abonnement Unibet Coolblue
pi_166172950
Saskia, N. heeft rond die tijd ook een periode van niet zelf spelen gehad. Zo enorm vermoeiend was dat, vooral icm mijn zwangerschap. Het ging vanzelf over en nu kan ze heel lief zelf spelen, al vindt ze samen boekjes lezen het allerleukst. O+

TV: N. kijkt ook pas sinds 2 maanden oid regelmatig tv en met regelmatig bedoel ik dan bijvoorbeeld een half uurtje tijdens het koken. Ik ben ermee begonnen toen ze steeds opgepakt wilde worden en aan mijn been stond te jengelen (in de periode dat ze niet zelf wilde spelen toevallig ook nog eens ;) ) terwijl ik groente wilde snijden of eten wilde koken. Ze vindt vooral Sesamstraat geweldig, daar heeft ze ook veel boekjes van. Ze vraagt bij het wakker worden al om "Bet"(Bert) en zegt sinds gisteren Eh-mmmooow (Elmo) en Taa Tč (Graaf Tel :') O+ ).

Speelgoed dat hier goed in de smaak valt op het moment:
1. Boekjes.
2. Boekjes
3. Boekjes
4. Boekjes
5. Houten puzzels
6. Stapelblokken
7. Auto'tjes

Bij een vriendinnetje speelt ze ook graag met een pop, maar dat probeer ik zo lang mogelijk uit mijn eigen huis te weren. :+ Al denk ik dat het straks met een baby erbij misschien wel heel functioneel kan zijn.

Peppa Pig kijkt ze niet, maar we hebben wel een hele grote George knuffel (Djoos! _O- ) voor haar.

Nu ik deze post heb getypt vind ik het best wel ernstig dat ze Bert, Elmo, Graaf Tel en George al weet te benoemen, maar nog steeds geen 'mama' (en al wel papa en zelfs oma) zegt. :'( :')
pi_166173116
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 14:53 schreef LuDann het volgende:

[..]

Als je het zelf wel best vindt zo dan zou ik het lekker laten gaan, nabijheid van jullie is ook een behoefte van L. denk ik, het kan geen kwaad daaraan te voldoen.

Ik zou het het liefst ook zo doen, maar bij ons lijkt er gewoon geen middenweg te zijn. Ik vind 2 keer een nachtvoeding geven bijvoorbeeld echt prima, als ze maar weer meteen door zou slapen. Ook bij ons in bed slapen zou ik geen probleem vinden. Maar de realiteit is dat het gewoon urenlang drama is is ze eenmaal wakker is omdat Wolk niet meer in slaap komt en dat trekken we echt niet meer. Vandaar dus dat we er zoveel mee doen, maar als je er niet teveel last van hebt zou ik het lekker zo laten.
Ja dat is misschien ook wel zo. Ik besef ook dat we geluk hebben dat ze tussen ons in wel goed slaapt, zodat de nachtrust nog goed is.

Ik kan me voorstellen dat je er veel energie in stopt als er snachts urenlang verdriet is. Wat moeilijk voor jullie dat het nog steeds niet is opgelost. Is er nog niet echt een oorzaak voor gevonden?
pi_166173539
Tv kijken (Nijntje via Netflix of een of andere kinderserie met een hond op zaterdagochtend op tv met papa als ik ga hardlopen) lukt hier max 2 minuten, dan is de aandacht weg. Helpt dus ook niet om af te leiden bij het koken helaas. Ik kook dus nog steeds regelmatig in de middagdut :').

Kwak, :*

Vieve, met net 1 sliep J nog twee keer. De overgang van 2 naar 1 slaapje vond ik best een irritante fase. Net te moe met 1 en 's avonds erg lang wakker met 2.
  maandag 24 oktober 2016 @ 16:32:16 #179
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_166173576
Hier is N nu wel echt over naar 1 slaapje denk ik. Het is wel onhandig, want je kan gelijk 's middags niet meer weg! Eerst sliep ze van 12-13 en 18-19, kon je de rest van de dag leuke dingen doen. Nu slaapt ze van 14-15 of 16, kun je nergens meer heen :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_166173693
Hier slaapt T meestal 1x, van 12 tot 1.30 ofzo. Heerlijk midden op de dag inderdaad. En onderweg slaapt hij niet zo goed, want de wereld is veel te interessant.

