abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 november 2016 @ 08:07:25 #102
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166794836
Goedemorgen!

Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.



Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
Daarbij heb ik cashewnoten gebruikt in plaats van hazelnoten. Dit omdat ik die nog had liggen en hazelnoten niet. Ook heb ik maar een klein deel bruine basterd gebruikt en voor de rest dextrose, met dezelfde reden, de basterdsuiker was ver op.. :)
Het smaakt uitstekend, dit brood vind ik echt een aanrader. Ik heb wel een paar verbeterpunten voor mezelf, minder water want het deeg plakt enorm doordat er teveel vocht in zit door het sap dat uit de appels komt. En ik denk dat het nog lekkerder is als de noten niet zo klein zijn, nu merk je er weinig van dat ze erin zitten. En er mag voor mij ook wel meer appel in, maar dat ligt natuurlijk ook aan de maat van de appels.
pi_166804480
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 08:07 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen!

Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.

[ afbeelding ]

Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
Daarbij heb ik cashewnoten gebruikt in plaats van hazelnoten. Dit omdat ik die nog had liggen en hazelnoten niet. Ook heb ik maar een klein deel bruine basterd gebruikt en voor de rest dextrose, met dezelfde reden, de basterdsuiker was ver op.. :)
Het smaakt uitstekend, dit brood vind ik echt een aanrader. Ik heb wel een paar verbeterpunten voor mezelf, minder water want het deeg plakt enorm doordat er teveel vocht in zit door het sap dat uit de appels komt. En ik denk dat het nog lekkerder is als de noten niet zo klein zijn, nu merk je er weinig van dat ze erin zitten. En er mag voor mij ook wel meer appel in, maar dat ligt natuurlijk ook aan de maat van de appels.
Cool! Ik heb ook al een tweede versie gemaakt. Zelfde recept, ietsje meer water, en een weegschaal die iets beter afweegt (batterijen zijn bijna leeg waardoor hij niet meer zo precies weegt). Resultaat is goed, smaak is ietsje anders, niet slechter of beter, maar anders. Hij is lekker he?! :9~

Je kan inderdaad een hoop dingen wijzigen. Ik vind de geroosterde (!) hazelnoten een smaakvolle toevoeging, maar cashewnoten zullen ook op hun eigen manier het brood een extra touch geven. De appel vind ik klein gesneden het lekkerste, maar zou ik misschien zelfs nog wel gedroogd er doorheen willen doen. Maar verder: topbrood! Ben blij dat je het met me eens bent :)
Somebody that I used to know
pi_166804569
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 08:07 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen!

Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.

[ afbeelding ]

Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
.
raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
pi_166804609
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 17:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
Bedoel je tussen de eerste en de tweede rijs?
Somebody that I used to know
pi_166804667
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 17:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Bedoel je tussen de eerste en de tweede rijs?
nee voor de eerste rijs....zoals hier
https://uitdekeukenvanard(...)h-currant-bread.html
pi_166804892
quote:
1s.gif Op zondag 20 november 2016 15:55 schreef computergirl het volgende:

[..]

die volkoren :Y is goed om mee te oefenen
Morgen even naar de Sligro om een nieuw blik te kopen (en zo'n deegschraper) tijdens de eerste rijs *O*

Dat appelbrood ziet er ook heerlijk uit. Waar vind ik een recept?

Edit: gevonden!
pi_166805094
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 17:25 schreef computergirl het volgende:

[..]

nee voor de eerste rijs....zoals hier
https://uitdekeukenvanard(...)h-currant-bread.html
Goh, je hebt gelijk. Ik ken vooral deze instructie (filmpje) en was in de veronderstelling dat het toevoegen van vulling nà de eerste rijs gebeurde, maar ze doet dat voor de eerste rijs :o

https://uitdekeukenvanard(...)rststol-filmpje.html
Somebody that I used to know
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 november 2016 @ 18:09:54 #109
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166805398
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 17:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
Klopt, dat leek me ook logisch en heb ik dus zo ook gedaan. Ik gooi dat soort dingen altijd de laatste minuut erin, want met mijn planeetmenger zit het er zo doorheen. De appel alleen wat eerder, want dan wordt het mooi klein en zit het er overal doorheen.
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 17:16 schreef Postbus100 het volgende:

[..]
Je kan inderdaad een hoop dingen wijzigen. Ik vind de geroosterde (!) hazelnoten een smaakvolle toevoeging, maar cashewnoten zullen ook op hun eigen manier het brood een extra touch geven. De appel vind ik klein gesneden het lekkerste, maar zou ik misschien zelfs nog wel gedroogd er doorheen willen doen. Maar verder: topbrood! Ben blij dat je het met me eens bent :)
Hij is zeker lekker. En dit vind ik ook het leuke van zelf brood maken, je kunt natuurlijk de recepten gewoon blindelings volgen, maar dingen proberen vind ik veel leuker. Zo ben ik ook op m'n walnootbroodrecept gekomen (ik had walnoot over die op moest). Hm, mueslibrood met walnoot is misschien ook wel lekker. En daar heb ik nog heel wat van liggen.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 november 2016 @ 18:11:03 #110
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166805428
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 17:52 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Goh, je hebt gelijk. Ik ken vooral deze instructie (filmpje) en was in de veronderstelling dat het toevoegen van vulling nà de eerste rijs gebeurde, maar ze doet dat voor de eerste rijs :o

https://uitdekeukenvanard(...)rststol-filmpje.html
Als je de vulling er doorheen doet na de eerste rijs dan kneed je de gluten weer stuk. Dan had je de eerste rijs net zo goed over kunnen slaan. Mij is altijd geleerd: zo weinig mogelijk ermee doen tussen eerste en tweede rijs.
pi_166805675
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 18:11 schreef qltel het volgende:

[..]

Als je de vulling er doorheen doet na de eerste rijs dan kneed je de gluten weer stuk. Dan had je de eerste rijs net zo goed over kunnen slaan. Mij is altijd geleerd: zo weinig mogelijk ermee doen tussen eerste en tweede rijs.
Dat wist ik, maar ik was in de veronderstelling dat Levine de vulling er wel pas na de eerste rijs doorheen kneedde. Vond het al wel gek, maar ja, als Levine het doet... Maar Levine doet dat dus helemaal niet! Ik las verkeerd. Weer wat geleerd :) (nu moet ik het brood nog een derde keer maken O-) )
Somebody that I used to know
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 november 2016 @ 18:29:26 #112
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166805771
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 18:23 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

(nu moet ik het brood nog een derde keer maken O-) )
Vervelend hé.. :)

Ik denk dat ik er ook nog een keer muesli-bollen mee ga maken. Sowieso is het al bijna op, mijn gezin vind het te lekker, geloof ik.
pi_166805821
Deze dus blijkbaar.
Als je geen Rofco hebt is het ook vrij overdreven om voor het kneden al de oven op 200 op te laten warmen
http://www.rutgerbakt.nl/recept-volkoren-appel-mueslibrood/
pi_166806204
quote:
10s.gif Op maandag 21 november 2016 18:31 schreef computergirl het volgende:
Deze dus blijkbaar.
Als je geen Rofco hebt is het ook vrij overdreven om voor het kneden al de oven op 200 op te laten warmen
http://www.rutgerbakt.nl/recept-volkoren-appel-mueslibrood/
Behalve dat je de oven nodig hebt voor de hazelnoten ;)
Somebody that I used to know
pi_166806242
quote:
2s.gif Op maandag 21 november 2016 18:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Behalve dat je de oven nodig hebt voor de hazelnoten ;)
5 minuten _O-
pi_166806588
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 18:50 schreef computergirl het volgende:

[..]

5 minuten _O-
Maakt niet uit, het roosteren van de hazelnoten heeft echt wel toegevoegde waarde!
Somebody that I used to know
pi_166806699
Je kunt ze toch ook even in een droge koekenpan roosteren?
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 november 2016 @ 19:25:11 #118
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166807200
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 19:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Je kunt ze toch ook even in een droge koekenpan roosteren?
Dat heb ik inderdaad ook gedaan..
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 november 2016 @ 19:28:43 #119
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_166807298
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 17:39 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Morgen even naar de Sligro om een nieuw blik te kopen (en zo'n deegschraper) tijdens de eerste rijs *O*
Ik heb net deze deegschrapers gekocht. Ik weet dat veel thuisbakkers graag die dingen met zo'n steel gebruiken maar ik zweer bij gewone plaatjes. Ik heb nog een set die het nog wel doen, maar langzaamaan beginnen ze toch minder te worden en voor deze prijs kan ik wel proberen of ze goed zijn.
pi_166808270
Ik heb ooit eens deze gekocht tijdens aanbiedingsactie maar die gebruik ik nog meeste
https://www.eetpaleowinkel.nl/product/gir-scraper/
pi_166808607
Deegschraper met steel? Nee, ik wil ook gewoon zo'n "plaatje", vind ik het fijnst werken. Bedankt voor de link, maar heb ze morgen nodig ;) sowieso wel benieuwd wat de Sligro (en Makro en Hanos) heeft liggen aan bakspul, ben benieuwd.
pi_166808761
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 20:10 schreef Negentiendertig het volgende:
Deegschraper met steel? Nee, ik wil ook gewoon zo'n "plaatje", vind ik het fijnst werken. Bedankt voor de link, maar heb ze morgen nodig ;) sowieso wel benieuwd wat de Sligro (en Makro en Hanos) heeft liggen aan bakspul, ben benieuwd.
duikelman is ook ruim voorzien btw
pi_166809364
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 20:15 schreef computergirl het volgende:

[..]

duikelman is ook ruim voorzien btw
:9~

Waarom had ik nooit van die winkel gehoord? Ga ik woensdag langs, kom er praktisch langs op weg naar de sportschool :')
pi_166809602
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2016 20:31 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

:9~

Waarom had ik nooit van die winkel gehoord? Ga ik woensdag langs, kom er praktisch langs op weg naar de sportschool :')
Albert cuyp, hoek Ferdinant Bol. wel echt heel krap en je moet sluip door kruip door langs de stellingen maar ik vind het heerlijk om te snuffelen. Zat rijsmandjes en schrapers voor 25 cent
Bakspullen staan beetje achteraan, je zie de siliconen bakvormen vanzelf - daar in de buurt
pi_166809690
quote:
1s.gif Op maandag 21 november 2016 20:37 schreef computergirl het volgende:

[..]

Albert cuyp, hoek Ferdinant Bol. wel echt heel krap en je moet sluip door kruip door langs de stellingen maar ik vind het heerlijk om te snuffelen. Zat rijsmandjes en schrapers voor 25 cent
Bakspullen staan beetje achteraan, je zie de siliconen bakvormen vanzelf daar in de buurt
Zag 't ja, dan kan ik net zo goed daar heen ipv die groothandels af. Had online rijsmandjes besteld maar die komen ook maar niet. Dus first thing morgen naar Duikelman *O*

Moet ook weer naar Santpoort, lemairemeel weggegeven :')

Maar nu eerst m'n waldkorn van vorige week donderdag opsnijden en in de oven gooien voor croutons.
pi_166890617








Een tabatière gebakken met nigella- en sesamzaadjes O+ O+ Hele leuke vorm om te maken en te bakken!
pi_166891316
Levine 2, toch?
Brood ziet er prima uit. Ben benieuwd wat je van nigella zaad vind, ik vind ze zelf best overheersend
pi_166892073
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 14:15 schreef computergirl het volgende:
Levine 2, toch?
Brood ziet er prima uit. Ben benieuwd wat je van nigella zaad vind, ik vind ze zelf best overheersend
Ja meer brood uit eigen oven, super leuke recepten, ga er nog veeeeel meer uit maken (as we speak staan er twee vijgen anijszaad broden in de oven)

Ik vind nigellazaad erg lekker dus dat komt goed!
pi_166892385
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 14:53 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik vind nigellazaad erg lekker dus dat komt goed!
Waarom denk ik hier vieze dingen bij? :@
dag
pi_166894913
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 14:53 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja meer brood uit eigen oven, super leuke recepten, ga er nog veeeeel meer uit maken (as we speak staan er twee vijgen anijszaad broden in de oven)

Ik vind nigellazaad erg lekker dus dat komt goed!
heb jij eigenlijk een keukenmachine of kneed je alles met de hand?
pi_166896073
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 17:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb jij eigenlijk een keukenmachine of kneed je alles met de hand?
Ik laat mijn kitchenaid t spierballen werk doen :+
pi_166896082
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 19:20 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik laat mijn kitchenaid t spierballen werk doen :+
met speciale deeghaak? Ik ben beetje aan zoeken of ik handwerk ga inruilen voor apparaat
pi_166896221
Ik gebruik de gewone deeghaak en ben zeer tevreden eigenlijk :)

Vooral voor flink natte degen heeft t veel voordelen, geen enkele verleiding teveel bloem erbij te doen bijvoorbeeld

Ik gebruik hm best vaak, natuurljk ook voor patisserie

Er zijn nieuwe modellen nu, mogelijk kan je de "oude" nog voor wat minder krijgen op het moment.
pi_166910599
Omdat mijn levain er toch nog geen zin in heeft even naar signeersessie van Levine geweest bij Duikelman

Aan de overkant staan zat Kitchenaids en andere (kneed)machines maar niemand daar had zin om mij iets te verkopen >:)
pi_166918618
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2016 19:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik gebruik de gewone deeghaak en ben zeer tevreden eigenlijk :)

Vooral voor flink natte degen heeft t veel voordelen, geen enkele verleiding teveel bloem erbij te doen bijvoorbeeld

Ik gebruik hm best vaak, natuurljk ook voor patisserie

Er zijn nieuwe modellen nu, mogelijk kan je de "oude" nog voor wat minder krijgen op het moment.
Artisan voor 499 bij diverse webshops op moment
pi_166926301
Licht bruin desem
pi_166934550
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 09:37 schreef computergirl het volgende:
Licht bruin desem
[ link | afbeelding ]
Mooi! Lekker ook?

Ik moet even bekennen dat ik zeer waarschijnlijk net mijn beide degen heb verprutst ;(

Elke keer weer, eens in de zoveel tijd trap ik er weer in: even de oven aan zetten zodat ie opwarmt tot rijskast temperatuur (het is hier vrij koud in huis) en dan vergeten hm op tijd uit te zetten... Haal ik tenminste de komende 10x wel eerst het deeg uit de oven |:(

Het was best een beetje te warm geworden, doe toch nog maar een poging tot vormen, tweede rijs en bakken, we zullen zien -O-
pi_166934728
Hoe koud is het bij je dan? Bij mij maximaal 19 als de verwarming aanstaat en dan heb ik met gist gewoon binnen het uur een goede eerste rijs

Schijnt dat eerste rijs niet zo erg is om te verprutsen, dan 2e alleen korter
pi_166935648
Mooi Computergirl!

Zo-is-dat: hopelijk komt het nog goed. Zo zonde, brood verprutsen.

Ik heb ook het mueslibrood van Rutger gebakken, maar zonder noten, want dat vind ik niet lekker. Is heerlijk geworden.
pi_166940285
Deeg 1 valt mee! :D


pi_166940365
Voor mijn doen zou dat een toppertje zijn :D
pi_166940474
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2016 20:01 schreef computergirl het volgende:
Voor mijn doen zou dat een toppertje zijn :D
Dit!
pi_166941934
Ze zijn een beetje plat gebleven ipv mooi rond, beetje te slap geweest doordat t zo warm was om goed op spanning te brengen :@ maar verder valt t alles mee ja. Had verwacht dat m'n desem hier iets minder van gediend zou zijn

Deeg 2 zijn afbakbroodjes, die zijn niet zo fotogeniek want nogal bleekscheetjes zo onafgebakken




[ Bericht 6% gewijzigd door Zo-is-dat op 27-11-2016 21:00:07 ]
pi_167057557
Kaiserbroodjes uit Levine1
  vrijdag 2 december 2016 @ 21:16:20 #145
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_167057770
_O_ :9 O+
Mooi zeg! Zien er heerlijk uit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_167057923
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 december 2016 21:16 schreef Molo het volgende:
_O_ :9 O+
Mooi zeg! Zien er heerlijk uit!
ja he, zeldzaam mooi :D *trots*
pi_167066468
Prachtig!
pi_167082185
Minder mooi maar ook heel lekker

https://uitdekeukenvanard(...)en-havervlokken.html
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 5 december 2016 @ 14:36:41 #149
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167118519
Gisteren hebben we vanwege <O) gegourmet en daar hoort natuurlijk brood bij..

  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 6 december 2016 @ 21:49:47 #150
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167155115
I.p.v. müslibrood müslibollen gemaakt.
pi_167178555


Mn misvormdbaksel.

En ik heb een pizzabaksteen/broodbak steen gekregen O+ werkt best tof.
pi_167178682
_O- :D wat had dit moeten zijn? Lijkt vorm van Römertopf
pi_167178775
Een no-knead :') maar ik was ongeduldig en mn deeg zat vastgeplakt en gedoe en honger. Maar het smaakt goed, dat wel
pi_167178892
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 22:41 schreef douche-eendje het volgende:
Een no-knead :') maar ik was ongeduldig en mn deeg zat vastgeplakt en gedoe en honger. Maar het smaakt goed, dat wel
prima toch ;)
pi_167219502


Vandaag zag het er beter uit :)
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 9 december 2016 @ 20:16:15 #156
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167219740
Ziet er prima uit zelfs! Smaakt vast ook erg goed.
pi_167240407
Mooi douche-eendje! Vind de streepjes van het rijsmandje elke keer weer mooi O+

Ik heb vanavond pita broodjes gemaakt:



Alle 8 prachtig op gepoft! *O* leuk bakken dit O+
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 december 2016 @ 22:20:37 #158
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167243685
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanavond pita broodjes gemaakt:

[ afbeelding ]

Alle 8 prachtig op gepoft! *O* leuk bakken dit O+
Welk recept heb je daarvoor gebruikt? Ik lees nl allerlei verschillende methoden om ze te maken en ben benieuwd welke goed is.
pi_167244519
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 22:20 schreef qltel het volgende:

[..]

Welk recept heb je daarvoor gebruikt? Ik lees nl allerlei verschillende methoden om ze te maken en ben benieuwd welke goed is.
Recept uit "meer brood uit eigen oven" van levine van doorne. Aanrader!

Klein deel volkoren meel, beetje olijfolie, gist, eerste rijs, verdelen, opbollen, rusten, uitrollen, tweede rijs, omdraaien en op een hete steen bakken 240 C
pi_167252923
Ik heb gister weer een een volkoren gemaakt, maar door timing issue moest deel van 2e rijs in koelkast.
Heb toch de indruk dat midden van brood daardoor minder heet geworden is dan rest want leek gister beetje minder gaar
Ik heb ook alles in huis voor kerststol, en/of panettone, maar gisteravond te lui om de krenten en rozijnen in de week te zetten :')
pi_167254729
Leuk een kerststol maken! En de berg vulling er doorheen werken :D

Ik had nog een klein busbroodje gebakken
O+



[ Bericht 0% gewijzigd door Zo-is-dat op 11-12-2016 14:19:19 ]
pi_167254767
Oh die ziet er veel mooierder uit :'(
  zondag 11 december 2016 @ 13:44:36 #163
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_167255371
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk een kerstol maken! En de berg vulling er doorheen werken :D

Ik had nog een klein busbroodje gebakken
O+

[ afbeelding ]
hoe smaakt dat eigenllijk?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_167255997
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 13:44 schreef sararaats het volgende:

[..]

hoe smaakt dat eigenllijk?
Lekker! Dit is een deels volkoren brood met zaadjes en pitjes.

Gewoon zoals brood smaakt dus, wel iets vaster dan bijvoorbeeld supermarkt brood, lekkerder vooral vind ik :)
pi_167287269
Mn valsspeelbrood :+



Afgelopen zaterdag hadden we kerstmarkt in het dorp waar wij met onze scoutinggroep helpen & een kraampje hebben staan met wat promo-materiaal, maar vooral kampvuur en brood bakken op stokken. De lokale bakker levert dan het deeg en er was nog een bak over, dus daarvan wat meegenomen om thuis te bakken :')
Links gewoon, rechts wat rozijnen door het deeg gekneed.
pi_167377304
:s)
pi_167377974
quote:
Zelfs rauw al om te likkebaarden :9~
Somebody that I used to know
pi_167378076
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:03 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Zelfs rauw al om te likkebaarden :9~
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven :Y)
pi_167378383
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven :Y)
Waar woon je? O-)
Somebody that I used to know
pi_167378469
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waar woon je? O-)
:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
pi_167378575
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Waar werk je :+

Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?

Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
Somebody that I used to know
pi_167378707
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?
Google is gewillig. Denk dat ik het wel een keer heb gegeten zonder dat ik wist dat het zo heette. Ik liep vorig jaar rond deze tijd met mijn moeder door Utrecht toen we op de hoek van de Oudegracht langs een (blijkbaar Italiaanse) winkel liepen die buiten liepen te leuren met een stukje cake. Was een typische specialiteit van dat land en lijkt verdacht veel op de gegoogelde plaatjes. Dus zal wel een Panettone zijn geweest.
Somebody that I used to know
pi_167378918
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Verder googelend vind ik een aardig recept voor de Panettone:

http://www.dolcevia.com/n(...)089-panettone-recept
Somebody that I used to know
pi_167378957
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:

Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
filmpje!
Werkt heel goed
pi_167381298
_O- hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
recept Levine1
pi_167388734
Heerlijk, computergirl! Wil ik dit weekend ook nog maken, maar dan zonder spijs.
pi_167389494
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 21:30 schreef computergirl het volgende:
_O- hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
[ link | afbeelding ]recept Levine1
Mooi!! En zooo lekker! :9 :9 moet ik ook weer eens maken, met de kerst ofzo :Y)
pi_167413097
computergirl. Jij held! Wat een prachtig brood!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_167419941
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 11:06 schreef mascara-klodder het volgende:
computergirl. Jij held! Wat een prachtig brood!
net even eerste plakje geproefd, lekker joh! :Y)
pi_167421360
^O^


Dit is de mijnes. Nog niet geproefd. Best groot ook, voor ons viertjes. Ik denk dat ik hem straks maar vast in plakken snij en dan invries, anders hebben we met kerst oudbakken kerststol...
pi_167421958
Het schijnt dat duitsers al begin december hun stol maken en dan goed verpakt en bijna maand laten rijpen
pi_167422043
Maar dan kan ik niet vast proeven! En we krijgen met ons vieren dat ding nooit in twee kerstdagen op. We zijn bovendien één nacht ook nog uit logeren (hmm, dan kan ik natuurlijk een stuk meenemen, vinden mijn schoonouders vast niet erg).
pi_167422063
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2016 17:44 schreef Bleie het volgende:
Maar dan kan ik niet vast proeven!
oh op die fiets :+
pi_167422307
quote:
1s.gif Op zondag 18 december 2016 17:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

oh op die fiets :+
O-)
pi_167453553
De mijne is opgegeten door de collega's
pi_167453911
Werd vast op prijs gesteld!

Die van mij is lekker!
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 16:51:46 #187
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167528680
Ik heb de kerststol ook gemaakt, met wat aanpassingen. Zoals appel in plaats van suiker.



Net klein stukje geprobeerd, smaakt in elk geval prima.
pi_167530397
Appel in stukjes of als appelmoes? Dat eerste lijkt me eigenlijk ook wel lekker door een stol.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 18:39:14 #189
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167530476
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 18:33 schreef Bleie het volgende:
Appel in stukjes of als appelmoes? Dat eerste lijkt me eigenlijk ook wel lekker door een stol.
Kleine stukjes. Leek mij ook lekker en we hebben ze nog steeds uit eigen tuin, dus er doorheen gedaan. Vanavond maar eens kijken of het smaakt. Daar was dat stukje van vanmiddag te klein voor.. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 20:25:39 #190
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167533506
Eerste stuk geproefd. Levine heeft gelijk, dit brood is gruwelijk lekker. Volgend jaar weer 1..
pi_167533678
^O^
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 22:13:47 #192
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167538227
In die stol zit veel melk en aardig wat boter. Kun je die dan ook een paar dagen goed houden? Invriezen lijkt me lastig namelijk. Hoe doen jullie dat?
pi_167539124
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 22:13 schreef qltel het volgende:
In die stol zit veel melk en aardig wat boter. Kun je die dan ook een paar dagen goed houden? Invriezen lijkt me lastig namelijk. Hoe doen jullie dat?
ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.
Duitsers bakken hun stol maand van te voren zoals ik hierboven al een keer schreef
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 december 2016 @ 22:34:08 #194
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167539215
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2016 22:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.
Duitsers bakken hun stol maand van te voren zoals ik hierboven al een keer schreef
Oh ja, da's waar ook. Dan ga ik me niet ongerust maken, bedankt!
pi_167551807
Ik heb de helft ingevroren, haal ik er morgen uit. Maar ik denk dat het eigenlijk voor ons handiger is om er twee kleine broden van te bakken; dit levert wel erg grote sneetjes op. En anders kun je ze ook altijd nog roosteren, is ook heel erg lekker.
pi_167554821
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade


https://uitdekeukenvanard(...)mini-panettones.html

[ Bericht 16% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 23-12-2016 17:29:02 ]
pi_167554834
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade

[ link | afbeelding ]
Ahhh wat een schatjes! O+
pi_167555020
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 17:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ahhh wat een schatjes! O+
zo luchtig voelen ze dat al die boter en eieren vast niet meetellen voor de calorietjes :+
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 23 december 2016 @ 17:22:21 #199
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167555272
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade

[ link | afbeelding ]
Hm, leuk idee!
pi_167557740
Wat een leukerds! Luchtige calorieën tellen niet hoor. Zeker niet met kerst.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 24 december 2016 @ 16:29:28 #201
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167578895
Ik heb me gewaagd aan vlechtbrood:



en Kaiserbrötchen



Recept is gewoon witbrood, techniek uit Levine 1.

Straks kijken of ik een rechthoekige Pannettone kan maken (bij gebrek aan een tulbandvorm).
pi_167579118
Ik waag mij vandaag aan simultaan bakken, een zuurdesem en berliner knüppel.
Timing is toch weer lastig uit te kienen dus zuurdesem maar even deel van tweede rijs op koude balkon

Edit: slecht plan. Grootste zuurdesem mislukking uit geschiedenis :X
Knüppel wel gelukt, dus we verhongeren niet ;)

[ Bericht 46% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 24-12-2016 20:26:57 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')