abonnement Unibet Coolblue
pi_166158071
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:36:16 #2
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166158161
Make Syria Great Again!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166158460
Hoe gaat het met Mosul?
pi_166158685
quote:
Het gevaar komt alleen uit Salafistische hoek, die gaan we allemaal terugsturen naar de holen waar ze van komen. Make no mistake, salafisten hebben geen plaats in een toekomstig syrie
Begrijp je dan niet dat het salafisme als politiek-religieuze stroming enkel een instrument is van externe machten? Het werd in de jaren '60 door de Saoedi's gebruikt om een ideologisch tegenwicht te bieden aan het oprukkende socialisme van Nasser; in de jaren '80 door de Amerikanen om de Sovjets uit Afghanistan te verdrijven en nu om de Iraanse hegemonie in het Middenoosten te doorbreken.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:48:47 #5
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166158699
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:42 schreef TheJanitor het volgende:
Hoe gaat het met Mosul?
Gaat goed, IS heeft al 40 dorpen verloren rond Mosul.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:51:31 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166158856
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Begrijp je dan niet dat het salafisme als politiek-religieuze stroming enkel een instrument is van externe machten? Het werd in de jaren '60 door de Saoedi's gebruikt om een ideologisch tegenwicht te bieden aan het oprukkende socialisme van Nasser; in de jaren '80 door de Amerikanen om de Sovjets uit Afghanistan te verdrijven en nu om de Iraanse hegemonie in het Middenoosten te doorbreken.
Dat weet ik al jaren. Daarom moeten de saudis en hun clerici aan de galg worden gehangen voor het vergiftigen van mensen hun denkbeeld.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:00:44 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166159337
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dat weet ik al jaren. Daarom moeten de saudis en hun clerici aan de galg worden gehangen voor het vergiftigen van mensen hun denkbeeld.
En hun geldstroom ontnomen door het overstappen op alternatieve vormen van energie.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:01:23 #8
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166159369
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En hun geldstroom ontnomen door het overstappen op alternatieve vormen van energie.
Dat ook ja.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:12:04 #9
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166159760
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:15:05 #10
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166159900
Nice map, long way to go
Say what?
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:16:01 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166159936
quote:
Eindelijk _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:19:07 #12
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166160061
GeopoliticsWar twitterde op zondag 23-10-2016 om 21:36:42 #Turkish-backed #FSA brigade commander Khalid bin Khanazeer sent to his virgins in hell by #SDF fighters in #Syria. https://t.co/rfXgrMtUmL reageer retweet
Say what?
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:20:53 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166160140
Overigens werden Bashiqa en Hammam al-Alil al op de eerste dag van het offensief bevrijd verklaard, dat bleek wel erg voorbarig.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166160391
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:51 schreef Zahreddine het volgende:
Dat weet ik al jaren. Daarom moeten de saudis en hun clerici aan de galg worden gehangen voor het vergiftigen van mensen hun denkbeeld.
Als het de Saoedi's niet zijn dan zijn het wel de Amerikanen, Qataris, Turken of Pakistani's. Het salafisme zal een aantrekkelijk instrument blijven voor externe machten. Gelukkig heeft het ook een keerzijde, en zien we dat al deze landen nu gebukt gaan onder de gevolgen ervan. Het salafisme als stroming is te zwak om een sterk en onafhankelijk positie in te nemen in de regio, en daarom blijven de soennieten gebruikt worden als speelballen. Waarom denk je dat de Syrische regering honderden salafisten amnestie verleende aan het begin van de oorlog?

De enige uitzondering vormt de Moslimbroederschap, die wel de intellectuele capaciteiten heeft om als onafhankelijke kracht te fungeren, maar die zijn inmiddels monddood gemaakt met dank aan de Saoedi's en Emirati's. Wat nu rest zijn tientallen versplinterde groeperingen die, ondanks dat ze gesteund worden door de grootste economische machten in de regio, nooit een homogene geheel zullen vormen die het hoofd kan bieden aan de intrinsieke kracht die uitgaat van de Iraanse alliantie.

Daarom zullen de Saoedi's altijd het onderspit delven tegen Iran.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:36:50 #15
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166160776
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:20 schreef Szura het volgende:
Overigens werden Bashiqa en Hammam al-Alil al op de eerste dag van het offensief bevrijd verklaard, dat bleek wel erg voorbarig.
Sws die hele 'slag om Mosul', die moet in feite nog beginnen en kan nog wel even duren, je bent zo 3 maand verder
Say what?
  maandag 24 oktober 2016 @ 08:26:11 #17
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166165816
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Als het de Saoedi's niet zijn dan zijn het wel de Amerikanen, Qataris, Turken of Pakistani's. Het salafisme zal een aantrekkelijk instrument blijven voor externe machten. Gelukkig heeft het ook een keerzijde, en zien we dat al deze landen nu gebukt gaan onder de gevolgen ervan. Het salafisme als stroming is te zwak om een sterk en onafhankelijk positie in te nemen in de regio, en daarom blijven de soennieten gebruikt worden als speelballen. Waarom denk je dat de Syrische regering honderden salafisten amnestie verleende aan het begin van de oorlog?

De enige uitzondering vormt de Moslimbroederschap, die wel de intellectuele capaciteiten heeft om als onafhankelijke kracht te fungeren, maar die zijn inmiddels monddood gemaakt met dank aan de Saoedi's en Emirati's. Wat nu rest zijn tientallen versplinterde groeperingen die, ondanks dat ze gesteund worden door de grootste economische machten in de regio, nooit een homogene geheel zullen vormen die het hoofd kan bieden aan de intrinsieke kracht die uitgaat van de Iraanse alliantie.

Daarom zullen de Saoedi's altijd het onderspit delven tegen Iran.
Goede analyse :). Het vrijlaten van die Salafisten is overigens wel een dure gok geweest van de Syrische regering. Tussen die gasten zaten o.a. wat kopstukken van Jaish al-Islam, waarvan het bevechten in oost Ghouta vele manschappen vereist. Manschappen die, indien ingezet in Aleppo, allang de slag om Aleppo hadden beslist.
pi_166166144
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Gaat goed, IS heeft al 40 dorpen verloren rond Mosul.
Dat is mooi om te horen. Hopelijk pakken ze goed door.
pi_166166809
Het schijnt dat Erdoğan Nusrah uit Aleppo gaat verwijderen voor Russische steun om in Noord Syri volledig vrij de Koerdische YPG eruit te meppen. Dat is de deal. Paar jihadi-Nusrah FBpaginas en sympathisanten flippen hem al en zien een bewijs dat Erdoğan helemaal geen goede Moslimleider is. Zoals MB-sympathisanten wel menen bijv (politieke islam-light).

Ik zag Erdoğans toespraak en hij zinspeelt wel op die deal met Poetin. Opeens gaan de belangen van Aleppo bevolking voor alles. En zo verkoopt die dat Nusrah in belang van bevolking met vertrekken. Heeft ie gelijk in en was vanaf dag 1 al zo. Krijgt ie vrijspel van de Russen om ook vanuit de lucht de YPG op Syrische grond tot hompjes vlees te verpulveren. Ben wel benieuwd over hoe Erdoğan denkt de Nusrah uit Aleppo te krijgen. Heeft ie hele loyale rebellen nodig namelijk. En het kan goed de doodsteek zijn en dat Aleppo snel definitief in handen van Assad valt. Er gaat bij de rebellen en grote splitsing plaatsvinden: zij die zich aan Turkije vastklampen en die zich ervan af keren. Zal ook wat overlopers tot gevolg hebben.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166167212
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:14 schreef Aloulu het volgende:

Ik zag Erdoğans toespraak en hij zinspeelt wel op die deal met Poetin.
welke toespraak? ik volg de turkse politiek ook niet meer zo tegenwoordig.

wel aannemelijk overigens, dat ze willen dealen met de russen, omdat zij de enige zijn die hebben laten zien de wil te hebben om het verschil te maken in het syrie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167218
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:14 schreef Aloulu het volgende:
Het schijnt dat Erdoğan Nusrah uit Aleppo gaat verwijderen voor Russische steun om in Noord Syri volledig vrij de Koerdische YPG eruit te meppen. Dat is de deal. Paar jihadi-Nusrah FBpaginas en sympathisanten flippen hem al en zien een bewijs dat Erdoğan helemaal geen goede Moslimleider is. Zoals MB-sympathisanten wel menen bijv (politieke islam-light).

Ik zag Erdoğans toespraak en hij zinspeelt wel op die deal met Poetin. Opeens gaan de belangen van Aleppo bevolking voor alles. En zo verkoopt die dat Nusrah in belang van bevolking met vertrekken. Heeft ie gelijk in en was vanaf dag 1 al zo. Krijgt ie vrijspel van de Russen om ook vanuit de lucht de YPG op Syrische grond tot hompjes vlees te verpulveren. Ben wel benieuwd over hoe Erdoğan denkt de Nusrah uit Aleppo te krijgen. Heeft ie hele loyale rebellen nodig namelijk. En het kan goed de doodsteek zijn en dat Aleppo snel definitief in handen van Assad valt. Er gaat bij de rebellen en grote splitsing plaatsvinden: zij die zich aan Turkije vastklampen en die zich ervan af keren. Zal ook wat overlopers tot gevolg hebben.
Dat deed Hitler ook vroeger met de Sovjet-Unie.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166167254
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:48 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat deed Hitler ook vroeger met de Sovjet-Unie.
iedereen doet aan real politik (stappen nemen, die je onder ideale omstandigheden niet zou nemen). hoef je geen hitler noch stalin voor te zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167348
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

iedereen doet aan real politik (stappen nemen, die je onder ideale omstandigheden niet zou nemen). hoef je geen hitler noch stalin voor te zijn.
En daarna lekker genocide onder de Koerden plegen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166167369
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:58 schreef HSG het volgende:

[..]

En daarna lekker genocide onder de Koerden plegen.
nee daarvoor al, als het even kan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:05:55 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166167454
Belangrijke heuvel ingenomen, waardoor SAA de vuurcontrole richting 1070 vergroot

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166167461
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

nee daarvoor al, als het even kan.
En het later weer ontkennen.
pi_166167492
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:05 schreef Szura het volgende:
Belangrijke heuvel ingenomen, waardoor SAA de vuurcontrole richting 1070 vergroot

[ afbeelding ]
waarom hebben ze zo veel moeite om dat 1070 in te nemen, is het omdat ze het gebied niet plat willen gooien vanwege de strategische ligging?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167494
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:06 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

En het later weer ontkennen.
;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:10:30 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166167531
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom hebben ze zo veel moeite om dat 1070 in te nemen, is het omdat ze het gebied niet plat willen gooien vanwege de strategische ligging?
Geen idee. Wel weet ik dat het allemaal veel te lang heeft geduurd voordat die buffer is vergroot. Alweer :'). En straks weer op de blaren zitten natuurlijk. Faalhazen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:21:08 #31
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_166167695
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_166167710
quote:
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167733
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Geen idee. Wel weet ik dat het allemaal veel te lang heeft geduurd voordat die buffer is vergroot. Alweer :'). En straks weer op de blaren zitten natuurlijk. Faalhazen.
misschien zitten daar een aantal baathistische families vast en mogen ze het gebied daarom niet platgooien :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:25:50 #34
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_166167759
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

:Y)
;)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  maandag 24 oktober 2016 @ 12:01:44 #35
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166168637
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien zitten daar een aantal baathistische families vast en mogen ze het gebied daarom niet platgooien :P
Maar het draait vooral om Hikma, als ze dat niet heroveren kunnen ze blijkbaar ook niet 1070 in z'n geheel heroveren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166170304
NewsHunting1 twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:30:31 #EuphratesShield Tal Rifat and Al Bab operations will be carried out simulteonusly and al Bab operation started tod… https://t.co/C7On7SHJdk reageer retweet
AhmadAlkhtiib twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:32:25 #FSA Backed by #Turkish forces take control on the Farms of Alsheikh Ali and The village of Al jeep in the north countryside of #Aleppo reageer retweet
Eindelijk weer wat actie richting Al-Bab.
pi_166171050
quote:
_O_

Salve Regina is ook wel een goede. Maar die is dan beter voor na het gevecht.

Maar dit is ook een hele mooie.



[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2016 14:18:26 ]
pi_166171245
sayed_ridha twitterde op maandag 24-10-2016 om 14:09:44 Sham Front spokesperson "Abo Firas" says the group has stopped Tell Rifaat operation & will turn attention to al-Bab https://t.co/uugh5IhF9E reageer retweet
:').
pi_166173477
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 14:27 schreef zarGon het volgende:
sayed_ridha twitterde op maandag 24-10-2016 om 14:09:44 Sham Front spokesperson "Abo Firas" says the group has stopped Tell Rifaat operation & will turn attention to al-Bab https://t.co/uugh5IhF9E reageer retweet
:').
kennelijk ligt dat gevoelig bij sommige milities, mede arabische milities bevechten.
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 13:35 schreef zarGon het volgende:
NewsHunting1 twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:30:31 #EuphratesShield Tal Rifat and Al Bab operations will be carried out simulteonusly and al Bab operation started tod… https://t.co/C7On7SHJdk reageer retweet
dat zal moeten blijken of ze ook richting tal rifaat zullen gaan. ik denk dta het voor de turken niet zo gek veel uitmaakt of het sdf een paar dorpen meer of minder heeft in noord aleppo. main target is uiteraard dat de cantons niet verenigd worden en dat zullen ze sowieso bereiken als al bab is ingenomen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166173582
ach, sdf zal zich wel ingegraven hebben in Tel Rifat, wat volgens mij betekent dat ze hierom ook niet verder kunnen rukken naar Al Bab om de kantons te kunnen verbinden. Nu kan T-FSA zonder haast Al-Bab overnemen zonder concurrentie.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166173653
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:32 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ach, sdf zal zich wel ingegraven hebben in Tel Rifat, wat volgens mij betekent dat ze hierom ook niet verder kunnen rukken naar Al Bab om de kantons te kunnen verbinden. Nu kan T-FSA zonder haast Al-Bab overnemen zonder concurrentie.
laatst hadden sneaky een paar dorpen ingenomen richting al bab, dus ik weet niet of ze niet in staat zijn om verder te rukken.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166173683
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

laatst hadden sneaky een paar dorpen ingenomen richting al bab, dus ik weet niet of ze niet in staat zijn om verder te rukken.

[ afbeelding ]
ik hoop dat ze verder gaan rukken, alles en iedereen zal ze vernietigen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166173970
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ik hoop dat ze verder gaan rukken, alles en iedereen zal ze vernietigen.
de assadisten zouden het helemaal niet erg vinden als het sdf de turken saboteren (ik vermoed dat de assadisten het sdf in het geheim sowieso steunen) en ik vermoed dat de assadisten het best prettig vinden dat het sdf als buffer aanwezig tussen hen en TFSA, daarnaast vraag ik me af of isis noch bij machte is tegenstand te bieden tegen wie dan ook. laatst hadden ze zogenaamd hun elite troepen gestuurd richting dabiq, daar hebben we weinig van gemerkt. blijft over dat TFSA die klus dan moet klaren. ik vind het zonde van de energie dat in het sdf gepompt moet worden zolang isis nog staat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166176008
Er is geen verschil tussen Wahabi Salafisme en Mullah (sjiitisch) Salafisme. En een ieder die gelooft in de Baath ideologie kan niet voor mullahs zijn en tegen salafisten, dat is tegenstrijdigheid en zo iemand moet nodig terug de boeken induiken en kijken waar de Baath werkelijkheid voor staat. Het behouden van de Arabische identiteit en het behouden van de Arabische cultuur in onze Arabische staten en het verbinden van de Arabieren en de gastvrije houding richting de Arabieren en iedereen die het Arabisme omarmt. Dit is Baathisme, dat houdt in dat onze loyaliteit gebaseerd is op onze Arabische identiteit en niet op religie. Dat betekent dat wij seculier zijn en niet gebonden zijn aan religieuze boeken (hoewel een Baahist weeldegelijk religieus mag zijn en kan zijn).

Dit is Baathisme en dit is waar Saddam en andere dan hen voor hebben gestreden, dit is waar Nasser voor heeft gestreden en dit is waar Afleq en andere dan hen voor hebben geschreven! Wie dit niet begrijpt en of niet wilt accepteren heeft geen plek in de Arabische natie die seculier is en waar geen plek is voor salafisten en mullahs (sjitische extremisten). In Syri zie ik persoonlijk 2 gevaren, de salafisten zijn momenteel een gevaar voor Syrie op de korte termijn (zelf worden ze er uiteindelijk wel uitgetrapt) en daarna komt het werkelijke probleem; sjietisch extremisme. Gaat Syri een 2e Teheran worden en of gaat Syri zich houden aan de principes van de Baath?
  maandag 24 oktober 2016 @ 18:53:38 #45
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166176094
Baath lijkt niet zo geliefd bij Amerika (en de Saudi's)..
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:15:44 #46
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166176551
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 18:49 schreef JubaUrbicus het volgende:
Er is geen verschil tussen Wahabi Salafisme en Mullah (sjiitisch) Salafisme. En een ieder die gelooft in de Baath ideologie kan niet voor mullahs zijn en tegen salafisten, dat is tegenstrijdigheid en zo iemand moet nodig terug de boeken induiken en kijken waar de Baath werkelijkheid voor staat. Het behouden van de Arabische identiteit en het behouden van de Arabische cultuur in onze Arabische staten en het verbinden van de Arabieren en de gastvrije houding richting de Arabieren en iedereen die het Arabisme omarmt. Dit is Baathisme, dat houdt in dat onze loyaliteit gebaseerd is op onze Arabische identiteit en niet op religie. Dat betekent dat wij seculier zijn en niet gebonden zijn aan religieuze boeken (hoewel een Baahist weeldegelijk religieus mag zijn en kan zijn).

Dit is Baathisme en dit is waar Saddam en andere dan hen voor hebben gestreden, dit is waar Nasser voor heeft gestreden en dit is waar Afleq en andere dan hen voor hebben geschreven! Wie dit niet begrijpt en of niet wilt accepteren heeft geen plek in de Arabische natie die seculier is en waar geen plek is voor salafisten en mullahs (sjitische extremisten). In Syri zie ik persoonlijk 2 gevaren, de salafisten zijn momenteel een gevaar voor Syrie op de korte termijn (zelf worden ze er uiteindelijk wel uitgetrapt) en daarna komt het werkelijke probleem; sjietisch extremisme. Gaat Syri een 2e Teheran worden en of gaat Syri zich houden aan de principes van de Baath?
Antoun Sa'adeh ftw
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166177074
https://mobile.twitter.com/FutuhAlSham/status/790594130682445825

Abrams tank opgeblazen door IS...van achteren...

Ik heb het idee dat de Irakezen de boel niet onder controle hebben...
pi_166177215
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:
https://mobile.twitter.com/FutuhAlSham/status/790594130682445825

Abrams tank opgeblazen door IS...van achteren...

Ik heb het idee dat de Irakezen de boel niet onder controle hebben...
Veel zeggen zeker te zijn dat het Iraakse leger het zelf niet gaat redden. En ondanks dat ze het alleen willen doen noodgedwongen toch de sjitische doodseskaders erbij moeten roepen.

Iraakse leger zijn vooral oppertunisten die met een goed hart komen maar eigenlijk ongetrainde doodnormale burgers zijn.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166177270
Ik zie het nog niet gebeuren dat het Iraakse leger Mosul stad onder controle gaat krijgen.
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:46:43 #50
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166177272
Blah, blah, blah

ISIS uploadde ook stoere filmpjes van Fallujah en daar zijn ze uiteindelijk ook verdreven
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166177341
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:46 schreef Zahreddine het volgende:
Fallujah
Fallujah is totaal niet te vergelijken. Veel kleiner.
pi_166177366
Het gaat niet om stoere filmpjes maar de positie waaruit ze schieten.
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:51:11 #53
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166177384
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:49 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Fallujah is totaal niet te vergelijken. Veel kleiner.
Fallujah is al een decennia een broeihaard van opstand geweest, Mosul niet. ISIS beloofde dat Fallujah nooit zou vallen en zie nu..
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166177467
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:
https://mobile.twitter.com/FutuhAlSham/status/790594130682445825

Abrams tank opgeblazen door IS...van achteren...

Ik heb het idee dat de Irakezen de boel niet onder controle hebben...
Ik dacht dat een Abraham wel tegen een stootje kon...
pi_166179335
RamiAILoIah twitterde op maandag 24-10-2016 om 20:27:33 Aljazeera says Rutbah is now in #ISIS hands. Rutbah is in #ISIS hands since yesterday. Besieged #Iraq|i soldiers eventually will flee or die reageer retweet
AJABreaking twitterde op maandag 24-10-2016 om 20:15:36 عاجل | مصادر للجزيرة: تنظيم الدولة يسيطر على كامل مدينة الرطبة بعد إنسحاب القوات العراقية reageer retweet
ِAL-JAZEERA: ISIS heeft totale controle over de stad Rutbah nadat de Irakese strijdkrachten de stad verlaten hebben.
pi_166179368
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:55 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Ik dacht dat een Abraham wel tegen een stootje kon...
Niet als die een ATGM in z'n reet krijgt. Van voren had die het misschien overleefd.
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:54:09 #57
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166179419
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166179448
quote:
Best wel zielig dat die soldaat met z'n laatste adem dat kind alsnog probeert te vermoorden.
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:55:33 #59
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166179470
quote:
15s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Best wel zielig dat die soldaat met z'n laatste adem dat kind alsnog probeert te vermoorden.
hoezo?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166179493
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:55 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

hoezo?
Hij probeert dat kind nog ff snel een karate chop te geven. :N
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:57:53 #61
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166179565
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:56 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Hij probeert dat kind nog ff snel een karate chop te geven. :N
Dat zie ik er wel niet in maar ok.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166179625
tassagency_en twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:00:45 Press review: Moscow sharing Syria intel with Turkey and Russia's defense spending https://t.co/IHRMXjjAyW reageer retweet
Ben benieuwd hoe ver de samenwerking tussen Rusland en Turkije zal gaan.
  maandag 24 oktober 2016 @ 22:21:20 #64
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166182281
MIG29_ twitterde op maandag 24-10-2016 om 21:31:44 Breaking #Aleppo Update ; my Source :Big Advance to SAA in Aqrab Area as Map https://t.co/MAiVCzeebo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166183609
Conflicts twitterde op maandag 24-10-2016 om 20:07:06 VIDEO: #ISIS ATGM strike against Abrams tank South of #Mosul https://t.co/oEYIvZBg2M reageer retweet
Geweldige aanval dit weer van het Iraakse leger. Na een week(?) nog steeds Mosul niet bereikt en een andere stad verloren aan ISIS. :')
pi_166184121
RamiAILoIah twitterde op maandag 24-10-2016 om 22:47:03 Watch how #ISIS ATGM hunters enjoy hunting the #Iraq|i Shiite militia armored vehicles one by one in an open desert… https://t.co/aEWXY5vFkY reageer retweet








De nieuwe ISIS film van Mosul gaat wat beloven _O- _O-
pi_166184307
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op maandag 24-10-2016 om 22:47:03 Watch how #ISIS ATGM hunters enjoy hunting the #Iraq|i Shiite militia armored vehicles one by one in an open desert… https://t.co/aEWXY5vFkY reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De nieuwe ISIS film van Mosul gaat wat beloven _O- _O-
what the fuck :') :') :')
  maandag 24 oktober 2016 @ 23:34:27 #68
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166184436
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 24 oktober 2016 @ 23:37:26 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166184526
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:06 schreef Nintex het volgende:
Conflicts twitterde op maandag 24-10-2016 om 20:07:06 VIDEO: #ISIS ATGM strike against Abrams tank South of #Mosul https://t.co/oEYIvZBg2M reageer retweet
Geweldige aanval dit weer van het Iraakse leger. Na een week(?) nog steeds Mosul niet bereikt en een andere stad verloren aan ISIS. :')
Welke stad? Rami en Al Jazeera vind ik kutbronnen

@IraqiSecurity
Reports that Rutbah in western #Iraq has fallen to Da'ish are FALSE. Being propagated by Da'ish's official media arms A'maq and Al-Jazeera.

Da'ish terrorists stormed Rutbah district & took several neighbourhoods and buildings Kirkuk-style. Now being cleared out by #Iraq's forces.

Da'ish remnants in Rutbah hard to wipe out because they're hiding in residential areas. #Iraq's forces minimising damage to life/property.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166184815
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:37 schreef Szura het volgende:

[..]

Welke stad? Rami en Al Jazeera vind ik kutbronnen

@IraqiSecurity
Reports that Rutbah in western #Iraq has fallen to Da'ish are FALSE. Being propagated by Da'ish's official media arms A'maq and Al-Jazeera.

Da'ish terrorists stormed Rutbah district & took several neighbourhoods and buildings Kirkuk-style. Now being cleared out by #Iraq's forces.

Da'ish remnants in Rutbah hard to wipe out because they're hiding in residential areas. #Iraq's forces minimising damage to life/property.
Tegenstrijdige berichtgevingen wat betreft Rutbah, sommige Arabische kanalen o.a. Al Jazeera en Al Hadath beweren dat het volledig overgenomen is door ISIS en andere beweren dat er nu op dit moment een poging is van het Irakese leger om de stad weer over te nemen. Hoe dan ook, welke stad zal de volgende zijn? We hebben nu 3 steden gehad waarin hit and run aanvallen gevoerd worden en dat zijn: Kirkuk, Sinjar en Rutbah (in west Anbar). Welke stad zal de volgende zijn? Tikrit? Falujah?
pi_166185602
Rutbah is helemaal niet in handen van ISIS gewoon propaganda van ISIS en Al Jazeera. Trouwens hoezo het offensief loopt niet goed? Het leger bevindt zich letterlijk 6km van Mosul alleen je kunt niet zomaar binnenvallen zonder de situatie te observeren en de regio rondom veilig te stellen. In Kirkuk zijn de meeste straten waar ISIS was ook schoongeveegd.
pi_166185626
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:06 schreef Nintex het volgende:
Conflicts twitterde op maandag 24-10-2016 om 20:07:06 VIDEO: #ISIS ATGM strike against Abrams tank South of #Mosul https://t.co/oEYIvZBg2M reageer retweet
Geweldige aanval dit weer van het Iraakse leger. Na een week(?) nog steeds Mosul niet bereikt en een andere stad verloren aan ISIS. :')
6km van Mosul af alleen je kunt niet zomaar zo'n miljoenenstad binnenvallen zonder het gebied rondom veilig te stellen. Op dit moment probeert het leger het te omsingelen en dat kost wat tijd maar opzich loopt het op schema. En Rutbah is niet in ISIS handen volgens Iraakse bronnen, wel zouden ISIS terroristen de stad zijn binnengekomen.
pi_166185664
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:34 schreef vigen98 het volgende:

[..]

6km van Mosul af alleen je kunt niet zomaar zo'n miljoenenstad binnenvallen zonder het gebied rondom veilig te stellen. Op dit moment probeert het leger het te omsingelen en dat kost wat tijd maar opzich loopt het op schema. En Rutbah is niet in ISIS handen volgens Iraakse bronnen, wel zouden ISIS terroristen de stad zijn binnengekomen.
De Amerikanen stonden binnen een week in Baghdad feest te vieren. Die arabieren en koerden falen gewoon.
pi_166185709
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:36 schreef Nintex het volgende:

[..]

De Amerikanen stonden binnen een week in Baghdad feest te vieren. Die arabieren en koerden falen gewoon.
Lekker vergelijkbaar ook.
pi_166185764
Erdogan en de Russen worden steeds closer, vandaag al noemde Erdogan Putin zijn vriend en ga zo door. Dit soort kaarten komen ook steeds vaker langs:



Zit hier toekomst in? ;)
pi_166185769
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:
tassagency_en twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:00:45 Press review: Moscow sharing Syria intel with Turkey and Russia's defense spending https://t.co/IHRMXjjAyW reageer retweet
Ben benieuwd hoe ver de samenwerking tussen Rusland en Turkije zal gaan.
quote:
First Deputy Chairman of the Committee on Defense and Security at the Federation Council (upper house of parliament) Franz Klintsevich, said Turkey quietly joined the pool on intelligence sharing created by Russia, Syria, Iraq and Iran.
wie had dit kunnen bedenken een jaar terug :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166185780
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:49 schreef JubaUrbicus het volgende:
Erdogan en de Russen worden steeds closer, vandaag al noemde Erdogan Putin zijn vriend en ga zo door. Dit soort kaarten komen ook steeds vaker langs:

[ afbeelding ]

Zit hier toekomst in? ;)
wie weet!? :s)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 02:17:23 #78
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166186274
Schijnbaar nog een heuvel ingenomen bij Aleppo, naast die van gisteren

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166187069
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:49 schreef JubaUrbicus het volgende:
Erdogan en de Russen worden steeds closer, vandaag al noemde Erdogan Putin zijn vriend en ga zo door. Dit soort kaarten komen ook steeds vaker langs:

[ afbeelding ]

Zit hier toekomst in? ;)
Noord Syrie gaat Turkije niet zomaar teruggeven via de T-FSA milities. Maar Aleppo wel.
Jammer dat Hillary net te laat aan het roer komt, als ze er eerder was had je veel grotere kans op een gehele no-fly zone in Noord Syrie. Wellicht zal ze in ieder geval proberen bij Erdogan te polsen of ze niet meer tegengas moeten geven tegen Assad. Maar denk dat Erdogan daar niet meer voor valt, te laat. (Obama) eerdere kansen gemist hiervoor.

Niettemin; Hillary ^O^ _O_ *O* *O* *O*
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166187134
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:49 schreef JubaUrbicus het volgende:
Erdogan en de Russen worden steeds closer, vandaag al noemde Erdogan Putin zijn vriend en ga zo door. Dit soort kaarten komen ook steeds vaker langs:

[ afbeelding ]

Zit hier toekomst in? ;)
Denk niet dat uitbreiding richting Europa mogelijk is.
pi_166188168
syrianmilitary twitterde op maandag 24-10-2016 om 21:12:37 photos of the tank massacre I talked about earlier ,one SAA soldier with Korent launcher destroyed 4 tanks\Bmps https://t.co/KpptgX4iEN reageer retweet
Kaboom baby!!

Update:
Filmpje!


[ Bericht 31% gewijzigd door HSG op 25-10-2016 14:01:26 ]
mon citoyens vous serez unis.
pi_166189118
Behalve nostalgische waarde, wat is precies het nut van die gebieden bij Turkije te voegen? Krijg je er alleen maar meer problemen bij en een paar miljoen werklozen. Milities die je dadelijk ook weer in bedwang moet houden. Etc
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 11:07:19 #83
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166189138
quote:
5s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 11:06 schreef BEFEM het volgende:
Behalve nostalgische waarde, wat is precies het nut van die gebieden bij Turkije te voegen? Krijg je er alleen maar meer problemen bij en een paar miljoen werklozen. Milities die je dadelijk ook weer in bedwang moet houden. Etc
Zorgen dat het geen Koerdistan wordt?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166189151
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 11:07 schreef Perrin het volgende:

[..]

Zorgen dat het geen Koerdistan wordt?
Dat is juist het gebied wat ze vrij laten en waar Turkije vriendjes mee is. Dat van de KRG tenminste.
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 11:26:16 #85
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166189457
@sayed_ridha
Iraqi forces and allied tribes have regained full control of al-Rutbah district following a fierce assault by IS - Anbar Governor
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166189467
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 11:26 schreef Szura het volgende:
@sayed_ridha
Iraqi forces and allied tribes have regained full control of al-Rutbah district following a fierce assault by IS - Anbar Governor
Top. Lekker doorgaan nu.
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 12:04:15 #87
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166190090
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 02:17 schreef Szura het volgende:
Schijnbaar nog een heuvel ingenomen bij Aleppo, naast die van gisteren

[ afbeelding ]
Nu enkel Tell Mu'tah en Hikmah word een makkie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166192186
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie weet!? :s)
Gebeurd niet, de internationale gemeenschap zou zoiets nooit accepteren, zie maar de situatie met de Zuidelijke Sahara en Marokko., als Turkije het zou innemen, dan zou de meerwaarde niet opwegen tegen de nadelen (sancties zoals Iran ze nu heeft).

Hooguit krijgt Turkije meer inspraak bij de onderhandelingen over een nieuw regime in Syri.
pi_166192254
Heb wel het idee dat er de laatste tijd minder aanslagen zijn in Turkije, helpt het toch wel zo'n bufferzone. :)
  Moderator dinsdag 25 oktober 2016 @ 13:48:56 #90
8781 crew  Frutsel
pi_166192275
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 13:48 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Heb wel het idee dat er de laatste tijd minder aanslagen zijn in Turkije, helpt het toch wel zo'n bufferzone. :)
http://www.chicagotribune(...)-20161025-story.html

Antalya vandaag...al hoeft dat natuurlijk geen bom te zijn :P
pi_166192474
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 13:48 schreef Frutsel het volgende:

[..]

http://www.chicagotribune(...)-20161025-story.html

Antalya vandaag...al hoeft dat natuurlijk geen bom te zijn :P
Heftig. Ik ben in september nog in Alanya geweest. ;(



Trouwens, de vlag van de T-FSA, staat daar nou ''er is geen god dan allah'' op die rode vlag?
Dat zou betekenen dat het helemaal geen seculiere groep is. }:|
pi_166192657
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 13:48 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Heb wel het idee dat er de laatste tijd minder aanslagen zijn in Turkije, helpt het toch wel zo'n bufferzone. :)
of het door die buffer zone is weet ik niet, maar inderdaad de absolute aantallen aanslagen van de pkk als isis is drastisch gekelderd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166192755
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 13:57 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Heftig. Ik ben in september nog in Alanya geweest. ;(

[ afbeelding ]

Trouwens, de vlag van de T-FSA, staat daar nou ''er is geen god dan allah'' op die rode vlag?
Dat zou betekenen dat het helemaal geen seculiere groep is. }:|
wiki

quote:
The flag of the Sultan Murad Division quotes the Shahada to express a commitment to the Islam while the red field symbolizes Turkish nationalism. Although group uses the Muslim Shahada in their flag, Turkmen population and fighters in are not classified as hard-line or radical Islamists, and instead defined as an ethnicity with views ranging from secularism to Islamic democracy, in a mostly-common conservatism and Turkish nationalism.[9]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166193130
quote:
5s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 11:06 schreef BEFEM het volgende:
Behalve nostalgische waarde, wat is precies het nut van die gebieden bij Turkije te voegen? Krijg je er alleen maar meer problemen bij en een paar miljoen werklozen. Milities die je dadelijk ook weer in bedwang moet houden. Etc
Ze houden van Koerden en Arabieren. De 20mln Koerden in Turkije zijn niet genoeg voor hun. Zij willen er nog 12mln bij hebben en van Arabieren kun je ook niet genoeg van hebben. Groot hart.
pi_166193154
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 14:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

wiki

[..]

Dankjewel, een beetje de Erdogan koers dus. Zolang ze geen minderheden verjagen maakt het mij niet uit dat het een islamitische groep is. Er zijn denk ik nauwelijks seculiere strijders meer in het Syrische conflict.
pi_166193267
Turkije wilt dat gebied niet eens van syrie anders zouden ze ook geen grote muur bouwen, :')
Is alleen om de machtspositie van de koerden niet te vergroten daarna gaat het gebied naar assad
pi_166193747
Wat is hier van waar? Ik kan er verder niet echt iets over vinden.

https://www.almasdarnews.(...)he-mosul-operations/
pi_166194947
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 14:40 schreef Gulmez het volgende:
Turkije wilt dat gebied niet eens van syrie anders zouden ze ook geen grote muur bouwen, :')
Is alleen om de machtspositie van de koerden niet te vergroten daarna gaat het gebied naar assad
En dat geloof jij? _O- _O-
mon citoyens vous serez unis.
pi_166195227
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 15:56 schreef HSG het volgende:

[..]

En dat geloof jij? _O- _O-
haha ik praat niet met jouw ouwe racist
pi_166195242
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 16:10 schreef Gulmez het volgende:

[..]

haha ik praat niet met jouw ouwe racist
Erdogan is gewoon een oorlogsmisdadiger, racistische Armenendoder!
mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 17:44:43 #103
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166197144
Suqour Al Sahara naar Aleppo front

https://www.almasdarnews.(...)orces-arrive-aleppo/

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166197342
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 14:30 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Rusland heeft geen strategische interesses in de wereld gebaseerd op rationele waardes maar doet dingen omdat het kwaad wil.
knap dat je dat eruit haalt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 17:54:09 #105
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166197391
Wanneer gaat dat groot ''rebellen'' offensief nu eens starten?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166197469
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 15:02 schreef no1uknow het volgende:
Wat is hier van waar? Ik kan er verder niet echt iets over vinden.

https://www.almasdarnews.(...)he-mosul-operations/
hoop dat het niet waar is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166197485
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 16:10 schreef HSG het volgende:

[..]

Erdogan is gewoon een oorlogsmisdadiger, racistische Armenendoder!
wanneer heeft erdo een armeen gedood?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166197498
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 17:54 schreef Zahreddine het volgende:
Wanneer gaat dat groot ''rebellen'' offensief nu eens starten?
welk offensief?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 17:59:03 #109
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166197521
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 17:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

welk offensief?
Muhaysini offensief 2.0 om de belegering te doorbreken.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166197592
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 17:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Muhaysini offensief 2.0 om de belegering te doorbreken.
zat ie daar weer over te piepen? :P

aleppo stad moeten ze afschrijven, dat heeft erdo al aan assad/rusland overgelaten. ze kunnen beter hun energie elders richten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 18:04:34 #111
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166197645
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

zat ie daar weer over te piepen? :P

aleppo stad moeten ze afschrijven, dat heeft erdo al aan assad/rusland overgelaten. ze kunnen beter hun energie elders richten.
Ik heb overlaast weer wat stoere filmpjes gezien van de ''rebellen'' die beloven om de belegering te doorbreken maar aan de andere kant heb je dit dan weer

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166197685
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:04 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik heb overlaast weer wat stoere filmpjes gezien van de ''rebellen'' die beloven om de belegering te doorbreken maar aan de andere kant heb je dit dan weer

[ afbeelding ]
saudi clerics (doorgaans) :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 18:09:38 #113
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166197754
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166197797
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 18:12:39 #115
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166197816
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 18:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

eerder al gepost:P
Dit soort filmpjes zijn we gewoon van de ''oppositie'' ;(
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166200904


Amaq beweert in de eerste week meer dan 800 Peshmerga en Irakese soldaten te hebben vermoord.
pi_166201023
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 17:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

knap dat je dat eruit haalt.
Er staat in 3 citaten:

"Putin wil een patpositie creeren"
"Putin heeft geen plan B bij uitblijven gewenste onderhandelingen"
"Putin voert een politiek van chantage en escalatie"
"Rusland als 'rijk van het kwaad' zo'n slecht imago heeft"

Rusland probeert een eind te maken aan geforceerde "regime change" in het MO, wat een chaos heeft veroorzaakt in de wereld. Probeert te verhinderen dat "gematigde koppesnellers" van wapens worden voorzien.

Het in zadel houden van Assad behoort niet tot een patstelling creeren en zeker niet tot een politiek van chantage en escalatie.

Dezelfde politici die de koppensnellers van wapens hebben voorzien hebben het voor elkaar gekregen dat ze bedolven raken onder vluchtelingen en een terreurdreiging hebben veroorzaakt in eigen land. Dat is de enige en juiste conclusie.

Frankrijk verkeert nog steeds in noodtoestand, al 6 maanden. Ze steunen in Syrie groeperingen die ervoor hebben gezorgd dat ze in een noodtoestand zitten. Hoe zou je dit anders moeten karakteriseren dan een politiek van idiotie en kortzichtigheid door Parijs. En Hollande maar zeuren over bombardementen in Aleppo.

Dit heeft niks met strategische geopolitiek te maken, het heeft meer te doen met "maakt niet uit wat je doet en hoe je het doet" zolang Rusland maar niet wint.

[ Bericht 2% gewijzigd door KebabRemovalTeam op 25-10-2016 21:16:54 ]
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 dinsdag 25 oktober 2016 @ 20:03:50 #118
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_166201114
Even een veer in de reet voor dit topic, veel inhoudelijke (achtergrond)info en weinig persoonlijk geleuter. :P
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_166201466
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 00:36 schreef Nintex het volgende:

[..]

De Amerikanen stonden binnen een week in Baghdad feest te vieren. Die arabieren en koerden falen gewoon.
Second Battle of Fallujah (2004)
7 November – 23 December 2004[1]
(1 month, 2 weeks and 2 days)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Second_Battle_of_Fallujah

Vs

Battle of Fallujah (2016)
22 May – 28 June 2016
(1 month and 6 days)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Fallujah_(2016)
pi_166201496
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:01 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Er staat in 3 citaten:

"Putin wil een patpositie creeren of een gewapend conflict met het westen"
"Putin heeft geen plan B bij uitblijven gewenste onderhandelingen"
"Putin voert een politiek van chantage en escalatie"
"Rusland als 'rijk van het kwaad' zo'n slecht imago heeft"
Dat zie ik nergens staan in het artikel.

quote:
Het in zadel houden van Assad behoort niet tot een patstelling creeren en zeker niet tot een politiek van chantage en escalatie.
Waarom niet? Ik denk dat het artikel hier grotendeels wel gelijk heeft.

quote:
Dezelfde politici die de koppensnellers van wapens hebben voorzien hebben het voor elkaar gekregen dat ze bedolven raken onder vluchtelingen en een terreurdreiging hebben veroorzaakt in eigen land. Dat is de enige en juiste conclusie.
En die zijn?
Incelfrikandel
pi_166201964
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 14:34 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Dankjewel, een beetje de Erdogan koers dus. Zolang ze geen minderheden verjagen maakt het mij niet uit dat het een islamitische groep is. Er zijn denk ik nauwelijks seculiere strijders meer in het Syrische conflict.
Zelfs het oude Syri van Bashar al Asad begint zijn seculariteit te verliezen dankzij safawistische jihadisten die steeds meer invloed krijgen in Damascus. Ik houd m´n hart vast...
pi_166201982
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:14 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Dat zie ik nergens staan in het artikel.

[..]

Waarom niet? Ik denk dat het artikel hier grotendeels wel gelijk heeft.

[..]

En die zijn?
Klik op het artikel, heb ik gewoon uit het artikel uit Trouw overgenomen en staat er gewoon in.

Frankrijk, Engeland, VS, Saudi's, Qatar en Turkije.
pi_166202351
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:30 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Klik op het artikel, heb ik gewoon uit het artikel uit Trouw overgenomen en staat er gewoon in.
Ik heb het gelezen en het opnieuw doorgenomen. Ik zie nergens beweerd worden dat Rusland uit is op een conflict met het westen. Quote dat deel even s.v.p.

quote:
Frankrijk, Engeland, VS, Saudi's, Qatar en Turkije.
Ik betwijfel dat die handvol TOW's dermate veel invloed hebben gehad op de escalatie van dit conflict.

Je beantwoord mijn andere vraag ook niet, waarom kun je de steun aan Assad niet zien als de creatie van een patstelling, of een politiek van chantage en escalatie?
Incelfrikandel
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 20:51:00 #124
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166202695
sayed_ridha twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 19:21:25 Reports that Turkish-backed FSA have retreated from Mudiq hill after attack by SDF elements backed by SyAAF/RuAF in north Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166203176
Domme zet van Erdogan om Putin te vertrouwen.

L0gg0l twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 20:30:04 RUSSIA PROPOSES AUTONOMIC KURDISH REGION IN N. SYRIA -- DOCUMENTS OBTAINED BY AL-MONITOR https://t.co/UMWf2lGkQW #twitterkurds reageer retweet
L0gg0l twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 20:33:49 Russian-Turkish relations to escalate again as Russia bombs Turkish-backed rebels, proposes Kurdish autonomy https://t.co/VqjckM7lnp reageer retweet
_O-
pi_166203387
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:51 schreef Zahreddine het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 19:21:25 Reports that Turkish-backed FSA have retreated from Mudiq hill after attack by SDF elements backed by SyAAF/RuAF in north Aleppo reageer retweet
_O- _O- _O-
pi_166203653
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb het gelezen en het opnieuw doorgenomen. Ik zie nergens beweerd worden dat Rusland uit is op een conflict met het westen. Quote dat deel even s.v.p.

[..]

Ik betwijfel dat die handvol TOW's dermate veel invloed hebben gehad op de escalatie van dit conflict.

Je beantwoord mijn andere vraag ook niet, waarom kun je de steun aan Assad niet zien als de creatie van een patstelling, of een politiek van chantage en escalatie?
Je hebt gelijk "werd" verkeerd vervangen door "met". Ga het veranderen

Zeker niet door een paar TOW's, maar de hulp gaat verder dan dat. Er zijn 10tallen mld besteedt aan de rebellen. Je denk toch niet dat mensen voor idealen vechten, misschien een paar maanden, maar daarna moet er eten op tafel.

Door de mate van betrokkenheid kun je afleiden dat het doel niet een patstelling is. Door de mate van betrokkenheid is het duidelijk dat Rusland daar is tot het einde. Je gaat niet zomaar 3-4 basissen bouwen, complete luchtafweer systemen S300, S400, Buk-M2 en Pantsir-S1 neerzetten. Iskander, Smerch en TOS-1A plaatsen. Doel is echt overwinning van Assad.

Dit is geen ingewikkeld conflict, bepaal voor wie de minderheden zijn in dit conflict en je hebt de juiste partij.
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 22:47:47 #128
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166207306
MIG29_ twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 22:34:47 huge reinforcements of Desert Hawks enter Aleppo in these moments reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166208759
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 19:58 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

Amaq.
daar gaat het mis :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166208774
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:03 schreef Straatcommando. het volgende:
Even een veer in de reet voor dit topic, veel inhoudelijke (achtergrond)info en weinig persoonlijk geleuter. :P
zeur niet man :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166208893
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:29 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Zelfs het oude Syri van Bashar al Asad begint zijn seculariteit te verliezen dankzij safawistische jihadisten die steeds meer invloed krijgen in Damascus. Ik houd m´n hart vast...
er is al niks meer over van de soevereiniteit van het land, als straks assad, definitief de oorlog heeft "gewonnen", moet hij gaan dokken voor alles wat de russen en iraniers hebben gedaan om het regime overeind te houden, immers wie betaalt bepaalt en dan zal de syrische staat niet meer zijn dan een vazal met twee meesters.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166209090
Binnenkort: ISIL chainsaw massacre in Syria!! >:)
pi_166209541
Nieuwe videobeelden opgedoken van de straatgevechten die gaande waren in de Koerdische stad Kirkuk:

pi_166209618
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 21:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

_O- _O- _O-
Is dit fucking serieus????
pi_166209793
quote:
stukjes uit turkse films oa :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166209816
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 23:58 schreef Peunage het volgende:

[..]

Is dit fucking serieus????
lijkt me vergezocht wel
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 07:06:32 #138
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166212018
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb het gelezen en het opnieuw doorgenomen. Ik zie nergens beweerd worden dat Rusland uit is op een conflict met het westen. Quote dat deel even s.v.p.

[..]

Ik betwijfel dat die handvol TOW's dermate veel invloed hebben gehad op de escalatie van dit conflict.

Je beantwoord mijn andere vraag ook niet, waarom kun je de steun aan Assad niet zien als de creatie van een patstelling, of een politiek van chantage en escalatie?
Handjevol TOW's? Honderden TOW's, zo niet duizenden. Verder het delen van intel, logistieke ondersteuning, advies en training vanuit Amerika, Turkije en Jordani, constante bewapening en het mogen gebruiken van grenzen voor hit and run operaties.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 07:59:28 #139
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166212245
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 00:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt me vergezocht wel
Kinda looks legit:
JohnArterbury twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 18:18:03 Russian aircraft and a Syrian chopper reportedly strike Euphrates Shield forces fighting IS near Tel Madiq https://t.co/XbNKBywySb reageer retweet
:{
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166212253
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 07:59 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Kinda looks legit:
JohnArterbury twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 18:18:03 Russian aircraft and a Syrian chopper reportedly strike Euphrates Shield forces fighting IS near Tel Madiq https://t.co/XbNKBywySb reageer retweet
:{
Rusland _O_
  woensdag 26 oktober 2016 @ 08:17:11 #141
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166212336
Tsja, ze komen te dichtbij. Tevens weet je maar nooit of die gasten het op de heupen krijgen en doorstoten naar Aleppo.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 08:39:22 #142
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166212504
DailySabah twitterde op woensdag 26-10-2016 om 08:32:00 LATEST - Assad regime forces drop barrel bombs on FSA fighters fighting Daesh terrorists in northern Syriahttps://t.co/Ej64Uj4auu reageer retweet
SAA lijkt nu toch echt een beslissing te hebben gemaakt met betrekking tot OES.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166212752
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 08:39 schreef DustPuppy het volgende:
DailySabah twitterde op woensdag 26-10-2016 om 08:32:00 LATEST - Assad regime forces drop barrel bombs on FSA fighters fighting Daesh terrorists in northern Syriahttps://t.co/Ej64Uj4auu reageer retweet
SAA lijkt nu toch echt een beslissing te hebben gemaakt met betrekking tot OES.
Mooi. Bommen op die terroristen.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 10:05:16 #144
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166213546
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 09:02 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Mooi. Bommen op die terroristen.
Daarop volgend:
CNNTURK_ENG twitterde op woensdag 26-10-2016 om 08:03:08 #BREAKING Turkish military says two Turkey-backed rebels killed, five wounded in suspected Syrian govt. barrel bomb… https://t.co/bf4EBg4ci4 reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 26 oktober 2016 @ 10:35:26 #145
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166214002
taylieli twitterde op woensdag 26-10-2016 om 10:16:49 💥#Turkish FM: #EuphratesShield op. will continue despite SAA airstrikes, until Al Bab&border area fully secured from terrorists (isil&ypg). reageer retweet
Yeah, good luck with your 3-front war there Turkey.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166214295
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 07:59 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Kinda looks legit:
JohnArterbury twitterde op dinsdag 25-10-2016 om 18:18:03 Russian aircraft and a Syrian chopper reportedly strike Euphrates Shield forces fighting IS near Tel Madiq https://t.co/XbNKBywySb reageer retweet
:{
kneusjes all around.

hoewel niet een verwonderlijke actie, ik kan me best voorstellen dat ze TFSA niet tegenover hen willen hebben, liever de stumpers van het sdf, die zich graag door alles en iedereen laten gebruiken, maar de vraag blijft nog steeds wat is de deal met de turken van de russen/assadisten? of beginnen de russen/assadisten em te knijpen, omdat ze niet hadden verwacht dat TFSA zo snel zou kunnen doorstoten en bijna tegenover de assadisten staan?

als dit uit de hand loopt, is de doom scenario een feit en stevenen we steeds meer op een directe confrontatie met de russen in syrie, vergeet niet dat trump uitgespeeld is in de VS en havik hillary geen obama praktijken zal tonen richting de russen en als de situatie toch in duigen is zullen de turken mogelijk weer een draai maken voor een vijandige politiek richting de assadisten/rusland.

echt om te juichen dit...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166214756
De YPG/SDF is aan het uitbreiden in Afrin (oosten -> westen), maar waarom breiden ze niet uit vanuit Manbij richting Afrin (dus westen -> oosten)?


Waarom gaat SDF niet onderdoor bij Al-Bab? Dat blauwe wat ik hierboven heb getekend...
pi_166214800
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 11:23 schreef zarGon het volgende:
De YPG/SDF is aan het uitbreiden in Afrin (oosten -> westen), maar waarom breiden ze niet uit vanuit Manbij richting Afrin (dus westen -> oosten)?

[ afbeelding ]
Waarom gaat SDF niet onderdoor bij Al-Bab? Dat blauwe wat ik hierboven heb getekend...
omdat het niet mag van de VS mbt manbij naar afrin

en mbt onderoor al bab, weet ik niet of ze de capaciteiten hebben, maar het lijkt me ook dat de VS dat niet wilt. maar de kaarten worden nu misschien weer geschud als de assadisten vijandig beginnen op te stellen richting TFSA
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166216020
Het wordt tijd dat T-FSA een paar(meer mag ook hoor) SyAAF/RuAF neer gaat halen, want dit kan echt niet, een beetje de sdf terroristen luchtsteun verlenen. Hoe durven ze!
En als de VS hierbij niet wil meehelpen moeten ze oprotten uit Syri.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166216099
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 12:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

een beetje de sdf terroristen luchtsteun verlenen. \
het waren de isis lui die ze steun gaven (kennelijk)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 12:45:57 #151
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166216250
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 12:37 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Het wordt tijd dat T-FSA een paar(meer mag ook hoor) SyAAF/RuAF neer gaat halen, want dit kan echt niet, een beetje de sdf terroristen luchtsteun verlenen. Hoe durven ze!
En als de VS hierbij niet wil meehelpen moeten ze oprotten uit Syri.
Plans within plans.

Ik heb sterk het vermoeden dat het uiteindelijk de SDF is die Al-Bab gaan pakken, met als secundaire doelwit de infanterie school.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166216313
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 12:45 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik heb sterk het vermoeden dat het uiteindelijk de SDF is die Al-Bab gaan pakken, met als secundaire doelwit de infanterie school.
de enigen die daar problemen mee hebben zijn de turken, dus het is zeker aannemelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166216894
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 10:55 schreef Slayage het volgende:

[..]

kneusjes all around.

hoewel niet een verwonderlijke actie, ik kan me best voorstellen dat ze TFSA niet tegenover hen willen hebben, liever de stumpers van het sdf, die zich graag door alles en iedereen laten gebruiken, maar de vraag blijft nog steeds wat is de deal met de turken van de russen/assadisten? of beginnen de russen/assadisten em te knijpen, omdat ze niet hadden verwacht dat TFSA zo snel zou kunnen doorstoten en bijna tegenover de assadisten staan?

als dit uit de hand loopt, is de doom scenario een feit en stevenen we steeds meer op een directe confrontatie met de russen in syrie, vergeet niet dat trump uitgespeeld is in de VS en havik hillary geen obama praktijken zal tonen richting de russen en als de situatie toch in duigen is zullen de turken mogelijk weer een draai maken voor een vijandige politiek richting de assadisten/rusland.

echt om te juichen dit...
Welnee, er komt geen confrontatie tussen Rusland en VS.

Zitten beide landen helemaal niet op te wachten.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 13:17:28 #154
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166216975
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:13 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Welnee, er komt geen confrontatie tussen Rusland en VS.

Zitten beide landen helemaal niet op te wachten.
Alsof daar berhaupt ooit iemand op zit te wachten.

Maar soms forceren situaties gewoon bepaalde zaken.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166217003
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:17 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Alsof daar berhaupt ooit iemand op zit te wachten.

Maar soms forceren situaties gewoon bepaalde zaken.
Tijd is wel degelijk relevant. Er zijn teveel belangen om een conflict te starten met twee grootmachten.

Gaat gewoon niet gebeuren.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 13:22:10 #156
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166217087
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:18 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Tijd is wel degelijk relevant. Er zijn teveel belangen om een conflict te starten met twee grootmachten.

Gaat gewoon niet gebeuren.
Ik zou zeggen, lees je eens in over hoe WWI begon. Dan zie je dat het niet altijd zo uitkomt.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166217110
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:22 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, lees je eens in over hoe WWI begon. Dan zie je dat het niet altijd zo uitkomt.
Nogmaals: tijden zijn veranderd.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 13:29:18 #158
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166217214
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:23 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Nogmaals: tijden zijn veranderd.
Helaas zijn mensen nog steeds mensen en die blijven dezelfde fouten maken.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166217236
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:29 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Helaas zijn mensen nog steeds mensen en die blijven dezelfde fouten maken.
Rusland zijn economie is al bagger, een oorlog zal dat helemaal een ellende maken.
pi_166217300
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 20:01 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Er staat in 3 citaten:

"Putin wil een patpositie creeren"
"Putin heeft geen plan B bij uitblijven gewenste onderhandelingen"
"Putin voert een politiek van chantage en escalatie"
"Rusland als 'rijk van het kwaad' zo'n slecht imago heeft"

Rusland probeert een eind te maken aan geforceerde "regime change" in het MO, wat een chaos heeft veroorzaakt in de wereld. Probeert te verhinderen dat "gematigde koppesnellers" van wapens worden voorzien.

Het in zadel houden van Assad behoort niet tot een patstelling creeren en zeker niet tot een politiek van chantage en escalatie.

Dezelfde politici die de koppensnellers van wapens hebben voorzien hebben het voor elkaar gekregen dat ze bedolven raken onder vluchtelingen en een terreurdreiging hebben veroorzaakt in eigen land. Dat is de enige en juiste conclusie.

Frankrijk verkeert nog steeds in noodtoestand, al 6 maanden. Ze steunen in Syrie groeperingen die ervoor hebben gezorgd dat ze in een noodtoestand zitten. Hoe zou je dit anders moeten karakteriseren dan een politiek van idiotie en kortzichtigheid door Parijs. En Hollande maar zeuren over bombardementen in Aleppo.

Dit heeft niks met strategische geopolitiek te maken, het heeft meer te doen met "maakt niet uit wat je doet en hoe je het doet" zolang Rusland maar niet wint.
Neeeeeee Saudi-Arabi, Koeweit, Qatar ect zijn zoooo onschuldig. :')
mon citoyens vous serez unis.
pi_166217584
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 21:15 schreef KebabRemovalTeam het volgende:

[..]

Je hebt gelijk "werd" verkeerd vervangen door "met". Ga het veranderen
Top ^O^

quote:
Zeker niet door een paar TOW's, maar de hulp gaat verder dan dat. Er zijn 10tallen mld besteedt aan de rebellen. Je denk toch niet dat mensen voor idealen vechten, misschien een paar maanden, maar daarna moet er eten op tafel.
Tientallen miljoenen. Dat klinkt veel, maar dat is het niet. Jij beweert dat die landen enorm hebben bijgedragen aan de escalatie in Syri, maar waar blijkt dat dan uit? Hetzelfde met Jemen, de Amerikanen, Saoedirs beweren daar al jaren dat Iran dat land volledig heeft gedestabiliseerd. Iran levert daar inderdaad voor tientallen miljoenen aan wapens, geld, training, adviseurs etc. maar dit in kleine mate. Niets wijst erop dat Iran daar meer dan een marginaal verschil heeft gemaakt. Hetzelfde zie ik in Syri bij de rebellen, vooral omdat deze hulp aan de rebellen pas op gang kwam aan het eind van 2012 en altijd kleinschalig is gebleven.

quote:
Door de mate van betrokkenheid kun je afleiden dat het doel niet een patstelling is. Door de mate van betrokkenheid is het duidelijk dat Rusland daar is tot het einde. Je gaat niet zomaar 3-4 basissen bouwen, complete luchtafweer systemen S300, S400, Buk-M2 en Pantsir-S1 neerzetten. Iskander, Smerch en TOS-1A plaatsen. Doel is echt overwinning van Assad.
Door het plaatsen van een paar basissen en luchtafweersystemen kun je concluderen dat het beoogde doel een overwinning van Assad is? Sinds wanneer hebben de rebellen vliegtuigen?

Het Russische ingrijpen duurt nu al meer dan een jaar en tot nu toe hebben ze de rebellen geen definitieve nekslag weten toe te dienen, net als toen Iran en Hezbollah ingrepen jaren geleden. Daarvoor heb je grondtroepen nodig. Veel grondtroepen welteverstaan en Rusland is niet bereid ze te sturen. Het handelen van Rusland lijkt toch meer op het redden van Assad, niet het verslaan van de rebellen. En daarmee is de analyse van Rogov niet onjuist dat de Russen dit vooral doen om hun isolement te doorbreken.

quote:
Dit is geen ingewikkeld conflict, bepaal voor wie de minderheden zijn in dit conflict en je hebt de juiste partij.
Dit is allesbehalve een simpel conflict.

quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 07:06 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Handjevol TOW's? Honderden TOW's, zo niet duizenden. Verder het delen van intel, logistieke ondersteuning, advies en training vanuit Amerika, Turkije en Jordani, constante bewapening en het mogen gebruiken van grenzen voor hit and run operaties.
Constante bewapening? Pas sinds eind 2012 begonnen en daartussen verscheidene malen stilgelegd. Voor de rest zie mijn post aan KRT.
Incelfrikandel
  woensdag 26 oktober 2016 @ 14:31:08 #162
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166218458
Lang stuk in de WSJ over Aleppo: 'There Are No More Panes of Glass Left in Aleppo'
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166218677
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:22 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, lees je eens in over hoe WWI begon. Dan zie je dat het niet altijd zo uitkomt.
Ik dacht dat WW1 een grote familieruzie was.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 14:42:22 #164
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166218688
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:41 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik dacht dat WW1 een grote familieruzie was.
Dat kwam er ook nog eens bij inderdaad.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166218757
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:42 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat kwam er ook nog eens bij inderdaad.
Behalve Frankrijk natuurlijk want dat was een land van kinderachtige schreeuwers vanwege het verlies van Elzas-Lotharingen na 1871.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 14:48:02 #166
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166218801
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:45 schreef HSG het volgende:

[..]

Behalve Frankrijk natuurlijk want dat was een land van kinderachtige schreeuwers vanwege het verlies van Elzas-Lotharingen na 1871.
Hoe Enver Pascha de Ottomanen de oorlog in gerommeld heeft is helemaal achterlijk.

Speaking of rommelende Ottomanen:
DefenseUnits twitterde op woensdag 26-10-2016 om 14:09:34 #BREAKING: #Turkish army shells Sehba, eastern #Efrin, Turkish planes and drones constantly fly over the area https://t.co/plPXqXJ9a4 #Syria reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166218875
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:48 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Hoe Enver Pascha de Ottomanen de oorlog in gerommeld heeft is helemaal achterlijk.

Speaking of rommelende Ottomanen:
DefenseUnits twitterde op woensdag 26-10-2016 om 14:09:34 #BREAKING: #Turkish army shells Sehba, eastern #Efrin, Turkish planes and drones constantly fly over the area https://t.co/plPXqXJ9a4 #Syria reageer retweet
Het Ottomaanse rijk verwachtte dat, als Duitsland de oorlog wel won, dat zij de verloren gebieden in Europa terug konden krijgen.

Beetje hopeloze zaak want het rijk stond toch al op punt in te storen alleen dat gebeurde nog niet want de grootmachten waren aan het ruzin wie de genadeklap mocht uitdelen.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 14:58:26 #168
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166219027
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:51 schreef HSG het volgende:

[..]

Het Ottomaanse rijk verwachtte dat, als Duitsland de oorlog wel won, dat zij de verloren gebieden in Europa terug konden krijgen.

Beetje hopeloze zaak want het rijk stond toch al op punt in te storen alleen dat gebeurde nog niet want de grootmachten waren aan het ruzin wie de genadeklap mocht uitdelen.
De motivatie voor het huidige Turkije is vermoedelijk niet heel anders, gebieden terugwinnen van een teloorgaande zuiderbuur.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166219052
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:58 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

De motivatie voor het huidige Turkije is vermoedelijk niet heel anders.
Ze denken dat ze alle touwtjes in handen hebben maar uiteindelijk vangen ze weer bot, zoals altijd. Weet iemand hoe het verder zit met ome Erdo en zijn dreigementen om het vluchtelingenakkoord op te blazen?
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 15:01:55 #170
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166219093
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:59 schreef HSG het volgende:

[..]

Ze denken dat ze alle touwtjes in handen hebben maar uiteindelijk vangen ze weer bot, zoals altijd. Weet iemand hoe het verder zit met ome Erdo en zijn dreigementen om het vluchtelingenakkoord op te blazen?
One thing at a time. Ze hebben het druk genoeg met OES (en hoe dat in hun gezicht ontploft) op het moment.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166219094
T-FSA moet doorgaan met bombarderen van terroristen en ook diegenen die deze terroristen steunen, wie niet wil luisteren moet maar voelen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166219108
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:01 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

One thing at a time. Ze hebben het druk genoeg met OES (en hoe dat in hun gezicht ontploft) op het moment.
Wat is dat dan en hoe bedoel je dat stukje "en hoe dat in hun gezicht ontploft"?
mon citoyens vous serez unis.
pi_166219113
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:22 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, lees je eens in over hoe WWI begon. Dan zie je dat het niet altijd zo uitkomt.
hele goede voorbeeld inderdaad van hoe een politieke moord een domino effect heeft veroorzaakt en heeft geleid tot de eerste wereld oorlog, wat vervolgens de zaadjes heeft gelegd voor de tweede wereld oorlog, omdat duitsland de schuld kreeg voor het starten van de eerste wereldoorlog, wat in duitsland kwaad bloed zette en de opkomst van hitler inluidde, wat vervolgens eindigde in het opsplitsen van het europese continent tussen een sovjet invloedssfeer, en een amerikaanse invloedssfeer, wat weer heeft geleid tot de vorming van de EU en zo komen we naar vandaag de dag, waar we dachten dat we klaar waren met de geschiedenis van de koude oorlog dreigen we weer in een vergelijkbare situatie te belanden met onze grote oost europese broer in moskou.

niemand staat te wachten op oorlog, maar soms gaan politici een bepaalde weg op waarin oorlog het eindresultaat blijkt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 15:04:02 #174
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166219124
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:02 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
T-FSA moet doorgaan met bombarderen van terroristen en ook diegenen die deze terroristen steunen, wie niet wil luisteren moet maar voelen.
Ik ben heel benieuwd wat er gebeurd als de Turken daadwerkelijk SAA-troepen direct aanvallen.

That shit isn't going to end well.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166219135
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 13:23 schreef SupportIceland het volgende:

[..]

Nogmaals: tijden zijn veranderd.
mensen zijn van nature nog steeds tribale neanderthalers, wat we beschaving noemen is een heel dun laagje vernis, dat verdwijnt onder bepaalde omstandigheden (tijden van crisis met name)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 15:05:27 #176
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166219153
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Wat is dat dan en hoe bedoel je dat stukje "en hoe dat in hun gezicht ontploft"?
OES = Operation Euphrates Shield.

Hoe het op dit moment in hun gezicht ontploft (lokaal zelfs letterlijk) zijn we nu aan het zien.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166219173
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:48 schreef DustPuppy het volgende:

Hoe Enver Pascha de Ottomanen de oorlog in gerommeld heeft is helemaal achterlijk.

ottomaanse egos/ideologen die de ondergang van het rijk hebben ingeluid :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166219177
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:05 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

OES = Operation Euphrates Shield.

Hoe het op dit moment in hun gezicht ontploft (lokaal zelfs letterlijk) zijn we nu aan het zien.
Je bedoelt dat het niet lekker verloopt momenteel.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166219181
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik ben heel benieuwd wat er gebeurd als de Turken daadwerkelijk SAA-troepen direct aanvallen.

That shit isn't going to end well.
Tja, als SAA sdf gaat steunen mogen de Turken SAA gaan aanvallen en dit geldt ook voor Rusland!
Ik begrijp niet waarom sdf zich gewoon niet SAA noemt. Dan zullen ze waarschijnlijk wel met rust gelaten worden.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  woensdag 26 oktober 2016 @ 15:10:58 #180
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166219293
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:06 schreef HSG het volgende:

[..]

Je bedoelt dat het niet lekker verloopt momenteel.
Niet bepaald, ze krijgen (vreemd genoeg) nogal veel weerstand van de legitieme regering van het land wat ze binnenvallen.

Degene die hier nog een Poe van kan maken krijgt een koekje :P
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166219364
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:10 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Niet bepaald, ze krijgen (vreemd genoeg) nogal veel weerstand van de legitieme regering van het land wat ze binnenvallen.

Degene die hier nog een Poe van kan maken krijgt een koekje :P
Ik denk dat het straks nog meer uit de hand gaat lopen. Ook de Irakezen hebben enorm de schurft aan Turkije. Voor je weet is het SAA-ISF-SDF tegen Turkije of zo. Rusland kan ook zijn grote vriend Syri niet in de steek laten.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166219413
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 14:51 schreef HSG het volgende:

Beetje hopeloze zaak want het rijk stond toch al op punt in te storen alleen dat gebeurde nog niet want de grootmachten waren aan het ruzin wie de genadeklap mocht uitdelen.
de ottomaanse dynastie had eerder intern al moeten vallen echter wilden de europeanen niet af van hun zieke oosterbuur dus hebben ze hen maar gesteund tegen de opkomende macht van mehmet ali pasha uit egypte.

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Ali_of_Egypt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166219424
nevermind :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166221756
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik ben heel benieuwd wat er gebeurd als de Turken daadwerkelijk SAA-troepen direct aanvallen.

That shit isn't going to end well.
Gewoon steun aan rebellen rond Aleppo opvoeren. SAA blijft dan wel bezig.
pi_166223365
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 15:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik ben heel benieuwd wat er gebeurd als de Turken daadwerkelijk SAA-troepen direct aanvallen.

That shit isn't going to end well.
Dat zie ik niet gebeuren want dan is het voor Turkije over en uit met het vrijelijk jagen op Koerden in Syri.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_166223391
quote:
goed bewapende eenheden.

ik sluit me aan bij de laatste zin van het verslag. ik hoop dat isis snel verdampt in mosul en de irakis eindelijk een fatsoenlijke inclusieve staat kunnen vormen, dat op een gelijke afstand stand van alle irakis en dat de staat zich niet weer laat verleiden om onder de vleugels van iran te functioneren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166223414
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 18:28 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Dat zie ik niet gebeuren want dan is het voor Turkije over en uit met het vrijelijk jagen op Koerden in Syri.
het is niet aannemelijk, maar het was ook niet aannemelijk dat de turken een russische vliegtuig uit de lucht zouden schieten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166223685
Iedereen overdrijft hier weer. Putin zal Assad aanspreken om het niet meer te doen. Dan is het gewoon klaar. Assad probeert gewoon een ruzie tussen Turkije en Rusland uit te lokken.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_166224364
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 18:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is niet aannemelijk, maar het was ook niet aannemelijk dat de turken een russische vliegtuig uit de lucht zouden schieten.
laten we het hopen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166224368
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 18:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

goed bewapende eenheden.

ik sluit me aan bij de laatste zin van het verslag. ik hoop dat isis snel verdampt in mosul en de irakis eindelijk een fatsoenlijke inclusieve staat kunnen vormen, dat op een gelijke afstand stand van alle irakis en dat de staat zich niet weer laat verleiden om onder de vleugels van iran te functioneren.
Dat is dromen, Irak moet gesplitst worden.
pi_166224457
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:17 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Dat is dromen, Irak moet gesplitst worden.
zolang de internationale gemeenschap niet wil beginnen aan een opsplitsing moeten we maar dromen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166224521


Amaq: Minimaal 360 Peshmerga zijn afgemaakt in de Kirkuk aanvallen.
pi_166224609
AbdussamadDagul twitterde op woensdag 26-10-2016 om 09:43:48 Shia Hashdi Shabi members are showing their hatred against the Companions of prophet Muhammad in #Mosul's Mosques https://t.co/7y5QEW1a0S reageer retweet


"Dit is een oorlog van Irak en voor alle Irakezen." :') :')
pi_166224739
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:26 schreef JubaUrbicus het volgende:
AbdussamadDagul twitterde op woensdag 26-10-2016 om 09:43:48 Shia Hashdi Shabi members are showing their hatred against the Companions of prophet Muhammad in #Mosul's Mosques https://t.co/7y5QEW1a0S reageer retweet
[ afbeelding ]

"Dit is een oorlog van Irak en voor alle Irakezen." :') :')
oude foto uit fallujah. daarnaast shia tuig blijft shia tuig uiteraard, daarom zouden dit soort gasten zo min mogelijk aan de mosul op mee moeten doen

maar wat staat er op de tekst?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166224771
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

oude foto uit fallujah. daarnaast shia tuig blijft shia tuig uiteraard, daarom zouden dit soort gasten zo min mogelijk aan de mosul op mee moeten doen

maar wat staat er op de tekst?
AsSayida Aaicha (De vrouw van de profeet Mohammed)
pi_166224908
Als Mosul gewoon overgenomen wordt door Turkije en dat Erdogan de veiligheid van de Arabische sunnieten kan garanderen dan is dat uiterlijk duizend keer beter dan door Abadi en zijn maffia bende geregeerd te worden. Maar dat is natuurlijk ver weg van de werkelijkheid. Als Abadi en de Mullahs in Bagdad om soevereiniteit van de staat roepen en zeuren, dan moet ik altijd lachen, hun zijn de laatste die daar om mogen zeuren. Zij zitten in Bagdad dankzij Amerika die dikke schijt hadden aan de soevereiniteit van Irak tijdens Saddam. Nu zitten de verraders in Bagdad....
pi_166225300
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:35 schreef JubaUrbicus het volgende:
Als Mosul gewoon overgenomen wordt door Turkije en dat Erdogan de veiligheid van de Arabische sunnieten kan garanderen dan is dat uiterlijk duizend keer beter dan door Abadi en zijn maffia bende geregeerd te worden. Maar dat is natuurlijk ver weg van de werkelijkheid. Als Abadi en de Mullahs in Bagdad om soevereiniteit van de staat roepen en zeuren, dan moet ik altijd lachen, hun zijn de laatste die daar om mogen zeuren. Zij zitten in Bagdad dankzij Amerika die dikke schijt hadden aan de soevereiniteit van Irak tijdens Saddam. Nu zitten de verraders in Bagdad....
MashAllah broeder inshallah neemt Erdogan het over
pi_166225306
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:35 schreef JubaUrbicus het volgende:
Als Mosul gewoon overgenomen wordt door Turkije en dat Erdogan de veiligheid van de Arabische sunnieten kan garanderen dan is dat uiterlijk duizend keer beter dan door Abadi en zijn maffia bende geregeerd te worden. Maar dat is natuurlijk ver weg van de werkelijkheid. Als Abadi en de Mullahs in Bagdad om soevereiniteit van de staat roepen en zeuren, dan moet ik altijd lachen, hun zijn de laatste die daar om mogen zeuren. Zij zitten in Bagdad dankzij Amerika die dikke schijt hadden aan de soevereiniteit van Irak tijdens Saddam. Nu zitten de verraders in Bagdad....
mosul wordt niet door turkije overgenomen en irak wordt niet opgesplitst, de enige meest voor de hand liggende enigszins "realistische" optie is, zoals ik aangaf een fatsoenlijk regering opbouwen, dat niet sektarisch van aard is net als dat het in syrie het geval is waar de alawieten de scepter zwaaien ten koste van de sunnis of waar de shias de scepter zwaaien ten koste van de sunnis in irak of in het saddam tijdperk het andersom was. als een staat de enige groep boven de andere stelt zal dat altijd tot conflict leiden en hoe dat in het ergste geval eruit ziet zien we nu in syrie en irak.
misschien is dat "polderen" in het M-O te veel gevraagd van de politiek, maar dat is wel de enige optie voor irak
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166225347
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:47 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

MashAllah broeder inshallah neemt Erdogan het over
gaat niet gebeuren, de meeste turken zitten er echt niet op te wachten ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166225408
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

gaat niet gebeuren, de meeste turken zitten er echt niet op te wachten ;)
Zou wel mooi zijn, zo'n Turkse vlag op al die gebouwen daar. :P
Denk dat ze meer met Turkije hebben dan met Bagdad, het saktarisch geweld in Irak zou iig opgelost zijn met een Turkse fusie, met sjiieten botert het al decennia niet, als Irak een land blijft, dan blijft er helaas de komende honderden jaren nog wel oorlog.

Misschien geen IS, maar wel weer een anderen soennitische organisatie.
pi_166225505
erdo begint te klinken als putin, had deze beelden niet eerder gezien.

OgnNews twitterde op zondag 23-10-2016 om 17:29:54 Erdogan refers to Putin as "good friend". Erdogan sees that the obstacle to peace in Aleppo is JFS.Full:… https://t.co/2gGnbM2fOx reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166225557
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

mosul wordt niet door turkije overgenomen en irak wordt niet opgesplitst, de enige meest voor de hand liggende enigszins "realistische" optie is, zoals ik aangaf een fatsoenlijk regering opbouwen, dat niet sektarisch van aard is net als dat het in syrie het geval is waar de alawieten de scepter zwaaien ten koste van de sunnis of waar de shias de scepter zwaaien ten koste van de sunnis in irak of in het saddam tijdperk het andersom was. als een staat de enige groep boven de andere stelt zal dat altijd tot conflict leiden en hoe dat in het ergste geval eruit ziet zien we nu in syrie en irak.
misschien is dat "polderen" in het M-O te veel gevraagd van de politiek, maar dat is wel de enige optie voor irak
Een staat bouwen in Irak die niet sektarisch van aard is is gewoonweg onmogelijk hoe mooi het ook mag klinken. De enige die dicht bij dit ideaal kwam was Saddam en de Baath partij, dat was de enige partij die niet sektarisch van aard was. Het was seculier en er werd geen verschil gemaakt wegens religie, je werd slechts getest op je loyaliteit aan de Baath. Was je loyaal, dan was je een goede burger en was je niet loyaal werd je afgemaakt (zoals veel Koerden niet loyaal waren). Sowieso is er al veel te veel schade verricht en er is geen vertrouwen tussen de volkeren daar. Heb je gezien wat Maliki vorige week nog liep te zeggen in een conferentie? Die gast is van plan om na Mosul Syri in te trekken met steun van Mullahs en PMU (Shia milities).
pi_166225644
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:51 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Zou wel mooi zijn, zo'n Turkse vlag op al die gebouwen daar. :P
Denk dat ze meer met Turkije hebben dan met Bagdad, het saktarisch geweld in Irak zou iig opgelost zijn met een Turkse fusie, met sjiieten botert het al decennia niet, als Irak een land blijft, dan blijft er helaas de komende honderden jaren nog wel oorlog.

Misschien geen IS, maar wel weer een anderen soennitische organisatie.
mensen willen vooral veiligheid, dat is meestal genoeg om de meeste mensen zo ver te krijgen dat ze de staat steunen, of die veiligheid door bagdad of ankara gesteld wordt vinden ze niet relevant (kijk maar al assadisten die putin idolaat zijn) maar als mensen niet gevoel hebben dat de staat hun veiligheid garandeert dan krijg je shit en in irak hebben de meeste sunnis kennelijk niet het gevoel dat de staat er is voor hun veiligheid, anders was de sunnitische opstand dat uiteindelijk gekaapt werd door al qaida/isis nooit zo groot geworden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166225704
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:35 schreef JubaUrbicus het volgende:
Als Mosul gewoon overgenomen wordt door Turkije en dat Erdogan de veiligheid van de Arabische sunnieten kan garanderen dan is dat uiterlijk duizend keer beter dan door Abadi en zijn maffia bende geregeerd te worden. Maar dat is natuurlijk ver weg van de werkelijkheid. Als Abadi en de Mullahs in Bagdad om soevereiniteit van de staat roepen en zeuren, dan moet ik altijd lachen, hun zijn de laatste die daar om mogen zeuren. Zij zitten in Bagdad dankzij Amerika die dikke schijt hadden aan de soevereiniteit van Irak tijdens Saddam. Nu zitten de verraders in Bagdad....
Relax berbertje _O-

quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:26 schreef JubaUrbicus het volgende:
AbdussamadDagul twitterde op woensdag 26-10-2016 om 09:43:48 Shia Hashdi Shabi members are showing their hatred against the Companions of prophet Muhammad in #Mosul's Mosques https://t.co/7y5QEW1a0S reageer retweet
[ afbeelding ]

"Dit is een oorlog van Irak en voor alle Irakezen." :') :')
Hash Shabi in Mosul? Lmaooo is liegen een van Vijf zuilen in Salafi geloof?
pi_166225820
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:56 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Een staat bouwen in Irak die niet sektarisch van aard is is gewoonweg onmogelijk hoe mooi het ook mag klinken. De enige die dicht bij dit ideaal kwam was Saddam en de Baath partij, dat was de enige partij die niet sektarisch van aard was. Het was seculier en er werd geen verschil gemaakt wegens religie, je werd slechts getest op je loyaliteit aan de Baath. Was je loyaal, dan was je een goede burger en was je niet loyaal werd je afgemaakt (zoals veel Koerden niet loyaal waren). Sowieso is er al veel te veel schade verricht en er is geen vertrouwen tussen de volkeren daar.
en dat is het belangrijkste probleem, het vertrouwen is er niet meer tussen de bevolkingsgroepen en dat maakt de casus zo moeilijk.

quote:
Heb je gezien wat Maliki vorige week nog liep te zeggen in een conferentie? Die gast is van plan om na Mosul Syri in te trekken met steun van Mullahs en PMU (Shia milities).
geen verwonderlijke uitspraak toch? maliki is het schoothondje van de mullahs in iran en iran ziet irak en syrie als hun achtertuin. ze zouden gek zijn als ze niet syrie zouden intrekken. soevereiniteit van syrie is over en uit. putin en de mullahs uit iran gaan zoals het er nu naar uitziet het lot van de syriers bepalen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166225896
Syri en Irak een geheel maken, nieuwe vlag, nieuwe seculiere overheid, dat lijkt mij de beste oplossing, beide volkeren bestaan toch uit Arabieren, echt verschil tussen de twee landen is er dus niet.


Aan de kust bij Latakia mooie all in resorts bouwen net zoals bij Antalya, dat in combinatie met de olie moet het mogelijk maken om het land weer economisch sterk te maken.
pi_166225926
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:01 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Relax berbertje _O-

[..]

Hash Shabi in Mosul? Lmaooo is liegen een van Vijf zuilen in Salafi geloof?
Ik ben Arabier.
Het is: HashD -met een D- Asha3bi
Liegen (taqiyah) is een zuil van de sjiietische doctrine en niet van de salafistische en of sunnitische.
pi_166226047
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:08 schreef JubaUrbicus het volgende:

Liegen (taqiyah) is een zuil van de sjiietische doctrine en niet van de salafistische en of sunnitische.
QFT

ik kende dat hele woord niet totdat wilders ermee kwam om de moslims in een kwaad daglicht te stellen, dat ze niet te vertrouwen zijn :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226052
Er is maar een oplossing nogmaals voor deze regio (na Turkije). En wij weten allemaal diep van binnen welke dat is.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166226094
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:08 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Ik ben Arabier.
Het is: HashD -met een D- Asha3bi
Liegen (taqiyah) is een zuil van de sjiietische doctrine en niet van de salafistische en of sunnitische.
Iedereen weet dat Mosul in handen van Daish is, waarom verspreid je leugens berbertje?

quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 19:26 schreef JubaUrbicus het volgende:
AbdussamadDagul twitterde op woensdag 26-10-2016 om 09:43:48 Shia Hashdi Shabi members are showing their hatred against the Companions of prophet Muhammad in #Mosul's Mosques https://t.co/7y5QEW1a0S reageer retweet
[ afbeelding ]

"Dit is een oorlog van Irak en voor alle Irakezen." :') :')
pi_166226141
Mensen die op de persoonlijke toer gaan negeer ik voortaan.
pi_166226165
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:12 schreef Aloulu het volgende:
Er is maar een oplossing nogmaals voor deze regio (na Turkije). En wij weten allemaal diep van binnen welke dat is.
En dat is?
pi_166226209
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:12 schreef Aloulu het volgende:
Er is maar een oplossing nogmaals voor deze regio (na Turkije). En wij weten allemaal diep van binnen welke dat is.
een mega groot israel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226233
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:16 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

En dat is?
a mushroom cloud
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226276
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:17 schreef Slayage het volgende:
een mega groot israel?
Let the Isralis have it yes. Mega-parkeerplaats en compleet vanaf 0 beginnen ja. Nieuw land, nieuw niet-Arabisch volk. Binnen 20 jaar een parel uit de grond gestampt in die hele regio hoor.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166226340
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:19 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Let the Isralis have it yes. Mega-parkeerplaats en compleet vanaf 0 beginnen ja. Nieuw land, nieuw niet-Arabisch volk. Binnen 20 jaar een parel uit de grond gestampt in die hele regio hoor.
_O- _O- _O- _O-

Eerlijk is eerlijk, je hebt gelijk....
pi_166226346
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:19 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Let the Isralis have it yes. Mega-parkeerplaats en compleet vanaf 0 beginnen ja. Nieuw land, nieuw niet-Arabisch volk. Binnen 20 jaar een parel uit de grond gestampt in die hele regio hoor.
_O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226401
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

QFT

ik kende dat hele woord niet totdat wilders ermee kwam om de moslims in een kwaad daglicht te stellen, dat ze niet te vertrouwen zijn :{
Waarom ontkennen Soennieten dan dat hun religie opdraagt de hele wereld te veroveren en alle ongelovigen te doden (m.u.v. van bepaalde groepen die mogen leven wanneer ze zich laten afpersen)? Omdat de praktijk vaak een stuk minder was?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166226434
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:22 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Waarom ontkennen Soennieten dan dat hun religie opdraagt de hele wereld te veroveren en alle ongelovigen te doden (m.u.v. van bepaalde groepen die mogen leven wanneer ze zich laten afpersen)? Omdat de praktijk vaak een stuk minder was?
zozo komt iemand mij vertellen wat mij religie mij opdraagt.

:W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226528
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:20 schreef JubaUrbicus het volgende:
_O- _O- _O- _O-

Eerlijk is eerlijk, je hebt gelijk....
Aloulu 4 president. Ik ga het die Arabieren vertellen al-klab! Wij weten precies hoe de vork in de steel zit.

Arabieren.....blijven altijd beetje aanmodderen in de marge :D hehe
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166226540
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

zozo komt iemand mij vertellen wat mij religie mij opdraagt.

:W
Tsja, sjiieten wachten gewoon geduldig op de mahdi en dan zal iedereen toch bekeerd worden dus die mensen zijn in principe minder gevaarlijk dan soennieten. Want wanneer die hun religie echt serieus gaan nemen blijkt eigenlijk altijd dat het onmogelijk is normaal samen te leven met anderen.

Gelukkig doen de meesten dat niet.

;)
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166226582
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:25 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Want wanneer die hun religie echt serieus gaan nemen blijkt eigenlijk altijd dat het onmogelijk is normaal samen te leven met anderen.
je klinkt als een ware PVV adept. gefeliciteerd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226601
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

je klinkt als een ware PVV adept. gefeliciteerd.
Jij bent zo makkelijk te triggeren though.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166226663
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:27 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Jij bent zo makkelijk te triggeren though.
jij voelde je kennelijk aangesproken toen de naam wilders viel dat je je meteen genoodzaakt voelde om te reageren.

maar dat is slechts mijn observatie uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226755
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij voelde je kennelijk aangesproken toen de naam wilders viel dat je je meteen genoodzaakt voelde om te reageren.

maar dat is slechts mijn observatie uiteraard ;)
Ga ik niet op stemmen. Te links.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166226769
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:22 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Waarom ontkennen Soennieten dan dat hun religie opdraagt de hele wereld te veroveren en alle ongelovigen te doden (m.u.v. van bepaalde groepen die mogen leven wanneer ze zich laten afpersen)? Omdat de praktijk vaak een stuk minder was?
Ik ga elk jaar naar Alanya op vakantie en die ''gevaarlijke''soennieten zitten gewoon in het animatie team vuur te spugen op zo'n boot van hout, en gaan aan de lopende band met al die Russinnen naar bed, ze zijn niet gevaarlijk, Irakezen zijn gevaarlijk omdat ze al generaties lang in oorlog leven. Ze kennen niets anders dan de dood en geweld.

Heeft niets met geloof te maken maar met onderlingen haat.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 20:35:52 #228
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_166226827
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:33 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik ga elk jaar naar Alanya op vakantie en die ''gevaarlijke''soennieten zitten gewoon in het animatie team vuur te spugen op zo'n boot van hout, en gaan aan de lopende band met al die Russinnen naar bed, ze zijn niet gevaarlijk, Irakezen zijn gevaarlijk omdat ze al generaties lang in oorlog leven. Ze kennen niets anders dan de dood en geweld.

Heeft niets met geloof te maken maar met onderlingen haat.
Irak is altijd oorlog geweest en zal nog lang zo blijven
pi_166226829
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ga ik niet op stemmen. Te links.
kennelijk raakt hij wel een snaar bij je.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226931
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

zozo komt iemand mij vertellen wat mij religie mij opdraagt.

:W
Hij heeft gelijk, Soennisme is een gewelddadige ideologie.
pi_166226941
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:33 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik ga elk jaar naar Alanya op vakantie en die ''gevaarlijke''soennieten zitten gewoon in het animatie team vuur te spugen op zo'n boot van hout, en gaan aan de lopende band met al die Russinnen naar bed, ze zijn niet gevaarlijk, Irakezen zijn gevaarlijk omdat ze al generaties lang in oorlog leven. Ze kennen niets anders dan de dood en geweld.

Heeft niets met geloof te maken maar met onderlingen haat.
wat IPA verkondigt is een standaard anti islam retoriek, "er is geen probleem met moslims (sunnis) ansich maar met de islam, want de islam is immers een bloeddorstig genocidale ideologie en het is daarom ook maar goed dat de meeste moslims hun religie niet serieus nemen"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226975
quote:
14s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:39 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Hij heeft gelijk, Soennisme is een gewelddadige ideologie.
deze houding laat zien waarom irak een zooitje is ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166226985
Check die link... _O- _O- _O-
pi_166227066
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:40 schreef JubaUrbicus het volgende:
Check die link... _O- _O- _O-
ik vind die sharknado tweet grappiger
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166227145
We gaan met Hillary wel weer wat actie zien gelukkig. Ze is terecht lekker russofobisch en houdt van een gestrekt been in vergelijking tot Obama. Zal aanpoten worden voor Poetin.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  woensdag 26 oktober 2016 @ 20:45:59 #236
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166227198
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166227322
de VS gaat de YPG gebruiken om richting raqqa te gaan. wat verrassend.

https://twitter.com/ReutersWorld/status/791319093878161409
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 20:51:02 #238
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166227391
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:49 schreef Slayage het volgende:
de VS gaat de YPG gebruiken om richting raqqa te gaan. wat verrassend.

https://twitter.com/ReutersWorld/status/791319093878161409
Turkije zal wel gaan huilen dan
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166227612
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Turkije zal wel gaan huilen dan
Turkije moet zorgen dat ze als eerst Raqqa veroveren met de T - FSA. Nu de koerden onderweg zijn, kan het zijn dat Turkije ook ineens haast gaat maken met de bevrijding.
pi_166227625
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Turkije zal wel gaan huilen dan
laat ze lekker hun bloed offeren buiten koerdische gebieden door als huurling van de VS te gedragen omdat ze een worst wordt voorgehouden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 20:59:16 #241
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166227669
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:57 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Turkije moet zorgen dat ze als eerst Raqqa veroveren met de T - FSA. Nu de koerden onderweg zijn, kan het zijn dat Turkije ook ineens haast gaat maken met de bevrijding.
Salafisten vervangen door Salafisten?, wat een bevrijding!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 26 oktober 2016 @ 20:59:35 #242
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166227689
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

laat ze lekker hun bloed offeren buiten koerdische gebieden door als huurling van de VS te gedragen omdat ze een worst wordt voorgehouden.
_O- _O-
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166227782
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

_O- _O-
ja toch? ik kan het niet anders zien. ze zullen nooit aanspraak maken op raqqa, maar ze doen het alleen om de amerikanen te pleasen, zodat ze hen op andere fronten zullen backen. biji koerdistan ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166227797
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Salafisten vervangen door Salafisten?, wat een bevrijding!
assad retoriek *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 26 oktober 2016 @ 21:03:30 #245
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166227836
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 21:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja toch? ik kan het niet anders zien. ze zullen nooit aanspraak maken op raqqa, maar ze doen het alleen om de amerikanen te pleasen, zodat ze hen op andere fronten zullen backen. biji koerdistan ^O^
Maakt mij niet uit, laat die salafis en commies hun maar moe maken. Verdienen de commies wel na Hasakah.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166228847
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 21:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

assad retoriek *O*
Wilders <3 Assad ;)
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166228976
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 21:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja toch? ik kan het niet anders zien. ze zullen nooit aanspraak maken op raqqa, maar ze doen het alleen om de amerikanen te pleasen, zodat ze hen op andere fronten zullen backen. biji koerdistan ^O^
Heb je er nooit bij stilgestaan dat Amerika van koers is veranderd en de soennitische gebieden in Irak onder Koerden wil plaatsen als Koerdistan 1. Sommige soenni gebieden in Syrie onder Koerdistan 2.

Na de recente Turkse acties zijn zij een onbetrouwbaar partner voor VS gebleken en gooit VS het op een Koerdistan als machtsevenwicht en destabilisatiefactor voor Turkije en Iran.

Koerden zijn seculier en hun legers worden vertrouwd onder sunni arabieren. Winwin voor VS.
pi_166230116
quote:
10s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 20:49 schreef Slayage het volgende:
de VS gaat de YPG gebruiken om richting raqqa te gaan. wat verrassend.

https://twitter.com/ReutersWorld/status/791319093878161409
N wie hadden ze anders moeten gebruiken?
pi_166230643
Clinton mag dan een trackrecord van interventies hebben als senator en SoS, maar als POTUS is ze onderhevig aan allerlei politieke- en militaire afwegingen die een interventie in Syri haast onmogelijk maken.

Niets meer dan verkiezingsretoriek en gespeelde hardheid.
pi_166231427
S O naar die toerkoes echte soldaten, fack alle koerdis die achter aanslagen zaten.
Maten, dat doen we met 2 ja, maar praat je over Palestina neem dan ook je Zuidelijke Sahara mee ja, want anders is dat hypocriet, iets wat je vaak bij berbers ziet.
Turkije is onze trots, Koerden zijn welkom maar zei denken fock de turkish cops
Want ze willen een eigen land, al moet heel Turkije in brand, het leet van de Turken word niet aan gedacht, dat is de kracht van de koerdische macht

Maar Turkije is een leeuw, maakt van een mug een spreeuw, zo gaan we door, tot we in heel de wereld zingen in koor TURKEI ALTIJD NOEMER 1

(mijn nieuwe rap)
  woensdag 26 oktober 2016 @ 22:48:59 #253
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166231525
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 22:46 schreef Zalmplaat010 het volgende:
S O naar die toerkoes echte soldaten, fack alle koerdis die achter aanslagen zaten.
Maten, dat doen we met 2 ja, maar praat je over Palestina neem dan ook je Zuidelijke Sahara mee ja, want anders is dat hypocriet, iets wat je vaak bij berbers ziet.
Turkije is onze trots, Koerden zijn welkom maar zei denken fock de turkish cops
Want ze willen een eigen land, al moet heel Turkije in brand, het leet van de Turken word niet aan gedacht, dat is de kracht van de koerdische macht

Maar Turkije is een leeuw, maakt van een mug een spreeuw, zo gaan we door, tot we in heel de wereld zingen in koor TURKEI ALTIJD NOEMER 1

(mijn nieuwe rap)
:') :') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166231528
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 22:46 schreef Zalmplaat010 het volgende:
S O naar die toerkoes echte soldaten, fack alle koerdis die achter aanslagen zaten.
Maten, dat doen we met 2 ja, maar praat je over Palestina neem dan ook je Zuidelijke Sahara mee ja, want anders is dat hypocriet, iets wat je vaak bij berbers ziet.
Turkije is onze trots, Koerden zijn welkom maar zei denken fock de turkish cops
Want ze willen een eigen land, al moet heel Turkije in brand, het leet van de Turken word niet aan gedacht, dat is de kracht van de koerdische macht

Maar Turkije is een leeuw, maakt van een mug een spreeuw, zo gaan we door, tot we in heel de wereld zingen in koor TURKEI ALTIJD NOEMER 1

(mijn nieuwe rap)
Muziek
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_166231558
quote:
Somali is straatarm, zo'n soldaat met 'n vlaggetje in z'n hand is geen gevaar, zijn met een simpele drone van de VS zo uit te schakelen. :P
pi_166233474
pi_166233618
quote:
1s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 21:35 schreef KebabRemovalTeam het volgende:
Koerden zijn seculier en hun legers worden vertrouwd onder sunni arabieren. Winwin voor VS.
En dat gaat helemaal niet werken. Denk je dat Soennieten, die willens en wetens met IS in zee gaan, opeens seculieren gaan vertrouwen?

Nee, ze willen altijd de macht in handen hebben. Bij de oprichting van een nieuwe staat in Irak in 2004 hebben zowel de sjiieten als koerden bij de soennieten gesmeekt om mee te doen met die regering. Ze willen niet "onderdeel van" zijn, ze willen niet meeregeren, ze willen alleen regeren.

Beste oplossing is om ze een staat te geven in Ramadi en Anbar en dat ze daar lekker kunnen aanmodderen in de woestijn.
pi_166235670
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 00:35 schreef Peunage het volgende:

[..]

En dat gaat helemaal niet werken. Denk je dat Soennieten, die willens en wetens met IS in zee gaan, opeens seculieren gaan vertrouwen?

Nee, ze willen altijd de macht in handen hebben. Bij de oprichting van een nieuwe staat in Irak in 2004 hebben zowel de sjiieten als koerden bij de soennieten gesmeekt om mee te doen met die regering. Ze willen niet "onderdeel van" zijn, ze willen niet meeregeren, ze willen alleen regeren.

Beste oplossing is om ze een staat te geven in Ramadi en Anbar en dat ze daar lekker kunnen aanmodderen in de woestijn.
Deze man snapt. Woke af.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_166237421
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 22:46 schreef Zalmplaat010 het volgende:
S O naar die toerkoes echte soldaten, fack alle koerdis die achter aanslagen zaten.
Maten, dat doen we met 2 ja, maar praat je over Palestina neem dan ook je Zuidelijke Sahara mee ja, want anders is dat hypocriet, iets wat je vaak bij berbers ziet.
Turkije is onze trots, Koerden zijn welkom maar zei denken fock de turkish cops
Want ze willen een eigen land, al moet heel Turkije in brand, het leet van de Turken word niet aan gedacht, dat is de kracht van de koerdische macht

Maar Turkije is een leeuw, maakt van een mug een spreeuw, zo gaan we door, tot we in heel de wereld zingen in koor TURKEI ALTIJD NOEMER 1

(mijn nieuwe rap)
Gewoon je mond houden.
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 27 oktober 2016 @ 11:15:26 #260
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166237578
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2016 22:46 schreef Zalmplaat010 het volgende:
S O naar die toerkoes echte soldaten, fack alle koerdis die achter aanslagen zaten.
Maten, dat doen we met 2 ja, maar praat je over Palestina neem dan ook je Zuidelijke Sahara mee ja, want anders is dat hypocriet, iets wat je vaak bij berbers ziet.
Turkije is onze trots, Koerden zijn welkom maar zei denken fock de turkish cops
Want ze willen een eigen land, al moet heel Turkije in brand, het leet van de Turken word niet aan gedacht, dat is de kracht van de koerdische macht

Maar Turkije is een leeuw, maakt van een mug een spreeuw, zo gaan we door, tot we in heel de wereld zingen in koor TURKEI ALTIJD NOEMER 1

(mijn nieuwe rap)
Dafuq did I just read!?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166237970
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 00:35 schreef Peunage het volgende:

[..]

En dat gaat helemaal niet werken. Denk je dat Soennieten, die willens en wetens met IS in zee gaan, opeens seculieren gaan vertrouwen?

Nee, ze willen altijd de macht in handen hebben. Bij de oprichting van een nieuwe staat in Irak in 2004 hebben zowel de sjiieten als koerden bij de soennieten gesmeekt om mee te doen met die regering. Ze willen niet "onderdeel van" zijn, ze willen niet meeregeren, ze willen alleen regeren.

Beste oplossing is om ze een staat te geven in Ramadi en Anbar en dat ze daar lekker kunnen aanmodderen in de woestijn.
Klopt wat je zegt, maar zo werkt het meestal niet. Na IS zal de machtstructuur/regerende elite van de Sunnis vernietigd zijn. Stuurloos en in machtsstrijd die onderling gaat ontstaan na wegvallen van IS, kunnen anderen groeperingen gebruik maken om wil op te leggen. Hoeveel van de Sunni bevolking is nog intact van de oorspronkelijke 17%. Mocht dit onder de 10% zijn gevallen is het over en uit. Denk dat IS laatste doodsklap was voor de Sunni Arabieren in Irak.
  donderdag 27 oktober 2016 @ 12:24:28 #262
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166238682
Conflicts twitterde op donderdag 27-10-2016 om 12:16:19 SYRIA: Erdogan says Turkish offensive will target Syrian towns of Manbij (SDF-held) & Raqqa (IS-held)- @DailyStarLeb https://t.co/yLBy5uLHuc reageer retweet
clickclickderrp twitterde op donderdag 27-10-2016 om 12:23:33 @Conflicts @DailyStarLeb There are coalition troops in Manbij currently training local hold forces, as pointed out out by LTG Townsend. reageer retweet
Shit is aan, bitches!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166240027
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 12:24 schreef DustPuppy het volgende:
Conflicts twitterde op donderdag 27-10-2016 om 12:16:19 SYRIA: Erdogan says Turkish offensive will target Syrian towns of Manbij (SDF-held) & Raqqa (IS-held)- @DailyStarLeb https://t.co/yLBy5uLHuc reageer retweet
clickclickderrp twitterde op donderdag 27-10-2016 om 12:23:33 @Conflicts @DailyStarLeb There are coalition troops in Manbij currently training local hold forces, as pointed out out by LTG Townsend. reageer retweet
Shit is aan, bitches!
Hoe denken ze bij Raqqa te komen?
Het nieuwe plan van Turkije is denk ik om heel noordelijk Syri te veroveren op IS en de koerden
pi_166240196
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:40 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Hoe denken ze bij Raqqa te komen?
Het nieuwe plan van Turkije is denk ik om heel noordelijk Syri te veroveren op IS en de koerden
Nee ze gaan het annexeren.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166240217
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:49 schreef HSG het volgende:

[..]

Nee ze gaan het annexeren.
Turken willen geen radicale arabieren in hun land. Dus die kans is nihil
pi_166240243
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:51 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Turken willen geen radicale arabieren in hun land. Dus die kans is nihil
Om dat te voorkomen hebben ze al genoeg ervaring opgedaan met de Armeense genocide.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166240250
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:52 schreef HSG het volgende:

[..]

Om dat te voorkomen hebben ze al genoeg ervaring opgedaan met de Armeense genocide.
Er is nooit een genocide geweest, en sowieso is dit erg offtopic.
pi_166240257
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:53 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Er is nooit een genocide geweest, en sowieso is dit erg offtopic.
Geen genocide? Ben je Turks?
pi_166240266
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:53 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Geen genocide? Ben je Turks?
Vader is turks mn moeder komt uit NL
  donderdag 27 oktober 2016 @ 13:54:16 #270
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166240271
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:53 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Er is nooit een genocide geweest, en sowieso is dit erg offtopic.
Oh shit, here we go...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166240308
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:54 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Vader is turks mn moeder komt uit NL
Hmm onken je dan ook het slavernij verleden van NL? Dat zou wel beetje consequent zijn dan.
  donderdag 27 oktober 2016 @ 13:58:14 #272
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166240349
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:56 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Hmm onken je dan ook het slavernij verleden van NL? Dat zou wel beetje consequent zijn dan.
En de politionele acties in Nederlands-Indi zijn uiteraard ook niet gebeurd.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166240360
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:58 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

En de politionele acties in Nederlands-Indi zijn uiteraard ook niet gebeurd.
Niet als je consequent bent. Wel als je hypocriet bent :o

Maar offtopic :D
pi_166240362
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:58 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

En de politionele acties in Nederlands-Indi zijn uiteraard ook niet gebeurd.
En ZP is wel/niet racistisch?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 27 oktober 2016 @ 14:02:19 #275
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166240415
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:58 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

En ZP is wel/niet racistisch?
Oh die is lastig. Dat gaat botsen dan.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166240492
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 13:53 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Er is nooit een genocide geweest, en sowieso is dit erg offtopic.
Bewijzen genoeg. Erdogan is een oorlogszuchtige racist.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166240552
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 14:07 schreef HSG het volgende:

[..]

Bewijzen genoeg. Erdogan is een oorlogszuchtige racist.
Er is toch een topic daarover, waarom ga je daar dit niet discussiren?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 27 oktober 2016 @ 14:14:27 #278
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166240639
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 14:10 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Er is toch een topic daarover, waarom ga je daar dit niet discussiren?
Het feit dat daar berhaupt een discussie over loopt is al droevig genoeg.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166240697
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 14:14 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Het feit dat daar berhaupt een discussie over loopt is al droevig genoeg.
Het feit dat de ontkenners deze discussie aan het winnen zijn en/of al hebben gewonnen is een feit :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 27 oktober 2016 @ 14:21:00 #280
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166240750
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 14:17 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Het feit dat de ontkenners deze discussie aan het winnen zijn en/of al hebben gewonnen is een feit :)
Hoezo? Dat zie ik nergens terug. Ik zie alleen een groep droeftoeters die willens en weten hun eigen geindoctrineerde versie van de geschiedenis willen aan houden terwijl de rest van de wereld zoiets heeft van: "Whatever dudes".

Daarbij heeft iedereen recht op zijn mening, maar niet op zijn eigen feiten.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166241109
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 14:21 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Hoezo? Dat zie ik nergens terug. Ik zie alleen een groep droeftoeters die willens en weten hun eigen geindoctrineerde versie van de geschiedenis willen aan houden terwijl de rest van de wereld zoiets heeft van: "Whatever dudes".

Daarbij heeft iedereen recht op zijn mening, maar niet op zijn eigen feiten.
jaaaja, whatever dudes ja. Nobody cares. Go cry somewhere else. This is not a cry topic, this is Irak&Syria topic.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 27 oktober 2016 @ 18:57:46 #282
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166245301
Jihadisten uit Souran gestampt.

MIG29_ twitterde op donderdag 27-10-2016 om 15:12:13 Hama , Breaking My sourceSAA Tiger Forces control Souran Town .Heavy clashes around north TownMilitatns will reattack.Thats it 4:10 pm reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 27 oktober 2016 @ 20:50:43 #283
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166248038
MIG29_ twitterde op donderdag 27-10-2016 om 20:26:48 Tiger forces erected Artillery inside Souran , and Start Fuc** militants in Lahaya , Bouida , Tall bzam , Taibat Emam .. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166248227
Dikke Burn Party daaro
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 27 oktober 2016 @ 20:58:07 #285
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166248268
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 20:56 schreef IPA35 het volgende:
Dikke Burn Party daaro
Kebab removal op enzo.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 27 oktober 2016 @ 21:03:16 #286
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166248437
sayed_ridha twitterde op woensdag 26-10-2016 om 17:49:17 Mihrac Ural, leader of Syrian Resistance (for Liberation of Liwa Iskenderun) survived IED assassination attempt in… https://t.co/4SAnsZvcr4 reageer retweet
Mihrac Ural heeft een aanslag overleefd
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166249030
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:03 schreef Zahreddine het volgende:
sayed_ridha twitterde op woensdag 26-10-2016 om 17:49:17 Mihrac Ural, leader of Syrian Resistance (for Liberation of Liwa Iskenderun) survived IED assassination attempt in… https://t.co/4SAnsZvcr4 reageer retweet
Mihrac Ural heeft een aanslag overleefd
Damn leeft hij nog? Ik dacht dat hij paar maanden geleden al was omgekomen...
  donderdag 27 oktober 2016 @ 21:20:34 #288
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166249080
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:19 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Damn leeft hij nog? Ik dacht dat hij paar maanden geleden al was omgekomen...
Die heeft zeven levens man.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166249139
RamiAILoIah twitterde op donderdag 27-10-2016 om 20:49:25 Spiteful Kurds (whom were once victims of chemical weapons) burning their own people in #Iraq with #USA White phosp… https://t.co/NXuXJNkNDu reageer retweet


Eerstvolgende Koerd die slecht spreekt over Saddam kan je nu makkelijker aanpakken. Saddam was niet zo slecht en de Koerden kijken en lachen toe hoe Amerikanen chemische troep op de Arabieren van Mosul neer knallen.
pi_166249236
quote:
Over 60 civilians have been killed and at least 200 injured during three days of US-led coalition airstrikes on residential areas in Mosul, the Russian military reported.
“There were numerous attacks of the US-led coalition targeting residential areas, schools, and other civilian objects both in Mosul and in other parts of the Iraqi Nineveh Governorate,” Gen. Sergey Rudskoy, head of Operations in the Russian General Staff, told journalists on Tuesday.

“We are closely monitoring the situation around Mosul. So far we see no substantial progress in liberating this city from the terrorists of ISIS,” he added, referring to the terrorist organization Islamic State by its former name.
https://www.rt.com/news/364045-mosul-airstrikes-civilians-killed/
pi_166249976
Wat denken jullie, nu Clinton de baas word in USA?

zowel uit amerika als uit europa willen ze assad eigenlijk weg hebben ik denk dat de Turkish FSA steeds meer terrein gaat winnen, en europa en amerika dit plan steunen om vanuit het noorden de T FSA steeds verder uit te breiden (denk nog de enige haalbare oplossing voor vrede)
pi_166250217
Iraqi Offensive South of Mosul Stalls as ISIS Resistance Grows


quote:
After 10 days of upbeat reports on the invasion of Mosul, Iraqi special forces south of the city have run into their first major obstacle, with heavy resistance from ISIS forcing them to pause their advance and wait for additional reinforcements.

While officials are treating this as a brief pause, it effectively means that ISIS has temporarily broken the southern advance into Mosul, and that only the northern advance, the Kurdish forces are still approaching the city.

That could be a huge problem for the Iraqi government, as in addition to fighting ISIS they’re in a bit of a territorial battle with the Kurdish Peshmerga. The Kurds have annexed a lot of territory they’ve captured, and that could make the Mosul offensive something of a race.

It also raises concerns about the Iraqi military’s readiness for the offensive, as in the past they have not reacted well to military setbacks. The ISIS forces have been deploying a large number of car bombs to try to slow the offensive, and the addition of machine gun and sniper fire has ultimately stopped the advance.
http://news.antiwar.com/2(...)is-resistance-grows/
pi_166250841
Gelukkig bestaan er nog geen automatisch rijdende auto's, anders zou ik in Irak echt niet meer naast een controlepost durven te staan..
pi_166251092
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 22:09 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Gelukkig bestaan er nog geen automatisch rijdende auto's, anders zou ik in Irak echt niet meer naast een controlepost durven te staan..
je hebt drone's toch. Een vbied drone :)
Eigenlijk moet zo een vrachtwagen ook op afstand bestuurbaar zijn.
Daarnaast merk je toch niks als zo een vbied explodeert.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166253064
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:43 schreef Gulmez het volgende:
Wat denken jullie, nu Clinton de baas word in USA?

vrouw achter de stuur, bloed aan de muur.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166253192
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:19 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Damn leeft hij nog? Ik dacht dat hij paar maanden geleden al was omgekomen...
dat dacht ik ook

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166255586
quote:
(ANTIMEDIA) Mosul, Iraq — The Iraqi-led push to eject ISIS from its last remaining stronghold of Mosul stalled this week, with one U.S. analyst describing the effort thus far as a “wobble.”
“Islamic State fighters on Wednesday kept up their fierce defense of the southern approaches to Mosul,” Reuters reports, “which has held up troops on the southern front and forced an elite army unit east of the city to put its more rapid advance on hold.”
The battle for Mosul, which launched on October 17 and is being spearheaded by the Iraqi military, is expected by most analysts to last weeks, if not months. The United States, which leads a coalition backing the effort, spoke highly of Iraq’s ability to lead the fight at the start of the campaign. But after a week and a half of fighting, ISIS (Daesh) militants have shown they won’t be driven from Mosul easily.
“As Iraqi forces move closer to Mosul, we see that Daesh resistance is growing stronger,” Major Chris Parker, coalition spokesperson, said.
Going beyond sheer ability, some Kurdish fighters, who make up around 10,000 of the 50,000 soldiers taking part in the Iraqi-led campaign, are beginning to doubt whether the Iraqis have the will to get the job done.
“After the first day, the Iraqi army was unable to take a single meter of (Islamic State) territory successfully,” Kurdish Colonel Mahdi Younis told USA Today. “No one should expect the least success from the Iraqi army. They have no will to fight.”
Campbell MacDiarmid, the USA Today journalist who was interviewing Younis in his office at an outpost 70 miles south of Mosul, noted a pile of cell phones on the colonel’s desk.
“Deserters,” Younis told MacDiarmid, explaining that the devices were taken off Iraqi soldiers trying to get past checkpoints. In the hallway outside Younis’ office, men were standing against the wall, McDiarmid reports in the article.
“These are the lions which escaped,” Younis said of the men.
Michael Knights of the Washington Institute for Near East Policy called the early stages of the battle for Mosul a “wobble” while pointing out to USA Today that the Kurds — who are now questioning Iraq’s ability to lead the fight — were, themselves, purged from Mosul by ISIS last year.
“Now the Iraqi army is facing the same challenges trying to push forward into the same terrain,” he said.
Whatever the hardships, however, Iraq has pledged to see the job through.
“These forces that are liberating you today,” Iraqi Prime Minister Haider al-Abadi told the residents of Mosul as the campaign launched, “they have one goal in Mosul, which is to get rid of Daesh and secure your dignity. God willing, we shall win.”
http://theantimedia.org/battle-mosul-stalls-iraqi/
pi_166255722
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op donderdag 27-10-2016 om 20:49:25 Spiteful Kurds (whom were once victims of chemical weapons) burning their own people in #Iraq with #USA White phosp… https://t.co/NXuXJNkNDu reageer retweet
[ afbeelding ]

Eerstvolgende Koerd die slecht spreekt over Saddam kan je nu makkelijker aanpakken. Saddam was niet zo slecht en de Koerden kijken en lachen toe hoe Amerikanen chemische troep op de Arabieren van Mosul neer knallen.
Tja, je kunt ook afvragen waarom de Arabieren in Mosul nu chemische troep koppen... hebben ze misschien zelf fouten gemaakt?
  Trouwste user 2022 vrijdag 28 oktober 2016 @ 07:00:56 #299
7889 tong80
Spleenheup
pi_166255903
Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties wil zo snel mogelijk een onafhankelijk onderzoek naar een aanval op een school in het noordwesten van Syri waarbij zeker 35 doden zijn gevallen. De aanval "was mogelijk een oorlogsmisdaad", zei hij.

Bij het bombardement woensdag kwamen volgens UNICEF 22 leerlingen en zes leerkrachten om het leven. Het was mogelijk de dodelijkste aanval op een school in Syri sinds het begin van de burgeroorlog, ruim vijf jaar geleden.

VN-chef Ban zei dat dergelijke gruweldaden blijven plaatsvinden "omdat de verantwoordelijken, of zij zich aan de kant van het regime of aan die van de rebellen scharen, geen gerechtigheid vrezen".

De Syrische oppositie, Frankrijk en de Verenigde Staten stellen het regime of Rusland verantwoordelijk voor de aanval op de school. Rusland wijst iedere betrokkenheid van de hand.

VN-chef: aanval Syrische school 'mogelijk oorlogsmisdaad'

:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 07:26:56 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166255971
Offensief richting Deir Hafer komt eraan van de SAA. Is wel slim, voorkomt gelijk dat Erdolf en zijn matties het te veel op de heupen krijgen richting Raqqa.
pi_166259503
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 07:26 schreef Richestorags het volgende:
Offensief richting Deir Hafer komt eraan van de SAA. Is wel slim, voorkomt gelijk dat Erdolf en zijn matties het te veel op de heupen krijgen richting Raqqa.
wat heb je met je heup de laatste tijd?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')