abonnementen ibood.com bol.com
  zondag 30 oktober 2016 @ 13:24:09 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166300449
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
Poef.....gone! ©golfer
pi_166310373
Dit topic is te leeg, en toen bedacht ik me net dat ik vorige week nog gelunched had.

Waar? :de Pasta Fabriek
Stoeldraaierstraat 25, 9712 BV Groningen

Wanneer?
Lunch op dinsdag middag
Wat at je?
Ik ging samen met mijn vriendin voor een snelle pizza, aangezien het een Vapiano (Va Veloce) concept is was snel het tover woord. We hadden een pizza margherita en een pizza salami.

Impressie?
Pizza was snel en zeker niet een van de minste pizze. Wel was te merken dat de mozzarella van en goedkopere soort was, had liever de keuze om een wat betere te kunnen kiezen voor een eventuele meerprijs. Overigens ook wel eens een pasta gehad hier, en dat is ook prima te doen als snelle hap.

Kosten?
Prijzen zijn meer dan schappelijk 4,75 & 6,25.
Fles water weet ik de prijs niet meer van.
Cijfer? 7,5
Zeer goede prijs kwaliteit verhouding, eet dit veel liever als snel tussendoortje dan een mac menu (wat hetzelfde kost).
pi_166310691
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:23 schreef mytec het volgende:
Prijzen zijn meer dan schappelijk 4,75 & 6,25.
Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166310749
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:31 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
Hij zegt toch dat hij meer had willen betalen voor een andere mozarella?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_166310955
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:32 schreef Ole het volgende:

[..]

Hij zegt toch dat hij meer had willen betalen voor een andere mozarella?
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166311156
Je kunt ook overdrijven
pi_166311238
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
Sorry. Maar ik herken mezelf en m'n omgeving daar niet in.
Make my day!
pi_166311278
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
Iedereen mag zijn mening hebben , maar ik zie dit toch anders.

Je weet wel dat pizza ook niks hoort te kosten? Echt het deeg en de tomaat kost niks. Meer ingrediënten maakt het natuurlijk duurder. Ook het maken is ook vrij eenvoudig en snel. Nu ga ik hier niet elke dag heen ga liever naar een betere, maar een pizza margherita voor 15 euro is afzetterij! (wel eens tegengekomen) Zo,n tent is gebouwd op snel eten en daarom meer een fast food restaurant. Een tafeltje wordt minimaal 10x bezet op een drukke avond. Dat kan de kosten drukken. Ik vergelijk dit ook met vapiano en niet met een Italiaans restaurant. En als fastfood plek vind ik dit prima.
pi_166311283
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:41 schreef Pap89 het volgende:
Je kunt ook overdrijven
Dat klopt. Doe ik graag. Tot vervelens aan toe. Waarvoor mijn excuses.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166311501
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:45 schreef mytec het volgende:
Je weet wel dat pizza ook niks hoort te kosten? Echt het deeg en de tomaat kost niks.
Helemaal niets ook weer niet. Maar een gelegenheid waar mensen beschaafd aan een tafeltje kunnen zitten natuurlijk wel. Het is geen snackbar. Maar je zit daar wel een uurtje tegen snackbarprijzen. Ik zie het als een glijdende schaal naar beneden. en de uitbaters moeten mee wegens concurrentie. Ik kan me i.i.g. niet voorstellen dat het rendabel is dat men er een uurtje zit en een tientje afrekent met z'n 2'en. Men dient huur te betalen voor de gelegenheid en het personeel en de apparatuur. De beprijzing zit hem inderdaad niet zozeer in de prijs van deeg en tomaat.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166311643
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Helemaal niets ook weer niet. Maar een gelegenheid waar mensen beschaafd aan een tafeltje kunnen zitten natuurlijk wel. Het is geen snackbar. Maar je zit daar wel een uurtje tegen snackbarprijzen. Ik zie het als een glijdende schaal naar beneden. en de uitbaters moeten mee wegens concurrentie. Ik kan me i.i.g. niets voorstellen dat het rendabel is dat men er een uurtje zit en een tientje afrekent met z'n 2'en.
Daar heb je gelijk in, echter zat ik er geen uur, om precies te zijn 20min. Want ik had haast, daarom ga ik ook naar dit soort plekken voor lunch. Maar ik begrijp je klacht dat alles bijna gratis hoort te zijn. Ik heb zelf een hekel aan mensen die met een spot goedkope groupon gaan zeiken om de prijs van het drinken. Maar ik zie dit soort plekken dus ook niet als restaurant, meer een mc donalds. Je moet zelf in de rij staan, zelf komen als het klaar is, en zelf bestek pakken/ drinken halen. Bij dit soort plekken zijn eenvoud/ smakelijkheid de toverwoorden.
pi_166311735
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:53 schreef mytec het volgende:

[..]

Daar heb je gelijk in, echter zat ik er geen uur, om precies te zijn 20min. Want ik had haast, daarom ga ik ook naar dit soort plekken voor lunch. Maar ik begrijp je klacht dat alles bijna gratis hoort te zijn. Ik heb zelf een hekel aan mensen die met een spot goedkope groupon gaan zeiken om de prijs van het drinken. Maar ik zie dit soort plekken dus ook niet als restaurant, meer een mc donalds. Je moet zelf in de rij staan, zelf komen als het klaar is, en zelf bestek pakken/ drinken halen. Bij dit soort plekken zijn eenvoud/ smakelijkheid de toverwoorden.
Dan komen we nader tot elkaar. Uitstekend. :)

Het is overigens zo dat goedkoop eten in zuidelijke streken wel kan. Dat zal er mee te maken hebben dat wegens de betaalbaarheid een grotere groep dit doet en anderzijds dat de uitbaters minder uitgeknepen worden. Dat is echt veel beter geregeld daar. Beter voor iedereen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166322841
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:31 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.

Dat je bij een pizza van 4.50 niet mag zeuren dat er geen goede buffelmozzarella op zit lijkt me verder vrij logisch.
  maandag 31 oktober 2016 @ 12:00:18 #14
42322 MCH
Can you feel it cumming?
pi_166323612
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2016 11:20 schreef silverhill het volgende:

[..]

Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.

Dat je bij een pizza van 4.50 niet mag zeuren dat er geen goede buffelmozzarella op zit lijkt me verder vrij logisch.
Dit, dat de prijs ze niet zoveel uitmaakt of dat een (te) hoge prijs ze het gevoel geeft dat het eten 'goed' is.
Die Schule des Lebens kennt keine Ferien
  maandag 31 oktober 2016 @ 12:20:51 #15
289177 Iwanius
Gedachten zijn net als Wolken
pi_166324034
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2016 11:20 schreef silverhill het volgende:

Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.

Simpel gezegd: Die komen er alleen op af omdat het 'nieuw' is en je er gezien moet worden voor de eigen Instagram ego.
Hij die geld verliest, verliest veel. Hij die een vriend verliest, verliest veel meer. Hij die het vertrouwen verliest, verliest alles
  maandag 31 oktober 2016 @ 13:23:37 #16
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_166325069
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dan komen we nader tot elkaar. Uitstekend. :)

Het is overigens zo dat goedkoop eten in zuidelijke streken wel kan. Dat zal er mee te maken hebben dat wegens de betaalbaarheid een grotere groep dit doet en anderzijds dat de uitbaters minder uitgeknepen worden. Dat is echt veel beter geregeld daar. Beter voor iedereen.
Daar wordt de uitbater niet uitgeknepen, maar het personeel werkt er voor een schijt loon. Verder zijn restaurants in bijvoorbeeld Italië veelal familie-bedrijven, waarbij de stenen al lang en breed zijn afbetaald, de halve familie in de keuken of bediening meewerkt en waar het halve dorp elke week wel een keer langskomt voor een simpele pasta met saus.

Buiten Zuid-Europa bestaat die cultuur van simpel uiteten in plaats van thuis koken gewoon niet zo. Een Italiaan gaat echt niet zelf in de keuken staan voor een simpele pasta. Die eet ie op zondag bij z'n moeder en anders voor een paar euro in een restaurant. Een gemiddelde West-Europeaan is van oudsher zo niet opgevoed. Die wil niet gaan uiteten voor iets wat hij zelf ook eenvoudig thuis klaar maken.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 31 oktober 2016 @ 15:14:38 #17
62913 Blik
The one and Only!
pi_166327116
Idd, in zuid-europa kun je goedkoop uit eten omdat de loonkosten beperkt zijn, er veel couverts worden besteld per dag en de producten lokaal en dus goedkoop zijn.

