abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_166779778
quote:
0s.gif Op zondag 20 november 2016 15:47 schreef Negentiendertig het volgende:


Ben nu aan het kijken naar een volgend projectje, wellicht iets met een poolish.
die volkoren :Y is goed om mee te oefenen
pi_166794836
Goedemorgen!

Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.

sXcaL8u.jpg

Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
Daarbij heb ik cashewnoten gebruikt in plaats van hazelnoten. Dit omdat ik die nog had liggen en hazelnoten niet. Ook heb ik maar een klein deel bruine basterd gebruikt en voor de rest dextrose, met dezelfde reden, de basterdsuiker was ver op.. :)
Het smaakt uitstekend, dit brood vind ik echt een aanrader. Ik heb wel een paar verbeterpunten voor mezelf, minder water want het deeg plakt enorm doordat er teveel vocht in zit door het sap dat uit de appels komt. En ik denk dat het nog lekkerder is als de noten niet zo klein zijn, nu merk je er weinig van dat ze erin zitten. En er mag voor mij ook wel meer appel in, maar dat ligt natuurlijk ook aan de maat van de appels.
pi_166804480
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 08:07 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen!

Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.

[ afbeelding ]

Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
Daarbij heb ik cashewnoten gebruikt in plaats van hazelnoten. Dit omdat ik die nog had liggen en hazelnoten niet. Ook heb ik maar een klein deel bruine basterd gebruikt en voor de rest dextrose, met dezelfde reden, de basterdsuiker was ver op.. :)
Het smaakt uitstekend, dit brood vind ik echt een aanrader. Ik heb wel een paar verbeterpunten voor mezelf, minder water want het deeg plakt enorm doordat er teveel vocht in zit door het sap dat uit de appels komt. En ik denk dat het nog lekkerder is als de noten niet zo klein zijn, nu merk je er weinig van dat ze erin zitten. En er mag voor mij ook wel meer appel in, maar dat ligt natuurlijk ook aan de maat van de appels.
Cool! Ik heb ook al een tweede versie gemaakt. Zelfde recept, ietsje meer water, en een weegschaal die iets beter afweegt (batterijen zijn bijna leeg waardoor hij niet meer zo precies weegt). Resultaat is goed, smaak is ietsje anders, niet slechter of beter, maar anders. Hij is lekker he?! :9~

Je kan inderdaad een hoop dingen wijzigen. Ik vind de geroosterde (!) hazelnoten een smaakvolle toevoeging, maar cashewnoten zullen ook op hun eigen manier het brood een extra touch geven. De appel vind ik klein gesneden het lekkerste, maar zou ik misschien zelfs nog wel gedroogd er doorheen willen doen. Maar verder: topbrood! Ben blij dat je het met me eens bent :)
Somebody that I used to know
pi_166804569
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 08:07 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen!

Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.

[ afbeelding ]

Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
.
raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
pi_166804609
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 17:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
Bedoel je tussen de eerste en de tweede rijs?
Somebody that I used to know
pi_166804667
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 17:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bedoel je tussen de eerste en de tweede rijs?
nee voor de eerste rijs....zoals hier
https://uitdekeukenvanard(...)h-currant-bread.html
pi_166804892
quote:
1s.gif Op zondag 20 november 2016 15:55 schreef computergirl het volgende:

[..]

die volkoren :Y is goed om mee te oefenen
Morgen even naar de Sligro om een nieuw blik te kopen (en zo'n deegschraper) tijdens de eerste rijs *O*

Dat appelbrood ziet er ook heerlijk uit. Waar vind ik een recept?

Edit: gevonden!
pi_166805094
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 17:25 schreef computergirl het volgende:

[..]

nee voor de eerste rijs....zoals hier
https://uitdekeukenvanard(...)h-currant-bread.html
Goh, je hebt gelijk. Ik ken vooral deze instructie (filmpje) en was in de veronderstelling dat het toevoegen van vulling n de eerste rijs gebeurde, maar ze doet dat voor de eerste rijs :o

https://uitdekeukenvanard(...)rststol-filmpje.html
Somebody that I used to know
pi_166805398
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 17:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
Klopt, dat leek me ook logisch en heb ik dus zo ook gedaan. Ik gooi dat soort dingen altijd de laatste minuut erin, want met mijn planeetmenger zit het er zo doorheen. De appel alleen wat eerder, want dan wordt het mooi klein en zit het er overal doorheen.
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 17:16 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Je kan inderdaad een hoop dingen wijzigen. Ik vind de geroosterde (!) hazelnoten een smaakvolle toevoeging, maar cashewnoten zullen ook op hun eigen manier het brood een extra touch geven. De appel vind ik klein gesneden het lekkerste, maar zou ik misschien zelfs nog wel gedroogd er doorheen willen doen. Maar verder: topbrood! Ben blij dat je het met me eens bent :)
Hij is zeker lekker. En dit vind ik ook het leuke van zelf brood maken, je kunt natuurlijk de recepten gewoon blindelings volgen, maar dingen proberen vind ik veel leuker. Zo ben ik ook op m'n walnootbroodrecept gekomen (ik had walnoot over die op moest). Hm, mueslibrood met walnoot is misschien ook wel lekker. En daar heb ik nog heel wat van liggen.
pi_166805428
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 17:52 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Goh, je hebt gelijk. Ik ken vooral deze instructie (filmpje) en was in de veronderstelling dat het toevoegen van vulling n de eerste rijs gebeurde, maar ze doet dat voor de eerste rijs :o

https://uitdekeukenvanard(...)rststol-filmpje.html
Als je de vulling er doorheen doet na de eerste rijs dan kneed je de gluten weer stuk. Dan had je de eerste rijs net zo goed over kunnen slaan. Mij is altijd geleerd: zo weinig mogelijk ermee doen tussen eerste en tweede rijs.
pi_166805675
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 18:11 schreef qltel het volgende:

[..]

Als je de vulling er doorheen doet na de eerste rijs dan kneed je de gluten weer stuk. Dan had je de eerste rijs net zo goed over kunnen slaan. Mij is altijd geleerd: zo weinig mogelijk ermee doen tussen eerste en tweede rijs.
Dat wist ik, maar ik was in de veronderstelling dat Levine de vulling er wel pas na de eerste rijs doorheen kneedde. Vond het al wel gek, maar ja, als Levine het doet... Maar Levine doet dat dus helemaal niet! Ik las verkeerd. Weer wat geleerd :) (nu moet ik het brood nog een derde keer maken O-) )
Somebody that I used to know
pi_166805771
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 18:23 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

(nu moet ik het brood nog een derde keer maken O-) )
Vervelend h.. :)

Ik denk dat ik er ook nog een keer muesli-bollen mee ga maken. Sowieso is het al bijna op, mijn gezin vind het te lekker, geloof ik.
pi_166805821
Deze dus blijkbaar.
Als je geen Rofco hebt is het ook vrij overdreven om voor het kneden al de oven op 200 op te laten warmen
http://www.rutgerbakt.nl/recept-volkoren-appel-mueslibrood/
pi_166806204
quote:
10s.gif Op maandag 21 november 2016 18:31 schreef computergirl het volgende:
Deze dus blijkbaar.
Als je geen Rofco hebt is het ook vrij overdreven om voor het kneden al de oven op 200 op te laten warmen
http://www.rutgerbakt.nl/recept-volkoren-appel-mueslibrood/
Behalve dat je de oven nodig hebt voor de hazelnoten ;)
Somebody that I used to know
pi_166806242
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 18:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Behalve dat je de oven nodig hebt voor de hazelnoten ;)
5 minuten _O-
pi_166806588
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 18:50 schreef computergirl het volgende:

[..]

5 minuten _O-
Maakt niet uit, het roosteren van de hazelnoten heeft echt wel toegevoegde waarde!
Somebody that I used to know
pi_166806699
Je kunt ze toch ook even in een droge koekenpan roosteren?
pi_166807200
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 19:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Je kunt ze toch ook even in een droge koekenpan roosteren?
Dat heb ik inderdaad ook gedaan..
pi_166807298
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 17:39 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Morgen even naar de Sligro om een nieuw blik te kopen (en zo'n deegschraper) tijdens de eerste rijs *O*
Ik heb net deze deegschrapers gekocht. Ik weet dat veel thuisbakkers graag die dingen met zo'n steel gebruiken maar ik zweer bij gewone plaatjes. Ik heb nog een set die het nog wel doen, maar langzaamaan beginnen ze toch minder te worden en voor deze prijs kan ik wel proberen of ze goed zijn.
pi_166808270
Ik heb ooit eens deze gekocht tijdens aanbiedingsactie maar die gebruik ik nog meeste
https://www.eetpaleowinkel.nl/product/gir-scraper/
GIR-Scraper-001-colours.jpg
pi_166808607
Deegschraper met steel? Nee, ik wil ook gewoon zo'n "plaatje", vind ik het fijnst werken. Bedankt voor de link, maar heb ze morgen nodig ;) sowieso wel benieuwd wat de Sligro (en Makro en Hanos) heeft liggen aan bakspul, ben benieuwd.
pi_166808761
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 20:10 schreef Negentiendertig het volgende:
Deegschraper met steel? Nee, ik wil ook gewoon zo'n "plaatje", vind ik het fijnst werken. Bedankt voor de link, maar heb ze morgen nodig ;) sowieso wel benieuwd wat de Sligro (en Makro en Hanos) heeft liggen aan bakspul, ben benieuwd.
duikelman is ook ruim voorzien btw
pi_166809364
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 20:15 schreef computergirl het volgende:

[..]

duikelman is ook ruim voorzien btw
:9~

Waarom had ik nooit van die winkel gehoord? Ga ik woensdag langs, kom er praktisch langs op weg naar de sportschool :')
pi_166809602
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 20:31 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

:9~

Waarom had ik nooit van die winkel gehoord? Ga ik woensdag langs, kom er praktisch langs op weg naar de sportschool :')
Albert cuyp, hoek Ferdinant Bol. wel echt heel krap en je moet sluip door kruip door langs de stellingen maar ik vind het heerlijk om te snuffelen. Zat rijsmandjes en schrapers voor 25 cent
Bakspullen staan beetje achteraan, je zie de siliconen bakvormen vanzelf - daar in de buurt
pi_166809690
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 20:37 schreef computergirl het volgende:

[..]

Albert cuyp, hoek Ferdinant Bol. wel echt heel krap en je moet sluip door kruip door langs de stellingen maar ik vind het heerlijk om te snuffelen. Zat rijsmandjes en schrapers voor 25 cent
Bakspullen staan beetje achteraan, je zie de siliconen bakvormen vanzelf daar in de buurt
Zag 't ja, dan kan ik net zo goed daar heen ipv die groothandels af. Had online rijsmandjes besteld maar die komen ook maar niet. Dus first thing morgen naar Duikelman *O*

Moet ook weer naar Santpoort, lemairemeel weggegeven :')

Maar nu eerst m'n waldkorn van vorige week donderdag opsnijden en in de oven gooien voor croutons.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')