abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_166053018
Wanhopige Anti-Pieten door succes Zwarte Piet

Anti-Pieten in Nederland proberen met man en macht om Nederland roet-vrij te krijgen. Men wil af van Zwarte Piet.

Onder leiding van niemand minder dan Tanja Jess, Sylvana Simons, de Eramus Universiteit. Paul de Leeuw, Angela Groothuizen en Jerry Affriyie wordt gepoogd Piet zwart te maken, alhoewel… niet letterlijk dan. Men wil af van de zwarte of bruine kleur van Zwarte Piet. Hoe vervelend het ook voor deze groep onruststokers is: hun protesten werken averechts. Zwarte Piet lijkt populairder dan ooit. 2015 is een zeer succesvol jaar voor Zwarte Piet. De Anti-Pieten zien het succes van Zwarte Piet niet zitten en doen nog een paar wanhopige pogingen Piet voor altijd te verbannen. Zonder succes. Een overzicht:

Kick Out Zwarte Piet zonder succes in Meppel
Hoe sneu moet je zijn om af te reizen naar Meppel om te demonstreren tijdens de nationale intocht, de Sintocht? Kick Out Zwarte Piet wist 4 bussen vol te proppen met ZeurPieten (pepernoten verboden) en reisde af van Rotterdam naar Meppel op zaterdag 14 november 2015. Bezoekers bleken niet onder de indruk. Dichtbij Sinterklaas kon de protestclub niet komen. De groep ging roemloos ten onder en verliet Drenthe zonder succes. Hoe hard de groep ook roept in persberichten dat deze demonstratie succesvol was. Inwoners van Meppel en Drenthe meldden ZwartePieterman dat men de club ZeurPieten onder leiding van Jerry Affriyie geen blik waardig gunde. “Negeren”, was het woord dat ZwartePieterman hoorde in Meppel.

Kick Out Zwarte Piet-protest bij Pietendorp in Enkhuizen
Bij het Nationale Pietendorp in Enkhuizen was het lekker druk het afgelopen weekend. Voor de ingang van het Zuiderzeemuseum stond een handvol ZeurPieten te demonstreren. Mensen van de actieclub Kick Out Zwarte Piet probeerden een feestje voor kinderen en hun ouders te verstoren. Ook deze keer werden de anti-Pieten volledig genegeerd. Tot groot verdriet van de perswoordvoerder van Kick Out Zwarte Piet. Die meldde dat de groep werd uitgescholden voor “apen”. Al zou dit zo zijn, is dat niet netjes. Maar is dat nou een persbericht waardig? Er kon toch ook ‘domme ezels’ geroepen worden tegen deze groep? Dat is nou eenmaal een traditionele uitspraak in Nederland. En zeg nou zelf: de meeste mensen geloven dat ze van apen afstammen. Dus is dat dan zo erg? In elk geval deed KOZP erg zielig, in de hoop nog wat media-aandacht te krijgen. Dat is gelukt: RTV NH en Spitsnieuws besteedden hier aandacht aan. Gelukkig was men dit weer snel vergeten.

Anti-Pieten gooien handdoek in de ring
De eerste anti-Piet, ook wel ZeurPiet genoemd, is de blanke blondine Sunny Bergman. Deze dame maakte vorig jaar de documentaire Zwart als Roet, waarin ze wanhopig probeert een verband te vinden tussen Zwarte Piet, racisme en slavernij. Een mislukte poging. Sunny gooit de handdoek in de ring en laat Kick Out Zwarte Piet zonder blondine achter.

Geen draagvlak politieke verandering Zwarte Piet
Ook politiek gezien zullen de anti-Pieten bot vangen. Er is geen enkel draagvlak onder politieke partijen om Zwarte Piet bij wet vast te leggen of aan te passen. Alleen de PVV wil een Zwarte Pieten-wet waarin Zwarte Piet als ‘zwart figuur’ wordt vastgelegd en beschermd. Andere partijen zijn in overgrote meerderheid geen voorstander van Zwarte Piet in de wetgeving, op welke manier dan ook.


Zwarte Piet, een archetype onder vuur.

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.
Enkele voorbeelden:





Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:

Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
Geen twijfel: 'Zwarte Piet stamt af van kindslaven'

Gek genoeg zien we weinig van Arnold Jan Scheer zijn onderzoek naar het Sinterklaasfeest. Zijn film Wild Geraas is niet welkom bij de nationale media.
Wild Geraas: belangrijkste documentaire over Zwarte Piet van het jaar

De eenzijdige berichtgeving over het ontstaan van Zwarte Piet heeft vervelende gevolgen.
Ouders houden kinderen bewust thuis vanwege Zwarte Piet

Terwijl dat helemaal niet nodig is.
Zwarte Piet mag gewoon zwart zijn



Pietennieuws
Vergulde pieten leiden opnieuw tot discussie
Vergulde Piet lijdt ook tot ophef.



quote:
Daar wordt aan de deur geklopt
Daar wordt aan de deur geklopt,
hard geklopt, zacht geklopt.
Daar wordt aan de deur geklopt.
Wie zou dat zijn ?
Wees maar gerust mijn kind.
Ik ben een goede vrind.
Want al ben ik zwart als roet,
'k Meen het toch goed.


Disclaimer: Elke gelijkenis van Sinterklaas en Zwarte Piet met bestaande personen berust op louter toeval.

Bedankt Sinterklaas & Zwarte Piet!

Tot volgend jaar! :) :W nu verder met de Vuurwerk discussie...

Hier verder.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166053025
quote:
14s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:51 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Misschien moeten de anti's eens nadenken over waar ze nou precies tegen zijn. Dit is gewoon beschamend.
Lastig he, dat de wereld niet bestaat uit twee kampen die het onderling roerend met elkaar eens zijn. Net echt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Molurus op 19-10-2016 17:10:43 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:01:24 #3
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_166053145
Eeeeh swa, zijn die witties een keer blij een 'getinte man' te zien, zijn er brothers die zeuren dat ze op een bepaalde manier worden neergezet. Die brothers zijn net als die mietjes van de Hells Angels; willen altijd alleen maar stoer doen.

Ik ben blij om zo rond te lopen; oO/ 8} - en als dat dan als medewerker van een ouwe wittie als <O) is, nou prima toch? Die <O) is een ouwe opa die op een paard zit (we hebben thuis in Spanje gewoon een scootmobiel voor <O) natuurlijk, want die paardenpoep overal is natuurlijk veel te veel gedoe; laat die rare Nederlanders dáár eens iets aan doen, de PvdD bijvoorbeeld - met een paard door de stad of op het dak, dat is pas erg, dat paard heeft geen keus, wij Pieten wel).


Sint doet hier in Appelscha niet zo raar met een paard trouwens hoor!
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:01:51 #4
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166053151
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Lastig he, dat het wereld niet bestaat uit twee kampen die het onderling roerend met elkaar eens zijn. Net echt.
Dat is het probleem niet. Het probleem is dat een kamp in de kijk eens naar het koloniaal verleden en o wat is Afrika zielig modus blijft hangen en iedereen daarvan de schuld geeft zonder naar zichzelf te kijken.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_166053181
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Lastig he, dat het wereld niet bestaat uit twee kampen die het onderling roerend met elkaar eens zijn. Net echt.
Maakt het niet minder beschamend.
pi_166053251
door zwarte piet, zwart te laten blijven word het voor zwarte mensen steeds moeilijker om werk te vinden. Omdat witte mensen hun werk innemen.
pi_166053265
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:03 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Maakt het niet minder beschamend.
Wat is daar beschamend aan? Mensen hebben verschillende standpunten en verschillende motivaties voor die standpunten. Dat is ten aanzien van alle onderwerpen zo, dus ook ten aanzien van dit onderwerp.

Wat verwacht je dan, dat ze zich gaan organiseren in een politieke partij die met een eenduidig standpunt naar buiten komt? :{w
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_166053302
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:01 schreef Megumi het volgende:

[..]

Dat is het probleem niet. Het probleem is dat een kamp in de kijk eens naar het koloniaal verleden en o wat is Afrika zielig modus blijft hangen en iedereen daarvan de schuld geeft zonder naar zichzelf te kijken.
Dat lijkt me vooral jouw uitleg.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:11:38 #9
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166053327
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:10 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat lijkt me vooral jouw uitleg.
Het is wat ik zie op TV en andere media. In elk geval is er in de zwarte pieten discussie geen ruimte voor water bij de wijn doen. En zijn de standpunten vaak onverenigbaar. Het ontstaan van de Denk partij is daar een mooi voorbeeld van.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_166053389
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:11 schreef Megumi het volgende:

[..]

Het is wat ik zie op TV en andere media. In elk geval is er in de zwarte pieten discussie geen ruimte voor water bij de wijn doen. En zijn de standpunten vaak onverenigbaar. Het ontstaan van de Denk partij is daar een mooi voorbeeld van.
Ik kan je vertellen, ik heb als anti-piet geen enkele boodschap aan wat Denk of Quinsy Gario ervan vinden.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:16:58 #11
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166053410
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:15 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik kan je vertellen, ik heb als anti-piet geen enkele boodschap aan wat Denk of Quinsy Gario ervan vinden.
Dat is prima. Maar jij komt niet op TV en dergelijke. Dit soort types helaas wel.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_166053426
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:16 schreef Megumi het volgende:

[..]

Dat is prima. Maar jij komt niet op TV en dergelijke. Dit soort types helaas wel.
Ook daar heb ik geen enkele boodschap aan. :) Het is niet alsof de TV bepaalt wie waarom waartegen is.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:18:52 #13
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166053442
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:18 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ook daar heb ik geen enkele boodschap aan. :) Het is niet alsof de TV bepaalt wie waarom waartegen is.
Wederom prima. Maar niet iedereen zit zo in elkaar helaas.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_166053518
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:18 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ook daar heb ik geen enkele boodschap aan. :) Het is niet alsof de TV bepaalt wie waarom waartegen is.
Mensen bepalen dat zelf. Als men een zwarte piet wil dan is die zwart. Dat geldt ook wanneer men een rode of een gele piet wil. Of een stroopwafel piet.

Dit idiote gedram wordt de mainstream een beetje zat. Zwarte Piet zal nooit bij wet verboden worden. Hoe hard men ook verongelijkt blijft stampvoeten. Het is daarom een volkomen zinloze discussie. Net zoals de vuurwerkdiscussie. Een vuurwerkloos oud en nieuw is even onbereikbaar als een Sinterklaasfeest zonder zwarte piet.

Dus we kunnen ons ieder jaar weer voor de gek houden dat het gaat gebeuren. Het gaat niet gebeuren. Zo simpel is het.
pi_166053526
Sowieso, aandacht geven en luisteren naar gejank van 16% van onze samenleving die tegen ZP is :')
pi_166053547
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:23 schreef WhateverWhatever het volgende:
Sowieso, aandacht geven en luisteren naar gejank van 16% van onze samenleving die tegen ZP is :')
Ze hebben meer dan genoeg aandacht gehad. Maar je kunt niet diezelfde aandacht eeuwig blijven opeisen. De koek is op en de piet is gebleven waar die is gebleven.
pi_166053566
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:11 schreef Megumi het volgende:

[..]

Het is wat ik zie op TV en andere media. In elk geval is er in de zwarte pieten discussie geen ruimte voor water bij de wijn doen. En zijn de standpunten vaak onverenigbaar. Het ontstaan van de Denk partij is daar een mooi voorbeeld van.
Denk , the party ?
Die is niet ontstaan door ZP-debat.
pi_166053581
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:23 schreef WhateverWhatever het volgende:
Sowieso, aandacht geven en luisteren naar gejank van 16% van onze samenleving die tegen ZP is :')
dat is janken , wat je doet
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:27:53 #19
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166053611
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Denk , the party ?
Die is niet ontstaan door ZP-debat.
Met mevrouw Sylvana Simons als lid denk ik daar toch anders over.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_166053663
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:08 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wat is daar beschamend aan? Mensen hebben verschillende standpunten en verschillende motivaties voor die standpunten. Dat is ten aanzien van alle onderwerpen zo, dus ook ten aanzien van dit onderwerp.

Wat verwacht je dan, dat ze zich gaan organiseren in een politieke partij die met een eenduidig standpunt naar buiten komt? :{w
Nee, ik verwacht dat ze volwassen worden en hun probleem op een normale manier gaan bespreken en niet ten koste van een kinderfeest.
pi_166053681
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Denk , the party ?
Die is niet ontstaan door ZP-debat.
Ze doen precies hetzelfde. Verkapt racisme prediken jegens blanken en tegelijkertijd verschuilen in de allochtone slachtofferrol. Het is een wat versimpelde vorm van projectievoering.
pi_166053687
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

dat is janken , wat je doet
Nee, klagen
pi_166053761
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Lastig he, dat het wereld niet bestaat uit twee kampen die het onderling roerend met elkaar eens zijn. Net echt.
* De wereld.

Ik vind het lastig dat de partij die tegen is kinderlijk aandacht trekkend flauwe beweegredenen heeft en dat zij kinderlijk aandacht trekkend flauwe akties doet en op een kinderlijk aandacht trekkend flauwe manier de discussie aangaat.

Waarom ben jij anti piet?
Sta jij trouwens ook, stoer met jouw zonne brilletje op, het feest voor de kleine kids bij de aankomst van de Sint te verpesten, gewoon omdat het kan?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_166053803
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:22 schreef Elzies het volgende:

[..]

Mensen bepalen dat zelf. Als men een zwarte piet wil dan is die zwart. Dat geldt ook wanneer men een rode of een gele piet wil. Of een stroopwafel piet.

Dit idiote gedram wordt de mainstream een beetje zat. Zwarte Piet zal nooit bij wet verboden worden. Hoe hard men ook verongelijkt blijft stampvoeten. Het is daarom een volkomen zinloze discussie. Net zoals de vuurwerkdiscussie. Een vuurwerkloos oud en nieuw is even onbereikbaar als een Sinterklaasfeest zonder zwarte piet.

Dus we kunnen ons ieder jaar weer voor de gek houden dat het gaat gebeuren. Het gaat niet gebeuren. Zo simpel is het.
Het initiatief om het wettelijk te verbieden is zinloos, maar de discussie zelf is broodnodig. Dit gaat verder dan Zwarte Piet.
  woensdag 19 oktober 2016 @ 11:40:48 #25
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_166053836
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:30 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Nee, ik verwacht dat ze volwassen worden en hun probleem op een normale manier gaan bespreken en niet ten koste van een kinderfeest.
Dat is juist wat ik mis.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')