Als hij dan te kort slaapt slaapt hij later nog wat. Zoals nu, hij had maar 45 minuten geslapen op het kdv, en ligt dus nu weer in bed..
pi_166173724
Kwak, gefeliciteerd met M! *G* En wat rot dat je thuis zit. Sterkte :*

TV: zetten we voor Twix niet aan. Hij mag soms Nijntje of Tik Tak kijken als wij weer eens een poging doen hem af te leiden om hem te laten eten.

Zelf spelen: wisselt per dag. De ene dag rommelt hij heerlijk met Duplo (in de ton, uit de ton). De andere dag is het mama-plak-dag. Meeveren is dan het motto. Ik hoef er denk ik niet bij te vertellen dat me dat de ene keer makkelijker af gaat dan de andere keer.

Slapen: nog twee keer overdag. Anders redt hij het echt niet. En dan 's nachts de klok rond.
pi_166173820
hoe gaat het nu met Twix' gezondheid, Malteser?
pi_166173961
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 14:32 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

oh, en dat bedoel ik niet uit de hoogte op de manier "mijn dreumes kijkt nooit tv en dat is veel beter", maar vanuit oprechte interesse en omdat het gewoon niet in me opgekomen was om de TV voor hem aan te zetten..
Eigenlijk precies dit, filmpjes zijn in mijn beleving echt iets van en voor mijn kleuter en nog lang niet voor dreumes. Net als diksap, appelstroop en in de wagen van me af zitten :@ Ik hou m'n dreumes op dit punt klein geloof ik, want bij kleuter deden we dat met deze leeftijd allang.

Kwak gefeliciteerd met je peuter! Hij klinkt al veel ouder dan twee :o *O*
pi_166173987
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:45 schreef Jagärtrut het volgende:
hoe gaat het nu met Twix' gezondheid, Malteser?
Lief dat je het vraagt. Qua gezondheid op dit moment goed. Met de juiste medicatie is zijn benauwdheid helemaal onder controle. Hij blijft structureel verkouden maar is er niet meer benauwd door. Zo fijn.
Qua groei gaat het niet goed. Daarom nu onderzoeken gehad en ook nog wat onderzoeken gepland staan. Hij krijgt nu calorierijke flesvoeding, in de hoop dat hij daar wat van gaat groeien. En ondertussen kijkt men of er een oorzaak te vinden is. We wachten het af.

[ Bericht 21% gewijzigd door Malteser op 26-10-2016 08:55:43 ]
pi_166174032
TV kijken doet onze Minion eigenlijk niet echt, behalve voroge week toen ze zien was (en dus tijdens het kijken in slaap viel op de bank :') ).

Maar ze speelt eigenlijk heel goed zelf, dus vandaar dat het niet echt 'nodig' is ook.
Hier zijn boekjes ook een grote hit! Verder de vormenstoof, stapelblokken, ZoefZoef dieren, poppen, auto's, een plastic paard waar ze op kan rijden, dr loopwagentje, grote knuffelbeer, etc. En als het wel eens voorkomt dat ze overal op uitgekeken lijkt, geven we dr meestal een paar lege plastic flessen en/of een hele grote kartonnen doos (waar ze zelf in past) en dan is ze zeker een half uur zoet :@ :+
Voordeel van verhuisdozen die nog steeds overal rondslingeren ;)

Oh en als man aan het koken is en ik nog onderweg ben en ze verveelt zich, vraagt-ie meestal of ze 'even' wil kijken of ik er toevallig al aan kom :+ (lees: dan staat ze rustig 10 minuten bij de achterdeur naar buiten te kijken)

Oeh, en uit betrouwbare bron begrepen dat ze van de Sint het IKEA keukentje krijgt *O* dus da's natuurlijk sowieso tof; samen met papa koken O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166174070
Kwak, gefeliciteerd met je toastje! *G*

Oh, en hier al een tijdje 1 slaapje, sinds 13 mnd ofzo geloof ik. Meestal 2 uurtjes, van 13-15u ofzo
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166174139
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:51 schreef Mineola het volgende:

[..]
nog lang niet voor dreumes. Net als diksap, appelstroop en in de wagen van me af zitten :@
Laatst ging ik even naar de brievenbus met J (even snel in de kinderwagen gezet). Zit-ie me toch een partij vreemd aan te kijken... :? Oja, normaal kijkt hij van me af, hij ziet nu weinig ;)
pi_166174295
Had jouw posts gemist Malteser. Fijn dat die benauwdheid onder controle is! ^O^
Maar de curves zijn inderdaad niet echt ideaal zo op het zicht :{ Kan me voorstellen dat je je zorgen maakt? Hopelijk vinden ze snel een oorzaak en beter nog: een oplossing! :*
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_166174412
Wat fijn dat Twix minder benauwd is Malteser! Goed dat ze zijn groei in de gaten houden.
Ik hoop dat met jou ook alles goed gaat. :*

Wat Is er gebeurd met mijn slecht etende dreumes? Waar ik er voorheen met moeite een halve boterham erin kreeg, heeft ze er gister en vandaag 5(!!!!) Op. :o Avondeten valt ook niet aan te slepen.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_166176133
Gefeliciteerd met toastje, Kwak. En :* voor de kleine lettertjes.

Malteser fijn dat het beter gaat met de gezondheid van Twix!

Tv kijken: wij hadden zo'n mopperjammerboosomallesdag dat ik M. het liefst de hele dag voor Tik Tak had geparkeerd. Jammer voor haar stond dat niet op het programma :+ Maar mčn wat kan zo'n kleintje dwars zijn zeg. Ik geloof dat er ook een hoektand op doorkomen staat, dus ik gok dat dat de boosdoener is.

Wij laten M. normaal gesproken 1x Tik Tak kijken per dag. (Vandaag heeft ze er iets meer gezien..) Andere programma's vindt ze niet leuk. Alleen Sesamstraat is 2 minuten boeiend. (Met name als Ieniemienie in beeld is.)
pi_166176922
Bedankt voor je update Malteser! Fijn dat het beter met Twix gaat. Jammer dat zijn groei een zorgenpuntje blijft. Goed dat ze het in de gaten blijven houden.
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:39:30 #192
327807 Mariposas
יה&#14
pi_166177086
Dat zijn inderdaad niet zulke mooie curves Malteser. -O- denken ze aan een stofwisselingsziekte oid? Zijn er al dingen uitgesloten? Hoop dat de calorierijke voeding wat gaat doen. En hoe gaat het met jou, ben je al aan het reintegreren enzo?
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  maandag 24 oktober 2016 @ 19:44:58 #193
327807 Mariposas
יה&#14
pi_166177227
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 16:51 schreef Mineola het volgende:

[..]

Eigenlijk precies dit, filmpjes zijn in mijn beleving echt iets van en voor mijn kleuter en nog lang niet voor dreumes. Net als diksap, appelstroop en in de wagen van me af zitten :@ Ik hou m'n dreumes op dit punt klein geloof ik, want bij kleuter deden we dat met deze leeftijd allang.

Ik hou die van mij ook graag klein, ik kan me er ook niets bij voorstellen dat mensen al snel aan hapjes willen en van de reiswieg af en in het groep 1 autostoeltje (tenzij het echt niet anders kan natuurlijk). Ik vind het zo jammer, weer een afgesloten fase. ;(
Kon ook wel huilen toen dreumes ging lopen, niet meer dat schattige kruipen. ;( :') hoewel het natuurlijk heel dubbel is want die nieuwe fase is ķķk heul leuk en het wordt wel allemaal makkelijker.
Volgend kind moet waarschijnlijk mer z'n benen over de rand in de reiswieg en tot z'n vierde in de maxi cosi groep 0. :+
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_166178057
quote:
1s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:44 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ik hou die van mij ook graag klein, ik kan me er ook niets bij voorstellen dat mensen al snel aan hapjes willen en van de reiswieg af en in het groep 1 autostoeltje (tenzij het echt niet anders kan natuurlijk). Ik vind het zo jammer, weer een afgesloten fase. ;(
Kon ook wel huilen toen dreumes ging lopen, niet meer dat schattige kruipen. ;( :') hoewel het natuurlijk heel dubbel is want die nieuwe fase is ķķk heul leuk en het wordt wel allemaal makkelijker.
Volgend kind moet waarschijnlijk mer z'n benen over de rand in de reiswieg en tot z'n vierde in de maxi cosi groep 0. :+
Of je bakt gewoon een Twix, die past nu nog in de reiswieg :7
pi_166178172
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 19:39 schreef Mariposas het volgende:
Dat zijn inderdaad niet zulke mooie curves Malteser. -O- denken ze aan een stofwisselingsziekte oid? Zijn er al dingen uitgesloten? Hoop dat de calorierijke voeding wat gaat doen. En hoe gaat het met jou, ben je al aan het reintegreren enzo?
Wil er vanwege vermoeden van een meelezer niet teveel op in gaan (PM mag!) maar stofwisseling is inderdaad een van de dingen waar naar gekeken wordt.
Ik zit nog volledig in de ziektewet maar maak kleine stapjes vooruit.
pi_166178344
:* voor jou en Twix, Malteser. Hopelijk wordt er snel iets gevonden zodat jullie lieve jongetje lekker kan gaan groeien.

Mari, ik heb dat echt totaal niet, vooral nu ik weet hoe ontzettend veel leuker N. nog is geworden na haar eerste verjaardag. Ik ben niet zo'n babymoeder merk ik nu en hoewel ik enorm uitkijk naar onze tweede ben ik ergens ook wel een beetje bang dat het me straks niet snel genoeg kan gaan en ik vergeet te genieten (jeukwoord ;) ), maar dat zien we dan wel weer.
pi_166178656
Fijn dat het met Twix qua benauwdheid goed gaat, Malteser. Hopenlijk vinden ze snel een reden voor de groei.

Ik vind sommige ontwikkelingen geweldig (lopen bijvoorbeeld). Maar ben er nog niet aan toe om de kinderwagen om te draaien. En waar kennissen van me hier met kinderen even oud al maanden met hun kind naar de speeltuin gaan, heb ik geen idee wat T daar te zoeken heeft...
  maandag 24 oktober 2016 @ 21:13:16 #198
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_166180010
De kinderwagen is hier al 3 maanden omgedraaid O+ F vindt t heerlijk, lekker om zich heen kijken.

Maar goed, ik ben dus absoluut geen babymoeder, dat kleine, hulpeloze, ik kan er niet zo veel mee. Ik vind t veel leuker dat mijn dreumes nu in de speeltuin rondstapt, zelf op de glijbaan probeert te klimmen (lukte m laatst ook nog zowaar) en staat te swingen bij een wipkip 8-)
  maandag 24 oktober 2016 @ 21:26:04 #199
327807 Mariposas
יה&#14
pi_166180416
Ik ben ook geen babymoeder, vooral dat echte piep vind ik niets. Maar toch heeft dat hele kleine wel wat. Het is meer dat het zo snel gaat allemaal.

Malteser, wat goed dat het met jou beter gaat! En ik hoop dat ze er snel achter komen dat Twix helemaal gezond is.

Jagar, ligt er een beetje aan wat voor speeltuin? Hier zijn veel speeltuinen met ook dingen voor kleintjes. Schommels met babyzitje, klimtoestel, kleine glijbaan enz. De leukste speeltuin zit op 300 meter van onze voordeur.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_166181057
Oh ik vind alle leeftijden fantastisch, echt doe mij nog vier kinderen O+ Het is dat ik vind dat ze dan aandacht tekort komen maar anders O+ O+ O+ Had ik niet gedacht trouwens in het pre-kindtijdperk, dat ik het zo leuk zou vinden!

Het is ook niet expres trouwens dat ik dreumes klein wil houden. Ik denk er oprecht niet aan dat hij al best diksap of zo mag. Daarentegen ben ik in andere dingen veel makkelijker: hij mag alles proeven (op zoet/zout na), ik ben niet bang voor verslikken in stukken eten en hij mag overal op klimmen en mee spelen. Echt een tweede in dat opzicht.

Die maxicosi is ook zo'n voorbeeld ja :D Hij zit er nog tevreden in dus prima. Om zich heen kunnen kijken zal hij vast ook heel leuk vinden maar ik hoop dat hij daar nog heel lang de tijd voor heeft :+

Malteser wat goed te lezen dat het met jou langzaam beter gaat! Hopelijk snel uitslag van Twix, die curves zijn niet fijn te zien.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')