abonnement Unibet Coolblue
pi_469833
IK snap hier dus niets van.
VOO mag niet weten om wie het gaat?

Zijn er nog meer bewoners waarvan de moeder in het ziekenhuis ligt met hartritme stoornissen.

Wat een geleuter zeg.

pi_469888
Nou, HMG weet dat, indien dit verhaal waar is... **ff tussendoor: ik vind het wel erg voorbarig om over een banneractie te gaan lullen als iemand een vaag verhaal dropt wat rammelt en geen bron bij is, maar dit terzijde**

Veronica heeft hier niets mee te maken... De zender is: THE YOUNG ONE... lang verhaal

  dinsdag 14 november 2000 @ 22:23:46 #28
6126 Wilgje
Vol vertrouwen
pi_470057
ALs je goed gelezen had, weet je waarom ik mijn bron niet noem. En als je dan weet dat VOO Veronica is en BB een HMG prgramma zou je verder na kunnen denken. Zou de redaktie mijn bron zijn?

Ik wilde in eerste instantie Hieke's naam niet noemen, lees maar waarom. Dan weet je genoeg lijkt mij.

En verhalen uit mijn duim zuigen over mensen die in het ziekenhuis liggen zal voor jou misschien normaal zijn, maar voor mij niet. Zoiets is just not done.

<edit>
typo

[Dit bericht is gewijzigd door Wilgje op 14-11-2000 22:24]

Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are.
  dinsdag 14 november 2000 @ 22:34:37 #29
5886 LionHeart
lid van BBAnonymous
pi_470073
Laten we hopen dat 's lands grootste ochtendkrant dit oppikt, en het ergens plaatst. Moet VOO () er wel op reageren.
  dinsdag 14 november 2000 @ 23:12:32 #30
6126 Wilgje
Vol vertrouwen
pi_470142
Dat was niet de reden dat ik dit hier heb neergezet. Mijn reden was om jullie mening te vragen over hoever VOO of HMG kunnen gaan voor de kijkcijfers. Het is toch van de zotte dat het Hieke alleen onder voorwaarden verteld mocht worden, voor het dramagehalte???
Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are.
pi_470149
Ah joh, Hummie en john hebben al plannen om iemand zijn stervensbed reallife te verslaan....dus dit is alvast een mager voorproeftestje geweest. Ik sta nergens meer van te kijken!!En terwijl ik het schrijf, bedenk ik me hoe erg dat is
Maak je niet druk! Morgen is vandaag al weer gisteren....
pi_470181
Slechte zaak als er zulke spelletjes met de (stief?)vader van Hieke worden gespeeld. Het verbaasd me niet dat het gebeurd trouwens.

Nog ff iets over dat gedoe over VOO, veronica en HMG. Ik geef het beestje gewoon een naam. Irriteer dus je niet teveel beste Mcdown4life Volgens mij kan de info ook bij de vrienden of familie van Hieke vandaan komen. Hoeft toch niet de redaktie te zijn...

Sometimes, to be silent is to be most eloquent
  Redactie Frontpage woensdag 15 november 2000 @ 00:26:34 #33
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_470227
Was er vorige week niet in de uitzending te horen dat Hieke had gedroomd dat haar moeder in het ziekenhuis lag ? Dan is ze dus een helderziende!
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_470433
Ik bespeur wat onduidelijkheid met betrekking tot namen en verantwoordelijkheden.

HMG is de Holland Media Groep (waarin vertegenwoordigd RTL4, RTL5 en Veronica) Veronica heeft verleden jaar het samenwerkingsverband opgezegd. Wanneer zij uit de HMG groep stappen is mij nog niet geheel duidelijk.

De HMG groep heeft alleen ten doel om samen te werken, maar kent geen bestuurlijke verantwoording met betrekking tot wat word uitgezonden. Dat is aan de uitzendgemachtigde voorbehouden.

VOO is de Veronica Omroep Organisatie (Opdrachtgever tot het produceren van BB)

Veronica is een uitzendorganisatie en heeft de eindverantwoording voor alles wat wordt uitgezonden. Zij bepalen en keuren alle door derden, (in opdracht van Veronica) geproduceerde(John de Mol = EndeMol)aangeleverde programmaas.

EndeMol is geen uitzendorganisatie, maar een productiemaatschappij, die in opdracht van derden, o.a. Tv-programma’s ontwikkeld en produceert.

EndeMol is alleen verantwoordelijk voor de in de contracten (zoals nu bij BB) overeengekomen bepalingen, met betrekking tot de vormgeving.

EndeMol is bedenker van BB, en heeft het idee c.q. programma verkocht aan Veronica. De rechten zijn van EndeMol. (Door de verkoop naar het buitenland ontstaat hier dan ook de winst voor EndeMol.

Conclusie: eindverantwoordelijk voor wat wordt uitgezonden is Veronica.

In de contracten met de bewoners is zeer duidelijk vast gelegd, wat er in zo’n geval als in deze topic wordt beweerd, gedaan mag en moet worden.

Ik durf te stellen, dat het ondenkbaar is, dat een en ander heeft plaats gevonden zoals hier beweerd wordt. Er kan zeker iets van waar zijn, maar het kan nooit die heftigheid hebben zoals hier beweerd wordt.

De verantwoording van het niet meedelen van de boodschap aan een van de bewoners, ligt bij de familie die dit bij de productie heeft aangemeld. Nogmaals, hier zijn de afgesloten contracten zeer duidelijk over.

pi_470481
Was het ook niet Hieke die zei tijdens een gesprek "stel als 1 van je ouders zou ovverleven (oke iets anders dan ziek zijn) gelijk naar huis te gaan? Vooral als het haar moeder betrefd?
Misschien weet die vriend van haar moeder dat ook? en mede 1 van de redenen om het dan maar niet te vertellen?
Wel vind ik dat het logisch is dat wanneer een bewoner tegen de regels in,een uitzondering moet maken om naar de bewoonde wereld te gaan, hij/zij dat aan de anderen bewoners moet vertellen.(poe wat een lange zin )
Wat is daar op tegen?
En another ding, ook ik dacht dat Wilgje het niet van de red, zou hoeven hebben deze info, maar misschien van de naaste van Hieke?
pi_470618
Het lijkt me vrij normaal dat de medebewoners verteld wordt waarom iemand (tijdelijk) het huis uitgaat. Weggaan zonder opgave van reden zal meer spanning opwekken, dan gewoon te vertellen wat er aan de hand is. (zeker in het geval van Hieke)

Wilgje ik vind je bron wel heel erg vaag maar het moet om iemand gaan die direct bij het programma betrokken is en contractueel heeft vast laten leggen dat hij/zij niet mag lekken. Wat die persoon dus wel doet.

Je geeft in het begin aan dat je niet mag zeggen om wie het gaat, maar je komt hier toch wel heel snel op terug (net zo standvastig als je bron!).

Je openingszin klopt niet
"Ik post nooit op het BB-forum"
Je hebt in het verleden wel degelijk gepost op het BB forum.

(Ik weet trouwens al wat op de voorpagina van Prive komt te staan:

"Moeder van Hieke krijgt hartritmestoornis door vreemdgaan van dochter"

Ik ben vergeten pindakaas te kopen.
pi_470627
Tantjalies: Niet helemaal waar. Veronica is totaal NIET verantwoordelijk. Veronica is al uit de HMG gestapt. En heet nu Veronica digitaal. Alles wat op de tv verschijnt is onder de noemer The Young one, oftewel RTL 4B
Dus...

Wilgje: ff voor de duidelijkheid. Ik ben zeker niet iemand die een ander het ziekenhuis in wenst... Integendeel!!!!
Zo'n terechtwijzing naar mij toe zegt meer over jou dan over mij... maar goed. Ik ben gewoon iemand die van bronvermelding houdt, het is niets persoonlijks naar jouw toe hoor

Qt: Ik houd me in

[Dit bericht is gewijzigd door Mcdown4life op 15-11-2000 10:13]

  woensdag 15 november 2000 @ 10:36:18 #38
6126 Wilgje
Vol vertrouwen
pi_470685
Delta, omdat hij mij ook heel normaal lijkt om te vertellen aan je medebewoners waarom je even het huis uit mag vind ik de voorwaarden van Veronica zowiezo belachelijk.
In het begin wilde ik niet zeggen om wie het ging, omdat het de bewoner kan schaden als bekent wordt wie mijn bron is geweest. In het contract staat dat NIEMAND mag lekken en idd, dat is dus toch gebeurd. Omdat ik dit nieuws zo belachelijk vind heb ik het toch hier op het forum neergezet. Ondanks dat risico. Ik dacht dat als ik de naam van Hieke niet zou noemen, het haar niet zou schaden. (Het uitlekken.) Maar zoals Harry gisteren gelijk al opmerkte, ze weten het toch al daar. Vandaar dat ik daarna toch de naam heb genoemd. Niet omdat ik niet standvastig zou zijn.
Dat ik in het verleden gepost heb op het BB-forum klopt wel. Maar dat is zo sporadisch geweest onder de nick Wilgje, dat ik dat als niet kan beschouwen.

Mcdown4life:
Ik ben blij dat ook jij niemand het ziekenhuis in wenst. Zo was mijn post ook niet bedoeld. Wat ik ermee wilde zeggen is dat je niet over zoiets liegt. Het feit is al erg genoeg, daar hoeft niets dramatisch aan toegevoegd te worden.

Voor de zoveelste keer: Ik ga mijn bron niet noemen.

Ik vind het nog steeds moeilijk te onderscheiden wie nou verantwoordelijk is voor wat daar bij BB. HMG, VOO, Veronica, als het beestje maar een naampje heeft denk ik dan.

Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are.
pi_470739
Okidokie Wilgje... we zijn het weer helemaal eens 8)

Zeg het met ballen....!

[Dit bericht is gewijzigd door Mcdown4life op 15-11-2000 10:57]

  woensdag 15 november 2000 @ 10:58:58 #40
421 Harry
Zwolle Boppe
pi_470746
quote:
Op 15 november 2000 10:36 schreef Wilgje het volgende:
Delta, omdat hij mij ook heel normaal lijkt om te vertellen aan je medebewoners waarom je even het huis uit mag vind ik de voorwaarden van Veronica zowiezo belachelijk.
In de eerste post begreep ik dat de voorwaarde (ik kon er niet meer vinden) was, zoals je schreef : 'Dit mocht alleen als de betrokken bewoner eerst het nieuws in het huis zou vertellen'.

Ik kan het even niet meer volgen....

Er zijn inderdaad al heel wat mogelijke verantwoordelijken genoemd hier.
Dit is ietwat verwarrend nu, waarbij ik denk dat de redenering van Tanjalies er het dichts bij zit.

Wanneer ik alles hier nog eens lees denk ik dat het niet noodzakelijk is om Hieke te informeren.
Wel wenselijk !
Ik zou dat zelf ook willen namelijk.

Het komt goed.... En anders maar niet.
  woensdag 15 november 2000 @ 11:39:06 #41
6126 Wilgje
Vol vertrouwen
pi_470836
quote:
Op 15 november 2000 10:58 schreef Harry het volgende:
In de eerste post begreep ik dat de voorwaarde (ik kon er niet meer vinden) was, zoals je schreef : 'Dit mocht alleen als de betrokken bewoner eerst het nieuws in het huis zou vertellen'.

Ik kan het even niet meer volgen....


Hieke's vader mocht het nieuws aan Hieke vertellen in de dagboekkamer en daarna mocht Hieke het huis even verlaten om haar moeder in het ziekenhuis te bezoeken als zij, nadat vader het had verteld eerst aan haar medebewoners zou vertellen wat er aan de hand was.

Als Hieke in de dagboekkamer van haar vader te horen had gekregen dat haar moeder in het ziekenhuis ligt en dat ze even het huis uit mag om bij moeder langs te gaan, is het normaal dat zij haar medebewoners verteld waarom ze even weggaat.
Omdat er als reden werd opgegeven 'om het dramagehalte te verhogen' neem ik aan dat dat allemaal ge-ensceneerd zou moeten gebeuren. Zodat de camera's allemaal in juiste positie gebracht konden worden denk ik en om een van de presentatoren de mogelijkheid te geven bij de deur te staan als Hieke naar buiten zou komen. En DAAR wilde de vader van Hieke niet aan meewerken.

Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are.
  woensdag 15 november 2000 @ 12:00:08 #42
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_470891
Wilgje
Ok, dus als ik het goed begrijp is jouw fantasie gewoon met je aan de loop gegaan. (Drama-effecten?)

Als ik jouw verhaal lees denk ik dat het volgende is gebeurd:
------
Vader gaat naar redaktie: Moeder Hieke ligt in ziekenhuis, mag ik dat aan haar vertellen en mag ze er dan even uit?
Redaktie: Ja, dat zou wel kunnen, maar we vinden dat Hieke dan wel aan de medebewoners moet vertellen wat er aan de hand is, en waarom ze eruit mag.
------

Ik kan me zo voorstellen dat de Redaktie dit doet om 'scheve' gezichten bij de medebewoners te voorkomen. Als ze weten waarom ze gaat zullen ze het niet erg vinden, als ze die niet weten kan ik me zo voostellen dat ze het heel raar vinden.

En over camera's in positie brengen: er hangen er toch genoeg zou ik zeggen. Het zou alleen maar een questie zijn van Hieke volgen als ze de dagboekkamer uitkomt.

Ik zie het grote probleem niet hoor.

<edit>
En het zou zowieso geregisseerd moeten worden.
Want ondanks dat ze eruit mag, is dat dan wel alleen uit het huis een taxi in, naar het ziekenhuis, en weer terug.

[Dit bericht is gewijzigd door Brighteyes op 15-11-2000 12:02]

***
  woensdag 15 november 2000 @ 12:24:00 #43
6126 Wilgje
Vol vertrouwen
pi_470941
In het laatste stukje wat ik schreef heb ik idd mijn fantasie even laten gaan.
Ik heb er dan ook bijgeschreven dat ik aanneem dat....

Waarom zou het zowiezo geregisseerd moeten worden? Als vader aanwezig is (lijkt me handig als hij het nieuws zelf mag vertellen via de dagboekkamer) kan hij Hieke zelf toch meenemen en terug brengen? Er zou ter controle zelfs een redaktielid mee kunnen. Om te zien of ze echt alleen maar naar het ziekenhuis gaan.
Maar nogmaals, dit is dus alleen maar speculatie van mij.
Wat ik zeker weet is mijn eerste post. Zo is het mij verteld.
En waarom ik die geplaatst heb?
Omdat ik het belachelijk vind dat er op die manier gereageerd is door de redaktie. Het is toch gewoon logisch dat Hieke uitlegt waarom ze even weg mag? Dus vroeg ik mij af waarom het zo expliciet als voorwaarde werd gesteld en kwam ik met de reden die ik net opgaf. Over cameraposities weet ik niets. In het huis hangen er idd genoeg, maar ik kan me dus voorstellen dat het gezegd werd om alles zo dramatisch mogelijk in beeld te brengen. Hoevaak wordt er niet geklaagd dat de camera's verkeerd staan, dat er ergens anders iets interessants gebeurd?
En de presentatoren zullen ook niet 24/7 aanwezig zijn.

Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are.
  Moderator woensdag 15 november 2000 @ 12:35:48 #44
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_470967
Ik snap het nog steeds niet.

Hieke's moeder moest naar het ziekenhuis. Dit lijkt mij niet iets wat de BB-redactie aan ook maar iemand kan verbieden openbaar te maken, toch?
Je bron vermelden is dan toch niet het bewijs dat die persoon contractbreuk heeft gepleegd?
Bovendien zou dan die zogenaamde contractbreuk überhaupt niet tot sancties leiden, de rechter lacht VOO vierkant uit.

Sorry Wilgje, maar volgens mij heb je via-via-via-via wat gehoord en loop je daar hier nu interessant mee te doen.

[Dit bericht is gewijzigd door Gert op 15-11-2000 12:36]

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  woensdag 15 november 2000 @ 13:20:06 #45
6126 Wilgje
Vol vertrouwen
pi_471060
Zelfs al zou ik mijn bron noemen, zouden jullie mijn verhaal dan geloven?
Zelfs al zou ik aan mijn bron vragen zich hier bekend te maken door zelf hier te posten, zouden jullie dan mijn verhaal geloven?
Ik denk het niet.
Namen noemen kan iedereen. Iedereen kan zich voordoen als mijn bron. Dat is het nadeel van internet.
Ik wilde discussieren over die voorwaarde, niet over mijn geloofwaardigheid. Dat valt toch niet te bewijzen.
Ik begrijp jullie scepcisme wel, maar nogmaals, wat ik ook zeg, ik kan het niet hard maken.
Treat everyone with politeness, even those who are rude to you - not because they are nice, but because you are.
pi_471174
Mcdown4life,

Ik wil er geen ruzie over maken, maar officieel zit de Veronica Omroep Organisatie op dit moment nog in de HMG groep. Er zijn binnen Veronica diverse onderdelen, maar de TV uitzendingen vallen nog steeds onder VOO en de HMG groep.

Veronica digitaal staat los van de reguliere TV uitzendingen.

Overigens is het zo, dat een producent alleen verantwoording schuldig is aan de opdrachtgever(uitzendgemachtigde). In dit geval is dat duidelijk VOO.

Waarmee VOO gelijk verantwoordelijk is voor wat er uitgezonden wordt.

EndeMol kan in deze constructie ook nooit een eventuele door het Commissariaat van voor Media opgelegde boete krijgen, indien ze de regels overtreden.

Hoe het ook zij, er is een wat schemerachtig gebied ten aanzien van de verantwoordelijkheden binnen VOO. Neemt niet weg dat alleen zij verantwoordelijk zijn voor wat wordt uitgezonden, dat kan nooit een externe producent(EndeMol) zijn.

Ik heb in het verleden daar genoeg mee te maken gehad om dat nu niet te weten.

[Dit bericht is gewijzigd door tanjalies op 15-11-2000 14:17]

pi_471196
Ok, in deze verklaring kan ik me vinden Tanjalies...

Veronica digitaal is blijkbaar nu ook geblokt door HMG, is niet meer oproepbaar....

  woensdag 15 november 2000 @ 16:48:24 #48
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_471557
quote:
Op 15 november 2000 14:11 schreef tanjalies het volgende:
Overigens is het zo, dat een producent alleen verantwoording schuldig is aan de opdrachtgever(uitzendgemachtigde). In dit geval is dat duidelijk VOO.

Waarmee VOO gelijk verantwoordelijk is voor wat er uitgezonden wordt.


Denk in dit verband ook maar even aan de VARA die verbood dat M. Bakker kwam zingen, terwijl de producent dit wel wilde en het ook niet eens was met het verbod. De VARA had het laatste woord.
***
pi_472303
Als we het er nu toch over hebben...

Veronica.nl Bigbrother is nu ook geblokt door HMG?????????

  woensdag 15 november 2000 @ 20:17:39 #50
7107 MartenJan
Klaar voor de aktie
pi_472313
Net op die chat met Hummie gevraagd naar de moeder van Hieke, maar ze geeft geen antwoord
Richt je nooit op wie of wat je bent, maar altijd op wie of wat je wilt worden...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')