Cool! Ik heb ook al een tweede versie gemaakt. Zelfde recept, ietsje meer water, en een weegschaal die iets beter afweegt (batterijen zijn bijna leeg waardoor hij niet meer zo precies weegt). Resultaat is goed, smaak is ietsje anders, niet slechter of beter, maar anders. Hij is lekker he?!quote:Op maandag 21 november 2016 08:07 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen!
Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.
[ afbeelding ]
Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
Daarbij heb ik cashewnoten gebruikt in plaats van hazelnoten. Dit omdat ik die nog had liggen en hazelnoten niet. Ook heb ik maar een klein deel bruine basterd gebruikt en voor de rest dextrose, met dezelfde reden, de basterdsuiker was ver op..
Het smaakt uitstekend, dit brood vind ik echt een aanrader. Ik heb wel een paar verbeterpunten voor mezelf, minder water want het deeg plakt enorm doordat er teveel vocht in zit door het sap dat uit de appels komt. En ik denk dat het nog lekkerder is als de noten niet zo klein zijn, nu merk je er weinig van dat ze erin zitten. En er mag voor mij ook wel meer appel in, maar dat ligt natuurlijk ook aan de maat van de appels.
raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minutenquote:Op maandag 21 november 2016 08:07 schreef qltel het volgende:
Goedemorgen!
Ik heb me ook gewaagd aan het appel-muesli-volkorenbrood. Het resultaat was prima.
[ afbeelding ]
Ik heb het wel wat anders gedaan dan het recept voorschreef. Aangezien ik brooddeeg niet kneed na de eerste rijs (schijnt slecht te zijn voor de gluten) heb ik de toevoegingen (rozijnen, muesli e.d.) net voor het einde van het kneden er doorheen gedaan.
.
Bedoel je tussen de eerste en de tweede rijs?quote:Op maandag 21 november 2016 17:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
nee voor de eerste rijs....zoals hierquote:Op maandag 21 november 2016 17:22 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Bedoel je tussen de eerste en de tweede rijs?
Morgen even naar de Sligro om een nieuw blik te kopen (en zo'n deegschraper) tijdens de eerste rijsquote:Op zondag 20 november 2016 15:55 schreef computergirl het volgende:
[..]
die volkoren is goed om mee te oefenen
Goh, je hebt gelijk. Ik ken vooral deze instructie (filmpje) en was in de veronderstelling dat het toevoegen van vulling nà de eerste rijs gebeurde, maar ze doet dat voor de eerste rijsquote:Op maandag 21 november 2016 17:25 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee voor de eerste rijs....zoals hier
https://uitdekeukenvanard(...)h-currant-bread.html
Klopt, dat leek me ook logisch en heb ik dus zo ook gedaan. Ik gooi dat soort dingen altijd de laatste minuut erin, want met mijn planeetmenger zit het er zo doorheen. De appel alleen wat eerder, want dan wordt het mooi klein en zit het er overal doorheen.quote:Op maandag 21 november 2016 17:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
raar recept dan qtel, vulling gaat bij alle recepten die ik ken (voornamelijk levine) tijdens het kneden er door tijdens laatste minuten
Hij is zeker lekker. En dit vind ik ook het leuke van zelf brood maken, je kunt natuurlijk de recepten gewoon blindelings volgen, maar dingen proberen vind ik veel leuker. Zo ben ik ook op m'n walnootbroodrecept gekomen (ik had walnoot over die op moest). Hm, mueslibrood met walnoot is misschien ook wel lekker. En daar heb ik nog heel wat van liggen.quote:Op maandag 21 november 2016 17:16 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Je kan inderdaad een hoop dingen wijzigen. Ik vind de geroosterde (!) hazelnoten een smaakvolle toevoeging, maar cashewnoten zullen ook op hun eigen manier het brood een extra touch geven. De appel vind ik klein gesneden het lekkerste, maar zou ik misschien zelfs nog wel gedroogd er doorheen willen doen. Maar verder: topbrood! Ben blij dat je het met me eens bent
Als je de vulling er doorheen doet na de eerste rijs dan kneed je de gluten weer stuk. Dan had je de eerste rijs net zo goed over kunnen slaan. Mij is altijd geleerd: zo weinig mogelijk ermee doen tussen eerste en tweede rijs.quote:Op maandag 21 november 2016 17:52 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Goh, je hebt gelijk. Ik ken vooral deze instructie (filmpje) en was in de veronderstelling dat het toevoegen van vulling nà de eerste rijs gebeurde, maar ze doet dat voor de eerste rijs
https://uitdekeukenvanard(...)rststol-filmpje.html
Dat wist ik, maar ik was in de veronderstelling dat Levine de vulling er wel pas na de eerste rijs doorheen kneedde. Vond het al wel gek, maar ja, als Levine het doet... Maar Levine doet dat dus helemaal niet! Ik las verkeerd. Weer wat geleerd (nu moet ik het brood nog een derde keer maken )quote:Op maandag 21 november 2016 18:11 schreef qltel het volgende:
[..]