In Nederland, net even tikkeltje anders
pi_166364236
Zaterdag eten bij www.restaurantdavinci.nl/

zin in!
  woensdag 2 november 2016 @ 12:27:58 #19
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_166366449
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 10:21 schreef pdegroot het volgende:
Zaterdag eten bij www.restaurantdavinci.nl/

zin in!
Topzaak.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 3 november 2016 @ 16:04:39 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166392888
Wanneer: 2 november 2016
Waar: Restaurant ML*, Haarlem
Wat:

Het was alweer enige tijd geleden dat we een bezoek aan het (intussen al 6 jaar met een Michelinster bekroonde) restaurant ML gebracht hadden. De naam ML komt van de 2 voornamen van de eigenaars, Mark en Liane. ML zit in een prachtig Rijksmonument en de inrichting is ruim en klassiek. We konden aan een tafeltje bij de open haard plaatsnemen met voor mij leuk uitzicht op de keuken.
Naamloos.jpg?timestamp=1478180726708
ML serveert een wisselend 6 gangenmenu en daarnaast kan je a la carte los de menu-onderdelen bestellen.
Wij besloten voor 3 losse gerechten te gaan omdat 6 gangen voor ons al snel te veel is.

Amuses.
We kregen al snel een aantal amuses:
MLamuse.jpg?timestamp=1478180839229
Een bonsaiboompje bekleed met kroepoek, een dip van avocado met geitenkaas, een bolletje gevuld met palingmousse en een krokantje van tapioca met eendenborst. Lekkere kleine hapjes om mee te beginnen.

Eerste gerecht:
Voor ons allebei de langoustine.
MLlangoustine.jpg?timestamp=1478182639743
Perfect gegaarde langoustinestaarten met daarbij krokantjes van curry, frisse bolletjes van een soort limoen, komkommer en livarham. Daarbij nog een apart sponsje van rode curry met livar en een kommetje overheerlijke langousinebisque. Topgerecht!

Tussengerecht.

Bluezz had gekozen voor de combinatie van een gepocheerd ei met aardpeer, truffel, bataat, gekruimelde Cecinaham en een heerlijke paddenstoelensaus:
MLei.jpg?timestamp=1478183159945
Voor mij de coquilles, geserveerd met eendenlever, hazelnootjes en stukjes witlof met daarbij een sausje van groen appel:
MLcoquille.jpg?timestamp=1478183276321
Daarbij werd op een stukje boomstronk nog apart een stukje eendenlever omgeven met een groene appelgelei geserveerd:
MLeendenlever.jpg?timestamp=1478183372076

Hoofdgerecht.
Voor ons allebei de gebraden ossenhaas:
MLossenhaas.jpg?timestamp=1478183432853
Geserveerd met een rolletje tartaar van ossenhaas omhult met rettich vergezeld door pastinaak, schorseneren en een gegrilde reuzenboleet met een saus waarin kruidnagel verwerkt was. Heerlijk, perfect gebraden ossenhaas met prima saus.

Voor ons was dit voldoende en we zagen af van een dessert.
We hadden nog een leuk gesprek met kok Mark waarbij hij enthousiast vertelde over de gang van zaken. Hij sprak ook over de prachtige binnentuin en we moesten van hem daar toch ook even ook een kijkje nemen. Inderdaad een prachtige plek om zomers te eten, hetgeen we zeker gaan doen.
Voor het afrekenen kregen we van Mark toch nog wat friandises geserveerd, marshmallows van citrusvrucht, die we zelf op een mini barbecue op onze tafel konden roosteren/smelten:
MLmarshmellow.jpg?timestamp=1478183797895
Chocolade:
MLfriandises.jpg?timestamp=1478183852964

Al met al weer heerlijk gegeten voor een zeer schappelijke prijs. (met de Restaurantkaart-korting waren we samen, inclusief water en wijn, 89 euro kwijt).
De Michelinster absoluut nog waard. We komen er zeker (in de zomer) weer een keer terug.

Prijs-kwaliteit: 9/10
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 november 2016 @ 16:07:10 #21
42322 MCH
Can you feel it cumming?
pi_166392935
Net alsof kleine golfertje nog bij de padvinders zit <3
Die Schule des Lebens kennt keine Ferien
pi_166393140
Ziet er allemaal heerlijk uit, Golfer!
Is dat zo?
pi_166395453
Prachtig allemaal, mooie amuses.
En van die ossenhaas krijg ik trek! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_166396450
Mooie avond, golfer & Bluezz! En voor die prijs :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 3 november 2016 @ 19:31:17 #25
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_166396687
Das niet duur voor wat je kreeg. Ziet er goed uit!

*Bij de kapper
I don't know why I'm so afraid of clowns. Maybe it goes back to when I went to the circus as a little boy and a clown killed my father.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')