abonnement Unibet Coolblue
pi_166080533
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
  donderdag 20 oktober 2016 @ 13:47:46 #2
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166080568
Nou weinig gas op het transport richting Oost-Aleppo, aangezien terroristen alles beschieten wat nadert.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166080687
Turkije maakt letterlijk kebab van SDF en YPG in Noord Syri. *O* *O* *O*

Mosul offensief tot nu toe valt nog hartstikke tegen. PMU en leger van Irak krijgen klappen.

Toch nog een goede week vlak voor het weekend.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 13:52:59 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166080704
Die Turkse aantallen geloven :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166080713
Hopelijk gaat het Iraakse leger wat ISIS soennieten bakken en opeten. :9~
pi_166080764
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 13:52 schreef JubaUrbicus het volgende:
Turkije maakt letterlijk kebab van SDF en YPG in Noord Syri. *O* *O* *O*

Mosul offensief tot nu toe valt nog hartstikke tegen. PMU en leger van Irak krijgen klappen.

Toch nog een goede week vlak voor het weekend.
Iraakse leger staat bekend om hun corruptie, en dat ze voor het minste of geringste de handdoek in de ring leggen .
  donderdag 20 oktober 2016 @ 14:02:00 #7
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166080924
De YPG krijgt vanaf 1 kant luchtsteun van de Amerikanen om richting Al Bab te trekken:
Syria_Rebel_Obs twitterde op donderdag 20-10-2016 om 11:43:14 #SRO - EXCLUSIVE - Two #US airstrikes near Ta'anah now covering #SDF advances toward #Bab. Greenlight is now more and more clear. reageer retweet
En vanaf de andere kant worden ze beschoten door de Turken:
AP twitterde op donderdag 20-10-2016 om 09:02:29 BREAKING: Syria Kurdish forces leader says Turkey jets, artillery still attacking, but no more than 10 fighters killed so far. reageer retweet
Snapt iemand het grote plan nog of eh?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166081103
RudawEnglish twitterde op donderdag 20-10-2016 om 14:06:46 🔴#BREAKING: Iraqi court issues arrest warrant for Athel Nujaifi, commander of Hashd Sunni, a force that was suppose… https://t.co/c0yvnrLDZv reageer retweet
:')
pi_166081345
Russen claimen dat de Belgen dinsdag Aleppo gebombardeerd hebben en ze daar geen toestemming voor hadden en dat dat ook niet overlegd was. 6 doden.
https://www.rt.com/news/363493-belgium-f16-aleppo-airstrike/
  donderdag 20 oktober 2016 @ 14:38:14 #10
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166081612
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:24 schreef Frutsel het volgende:
Russen claimen dat de Belgen dinsdag Aleppo gebombardeerd hebben en ze daar geen toestemming voor hadden en dat dat ook niet overlegd was. 6 doden.
https://www.rt.com/news/363493-belgium-f16-aleppo-airstrike/
Beetje de Belgen de schuld geven van een Russische blunder :{w
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 14:41:26 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166081672
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:38 schreef Perrin het volgende:

[..]

Beetje de Belgen de schuld geven van een Russische blunder :{w
Bron?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166081694
Voor de beeldvorming dat er heus niet alleen mannen tegen ISIS strijden. Heb btw nog geen enkele vrouw met hoofddoek of man met laag voorhoofd en baard tussen de coalitiestrijders gezien uit de "vrijgevochten" regio daar. Of zitten die allemaal ondertussen alleen hier in de EU?

https://twitter.com/PeshmergaNews/status/788845602960502784
  donderdag 20 oktober 2016 @ 14:44:34 #13
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166081735
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:41 schreef Szura het volgende:

[..]

Bron?
Pure speculatie, maar lijkt me echt iets voor de Russen. Wat zouden de Belgen daar in hemelsnaam willen doen? En Rusland staat bekend om haar desinformatie en onzinverhalen.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 14:56:42 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166081954
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:44 schreef Perrin het volgende:

[..]

Pure speculatie, maar lijkt me echt iets voor de Russen. Wat zouden de Belgen daar in hemelsnaam willen doen? En Rusland staat bekend om haar desinformatie en onzinverhalen.
Zonder enige info slaat dat ook nergens op natuurlijk. Geen idee verder wat we van dat Russische verhaal moeten vinden.

@Conflicts
BREAKING: Russia pledges to extend Aleppo truce through Saturday: UN - @i24NEWS_EN

Zou tegen die tijd de vloot zijn gearriveerd voor Syri?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166081975
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:44 schreef Perrin het volgende:

[..]

Pure speculatie
Zeg dan niks.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 20 oktober 2016 @ 14:58:57 #16
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166081990
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:58 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Zeg dan niks.
Dat bepaal ik zelf wel, natuurlijk.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 15:38:35 #17
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166082834
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:24 schreef Frutsel het volgende:
Russen claimen dat de Belgen dinsdag Aleppo gebombardeerd hebben en ze daar geen toestemming voor hadden en dat dat ook niet overlegd was. 6 doden.
https://www.rt.com/news/363493-belgium-f16-aleppo-airstrike/
Met wat? Strong words?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166082975
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 13:52 schreef JubaUrbicus het volgende:
Turkije maakt letterlijk kebab van SDF en YPG in Noord Syri. *O* *O* *O*

Mosul offensief tot nu toe valt nog hartstikke tegen. PMU en leger van Irak krijgen klappen.

Toch nog een goede week vlak voor het weekend.
Je bedoelt Turkije die imaginaire nummers de wereld inslingert inzake YPG-slachtoffers? Weken gewacht voordat ze berhaupt Dabiq konden innemen, en dan ook nog eens zonder slag of stoot.

Vergelijk dat met het uitgeputte en gedemoraliseerde Iraakse leger die grote delen van haar land heeft weten te heroveren, waaronder Tikrit, Fallujah en Ramadi.

Turkije daarentegen struikelt nog steeds over wat dorpen in noord-Syrie.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 15:45:59 #19
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166083020
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:43 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Je bedoelt Turkije die imaginaire nummers de wereld inslingert inzake YPG-slachtoffers? Weken gewacht voordat ze berhaupt Dabiq konden innemen, en dan ook nog eens zonder slag of stoot.

Vergelijk dat met het uitgeputte en gedemoraliseerde Iraakse leger die grote delen van haar land heeft weten te heroveren, waaronder Tikrit, Fallujah en Ramadi.

Turkije daarentegen struikelt nog steeds over wat dorpen in noord-Syrie.
Gezien de troepenbeweging en de moeite die Turkije lijkt te hebben met de veroveringen heb ik sterk het vermoeden dat het Turkse leger een stuk zwakker is dan zij doet voorkomen.

Maar goed, we zullen het zien.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166083110
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:45 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Gezien de troepenbeweging en de moeite die Turkije lijkt te hebben met de veroveringen heb ik sterk het vermoeden dat het Turkse leger een stuk zwakker is dan zij doet voorkomen.

Maar goed, we zullen het zien.
De Turkse infanterie en oorlogsopvatting leent zich niet voor het type oorlog dat we vandaag in het Middenoosten zien. De Turken blinken gewoonweg niet uit in asymmetrische oorlogsvoering, in tegenstelling tot een Iran die daar veel bekwamer in is.
pi_166083179
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:38 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Met wat? Strong words?
Radarbeelden, daar hebben ze ze dan weer wel :')
pi_166083231
theatresofwar twitterde op donderdag 20-10-2016 om 15:55:40 Unconfirmed reports: #ISIS/#IslamicState just shot down a #US ground-attack aircraft (A10) close to #Hasakah city https://t.co/7973CuNhzP reageer retweet
Eens zien wat hier van klopt
pi_166083262
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:57 schreef Frutsel het volgende:
theatresofwar twitterde op donderdag 20-10-2016 om 15:55:40 Unconfirmed reports: #ISIS/#IslamicState just shot down a #US ground-attack aircraft (A10) close to #Hasakah city https://t.co/7973CuNhzP reageer retweet
Eens zien wat hier van klopt
Shit is aan.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 16:03:38 #24
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166083371
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:57 schreef Frutsel het volgende:
theatresofwar twitterde op donderdag 20-10-2016 om 15:55:40 Unconfirmed reports: #ISIS/#IslamicState just shot down a #US ground-attack aircraft (A10) close to #Hasakah city https://t.co/7973CuNhzP reageer retweet
Eens zien wat hier van klopt
JACM212 twitterde op donderdag 20-10-2016 om 15:58:02 @JACM212 Follow up claims that the wreckage of the A10 has been bombed, presumably by Coalition aircraft. https://t.co/VPaCJwiiah reageer retweet
Naar als het waar is.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166083690
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:49 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De Turkse infanterie en oorlogsopvatting leent zich niet voor het type oorlog dat we vandaag in het Middenoosten zien. De Turken blinken gewoonweg niet uit in asymmetrische oorlogsvoering, in tegenstelling tot een Iran die daar veel bekwamer in is.
Iran is inderdaad veel effectiever tegen terroristen. Daarom Iran _O_
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  donderdag 20 oktober 2016 @ 16:24:55 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166083903
@AP
BREAKING: Iraqi general: Special forces retake town less than 10 kilometers (6 miles) from IS-held city of Mosul.

@pmu_english
#BREAKING - Only 10KM separate us and #ISIS held #Mosul city.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166083974
AhmadAlkhtiib twitterde op donderdag 20-10-2016 om 16:17:48 #FSA backed by #Turkish Forces take control back on the village of Alhisbah in Suburb of #Mare'a from the #YPG and… https://t.co/qBHejiBVja reageer retweet
  donderdag 20 oktober 2016 @ 17:25:19 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166085221
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 15:57 schreef Frutsel het volgende:
theatresofwar twitterde op donderdag 20-10-2016 om 15:55:40 Unconfirmed reports: #ISIS/#IslamicState just shot down a #US ground-attack aircraft (A10) close to #Hasakah city https://t.co/7973CuNhzP reageer retweet
Eens zien wat hier van klopt
@PentagonPresSec
Reports of U.S. A-10 being shot down over Syria are false. All coalition aircraft are accounted for.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 18:15:32 #30
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166086273
quote:
14s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 16:28 schreef ClapClapYourHands het volgende:
AhmadAlkhtiib twitterde op donderdag 20-10-2016 om 16:17:48 #FSA backed by #Turkish Forces take control back on the village of Alhisbah in Suburb of #Mare'a from the #YPG and… https://t.co/qBHejiBVja reageer retweet
[ afbeelding ]
Benieuwd wat er gaat gebeuren als ze Tal Rifat innemen en een frontlinie met de SAA hebben...
pi_166086594
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 18:15 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Benieuwd wat er gaat gebeuren als ze Tal Rifat innemen en een frontlinie met de SAA hebben...
Niks, Turkije en Rusland hebben geen zin in een confrontatie en zullen vast al afspraken gemaakt hebben hier en daar. En de Amerikanen lijken hun smoel ook tr houden dus all is well :)
pi_166087704
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 16:24 schreef Szura het volgende:
@AP
BREAKING: Iraqi general: Special forces retake town less than 10 kilometers (6 miles) from IS-held city of Mosul.

@pmu_english
#BREAKING - Only 10KM separate us and #ISIS held #Mosul city.
:o :o
pi_166087770
Conflicts twitterde op donderdag 20-10-2016 om 14:30:04 VIDEO: Alleged footage of Peshmerga forces shooting down an ISIS drone near Mosul. - @AfarinMamosta https://t.co/dRT8VdXP7h reageer retweet
pi_166087824
GissiSim twitterde op donderdag 20-10-2016 om 15:17:43 Turkey has now lied about taking part in Mosul air campaign & killing 160-200 YPG fighters... this is what happens when gov controls media. reageer retweet
_O- Turkije :')
pi_166087861


Vandaag dicht bij Mosul bommen gedropt.
pi_166087933
Zinvor twitterde op donderdag 20-10-2016 om 14:04:25 Multiple reports of rebels shelling crossings the Syrian gov has opened for civilians to flee E. Aleppo siege, prev… https://t.co/zwEMtK5E9N reageer retweet
  donderdag 20 oktober 2016 @ 19:45:08 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166088796
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 20:05:59 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166089394
@Conflicts
BREAKING: Russian media reporting 3 Russian officers wounded by rebel fire in #Aleppo humanitarian corridor - RT

Is er nou nog niet genoeg bewijs dat die terroristen alle hulp tegenhouden en burgers gijzelen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166089467
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 20:05 schreef Szura het volgende:
@Conflicts
BREAKING: Russian media reporting 3 Russian officers wounded by rebel fire in #Aleppo humanitarian corridor - RT

Is er nou nog niet genoeg bewijs dat die terroristen alle hulp tegenhouden en burgers gijzelen.
Wedden dat de VS nog steeds de schuld geeft aan Rusland? _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2016 20:08:50 ]
  donderdag 20 oktober 2016 @ 20:51:44 #40
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166090655
Say what?
pi_166092367
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:02 schreef DustPuppy het volgende:
De YPG krijgt vanaf 1 kant luchtsteun van de Amerikanen om richting Al Bab te trekken:
Syria_Rebel_Obs twitterde op donderdag 20-10-2016 om 11:43:14 #SRO - EXCLUSIVE - Two #US airstrikes near Ta'anah now covering #SDF advances toward #Bab. Greenlight is now more and more clear. reageer retweet
En vanaf de andere kant worden ze beschoten door de Turken:
AP twitterde op donderdag 20-10-2016 om 09:02:29 BREAKING: Syria Kurdish forces leader says Turkey jets, artillery still attacking, but no more than 10 fighters killed so far. reageer retweet
Snapt iemand het grote plan nog of eh?
wel interessant dat de turken het sdf bombarderen, kon ook eigenlijk niet anders, aangezien het sdf TFSA de pas probeert af te snijden bij azaz.

is het confirmed dat de amerikanen het sdf steunen bij de azaz corridor overigens?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166092479
quote:
10s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 21:36 schreef Slayage het volgende:

is het confirmed dat de amerikanen het sdf steunen bij de azaz corridor overigens?
Nee

Gisteren riepen ze dat de Russen, T-FSA aan het bombarderen waren en vandaag de Amerikanen. Beide gelul, de enige die bezig is met bombardementen is Turkije lol.
pi_166092580
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 21:39 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nee

Gisteren riepen ze dat de Russen, T-FSA aan het bombarderen waren en vandaag de Amerikanen. Beide gelul, de enige die bezig is met bombardementen is Turkije lol.
ah okay, want het zou idd merkwaardig zijn als de amerikanen het sdf steunen bij azaz om in gebieden op te rukken, dat ogenschijnlijk aan de TFSA lijkt overgeleverd. dat zou nergens op slaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166093440
BosnjoBoy twitterde op donderdag 20-10-2016 om 20:49:13 @BosnjoBoy (31) Live: Massing of Rebels & Turkish troops for a big attack on #YPG units tomorrow #TwitterKurds #SDF Convoys can be seen #حلب reageer retweet
pi_166093599
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 22:03 schreef ClapClapYourHands het volgende:
BosnjoBoy twitterde op donderdag 20-10-2016 om 20:49:13 @BosnjoBoy (31) Live: Massing of Rebels & Turkish troops for a big attack on #YPG units tomorrow #TwitterKurds #SDF Convoys can be seen #حلب reageer retweet
sdf moet ff op zijn plaats gezet worden, vraag me af vanaf waar ze gaan bewegen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166095464
Elke dag wint de T-FSA weer terrein, hoe groot denken jullie dat het uiteindelijke gebied van Turkije gaat worden in Syri? Ben benieuwd wat de vervolgstappen zijn, na het verslaan van IS.
Hopelijk onderhandelingen met de overheid over een nieuw regime.
pi_166096027
Het ging toch allemaal om een gaslijn van Qatar door Syrie en Turkije naar Europa.
Als het gebied van isis veroverd wordt door FSA hebben ze toch hun zin en kan de gasleiding aangelegd worden.
Of gaat het ook over een doorvoerroute van Noord-Irak naar Middellandse zee? Zo ja, dan moet deze door FSA terrein :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166100197
Armed militants attack government buildings in oil rich Iraqi city #Kirkuk .Witnesses +media reports.Details to come
https://t.co/qiWq5VX38o


Momenteel wordt Kirkuk vanuit meerdere kanten aangevallen. IS blijkt een zuidelijk wijk nu onder controle te hebben. Zelf denk ik dat ze vanmiddag alweer uitgeschakeld zijn door de peshmerga.
pi_166100224
Amaq en andere bronnen melden nu dat de helft van de stad in handen van IS is, dat gaat snel als het klopt!
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 07:59:26 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166100303
Vast weer zo'n gaar sleeper celletje dat de aandacht van Mosul wil afleiden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:02:59 #51
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:05:32 #52
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166100341
https://www.almasdarnews.(...)rrender-east-aleppo/
https://www.almasdarnews.(...)-humanitarian-pause/

Hoe kunnen de Westerse media Assad en Rusland maar nzijdig de schuld blijven geven? Het blijken steeds de terroristen en Amerika te zijn die geen vrede willen. Je kan duidelijk de corridors zien en de hulptransporten die er zijn. Ook in het filmpje van Douma. Maar in Aleppo kiezen de terroristen ervoor om deze hulptransporten te bombarderen met artillerie waardoor drie Russen gewond zijn geraakt.
  Redactie Frontpage vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:48:38 #53
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_166100628
Wat ik raar vind is dat je in de mainstream media eigenlijk niet hoort dat Turkije zich ook met de strijd bij Mosul bemoeid, totaal tegen de wens in van de Irakezen. Lijkt me vooral een excuus van de Turken om naast de YPG ook de Peshmerga uit te roeien.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
  Redactie Frontpage vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:50:18 #54
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_166100643
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:56 schreef Szura het volgende:

[..]

Zonder enige info slaat dat ook nergens op natuurlijk. Geen idee verder wat we van dat Russische verhaal moeten vinden.

@Conflicts
BREAKING: Russia pledges to extend Aleppo truce through Saturday: UN - @i24NEWS_EN

Zou tegen die tijd de vloot zijn gearriveerd voor Syri?
Dat halen ze nooit...
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_166100654
Gaat niet goed met Kirkuk, meer dan 50 IS strijders in de stad volgens al jazeera, dit is niet zomaar een sleeper cell aanval.
pi_166101078
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:51 schreef JubaUrbicus het volgende:
Gaat niet goed met Kirkuk, meer dan 50 IS strijders in de stad volgens al jazeera, dit is niet zomaar een sleeper cell aanval.
50 :')
pi_166101782
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:48 schreef JeMoeder het volgende:
Wat ik raar vind is dat je in de mainstream media eigenlijk niet hoort dat Turkije zich ook met de strijd bij Mosul bemoeid, totaal tegen de wens in van de Irakezen. Lijkt me vooral een excuus van de Turken om naast de YPG ook de Peshmerga uit te roeien.
De Turken jagen Syrie en Irak tegen het harnas. Dat gaat in de toekomst nog leuk worden.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166101822
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:48 schreef JeMoeder het volgende:
Wat ik raar vind is dat je in de mainstream media eigenlijk niet hoort dat Turkije zich ook met de strijd bij Mosul bemoeid, totaal tegen de wens in van de Irakezen. Lijkt me vooral een excuus van de Turken om naast de YPG ook de Peshmerga uit te roeien.
Over welke Peshmerga heb je het?

KRG en Turkije hebben warme banden, KDP/Barzani en Turkije hebben warme banden, Mosul ligt naast Dohuk en Erbil waar KDP de dienst uitmaakt, en de Peshmerga in/rond Mosul (Bashiqa) wordt getraind door Turkije.

Dus waar heb je het over?

Snap je berhaupt welk verschil Turkije ziet tussen SDF, YPG, PYD, PKK, KCK, KDP, KRG, Peshmerga en whatnot?
pi_166101882
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:15 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Het ging toch allemaal om een gaslijn van Qatar door Syrie en Turkije naar Europa.

is dat zo?
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 07:59 schreef Szura het volgende:
Vast weer zo'n gaar sleeper celletje dat de aandacht van Mosul wil afleiden
idd isis kneusjes denken nog steeds dat ze bestaansrecht hebben in de regio :O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166101932
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 11:46:11 #61
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166103345
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 10:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

is drie vrachtwagens groot?
Lees het nieuwsbericht even. Overigens kunnen drie vrachtwagens makkelijk eten voor een lange tijd voor duizenden mensen bezorgen.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 12:56:38 #62
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166104533
quote:
Syri waarschuwt dat het Turkse vliegtuigen zal neerhalen

Het Syrische leger heeft laten weten dat het elk Turks gevechtsvliegtuig in het Syrische luchtruim zal neerhalen. Het is een reactie op een Turkse aanval op Koerdische doelen in het noorden van Syri.

Turkse vliegtuigen die het luchtruim schenden zullen met alle mogelijke middelen worden neergehaald, staat in de verklaring van het Syrische leger.

Volgens het Turkse leger is het gebied dat werd aangevallen onlangs ingenomen door strijders van de Koerdische YPG-militie. Die maakt deel uit van de coalitie die de VS in Syri heeft gevormd om terreurgroep IS te bestrijden. Turkije ziet de YPG als een verlengstuk van de PKK, die geregeld aanslagen pleegt in Turkije.
Het Syrische leger spreekt in de verklaring van een daad van openlijke agressie.

Bron: NOS
Steun uit onverwachte hoek voor de YPG?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166104637
Tijd dat FSA en T-FSA gaan samenwerken dan. Aleppo zuiveren van SAA.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:03:06 #64
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166104645
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:02 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Tijd dat FSA en T-FSA gaan samenwerken dan. Aleppo zuiveren van SAA.
Ahum, Rusland.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:04:16 #65
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166104668
Can they really be that stupid? Yes, they can:
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 12:53:35 Breaking. The battle to control Tell Rifaat started. The town was seized by #SDF/#YPG in February with #RuAF suppor… https://t.co/wHvQ5I4SWy reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166104721
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:03 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ahum, Rusland.
Die bemoeit niet, mits ze zelf aangevallen gaan worden.
Syri die even een Turks vliegtuig gaat neerhalen? Dit hadden ze al een keer gedaan. Kijken of ze het nog eens durven.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166104729
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:
Can they really be that stupid? Yes, they can:
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 12:53:35 Breaking. The battle to control Tell Rifaat started. The town was seized by #SDF/#YPG in February with #RuAF suppor… https://t.co/wHvQ5I4SWy reageer retweet
lekker hoor, vernietigen die ypg terroristen!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:10:08 #68
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166104749
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:08 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Die bemoeit niet, mits ze zelf aangevallen gaan worden.
Syri die even een Turks vliegtuig gaat neerhalen? Dit hadden ze al een keer gedaan. Kijken of ze het nog eens durven.
Dat hadden ze inderdaad al een keer gedaan, zonder consequenties.
En ze weten ook dat mochten de Turken de directe aanval op de SAA inzetten, ze de steun van de Russen hebben, zoals overal sinds dit conflict begon.

Dus ja ze durven het en nee, de Turken gaat daar niets tegen beginnen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166104794
Lang niets
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:10 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat hadden ze inderdaad al een keer gedaan, zonder consequenties.
En ze weten ook dat mochten de Turken de directe aanval op de SAA inzetten, ze de steun van de Russen hebben, zoals overal sinds dit conflict begon.

Dus ja ze durven het en nee, de Turken gaat daar niets tegen beginnen.
Het is al bezig toch. Ypg wordt toch nu aangevallen. Waar is SAA? Ten tweede werd SAA toch uitgetrapt door ypg in Hasakah. Tijd dat Israel weer wat bombardementen gaat uitvoeren op SAA doelen. Ten tweede, zoveel NAVO landen daar, die aan het opereren zijn, zonder dat het in het nieuws komt.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:17:22 #70
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166104847
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:12 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Lang niets

[..]

Het is al bezig toch. Ypg wordt toch nu aangevallen. Waar is SAA? Ten tweede werd SAA toch uitgetrapt door ypg in Hasakah. Tijd dat Israel weer wat bombardementen gaat uitvoeren op SAA doelen. Ten tweede zoveel NAVO landen daar die aan het opereren zijn, zonder dat het in het nieuws komt.
Geen enkele mogendheid kan direct de SAA aanvallen zonder antwoord van Rusland. Daarom gebeurd het dmv proxies. De Koerden in het Afrin canton hebben de SAA in het verleden goed geholpen, dus nogal wiedes dat ze reageren als deze aangevallen worden.

Plus vergeet niet dat dit de enige buffer nog is tussen een directe confrontatie van de SAA en de FSA/Turken.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166104954
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:17 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Geen enkele mogendheid kan direct de SAA aanvallen zonder antwoord van Rusland. Daarom gebeurd het dmv proxies. De Koerden in het Afrin canton hebben de SAA in het verleden goed geholpen, dus nogal wiedes dat ze reageren als deze aangevallen worden.

Plus vergeet niet dat dit de enige buffer nog is tussen een directe confrontatie van de SAA en de FSA/Turken.
Het is de ypg die niet stilstaat. Iedere uitbreidingspoging zal genadeloos afgestraft worden door T-FSA.
Fuck Rusland, Heel Navo zit daar om Rusland daar te begraven. Wat Rusland doet is alleen verdedigen. Als Syrie echt zo stoer was hadden ze allang al vliegtuigen weggebombardeerd die daar onuitgenodigd zijn. Kijk hoe dichtbij Turkije al bij Aleppo zit, en ten tweede heeft YPG de kant van de VS gekozen. En de VS wil Assad weg hebben. Ook geen geheim dat YPG een eigen staat wil oprichten daar.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 14:09:36 #72
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_166105591
rosbaltru twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 13:54:25 Лавров: Турция получит отпор, если еще раз нарушит воздушное пространство Сирии https://t.co/y7Uow55P7i reageer retweet
Vertaling: Lavrov: if Turkey violate Syrian airspace once more - will face "resistance"
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_166105956
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 14:09 schreef DustPuppy het volgende:
rosbaltru twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 13:54:25 Лавров: Турция получит отпор, если еще раз нарушит воздушное пространство Сирии https://t.co/y7Uow55P7i reageer retweet
Vertaling: Lavrov: if Turkey violate Syrian airspace once more - will face "resistance"
Shit is aan. Nu durven ze niet meer.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 14:32:11 #74
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166106005
Dit escaleert de pan uit..
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166106091
-foutief-
pi_166106101
Is dit het langverwachte einde van Assad en co?
Zeg maar tegen Lavrov dat er genoeg raketten gericht op Rusland stand-by staan.
quote:
Aleppo?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166106125
https://www.facebook.com/RTnews/videos/10154804565394411

LIVE: Aerial view of Aleppo after humanitarian ceasefire came into force
pi_166106127
Isis: Jullie leren jullie mannen om te doden, wij leren onze mannen om te sterven(wijsvinger omhoog, zoals bij wanneer iemand 'pas op he' zegt)

[ Bericht 28% gewijzigd door W.H.I.S.T.L.E op 21-10-2016 14:45:20 ]
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166106134
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 14:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Is dit het langverwachte einde van Assad en co?
Zeg maar tegen Lavrov dat er genoeg raketten gericht op Rusland stand-by staan.

[..]

Aleppo?
Lol, foutje!
pi_166106154
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 14:40 schreef Ketchupcurry het volgende:

[..]

Lol, foutje!
Dat zeiden de Amerikanen ook toen ze SAA bombardeerden :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166106307
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 14:39 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Isis: Jullie leren jullie mannen om te doden, wij leren onze mannen om te sterven(wijsvinger omhoog, zoals bij wanneer iemand 'pas op he' zegt)
"The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his."

George S. Patton.
pi_166106328
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 14:38 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Is dit het langverwachte einde van Assad en co?
Zeg maar tegen Lavrov dat er genoeg raketten gericht op Rusland stand-by staan.
Turkse vliegtuigen gaan straks uit de lucht worden geschoten. Turkije heeft geen langeafstandsraketten.
pi_166106355
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 14:50 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Turkse vliegtuigen gaan straks uit de lucht worden geschoten. Turkije heeft geen langeafstandsraketten.
als ze die 'korte afstandsraketten' in gebieden plaatsen waar T-FSA de dienst uitmaakt?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166107031
🔴#BREAKING: Coalition fighter jets launch airstrikes on #ISIS positions in #Kirkuk. https://t.co/fog5Knf2Ul


Wtf peshmerga kunnen een handvol isis soldaten niet aan zonder de hulp van de Amerikanen in te roepen? Dit belooft weinig goeds voor de toekomst van kurdistan. IS zit nog steeds in de stad en bevrijden gevangeb in een lokale gevangenis en ze hebbeb een power plant onder controle dat een project van miljoenen dollars blijkt te zijn. Ook zijn er reports dat er een aantal Iraniers zijj vermoord.
pi_166107167
Er reed hier een stoet auto's achterelkaar toeterend op de weg heel langzaam, met allemaal een turkse vlag bij de antenne gemonteerd, zag veel oude mensen zich opwinden die op de stoep liepen en vonden het provocerend. Ik vond het wel grappig en heb vrolijk gezwaaid, en ze zwaaide bijna allemaal vriendelijk terug. :)

Zo zie je maar weer, je kan er verzuurd door worden zoals sommige, maar je kan er ook het positieve uithalen door te zwaaien.

Is dat ook een Syrische traditie, toeteren met vlaggen op je auto bij een bruiloft? Heb het bij Marokkanen nog nooit gezien. :P
pi_166107319
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 15:35 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Er reed hier een stoet auto's achterelkaar toeterend op de weg heel langzaam, met allemaal een turkse vlag bij de antenne gemonteerd, zag veel oude mensen zich opwinden die op de stoep liepen en vonden het provocerend. Ik vond het wel grappig en heb vrolijk gezwaaid, en ze zwaaide bijna allemaal vriendelijk terug. :)

Zo zie je maar weer, je kan er verzuurd door worden zoals sommige, maar je kan er ook het positieve uithalen door te zwaaien.

Is dat ook een Syrische traditie, toeteren met vlaggen op je auto bij een bruiloft? Heb het bij Marokkanen nog nooit gezien. :P
Bij Marokkanen is het idd ook traditie alleen dan zonder Marokkaanse vlaggen.
pi_166107643
De groepering rond Mare hinten op doorstoten naar Aleppo. :').

Mag hopen dat Turkije die groepen onder controle kan houden.
pi_166108518
BosnjoBoy twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 13:26:44 @BosnjoBoy (32) Live: Rebels storming #YPG held Herbel & Sheikh Isa, airstrikes start on Tell Rifat town #حلب #Aleppo #TwitterKurds #SDF reageer retweet
Tel Rifat gaat teruggenomen worden :Y
pi_166108538
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:02 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Tijd dat FSA en T-FSA gaan samenwerken dan. Aleppo zuiveren van SAA.
_O- _O- _O- _O- _O-
pi_166108542
tobiaschneider twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 16:35:07 Claims by Aleppo 24 that rebels captured Harbul, Omm Hosh, and Wahshiyah from SDF/YPG. https://t.co/00KAPn04Qh reageer retweet
pi_166108745
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 13:12 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Lang niets

[..]

Het is al bezig toch. Ypg wordt toch nu aangevallen. Waar is SAA? Ten tweede werd SAA toch uitgetrapt door ypg in Hasakah.
dat is precies wat dr Bashar al-Assad wil: kurden vs turken. uiteindelijk worden beide partijen zwakker en wallah dat is goed kardeş
pi_166108802
tobiaschneider twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 16:35:07 Claims by Aleppo 24 that rebels captured Harbul, Omm Hosh, and Wahshiyah from SDF/YPG. https://t.co/00KAPn04Qh reageer retweet
tobiaschneider twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 16:54:32 If true, Euphrates Shield now roughly 4.5 km from closest regime lines and 12.5 km from closest rebel-held town in West Aleppo (Bayanoun). reageer retweet
tobiaschneider twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 16:56:52 Unless able to mount a counteroffensive, dividing SDF salient impossible to defend. We may see ES rebels meet regime lines in coming days. reageer retweet


[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2016 17:22:29 ]
pi_166109359
Amerika veroorzaakt een bloedbad in Kirkuk, inplaats vab IS posities te vernietigen vallen ze per ongeluk onschuldige Koerden aan. IS zit nog steeds in Kirkuk en de situatie daar is alles behalve onder controle! Vergeet niet dat Kirkuk heel belangrijk is en olie rijk is. IS laat weer eens zien hoe zwak de peshmerga en de PMU zijn zonder luchtsteun, ze nemen een fucking miljoenen stad over met geen eens 100 man?!
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 18:10:37 #96
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166109379
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 18:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
Amerika veroorzaakt een bloedbad in Kirkuk, inplaats vab IS posities te vernietigen vallen ze per ongeluk onschuldige Koerden aan. IS zit nog steeds in Kirkuk en de situatie daar is alles behalve onder controle! Vergeet niet dat Kirkuk heel belangrijk is en olie rijk is. IS laat weer eens zien hoe zwak de peshmerga en de PMU zijn zonder luchtsteun, ze nemen een fucking miljoenen stad over met geen eens 100 man?!
Is Kirkuk overgenomen?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166109526
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 18:10 schreef Perrin het volgende:

[..]

Is Kirkuk overgenomen?
Nee nog niet, er wordt nog gevochten. Veel overheidsgebouwen onder controle van IS momenteel. Vanochtend werd er bericht dat de halve stad onder IS controle stond.
pi_166109573
Reports that hospitals of #Erbil cannot take more patients, thus killed/injured #Peshmerga in #Kirkuk are being sent to Sulaymaniyah. #Iraq https://t.co/YhbMksWQX1
pi_166109593
#BREAKING: First IS VBIED during #Kirkuk Offensive targeted Peshmerga position near the Gouverment Complex. #Iraq
pi_166109611
#BREAKING: Some Peshmerga forces
transferred from Erbil to #Kirkuk to help
the security forces in defeating #ISIS
https://t.co/oCb30vlUs0 https://t.co/BGj1ya357t
pi_166109686
KIRKUK: An air strike killed 15 women on Friday at a shrine near the city of Kirkuk in northern Iraq, local officials and medics said.

"Fifteen women were killed and another 50 wounded in a raid that targeted a place of worship at Dakuk," local council chief Amir Huda Karam told AFP.

The toll from the afternoon raid was confirmed by Dr Abbas Mustafa Dakuki at the local hospital, some 50 kilometres (30 miles) south of Kirkuk.

Earlier, militants of the Daesh group attacked Kirkuk in an apparent effort to divert thousands of troops and militiamen closing in on their stronghold in Mosul, Iraq´s second city.
pi_166109788
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 18:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
Amerika veroorzaakt een bloedbad in Kirkuk, inplaats vab IS posities te vernietigen vallen ze per ongeluk onschuldige Koerden aan. IS zit nog steeds in Kirkuk en de situatie daar is alles behalve onder controle! Vergeet niet dat Kirkuk heel belangrijk is en olie rijk is. IS laat weer eens zien hoe zwak de peshmerga en de PMU zijn zonder luchtsteun, ze nemen een fucking miljoenen stad over met geen eens 100 man?!
PMU in kirkuk ? _O-




_O_
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 18:36:33 #103
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166110320
#Breaking Lokale bron aan #AmaqAgency:

"Officieren en soldaten die behoren tot Peshmerga en veiligheidsdiensten vluchten met hun gezinnen uit de stad #Kirkuk."
pi_166110659
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:01 schreef JubaUrbicus het volgende:
#Breaking Lokale bron aan #AmaqAgency:

"Officieren en soldaten die behoren tot Peshmerga en veiligheidsdiensten vluchten met hun gezinnen uit de stad #Kirkuk."
gisteren gaf amaq aan dat de helft van kirkuk was ingenomen toch?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:22:24 #106
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166110763
Ga toch weg met je Amaq man _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:24:42 #107
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166110829
Al die onbevestigde rommel hier :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:27:53 #108
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166110909
Tijd dat die Turks gesteunde Jihadi's wat bommen gaan slikken voor hun arrogantie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166110941
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:27 schreef Zahreddine het volgende:
Tijd dat die Turks gesteunde Jihadi's wat bommen gaan slikken voor hun arrogantie.
echt heh! hoe durven ze isis en de pkk aan te vallen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:31:33 #110
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166111009
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

echt heh! hoe durven ze isis en de pkk aan te vallen...
Ze willen naar Aleppo...terwijl heel die operatie vooral tegen ISIS en SDF was bedoeld.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166111014
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

gisteren gaf amaq aan dat de helft van kirkuk was ingenomen toch?
Vanochtend was dat.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:32:28 #112
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166111031
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:31 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ze willen naar Aleppo...terwijl heel die operatie vooral tegen ISIS en SDF was bedoeld.
Ja en wat gaan ze in Aleppo doen dan?
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:33:07 #113
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166111048
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja en wat gaan ze in Aleppo doen dan?
Belegering doorbreken zoals ze hebben gezegd?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:33:44 #114
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166111070
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:33 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Belegering doorbreken zoals ze hebben gezegd?
Zoals wie gezegd heeft?
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:34:33 #115
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166111094
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:33 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Zoals wie gezegd heeft?
T-FSA
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:35:09 #116
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166111121
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

T-FSA
Bron?

Jij denkt echt dat Turkse troepen richting Aleppo gaan terwijl YPG meer dan de helft van de grens met Turkije in handen heeft?
pi_166111188
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:31 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ze willen naar Aleppo...terwijl heel die operatie vooral tegen ISIS en SDF was bedoeld.
dat er een paar kneusjes roepen dat ze naar aleppo willen betekent niet dat de turken die leidend zijn in de operatie dat zo maar gaan toelaten. proxys hebben niks te willen die mogen alleen doen wat hun opgedragen wordt, op het moment dat ze dat niet doen dan zijn ze proxy af en zijn ook hun successen over en uit. kijk maar hoe succesvol de ypg is gebruikt als proxy, eerst door de assadisten, daarna door de vs en de russen. en toen de backing wegviel, waren de successen ook klaar en nu zijn ze zoekende naar een nieuwe meester.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166111206
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

T-FSA
wie wat waar?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:39:37 #119
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:40:15 #120
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166111270
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Bron?

Jij denkt echt dat Turkse troepen richting Aleppo gaan terwijl YPG meer dan de helft van de grens met Turkije in handen heeft?
Nee T-FSA groepen, niet Turks leger.

Bedenk dat het tenslotte ook rag tag milities zijn waar Turkije op steunt h, die zijn zowizo onbetrouwbaar, zij doen wat zij zin in hebben.

En twitter ligt plat dus die bron moet wachten :)
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:42:54 #121
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166111333
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:40 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Nee T-FSA groepen, niet Turks leger.

Bedenk dat het tenslotte ook rag tag milities zijn waar Turkije op steunt h, die zijn zowizo onbetrouwbaar, zij doen wat zij zin in hebben.

En twitter ligt plat dus die bron moet wachten :)
Zonder het Turks leger hebben ze geen kracht om zomaar ergens doorheen te pushen. Als ze zonder het Turks leger willen vechten moeten ze zelf weten maar dan zitten ze binnen no time weer in Al-Rai.

Turkije wil de grens schoon hebben, aangezien de SAA daar geen zin in heeft doet Turkije het zelf.
pi_166111366
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:40 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Nee T-FSA groepen, niet Turks leger.

Bedenk dat het tenslotte ook rag tag milities zijn waar Turkije op steunt h, die zijn zowizo onbetrouwbaar, zij doen wat zij zin in hebben.

En twitter ligt plat dus die bron moet wachten :)
kan je je nog herinneren wat assad zei vlak nadat de russen hun ingreep hadden gestart?

"we gaan het gehele land heroveren" om vervolgens teruggefloten te worden door de russen, het is gewoon grootspraak omdat het een tijdje voor de wind gaat, net als dat isis ff de hele wereld zou veroveren, weet je nog ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:44:41 #123
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166111398
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:42 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Zonder het Turks leger hebben ze geen kracht om zomaar ergens doorheen te pushen. Als ze zonder het Turks leger willen vechten moeten ze zelf weten maar dan zitten ze binnen no time weer in Al-Rai.
Ja maar het zijn rag tag milities h, die maken nog al eens domme beslissingen h. Zonder Turks leger zijn ze waardeloos inderdaad. Zie maar naar dat Azaz pingpong van maanden geleden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:45:40 #124
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166111421
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

kan je je nog herinneren wat assad zei vlak nadat de russen hun ingreep hadden gestart?

"we gaan het gehele land heroveren" om vervolgens teruggefloten te worden door de russen, het is gewoon grootspraak omdat het een tijdje voor de wind gaat, net als dat isis ff de hele wereld zou veroveren, weet je nog ;)
Rag tag milities hebben nogal de neiging om domme dingen te doen..
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 19:45:56 #125
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166111427
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:44 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ja maar het zijn rag tag milities h, die maken nog al eens domme beslissingen h. Zonder Turks leger zijn ze waardeloos inderdaad. Zie maar naar dat Azaz pingpong van maanden geleden.
Als ze niet luisteren worden ze of uit het gebied gehaald of trekt Turkije zich terug. Ergo geen probleem hoe dan ook.
pi_166111443
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:42 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turkije wil de grens schoon hebben, aangezien de SAA daar geen zin in heeft doet Turkije het zelf.
en assad boeit het geen ene fuck, als ze maar niet dichtbij zijn bastion aleppo komen om hem te kunnen bedreigen. hij wil gewoon in damascus blijven zitten en iets te zeggen hebben in de belangrijkste steden van het land en feitelijk heeft hij die doelstelling dankzij de russen al veiliggesteld. wat hem betreft heeft hij de oorlog al "gewonnen". en de rebellen hebben gefaald, omdat hij daar nog zit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166111471
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 19:45 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Rag tag milities hebben nogal de neiging om domme dingen te doen..
en dan koppen ze een paar russische bommen en piepen ze anders. zoals ik zei, ze hebben niks te willen. alle lokale spelers zijn uitgeput. allemaal.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166111997
quote:
Wat een verspilling van kogels, het lijkt meer op een gezelligheidsbijeenkomst, ze kunnen beter gaan vissen ofzo. Geen wonder dat IS die gebieden daar zo makkelijk heeft veroverd, zonder de hulp van tig westerse en andere landen zouden ze Irak en Syri nu allang hebben overgenomen. En misschien ook nog een aantal andere buurlanden.
pi_166112777
Situatie in Kirkuk (lijkt aardig overeen te komen met de bron van ClapClapYourHand):



Samenvatting van de gebeurtenissen vandaag van de maker van bovenstaande kaart:

quote:
Mosul offensive has been stopped today. At dawn of October 21st IS fighters entered the Kurdish city of Kirkuk which is 150km away from Mosul, but invaders didn't come from Mosul, they came from Hawija pocket which is only 30 km from Kirkuk. Iraqi Army was so determined to take back Mosul that they left this pocket alone and launched an offensive to take back Mosul. Iraqis thought that IS fighters trapped in Hawija pocket have no offensive capabilities. As we can see they were very naive and ignorant.

IS militiants entered the town of Kirkuk by sneaking to it among IDPs(Internally Displaced Persons). Some reports also indicate that these fighters could be Kurdish members of IS. That would explain the easiness of their entrance to Kirkuk. When IS fighters already entered the town they contacted with IS sleeping cells inside Kirkuk. After that they started to take control over southern neighbourhoods of the city and they met with only little resistance from Kurdish police.

Friday is a day of prayer for Muslims, just like sunday for Christians. Meanwhile IS fighters where taking over southern neighborhoods of Kirkuk they also entered mosques and started to use people that were gathered there as human shields. They also started using mosques' speakers to call Kirkuk's habitants to join the army of the Caliphate.

One IS unit was able to take control over Hotel Cihad in Komari neighborhood(you can find it on the map, look for a red dot in the north). This unit consisted of at least 50 fighters. Soon after taking control of the Hotel, invaders found themselves surrounded by Kurdish police. Kurds tried to storm the building. Fight lasted few hours, but police was unable to breach IS defences. Hotel Cihad still remains in the hands of IS fighters.

By the noon IS fighters seized most of the districts of the southern Kirkuk. When this information reached Iraqi Army and Peshmerga forces in the Mosul countryside they decided to hold the Mosul offensive and send reinforcements to Kirkuk. After couple of hours the awaited reinforcements arrived in Kirkuk, however, they were unable to retake previously lost positions. Moreover, IS launched another attack in the southern part of Kirkuk.

P.S.
If you don't want to miss another report about Mosul offensive, simply follow me on Twitter - @Lawrence1918x
Please note, that this map is based on IS and Kurdish reports and there could be some mistakes since I am not able to verify every information that I find. Cheers. ;)
Ook berichten dat ze minstens 1 anti-terreur gevangenis hebben bestormd en de gevangenen hebben bevrijd ergens tussendoor. Dat verklaart in elk geval hoe ze zo'n opmerkelijk 'grote' aanwezigheid hebben in Kirkuk.

Maar IS wordt in de komende paar dagen sowieso wel de stad uitgeflikkerd of compleet uitgeschakeld. Ze kunnen amper wat doen in de huidige situatie.

[ Bericht 2% gewijzigd door HexHunter op 21-10-2016 20:46:50 ]
NEE!
pi_166112988
Turkije mag toch meedoen met offensief tegen isis.
Ze kunnen het niet alleen af. :)
http://www.nu.nl/buitenla(...)offensief-mosul.html
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166113125
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:45 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Turkije mag toch meedoen met offensief tegen isis.
Ze kunnen het niet alleen af. :)
http://www.nu.nl/buitenla(...)offensief-mosul.html
Ten 1e kan jij niet normaal lezen. Dat staat er helemaal niet in en Carter zegt zelfs ''Denk ik''. Ook al zegt Carter wat betekent niet dat het gaat gebeuren want Irak bepaalt dat niet Amerika :)
pi_166113163
Helft van Kirkuk in handen van ISIS? :') _O- Waar haal je dat soort onzin vandaan ISIS fan dat je bent.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2016 20:51:03 ]
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 20:51:09 #133
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166113212
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:50 schreef vigen98 het volgende:
Helft van Kirkuk in handen van ISIS? :') _O- Waar haal je dat soort onzin vandaan ISIS fan dat je bent?
Als de realiteit wat tegenvalt, is er altijd de fantasie nog :P
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166113228
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:39 schreef HexHunter het volgende:
Situatie in Kirkuk (lijkt aardig overeen te komen met de bron van ClapClapYourHand):

[ afbeelding ]

Samenvatting van de gebeurtenissen vandaag van de maker van bovenstaande kaart:

[..]

Ook berichten dat ze minstens 1 anti-terreur gevangenis hebben bestormd en de gevangenen hebben bevrijd ergens tussendoor. Dat verklaart in elk geval hoe ze zo'n opmerkelijk 'grote' aanwezigheid hebben in Kirkuk.

Maar IS wordt in de komende paar dagen sowieso wel de stad uitgeflikkerd of compleet uitgeschakeld. Ze kunnen amper wat doen in de huidige situatie.
Oftewel weer een epic fail van al abadi en co. Wat voor achterlijke strategen lopen er rond in Bagdad?!
pi_166113260
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:51 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Oftewel weer een epic fail van al abadi en co. Wat voor achterlijke strategen lopen er rond in Bagdad?!
Nee alleen fail van Koerden. En je bronnen zijn allemaal vals.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2016 20:53:25 ]
pi_166113294
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:50 schreef vigen98 het volgende:
Helft van Kirkuk in handen van ISIS? :') _O- Waar haal je dat soort onzin vandaan ISIS fan dat je bent.
Doel je op mij soms met 'ISIS fan'?
Bovendien staat nergens dat er gebieden 'in handen' zijn van IS, alleen dat IS er aanwezig is (in zo'n 25-30% van Kirkuk). Nogal een groot verschil.

EDIT: Ik heb zelf over het hoofd gezien dat er gemeldt wordt dat IS daadwerkelijk gebieden in Zuid-Kirkuk in handen heeft. :') Laat maar zitten dus.

[ Bericht 7% gewijzigd door HexHunter op 21-10-2016 21:10:45 ]
NEE!
pi_166113305
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:53 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Doel je op mij soms met 'ISIS fan'?
Bovendien staat nergens dat er gebieden 'in handen' zijn van IS, alleen dat IS er aanwezig is. Nogal een groot verschil.
Nee niet jij maar die JubaUrbicus
pi_166113351
Amaq melde dat ( amaq citeren staat gelijk aan isis fan zijn?)
pi_166113407
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:54 schreef JubaUrbicus het volgende:
Amaq melde dat ( amaq citeren staat gelijk aan isis fan zijn?)
Nee maar wel het steeds verheerlijken dat ISIS meer Iraakse strijdkrachten vermoorden.
pi_166113408
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:53 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee niet jij maar die JubaUrbicus
Aha. :P
Maar je kan best stellen dat het wel een faal is van Abadi, Barzani en co om de Hawija pocket bij Kirkuk daarzo ongemoeid te laten en eerst direct door proberen te stoten naar Mosul. Wat dat betreft vind ik de SAA toch wel slimmer bezig in Syrie door eerst pockets te belegeren en op te ruimen of tot overgave te dwingen voordat ze open gebieden intrekken. :P
NEE!
pi_166113563
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Aha. :P
Maar je kan best stellen dat het wel een faal is van Abadi, Barzani en co om de Hawija pocket bij Kirkuk daarzo ongemoeid te laten en eerst direct door proberen te stoten naar Mosul. Wat dat betreft vind ik de SAA toch wel slimmer bezig in Syrie door eerst pockets te belegeren en op te ruimen of tot overgave te dwingen voordat ze open gebieden intrekken. :P
Schuld van Barzani. hij geeft Kirkuk niet terug aan het Iraakse leger ( voor een deel )
pi_166113638
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:49 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ten 1e kan jij niet normaal lezen. Dat staat er helemaal niet in en Carter zegt zelfs ''Denk ik''. Ook al zegt Carter wat betekent niet dat het gaat gebeuren want Irak bepaalt dat niet Amerika :)
Bijna heel de wereld moest oprukken naar Irak om de onthoofdingen van Irakezen door isis te stoppen en dan zeg jij dat Irak bepaalt.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:02:41 #143
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166113641
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:56 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Aha. :P
Maar je kan best stellen dat het wel een faal is van Abadi, Barzani en co om de Hawija pocket bij Kirkuk daarzo ongemoeid te laten en eerst direct door proberen te stoten naar Mosul. Wat dat betreft vind ik de SAA toch wel slimmer bezig in Syrie door eerst pockets te belegeren en op te ruimen of tot overgave te dwingen voordat ze open gebieden intrekken. :P
SAA general command maakt ook genoeg fouten. Achterlijke offensieven richting het oosten enzo :'). Zuidkant van Aleppo nog steeds niet goed afdekken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:03:58 #144
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166113686
we blijven arabieren h :')

Militair zijn we gewoonweg incompetent.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:05:40 #145
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166113735
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:03 schreef Zahreddine het volgende:
we blijven arabieren h :')

Militair zijn we gewoonweg incompetent.
Maar niemand is beter in driften en autostunten . *;

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 15% gewijzigd door Perrin op 21-10-2016 21:14:45 ]
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166113838
Het is de schuld van Barzani niet van Bagdad dat er nog ISIS in Kirkuk zit. Het was hun deel wat zij zouden moeten beschermen.
pi_166113939
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:56 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee maar wel het steeds verheerlijken dat ISIS meer Iraakse strijdkrachten vermoorden.
Dat heeft niet te maken met ISIS fan zijn of niet, dat heeft te maken met het feit dat Bagdad bezet is door Iran en dat Bagdad pro PMU is (sektarische sjitische jihadisten) die niets anders willen doen dat sunnitisch bloed in Mosul opdrinken. Ik ben pro Arab en pro Baath en anti ISIS, maar ISIS zijn wel goed gebleken om Iraakse terroristen (Leger van Abadi en PMU) harde klappen uit te delen. Ik kan dat alleen maar toejuichen.... Als dit mij pro ISIS maakt so be it...
pi_166114017
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:11 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Dat heeft niet te maken met ISIS fan zijn of niet, dat heeft te maken met het feit dat Bagdad bezet is door Iran en dat Bagdad pro PMU is (sektarische sjitische jihadisten) die niets anders willen doen dat sunnitisch bloed in Mosul opdrinken. Ik ben pro Arab en pro Baath en anti ISIS, maar ISIS zijn wel goed gebleken om Iraakse terroristen (Leger van Abadi en PMU) harde klappen uit te delen. Ik kan dat alleen maar toejuichen.... Als dit mij pro ISIS maakt so be it...
Baathisten :') Dus je bent voor het marginaliseren van minderheden in Irak? Weet je wat de baathisten vaak zeggen? Er bestaan geen Assyrirs, Chaldeeuwers etc, het zijn gewoon Arabische christenen. :r :r

Baathisten zijn sowieso stelletje losers. Trots zijn op Arabische roots terwijl Arabieren niets hebben goed gebracht in de wereld behalve wiskunde en paar voorbeelden die ik niet 1 2 3 kan opnoemen/

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2016 21:14:28 ]
pi_166114049
Verder vind ik dat de Peshmerga weg moeten blijven uit Mosul, dit is hun oorlog niet. Peshmerga moeten vooral richten om hun eigen gebieden stabieler en veiliger te maken, Kirkuk van vandaag heeft ons geleerd dat ISIS zomaar uit het niets harde klappen kan uitdelen.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:14:24 #150
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166114053
Syrische Ba'ath partij over die van Irak!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166114059
Kaart van de etnische verdeling in Kirkuk (2015):



Vrij geinig hoe het zo'n kris kras van etniciteiten is. Kleine wijk van Turkmenen hier, Arabieren daar etc.
NEE!
pi_166114147
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Baathisten :') Dus je bent voor het marginaliseren van minderheden in Irak? Weet je wat de baathisten vaak zeggen? Er bestaan geen Assyrirs, Chaldeeuwers etc, het zijn gewoon Arabische christenen. :r :r

Baathisten zijn sowieso stelletje losers. Trots zijn op Arabische roots terwijl Arabieren niets hebben goed gebracht in de wereld behalve wiskunde en paar voorbeelden die ik niet 1 2 3 kan opnoemen/
Dat noemt men Al-3uruba (het concept van een Arabische natie met Arabische principes). Ook veel Marokkanen die berbers zijn voelen zich aangetrokken tot deze ideologie, het is meer een ideologie en ja de Baathisten vinden dat Armeniers en andere semitische volkeren zich ook daar aan moet houden en zich ermee moet identificeren. Ik ken genoeg seculiere Armenirs die zich aangetrokken voelen tot het Arabisme en zich ermee identificeren.
pi_166114229
EuphratesShield twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 21:13:31 TAF: "We support #Mosul operation with Fırtına howitzer and tank firing." #EuphratesShield #Turkey #Mosul https://t.co/f4bFSQGqSA reageer retweet
pi_166114365
Owja nog 1 laatste berichtje over Kirkuk vandaag.

mutludc twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 20:34:50 According to Kirkuk Governor Dr. Karim ISIS snuck into Kirkuk through some underground tunnels from Hawija, which w... https://t.co/pleG89IOF0 reageer retweet
Tunnels van 40km. _O-
Seems legit. :')
NEE!
pi_166114728
HansJMelissen twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 20:40:40 De Nederlandse journalist Bud Wichers is in Kirkuk gewond geraakt, in chaos en wegduiken bij sluipschutter IS. Arm in gips, gekneusde ribben reageer retweet
pi_166114746


Map met situatie Kirkuk volgens Amaq.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:34:59 #157
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166114767
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
HansJMelissen twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 20:40:40 De Nederlandse journalist Bud Wichers is in Kirkuk gewond geraakt, in chaos en wegduiken bij sluipschutter IS. Arm in gips, gekneusde ribben reageer retweet
Heeft ie nog geluk dat hij geen kogel heeft gekopt, een andere journalist is gedood. Stond hij daar toevallig bij?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166114811
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:34 schreef Szura het volgende:

[..]

Heeft ie nog geluk dat hij geen kogel heeft gekopt, een andere journalist is gedood. Stond hij daar toevallig bij?
Welke journalist is gedood? Een westerse?
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:37:31 #159
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166114870
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:36 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Welke journalist is gedood? Een westerse?
Nee een Iraakse, zag tweets langskomen daarover.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:43:25 #160
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166115132
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 17:43:36 IS militants hanged, dumped, crushed by cinderblock and dragged by cars in Kirkuk https://t.co/dSVuoxECP7 reageer retweet
whehehe
Say what?
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:44:11 #161
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166115162
gadver, twitter is nog altijd niet terug up.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 21:45:44 #162
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166115220
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 20:12:06 PKK/HPG with Peshmerga in Kirkuk https://t.co/yJMC9BiAE0 reageer retweet
ISIS is daar zo opgeruimd
Say what?
pi_166115362
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 21:45 schreef UpsideDown het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 20:12:06 PKK/HPG with Peshmerga in Kirkuk https://t.co/yJMC9BiAE0 reageer retweet
ISIS is daar zo opgeruimd
In de ochtend melde Rudaw al dat alles onder volledige controle was en dat Peshmerga bijna alle ISIS strijders uitgeschakeld had. :') Peshmerga is gewoon zwak en een offensief in Mosul (waar zij niks mee te maken hebben) maakt de Peshmerga alleen maar nog zwakker. Laat de Peshmerga zich maar eerst bekommeren om hun eigen steden en veiliger maken van belangrijke plekken.
pi_166116167
Werkt Twitter bij jullie?
pi_166116205
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 20:49 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ten 1e kan jij niet normaal lezen. Dat staat er helemaal niet in en Carter zegt zelfs ''Denk ik''. Ook al zegt Carter wat betekent niet dat het gaat gebeuren want Irak bepaalt dat niet Amerika :)
Ik moest lachen :D
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 22:16:29 #166
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166116329
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 22:11 schreef vigen98 het volgende:
Werkt Twitter bij jullie?
nee
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166116367
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 22:11 schreef vigen98 het volgende:
Werkt Twitter bij jullie?
Zijn problemen wereldwijd met bepaalde sites door een enorme DDoS op dns-provider Dyn.

Populaire sites tijdelijk onbereikbaar door ddos op DynDNS - update 3


Twitter doet het overigens wel bij mij maar lag eerder op de dag ook al een paar uur eruit hierzo.
NEE!
pi_166116590
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 22:17 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Zijn problemen wereldwijd met bepaalde sites door een enorme DDoS op dns-provider Dyn.

Populaire sites tijdelijk onbereikbaar door ddos op DynDNS - update 3


Twitter doet het overigens wel bij mij maar lag eerder op de dag ook al een paar uur eruit hierzo.
Raar, op Whatsapp kon ik ook geen plaatjes meer downloaden :P
pi_166117192
Twitter werkt weer.
pi_166117334
pmu_english twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 11:33:00 #BREAKING - #Iraqi #PMU, #Police and #Peshmerga have killed 70 #ISIS fighters and have 35 #ISIS fighters surrounded… https://t.co/TaLobBVr8a reageer retweet
pi_166117393
PMU heeft nu versterkingen in Kirkuk gebracht.
pi_166117506
Zou zoiets ook in Europa kunnen voorkomen in de toekomst, ISIS cellen die opeens ontwaken in bijvoorbeeld Brussel?
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 22:56:46 #173
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_166117698
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 22:50 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Zou zoiets ook in Europa kunnen voorkomen in de toekomst, ISIS cellen die opeens ontwaken in bijvoorbeeld Brussel?
Zwakzinnigen tegen Zwakzinnigen kan wel genot worden
RED ONS HENNIEGOD
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 23:00:30 #174
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166117789
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 22:50 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Zou zoiets ook in Europa kunnen voorkomen in de toekomst, ISIS cellen die opeens ontwaken in bijvoorbeeld Brussel?
Dat is al eens gebeurd toen die ene IS pipo werd opgepakt in Belgi en een paar dagen later er bommen afgingen op een vliegveld in Belgi.
pi_166117863
DefenseUnits twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 22:53:12 #BREAKING: Not #ISIS, #Turkish army is surrounding #Efrin villages by deploying a number of tanks on the border areas, north west #Syria reageer retweet
pi_166117904
AJABreaking twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 23:03:43 عاجل | مراسل #الجزيرة: رئيس الوزراء العراقي يأمر بإرسال قوات إضافية إلى محافظة #كركوك reageer retweet
Abadi geeft bevel om meer troepen te sturen naar Kirkuk.
pi_166117986


Als T-FSA de Koerden opgeruimd hebben gaat het tot een confrontatie komen met de SAA?
pi_166118689
Er komt dus hulp aan voor de rebellen die opgesloten zitten in Oost-Aleppo, en als deze hulp aangekomen is, staat SAA ineens ingesloten *O*
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 23:43:47 #179
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166118756
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 23:40 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Er komt dus hulp aan voor de rebellen die opgesloten zitten in Oost-Aleppo, en als deze hulp aangekomen is, staat SAA ineens ingesloten *O*
Nee, hansworst.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166118846
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 17:46:29 Turkmen TV reporter Ahmad Hajar Oglu was killed by a sniper today in Kirkuk https://t.co/h1CVpFywAm reageer retweet
pi_166119356
pi_166119363
Ik weet niet meer wie het was, maar iemand beweerde dat PMU niet aanwezig was in Kirkuk? :')

pmu_english twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 00:30:19 #BREAKING - #Iraqi #PMU Turkmen now involved in curfew operations in central #Kirkuk to prevent further #ISIS attac… https://t.co/St0QVM9XJD reageer retweet


pi_166119463
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 00:31 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik weet niet meer wie het was, maar iemand beweerde dat PMU niet aanwezig was in Kirkuk? :')

pmu_english twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 00:30:19 #BREAKING - #Iraqi #PMU Turkmen now involved in curfew operations in central #Kirkuk to prevent further #ISIS attac… https://t.co/St0QVM9XJD reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Barzani zelf een tijdje geleden :')

Dit toont maar weer aan dat de PMU geen sjiitische ISIS zijn zoals sommigen beweren. Ze kunnen net zo goed heel Kirkuk laten stikken.

Maar dat doen ze niet, omdat de PMU units van alle minderheden hebben. Christenen, soennieten, Turkmenen, etc.
pi_166120031
De terroristen in Aleppo schieten op inwoners die de stad proberen te verlaten. En dat steunen wij dan met ons belastinggeld :r :r zum kotsen onze politiek
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 04:13:54 #185
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166120255
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 02:29 schreef JaJammerJan het volgende:
De terroristen in Aleppo schieten op inwoners die de stad proberen te verlaten. En dat steunen wij dan met ons belastinggeld :r :r zum kotsen onze politiek
Nederland steunt die militanten niet militair
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166123255
Turkse tanks in aleppo, heb ik iets gemist?
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:01:18 #187
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_166123649
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 12:34 schreef Nintex het volgende:
Turkse tanks in aleppo, heb ik iets gemist?
Dit:
sayed_ridha twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 12:55:48 After 3 days and 20 minutes of airstrikes, shelling & clashes, Turkish-backed FSA have only captured a farm from SD… https://t.co/ccxYW9jUne reageer retweet
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_166124198
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 19:47:46 Kurdish National Alliance in Syria has released statement condemning Turkish aggression, calls on US & Russia to in... https://t.co/wcVyHhcoqh reageer retweet
:'(
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:44:08 #189
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166124490
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 19:47:46 Kurdish National Alliance in Syria has released statement condemning Turkish aggression, calls on US & Russia to in... https://t.co/wcVyHhcoqh reageer retweet
:'(
Wat hebben de Koerden in Afrin Turkije en jou misdaan? Het is gewoon een daad van Turkse agressie.
pi_166124534
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat hebben de Koerden in Afrin Turkije en jou misdaan? Het is gewoon een daad van Turkse agressie.
Koerden niets, ypg/pkk wel.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:48:27 #191
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166124565
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:46 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Koerden niets, ypg/pkk wel.
Zijn er concrete aanwijzingen dat de YPG die daar zit Turkije ooit wat heeft gedaan? Het is een klein gebied.
pi_166124597
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zijn er concrete aanwijzingen dat de YPG die daar zit Turkije ooit wat heeft gedaan? Het is een klein gebied.
Zijn er concrete bewijzen dat IS die in Raqqa zit Europa of Amerika ooit wat heeft gedaan?
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:52:00 #193
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166124638
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:50 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Zijn er concrete bewijzen dat IS die in Raqqa zit Europa of Amerika ooit wat heeft gedaan?
Ja, in Frankrijk. Gezien de cantons van de YPG niet verbonden zijn en deze gasten in een klein, gesoleerd gebied zitten kan je je afvragen of deze operatie nodig is. Daarnaast wordt er een frontlinie met de SAA gecreerd, wat extra escalatie tot gevolg heeft.
pi_166124649
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, in Frankrijk. Gezien de cantons van de YPG niet verbonden zijn en deze gasten in een klein, gesoleerd gebied zitten kan je je afvragen of deze operatie nodig is. Daarnaast wordt er een frontlinie met de SAA gecreerd, wat extra escalatie tot gevolg heeft.
Concreet bewijs dat het IS uit Raqqa was die dat heeft gedaan? Dacht het niet.

Iedereen kan spelletjes spelen.
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:53:12 #195
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_166124659
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 21-10-2016 om 19:47:46 Kurdish National Alliance in Syria has released statement condemning Turkish aggression, calls on US & Russia to in... https://t.co/wcVyHhcoqh reageer retweet
:'(
Dit is wel een leuk voorbeeld. Deze Koerden (KNC) waren gelieerd aan het HNC van de Syrische oppositie en het KRG van Barzani. Zijn ook fel gekant tegen het SDF/YPG. Zijn toen uit de Syrische oppositie gegaan, toen het HNC met een politiek framework kwam waarin de Koerden geen onderdeel uitmaken van de Syrische Arabische Republiek.
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_166124998
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 13:53 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Dit is wel een leuk voorbeeld. Deze Koerden (KNC) waren gelieerd aan het HNC van de Syrische oppositie en het KRG van Barzani. Zijn ook fel gekant tegen het SDF/YPG. Zijn toen uit de Syrische oppositie gegaan, toen het HNC met een politiek framework kwam waarin de Koerden geen onderdeel uitmaken van de Syrische Arabische Republiek.
Waren ja en niet zijn. T-FSA gaat geen bondgenoten aanvallen.
Misschien hebben ze zich toch aangesloten bij ypg.
Waarom zijn ze anders aangevallen?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 14:16:07 #197
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_166125164
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 14:06 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Waren ja en niet zijn. T-FSA gaat geen bondgenoten aanvallen.
Misschien hebben ze zich toch aangesloten bij ypg.
Waarom zijn ze anders aangevallen?
Ze hebben zich niet aangesloten bij het YPG en zijn fel tegen ze. Het is een andere politieke partij zonder troepen, die eerst verbonden was met de Syrische oppositie en zich nu uitspreekt tegen dit offensief van de Turken. Deze Koerden waren zelfs voorstander van #FiratKalkani.

Ik vind dit offensief van de Turken ook vrij kansloos. Tel Rifaat is meer van symbolische waarde voor lokale FSA-islamisten, totaal niet strategisch relevant. Koerden hebben deze aanvallen ook al maanden van tevoren ingepland en hebben zich stevig ingegraven rondom die dorpen. Ik denk dat ze wel worden teruggedrongen tot Efrin, maar dit wordt geen Cerablus/Dabiq 2.0 voor de Turken waarbij Daesh zich even terugtrekt.
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_166125395
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 14:16 schreef Domingesto het volgende:

Tel Rifaat is meer van symbolische waarde voor lokale FSA-islamisten, totaal niet strategisch relevant.
als je dit echt gelooft heb je geen flauw idee wat de ypg/pkk al geruime tijd probeert te doen. namelijk de cantons verbinden om zo een ypg/pkk staat te stichten en dan is oa tal rifaat wel degelijk van strategisch belang omdat het een springplank is richt al bab en zo richting manbij. de turken hebben alle recht om zich te verdedigen tegen een organisatie dat tegenwoordig niet alleen de wapens heeft opgenomen tegen de turkse staat, maar ondertussen ook gericht politici/burgers aan het vermoorden is. iets met de vermoorde onschuld spelen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 14:38:02 #199
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_166125631
quote:
10s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 14:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je dit echt gelooft heb je geen flauw idee wat de ypg/pkk al geruime tijd probeert te doen. namelijk de cantons verbinden om zo een ypg/pkk staat te stichten en dan is oa tal rifaat wel degelijk van strategisch belang omdat het een springplank is richt al bab en zo richting manbij. de turken hebben alle recht om zich te verdedigen tegen een organisatie dat tegenwoordig niet alleen de wapens heeft opgenomen tegen de turkse staat, maar ondertussen ook gericht politici/burgers aan het vermoorden is. iets met de vermoorde onschuld spelen.
Ik bedoelde dat Tel Rifaat niet strategisch relevant is voor het FSA. Oost-Aleppo gaan ze vanaf het noorden toch niet ontzetten, wordt niet geaccepteerd door de Russen. Het beste wat de Turken kunnen doen is gewoon de Koerden nu af te slaan. Op je PKK-redenatie ga ik niet in, dat is iets voor het Turkije topic
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_166126359
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 04:13 schreef Szura het volgende:

[..]

Nederland steunt die militanten niet militair
Niet direct nee. Maar als Qatar/Saodi-Arabie/Turkije deze extremistische militanten militair steunt, dan doen wij een oogje dicht. En als de militanten die wij wel militair steunen, samenwerken en materiaal uitwisselen met deze extremistische militanten, dan vinden wij dat ook niet al te erg.

De VS heeft laatst zelf gezegd dat ze er niet aan willen beginnen om Al-Nusra hard aan te pakken, omdat ze te gemengd zijn met andere rebellen. Probeer je Al-Nusra te treffen, dan zul je dus ook vaak de anderen rebellen treffen. Voor Rusland/Assad is dat natuurlijk mooi meegenomen, maar daar hebben zij uiteindelijk ook weinig keus in.
pi_166127286
RamiAILoIah twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 13:10:54 Kurdish tweeps claim #ISIS is now 'besieged' in 2-3 neighborhoods in Kirkuk. That is like the size of Kobani or more dumb-asses.. #Iraq reageer retweet
Misschien interessant, ik heb een Koerdische vriend van mij gesproken die tevens ook familie heeft zitten in Kirkuk en hij vertelde mij dat het een en al oorlog is, het is absoluut niet onder controle daar en de Peshmerga waren de grote lafaards volgens hem.
pi_166127323


quote:
KIRKUK, Iraq

Daesh snipers have turned Iraq’s northern city of Kirkuk into a ghost city amid an ongoing operation to oust the militant group from the city of Mosul.

Street-to-street fighting raged for the second day in a row between Daesh militants and security forces in Kirkuk.

According to an Anadolu Agency correspondent, local residents and journalists were stuck inside their homes and are unable to go outside because of Daesh snipers.

Residents of the June 1, Esra Mahkudin and Dumiz neighborhoods in the city are anxiously awaiting for security forces to clear the militants from their areas, the correspondent said.

He said residents who find any chance to go out immediately flee to the nearby provinces of Erbil and Sulaymaniyah.

Scores of Daesh militants killed

General Director of Kirkuk Police Forces, Khattab Omar said in news conference on Saturday that a total of 48 Daesh militants were killed in the clashes.

Kurdish-populated neighborhoods at the city's north and east are currently considered “safe zones” as no clashes have been reported in these areas.

On Friday, at least 17 people were killed and scores injured in a spate of Daesh suicide bombings in Kirkuk’s city center.

Last week, the Iraqi army, backed by U.S.-led coalition airstrikes, launched a much-anticipated offensive to retake Mosul, Iraq’s second largest city which was overrun by the militant group in 2014.

Recent months have seen the Iraqi army, backed by local allies on the ground and a U.S.-led air coalition, retake much territory seized by Daesh in 2014. Nevertheless, the terrorist group remains in control of several parts of the country, including Mosul.
http://aa.com.tr/en/middl(...)to-ghost-city/670259
pi_166127355
AlArabiya_Brk twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 14:38:32 أردوغان: تركيا مضطرة لمواصلة عملياتها بسوريا حتى استعادة منطقة الباب #العربية_عاجل reageer retweet
ERDOGAN: Turkije is genoodzaakt om haar operaties in Syri door te voeren totdat het gebied van Al-Bab geheel teruggenomen is.
pi_166127397
pi_166127498
ElbayPolicyLabs twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 16:29:15 .@DefenseBaron #ISIL's well prepared 4 #Mosul battle. More surprises 2 come. Allies shldn't b overconfident/expect easy win--will save lives reageer retweet
Het gaat inderdaad niet goed met het Mosul offensief, het is een katje muis spelletje geworden waarin dorpen die 10 km buiten de stad zelf overgenomen worden en daarna weer heroverd worden door ISIS. ISIS verdedigd de stad momenteel met man en kracht en dat doen ze tot nu toe nog goed, daarnaast gaat het erop lijken dat Kirkuk een 2e Kobani wordt. De coalitie voert nu ook aanvallen in Kirkuk uit! En iedereen weet hoe Kobani is afgelopen.... De stoeprand in Nederland stond op het end nog hoger dan de stad Kobani zelf.
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 17:35:15 #206
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166128536
Waarom hebben ze trouwens niet eerst Tal Afar ingenomen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 19:15:02 #207
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166130490
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 16:25 schreef JubaUrbicus het volgende:
AlArabiya_Brk twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 14:38:32 أردوغان: تركيا مضطرة لمواصلة عملياتها بسوريا حتى استعادة منطقة الباب #العربية_عاجل reageer retweet
ERDOGAN: Turkije is genoodzaakt om haar operaties in Syri door te voeren totdat het gebied van Al-Bab geheel teruggenomen is.
Vatbom op Erdo zijn hoofd please.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166130497
#BREAKING
Hashad Al Shaabi PMF leader Al-Muhandis has arrived to #Kirkuk with a large PMF force. #Iraq
#كركوك
#كلمه_بحق_جيشنا
@iraqi_day
pi_166130594
ben wel benieuwd of iemand al cijfers heeft hoeveel doden er nu al zijn gevallen bij de aanval op mosul..
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_166130923
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 16:34 schreef JubaUrbicus het volgende:
ElbayPolicyLabs twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 16:29:15 .@DefenseBaron #ISIL's well prepared 4 #Mosul battle. More surprises 2 come. Allies shldn't b overconfident/expect easy win--will save lives reageer retweet
Het gaat inderdaad niet goed met het Mosul offensief, het is een katje muis spelletje geworden waarin dorpen die 10 km buiten de stad zelf overgenomen worden en daarna weer heroverd worden door ISIS. ISIS verdedigd de stad momenteel met man en kracht en dat doen ze tot nu toe nog goed, daarnaast gaat het erop lijken dat Kirkuk een 2e Kobani wordt. De coalitie voert nu ook aanvallen in Kirkuk uit! En iedereen weet hoe Kobani is afgelopen.... De stoeprand in Nederland stond op het end nog hoger dan de stad Kobani zelf.
Wat zit jij allemaal te liegen dan? Wat gaat niet goed? Het offensief gaat sneller dan gedacht maar volgens jou gaat het niet goed. Ok.
pi_166130997


De man is weer helemaal fit en zit nu bij het front bij Mosul _O_ Sommigen kennen hem wel denk ik van de VICE News reportage in Irak, over Ramadi etc.

ahmusawi twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 19:37:36 Major Salam makes another appearance, this time in #MosulOp @vicenews https://t.co/lb8FNur5KB reageer retweet
pi_166131105
IraqiSecurity twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 19:32:31 #MosulOp:#Iraq's army is in the process of retaking Tel Keppe (aka Tal Kayf), just a few miles north of #Mosul. https://t.co/rvTyV01GF7 reageer retweet
Maar nee het offensief gaat slecht! ISIS heeft alles onder controle hoor!! Aldus Juba.



[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2016 19:50:17 ]
pi_166131231
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 19:45 schreef vigen98 het volgende:
IraqiSecurity twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 19:32:31 #MosulOp:#Iraq's army is in the process of retaking Tel Keppe (aka Tal Kayf), just a few miles north of #Mosul. https://t.co/rvTyV01GF7 reageer retweet
Maar nee het offensief gaat slecht! ISIS heeft alles onder controle hoor!! Aldus Juba.
Amaq/IS claimt Bilawat weer ingenomen te hebben dus erg succesvol zou ik het niet noemen, beetje faal zo rond die dorpjes al. Ik had verwacht dat ze al tegen de stad aan zouden zitten.
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 19:51:22 #214
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166131247
Amaq serieus nemen. _O- _O-
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166131260
Wat betreft captures zitten ze er niet vaak naast.
pi_166131823
quote:
:') ISIS propaganda serieus nemen _O- Je snapt toch wel dat het allemaal nep is he? Binnen Mosul zelf staan mensen op, paar dagen terug hebben jongeren een ISIS basis bestormt en daar leden doodgeschoten en een Iraakse vlag opgehesen.
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 20:26:10 #218
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166132162
BBassem7 twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 19:29:54 NEWAnother brilliant breathtaking movie production by our talented movie director Anzour tells the epic story of A… https://t.co/DVyD8T8Qut reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166132414
pi_166132495
pmu_english twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 11:42:40 #BREAKING - #Iraqi #PMU Turkmen have killed 15 #ISIS fighters in #Kirkuk and are now in heavy clashes on the outski… https://t.co/breNZDWI2j reageer retweet
Turkmeense PMU leden :P

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2016 20:39:09 ]
pi_166134497
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 20:39 schreef vigen98 het volgende:
pmu_english twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 11:42:40 #BREAKING - #Iraqi #PMU Turkmen have killed 15 #ISIS fighters in #Kirkuk and are now in heavy clashes on the outski… https://t.co/breNZDWI2j reageer retweet
Turkmeense PMU leden :P
Meeste Turkmenen uit Kirkuk zijn sjiieten, logisch dat ze zich dan bij de PMU aansluiten.

Nieuwe videobeelden uit Hamdaniyah:


Ziet er niet best uit....
pi_166134750
BaxtiyarGoran twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 21:35:32 #ISIS attack on #Kirkuk: +100 terrorist infiltrated to the city due the security gap near Bashiq village controlled by Shia militias. reageer retweet
Nu proberen de Koerden de schuld te leggen op de sjiieten! _O- _O-
pi_166134794
UniteKurdistan twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 21:42:49 ISIS infiltration happened in the gap on the Peshmerga trenchline because of the Shia Miltiias in Taza and Bashir v… https://t.co/PVGiy1o7ZX reageer retweet
UniteKurdistan twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 21:44:00 Letting the Shia Militias into Tuz Khurmatu was the worst mistake during the War against ISIS.Now the security of Kirkk is under threat. reageer retweet
_O- _O- _O- _O- Elkaar de vinger wijzen _O- _O- _O-
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 21:47:46 #224
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166134820
Jij blij?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166134908
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 21:47 schreef Zahreddine het volgende:
Jij blij?
Hopelijk knallen ze elkaar ook nog eve neer, dan ben ik pas blij. Ik moedig de Koerden aan om een offensief te starten tegen het Iraakse leger en de PMU milities. Een goed Iraakse soldaat is een dode soldaat!
  zaterdag 22 oktober 2016 @ 21:52:51 #226
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166134963
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 21:51 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Hopelijk knallen ze elkaar ook nog eve neer, dan ben ik pas blij. Ik moedig de Koerden aan om een offensief te starten tegen het Iraakse leger en de PMU milities. Een goed Iraakse soldaat is een dode soldaat!
:') :') :') :')

Zo jammer dit.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166135439
Wat een puinhoop is het daar zeg. Wat gebeurt er met Irak als ISIS weg is?
Hey
pi_166135440
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 21:51 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Hopelijk knallen ze elkaar ook nog eve neer, dan ben ik pas blij. Ik moedig de Koerden aan om een offensief te starten tegen het Iraakse leger en de PMU milities. Een goed Iraakse soldaat is een dode soldaat!
In hokjes denken. :')
Dit is het zelfde droevige niveau als '' Alle Turken zijn slecht'' ''Alle Koerden zijn slecht'' ''alle Feijenoord fans zijn slecht '' '' Alle Marokkanen zijn slecht '' ''Alle hollanders zijn pedofielen''

Door jouw soort mensen is er altijd oorlog in dat midden oosten, omdat jullie nooit iemand als mensen zien maar als een geheel, de ''tegenstander'', Maar daar kan je vast niets aan doen, dat zit er nou eenmaal in bij de geboorte. De moderne stammenstrijd zullen we het maar noemen.
pi_166135489
Conflicts twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 22:14:14 PHOTOS: A number of vehicles captured or destroyed by ISIS during recent fighting near #Mosul. - @PurpleOlive2 https://t.co/SfVH1NSNuH reageer retweet


pi_166135538
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 22:13 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

In hokjes denken. :')
Dit is het zelfde droevige niveau als '' Alle Turken zijn slecht'' ''Alle Koerden zijn slecht'' ''alle Feijenoord fans zijn slecht '' '' Alle Marokkanen zijn slecht '' ''Alle hollanders zijn pedofielen''

Door jouw soort mensen is er altijd oorlog in dat midden oosten, omdat jullie nooit iemand als mensen zien maar als een geheel, de ''tegenstander'', Maar daar kan je vast niets aan doen, dat zit er nou eenmaal in bij de geboorte. De moderne stammenstrijd zullen we het maar noemen.
Ik heb niks tegen de Peshmerga (ik respecteer ze zelfs) en van mij mogen ze ook hun Koerdische delen behouden, maar sorry voor het Iraakse leger van Abadi heb ik geen respect en daar heb ik mijn persoonlijke en objectieve redenen voor. Daarnaast spreek ik specifiek over Iraaks leger en niet over de Iraakse bevolking, dus jouw vergelijking is niet een juiste. Iraakse leger is voor mij gewoon een terroristische bende die de afgelopen jaren in Irak alleen maar meer olie op het vuur hebben gegooid en specifiek strijden voor de belangen van Sistani (Mullah) en andere sektarische ratten.
pi_166136236
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 22:18 schreef JubaUrbicus het volgende:
Ik heb niks tegen de Peshmerga (ik respecteer ze zelfs) en van mij mogen ze ook hun Koerdische delen behouden, maar sorry voor het Iraakse leger van Abadi heb ik geen respect en daar heb ik mijn persoonlijke en objectieve redenen voor. Daarnaast spreek ik specifiek over Iraaks leger en niet over de Iraakse bevolking, dus jouw vergelijking is niet een juiste. Iraakse leger is voor mij gewoon een terroristische bende die de afgelopen jaren in Irak alleen maar meer olie op het vuur hebben gegooid en specifiek strijden voor de belangen van Sistani (Mullah) en andere sektarische ratten.
Links of rechtsom; de regering in Irak is gewoon gekozen door een meerderheid. Volksvertegenwoordiging. En daarmee legitieme afspiegeling. Accepteer dat de sjieten in Irak de grootste groep zijn. En dat kunnen veel soennieten niet. Dus gaan ze dwars liggen en dwepen met Saddam enzo. Of IS nazis goed praten. Je bent zo hypocriet als wat want in Syri steun je wel Assad die ene heel dozijn van die sjitische milities (tienduizenden) heeft meestrijden om hem maar in het zadel te houden. In Irak zit en regering die er tenminste legitiem zit na verkiezingen. Jij wilt dat een minderheid in Irak over en meerderheid regeert. Gaat niet meer gebeuren vriend, die tijd is definitief voorbij.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166136295
ThatCoffeeTho twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 15:00:36 Iraqi soldier torturing an 8-year-old kid from near Mosul with a HAMMER"Liberation of Mosul" @brett_mcgurk https://t.co/FYljN1DlTr reageer retweet
Prachtige leger van Irak (niet voor gevoelige mensen).
pi_166137810
ISIL: van Mosul naar Kirkuk en dan naar Syri.

Goed idee om het te verkondigen. /s :')
pi_166138686
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 16:20 schreef JubaUrbicus het volgende:
RamiAILoIah twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 13:10:54 Kurdish tweeps claim #ISIS is now 'besieged' in 2-3 neighborhoods in Kirkuk. That is like the size of Kobani or more dumb-asses.. #Iraq reageer retweet
Misschien interessant, ik heb een Koerdische vriend van mij gesproken die tevens ook familie heeft zitten in Kirkuk en hij vertelde mij dat het een en al oorlog is, het is absoluut niet onder controle daar en de Peshmerga waren de grote lafaards volgens hem.
Iedereen is een lafaard als het komt om een gelijke strijd tegen isis. Ik zou zelf ook vluchten. Die gasten deinzen nergens voor terug en hebben zichzelf al dood verklaard.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_166142244
MIG29_ twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 14:23:29 Breaking ; Syrian Army says : the presence of Turkish troops in Syria, is occupation, and will be dealt with in every ways possible reageer retweet
De Turken zijn net de nazi's. Ze zijn bezig voor meer lebensraum en willen de minderheden uitmoorden. Net als met de Armenen in 14-18.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166142417
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 22:12 schreef Dakterras het volgende:
Wat gebeurt er met Irak als ISIS weg is?
Valhalla;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166142427
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 10:35 schreef HSG het volgende:
MIG29_ twitterde op zaterdag 22-10-2016 om 14:23:29 Breaking ; Syrian Army says : the presence of Turkish troops in Syria, is occupation, and will be dealt with in every ways possible reageer retweet
De Turken zijn net de nazi's. Ze zijn bezig voor meer lebensraum en willen de minderheden uitmoorden. Net als met de Armenen in 14-18.
})
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 23 oktober 2016 @ 12:41:06 #238
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166144104
TheArabSource twitterde op zondag 23-10-2016 om 11:52:15 Kurdish forces ambush Turkish Army, rebels in northern #Aleppo https://t.co/IKRm7nNV97 #SDF #Syria #Turkey reageer retweet
CivilWarMap twitterde op zondag 23-10-2016 om 11:50:01 Violent clashed between #rebels in Azaz started after some refused to participate in the attacks on #SDF-held areas (due to heavy losses). reageer retweet
_O-
Say what?
  zondag 23 oktober 2016 @ 13:28:07 #239
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166145153
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 23 oktober 2016 @ 14:25:43 #240
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166146295
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 12:41 schreef UpsideDown het volgende:
TheArabSource twitterde op zondag 23-10-2016 om 11:52:15 Kurdish forces ambush Turkish Army, rebels in northern #Aleppo https://t.co/IKRm7nNV97 #SDF #Syria #Turkey reageer retweet
CivilWarMap twitterde op zondag 23-10-2016 om 11:50:01 Violent clashed between #rebels in Azaz started after some refused to participate in the attacks on #SDF-held areas (due to heavy losses). reageer retweet
_O-
Allemaal ANHA sourced :')

Die claimen wel heel veel, die riepen gister ook dat ze een Turkse tank hadden opgeblazen etc. etc.

:z :z
pi_166146749
Net dat ik hoop begon te krijgen dat Irak een beetje beter zou worden onder Abadi gebeurd er dit.

quote:
BAGHDAD (AP) — Iraq's parliament has passed a law forbidding the import, production or selling of alcoholic beverages in a surprise move that angered many in the country's Christian community who rely on the business.

The bill, passed late Saturday, imposes a fine of up to 25 million Iraqi dinars, or $21,000, for anyone violating the ban.

Islam forbids the consumption of alcohol, but it has always been available in Iraq's larger cities, mainly from shops run by Christians. Those shops are currently closed because of the Shiite holy month of Muharram.

Iraq's parliament is dominated by Shiite Islamist parties. The legislation was proposed by Mahmoud al-Hassan, a judge and lawmaker from the State of Law coalition, the largest bloc in parliament. The assembly announced the ban on its website but did not say how many lawmakers voted for or against it.

Kirk Sowell, the publisher of the biweekly newsletter Inside Iraqi Politics, said the bill was clearly supported by Shiite Islamists but came "as a bit of a surprise because it has not been a subject of major debate or discussion."

He said the executive branch could move to have the law overturned on procedural or other grounds, and the Supreme Court could potentially strike it down.

Christian lawmaker Joseph Slaiwa said the "unjust" ban was slipped into a draft law regulating the income of municipal authorities without lawmakers being notified. The original article only called for imposing taxes on liquor stores and restaurants serving liquor, he said.

"This ban is unconstitutional, as the constitution acknowledges the rights of non-Muslim minorities and ethnic groups who live alongside Muslims in Iraq," he said. "To those Muslim lawmakers I say: Take care of your religion and leave ours for us, we know how to deal with it."

He said some lawmakers will submit an appeal at the High Federal Court.

It's unclear how strictly the law would be enforced. Other Muslim-majority countries have laws restricting alcohol, but only a few, including Saudi Arabia and Kuwait, enforce a complete ban. The Iraqi law was unlikely to be enforced in the largely autonomous Kurdish region, which is home to a sizeable Christian community.

The bill comes as Iraq is waging a massive military operation to retake the northern city of Mosul from the Islamic State group. IS brutally enforces a ban on alcohol, cigarettes and other drugs in the territory under its control.
https://apnews.com/2ec3925767ca48149974e56b7bedc82c

:r Wat een democratie zeg :') Langzaam maar zeker word Irak een Iran 2.0 :r

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2016 14:50:04 ]
pi_166146852
DeadmanMax twitterde op zondag 23-10-2016 om 14:04:59 Per Article 2 of Iraq's Constitution:"A. No law that contradicts the established provisions of Islam may be estab… https://t.co/DKaujtdmmq reageer retweet
pi_166146854
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 14:49 schreef vigen98 het volgende:
Net dat ik hoop begon te krijgen dat Irak een beetje beter zou worden onder Abadi gebeurd er dit.

[..]

https://apnews.com/2ec3925767ca48149974e56b7bedc82c

:r Wat een democratie zeg :') Langzaam maar zeker word Irak een Iran 2.0 :r
toch niet zo gek aangezien de invloed van iran steeds meer en meer wordt? is gewoon een natuurlijke ontwikkeling.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166146886
quote:
10s.gif Op zondag 23 oktober 2016 14:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

toch niet zo gek aangezien de invloed van iran steeds meer en meer wordt? is gewoon een natuurlijke ontwikkeling.
Ja vind het niet verrassend alleen had wel wat anders verwacht van Abadi aangezien hij behoorlijk pro VS is. Maar zo'n wet mag eigenlijk niet eens goedgekeurd worden omdat de grondwet zulke wetten verbiedt!

quote:
Per Article 2 of Iraq's Constitution:

"A. No law that contradicts the established provisions of Islam may be established."
Hopelijk gooit een hoge rechter dit gewoon van de baan want dit is ongrondwettelijk.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2016 14:57:01 ]
pi_166146949
En het lef ook nog om te zeggen dat Irak een land is voor elke religie en dat de oorspronkelijke minderheden beschermt worden en dan vervolgens een wet invoeren die de vrijheid van andere mensen in gevaar brengt. Je zou maar zo'n idioot zijn.

ISIS: Verbiedt alcohol door islamitische wet
Iraakse Regering: Verbiedt alcohol nu ook door islamitische wet.

:r
pi_166146975
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 14:56 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja vind het niet verrassend alleen had wel wat anders verwacht van Abadi aangezien hij behoorlijk pro VS is. Maar zo'n wet mag eigenlijk niet eens goedgekeurd worden omdat de grondwet zulke wetten verbiedt!
ook al zou abadi pro VS zijn, kan ik me best voorstellen dat de tentakels van Iran zo sterk aanwezig in Irak dat hij simpelweg genoodzaakt is om te balanceren tussen de twee mogendheden.

quote:
Hopelijk gooit een hoge rechter dit gewoon van de baan want dit is ongrondwettelijk.
de scheiding der machten is in het MO doorgaans ver te zoeken. ik weet niet of Irak daar een uitzondering op is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166146993
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:00 schreef vigen98 het volgende:
En het lef ook nog om te zeggen dat Irak een land is voor elke religie en dat de oorspronkelijke minderheden beschermt worden en dan vervolgens een wet invoeren die de vrijheid van andere mensen in gevaar brengt. Je zou maar zo'n idioot zijn.

ISIS: Verbiedt alcohol door islamitische wet
Iraakse Regering: Verbiedt alcohol nu ook door islamitische wet.

:r
lood om oud ijzer idd, als je het zo bekijkt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166147017
quote:
10s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

ook al zou abadi pro VS zijn, kan ik me best voorstellen dat de tentakels van Iran zo sterk aanwezig in Irak dat hij simpelweg genoodzaakt is om te balanceren tussen de twee mogendheden.

[..]

de scheiding der machten is in het MO doorgaans ver te zoeken. ik weet niet of Irak daar een uitzondering op is.
Ik snap gewoon niet he _O- Het land is in mega crisis en is bezig met een offensief tegen een miljoenenstad maar ipv zich daar op te focussen gaan ze nutteloze wetten als een alcoholverbod invoeren. Dan denk je wel of Irak berhaupt nog wel te redden is.
  zondag 23 oktober 2016 @ 15:20:33 #249
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166147396
Over 5-10 jaar gewoon weer een oorlog in Irak. Dat weten we allemaal nu ook al :)
pi_166147657
Trump zei het toch: Iran is taking over Iraq.

Net als Romney zei: "Russia and Putin are our main geopolitical enemy"

En lachen dat ze deden dat domme door CNN gehersenspoelde stemvolk.
  zondag 23 oktober 2016 @ 15:46:13 #251
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_166147969
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:32 schreef Nintex het volgende:
Trump zei het toch: Iran is taking over Iraq.

Net als Romney zei: "Russia and Putin are our main geopolitical enemy"

En lachen dat ze deden dat domme door CNN gehersenspoelde stemvolk.
Irak is 70% shiitisch, logisch dat Iran daar een dikke vinger in de pap heeft als hoeder van deze stroming.
pi_166148155
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 14:49 schreef vigen98 het volgende:
Net dat ik hoop begon te krijgen dat Irak een beetje beter zou worden onder Abadi gebeurd er dit.

[..]

https://apnews.com/2ec3925767ca48149974e56b7bedc82c

:r Wat een democratie zeg :') Langzaam maar zeker word Irak een Iran 2.0 :r
Een democratisch gekozen parlement wil alcohol gaan verbieden en opeens is het geen democratie meer, omdat meneer hier het er niet mee eens is. Hij vergeet even dat we het zelfs hier verboden hebben voor onder de 18 jaar en dat we gigantische problemen hebben met alcoholmisbruik onder jongeren en volwassenen.
Die landen daar zijn moslimlanden, hebben een andere geloof en cultuur dan de onze hier, andere normen en waarden, daarnaar willen ze hun landen inrichten en besturen, niets mis mee, of moet de hele wereld alcohol, drugs, prostitutie, etc. toestaan zoals hier omdat we denken dat dat de standaard is? Mensen/volkeren zijn verschillend, dat is Irak, dit is Nederland. Er is daar een verschrikkelijke oorlog gaande waarvoor jij hier soms loopt te juichen en te buigen, maar je walgt bij een verbod op alcohol? Daar walg ik eerlijk gezegd van.
pi_166148234
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:54 schreef Tevik het volgende:

Er is daar een verschrikkelijke oorlog gaande waarvoor jij hier soms loopt te juichen en te buigen, maar je walgt bij een verbod op alcohol? Daar walg ik eerlijk gezegd van.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166148363
Wat heeft dit nou weer in Godsnaam met Iran te maken? :')

Irak is grotendeels Islamitisch, dus zo'n wet is helemaal niet raar. De meeste mensen zullen zo'n wet toejuigen.
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:09:17 #255
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166148460
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 14:25 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Allemaal ANHA sourced :')

Die claimen wel heel veel, die riepen gister ook dat ze een Turkse tank hadden opgeblazen etc. etc.

:z :z
arabthomness twitterde op zondag 23-10-2016 om 15:57:56 #Syria: Liwa al-Shamal al-Democraty claims Turkish forces have pulled out of Mare after the failed attack on #SDF https://t.co/L8B5ZWyCik reageer retweet
Say what?
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:10:22 #256
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166148500
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:09 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

arabthomness twitterde op zondag 23-10-2016 om 15:57:56 #Syria: Liwa al-Shamal al-Democraty claims Turkish forces have pulled out of Mare after the failed attack on #SDF https://t.co/L8B5ZWyCik reageer retweet
Veel bla bla

Er zijn nog bombardementen gaande :)
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:12:33 #257
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166148551
Bommen gooien kan iedereen wel
Say what?
pi_166148569
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:46 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Irak is 70% shiitisch, logisch dat Iran daar een dikke vinger in de pap heeft als hoeder van deze stroming.
70? Nee.
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:13:44 #259
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166148574
Eerst flink bombarderen en verdedigingen slopen, daarna er in :)
pi_166148612
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:54 schreef Tevik het volgende:

[..]

Een democratisch gekozen parlement wil alcohol gaan verbieden en opeens is het geen democratie meer, omdat meneer hier het er niet mee eens is. Hij vergeet even dat we het zelfs hier verboden hebben voor onder de 18 jaar en dat we gigantische problemen hebben met alcoholmisbruik onder jongeren en volwassenen.
Die landen daar zijn moslimlanden, hebben een andere geloof en cultuur dan de onze hier, andere normen en waarden, daarnaar willen ze hun landen inrichten en besturen, niets mis mee, of moet de hele wereld alcohol, drugs, prostitutie, etc. toestaan zoals hier omdat we denken dat dat de standaard is? Mensen/volkeren zijn verschillend, dat is Irak, dit is Nederland. Er is daar een verschrikkelijke oorlog gaande waarvoor jij hier soms loopt te juichen en te buigen, maar je walgt bij een verbod op alcohol? Daar walg ik eerlijk gezegd van.
:')
pi_166148627
quote:
10s.gif Op zondag 23 oktober 2016 15:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

:D
Die snap ik niet :P
pi_166148642
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:04 schreef Peunage het volgende:
Wat heeft dit nou weer in Godsnaam met Iran te maken? :')

Irak is grotendeels Islamitisch, dus zo'n wet is helemaal niet raar. De meeste mensen zullen zo'n wet toejuigen.
Daar gaat het niet om, het gaat erom wat in de grondwet staat.
pi_166148649
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Die snap ik niet :P
een vergelijkbare reactie als jij op die post :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_166148703
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:09 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

arabthomness twitterde op zondag 23-10-2016 om 15:57:56 #Syria: Liwa al-Shamal al-Democraty claims Turkish forces have pulled out of Mare after the failed attack on #SDF https://t.co/L8B5ZWyCik reageer retweet
de dag ervoor stromen de pantservoertuigen in mare en de dag erna stromen de pantservoertuigen er weer uit omdat een aanval door het sdf is afgeslagen? klinkt aannemelijk :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:27:37 #265
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_166148990
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

70? Nee.
Ok 65% dan

Bron wikipedia:

quote:
Religie Bewerken
Ruim 96% van de bevolking is islamitisch, iets meer dan de helft van hen behoort tot de sjiieten, de rest tot de soennieten, die echter merendeels bevoorrechte posities innamen. 3% van de bevolking is christen en er zijn kleine gemeenschappen Mandaers en Jezidi's.

Volgens een telling in 1957 waren er ca. 6 miljoen islamieten, 200.000 christenen, 4000 joden en verder aanhangers van verschillende sekten, waaronder die der Jezidi's. In 1969 werd de islam tot staatsgodsdienst verklaard.

Religieuze groepen Bevolkingsaandeel in % Etniciteit
Christenen 3%[10] Suryoye
Jezidi's 1,5% Koerden
Mandaers 0,3% Moerasarabieren (vermoedelijk vrijwel allen gevlucht)
Sjiieten 65%[10] Arabieren, Koerden en Turkomannen
Soennieten 32%[10] Arabieren, Koerden en Turkomannen
pi_166149062
Mensen die vandaag erachter komen dat Irak en Abadi voor Mullahs werken en de belangen van de Mullahs vervullen _O- _O- _O- Vigen, aub wordt wakker man!
pi_166149089
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:32:57 #268
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166149113
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:31 schreef JubaUrbicus het volgende:
Zoals Kobani? Of...?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166149117
AJABreaking twitterde op zondag 23-10-2016 om 12:38:23 عاجل | مصادر للجزيرة: ارتفاع عدد قتلى القوات العراقية في #الرطبة إلى ثلاثين reageer retweet
Volgens Al-Jazeera meer dan 30 Irakese soldaten vermoord door ISIS in Rutbah! Deze stad grenst vlak bij Jordani en Saudi Arabi.
pi_166149127
RamiAILoIah twitterde op zondag 23-10-2016 om 13:37:13 #ISIS attacking Rutbah from three directions. #Iraq|i Shiite militias sustained catastrophic losses. 50+ killed so far; the rest fled.. reageer retweet
pi_166149149
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Zoals Kobani? Of...?
quote:
Ar-Rutbah (Arabic: الرطبة‎‎, also known as Rutba, Rutbah, Rutbah Wells, or Ar-Rutba) is an Iraqi town in western Al Anbar province, completely inhabited with Sunni Muslims. The population is approximately 22,000. It occupies a strategic location on the Amman-Baghdad road, and the Mosul–Haifa oil pipeline. Considered a "wet spot", it receives 114.3 mm (4.5 inches) of rain annually, and is located on a high plateau. It has been described as "the most isolated town of any size in Iraq."[1]
Kleiner dan Kobani.
  zondag 23 oktober 2016 @ 16:36:21 #272
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166149178
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:34 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]


[..]

Kleiner dan Kobani.
Ik bedoel dat Rami honderd keer onzin heeft geluld over dat ISIS Kobani helemaal onder controle had. Zolang geen fatsoenlijke bron dit meldt (nee, Al Jazeera is uit Irak gekickt en geen fatsoenlijke bron) wacht ik maar af wat ervan klopt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166149232
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:31 schreef JubaUrbicus het volgende:
Raar bericht.
mon citoyens vous serez unis.
pi_166149287
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 16:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik bedoel dat Rami honderd keer onzin heeft geluld over dat ISIS Kobani helemaal onder controle had. Zolang geen fatsoenlijke bron dit meldt (nee, Al Jazeera is uit Irak gekickt en geen fatsoenlijke bron) wacht ik maar af wat ervan klopt.
Oke begrijpelijk, inderdaad Rami is niet altijd secuur en betrouwbaar. Als ik andere bronnen tegenkom zal ik ze plaatsen.
pi_166150055
markito0171 twitterde op zondag 23-10-2016 om 16:51:48 #IslamicState took control of Ar-Rutbah town in west Anbar #Iraq at highways to #Syria & #Jordanhttps://t.co/DmMNWHSDmy reageer retweet
pi_166150099
RudawEnglish twitterde op zondag 23-10-2016 om 17:11:00 Turkish artillery and tanks in Bashiqa have fired on #ISIS positions, says Turkish PM. #MosulOffensive reageer retweet
Turkije doet dus toch mee met Mosul (nadat de Peshmerga hen smeekte), kijken of Abadi man genoeg is om Turkse artillerie te vernietigen.
pi_166151016
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 22:18 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Ik heb niks tegen de Peshmerga (ik respecteer ze zelfs) en van mij mogen ze ook hun Koerdische delen behouden, maar sorry voor het Iraakse leger van Abadi heb ik geen respect en daar heb ik mijn persoonlijke en objectieve redenen voor. Daarnaast spreek ik specifiek over Iraaks leger en niet over de Iraakse bevolking, dus jouw vergelijking is niet een juiste. Iraakse leger is voor mij gewoon een terroristische bende die de afgelopen jaren in Irak alleen maar meer olie op het vuur hebben gegooid en specifiek strijden voor de belangen van Sistani (Mullah) en andere sektarische ratten.
Wen er maar gewoon aan dat de sjiieten de dienst uitmaken in het Middenoosten. En daar kan die mislukte sultan van een Erdogan niets aan veranderen.
pi_166152401
Erdogans topadviseur Ilnur Cevik beschreef begin deze maand Irak en Syri in een opiniestuk als Turkije's 'achtertuin'. Net zoals Oekrane en Georgi tot de achtertuin van Rusland behoren, behoort de Levant tot die van Turkije. Erdogans adviseur beschouwt de Russische annexatie van de Krim als de blauwdruk voor Turkije's strategie in de regio. "Onze vrienden en vijanden moeten begrijpen dat Noord-Irak en Syri de achtertuin zijn van Turkije en dat die nooit aan de Britten en Fransen na de Eerste Wereldoorlog hadden mogen worden weggegeven via het Verdrag van Lausanne."

Erdogan lijkt deze visie te steunen. Hij zei woensdag in een toespraak tot partijleden dat buitenlandse grootmachten erop uit zijn om Turken 'ons Ottomaanse en Seltsjoekse verleden te doen vergeten', daarbij refererend aan de gouden periode van de Turkse geschiedenis.

De Turken zijn onlangs ook Noord-Syri binnengevallen, waar zij met hulp van Syrische rebellen een 'bufferzone' aan het opzetten zijn in voormalig IS-gebied. In de Noord-Syrische grensstad Jarablus zijn de zwarte IS-vlaggen vervangen door de Turkse. Met hulp van het Vrije Syrische Leger schuift Turkije in snel tempo Syri binnen, ondanks protesten van de wettelijke Syrische regering.

Turkse nationalisten en leden van Erdogans AK-Partij brengen via sociale media verschillende landkaarten in omloop, waar de Turkse landgrenzen zijn opgerekt tot diep in Syri en Irak. Aleppo, Mosul en zelfs Armeni zijn daarbij geheel of gedeeltelijk opgeslokt.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)uwe-oorlog-uit.dhtml

Iemand verbaasd?
pi_166152698
De Turken kunnen zoveel mappen op Twitter posten als ze willen. Realiteit is dat sjiitische vlaggen boven Damascus, Aleppo, Baghdad en spoedig Mosul wapperen. Turks neo-imperialisme is allang tegen de Perzische muur gestuit.
pi_166152829
* vigen98 pakt popcorn om gevecht tussen shia's en sunni's hier te zien.
  zondag 23 oktober 2016 @ 19:23:04 #281
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166152880
arabthomness twitterde op zondag 23-10-2016 om 19:10:20 #Syria: #SDF rebels managed to turn the table on the Euphrates Shield forces and seized the village of Tall malid after #FSA pulled out reageer retweet
Als Thomas het zegt
Say what?
pi_166154015
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:17 schreef Stabiel het volgende:
De Turken kunnen zoveel mappen op Twitter posten als ze willen. Realiteit is dat sjiitische vlaggen boven Damascus, Aleppo, Baghdad en spoedig Mosul wapperen. Turks neo-imperialisme is allang tegen de Perzische muur gestuit.
Irak en de sjiieten gaan nooit vrede krijgen zolang zij deze sektarische houding blijven houden. Je hebt gelijk de sunnieten sliepen jaren lang, maar nu hebben we het spelletje door en weten we als geen ander dat safawieten niks anders dan vieze sektarische ratten zijn die kosten wat het kost de bevelen van de mullahs in Teheran moeten opvolgen. Mosul gaat een massaslachting worden en een trotse sunnitische arabier gaat liever dood als een leeuw dan leven als een hoer onder een safawistisch bewind.
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:17:05 #283
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_166154635
CivilWarMap twitterde op zondag 23-10-2016 om 19:31:50 #SDF captured Alsaid Ali, Tall Malid and Samūqah villages - southeast of Marea from Turkish-backed #FSA Map:… https://t.co/yedaYE6n2u reageer retweet
Say what?
pi_166154775
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 19:59 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Irak en de sjiieten gaan nooit vrede krijgen zolang zij deze sektarische houding blijven houden. Je hebt gelijk de sunnieten sliepen jaren lang, maar nu hebben we het spelletje door en weten we als geen ander dat safawieten niks anders dan vieze sektarische ratten zijn die kosten wat het kost de bevelen van de mullahs in Teheran moeten opvolgen. Mosul gaat een massaslachting worden en een trotse sunnitische arabier gaat liever dood als een leeuw dan leven als een hoer onder een safawistisch bewind.
Soennitisch prietpraat en hoogmoed.

Wees blij met dat stukje achterland in Idlib, want de grote Soennitische steden in Syri zijn bijna allemaal gepacificeerd en onder sjiitisch heerschappij. En dat geldt spoedig ook voor Irak. Het gouden tijdperk van de Soennieten (Omajjaden en Abbasieden) is verleden tijd en de wederopstanding ervan blijft niets meer dan hersenspinsel.

The Shia revival. Onder Perzisch bestuur.
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:32:14 #285
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166155151
Al dat Soennitisch en Sjijitisch gezever :')

Gewoon Syrisch nationalisme : )
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166155154
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:21 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Soennitisch prietpraat en hoogmoed.

Wees blij met dat stukje achterland in Idlib, want de grote Soennitische steden in Syri zijn bijna allemaal gepacificeerd en onder sjiitisch heerschappij. En dat geldt spoedig ook voor Irak. Het gouden tijdperk van de Soennieten (Omajjaden en Abbasieden) is verleden tijd en de wederopstanding ervan blijft niets meer dan hersenspinsel.

The Shia revival. Onder Perzisch bestuur.
:')
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:34:41 #287
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166155243
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166155379
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:32 schreef Zahreddine het volgende:
Al dat Soennitisch en Sjijitisch gezever :')

Gewoon Syrisch nationalisme : )
Bashar Al Asad is slim, hij maakt gebruik van achterlijke safawisten die hij later eruit gaat kicken. Inderdaad, Syrisch nationalisme is het enige antwoord en Irakees nationalisme is het enige antwoord. Zonder invloed van Iran en Saudi Arabi. Bashar Al Asad en de Syrische Baath gaat nooit accepteren dat er van Damascus een tweede Teheran gemaakt wordt.
pi_166155481
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:21 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Soennitisch prietpraat en hoogmoed.

Wees blij met dat stukje achterland in Idlib, want de grote Soennitische steden in Syri zijn bijna allemaal gepacificeerd en onder sjiitisch heerschappij. En dat geldt spoedig ook voor Irak. Het gouden tijdperk van de Soennieten (Omajjaden en Abbasieden) is verleden tijd en de wederopstanding ervan blijft niets meer dan hersenspinsel.

The Shia revival. Onder Perzisch bestuur.
Leef jij nog in de middeleeuwen met je Umaya en Abasiya gezever...
pi_166155597
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:37 schreef JubaUrbicus het volgende:
Bashar Al Asad is slim, hij maakt gebruik van achterlijke safawisten die hij later eruit gaat kicken. Inderdaad, Syrisch nationalisme is het enige antwoord en Irakees nationalisme is het enige antwoord. Zonder invloed van Iran en Saudi Arabi. Bashar Al Asad en de Syrische Baath gaat nooit accepteren dat er van Damascus een tweede Teheran gemaakt wordt.
Iraniers kopen op het moment het meeste vastgoed en grond in niet alleen Damascus, maar ook in steden als Homs. In het gehele land vind je bovendien Iraanse militaire basissen, die de komende decennia ook daar blijven functioneren. Economisch gezien is Syri ook nog eens afhankelijk van Iraanse steun.

Syri is niets meer dan een veredelde Iraanse provincie (of Perzisch satraap).
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:42:53 #291
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166155638
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:37 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Bashar Al Asad is slim, hij maakt gebruik van achterlijke safawisten die hij later eruit gaat kicken. Inderdaad, Syrisch nationalisme is het enige antwoord en Irakees nationalisme is het enige antwoord. Zonder invloed van Iran en Saudi Arabi. Bashar Al Asad en de Syrische Baath gaat nooit accepteren dat er van Damascus een tweede Teheran gemaakt wordt.
Eens we het gespuis uit Syrie hebben verwijderd zullen we de Syrische moederlanden verenigen en vanuit dat Syrisch blok zullen we de Arabische wereld bevrijden van het juk van de Islamisten en Salafisten en dan pas kunnen we de Syrische en Arabische landen opnieuw groots maken.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_166155685
quote:
1s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Iraniers kopen op het moment het meeste vastgoed en grond in niet alleen Damascus, maar ook in steden als Homs. In het gehele land vind je bovendien Iraanse militaire basissen, die de komende decennia ook daar blijven functioneren. Economisch gezien is Syri ook nog eens afhankelijk van Iraanse steun.

Syri is niets meer dan een veredelde Iraanse provincie (of Perzisch satraap).
In your fucking dreams, zolang de Baath aanwezig is in Syri kun je dromen van je Mullah staat.
pi_166155756
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:37 schreef JubaUrbicus het volgende:
Bashar Al Asad is slim, hij maakt gebruik van achterlijke safawisten die hij later eruit gaat kicken. Inderdaad, Syrisch nationalisme is het enige antwoord en Irakees nationalisme is het enige antwoord. Zonder invloed van Iran en Saudi Arabi. Bashar Al Asad en de Syrische Baath gaat nooit accepteren dat er van Damascus een tweede Teheran gemaakt wordt.
Je droomt broer en maakt een grote miscalculatie. Bashar heeft niets te willen. Als je dat nog niet snapt heb je vijf jaar zitten slapen. Hij is volledig afhankelijk van de goodwill (eigen belang) van Iran en Rusland.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_166155878
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
In your fucking dreams, zolang de Baath aanwezig is in Syri kun je dromen van je Mullah staat.
Jij droomt. Je bent stekeblind. Wat Stabiel zegt is waarheid. Bagdad is ook gewoon demografisch zwaar veranderd en eerder sjitisch te noemen dan vroeger. En niet omdat de regering daar zetelt. Assad gaat straks Iraakse strijders nationaliteit geven uit dankbaarheid. En zij nemen families mee. Syri kent veel vluchtelingen die nooit meer teruggaan. Ideale recept voor demografische veranderingen. En Assad wint loyaliteit. Zijn gevaar komt uit soennitische hoek hoe we het ook ontkennen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:50:28 #295
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166155940
Dalatrm twitterde op zondag 23-10-2016 om 19:25:05 Surrounded, #Iraqi clansmen & soldiers in #Rutbah left to face #IslamicState on their own: "They left Lt. Hussain b… https://t.co/Suy3jWaygQ reageer retweet
:')
  zondag 23 oktober 2016 @ 20:50:37 #296
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166155948
Het gevaar komt alleen uit Salafistische hoek, die gaan we allemaal terugsturen naar de holen waar ze van komen. Make no mistake, salafisten hebben geen plaats in een toekomstig syrie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:03:39 #297
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_166156543
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:50 schreef Zahreddine het volgende:
Het gevaar komt alleen uit Salafistische hoek, die gaan we allemaal terugsturen naar de holen waar ze van komen. Make no mistake, salafisten hebben geen plaats in een toekomstig syrie.
:Y
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:21:56 #298
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_166157430
sayed_ridha twitterde op zondag 23-10-2016 om 20:57:50 SDF elements capture a BMP belonging to Turkish-led FSA in al-Shahba area, Aleppo https://t.co/YzJMHr087s reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:28:15 #299
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_166157758
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 21:21 schreef Zahreddine het volgende:
sayed_ridha twitterde op zondag 23-10-2016 om 20:57:50 SDF elements capture a BMP belonging to Turkish-led FSA in al-Shahba area, Aleppo https://t.co/YzJMHr087s reageer retweet
T-FSA gebruikt geen BMPs zover ik weet. Alleen Toyota trucks.
  zondag 23 oktober 2016 @ 21:29:35 #300
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_166157822
Iedereen gebruikt Toyota _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_166157988
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2016 20:42 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Eens we het gespuis uit Syrie hebben verwijderd zullen we de Syrische moederlanden verenigen en vanuit dat Syrisch blok zullen we de Arabische wereld bevrijden van het juk van de Islamisten en Salafisten en dan pas kunnen we de Syrische en Arabische landen opnieuw groots maken.
Wie is "we" en wat zijn de Syrische moederlanden? Is dat de visie van de SSNP? Die "Palestina" wil inlijven? Ja, we hebben de afgelopen 68 jaar wel gezien hoe succesvol ze daarin waren.
Racist
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')