Als je de vulling er doorheen doet na de eerste rijs dan kneed je de gluten weer stuk. Dan had je de eerste rijs net zo goed over kunnen slaan. Mij is altijd geleerd: zo weinig mogelijk ermee doen tussen eerste en tweede rijs.
Vervelend hé..quote:Op maandag 21 november 2016 18:23 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
(nu moet ik het brood nog een derde keer maken )
Behalve dat je de oven nodig hebt voor de hazelnotenquote:Op maandag 21 november 2016 18:31 schreef computergirl het volgende:
Deze dus blijkbaar.
Als je geen Rofco hebt is het ook vrij overdreven om voor het kneden al de oven op 200 op te laten warmen
http://www.rutgerbakt.nl/recept-volkoren-appel-mueslibrood/
5 minutenquote:Op maandag 21 november 2016 18:48 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Behalve dat je de oven nodig hebt voor de hazelnoten
Maakt niet uit, het roosteren van de hazelnoten heeft echt wel toegevoegde waarde!quote:
Dat heb ik inderdaad ook gedaan..quote:Op maandag 21 november 2016 19:04 schreef Negentiendertig het volgende:
Je kunt ze toch ook even in een droge koekenpan roosteren?
Ik heb net deze deegschrapers gekocht. Ik weet dat veel thuisbakkers graag die dingen met zo'n steel gebruiken maar ik zweer bij gewone plaatjes. Ik heb nog een set die het nog wel doen, maar langzaamaan beginnen ze toch minder te worden en voor deze prijs kan ik wel proberen of ze goed zijn.quote:Op maandag 21 november 2016 17:39 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Morgen even naar de Sligro om een nieuw blik te kopen (en zo'n deegschraper) tijdens de eerste rijs
duikelman is ook ruim voorzien btwquote:Op maandag 21 november 2016 20:10 schreef Negentiendertig het volgende:
Deegschraper met steel? Nee, ik wil ook gewoon zo'n "plaatje", vind ik het fijnst werken. Bedankt voor de link, maar heb ze morgen nodig sowieso wel benieuwd wat de Sligro (en Makro en Hanos) heeft liggen aan bakspul, ben benieuwd.
quote:Op maandag 21 november 2016 20:15 schreef computergirl het volgende:
[..]
duikelman is ook ruim voorzien btw
Albert cuyp, hoek Ferdinant Bol. wel echt heel krap en je moet sluip door kruip door langs de stellingen maar ik vind het heerlijk om te snuffelen. Zat rijsmandjes en schrapers voor 25 centquote:Op maandag 21 november 2016 20:31 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Waarom had ik nooit van die winkel gehoord? Ga ik woensdag langs, kom er praktisch langs op weg naar de sportschool
Zag 't ja, dan kan ik net zo goed daar heen ipv die groothandels af. Had online rijsmandjes besteld maar die komen ook maar niet. Dus first thing morgen naar Duikelmanquote:Op maandag 21 november 2016 20:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
Albert cuyp, hoek Ferdinant Bol. wel echt heel krap en je moet sluip door kruip door langs de stellingen maar ik vind het heerlijk om te snuffelen. Zat rijsmandjes en schrapers voor 25 cent
Bakspullen staan beetje achteraan, je zie de siliconen bakvormen vanzelf daar in de buurt
Ja meer brood uit eigen oven, super leuke recepten, ga er nog veeeeel meer uit maken (as we speak staan er twee vijgen anijszaad broden in de oven)quote:Op vrijdag 25 november 2016 14:15 schreef computergirl het volgende:
Levine 2, toch?
Brood ziet er prima uit. Ben benieuwd wat je van nigella zaad vind, ik vind ze zelf best overheersend
Waarom denk ik hier vieze dingen bij?quote:Op vrijdag 25 november 2016 14:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik vind nigellazaad erg lekker dus dat komt goed!
heb jij eigenlijk een keukenmachine of kneed je alles met de hand?quote:Op vrijdag 25 november 2016 14:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ja meer brood uit eigen oven, super leuke recepten, ga er nog veeeeel meer uit maken (as we speak staan er twee vijgen anijszaad broden in de oven)
Ik vind nigellazaad erg lekker dus dat komt goed!
Ik laat mijn kitchenaid t spierballen werk doenquote:Op vrijdag 25 november 2016 17:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
heb jij eigenlijk een keukenmachine of kneed je alles met de hand?
met speciale deeghaak? Ik ben beetje aan zoeken of ik handwerk ga inruilen voor apparaatquote:Op vrijdag 25 november 2016 19:20 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik laat mijn kitchenaid t spierballen werk doen
Artisan voor 499 bij diverse webshops op momentquote:Op vrijdag 25 november 2016 19:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik gebruik de gewone deeghaak en ben zeer tevreden eigenlijk
Vooral voor flink natte degen heeft t veel voordelen, geen enkele verleiding teveel bloem erbij te doen bijvoorbeeld
Ik gebruik hm best vaak, natuurljk ook voor patisserie
Er zijn nieuwe modellen nu, mogelijk kan je de "oude" nog voor wat minder krijgen op het moment.
Mooi! Lekker ook?quote:Op zondag 27 november 2016 09:37 schreef computergirl het volgende:
Licht bruin desem
[ link | afbeelding ]
Dit!quote:Op zondag 27 november 2016 20:01 schreef computergirl het volgende:
Voor mijn doen zou dat een toppertje zijn
prima tochquote:Op woensdag 7 december 2016 22:41 schreef douche-eendje het volgende:
Een no-knead maar ik was ongeduldig en mn deeg zat vastgeplakt en gedoe en honger. Maar het smaakt goed, dat wel
Welk recept heb je daarvoor gebruikt? Ik lees nl allerlei verschillende methoden om ze te maken en ben benieuwd welke goed is.quote:Op zaterdag 10 december 2016 20:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanavond pita broodjes gemaakt:
[ afbeelding ]
Alle 8 prachtig op gepoft! leuk bakken dit
Recept uit "meer brood uit eigen oven" van levine van doorne. Aanrader!quote:Op zaterdag 10 december 2016 22:20 schreef qltel het volgende:
[..]
Welk recept heb je daarvoor gebruikt? Ik lees nl allerlei verschillende methoden om ze te maken en ben benieuwd welke goed is.
hoe smaakt dat eigenllijk?quote:Op zondag 11 december 2016 13:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk een kerstol maken! En de berg vulling er doorheen werken
Ik had nog een klein busbroodje gebakken
[ afbeelding ]
Lekker! Dit is een deels volkoren brood met zaadjes en pitjes.quote:
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de ovenquote:Op vrijdag 16 december 2016 20:03 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Zelfs rauw al om te likkebaarden
Waar woon je?quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven
Amsterdam !quote:
Waar werk jequote:Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag.
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Google is gewillig. Denk dat ik het wel een keer heb gegeten zonder dat ik wist dat het zo heette. Ik liep vorig jaar rond deze tijd met mijn moeder door Utrecht toen we op de hoek van de Oudegracht langs een (blijkbaar Italiaanse) winkel liepen die buiten liepen te leuren met een stukje cake. Was een typische specialiteit van dat land en lijkt verdacht veel op de gegoogelde plaatjes. Dus zal wel een Panettone zijn geweest.quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?
Verder googelend vind ik een aardig recept voor de Panettone:quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:
[..]
Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag.
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
filmpje!quote:Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:
Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
Mooi!! En zooo lekker! moet ik ook weer eens maken, met de kerst ofzoquote:Op vrijdag 16 december 2016 21:30 schreef computergirl het volgende:
hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
[ link | afbeelding ]recept Levine1
net even eerste plakje geproefd, lekker joh!quote:Op zondag 18 december 2016 11:06 schreef mascara-klodder het volgende:
computergirl. Jij held! Wat een prachtig brood!
Kleine stukjes. Leek mij ook lekker en we hebben ze nog steeds uit eigen tuin, dus er doorheen gedaan. Vanavond maar eens kijken of het smaakt. Daar was dat stukje van vanmiddag te klein voor..quote:Op donderdag 22 december 2016 18:33 schreef Bleie het volgende:
Appel in stukjes of als appelmoes? Dat eerste lijkt me eigenlijk ook wel lekker door een stol.
ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.quote:Op donderdag 22 december 2016 22:13 schreef qltel het volgende:
In die stol zit veel melk en aardig wat boter. Kun je die dan ook een paar dagen goed houden? Invriezen lijkt me lastig namelijk. Hoe doen jullie dat?
Oh ja, da's waar ook. Dan ga ik me niet ongerust maken, bedankt!quote:Op donderdag 22 december 2016 22:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik heb stol vorige week vrijdag gebakken, boter erover net uit de oven, goed afkoelen, verpakt in alufolie en daarover een plastic zak. Maandag was hij perfect.
Duitsers bakken hun stol maand van te voren zoals ik hierboven al een keer schreef
Ahhh wat een schatjes!quote:Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade
[ link | afbeelding ]
Hm, leuk idee!quote:Op vrijdag 23 december 2016 17:04 schreef computergirl het volgende:
Mini panettone
Recept van Levine, minus de chocolade
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |