abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_166176407
registreer om deze reclame te verbergen
Wij deden t in 't begin door de melk. Later toen sofie t kreeg toen ze ouder was deden we t door de chocomel.
Is het interessant Joost?
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:56:16 #102
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166177491
Zoals jij het schetst herken ik zelf niet, Room. Ik zou het ook rot vinden als een kindje denkt dat een jurk moet omdat de anderen het anders stom vinden.
Maar die meisjes die zich spiegelen aan het meisje met de pompeuze kleding, is dat groepsdruk? Vinden ze de kleding niet gewoon mooi dat ze het daarom willen?

Op het kdv van Nora had een meisje een prinsessenjurk aan toen ze jarig was (de jurk maakte ook nog muziek :X). Nora vond het erg mooi en wilde dat ook graag, maar dat lijkt me geen groepsdruk. Ze ziet bij een ander gewoon iets dat ze mooi vindt en wil het dan ook. Had die ander een ridderpak aan, dan had ik haar er waarschijnlijk niet over gehoord. Hooguit dat ze ook verkleed naar het kdv wil, maar dan vast in prinsessenjurk :P

Ze heeft geen muziekmakende jurk gekregen overigens, je kan nu eenmaal niet altijd alles krijgen dat je wilt :P
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_166177566
Goitske haha verrassssing! _O-

DaD sneutje :* .. hopelijk snel weer wat fitter! En dat in zo'n periode even wat minder verantwoord eten naar binnen gaat .. so be it, toch? Komt wel weer goed als je kleintje zich weer iets fijner voelt

Fazz ja met Sjuul gaat ook alles goed nu gelukkig ^O^

Djenna is helemaal Minnie Mouse fanaat dus ik heb haar vorige week een vest en een jurk gekocht bij de h&m :@ ..
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:04:12 #104
171422 LadyBlack
paint it black
pi_166177720
registreer om deze reclame te verbergen
Thx voor de forlax input. Ik had vooral zelf bedacht om het op het kdv gewoon door de fles te laten doen, maar toen hoorde ik dus over water, en twijfelde ik of het wel met een melkproduct samen zou kunnen.

We proberen eerst wel gewoon de watervariant :Y
E & S
pi_166177821
Riley is volgens eigen zeggen een roze prinses. Dat is gekomen door het spelletje Super Mario op de Wii U :o (ons gezamenlijke hobby is om samen dat spel te spelen O+ )
Ik krijg nu ook boodschappen van haar in de vorm van: "Mama, de roze prinses wil in bad"

Groepsdruk ervaar ik niet. Op de psz zijn er juist heel veel ouders die bepalen wat hun kind aan moet en het kind behoort het maar te dragen.
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:08:30 #106
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166177849
Dat vind ik geen ' :@ ' waard hoor, Twinkle. Het is ook gewoon leuk om iets te kopen waar ze zelf ook erg blij van worden.
Ik heb zelf dus niks met prinsessenjurken, glitter, tule of kleding met Frozen/Minions/Cars/vul-maar-in erop, maar Nora heeft ook een tulen rok en paar shirtjes met Elsa/Anna erop. Onze smaken komen meestal niet overeen, maar we vinden vaak wel een compromis :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:11:32 #107
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166177945
registreer om deze reclame te verbergen
Wat leuk Omen, dat je dat samen kunt spelen :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_166178033
Twink, ik vind het ook geen :@ waard. Juist leuk en fijn voor je dochter dat je haar smaak accepteert en volgt. O+
pi_166178159
Hm, groepsdruk is misschien niet het juiste woord. Commerciele druk, eerder. En ik merk zoals ik al zei dat ik het een verschil vind of O een Nijntjebroek wil, of een Pippijurk. Daar heb ik, hypocriet genoeg, geen moeite mee. Maar ik denk dat ik me meer identificeer met waar die figuren voor staan.

Die prinsessen met hun lange haar, slanke tailles, megaogen, lange wimpers, wensen om mooi te willen zijn, een schone prins trouwen, dat heb ik meer moeite mee dan bv Pippi die in haar megaschoenen de politie te snel af is, zich verzet tegen de gevestigde orde. Nou ja, misschien ben ik toch meer feminist dan ik dacht :P

En iedereen moet doen wat hij wil hoor, en de smaak van je kind volgen is alleen maar leuk en zeker geen :@ waard. Maar wat ik dus interessant vindt, is hoe die smaak tot stand komt en benvloed wordt.
pi_166178557
Room. Dat vind ik ook lastig. Riley is dus wel regelmatig een prinses die gered moet worden inderdaad. Sneeuwwitje is momenteel haar favoriete verhaal.
Daarom ben ik ook zo blij met het spelletje op de Wii U waar je met de prinses kan spelen. :@
pi_166178668
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:18 schreef Roomsnoes het volgende:
Die prinsessen met hun lange haar, slanke tailles, megaogen, lange wimpers, wensen om mooi te willen zijn, een schone prins trouwen, dat heb ik meer moeite mee
Ja, dat is precies ook waarom ik er echt iets op tegen heb.

Ik heb er iets op tegen, als meisjes al zo jong mee krijgen dat het vooral gaat om 'mooi' zijn en dan ook nog een bepaald soort mooiheid, zoals dus die taille, het engelenhaar etc.. Zoals in dat voorbeeld van mijn stiefkind destijds: zij was ervan overtuigd dat je als meisje alleen maar mooi kunt zijn als je een jurk aan hebt, lange haren hebt, en nooit vies wordt. En die ideen waren heel erg hardnekkig bij haar en werden gestimuleerd door klasgenootjes die elkaar ook nog eens aan gingen spreken als ze vonden dat iemand te 'dik' was om een prinses te kunnen zijn. We hebben het hier dus over meisjes van 6- 8 jaar oud. :'( . Daar word ik heel recalcitrant van; zo'n beperkt en beperkend beeld van wat een meisje is of hoort te zijn, zo'n nadruk op uiterlijkheden. |:( . Als I ooit zulke ideen krijgt, dan ga ik die met alle liefde bestrijden. Nu doe ik dat door in ieder geval te sturen in wat ik haar laat zien of niet zien: geen prinsessenfilms dus.

Over Minnie of Mickey Mouse heb ik niets te zeggen, want ik heb zelf een t-shirt met Mickey Mouse erop. :+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:33:39 #112
171422 LadyBlack
paint it black
pi_166178669
Weetje Room, mijn dochter is ook zwaar prinsessenfan, maar heeft geen id wat het allemaal inhoudt. Dus ik zou proberen het te houden bij de beleving van je kind.

Mijn feministische moeder moest er ook niks van weten, en heeft een prima gemancipeerde dochter opgevoed, die toevallig wl een sucker is voor mooie jurken, kantjes, sluiers en all the likes oO< Dus mijn dochter mag fijn jurkjes en rokjes dragen. Ze gaat t vanzelf weer een keer minder mooi vinden lijkt me.

Merchandise heb ik wel moeite mee, dus dat mag in principe alleen op ondergoed en op drinkbekers enzo.
E & S
pi_166179093
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:33 schreef LadyBlack het volgende:
Weetje Room, mijn dochter is ook zwaar prinsessenfan, maar heeft geen id wat het allemaal inhoudt. Dus ik zou proberen het te houden bij de beleving van je kind.

Maar dat is het dus juist. Het duurt best lang voor een kind fantasie en werkelijkheid kan scheiden. En juist daarom hoop ik bepaalde dingen op afstand te houden. Of nou ja, er mee in aanraking komen zal ze vroeg of laat echt wel. Maar ik ga er niet in mee.
En ik zie het in zo veel dingen terug. Reclame hier laatst van een schoenenwinkel hier: "jongens willen schoenen om mee buiten te spelen! Meisjes willen mooie schoenen". Ik word daar zo verdrietig van.

En eerlijk, ik ben als een poosje weg uit NL, dus ik kan weinig zeggen over de kindercultuur daar. Maar wat ik hier zie, doet mij echt pijn. Heel veel lichaamsfocus, veel rijken waardoor meisjes op 13 jarige leeftijd al met designertassen rondlopen, en een jongerencultuur waar werkelijk elk meisje er hetzelfde uit ziet. En daar schrik ik van. Waar ik me herinner dat er veel variatie was in uiterlijkheden op de middelbare school, zie ik hier alleen een slanke, blonde, dik opgemaakte eenheidsworst. En ik kan me net voorstellen dat al die meiden exact die smaak hebben :{
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:46:47 #114
171422 LadyBlack
paint it black
pi_166179172
Oh getver nee dat laatste klinkt niet best ;(

Dat soort slogans hou ik ook niet van, en ik probeer dat soort stereotypen ook bij E weg te houden. Ik zal bv nooooooit zeggen dat roze alleen voor meisjes is.
E & S
pi_166179294
OMG ik schreef ik wordt 8)7

Wat was nou ook weer die huistuinenkeukentruc voor verkouden kinderen? Een ui onder het bed toch? Arme frummel heeft weer koorts, hoest weer en zit weer vol snot. Prutzooi -O-
pi_166179296
Maar het is toch niet gek of bijzonder dat kinderen en jongeren ergens bij willen horen? Dat is toch van alle tijden? Misschien dat er tegenwoordig wat minder variatie in de subculturen zit maar van wat ik me kan herinneren van mijn basisschooltijd is dat ik niets liever wilde dragen dan oversized sweaters in honderd kleuren (omg met popples er op als het kon) met een skibroek en bontlaarsjes er onder :+ dat hadden alle meisjes namelijk.
Misschien is het verschil met 2016 dat goedkope merchandise zooi zo makkelijk voorhanden is bij allerlei winkels, maar verder is het principe hetzelfde.
disclaimer
pi_166179370
Maar Franny. Daarom vertelde ik hoe Riley aan haar prinsessenverslaving is gekomen. Ik bedoelde dus dat je het wel van proberen weg te houden. Maar het zit in zoveel dingen waar je het wel tegen komt.
Sneeuwwitje kwam nadat ze prinsessen ontdekt had. Ze wilde graag een verhaal met een prinses en ik heb 1 sprookjesboek.
Alladin vindt ze ook leuk. Maar alleen omdat daar ook een prinses in voorkomt :o
pi_166179520
Room. Die reclame vind ik wel erg schrikken
Ik schrok laatst ook van een jongens en meisjesblad (Amerikaans). In het jongensblad stond dingen voor de toekomst (wat je allemaal kan worden). In het meisjesblad stond hoe je mooi uit bed kan stappen.
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:57:25 #119
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166179538
Misschien scheelt het voor mij ook dat Nora niet een hulpeloos prinsesje speelt die gered moet worden en een prins wil trouwen. Ze vangt zelf boeven als prinses en kan toveren n vliegen :+

De reclame die je beschrijft kan ik ook niet tegen en weerspreek ik ook altijd. Je vindt iets mooi of leuk omdat je dat nu eenmaal vindt, niet omdat je toevallig een jongetje of meisje bent. Dat is ook wel iets dat ik Nora wil meegeven, ik hou zelf ook niet van die rolbevestiging.
Maar dat staat voor mij los van dat ze graag de typische meisjes dingen wil. Ik geloof ook echt niet dat ze dat wil omdt ze een meisje is, blijkbaar is dit iets dat zij echt mooi en leuk vindt. Ik doe ook wel mijn best om haar horizon te verbreden en niet alleen in de 'meisjesdingen' te blijven hangen.
We hebben nu bijvoorbeeld een toffe garage met autotjes geleend bij de speelotheek waar ze ook leuk mee kan spelen oke, barbie en de poppenhuis poppetjes spelen ook mee, maar toch ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_166179653
Ja dat jongens/meisjesgedoe kan ik ook niks mee. Als ik (vreemde) ouders soms tegen hun kinderen hoor zeggen "dat is toch voor jongens / meisjes!" als ze met cultureel genderbelast speelgoed willen spelen staan mijn nagels ook echt in mijn vlees. Ik vind dat zo jammer. Die kinderen gaan dat vanzelf wel roepen, ga ze dat nou niet k nog in stimuleren :')
disclaimer
pi_166179696
Ik vind ook poppen niet per definitie voor meisjes dus. Eigenlijk is niks pers voor jongens of meisjes. Speelgoed is voor kindjes ;)
disclaimer
  maandag 24 oktober 2016 @ 21:08:07 #122
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_166179860
Ik zat laatst met J het Sinterklaas speelgoedboek door te kijken, en toe zei ie ook (toen we op de pagina's met roze speelgoed aankwamen) 'dat is voor meisjes'. Ik heb m toen gevraagd waarom, en toen wist ie dat niet goed te vertellen. Want roze is hier normaal geen probleem (roze beker, roze bord, allemaal prima). Ik gok de PSZ, want opa en oma vinden alles prima, hebben juist ook poppen in huis etc. Ach, ik ben er maar niet over doorgegaan, want even later vroeg ie of ie alsjeblieft nu ook eens nagellak op mocht :D Die heeft ie trouwens ook gekregen, en alle kinderen in de 'klas' (incl jongens) vonden zijn blauwe nagellak heel mooi ;)

Maar goed, J is wel echt een autofan en wil het liefst Bliksem McQueen zijn, of anders Thomas de Trein. Of een lieveheersbeestje O+
pi_166179865
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:50 schreef Stormqueen het volgende:
Maar het is toch niet gek of bijzonder dat kinderen en jongeren ergens bij willen horen? Dat is toch van alle tijden?
Ja zeker, en als I om die reden op een dag perse alleen nog maar op allstars wil lopen, of een bepaald merk spijkerbroek, of heel graag een bepaald soort tas wil of zoiets, dan snap ik dat. Zo was ik zelf vroeger inderdaad ook. Maar soms is het niet onschuldig of leuk meer, denk ik. Als je in een klas bijv echt uitgelachen wordt omdat je ander soort kleding hebt, of als een meisje geen prinses mag zijn omdat ze te 'dik' is. Als je dochter dat soort onzin gaat geloven en zich zorgen maakt of ze wel 'mooi' is. Of als je mijn vriendinnetje niet mag zijn omdat je kort haar hebt, want echte meisjes hebben lang haar. Het zijn dingen die ik niet verzin maar zelf heb gezien/gehoord, ook wel eens bij mij op school waar ik lesgeef.

Als I onder invloed raakt van zo'n soort groepsgebeuren dan zal ik wel proberen daar iets mee of aan te doen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_166179904
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 21:00 schreef Stormqueen het volgende:
Ja dat jongens/meisjesgedoe kan ik ook niks mee. Als ik (vreemde) ouders soms tegen hun kinderen hoor zeggen "dat is toch voor jongens / meisjes!" als ze met cultureel genderbelast speelgoed willen spelen staan mijn nagels ook echt in mijn vlees. Ik vind dat zo jammer. Die kinderen gaan dat vanzelf wel roepen, ga ze dat nou niet k nog in stimuleren :')
Zo vroeg ik een poos geleden om regenlaarzen in een schoenenwinkel. Is het voor een jongen of meisje? vroeg die dame.
Dat maakt toch niet uit, de schoenen gaan toch aan haar voeten? antwoordde ik. Ze snapte het niet :'(
  maandag 24 oktober 2016 @ 21:09:55 #125
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_166179914
Hmmm interessante discussie. Ik weet eigenlijk niet wat ik ervan moet vinden. Kan me in beide standpunten wel vinden. Dat een meisje alleen maar mooi moet zijn is natuurlijk gewoon onzin en dat soort rare ideen wil ik absoluut niet in het hoofd van mijn zoon of dochter laten nestelen. Maar in hoeverre het prinses spelen daar nou een bijdrage aan levert?

Tuurlijk is bij disney alles altijd mooi en perfect. Maar ik geloof dat ik me als kind wel heel erg bewust was van dat het een tekenfilm was en niet de werkelijkheid. Denk dat het probleem van 'we moeten mooi en perfect zijn' dan eerder ligt in de beeldvorming die je van jongs af aan mee krijgt van gefotosoepte foto's van maat 32 modellen ed. Maar als ik naar mezelf kijk: alle issues die ik heb gehad, hadden toch een heel andere oorzaak dan een bepaald beeld wat er in de media wordt geschetst of door disney.

Ik hoop gewoon dat ik mijn kinderen zoveel zelfvertrouwen kan meegeven dat ze niet gevoelig zijn voor wat anderen vinden. Denk dat daar de basis ligt. Hoe ik dat ga bereiken weet ik helaas niet...
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')