abonnement Unibet Coolblue
pi_167704386
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 11:03 schreef Fogel het volgende:

[..]

Ahhh, dus zo heet dat ^O^ . Verklaart waarom ze het steeds over de economie had (dacht ik... de communicatie verliep vrij stroef soms) terwijl we het over eten en drinken hadden in de woorden ervoor :')

[..]

Het was een hele rare situatie. Op beide plekken werden die twee behandeld alsof ze sterren waren ofzo. Ik was er op voorbereid om een financiele deuk op te lopen op de tweede plek, maar dat bleek achteraf dus allemaal heel erg mee te vallen.

Ja, was een eind lopen, maar zeker de moeite waard, gewoon lekker rustigaan. Shinjuku park was wel echt het hoogtepunt op de route. Vond het ook mooi dat -terwijl ik het geluid en geknipper van Shinjuku achter me liet- de stad steeds rustiger leek te worden qua indrukken op straat.
ja apart. misschien had je wel een mafia boss te pakken ofzo, haha... (of gewoon de eigenaar van die tentjes?)
shinjuku park is inderdaad prachtig. in de herfst of in de lente op zn mooist.
ik denk dat Kyoto wel wat is voor jou; rustiger, barst van de tempels en parken. en je kan alles fietsen (of lopen), ongeveer maatje amsterdam.
pi_167706280
Kyoto is tegenwoordig echt niet rustig meer :X er lopen meer spugende en schreeuwende Chinezen rond dan Japanners.

Ik zou Kyushu aanraden. Dat vond ik nog redelijk authentiek. Net als het noorden.
pi_167706376
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:08 schreef Negentiendertig het volgende:
Kyoto is tegenwoordig echt niet rustig meer :X er lopen meer spugende en schreeuwende Chinezen rond dan Japanners.

Ik zou Kyushu aanraden. Dat vond ik nog redelijk authentiek. Net als het noorden.
Ik was mijn Japan-reis ook heel bewust in Kyushu (Nagasaki en Kumamoto) begonnen, om even rustig te wennen aan dat rare land :)
pi_167750473
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 09:22 schreef Watashiwa het volgende:

[..]

Het is een beetje afhankelijk hoelang je daar wilt zijn. Hokkaido vind ik zelf een van de mooiste plekken van Japan, maar het is ook erg uitgestrekt (heb daarvoor bijna 2000 kilometer gereden in huurauto in 4 dagen tijd), belangrijk dus is wat je graag wilt zien en beleven!! Als je skiën/snowboarden leuk vindt, schijnt het daar geweldig te zijn (uiteraard in winter)! In zomer is het daar zeker aangenaam, vergeleken met Tokyo bijvoorbeeld :Y

Leukste vond ik de berg Asahi-Dake (erg veel indruk op me gemaakt)

Noorden van Honshu moet je zijn in augustus ivm vele mooie festivals, maar hou rekening mee met overvolle hotels (boek dus lang van te voren)!

Asahi-Dake (Hokkaido):
[ afbeelding ]

Hirosaki festival:
[ afbeelding ]

Morioka festival:
[ afbeelding ]

Akita festival:
[ afbeelding ]
* polariteit zet Hokkaido wat hoger op lijstje :)

quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 22:37 schreef Fogel het volgende:
Kort verslag van maar liefst 3 dagen Tokio. De 11 uur lange vlucht was helemaal prima, maar dat mag je ook wel verwachten van business class. Details over het vliegdeel komt later in het ervaringen met luchtvaartmaatschappijen topic. -edit... hier TRV / Luchtvaartmaatschappijen - ervaringen en vluchtverslagen #10 post 275-
Geen rij bij de paspoortcontrole en koffer was er ook zo, helemaal prima op Narita. Even wat geld uit de muur getrokken, maar dat ding wilde alleen maar in hoeveelheden van 10.000 Yen geld verstrekken, dus ik kreeg 2 briefjes van 10.000. Meteen even bij een kiosk wat gekocht om een daarvan iets kleiner te krijgen. Vervolgens treinkaart van de NEX halen, was ook zo gebeurt (ze accepteren daar credit cards).
Het juist perron vinden was ook geen probleem, trein kwam op een gegeven moment het station binnen en er werd medegedeeld dat we moesten wachten met instappen. Ze moesten namelijk eerst schoonmaken!
[ afbeelding ]
Ook werden alle stoelen in de rijrichting gedraaid. Goed geregeld allemaal.
Na ruim een uur suf naar buiten kijken reed de trein Shinjuku binnen. Ik had een grof idee waar mijn hotel was en begon in die richting te lopen. Bleek achteraf een omweg te hebben genomen, maar dat maakt niet uit, zo zie je nog eens wat.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De hotelkamer was prima, ruim genoeg, schoon, prima badkamer met douche en bad, en natuurlijk zo’n fantastische WC. Met brilverwarming zodat je altijd het gevoel krijgt dat iemand anders er net voor je heeft gezeten :’)
Kamer
[ afbeelding ]
Dit rare ding bleek een luchtvochtigheidsapparaat te zijn.
[ afbeelding ]
WC-knoppen:
[ afbeelding ]

Vanuit mijn kamer ook uitzicht op Godzilla en wat skyline.
Uitzicht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Godzilla vanaf de lobby
[ afbeelding ]

Eerst even wat gaan slapen en daarna ben ik rond gaan lopen gewoon om vast wat van de relatief directe omgeving van het hotel te zien. Het was kerstavond, ik kreeg veel aanspraak op straat van Japanners, geen idee waarom, gewoon mensen die me een fijne avond wensten enzo. En zo nu en dan iemand (geen Japanners overigens) die me naar een of andere show wilde hebben, maar daar ben ik niet in geinteresseerd.
Uiteindelijk wat honger gekregen en op zoek naar een plek om wat te eten. Vond wat naar mijn gading, bestelde “special secret recipe chicken”- iets en een bier. Mijn bier was bijna op en een Japans ouder echtpaar sprak me aan, of ik nog een bier wilde, wilden ze voor me kopen. Nou OK, prima, doe ik het volgende rondje wel. Beetje aan de praat geraakt, meer dan een beetje was lastig, want ze konden maar slecht Engels. Eten op, tweede bier op, ik proberen een rondje te geven en iedereen aan de whisky-soda (oid), helemaal prima. Ik wilde betalen voor mijn eten, drinken en rondje, maar dat mocht niet!? Ze stonden erop dat ze me dat aanboden als kerstcadeau. Ik wilde dat weigeren, maar ze betaalden gewoon toch, voor alles, ook mijn eten en mijn rondje aan hun! En of ik met ze mee ging ergens anders heen. OK, maar dan betaal ik daar zei ik nog. Klein stukje lopen, ze werden daar begroet alsof ze er niet bepaald voor de eerste keer kwamen, kregen bij alles uiterste prioriteit boven alle andere aanwezigen... Echt zo’n situatie waar wat alarmbellen in je hoofd afgaan zeg maar. Maargoed, het zal allemaal wel... er kwam eten op tafel!
[ afbeelding ]
Erg lekker was het ook, maar geen idee wat het allemaal was. Sake erbij ook, hele lekkere uit Heroshima. Op een gegeven moment genoeg gegeten en gedronken, en ik wilde betalen. Maar nee... dat was al gedaan!!! Wederom met de mededeling dat het hun kerstcadeau van hun was. Ik ken die lui helemaal niet! Snap het nog steeds niet! Ik had een fles Noorse Junmai Sake (van Nøgne Ø voor de kenners) in mijn hotelkamer, en omdat ik toch echt wat terug wilde doen vroeg ik of ze die dan misschien wilden. Ja, dat wilden ze wel, eindelijk dacht ik. Eenmaal buiten liepen ze mee richting hotel, 100 meter er vandaan, nee, ze gingen toch naar huis nu, moe, dit dat, daar is je hotel *wijs* welterusten en bedankt voor de leuke avond. The end. VAAG!
Einde dag 1.
Verbazingwekkend goed geslapen, netjes om 8u wakker ofzo, en even ontbijten met Godzilla.
[ afbeelding ]
Doelstelling voor deze trip: niet thuis zijn (check), een tempel bekijken, een park in en naar een paleis toe.
Om zoveel mogelijk te zien besluit ik om lekker te gaan wandelen ipv OV te gebruiken. Eerst naar een tempel, die minder dan een km van mijn hotel vandaan lag, via een kleine omweg omdat ik een leuk uitziende weg tegenkwam onderweg:
Verboden om katten te parkeren?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanaf daar koers richting paleis via een park. Ik begon een beetje genoeg te krijgen van alle mensen OVERAL en het park was een mooie uitkomst, 200 Yen om binnen te mogen en lekker rustig daar. Erg mooi park, heb er bijna 3 uur rondgewandeld, af en toe een pauze op een van de vele bankjes die er staan en genieten van de rust, de natuur, hoe mooi het aangelegd is en vooral ook het gebrek aan mensen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Eenmaal “bijgekomen” koers richting het paleis. Was best een eind lopen en onderweg nog even wat gegeten en gedronken. Blijkbaar heeft de keizer een enorme behoefte aan privacy, want van het paleis is helemaal niks te zien... en je moet je goed gedragen in het park, dat je dat maar weet!

Ben rondom gaan lopen om te kijken of er toch nog ergens wat te zien viel, maar nee, hoge muren overal. Wel was het oostelijke park geopen voor publiek, dus ben ik daar even in gegaan. Was vlak voor sluitingstijd, dus helaas niet zo heel veel kunnen zien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Daarna vond ik het wel tijd om een kroeg op te zoeken en ben een stuk met de metro gegaan. Op de heenweg had ik al wat gezien dat de moeite waard leek, maar dat bleek heel erg tegen te vallen. Een “bierkroeg” met maar liefst 8 verschillende bieren, waarvan slechts 3 Japans en waarvan slechts een op voorraad... Dus die ene Japanse maar besteld en opgedronken en koers gezet naar een Untappd venue, The Watering Hole.
Was een stukje lopen, maar aangezien die kroeg kleiner was dan mijn gang thuis en ook een keuken met beperkte afzuiging had was ik blij om weer in de frisse buitenlucht te zijn.
The Watering Hole had 7 Japanse bieren en het was in proefglazen beschikbaar, helemaal prima, daar ook meteen wat gegeten. Van een van de werknemers twee kroegentips gekregen, daar zouden ze wel meer Japans bier hebben. Prima idee voor de volgende dag.
Koers richting hotel via al het geweld dat Shinuku te bieden heeft op gebied van een overdosis mensen, geluid en knipperede lampen...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Leuk om te zien even, maar lekker rustig op mijn hotelkamer. Ben ook nog even de hotelbar in geweest. Levende muziek met op de achtergrond Godzilla. Leuk voor even, tijd om nog wat te FOK!en/rusten/slapen. Was na 16km lopen (loopafstand volgens mijn telefoon) toch wel wat moe.
Doelstelling voor deze trip: niet thuis zijn (check), een tempel bekijken(check), een park in (check)en naar een paleis toe(check). Hee, doelen bereikt en ik heb nog een dag over!
Beetje in de Lonely Planet gebladerd, en blijkbaar zou Ginza tof zijn. Verder ook een doelstelling om groene Kitt Katt te gaan kopen evenals wat andere dingen, dus rugzak mee.
Lekker optimistisch een 24u kaartje voor de metro gekocht, want ik was van plan om een beetje in verschillende wijken rond te lopen. Ginza bleek totaal niks voor mij te zijn, het voelde gewoon niet goed op een of andere manier. Wel nog even gelunched daar voor ik naar Aoyama-itchome vertrok.
Wachten op de metro:
[ afbeelding ]
Metro zelf...
[ afbeelding ]
Ginza
[ afbeelding ]
Na een tweede keer in een vrij volle metro te zijn geweest vond ik het wel genoeg. Even een winkel in geweest om wat voor een FOK!er te kopen en daarna wilde ik een park in. Maar dat bleek niet open te zijn voor publiek. Bij een museum even lekker een uur op een bank gezeten buiten, lekker rustig. Aangezien de winkel waar ik heen “moest” maar een kilometer ofzo bij een van de aanbevolen kroegen (ja sorry, ik hou van bier) vandaan was begon ik die kant op te kopen. Meteen weinig gedetailleerde kaart erbij kon ik het niet vinden. GPS aangeslingerd... ik was wel op de juiste plek maar zag nergens een kroeg?
[ afbeelding ]
Beetje rondgedwaald daar en uiteindelijk maar besloten dat ik het toch niet meer ging vinden. Volgens de LP zou er een tap room zijn op nog ca een km afstand van waar ik was. Prima, sjouw ik daar wel heen. Kwam onderweg nog een tempel tegen in Harajuku, was mooi.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou, die kroeg kon ik ook niet vinden... google geraadpleegd, zag hoe de gevel er uit zou moeten zien, maar niet te vinden. Kwam op een hele drukke (zowel qua mensen, geluid en knipperede lichten) straat uit en werd daar door iemand aangesproken. Of ik geld wilde wisselen, het kantoor was boven. Nee, dat niet, maar hem maar gevraagd of hij die plek kende. Niet dus, hij was nog maar een paar dagen in Tokyo en kende de ongeving niet, maar hij had een tip “kijk naar boven”... dat was ook de reden dat hij op straat stond, want toeristen kijken alleen op straatniveau terwijl veel dingen via een trap te bereiken zijn, zoals het wisselkantoor. En inderdaad, ik ben zo’n toerist. Ben teruggelopen naar waar volgens mijn GPS de kroeg zou moeten zijn, keek naar boven en verrek! De kroeg! Wow O+
In die kroeg hadden ze veel verschillende bier van een lokale brouwer, en ook in proefglazen beschikbaar. Ik ben er een deel van de avond zoet mee geweest, ook daar wat gegeten. Raakte aan de praat met een Australisch stel en wie weet schrijf ik volgend jaar een tripreport van een paar dagen Canberra :D
Terug naar het hotel deed ik per taxi, vandaag ook al 9km gelopen en metro twee keer op een dag vond ik meer dan genoeg. Ik ben blij dat ik Noorse taxiprijzen gewend ben, dus de kosten waren te overzien. 1900 Yen voor enkele kilometers.
Ik kon om een of andere reden niet slapen, en ben vroeg opgestaan. Ontbeten, uitgechecked en naar het treinstation (Shinjuku) gelopen. Ik ging er vanuit dat de NEX vrij regelmatig zou rijden, maar dat viel tegen. Tussen 0802 en 0939 rijden er dus geen, en ik kwam net na 8u aankakken op het station. Had ik natuurlijk ook vantevoren uit kunnen zoeken op zich, maar ja, niet gedaan dus. Heb dus ruim een uur naar treinen zitten kijken. En dat waren en VEEL :D
[ afbeelding ]
Trein reed 4 minuten te laat weg (foei!), maar kwam wel op tijd aan op terminal 1.
Inchecken, douane enzo was zo gepiept, maar omdat ik vrij laat aankwam geen tijd meer gehad om goed rond te kijken. Wel snel nog even mijn laatste 1100 Yen aan cash opgemaakt aan iets waarvan ik denk dat het snoep is. Daarna even een glas drinken en een kleine snack gepakt in de lounge en een paar minuten later begon het boarden alweer. Onderweg lekker 6 uur geslapen. Een stoel die tot bed omgetoverd kan worden kan ik iedereen aanraden!
Al met al was deze trip erg intens! Het totaal niks begrijpen van vanalles was op een rare manier “bevrijdend” en tegelijk ook onhandig.
Als ik terugga naar Japan kies ik voor een rustigere plek in ieder geval.
Leuk verslagje om te lezen, sommige dingen herkende ik gelijk van mijn reis vorige maand. Zo heb ik ook de pleuris lopen zoeken naar een hotel dat boven zat :') Ook die momenten van rust die je krijgt door de parken + tempels zijn herkenbaar, daarbuiten kan het soms best overweldigend zijn. ook al vind ik die drukte ook wel iets hebben. Het niks begrijpen went trouwens wel na een paar dagen, je gaat vanzelf sommige dingen begrijpen :)

Ben je trouwens niet totaal verrot na 2x zo lang vliegen binnen slechts een paar dagen?

quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 23:24 schreef mschol het volgende:

[..]

nice ^O^

het zou voor mij niet een land zijn waar ik snel in mijn eentje naartoe zou gaan om eerlijk te zijn..
Japan is prima te doen in je eentje :Y

quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:08 schreef Negentiendertig het volgende:
Kyoto is tegenwoordig echt niet rustig meer :X er lopen meer spugende en schreeuwende Chinezen rond dan Japanners.

Ik zou Kyushu aanraden. Dat vond ik nog redelijk authentiek. Net als het noorden.
Ik vond Kyoto stervensdruk, en ook eigenlijk niet fijn. Het viel me ook op dat de drukte anders was dan in Tokyo: chaotischer en in Tokyo was het allemaal een stuk relaxter/beheerster. Zal ongetwijfeld wel te maken hebben met de verhouding buitenlanders - japanners. Het aantal buitenlanders was in Kyoto een stuk hoger :)

Ik acht de kans groot dat ik zeker nog een keer daarheen ga. Nog te veel regio's die ik nog eens wil zien...

Zal binnenkort ook eens een fotoverslagje plaatsen, als ik klaar ben met uitzoeken. Heb er nogal veel gemaakt :')
Voor wat foto's, kijk hier
pi_167750707
Kan iemand mij vertellen of met de trein gaan moeilijk is?
Mijn vader is bang dat wij er niet uitkomen in Tokyo en dat we verdwaald raken.
pi_167750870
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 17:46 schreef 6star6lord6 het volgende:
Kan iemand mij vertellen of met de trein gaan moeilijk is?
Mijn vader is bang dat wij er niet uitkomen in Tokyo en dat we verdwaald raken.
Op stations staat sowieso alle belangrijke info ook in het engels. En de perrons richting de shinkansens staan met koeienletters "SHINKANSEN" aangegeven ;)

En als je een JR-railpass hebt is het helemaal makkelijk als je met JR-treinen gaat: railpas laten zien bij het bemande poortje en je mag doorlopen.

Wijst zich redelijk vanzelf vond ik :)

Metro's vond ik wat lastiger, maar dat heeft te maken met dat ik moeite had met sommige namen van stations onthouden door het grote aantal letters :')
Voor wat foto's, kijk hier
pi_167751002
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 17:49 schreef polariteit het volgende:

[..]

Op stations staat sowieso alle belangrijke info ook in het engels. En de perrons richting de shinkansens staan met koeienletters "SHINKANSEN" aangegeven ;)

En als je een JR-railpass hebt is het helemaal makkelijk als je met JR-treinen gaat: railpas laten zien bij het bemande poortje en je mag doorlopen.

Wijst zich redelijk vanzelf vond ik :)

Metro's vond ik wat lastiger, maar dat heeft te maken met dat ik moeite had met sommige namen van stations onthouden door het grote aantal letters :')
Thanks!
Kunnen de mensen daar fatsoenlijk Engels en helpen ze je ook snel?
pi_167751176
Heeft iemand ervaring met deze site: http://www.tozai.nl/ ?
Er is toch dan toch geen transfer? Zo nee, wat raad je dan om bij het hotel te komen?
pi_167751871
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2016 17:52 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Thanks!
Kunnen de mensen daar fatsoenlijk Engels en helpen ze je ook snel?
De mensen op de stations en hotels enzo spreken genoeg engels om je vooruit te helpen, maar that's it. Daarbuiten wordt het nog lastiger, het aantal Japanners met wie ik een fatsoenlijk gesprek heb kunnen voeren was op 1 hand te tellen
Voor wat foto's, kijk hier
pi_167751908
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 17:57 schreef 6star6lord6 het volgende:
Heeft iemand ervaring met deze site: http://www.tozai.nl/ ?
Er is toch dan toch geen transfer? Zo nee, wat raad je dan om bij het hotel te komen?
trein, metro, benenwagen :P
Voor wat foto's, kijk hier
pi_167751941
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 18:19 schreef polariteit het volgende:

[..]

trein, metro, benenwagen :P
Geen taxi?
Ik heb wel begrepen dat taxichauffeurs weinig begrijpen. :P
pi_167752572
Oh die zijn er zat, kan ik je echter niks over vertellen.

Schijnen wel duur te zijn. Duurder dan in Nederland...
Voor wat foto's, kijk hier
  vrijdag 30 december 2016 @ 19:03:30 #113
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_167753556
Mocht je een taxi overwegen: neem de postcode van je hotel mee, dat communiceert veruit het makkelijkste.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_167764835
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:08 schreef Negentiendertig het volgende:
Kyoto is tegenwoordig echt niet rustig meer :X er lopen meer spugende en schreeuwende Chinezen rond dan Japanners.

Ik zou Kyushu aanraden. Dat vond ik nog redelijk authentiek. Net als het noorden.
ik vond kyoto altijd super relaxed, op mn huurfietsje. en ja, op de drukste plekken is het inderdaad wel mega druk. maar er zijn wel 1000 temples daar, en bij driekwart komt geen kip.

maa kyushu is inderdaad veel rustiger. maar kansai is toch wel een must, als je naar japan gaat, vind ik.
en ik hou ook wel van drukte en steden, persoonlijk...
  vrijdag 30 december 2016 @ 23:31:48 #115
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_167766964
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 22:51 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ik vond kyoto altijd super relaxed, op mn huurfietsje. en ja, op de drukste plekken is het inderdaad wel mega druk. maar er zijn wel 1000 temples daar, en bij driekwart komt geen kip.

maa kyushu is inderdaad veel rustiger. maar kansai is toch wel een must, als je naar japan gaat, vind ik.
en ik hou ook wel van drukte en steden, persoonlijk...
Kansai is zeker een must. Maar ik moet pokkerdepok gelijk geven, sinds een jaar of 4-5 stikt het er van de ongemanierde Chineze tokkies.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  Moderator vrijdag 30 december 2016 @ 23:33:26 #116
45833 crew  Fogel
pi_167767039
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 17:42 schreef polariteit het volgende:

[..]

* polariteit zet Hokkaido wat hoger op lijstje :)

[..]

Leuk verslagje om te lezen, sommige dingen herkende ik gelijk van mijn reis vorige maand. Zo heb ik ook de pleuris lopen zoeken naar een hotel dat boven zat :') Ook die momenten van rust die je krijgt door de parken + tempels zijn herkenbaar, daarbuiten kan het soms best overweldigend zijn. ook al vind ik die drukte ook wel iets hebben. Het niks begrijpen went trouwens wel na een paar dagen, je gaat vanzelf sommige dingen begrijpen :)

Ben je trouwens niet totaal verrot na 2x zo lang vliegen binnen slechts een paar dagen?

[..]

Ja, ik was er maar een paar dagen, dus die gewenning kwam niet ;)
In business class was het prima te doen, heb ook prima kunnen slapen. Mijn vlucht naar New York vorige maand was "naarder" (dat was SAS Plus) zelfs al duurde die maar een uur of 7 ofzo, ipv deze 11.

quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2016 18:20 schreef 6star6lord6 het volgende:

[..]

Geen taxi?
Ik heb wel begrepen dat taxichauffeurs weinig begrijpen. :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 18:38 schreef polariteit het volgende:
Oh die zijn er zat, kan ik je echter niks over vertellen.

Schijnen wel duur te zijn. Duurder dan in Nederland...
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 19:03 schreef Tanin het volgende:
Mocht je een taxi overwegen: neem de postcode van je hotel mee, dat communiceert veruit het makkelijkste.
Ter indicatie; Mijn taxirit van wat volgens google maps ca 3,5km was heeft me 1900 Yen gekost. De chauffeur sprak geen woord Engels, Toho imax cinema Shinjuku begreep hij wel, althans, dat probeerde hij volgens mij uit te drukken :P. Voor de zekerheid toch ook de hotelkeycardhouder gegeven en dat adres heeft hij vervolgens toch maar in de gps getyped.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_167768457
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 22:51 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ik vond kyoto altijd super relaxed, op mn huurfietsje. en ja, op de drukste plekken is het inderdaad wel mega druk. maar er zijn wel 1000 temples daar, en bij driekwart komt geen kip.

maa kyushu is inderdaad veel rustiger. maar kansai is toch wel een must, als je naar japan gaat, vind ik.
en ik hou ook wel van drukte en steden, persoonlijk...
Kansai is zéker een must :Y maar als je op zoek bent naar iets rustigers zou ik het skippen. Okayama is trouwens ook een goed alternatief. En heel Shikoku. Daar komen bijna geen touristen, behalve lui die op die pilgrimage zijn. Ryokans kosten ook geen drol daar vergeleken met de rest van Japan, en de mensen zijn súpervriendelijk.

Taxi's zijn prijzig, ja. Ik las laatst ergens dat ze het starttarief zouden verlagen zodat korte ritjes iets goedkoper zouden worden.
pi_167770802
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 23:31 schreef Tanin het volgende:

[..]

Kansai is zeker een must. Maar ik moet pokkerdepok Negentiendertig gelijk geven, sinds een jaar of 4-5 stikt het er van de ongemanierde Chineze tokkies.
verbeterd. :)
okee, zou kunnen. het is voor mij alweer een jaartje of 10 geleden, kyoto.
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 december 2016 00:07 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Kansai is zéker een must :Y maar als je op zoek bent naar iets rustigers zou ik het skippen. Okayama is trouwens ook een goed alternatief. En heel Shikoku. Daar komen bijna geen touristen, behalve lui die op die pilgrimage zijn. Ryokans kosten ook geen drol daar vergeleken met de rest van Japan, en de mensen zijn súpervriendelijk.

Taxi's zijn prijzig, ja. Ik las laatst ergens dat ze het starttarief zouden verlagen zodat korte ritjes iets goedkoper zouden worden.
okayama is wel leuk, ja. en in de omgeving ook wel wat leuke dingen te doen.
  zaterdag 31 december 2016 @ 04:39:58 #119
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_167773889
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2016 01:08 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

verbeterd. :)
okee, zou kunnen. het is voor mij alweer een jaartje of 10 geleden, kyoto.

[..]

okayama is wel leuk, ja. en in de omgeving ook wel wat leuke dingen te doen.
Excuus! En tien jaar geleden was het er perfect inderdaad.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_167802803
Voor de geïnteresseerden..

Mooie serie over Japan met actrice Joanna Lumley (bekend oa van Absolutely Fabulous): Joanna Lumley's Japan
pi_167802943
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 03:51 schreef Watashiwa het volgende:
Voor de geïnteresseerden..

Mooie serie over Japan met actrice Joanna Lumley (bekend oa van Absolutely Fabulous): Joanna Lumley's Japan
Ah, die was de laatste dagen op tv toch? Stukje van gezien, zag er idd leuk uit.
pi_167803803
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 03:51 schreef Watashiwa het volgende:
Voor de geïnteresseerden..

Mooie serie over Japan met actrice Joanna Lumley (bekend oa van Absolutely Fabulous): Joanna Lumley's Japan
Het bekijken meer dan waard ^O^ Niet alleen voor de Japan liefhebbers, maar gewoon van reisprogramma's in het algemeen. Wat een tof mens is Lumley.. Haar hmor, oprechte interesse en beleefdheid maken het tot een zeer leuke mix. Die mag wel meer landen gaan bezoeken op deze manier _O_
pi_167803899
Leuk programma inderdaad! En ik krijg het na het zien van die beelden ineens op mijn heupen: ik wil terug, snel!

Vorige keer gingen we als stel, en nu hebben we twee kinderen (2,5 en 9 weken). Heeft iemand ervaring met kinderen in Japan? Het is er schoon en veilig, dus dat zit wel goed. Maar wat is er zoal te doen voor jonge kinderen? Zijn er speeltuinen in de parken in de steden? Dierentuinen?Andere leuke dingen voor kinderen? Hoe wordt er gekeken tegen kinderen in restaurants?
  zondag 1 januari 2017 @ 19:50:04 #124
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_167813748
quote:
0s.gif Op zondag 1 januari 2017 10:30 schreef Roomsnoes het volgende:
Leuk programma inderdaad! En ik krijg het na het zien van die beelden ineens op mijn heupen: ik wil terug, snel!

Vorige keer gingen we als stel, en nu hebben we twee kinderen (2,5 en 9 weken). Heeft iemand ervaring met kinderen in Japan? Het is er schoon en veilig, dus dat zit wel goed. Maar wat is er zoal te doen voor jonge kinderen? Zijn er speeltuinen in de parken in de steden? Dierentuinen?Andere leuke dingen voor kinderen? Hoe wordt er gekeken tegen kinderen in restaurants?
Japanse kinderen zijn erg gedisciplineerd, en daarom van harte welkom in restaurants.
Maar zeker in de family restaurants als sato, gusto en saizeriya kan ik me niet voorstellen dat je niet welkom bent.

Speeltuinen zijn er in mijn beleving weinig, kinderen worden veelal thuis vermaakt.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_167814197
quote:
1s.gif Op zondag 1 januari 2017 10:20 schreef Meike26 het volgende:

[..]

Het bekijken meer dan waard ^O^ Niet alleen voor de Japan liefhebbers, maar gewoon van reisprogramma's in het algemeen. Wat een tof mens is Lumley.. Haar hmor, oprechte interesse en beleefdheid maken het tot een zeer leuke mix. Die mag wel meer landen gaan bezoeken op deze manier _O_
Ik dacht juist het tegenovergestelde bij het kijken van die serie (was een paar weken terug ook op de Belg). Prachtige beelden van Japan, maar wat jammer dat dat irritante mens steeds aan het woord was.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')