abonnementen ibood.com bol.com
pi_166409477
Ziet er goed uit TravelRose!

Als je nog geen ervaring hebt met deeg kneden zou ik trouwens niet beginnen met een ciabatta. Dat is heel vochtig deeg, dat erg lastig te vormen is. Een focaccia is dan veel makkelijker.
pi_166453904
Uit deel2 van Levine: broodjes met hazelnoten en vijgen

D77CF6B4-DA9F-4FA1-9500-8BADF619AB61_zpspjbw0v14.jpg
pi_166455649
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2016 10:13 schreef TravelRose het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn eerste zelfgebakken brood. Een no knead bread. Alleen roeren, mixen en laten rijzen. Super krokant en hartstikke lekker. Dit weekend staat ciabatta op het programma.
Wat een prachtig brood. O+
Mijn foodblog: Season with love
pi_166460611
Wat mooi Travelrose! :D besmet met het brood bak virus!

En computergirl leuk is deel 2 he! Ik heb hm gisteren gekregen
*O* O+ En vandaag maar meteeen recept 1 gemaakt!


axjqir.jpg


2zz6fip.jpg


15cd0f9.jpg

En vrijdag nog focaccia gebakken:

2ijsp6q.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door Zo-is-dat op 06-11-2016 20:05:06 ]
pi_166460807
Welke van de drie opties had je gekozen, zo-is-dat?
Na de kaasbroodjes van dinsdag en de broodjes van vandaag staat het boekweit/walnotenbrood op de planning. Alles ervoor al in huis, maar denk pas komend weekend bakken. Ik heb behoorlijk wat voorraad in de diepvries op moment :+
pi_166461076
quote:
1s.gif Op zondag 6 november 2016 19:55 schreef computergirl het volgende:
Welke van de drie opties had je gekozen, zo-is-dat?
Na de kaasbroodjes van dinsdag en de broodjes van vandaag staat het boekweit/walnotenbrood op de planning. Alles ervoor al in huis, maar denk pas komend weekend bakken. Ik heb behoorlijk wat voorraad in de diepvries op moment :+
Desem! O+

Ik heb nog geen vervolg plan, ga hm eerst even helemaal lezen :)
pi_166470290
Gisteren 2 witte tijgerbroden gemaakt. Recept uit uit het boek meesterlijk brood. Alleen het tijgerpapje heb ik er zelf bij bedacht. Brood is lekker luchtig en krokant:)

9uvj94.jpg
pi_166470672
wauw Travelrose! Welk recept heb jij gebruikt?

Ik had zondagochtend weer even snel wat kleine zachte broodjes van Levine gebakken. Moet er over 2 weken een hele berg hebben dus iedere oefening is welkom, het vormen en op spanning brengen gaat me gelukkig steeds beter af, hoewel het met die kleine broodjes nog best lastig is!
  maandag 7 november 2016 @ 09:49:51 #34
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166471050
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2016 09:51 schreef Phone8 het volgende:
Ok.. bedankt voor de tips.

Wat is belangrijk om te doen als je krokant brood wilt bakken?
Heet bakken. :Y Hoe heter je bakt, hoe harder en knapperiger de korst. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_166484047
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Heet bakken. :Y Hoe heter je bakt, hoe harder en knapperiger de korst. :Y
en qua deeg? Geen boter toevoegen of juist wel? If maakt dat dan niks uit?
  maandag 7 november 2016 @ 22:15:03 #36
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_166488944
quote:
1s.gif Op maandag 7 november 2016 20:08 schreef Phone8 het volgende:

[..]

en qua deeg? Geen boter toevoegen of juist wel? If maakt dat dan niks uit?
Met vetstoffen wordt juist zachter. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 8 november 2016 @ 17:50:41 #37
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166504688
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:14 schreef Secricible het volgende:
wauw Travelrose! Welk recept heb jij gebruikt?

Ik had zondagochtend weer even snel wat kleine zachte broodjes van Levine gebakken. Moet er over 2 weken een hele berg hebben dus iedere oefening is welkom, het vormen en op spanning brengen gaat me gelukkig steeds beter af, hoewel het met die kleine broodjes nog best lastig is!
Het smaakte echt heerlijk! Je hebt nodig: 3 cups bloem, 1/4 tsp droge gist, 1 1/4 tsp zout en 1 1/2 cup water (deze kun je ook vervangen door kleine kopjes). En als 'materiaal' heb je een gietijzeren pan nodig (het liefst met gietijzeren deksel).

Meng alle droge ingredinten met elkaar en voeg het koude (!!) water toe en roer door - niet kneden. Laat nu 12 tot 18 uur (!!) op kamertemperatuur rijzen. Na het rijzen strooi je wat bloem op een werkblad en stort je het deeg daar op (het deeg is best nat en bubbelig). Vouw het deeg een stuk of 2/3/4 keer dubbel, maak er een bol van en bestrooi nog eens met bloem. Eventueel nog insnijden.
Warm de oven op tot 225 graden met de pan er in. Na 30 minuten haal je de opgewarmde pan uit de oven en leg je de bol deeg op een bakpapiertje en het bakpapiertje met het deeg leg je in de pan. Meteen deksel er op (of alufolie) en 30 minuten bakken in de oven. Na 30 minuten deksel van de pan halen en nog 15 minuten bakken zonder de deksel voor de kleur en het krokante.
Even laten afkoelen, klaar!

Het was mijn eerste keer brood maken en het lukte heel goed, dus ik denk als je al ervaren bent dat dit echt een piece of cake is.
pi_166529664
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!
pi_166530956
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 09:39 schreef Secricible het volgende:
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!
Lukt zeker. Zie ook het filmpje van Vincent in de OP.
Ik nam overigens altijd een pondje bloem, zoveel water als nodig was om er 1 brei van te mengen, een paar gram zout en een grammetje gist.
pi_166532127
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 09:39 schreef Secricible het volgende:
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!
Bij elkaar sparen bij de Appie? Een gietijzeren pan is sowieso heel fijn om te hebben.
pi_166535465
die van de ikea was ook prima toch?
pi_166565967
Ipv overnight rolls heb ik overworkday rolls gemaakt.
33254D34-28D6-4457-87DF-DCE731E46C9E_zpsnyjqzfye.jpg
pi_166575164
Wat ziet het er allemaal heerlijk uit bij jullie.
Wilde ook dat no knead bread maken maar heb dus ook geen gietijzeren pan. Idd maar sparen bij de Appie dan :+

Hier zijn net de zachte bolletjes uit de oven
15036631_1744191895904374_6581921905651452884_n.jpg?oh=636d87739e618e32ba14216eb3902ad7&oe=58929586

Wilde ze eigenlijk met sesamzaad maken maar daar was ik blijkbaar doorheen, dus dan maar zonder :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_166575185
quote:
0s.gif Op woensdag 9 november 2016 14:01 schreef Elleska het volgende:
die van de ikea was ook prima toch?
Heb ik jaren mee gekookt, niks mis mee ;)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  vrijdag 11 november 2016 @ 07:48:52 #45
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166577116
Wauw mascara-klodder wat ziet dat er lekker uit!
pi_166578041
Wat een heerlijke broodjes weer! Dit weekend ook maar weer even tijd voor maken.
pi_166582576
Het liefste wil ik ook van die mooie grote broden zoals jullie maken maar mijn oven is ruk.

Had nu 11 broodjes gemaakt en dat in 3 'batches' de oven in zodat niet alles verbrand zou zijn. Toevallig waren ze nu allemaal gelukt :+

En ze waren nog lekker ook, dikke laag roomboter erop met kaas :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_166582800
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 november 2016 16:50 schreef computergirl het volgende:
Broodjes met Gruyere, kreeg bij laatste paar het vormen een beetje door
[ link | afbeelding ]
Heb je hier receptje van? Want Gruyre O+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_166583238
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Heb je hier receptje van? Want Gruyre O+
recept staat niet online, komt uit bakboek. Maar komt eigenlijk neer op 100 gr geraspte kaas en wat olijfolie door brooddeeg mixen
pi_166583433
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 14:41 schreef computergirl het volgende:

[..]

recept staat niet online, komt uit bakboek. Maar komt eigenlijk neer op 100 gr geraspte kaas en wat olijfolie door brooddeeg mixen
Oh zo simpel. Even noteren in receptenschriftje. Gaat dan door de de kaiserbroodjesdeeg :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')