eerste rijs was wel tamelijk spectaculair. Proef het verschil niet echt btwquote:Op zondag 5 februari 2017 10:13 schreef Martijn1P het volgende:
Het ene speltbloem/ meel is het andere niet. Spelt rijst minder dan tarwe. 100% spelt zal altijd iets lager zijn dan tarwebrood...
Helaas wel ja 2 weken supermarktbrood gegeten, heb toch teveel last van kruisreacties met mn sesamallergie. Dus nu mag de oven weer gaan draaien Binnenkort maar eens het boek van levine aanschaffen, een desemcultuur gaan starten en dan ook weer aan de desembroden ipv noknead-gist.quote:
Gewoon door gaan is t devies, soms duurt t proces wat langer.quote:Op woensdag 8 februari 2017 07:51 schreef Secricible het volgende:
Mag ik nog een keertje inbreken bij jullie?
Het bakken gaat hier aardig de laatste tijd. Afgelopen week de eerste keer met een voordeeg gewerkt, dat was wel heel lekker brood zeg!
Nu had ik bedacht een desemstarter te willen maken volgens de methode die op de site van Levine staat. Het enige verschil is dat ik gebruik heb gemaakt van Roggebloem ipv roggemeel.
Nu was de boel op dag 2 aardig omhoog gekomen, ik begreep dat dit de verkeerde bacteriën waren. Vervolgens dus doorgegaan naar dag 3, maar deze is niet omhoog gekomen. Wel wat kleine bubbeltjes, maar niet echt gestegen zoals zou moeten. Dus netjes dag 3 nog een keer gedaan gisteravond, vanochtend zag ik nog niet meer dan een paar bubbeltjes, dus nog niet gerezen. Hij heeft nog 12 uur voor de 24uur voorbij is, maar als hij vanavond weer niet is gestegen, wat dan? Weggooien die hap en opnieuw beginnen of wat?
doorgaan!quote:Op woensdag 8 februari 2017 07:51 schreef Secricible het volgende:
Mag ik nog een keertje inbreken bij jullie?
Het bakken gaat hier aardig de laatste tijd. Afgelopen week de eerste keer met een voordeeg gewerkt, dat was wel heel lekker brood zeg!
Nu had ik bedacht een desemstarter te willen maken volgens de methode die op de site van Levine staat. Het enige verschil is dat ik gebruik heb gemaakt van Roggebloem ipv roggemeel.
Nu was de boel op dag 2 aardig omhoog gekomen, ik begreep dat dit de verkeerde bacteriën waren. Vervolgens dus doorgegaan naar dag 3, maar deze is niet omhoog gekomen. Wel wat kleine bubbeltjes, maar niet echt gestegen zoals zou moeten. Dus netjes dag 3 nog een keer gedaan gisteravond, vanochtend zag ik nog niet meer dan een paar bubbeltjes, dus nog niet gerezen. Hij heeft nog 12 uur voor de 24uur voorbij is, maar als hij vanavond weer niet is gestegen, wat dan? Weggooien die hap en opnieuw beginnen of wat?
Hij hoeft nog niet verdubbeld te zijn hoor, gewoon doorgaan tot ie dat wel doetquote:Op woensdag 8 februari 2017 15:27 schreef Secricible het volgende:
Dan ga ik door. Gaat me er meer om dat ze zegt dat hij na 24uur minstens moet zijn verdubbeld. En dat doet hij nu dus niet
Heb hem inderdaad al verplaatst van mij het raam naar een warmere plek.
Okee, dat had ik dus niet begrepen uit die gebruiksaanwijzing. Morgen maar even pannenkoeken bakken danquote:Op vrijdag 10 februari 2017 21:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Je moet echt weggooien om goede desem te krijgen.
Ik heb een klein potje waar ik alles behalve ongeveer 15 gr weggooi, dan ongeveer 30 gr water en 30 gr meel erbij. Volgende dag herhalen. Als je niet regelmatig bakt kan je desem week in koelkast bewaren zonder voeren.
En begin gewoon met een recept om beetje idee van werken met desem te krijgen, zuurdesem heeft vele uren nodig voor eerste en tweede rijs
kijk gewoon eens bij Levine of Weekend bakery, dan zal je zien dat je klein beetje desem nodig hebt omdat je dag van te voren een voordeeg maakt met meestal minder dan 20'gram.quote:Op vrijdag 10 februari 2017 21:07 schreef qltel het volgende:
[..]
Okee, dat had ik dus niet begrepen uit die gebruiksaanwijzing. Morgen maar even pannenkoeken bakken dan
heeee, die site ga ik binnenkort eens beter bekijken. Duits lees ik toch vrijwel even makkelijk dan Nederlands.. Bedankt voor de tip!quote:Op vrijdag 10 februari 2017 21:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Andere optie voor recepten is natuurlijk https://www.ploetzblog.de, om beetje te integreren
Anstellgut heet het
kende je die nog niet? hij is heel bekend in broodland en heeft al paar boeken gepubliceerdquote:Op vrijdag 10 februari 2017 22:01 schreef qltel het volgende:
[..]
heeee, die site ga ik binnenkort eens beter bekijken. Duits lees ik toch vrijwel even makkelijk dan Nederlands.. Bedankt voor de tip!
Nee, nog niet!quote:Op vrijdag 10 februari 2017 22:20 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
kende je die nog niet? hij is heel bekend in broodland en heeft al paar boeken gepubliceerd
Heb je hier een recept van? Zien er lekker uit! Wij bakken altijd overnight, maar wil wel weer eens wat nieuwsquote:Op zondag 29 januari 2017 09:59 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Zo, derde baksel - overnight rolls
[ link | afbeelding ]
Vriezer heeft weer wat voorraad
zie de OP!quote:Op maandag 13 februari 2017 20:29 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Heb je hier een recept van? Zien er lekker uit! Wij bakken altijd overnight, maar wil wel weer eens wat nieuws
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |