Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:23 schreef mytec het volgende:
Prijzen zijn meer dan schappelijk 4,75 & 6,25.
Hij zegt toch dat hij meer had willen betalen voor een andere mozarella?quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:32 schreef Ole het volgende:
[..]
Hij zegt toch dat hij meer had willen betalen voor een andere mozarella?
Sorry. Maar ik herken mezelf en m'n omgeving daar niet in.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
Iedereen mag zijn mening hebben , maar ik zie dit toch anders.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat klopt wel. Maar dat kwam me niet goed uit. In zijn algemeenheid gaat het bij dit soort bedragen als een dikke 4 euro en zelfs 6,25 natuurlijk nergens over. Daar kan een tent echt niet van draaien. Het ging mij erover dat we dat soort bedragen normaal vinden in de moderne hipster cultuur. Alles moet gratis of bijna gratis lijkt het wel. En we willen niet weten of dat eigenlijk wel kan. Moderne sprinkhanen zijn we.
Dat klopt. Doe ik graag. Tot vervelens aan toe. Waarvoor mijn excuses.quote:
Helemaal niets ook weer niet. Maar een gelegenheid waar mensen beschaafd aan een tafeltje kunnen zitten natuurlijk wel. Het is geen snackbar. Maar je zit daar wel een uurtje tegen snackbarprijzen. Ik zie het als een glijdende schaal naar beneden. en de uitbaters moeten mee wegens concurrentie. Ik kan me i.i.g. niet voorstellen dat het rendabel is dat men er een uurtje zit en een tientje afrekent met z'n 2'en. Men dient huur te betalen voor de gelegenheid en het personeel en de apparatuur. De beprijzing zit hem inderdaad niet zozeer in de prijs van deeg en tomaat.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:45 schreef mytec het volgende:
Je weet wel dat pizza ook niks hoort te kosten? Echt het deeg en de tomaat kost niks.
Daar heb je gelijk in, echter zat ik er geen uur, om precies te zijn 20min. Want ik had haast, daarom ga ik ook naar dit soort plekken voor lunch. Maar ik begrijp je klacht dat alles bijna gratis hoort te zijn. Ik heb zelf een hekel aan mensen die met een spot goedkope groupon gaan zeiken om de prijs van het drinken. Maar ik zie dit soort plekken dus ook niet als restaurant, meer een mc donalds. Je moet zelf in de rij staan, zelf komen als het klaar is, en zelf bestek pakken/ drinken halen. Bij dit soort plekken zijn eenvoud/ smakelijkheid de toverwoorden.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Helemaal niets ook weer niet. Maar een gelegenheid waar mensen beschaafd aan een tafeltje kunnen zitten natuurlijk wel. Het is geen snackbar. Maar je zit daar wel een uurtje tegen snackbarprijzen. Ik zie het als een glijdende schaal naar beneden. en de uitbaters moeten mee wegens concurrentie. Ik kan me i.i.g. niets voorstellen dat het rendabel is dat men er een uurtje zit en een tientje afrekent met z'n 2'en.
Dan komen we nader tot elkaar. Uitstekend.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:53 schreef mytec het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in, echter zat ik er geen uur, om precies te zijn 20min. Want ik had haast, daarom ga ik ook naar dit soort plekken voor lunch. Maar ik begrijp je klacht dat alles bijna gratis hoort te zijn. Ik heb zelf een hekel aan mensen die met een spot goedkope groupon gaan zeiken om de prijs van het drinken. Maar ik zie dit soort plekken dus ook niet als restaurant, meer een mc donalds. Je moet zelf in de rij staan, zelf komen als het klaar is, en zelf bestek pakken/ drinken halen. Bij dit soort plekken zijn eenvoud/ smakelijkheid de toverwoorden.
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is daarom niet verwonderlijk dat de mozzarella van de "goedkope soort" was. Hoe denk je dat je anders voor dat soort luttele bedragen kunt gaan eten en dat ze er ook nog 2 dubbeltjes aan verdienen. Ik stoor me in hevige mate aan deze hipster cheapass mentaliteit. Het mag allemaal geen peso kosten maar het dient wel van zeer goede kwaliteit te zijn. Dat kan niet. De uitbater van het etablissement dient ook zijn huur en onkosten te betalen aan het eind van de rit. Van het idee dat het overal iets meer dan gratis zou moeten kosten gaat alles naar de kloten.
Dit, dat de prijs ze niet zoveel uitmaakt of dat een (te) hoge prijs ze het gevoel geeft dat het eten 'goed' is.quote:Op maandag 31 oktober 2016 11:20 schreef silverhill het volgende:
[..]
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.
Dat je bij een pizza van 4.50 niet mag zeuren dat er geen goede buffelmozzarella op zit lijkt me verder vrij logisch.
Simpel gezegd: Die komen er alleen op af omdat het 'nieuw' is en je er gezien moet worden voor de eigen Instagram ego.quote:Op maandag 31 oktober 2016 11:20 schreef silverhill het volgende:
Dat is precies het tegenovergestelde van mijn beeld van hipsters. Namelijk mensen die als een zwerm vliegen af komen op doorsnee voedsel (of andere producten) verpakt met een premium labeltje voor een nog hogere premium prijs.
Daar wordt de uitbater niet uitgeknepen, maar het personeel werkt er voor een schijt loon. Verder zijn restaurants in bijvoorbeeld Italië veelal familie-bedrijven, waarbij de stenen al lang en breed zijn afbetaald, de halve familie in de keuken of bediening meewerkt en waar het halve dorp elke week wel een keer langskomt voor een simpele pasta met saus.quote:Op zondag 30 oktober 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dan komen we nader tot elkaar. Uitstekend.
Het is overigens zo dat goedkoop eten in zuidelijke streken wel kan. Dat zal er mee te maken hebben dat wegens de betaalbaarheid een grotere groep dit doet en anderzijds dat de uitbaters minder uitgeknepen worden. Dat is echt veel beter geregeld daar. Beter voor iedereen.
Topzaak.quote:Op woensdag 2 november 2016 10:21 schreef pdegroot het volgende:
Zaterdag eten bij www.restaurantdavinci.nl/
zin in!
Dat is het voordeel van de Restaurantkaart die we voor 4,95 voor 2 maanden via De Volkskrant hebben aangeschaft. Je krijgt bij heel veel restaurants 50% korting op het eten.quote:Op donderdag 3 november 2016 19:22 schreef Isabeau het volgende:
Mooie avond, golfer & Bluezz! En voor die prijs
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Schol was niet echt bijzonder.. de rest lekker!
voor 50 euro met 4 dure biertjes .
Vind het een fijn restaurant... ze waren wel verbaast dat we alles op hebben gegeten, dat gebeurd niet vaak want grote porties.
[ Bericht 1% gewijzigd door uniekhoorn op 03-11-2016 21:38:29 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Er was hier een tijdje geleden iemand die bij Ottolenghi had gegeten. Daar zou mijn voorkeur naar uitgaan. Alleen geen idee wat dat kost.quote:Op vrijdag 4 november 2016 14:05 schreef Kopstoot het volgende:
Mooie recensie van ML, daar wil ik ook snel eens heen. Ook vriendelijk geprijsd, ook zonder die kortingskaart.
Heeft er iemand nog tips voor een mooi (sterren)restaurant in London?
Liefst uitgebreide lunch, budget ca. 100 euro pp zonder drank, dus zeg 150 pp met drank.
Kan door de bomen het bos niet meer zien.
Dat blad lijkt me shungiku (aka kikuna aka chrysantum blad)quote:Op maandag 7 november 2016 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.
Nou! Absoluut geweldig zo te zienquote:Op maandag 7 november 2016 23:22 schreef golfer het volgende:
Het water loopt me in de mond van Yama.
Heerlijk ja. Mijn ultieme wens is ook om ooit een restaurant te hebben waarbij ik mijn werk (leidinggeven) kan combineren met hobby (koken).quote:
Ja, had inderdaad gekund, maar ik had daar zelf geen tijd meer voor en uiteindelijk was dit ook gewoon een heerlijke, sappige smaakbom. En dat is uiteindelijk het belangrijkst.quote:Op zondag 13 november 2016 12:52 schreef sirdanilot het volgende:
Leuk hoor, en dapper vooral !
Ik zou zoiets nooit doen voor zoveel mensen. Ik ben meer van de grote schalen, grotere gerechten, dan van de individuele bordjes.
Het peertje zou je kunnen bijsnijden voor een wat slankere vorm.
Ik kan niets anders doen dan dit bevestigen. Ik ben afgelopen zaterdag met vrienden geweest. Alleen jouw foto's zijn iets beter gelukt Mijn menu was exact hetzelfde.quote:Op maandag 7 november 2016 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Derde bezoek met minilot aan Yama
Waar? Yama Japanese Cuisine
Wanneer? Gister, zondag 6 november.
Wat at je? Het vijf gangen menu, waarbij je zeker zeven keer iets voor je neus krijgt. Deze keer het 'herfst menu' - van de drie keer dat we hier geweest zijn was dit ook de zwaarste.
Tofu van pompoen, verschillende sushi's, shabu shabu, twee oesterbereidingen.
Impressie? Weer absoluut subliem, de hoeveelheid detail in de gerechten, uiterst fijne smaakcombinaties, prachtige opmaak.
Het begin ging wat vlot (waarschijnlijk omdat we de laatste waren die binnen kwamen), na drie van de zeven gerechtjes leken we 'op schema' met de gasten die er al eerder waren. Bij de vorige twee keer kwamen bepaalde onderdelen van een gang van het eerste bezoek wel weer terug bij een gang bij het tweede bezoek, nu was -buiten de fenomenale sushi- de tofu eigenlijk alleen een 'overlap', dat lijkt een vaste starter te zijn. De vorige keer van erwtjes en deze keer van pompoen.
Kosten? ¤145 inclusief fooi (drankjes iets van drie wijn (Verdejo), en twee of drie flesjes bubbelwater)
Cijfer?9,5
[ afbeelding ]
Pompoentofu met krab en wasabi.
[ afbeelding ]
Handroll sushi met garnaal, spicy Fish egg en 'kaviaar' van sojasaus en een beetje 'zelfgemaakte japanse mayonaisse'. Deze home made kewpie komt ook terug bij de sushi.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Soep met jacobschelp, kip, sinaasappelschil en paddestoelen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spinaziesalade met Japanse paddenstoelen, lage temperatuur gegaarde zalm met rettich en mango, eend met .. lever? en rode miso. Heerlijke zachte, fijne structuur had de zalm.
[ afbeelding ]
Gefrituurde oester en tempuraoester met tapioca en ingelegd ei met truffel (we kregen wederom geen emmertje mee met ei ).
[ afbeelding ]
Ibericovlees met Ponzusaus en yuzupasta en een hotpot met sojamelk om dit in te garen, met wat groente (oa. chinese kool). Geen ham, prachtige marmering en volle smaak in het vlees.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sushi (tikje out of focus).
Meer foto's
Tof dat het zo beviel! Wij hadden de eerste twee keer ook het sake-arrangement, en inderdaad mooie en bijzondere smaken ook, alleen vonden we het voor de derde keer niet opwegen tegen de pakweg ¤40 die je aan het einde van de avond extra kwijt bent in vergelijking met een glas wijnquote:Op maandag 14 november 2016 14:56 schreef Molleman het volgende:
n menu was exact hetzelfde.
Daarnaast heb ik nog een arrangement van Sake erbij gekozen voor de 5 gangen. De gastvrouw kwam elke gang met een nieuwe Sake aanzetten en haar landkaartje. Daar wees ze aan waar
Ik zou het zeker proberen. Wat je zelf al opmerkte is het zeker niet goedkoop, maar wel -als het je keuken is- een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.quote:Op maandag 14 november 2016 15:04 schreef golfer het volgende:
* golfer zet Yama nog hoger op de verlanglijst.
Ja die rechthoekige boxen inderdaad.quote:Op maandag 14 november 2016 15:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Tof dat het zo beviel! Wij hadden de eerste twee keer ook het sake-arrangement, en inderdaad mooie en bijzondere smaken ook, alleen vonden we het voor de derde keer niet opwegen tegen de pakweg ¤40 die je aan het einde van de avond extra kwijt bent in vergelijking met een glas wijn
De lampen gezien ja, de rechthoekige 'boxen' zeg maar? Wel leuk om dan zo op die plek terecht te komen.
En de hoeveelheid detail in zowel smaak als opmaak is echt subliem ja. Groot fan hier
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.en de wandlampenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En hij is er via zijn bonsai leraar terechtgekomen waar de chef van het restaurant ook een cursus gevolgd heeft geloof ik. Via Via.Geloof dat wij er een 2-3 uur over gedaan hebben. Wel rekening houden dat vanwege de kleine hoeveelheid plekken en de populariteit (komt natuurlijk ook door de kwaliteit) je zeker 1,5-2 maanden van tevoren moet reserveren.quote:Op maandag 14 november 2016 15:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou het zeker proberen. Wat je zelf al opmerkte is het zeker niet goedkoop, maar wel -als het je keuken is- een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.
Wat voor jou mogelijk ook een kleine plus is, is dat je hier geen úúren zit. Niet dat je zo weer weg bent, maar het laatste bezoek daar was pakweg twee uur of zo (want lang tafelen was fysiek lastig, meen ik mij te herinneren?).
quote:Op maandag 14 november 2016 15:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik zou het zeker proberen. Wat je zelf al opmerkte is het zeker niet goedkoop, maar wel -als het je keuken is- een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.
Reservering voor 5 gangenmenu gemaakt en is bevestigd door Yama voor zondag 8 januari 2017.quote:Op maandag 14 november 2016 15:32 schreef Molleman het volgende:
Wel rekening houden dat vanwege de kleine hoeveelheid plekken en de populariteit (komt natuurlijk ook door de kwaliteit) je zeker 1,5-2 maanden van tevoren moet reserveren.
Helamaal geweldig, ben benieuwd hoe het jullie bevaltquote:Op dinsdag 15 november 2016 15:45 schreef golfer het volgende:
[..]
[..]
Reservering voor 5 gangenmenu gemaakt en is bevestigd door Yama voor zondag 8 januari 1017.
Nog even een tijdje ver weg, maar wel iets om ons nu al op te verheugen.
(ze mailden wel dat per 1-1-2017 de prijzen iets omhoog gaan).
Was het ook! Alleen was ik nogal verbaasd om gisteren Rick Stein in Denemarken te zien, bij een of andere hippe chef (ik zat niet op te letten) en wat maakte die? Een dubbelklapt blad savooiekool, gevuld met oestertjes en bestrooid met een of ander poeder.quote:Op zaterdag 19 november 2016 11:36 schreef Myraela het volgende:
Dat eerste gerechtje vind ik echt gaaf.
Vind dat ze er nog goed vanaf komen met een zesje zeg. Weer zo'n hipstersnackbartent die er niks van snapt.quote:Op vrijdag 2 december 2016 10:16 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Waar
Pickles, Rotterdam
Wanneer
Van de week
Wat at je
Hamburger en chorizokroketjes
Impressie
Op zich leuke hamburgertent om te zitten. De wijn is te duur, te weinig. De kroketten waren vies. Geen idee of het aardappel moest voorstellen of roux/salphicon, de structuur was vies en het smaakte nergens naar. Ook niet naar chorizo. De hamburgers waren okay, al snap ik niet waarom de mijne smokey bbq heette. De friet was helemaal niks. Ik hou van franse frietjes, maar deze smaakten alsof ze al 3 keer gebakken waren. Helemaal hard en uitgebakken.
Kosten
10,50 voor 2 afgemeten glazen wijn
15,75+16,50 voor 2 hamburgers
8,50 voor 5 vieze kroketjes.
Cijfer
Zesje.
[ afbeelding ]
Picsquote:Op maandag 21 november 2016 13:54 schreef Cat22 het volgende:
Momenteel high tea at The Burj al Arab in Dubai.
Mocht ook wel voor 16 euro.quote:Op vrijdag 2 december 2016 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vind dat ze er nog goed vanaf komen met een zesje zeg. Weer zo'n hipstersnackbartent die er niks van snapt.
Wel mooi dat de hamburger lekker was.
Vind dat ook wel bizarre prijzen voor een burger, of zit er wagyu in of zo?quote:
Voor mij zit er nogal ene verschil tussen 'lekker' en 'okay'..quote:Op vrijdag 2 december 2016 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vind dat ze er nog goed vanaf komen met een zesje zeg. Weer zo'n hipstersnackbartent die er niks van snapt.
Wel mooi dat de hamburger lekker was.
quote:Op vrijdag 2 december 2016 17:22 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kun je zulke frietjes nou lekker vinden? Voor mij echt reden om niet meer te gaan.
Eet ik jouw portie wel op!quote:Op vrijdag 2 december 2016 17:22 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kun je zulke frietjes nou lekker vinden? Voor mij echt reden om niet meer te gaan.
QFTquote:Op vrijdag 2 december 2016 18:19 schreef Tem het volgende:
Gekruide patat vind ik sowieso geen topshow.
Oh, zo mee eens Ik heb wel eens expliciet gevraagd zonder kruiden en toen kwam de friet dus mooi met kruiden. wtf! Kreeg ik te horen dat het 'niet kon zonder kruiden'. huh?quote:Op vrijdag 2 december 2016 18:19 schreef Tem het volgende:
Gekruide patat vind ik sowieso geen topshow.
Heb je er niks van gezegd toen je ging afrekenen?quote:Op maandag 5 december 2016 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Spijjjjjjjt, zo'n sppiiiiijjjjtttttt!!!!!
[ afbeelding ]
Geen idee waarom ik erin trapte: "ja, nee, van der Valk is echt heel goed hoor, je bent gewoon een snob als je je daar te goed voor voelt". Nou, laat mij me maar lekker te goed voelen, maar als ik "Mini broodje Hollandse garnalen, mini broodje gerookte zalm, tonijnsalade en een gamba kroketje" bestel voor ¤ 12,50 en ik krijg 1 minibroodje en 2 konten van een maisbrood (te dik omin 1 keer in je mond te steken). En geen tonijnsalade maar een bol aardappelsalade met oranje saus. Ik had 5 euro nog teveel gevonden.....
De panini gegrilde kip met chili, mango, cherrytomaat, pijnboompitjes en Parmazaanse kaas voor ¤ 8,95 was blijkbaar wel smakelijk, maar een beetje karig belegd. En de sauvignon blanc smaakt en naar niks.Help me herinneren dat ik echt never noooooooit nog eens ga lunchen bij van der Valk, laat staan dineren.
Ik had 1 van die twee maisbroodkonten laten liggen en toen het meisje de borden kwam halen zei ik dat ik me iets anders had voorgesteld bij "mini broodjes". Daarop lachte ze en zei "vergeleken met de stokbroden die we hier serveren is dit echt mini hoor".quote:Op maandag 5 december 2016 16:40 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Heb je er niks van gezegd toen je ging afrekenen?
Het ziet er ook echt heel sneu uit
Als jij meerdere goede vergaderrestaurants langs de snelweg kent, hoor ik het graag.quote:Op maandag 5 december 2016 18:35 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hoor juist overal dat van der valk slecht en duur is.
Nooit geweest, niet mijn soort tent.
Ja dit is zo'n beetje de 'beste'quote:Op maandag 5 december 2016 18:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Van der Valk in Vianen is heel goed, en een mooi ruim restaurant ook.
Kwaliteit in Hoofddorp en Alphen a/d Rijn is ook prima.
Breukelen?quote:Op maandag 5 december 2016 18:26 schreef Tinkepink het volgende:
De Vd valk in houten is wel goed. Die in duiven is erg wisselend. Die Chinese Vd valk richting Amsterdam heeft nog kersjes op de appelmoes en lichtgevende kip-kerriesalade. En die in Zwolle heeft volgens mij steeds een andere kok.
Ergo: geen peil op te trekken.
Janken, dit.quote:Op maandag 5 december 2016 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Spijjjjjjjt, zo'n sppiiiiijjjjtttttt!!!!!
[ afbeelding ]
Geen idee waarom ik erin trapte: "ja, nee, van der Valk is echt heel goed hoor, je bent gewoon een snob als je je daar te goed voor voelt". Nou, laat mij me maar lekker te goed voelen, maar als ik "Mini broodje Hollandse garnalen, mini broodje gerookte zalm, tonijnsalade en een gamba kroketje" bestel voor ¤ 12,50 en ik krijg 1 minibroodje en 2 konten van een maisbrood (te dik omin 1 keer in je mond te steken). En geen tonijnsalade maar een bol aardappelsalade met oranje saus. Ik had 5 euro nog teveel gevonden.....
De panini gegrilde kip met chili, mango, cherrytomaat, pijnboompitjes en Parmazaanse kaas voor ¤ 8,95 was blijkbaar wel smakelijk, maar een beetje karig belegd. En de sauvignon blanc smaakt en naar niks.Help me herinneren dat ik echt never noooooooit nog eens ga lunchen bij van der Valk, laat staan dineren.
Op de kaart stond het zo:
Mini broodje Hollandse garnalen, mini broodje gerookte zalm, tonijnsalade en een gamba kroketje - ¤ 12,50
Panini gegrilde kip met chili, mango, cherrytomaat, pijnboompitjes en Parmazaanse kaas - ¤ 8,95
1/2 liter Sauvignong Blanc - ¤ 12,50
Ik geef ze voor prijs-, kwaliteit- en kwantiteitverhoudingen een 3.
Vestiging Gilze, voor wie het wil weten.
Mijn ervaring bij een vd Valk in 2014 was ook niet om er naar huis over te schrijven.quote:Op maandag 5 december 2016 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Spijjjjjjjt, zo'n sppiiiiijjjjtttttt!!!!!
[knip]
Ik geef ze voor prijs-, kwaliteit- en kwantiteitverhoudingen een 3.
Vestiging Gilze, voor wie het wil weten.
Ben ook uitgenodigd. We zien het wel.quote:Op zaterdag 10 december 2016 17:52 schreef RobinOok het volgende:
Hm. Ik heb er 1 keer gegeten en was niet zo enthousiast. Was met mijn werk, dus niet helemmal "normaal", maar het was genoeg om niet nog eens terug te gaan. Ik geloof nog het meest om de hele entourage, de sfeer, de mensen. Maar eten viel me ook tegen.
Zo, nu kan het alleen nog maar meevallen, toch?
Oh, en de mosselen zullen vast wel goed zijn. Als ze dat al zouden verkloten.... Nah, doen ze niet.
ziet er best goed uit! Ik die verslag tztquote:Op zondag 11 december 2016 02:29 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn mosselpan bij een bezoek aan Kaatmossel.
Altijd Spooky.quote:Op zondag 11 december 2016 14:41 schreef Myraela het volgende:
Er stonden twee vrouwen die erg op elkaar leken.
Er zaten meerdere mensen met zo'n bon. En bij een ander tafeltje was ze er vanuit gegaan dat ze een bon hadden, terwijl ze die dus niet hadden. Dus die konden ook uit maar 3 opties kiezen. Ze kwam er pas achter toen ze klaar waren met eten. Ben benieuwd of ze daar nog iets voor heeft gedaan.quote:Op zondag 11 december 2016 16:50 schreef Iwanius het volgende:
Ze staan er al vanaf de opening. Dus dat is al heel lang. Misschien dat je kortingsbon de reden was hoe de tweede zich gedroeg? Ik weet niet?
Leuk, daar liep ik langs op weg naar San San. :-)quote:Op zondag 18 december 2016 22:44 schreef robdriessen het volgende:
Waar? Hinoki Noodle Soup, Keizerstraat 52, Rotterdam
Wanneer? Zondag 11 december 2016
Wat at je? Hij: Gyoza, Tan Tan Men, Sapporo biertje. Zij: Toriteri, Hinoki Tsukemen, Sapporo biertje
Impressie? Prima gegeten. Geen poespas, attente bediening. Gyoza leken huisgemaakt, veel malser dan de taaie diepvries-gyoza van de gemiddelde all-you-can-eat Japanner. Teriyaki kip was mals en op smaak. Tan tan men had genoeg hitte om je tong te prikkelen en je neus te doen lopen. Tsukemen daarentegen was een minder succes. De noedels werden (bewust) koud geserveerd om deze vervolgens in miso soep te dippen. Er werd extra soep in een kan bijgeserveerd om je soep op temperatuur te houden. Mijn vriendin is wat dat betreft meer gecharmeerd van de Tsukemen bij Set Noodle waar de noedels warm zijn, er een keuze is voor pittige miso en er een kommetje rijst bij wordt geserveerd. Desondanks allebei lekker de buik vol om daarna de kou van Rotterdam weer te trotseren.
Kosten? Net geen 50 euro voor 2 personen.
Cijfer? 8-
Ach, alles beter dan slagroomsoesjes toch.quote:Op zondag 18 december 2016 23:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Leuk, daar liep ik langs op weg naar San San. :-)
Binnenkort misschien ook eens aandoen. Hoewel ik eigenlijk niet zo van noodles hou...
Absoluut.quote:Op zondag 18 december 2016 23:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ach, alles beter dan slagroomsoesjes toch.
Mooie hamquote:Op zondag 11 december 2016 16:50 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Schaaltje nummer zoveel met Iberico ham
Verbaast mij dat je er heen bent gegaan. Van de buitenkant had je al kunnen weten dat het naar alle waarschijnlijkheid niets voor jou zou zijn. Daarbij, was ik er ook al geweest en vond het ook maar zo zo en weinig bijzonders.quote:Op zondag 18 december 2016 23:15 schreef RobinOok het volgende:
Sichuan Restaurant Red Pepper op Groenendaal 45F in Rotterdam
Wonton in chili olie
Koude sichuan noodles
Dungesneden koud varkensvlees in sojasaus met verse knoflook
Lam met komijn
Gebakken sperziebonen
Gongbao kip
Ik vond het best een fijn restaurant qua inrichting, bediening, sfeer en de gerechten zijn ook wel lekker, maar lomp. Het is het allemaal net niet. En de gongbao kip was het he-le-maal niet. Echt te erg voor woorden. Die maakt de Chinees in het dorp van mijn ouders nog beter. Dan heeft het ook niks Sichuan te maken, maar is het in ieder geval lekkerder! Man, man, man, ik vond het zo erg dat het zijn weerslag had op alle andere gerechten.
Cijfer : 7
Nou...ik vind het het eten daar verre van karakter hebben. Als je bedoelt "it brings back memories"dan ken ik wel betere zaken in bijvoorbeeld Amsterdam. Nee, ik ben er minder enthousiast over om redenen die ik al eerder heb opgesomd,laat staan dat ik het een 9 geef.quote:
Sichuan Restaurant San San op de Hang in Rotterdam.
Theegerookte eendenborst
Gongbao kip
Drooggebakken sperzieboontjes
Lam met komijn.
Dan Sichuan Restaurant San San. Zoveel verfijnder, zoveel beter, gewoon al in de basis, de ingrediënten, hun keuze voor het varkensvlees, dat soort dingen. Alles smaakt zoals het in China smaakt. Het heeft karakter. Spot on. Helemaal goed.
Cijfer : 9
In de herkansing geweest bij de satebar. De sate geprobeerd. Was geen aanrader (in tegenstelling tot het vlees in zoetzure saus de dag ervoor). De rijst was echt slecht (alsof deze te lang voorverwarmd is in de magnetron). De kiploempia droop van het vet. En de bediening wederom niet vlot (waar de dame niet veel aan kon doen want ze stond alleen). Jammer. Gemiste kans.quote:Op donderdag 22 december 2016 20:29 schreef Mojo.jojo het volgende:
Waar?
Saighon caphe. Centraal station Amsterdam (ij-zijde)
Wanneer?
Vandaag
Wat at je?
Kiploempia's en rijst met spare ribs
Impressie?
Net zo lekker als bij hun filiaal boven de mc donalds bij Leidseplein. Bij CS ook afhaal mogelijk, wat ik gedaan heb en vervolgens in de trein gegeten.
Kosten?
14 euro.
Cijfer?
8,5
Aanwinst op CS.
De sate bar ernaast heb ik gister gegeten, ook prima, maar die waren nog aan het proefdraaien.
Juist ja. Als ik eerlijk ben vind ik het een zaak van niks en gerechten van niks, op de steak na die er lekker juicy uitziet. Eerdere gerechten had ik allemaal teruggestuurd,was opgestaan en weggegaan.quote:Op zaterdag 24 december 2016 20:52 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant de Vleeschouwerij in Heemstede.
Wanneer: 24-12-2016
Wat:
Restaurant de Vleeschouwerij doet z'n naam eer aan, want is ontstaan vanuit een slagerij (Ton de Wit) aan de overkant van de straat.
Echt een restaurant voor carnivoren.
Bistro-achtig ingericht. Vlotte leuke meisjes in de bediening.
[ afbeelding ]
Eerst wat lekker brood, genuttigd samen met een glas Chileens sauvignon blanc.
Daarna voor Bluezz de vitello tonato:
[ afbeelding ]
en voor mij de steak tartare:
[ afbeelding ]
Jammer dat ie niet met de hand gesneden was, maar duidelijk machinaal gemalen en dat gebakken eitje er bovenop sloeg nergens op. Moet natuurlijk gewoon alleen een eidooier zijn. Verder wel goed op smaak.
Bij de hoofdgerechten dronken wij een rode Spaande rioja.
Als hoofdgerecht voor Bluezz een Heemsteeds stoofpotje met aardappelpuree:
[ afbeelding ]
Voor mij een gegrilde Angusbeef ribeye met patat:
[ afbeelding ]
Jammer dat er geen goed steakmes bij geleverd werd. Moest nu wel erg mijn best doen om het vlees te snijden met het gewone bestek.
Gebruik makend van onze restaurantkaart waren we alles bij elkaar (inclusief de korting) 52 euro kwijt.
Prijs-kwaliteit:
7/10
Was een last-minute boeking met die restaurantkaart in het kader van B. en mijn 18-jarige jubileum waar we eigenlijk niks aan zouden doen.quote:Op zondag 25 december 2016 23:29 schreef Iwanius het volgende:
Ben ook oprecht verbaast dat je er heen bent gegaan gezien je eigen culinaire ervaringen, of speelde de prijs heel zwaar mee dit keer? Dan heb ik niks gezegd.
Was lekker, maar we zijn niet erg van het sushi eten. Vinden de rijst vaak al te machtig. Zijn eigenlijk meer liefhebber van sashimi.quote:Op maandag 9 januari 2017 19:02 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooie foto's! Die tonijnbuiksushi moet wel hemels zijn
We zaten niet in het Bilderberg. We zaten lekker simpel en goed in Hotel Emma.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 14:43 schreef Iwanius het volgende:
Hoe vonden jullie het Bilderberg hotel waar je overnachtte?
Oh ik had er daar wel tien van willen hebben! Hadden jullie ergens ook ingelegd ei er tussen? En zelfgemaakte Japanse mayo?quote:Op maandag 9 januari 2017 20:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Was lekker, maar we zijn niet erg van het sushi eten. Vinden de rijst vaak al te machtig. Zijn eigenlijk meer liefhebber van sashimi.
Niet dat ik mij kan herinneren.quote:Op dinsdag 10 januari 2017 15:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hadden jullie ergens ook ingelegd ei er tussen? En zelfgemaakte Japanse mayo?
Als we de loterij een keer winnen, misschien. Maar voorlopig niet.quote:
In welk (sterren)restaurant of ander etablissement?quote:Op woensdag 18 januari 2017 04:45 schreef 0906 het volgende:
Net frikandelbroodje op. Gisteren een Doner Kebab
quote:Op maandag 9 januari 2017 14:15 schreef golfer het volgende:
Waar: Japanese Cuisine YAMA, Rotterdam
Wanneer: 8 januari 2017
Wat en hoe:
Naar aanleiding van enthousiaste reacties van LHO en Minilot hadden we besloten er een dagje Rotterdam van te maken met een bezoek aan museum Boymans van Beuningen, een overnachting in een hotel op loopafstand en een etentje bij het Japanse restaurant YAMA.
Als je niet weet waar het zit loop je er zo voorbij. Het biedt na vroegtijdig reserveren, plaats aan ca. 20 gasten.
[ afbeelding ]
Chefkok Yama wordt in het kleine open keukentje ondersteund door een souschef en de bediening wordt gedaan door Yuko, deze avond geholpen door haar zoon Mao.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kunt bij YAMA kiezen voor een 3 of 5-gangenmenu. Wij hadden aangegeven voor het 5-gangenmenu te gaan, met een bijpassend sake-arrangement van fris gekoelde diverse soorten sake.
Allereerst namen we een lekker Japans biertje:
[ afbeelding ]
Al vrij snel volgden er 2 amuses:
Een stukje beef teriyaki met daarop wat oesterblad en een oesterparel (gemaakt van het vocht van een oester).
[ afbeelding ]
De 2e amuse was een gefrituurd stukje inktvis met een stukje yam.
[ afbeelding ]
1e gerecht:
Een soep gemaakt van sojamelk met daarin een stukje langzaam gegaarde ibericobuikspek en rettich.
[ afbeelding ]
Bij het volgende gerecht kregen wij onze eerste sake:
[ afbeelding ]
Yuko wijst voor ons op de kaart van Japan aan waar deze sake vandaan komt. Een Tosatsuro, gemaakt van graan en aangelengd met alcohol en ontzout zeewater. Een beetje droge sake.
2e gerecht:
Diverse sushi-bereidingen.
Voorop van rechts naar links: coquille, buik van tonijn, paling en omelet.
[ afbeelding ]
Daarbij een handroll open nori sushi met garnaal en pareltjes van soja:
[ afbeelding ]
In een apart bakje een stukje heel langzaam gegaarde zalm met kakifruit en rettich:
[ afbeelding ]
Daarna kwam Yuko ons de tweede sake brengen.
[ afbeelding ]
Een Honchu Ichi uit Hiroshima. Puur op de fles gerijpt, zonder extra toevoeging van alcohol. Wat ons betreft de lekkerste van de avond.
3e gerecht:
2 bereidingen van oester.
Gefrituurde oester met tartare-saus en een chip van een paarse truffelaardappel.
[ afbeelding ]
Met tempurabeslag gefrituurde oester met een chip van tapioca.
[ afbeelding ]
Die kon worden gedipt in een speciaal sausje:
[ afbeelding ]
Vervolgens weer een sake-uitleg van Yuko. Een Kizakura shimizu jikomi sake uit Kyoto. Nauwelijks alcohol te proeven, maar dat zit er wel degelijk ruimschoots in:
[ afbeelding ]
4e gerecht:
Een op traditionele wijze gestoomd ei met daarbij stukjes krab.
[ afbeelding ]
En
Octopus met yuzu, zeewiersalade en een zalf van zeewier.
[ afbeelding ]
Tijd voor de 4e sake van de avond:
[ afbeelding ]
Een Chochokyu uit 2013. 3 jaar gerijpt op de fles en met een beetje gele kleur. Alcoholpercentage van 16%.
5e gerecht:
Een sukiyaki kan natuurlijk niet ontbreken, geserveerd in een gietijzeren pannetje op tafel met rijst erbij.
[ afbeelding ]
Sukiyaki met mals rundvlees, een gepocheerd ei en knapperige groenten.
[ afbeelding ]
Wij besloten om er nog een extra dessertgang aan toe te voegen. Met daarbij voor Bluezz een sake-achtigdrankje van yuzu (enigszins vergelijkbaar met limoncello):
[ afbeelding ]
Ik nam daarbij nog een keer een glaasje van de 2e sake van de avond, de Honchu Ichi.
[ afbeelding ]
Dessert:
Een soort cheesecake gemaakt van de yuzu-vrucht met daarbij stukjes fruit en een schuim van gecondenseerde melk.
[ afbeelding ]
Conclusie:
Wat een heerlijke en bijzondere smaken allemaal en wat een aandacht voor details. Qua opmaak van de diverse gerechten, alsmede door de vriendelijke bediening.
Zeker niet goedkoop, maar zeker een keer absoluut de moeite waard.
Ja je moet ver van tevoren reserveren. Ben pas met vrienden geweest, 5 gangen, waren een 100 euro pp kwijt wat ik mij kan herinneren. En had dan wel het Sake arrangement gekozen en nog een wijn, fris en dessert. Het is dan ook wel heel anders dan all you can eat sushiquote:Op woensdag 18 januari 2017 17:34 schreef pdegroot het volgende:
Mooi verslag.
Wat was je kwijt als ik vragen mag?
Zat laatst ook al op hun website te kijken, maar las dat ze voor een behoorlijke tijd al helemaal volgereserveerd waren. Hadden jullie tijden terug gereserveerd?
Gr,
[..]
Je moet inderdaad een ruime tijd van te voren reserveren.quote:Op woensdag 18 januari 2017 17:34 schreef pdegroot het volgende:
Mooi verslag.
Wat was je kwijt als ik vragen mag?
Zat laatst ook al op hun website te kijken, maar las dat ze voor een behoorlijke tijd al helemaal volgereserveerd waren. Hadden jullie tijden terug gereserveerd?
Gr,
quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:
Haar partners waren/zijn niet zo van het exclusieve eten en zij zet iets minder makkelijk geld opzij, dus duurde het lang voordat ze kon. Maar na lang erover praten en een financiële meevaller vorig jaar, hebben we eindelijk gereserveerd en konden we gisteren naar FG 2.0.
Ik weet niet, maar als je lang moet sparen/geld opzij moet zetten én een financiële meevaller nodig hebt om 325 euro over de balk te smijten, dan lijkt het me dat er iets mis is met je financiën niet?quote:Op zaterdag 21 januari 2017 12:50 schreef vinnypassy het volgende:
voor dit zevengangendiner en wat extraatjes betaalden (¤650 voor 2 personen)
Ik vind de Sterrenrestaurants de afgelopen jaren enorm in prijs gestegen. Toen ik bij de Librije was vond ik het nog wel een leuke prijs voor al dat lekkers, als ik nu zie wat hetzelfde verrassingsmenu moet kostenquote:Op zaterdag 21 januari 2017 13:25 schreef RobinOok het volgende:
Laatste keer dat ik ging was in 2012. Toen kostte een 7 gangen menu 106,- en het wijnarrangement 55,-. Dat is samen 161 euro zonder koffie. Ook al niet goedkoop, maar voor mijn gevoel dichter bij "gewoon duur" ipv "achterlijk duur".
Al staat me bij dat we daarna nog 1 keer geweest zijn, met/rond Sinterklaas. Maar waarschijnlijk zijn de foto's toen mislukt en dus zijn we er niet geweest.
quote:Op zaterdag 21 januari 2017 13:47 schreef Geralt het volgende:
[..]
[..]
Ik weet niet, maar als je lang moet sparen/geld opzij moet zetten én een financiële meevaller nodig hebt om 325 euro over de balk te smijten, dan lijkt het me dat er iets mis is met je financiën niet?
Nee, ik gaf aan dat zij minder gemakkelijk geld opzij zet, dus er is ook niet speciaal voor gespaard. Dankzij de meevaller ging het nu zonder probleem.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 13:47 schreef Geralt het volgende:
[..]
[..]
Ik weet niet, maar als je lang moet sparen/geld opzij moet zetten én een financiële meevaller nodig hebt om 325 euro over de balk te smijten, dan lijkt het me dat er iets mis is met je financiën niet?
Ja he? Het was altijd al erg duur, maar het lijkt nu of de vehoudingen echt weg zijn.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 14:04 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind de Sterrenrestaurants de afgelopen jaren enorm in prijs gestegen. Toen ik bij de Librije was vond ik het nog wel een leuke prijs voor al dat lekkers, als ik nu zie wat hetzelfde verrassingsmenu moet kosten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |