Beef Wellington met een fraaie boel ossenhaas erin een idee? Is goed voor te bereiden en past qua klassiekheid wel bij de rest van je gerechtenquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:53 schreef Myraela het volgende:
Ik was al begonnen. Moet alleen nog een hoofdgerecht verzinnen. Tijd is een beetje een probleem, drukke periode voor kerstavond. Weinig tijd om veel voor te bereiden.
Amuse:
Kort gegrilde tonijn in een korstje van sesam en bacon, met een citroenmayonaise
Tartaar van tonijn met een avocado crème
Voorgerecht:
Salade met rode kool en gerookte eend en appel
Hoofdgerecht:
Dessert:
Stoofperen Charlotte
Nog opzoek naar een makkelijk en klassiek hoofdgerecht. Ik kook voor 8 personen.
Als kip en kalkoen kan, kan eend ook!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:56 schreef timmmmm het volgende:
Ik kan wel wat hulp gebruiken dit jaar. Ik heb leveraids, ik mag maar heel weinig dingen eten tijdens de kerst.
- Geen rood vlees
- Verzadigd van van te gebruiken ingredienten moet <2 gram per 100 gram zijn.
- Koolhydraatarm, wat ik aan meelspijzen eet moet volkoren zijn en zo'n 50-75 gram op het diner
- Geen alcohol
- Matig met suiker
Wat mag dan wel? Bolletje sorbetijs kan nog net, kip, kalkoen en vis mag wel gewoon en de meeste heldere soepen ook. Groente mag onbeperkt, noten en pure chocolade ook met mate, ondanks het vetgehalte, omdat je toch ook vet binnen moet krijgen en het merendeel onverzadigd is.
Normaal heb ik geen moeite een lekker kerstdinertje in elkaar te zetten, maar het is nu toch wel behoorlijk lastig.
Ja, klopt. Was twee jaar terug ook een enorm succes, maar zou toch liever iets op tafel zetten dat ik nog niet heb gemaakt. Maar misschien moet ik gewoon niet zo moeilijk doen.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Beef Wellington met een fraaie boel ossenhaas erin een idee? Is goed voor te bereiden en past qua klassiekheid wel bij de rest van je gerechten
En als je niet zo eigenwijs bent dat je zelf je bladerdeeg wilt maken (been there, done that) is het nog een makkie ook.
Eend is bij mijn weten rood vleesquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Als kip en kalkoen kan, kan eend ook!
Ik maakte twee jaar geleden met groooooooot succes dit ontzettend lekkere eendrecept als hoofdgerecht:
http://www.foodblogs.com/(...)dy-and-pups-an-angry
Zalm in zoutkorst? Bijna even indrukwekkend als het snijmoment van de beef, het moment wanneer je de korst opentikt en ook makkelijk van te voren te maken, zonder veel werkquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, klopt. Was twee jaar terug ook een enorm succes, maar zou toch liever iets op tafel zetten dat ik nog niet heb gemaakt. Maar misschien moet ik gewoon niet zo moeilijk doen.
Ohja, familie is dus geen fan van vis. De tonijn als amuse is dan ook een experiment. Maar het hoofdgerecht is teveel van het goede.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:04 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Zalm in zoutkorst? Bijna even indrukwekkend als het snijmoment van de beef, het moment wanneer je de korst opentikt
Oh! Vergeten, sorry! Ja, dan snap ik dat je geen zin hebt om dat nog een keer te doen.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:03 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, klopt. Was twee jaar terug ook een enorm succes
Oh verhip, je hebt gelijk! Dan maar eens iets leuks met kip verzinnenquote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:04 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Eend is bij mijn weten rood vlees
Dat lijkt me ook erg lekker! Maar moet eerlijk zeggen dat ik nu toch weer naar de Beef Wellington neig. Dat was zo'n groot succes. Mijn familie zou in een restaurant ook altijd iets van een biefstuk kiezen, dan is dit natuurlijk wel erg lekker.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh! Vergeten, sorry! Ja, dan snap ik dat je geen zin hebt om dat nog een keer te doen.
Is een simpele ham een idee? Voedt acht man tegelijk en kost nauwelijks handelingen ter voorbereiding.
Ik heb deze wel eens gemaakt:
http://pickyin.blogspot.n(...)-with-chili-jam.html
Chili-jam is er erg lekker bij, maar kun je ook al een paar weken eerder maken.
Met kastanjes!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 11:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik zit te denken aan een reeenrug, omdat mijn vader daar al zo lang als ik me kan herinneren over grapt.
Oh dat klinkt best heel erg awesomequote:
Kalkoen?quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:56 schreef timmmmm het volgende:
Ik kan wel wat hulp gebruiken dit jaar. Ik heb leveraids, ik mag maar heel weinig dingen eten tijdens de kerst.
- Geen rood vlees
- Verzadigd van van te gebruiken ingredienten moet <2 gram per 100 gram zijn.
- Koolhydraatarm, wat ik aan meelspijzen eet moet volkoren zijn en zo'n 50-75 gram op het diner
- Geen alcohol
- Matig met suiker
Wat mag dan wel? Bolletje sorbetijs kan nog net, kip, kalkoen en vis mag wel gewoon en de meeste heldere soepen ook. Groente mag onbeperkt, noten en pure chocolade ook met mate, ondanks het vetgehalte, omdat je toch ook vet binnen moet krijgen en het merendeel onverzadigd is.
Normaal heb ik geen moeite een lekker kerstdinertje in elkaar te zetten, maar het is nu toch wel behoorlijk lastig.
SPOILER: plaatje bij het praatjeOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dit jaar 1e kerstdag dus voor 8 volwassenen waarvan opa&oma kleine eters zijn en pas op het laatste moment weten of ze komen ivm gezondheid.
Het idee voor nu is een soepje vooraf met zelfgemaakt brood, een aantal hoofdgerecht met bijgerecht-dingen en een tof dessert.
Dan hebben we nog 2e kerstdag met mijn volledige familie, 50+ mensen. Normaal is het allemaal 'neem wat lekkers mee', vorig jaar had ik een quiche uitgekozen waar 500 gram sjalotten in moesten. Dat doe ik niet nog een keer . Dus daar mag ik ook nog wat voor verzinnen.
Dieettechnische uitdagingen: geen sesam ivm allergie, een aantal die geen vis lusten en bietjes zijn ook een no-go.
Kooktechnische uitdaging: ik ben net gestopt met vegetarisch eten na 11 jaar en heb geen idee hoe ik fatsoenlijk vlees klaarmaak. Dus dit kan nog leuk worden.
Oooh, die amuse! Van die gegrilde tonijn zou ik me al helemaal vol kunnen eten.quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 10:53 schreef Myraela het volgende:
Ik was al begonnen. Moet alleen nog een hoofdgerecht verzinnen. Tijd is een beetje een probleem, drukke periode voor kerstavond. Weinig tijd om veel voor te bereiden.
Amuse:
Kort gegrilde tonijn in een korstje van sesam en bacon, met een citroenmayonaise
Tartaar van tonijn met een avocado crème
Voorgerecht:
Salade met rode kool en gerookte eend en appel
Hoofdgerecht:
Dessert:
Stoofperen Charlotte
Nog opzoek naar een makkelijk en klassiek hoofdgerecht. Ik kook voor 8 personen.
Dat klinkt erg lekker! Heb je daar ook een recept van?quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 15:46 schreef TravelRose het volgende:
Tot nu toe neem ik de volgende opties in overweging:
- brie in filodeeg met cranberry's en geroosterde amandelen (amuse, anders is het wel erg zwaar)
Ik zou eerst de carpaccio doen, en dan de soep. Dan ga je van koud naar warm.quote:
Klinkt lekker hoor!quote:Op zaterdag 22 oktober 2016 15:46 schreef TravelRose het volgende:
Hij is er weer!
Wij moeten (oké, aangeboden) op tweede kerstdag het diner verzorgen. Het enige dat er absoluut niet in mag zitten zijn schaaldieren, voor de rest is alles goed.
Tot nu toe neem ik de volgende opties in overweging:
- brie in filodeeg met cranberry's en geroosterde amandelen (amuse, anders is het wel erg zwaar)
- pompoensoep met gepofte knoflook en Parmezaanse kaas
- zalmcarpaccio (of tonijncarpaccio) met zeewiersalade en zoetzure bietjes
- misschien beef wellington of een hele gevulde kip (in ieder geval met geroosterde groene asperges en geglaceerde worteltjes)
- een spoom van citroenijs, limoncello en cava
- banoffee pie of Key Lime Pie (maar dat is meer omdat we in de Keys zijn geweest)
Het enige probleem is dat niets echt bij elkaar past heb ik het idee. Wat zou ik kunnen weglaten of toevoegen om het toch een soort van geheel te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |