt bijzonder.. de rest lekker!
voor 50 euro met 4 dure biertjes .
Vind het een fijn restaurant... ze waren wel verbaast dat we alles op hebben gegeten, dat gebeurd niet vaak want grote porties.
[ Bericht 1% gewijzigd door uniekhoorn op 03-11-2016 21:38:29 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Er was hier een tijdje geleden iemand die bij Ottolenghi had gegeten. Daar zou mijn voorkeur naar uitgaan. Alleen geen idee wat dat kost.quote:Op vrijdag 4 november 2016 14:05 schreef Kopstoot het volgende:
Mooie recensie van ML, daar wil ik ook snel eens heen. Ook vriendelijk geprijsd, ook zonder die kortingskaart.
Heeft er iemand nog tips voor een mooi (sterren)restaurant in London?
Liefst uitgebreide lunch, budget ca. 100 euro pp zonder drank, dus zeg 150 pp met drank.
Kan door de bomen het bos niet meer zien.
Dat blad lijkt me shungiku (aka kikuna aka chrysantum blad)quote:Op maandag 7 november 2016 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.
Nou! Absoluut geweldig zo te zienquote:Op maandag 7 november 2016 23:22 schreef golfer het volgende:
Het water loopt me in de mond van Yama.
Heerlijk ja. Mijn ultieme wens is ook om ooit een restaurant te hebben waarbij ik mijn werk (leidinggeven) kan combineren met hobby (koken).quote:
Ja, had inderdaad gekund, maar ik had daar zelf geen tijd meer voor en uiteindelijk was dit ook gewoon een heerlijke, sappige smaakbom. En dat is uiteindelijk het belangrijkst.quote:Op zondag 13 november 2016 12:52 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk hoor, en dapper vooral !
Ik zou zoiets nooit doen voor zoveel mensen. Ik ben meer van de grote schalen, grotere gerechten, dan van de individuele bordjes.
Het peertje zou je kunnen bijsnijden voor een wat slankere vorm.
Ik kan niets anders doen dan dit bevestigen. Ik ben afgelopen zaterdag met vrienden geweest. Alleen jouw foto's zijn iets beter gelukt Mijn menu was exact hetzelfde.quote:Op maandag 7 november 2016 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Derde bezoek met minilot aan Yama
Waar? Yama Japanese Cuisine
Wanneer? Gister, zondag 6 november.
Wat at je? Het vijf gangen menu, waarbij je zeker zeven keer iets voor je neus krijgt. Deze keer het 'herfst menu' - van de drie keer dat we hier geweest zijn was dit ook de zwaarste.
Tofu van pompoen, verschillende sushi's, shabu shabu, twee oesterbereidingen.
Impressie? Weer absoluut subliem, de hoeveelheid detail in de gerechten, uiterst fijne smaakcombinaties, prachtige opmaak.
Het begin ging wat vlot (waarschijnlijk omdat we de laatste waren die binnen kwamen), na drie van de zeven gerechtjes leken we 'op schema' met de gasten die er al eerder waren. Bij de vorige twee keer kwamen bepaalde onderdelen van een gang van het eerste bezoek wel weer terug bij een gang bij het tweede bezoek, nu was -buiten de fenomenale sushi- de tofu eigenlijk alleen een 'overlap', dat lijkt een vaste starter te zijn. De vorige keer van erwtjes en deze keer van pompoen.
Kosten? ¤145 inclusief fooi (drankjes iets van drie wijn (Verdejo), en twee of drie flesjes bubbelwater)
Cijfer?9,5
[ afbeelding ]
Pompoentofu met krab en wasabi.
[ afbeelding ]
Handroll sushi met garnaal, spicy Fish egg en 'kaviaar' van sojasaus en een beetje 'zelfgemaakte japanse mayonaisse'. Deze home made kewpie komt ook terug bij de sushi.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Soep met jacobschelp, kip, sinaasappelschil en paddestoelen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spinaziesalade met Japanse paddenstoelen, lage temperatuur gegaarde zalm met rettich en mango, eend met .. lever? en rode miso. Heerlijke zachte, fijne structuur had de zalm.
[ afbeelding ]
Gefrituurde oester en tempuraoester met tapioca en ingelegd ei met truffel (we kregen wederom geen emmertje mee met ei ).
[ afbeelding ]
Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sushi (tikje out of focus).
Meer foto's
Tof dat het zo beviel! Wij hadden de eerste twee keer ook het sake-arrangement, en inderdaad mooie en bijzondere smaken ook, alleen vonden we het voor de derde keer niet opwegen tegen de pakweg ¤40 die je aan het einde van de avond extra kwijt bent in vergelijking met een glas wijnquote:Op maandag 14 november 2016 14:56 schreef Molleman het volgende:
n menu was exact hetzelfde.
Daarnaast heb ik nog een arrangement van Sake erbij gekozen voor de 5 gangen. De gastvrouw kwam elke gang met een nieuwe Sake aanzetten en haar landkaartje. Daar wees ze aan waar
Ik zou het zeker proberen. Wat je zelf al opmerkte is het zeker niet goedkoop, maar wel -als het je keuken is- een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.quote:Op maandag 14 november 2016 15:04 schreef golfer het volgende:
* golfer zet Yama nog hoger op de verlanglijst.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |