abonnement Unibet Coolblue
pi_166158071
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:36:16 #2
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166158161
Make Syria Great Again!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166158460
Hoe gaat het met Mosul?
pi_166158685
quote:
Het gevaar komt alleen uit Salafistische hoek, die gaan we allemaal terugsturen naar de holen waar ze van komen. Make no mistake, salafisten hebben geen plaats in een toekomstig syrie
Begrijp je dan niet dat het salafisme als politiek-religieuze stroming enkel een instrument is van externe machten? Het werd in de jaren '60 door de Saoedi's gebruikt om een ideologisch tegenwicht te bieden aan het oprukkende socialisme van Nasser; in de jaren '80 door de Amerikanen om de Sovjets uit Afghanistan te verdrijven en nu om de Iraanse hegemonie in het Middenoosten te doorbreken.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:48:47 #5
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166158699
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:42 schreef TheJanitor het volgende:
Hoe gaat het met Mosul?
Gaat goed, IS heeft al 40 dorpen verloren rond Mosul.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:51:31 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166158856
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:48 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Begrijp je dan niet dat het salafisme als politiek-religieuze stroming enkel een instrument is van externe machten? Het werd in de jaren '60 door de Saoedi's gebruikt om een ideologisch tegenwicht te bieden aan het oprukkende socialisme van Nasser; in de jaren '80 door de Amerikanen om de Sovjets uit Afghanistan te verdrijven en nu om de Iraanse hegemonie in het Middenoosten te doorbreken.
Dat weet ik al jaren. Daarom moeten de saudis en hun clerici aan de galg worden gehangen voor het vergiftigen van mensen hun denkbeeld.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:00:44 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166159337
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dat weet ik al jaren. Daarom moeten de saudis en hun clerici aan de galg worden gehangen voor het vergiftigen van mensen hun denkbeeld.
En hun geldstroom ontnomen door het overstappen op alternatieve vormen van energie.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:01:23 #8
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166159369
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En hun geldstroom ontnomen door het overstappen op alternatieve vormen van energie.
Dat ook ja.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:12:04 #9
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166159760
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:15:05 #10
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166159900
Nice map, long way to go
Say what?
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:16:01 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166159936
quote:
Eindelijk _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:19:07 #12
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166160061
GeopoliticsWar twitterde op zondag 23-10-2016 om 21:36:42 #Turkish-backed #FSA brigade commander Khalid bin Khanazeer sent to his virgins in hell by #SDF fighters in #Syria. https://t.co/rfXgrMtUmL reageer retweet
Say what?
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:20:53 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166160140
Overigens werden Bashiqa en Hammam al-Alil al op de eerste dag van het offensief bevrijd verklaard, dat bleek wel erg voorbarig.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166160391
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:51 schreef Zahreddine het volgende:
Dat weet ik al jaren. Daarom moeten de saudis en hun clerici aan de galg worden gehangen voor het vergiftigen van mensen hun denkbeeld.
Als het de Saoedi's niet zijn dan zijn het wel de Amerikanen, Qataris, Turken of Pakistani's. Het salafisme zal een aantrekkelijk instrument blijven voor externe machten. Gelukkig heeft het ook een keerzijde, en zien we dat al deze landen nu gebukt gaan onder de gevolgen ervan. Het salafisme als stroming is te zwak om een sterk en onafhankelijk positie in te nemen in de regio, en daarom blijven de soennieten gebruikt worden als speelballen. Waarom denk je dat de Syrische regering honderden salafisten amnestie verleende aan het begin van de oorlog?

De enige uitzondering vormt de Moslimbroederschap, die wel de intellectuele capaciteiten heeft om als onafhankelijke kracht te fungeren, maar die zijn inmiddels monddood gemaakt met dank aan de Saoedi's en Emirati's. Wat nu rest zijn tientallen versplinterde groeperingen die, ondanks dat ze gesteund worden door de grootste economische machten in de regio, nooit een homogene geheel zullen vormen die het hoofd kan bieden aan de intrinsieke kracht die uitgaat van de Iraanse alliantie.

Daarom zullen de Saoedi's altijd het onderspit delven tegen Iran.
  zondag 23 oktober 2016 @ 22:36:50 #15
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166160776
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:20 schreef Szura het volgende:
Overigens werden Bashiqa en Hammam al-Alil al op de eerste dag van het offensief bevrijd verklaard, dat bleek wel erg voorbarig.
Sws die hele 'slag om Mosul', die moet in feite nog beginnen en kan nog wel even duren, je bent zo 3 maand verder
Say what?
  maandag 24 oktober 2016 @ 08:26:11 #17
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166165816
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 22:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Als het de Saoedi's niet zijn dan zijn het wel de Amerikanen, Qataris, Turken of Pakistani's. Het salafisme zal een aantrekkelijk instrument blijven voor externe machten. Gelukkig heeft het ook een keerzijde, en zien we dat al deze landen nu gebukt gaan onder de gevolgen ervan. Het salafisme als stroming is te zwak om een sterk en onafhankelijk positie in te nemen in de regio, en daarom blijven de soennieten gebruikt worden als speelballen. Waarom denk je dat de Syrische regering honderden salafisten amnestie verleende aan het begin van de oorlog?

De enige uitzondering vormt de Moslimbroederschap, die wel de intellectuele capaciteiten heeft om als onafhankelijke kracht te fungeren, maar die zijn inmiddels monddood gemaakt met dank aan de Saoedi's en Emirati's. Wat nu rest zijn tientallen versplinterde groeperingen die, ondanks dat ze gesteund worden door de grootste economische machten in de regio, nooit een homogene geheel zullen vormen die het hoofd kan bieden aan de intrinsieke kracht die uitgaat van de Iraanse alliantie.

Daarom zullen de Saoedi's altijd het onderspit delven tegen Iran.
Goede analyse :). Het vrijlaten van die Salafisten is overigens wel een dure gok geweest van de Syrische regering. Tussen die gasten zaten o.a. wat kopstukken van Jaish al-Islam, waarvan het bevechten in oost Ghouta vele manschappen vereist. Manschappen die, indien ingezet in Aleppo, allang de slag om Aleppo hadden beslist.
pi_166166144
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Gaat goed, IS heeft al 40 dorpen verloren rond Mosul.
Dat is mooi om te horen. Hopelijk pakken ze goed door.
pi_166166809
Het schijnt dat Erdoğan Nusrah uit Aleppo gaat verwijderen voor Russische steun om in Noord Syri volledig vrij de Koerdische YPG eruit te meppen. Dat is de deal. Paar jihadi-Nusrah FBpaginas en sympathisanten flippen hem al en zien een bewijs dat Erdoğan helemaal geen goede Moslimleider is. Zoals MB-sympathisanten wel menen bijv (politieke islam-light).

Ik zag Erdoğans toespraak en hij zinspeelt wel op die deal met Poetin. Opeens gaan de belangen van Aleppo bevolking voor alles. En zo verkoopt die dat Nusrah in belang van bevolking met vertrekken. Heeft ie gelijk in en was vanaf dag 1 al zo. Krijgt ie vrijspel van de Russen om ook vanuit de lucht de YPG op Syrische grond tot hompjes vlees te verpulveren. Ben wel benieuwd over hoe Erdoğan denkt de Nusrah uit Aleppo te krijgen. Heeft ie hele loyale rebellen nodig namelijk. En het kan goed de doodsteek zijn en dat Aleppo snel definitief in handen van Assad valt. Er gaat bij de rebellen en grote splitsing plaatsvinden: zij die zich aan Turkije vastklampen en die zich ervan af keren. Zal ook wat overlopers tot gevolg hebben.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166167212
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:14 schreef Aloulu het volgende:

Ik zag Erdoğans toespraak en hij zinspeelt wel op die deal met Poetin.
welke toespraak? ik volg de turkse politiek ook niet meer zo tegenwoordig.

wel aannemelijk overigens, dat ze willen dealen met de russen, omdat zij de enige zijn die hebben laten zien de wil te hebben om het verschil te maken in het syrie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167218
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:14 schreef Aloulu het volgende:
Het schijnt dat Erdoğan Nusrah uit Aleppo gaat verwijderen voor Russische steun om in Noord Syri volledig vrij de Koerdische YPG eruit te meppen. Dat is de deal. Paar jihadi-Nusrah FBpaginas en sympathisanten flippen hem al en zien een bewijs dat Erdoğan helemaal geen goede Moslimleider is. Zoals MB-sympathisanten wel menen bijv (politieke islam-light).

Ik zag Erdoğans toespraak en hij zinspeelt wel op die deal met Poetin. Opeens gaan de belangen van Aleppo bevolking voor alles. En zo verkoopt die dat Nusrah in belang van bevolking met vertrekken. Heeft ie gelijk in en was vanaf dag 1 al zo. Krijgt ie vrijspel van de Russen om ook vanuit de lucht de YPG op Syrische grond tot hompjes vlees te verpulveren. Ben wel benieuwd over hoe Erdoğan denkt de Nusrah uit Aleppo te krijgen. Heeft ie hele loyale rebellen nodig namelijk. En het kan goed de doodsteek zijn en dat Aleppo snel definitief in handen van Assad valt. Er gaat bij de rebellen en grote splitsing plaatsvinden: zij die zich aan Turkije vastklampen en die zich ervan af keren. Zal ook wat overlopers tot gevolg hebben.
Dat deed Hitler ook vroeger met de Sovjet-Unie.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166167254
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:48 schreef HSG het volgende:

[..]

Dat deed Hitler ook vroeger met de Sovjet-Unie.
iedereen doet aan real politik (stappen nemen, die je onder ideale omstandigheden niet zou nemen). hoef je geen hitler noch stalin voor te zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167348
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

iedereen doet aan real politik (stappen nemen, die je onder ideale omstandigheden niet zou nemen). hoef je geen hitler noch stalin voor te zijn.
En daarna lekker genocide onder de Koerden plegen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166167369
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:58 schreef HSG het volgende:

[..]

En daarna lekker genocide onder de Koerden plegen.
nee daarvoor al, als het even kan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:05:55 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166167454
Belangrijke heuvel ingenomen, waardoor SAA de vuurcontrole richting 1070 vergroot

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166167461
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

nee daarvoor al, als het even kan.
En het later weer ontkennen.
pi_166167492
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:05 schreef Szura het volgende:
Belangrijke heuvel ingenomen, waardoor SAA de vuurcontrole richting 1070 vergroot

[ afbeelding ]
waarom hebben ze zo veel moeite om dat 1070 in te nemen, is het omdat ze het gebied niet plat willen gooien vanwege de strategische ligging?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167494
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:06 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

En het later weer ontkennen.
;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:10:30 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166167531
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom hebben ze zo veel moeite om dat 1070 in te nemen, is het omdat ze het gebied niet plat willen gooien vanwege de strategische ligging?
Geen idee. Wel weet ik dat het allemaal veel te lang heeft geduurd voordat die buffer is vergroot. Alweer :'). En straks weer op de blaren zitten natuurlijk. Faalhazen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:21:08 #31
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_166167695
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_166167710
quote:
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166167733
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Geen idee. Wel weet ik dat het allemaal veel te lang heeft geduurd voordat die buffer is vergroot. Alweer :'). En straks weer op de blaren zitten natuurlijk. Faalhazen.
misschien zitten daar een aantal baathistische families vast en mogen ze het gebied daarom niet platgooien :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 24 oktober 2016 @ 11:25:50 #34
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_166167759
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

:Y)
;)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  maandag 24 oktober 2016 @ 12:01:44 #35
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166168637
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 11:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien zitten daar een aantal baathistische families vast en mogen ze het gebied daarom niet platgooien :P
Maar het draait vooral om Hikma, als ze dat niet heroveren kunnen ze blijkbaar ook niet 1070 in z'n geheel heroveren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166170304
NewsHunting1 twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:30:31 #EuphratesShield Tal Rifat and Al Bab operations will be carried out simulteonusly and al Bab operation started tod… https://t.co/C7On7SHJdk reageer retweet
AhmadAlkhtiib twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:32:25 #FSA Backed by #Turkish forces take control on the Farms of Alsheikh Ali and The village of Al jeep in the north countryside of #Aleppo reageer retweet
Eindelijk weer wat actie richting Al-Bab.
pi_166171050
quote:
_O_

Salve Regina is ook wel een goede. Maar die is dan beter voor na het gevecht.

Maar dit is ook een hele mooie.



[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2016 14:18:26 ]
pi_166171245
sayed_ridha twitterde op maandag 24-10-2016 om 14:09:44 Sham Front spokesperson "Abo Firas" says the group has stopped Tell Rifaat operation & will turn attention to al-Bab https://t.co/uugh5IhF9E reageer retweet
:').
pi_166173477
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 14:27 schreef zarGon het volgende:
sayed_ridha twitterde op maandag 24-10-2016 om 14:09:44 Sham Front spokesperson "Abo Firas" says the group has stopped Tell Rifaat operation & will turn attention to al-Bab https://t.co/uugh5IhF9E reageer retweet
:').
kennelijk ligt dat gevoelig bij sommige milities, mede arabische milities bevechten.
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 13:35 schreef zarGon het volgende:
NewsHunting1 twitterde op maandag 24-10-2016 om 12:30:31 #EuphratesShield Tal Rifat and Al Bab operations will be carried out simulteonusly and al Bab operation started tod… https://t.co/C7On7SHJdk reageer retweet
dat zal moeten blijken of ze ook richting tal rifaat zullen gaan. ik denk dta het voor de turken niet zo gek veel uitmaakt of het sdf een paar dorpen meer of minder heeft in noord aleppo. main target is uiteraard dat de cantons niet verenigd worden en dat zullen ze sowieso bereiken als al bab is ingenomen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166173582
ach, sdf zal zich wel ingegraven hebben in Tel Rifat, wat volgens mij betekent dat ze hierom ook niet verder kunnen rukken naar Al Bab om de kantons te kunnen verbinden. Nu kan T-FSA zonder haast Al-Bab overnemen zonder concurrentie.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166173653
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:32 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ach, sdf zal zich wel ingegraven hebben in Tel Rifat, wat volgens mij betekent dat ze hierom ook niet verder kunnen rukken naar Al Bab om de kantons te kunnen verbinden. Nu kan T-FSA zonder haast Al-Bab overnemen zonder concurrentie.
laatst hadden sneaky een paar dorpen ingenomen richting al bab, dus ik weet niet of ze niet in staat zijn om verder te rukken.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166173683
quote:
10s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

laatst hadden sneaky een paar dorpen ingenomen richting al bab, dus ik weet niet of ze niet in staat zijn om verder te rukken.

[ afbeelding ]
ik hoop dat ze verder gaan rukken, alles en iedereen zal ze vernietigen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166173970
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ik hoop dat ze verder gaan rukken, alles en iedereen zal ze vernietigen.
de assadisten zouden het helemaal niet erg vinden als het sdf de turken saboteren (ik vermoed dat de assadisten het sdf in het geheim sowieso steunen) en ik vermoed dat de assadisten het best prettig vinden dat het sdf als buffer aanwezig tussen hen en TFSA, daarnaast vraag ik me af of isis noch bij machte is tegenstand te bieden tegen wie dan ook. laatst hadden ze zogenaamd hun elite troepen gestuurd richting dabiq, daar hebben we weinig van gemerkt. blijft over dat TFSA die klus dan moet klaren. ik vind het zonde van de energie dat in het sdf gepompt moet worden zolang isis nog staat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166176008
Er is geen verschil tussen Wahabi Salafisme en Mullah (sjiitisch) Salafisme. En een ieder die gelooft in de Baath ideologie kan niet voor mullahs zijn en tegen salafisten, dat is tegenstrijdigheid en zo iemand moet nodig terug de boeken induiken en kijken waar de Baath werkelijkheid voor staat. Het behouden van de Arabische identiteit en het behouden van de Arabische cultuur in onze Arabische staten en het verbinden van de Arabieren en de gastvrije houding richting de Arabieren en iedereen die het Arabisme omarmt. Dit is Baathisme, dat houdt in dat onze loyaliteit gebaseerd is op onze Arabische identiteit en niet op religie. Dat betekent dat wij seculier zijn en niet gebonden zijn aan religieuze boeken (hoewel een Baahist weeldegelijk religieus mag zijn en kan zijn).

Dit is Baathisme en dit is waar Saddam en andere dan hen voor hebben gestreden, dit is waar Nasser voor heeft gestreden en dit is waar Afleq en andere dan hen voor hebben geschreven! Wie dit niet begrijpt en of niet wilt accepteren heeft geen plek in de Arabische natie die seculier is en waar geen plek is voor salafisten en mullahs (sjitische extremisten). In Syri zie ik persoonlijk 2 gevaren, de salafisten zijn momenteel een gevaar voor Syrie op de korte termijn (zelf worden ze er uiteindelijk wel uitgetrapt) en daarna komt het werkelijke probleem; sjietisch extremisme. Gaat Syri een 2e Teheran worden en of gaat Syri zich houden aan de principes van de Baath?
  maandag 24 oktober 2016 @ 18:53:38 #45
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166176094
Baath lijkt niet zo geliefd bij Amerika (en de Saudi's)..
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:15:44 #46
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166176551
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 18:49 schreef JubaUrbicus het volgende:
Er is geen verschil tussen Wahabi Salafisme en Mullah (sjiitisch) Salafisme. En een ieder die gelooft in de Baath ideologie kan niet voor mullahs zijn en tegen salafisten, dat is tegenstrijdigheid en zo iemand moet nodig terug de boeken induiken en kijken waar de Baath werkelijkheid voor staat. Het behouden van de Arabische identiteit en het behouden van de Arabische cultuur in onze Arabische staten en het verbinden van de Arabieren en de gastvrije houding richting de Arabieren en iedereen die het Arabisme omarmt. Dit is Baathisme, dat houdt in dat onze loyaliteit gebaseerd is op onze Arabische identiteit en niet op religie. Dat betekent dat wij seculier zijn en niet gebonden zijn aan religieuze boeken (hoewel een Baahist weeldegelijk religieus mag zijn en kan zijn).

Dit is Baathisme en dit is waar Saddam en andere dan hen voor hebben gestreden, dit is waar Nasser voor heeft gestreden en dit is waar Afleq en andere dan hen voor hebben geschreven! Wie dit niet begrijpt en of niet wilt accepteren heeft geen plek in de Arabische natie die seculier is en waar geen plek is voor salafisten en mullahs (sjitische extremisten). In Syri zie ik persoonlijk 2 gevaren, de salafisten zijn momenteel een gevaar voor Syrie op de korte termijn (zelf worden ze er uiteindelijk wel uitgetrapt) en daarna komt het werkelijke probleem; sjietisch extremisme. Gaat Syri een 2e Teheran worden en of gaat Syri zich houden aan de principes van de Baath?
Antoun Sa'adeh ftw
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166177074
https://mobile.twitter.com/FutuhAlSham/status/790594130682445825

Abrams tank opgeblazen door IS...van achteren...

Ik heb het idee dat de Irakezen de boel niet onder controle hebben...
pi_166177215
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:
https://mobile.twitter.com/FutuhAlSham/status/790594130682445825

Abrams tank opgeblazen door IS...van achteren...

Ik heb het idee dat de Irakezen de boel niet onder controle hebben...
Veel zeggen zeker te zijn dat het Iraakse leger het zelf niet gaat redden. En ondanks dat ze het alleen willen doen noodgedwongen toch de sjitische doodseskaders erbij moeten roepen.

Iraakse leger zijn vooral oppertunisten die met een goed hart komen maar eigenlijk ongetrainde doodnormale burgers zijn.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166177270
Ik zie het nog niet gebeuren dat het Iraakse leger Mosul stad onder controle gaat krijgen.
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:46:43 #50
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166177272
Blah, blah, blah

ISIS uploadde ook stoere filmpjes van Fallujah en daar zijn ze uiteindelijk ook verdreven
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')