abonnement Unibet Coolblue
pi_165942313
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-37614797


US actress Shailene Woodley has been arrested during a protest in North Dakota against a huge oil pipeline project that will cross four states.

The Divergent star was arrested at a construction site as she was broadcasting the protest, which involved about 200 people, on Facebook.

Police say she was one of 27 people arrested on charges of criminal trespass and engaging in a riot.

The Dakota Access pipeline project has drawn huge protests.

Native Americans have halted its construction in North Dakota, saying it will desecrate sacred land and damage the environment.

In the Facebook Live footage, Ms Woodley, 24, said she had been walking peacefully back to her vehicle when "they grabbed me by my jacket and said that I wasn't allowed to continue... and they have giant guns and batons and zip ties and they are not letting me go".

As she was led away with her hands cuffed, she said she had been singled out from hundreds of other protesters "because I'm well known, because I have 40,000 people watching".
...

Het artikel gaat verder zoals je kan zien, klik even op de link. ;)

Officiële reden van de arrestatie: trespassing (het komen op terrein terwijl de eigenaar geen toestemming geeft.
De werkelijke reden van de arrestatie: het filmen van een protest terwijl 40 000 mensen kijken en de media-aandacht die erop volgt. Ze stond er met vele mensen en zij was een van de weinige mensen die werd aangehouden terwijl juist zij probeerde om de vrede te bewaren (oproepen to niet-agressief gedrag op het moment dat een ander daarmee begon: "I know where you live"). Ze stonden met een millitair voertuig (ja, in de USA hebben tal van politiekorpsen millitaire voertuigen en ander millitair spul gekocht) naast haar caravan te wachten totdat ze daar aankwam en ze werd gevolgd door een aantal agenten. Dat is nog niet alles, er stonden mensen met een machinegeweer haar op te wachten. Een duidelijk signaal van het establishment: "wij pikken niet dat jij hier filmt en dat jij dit aan de mensen laat zien".
Wil je graag met eigen ogen zien wat er gebeurde? Dit met de volledige context. Dat kan. Hier kan je de volledige vlog (2 uur) zien, in de laatste 5-10 minuten vindt de aanhouding plaats. Merk op dat de politie-agenten er vooral alles aan doen om het filmen te hinderen, de persoon die aan het einde filmt is haar moeder.

Voor wie haar niet kent, ze is een bekende actrice die o.a. in de Divergent-films (gebaseerd op een boek, net als The Hunger Games) speelde en die haar big break in het filmwereldje had als 'dochter' van George Clooney in The Descendants. In een andere film, The fault in Our Stars (voor een groot deel in Amsterdam gefilmd), die lovende kritieken kreeg speelde ze een terminaal zieke kankerpatiënt. Haar eerste grote rol in series had ze in The OC. Recent speelde ze de vrouw van Edward Snowden (Snowden van Oliver Stone) en volgend jaar ga je haar kunnen zien in een comedy-serie.
Gevariëerde rollen waarbij ze het zware werk niet uit de weg gaat.

De laatste maanden is ze politiek actief geworden. Ze is samen met o.a. oscarwinnares Susan Surandan, Rosario Dawson, Ben en Jerry (ja, van het bekende ijsmerk) en Turner (een bekende senator aan wie Obama zijn herverkiezing te danken heeft volgens vriend en vijand) een Sanders supporter, ze startte een initiatief om het land door te trekken om van de mensen te horen wat hen in hun regio politiek gezien bezig houdt (zie links hieronder), ze was aanwezig bij een protest omdat Turner naar aanleiding van haar steunverklaring aan Sanders last minute van de sprekerslijst werd geschrapt voor de Democratische conventie, ze heeft in diverse media gepleit voor progressieve politiek, ze heeft mensen opgeroepen om te werken voor de Sanders-campagne (zie de link na deze zin) en ze is nu al meer dan een maand met de Native Americans aan het protesteren tegen de aanleg van een olielijn op of net naast hun stuk agrarische grond.
http://www.browndailyhera(...)ss-shailene-woodley/
Waarom dit protest? In de kern om deze twee redenen:
• De kans is groot dat er vroeg of laat iets misgaat in welk geval hun drinkwater niet meer gebruikt kan worden.
• Mensen zijn het zat dat van partijen die zwakker staan grond wordt onteigend zodat private bedrijven er winst mee maken. De mensen die er rijk mee worden wonen niet eens allemaal in de USA.
• Mensen vinden dat er nu maar eens voor het milieu moet worden gekozen in plaats van voor wat kortetermijnwinsten, vergelijk het maar met de protesten tegen het niet nakomen van Het Groene Hart. Het wat? Een zone in het westen en het centrum van het land waarvan de Nederlandse overheid had besloten dat die groen moest blijven, aan deze belofte hebben onze nationale politici zich niet gehouden.

In eerste instantie zou de serie pijpen ergens anders worden aangelegd - bij een rijkere wijk - maar daar werd een stokje voor gestoken door de bewoners die protesteerden.

Gevolgen van de arrestatie, naast het geboeid afgevoerd worden en een van de betere mugshots in de laatste jaren?
Het helpt dat zij een schoon geweten heeft en dat ze met valse motieven is gearresteerd. :)
Een boete van $500 en een afspraak bij een rechtbank later in de maand. Ik ben benieuwd of dat daar wel gefilmd mag worden. :')

Wat vind ik ervan? Voor mij is dit 24-jarige meisje een heldin. Zij komt op voor de belangen van 99% van de bevolking en van mensen die nog geboren moeten worden en waar ze zou kunnen kiezen voor een zeer relaxed leventje vol met luxe kiest ze ervoor om zichzelf op te offeren voor het grotere goed. Ik verwacht niet dat dit negatieve gevolgen voor haar carrière zal hebben omdat voldoende mensen haar steunen en de context kennen en omdat ze als actrice binnen het wereldje een uistekende reputatie heeft. Voor de cynische mensen, ze heeft al jarenlang de reputatie een groot hart te hebben, zo werkte ze tijdens en na het filmen van de eerste divergentfilm als vrijwilligster voor een kamp voor ondergeprivilligeerde kinderen (doel: hen een goede tijd geven en hun ontwikkeling bevorderen) waar haar moeder een grote rol in had en zijn tal van mensen die met haar hebben gewerkt zeer positief over haar. Het was geen verrassing dat ze politiek actief werd voor de progressieve beweging, je zag het al aankomen voordat ze haar eerste actie had.
https://www.youtube.com/r(...)lene+woodley+caravan


Edit
Er zijn nog wat meer bekende mensen gearresteerd in Dakota omdat ze de protesten filmden.
Een minder bekende journaliste: Een gedecoreerde journaliste:

Ook hiervan kan je het volledige filmpje zien waarover het gaat maar die bron mag je zelf even zoeken. ;)
De meeste lezers hier zullen haar niet kennen maar ik denk dat deze wiki wel aardig overtuigend is dat ze niet de eerste de beste is: https://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Goodman
Zij werkt momenteel voor Democracy Now wat een Youtubekanaal heeft. Ik raad aan om daar eens naar kijken als je de politiek in de USA wil volgen, je leert er meer van dan van The Waghinton Post, Clinton News Network, MSNBC of The New York Times. ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door Bram_van_Loon op 14-10-2016 18:25:59 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165942939
terecht gearresteerd

zo iemand heeft een voorbeeld functie

gewoon 4 jaar vastzetten
pi_165943010
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:17 schreef Jahr00n het volgende:
terecht gearresteerd

zo iemand heeft een voorbeeld functie

gewoon 4 jaar vastzetten
In het geheel niet maar ik waardeer jouw mening, ik zou het echter op prijs stellen als jij die wat meer zou onderbouwen. Desnoods later wanneer jij een toetsenbord in plaats van een telefoontje bij de hand hebt. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165943729
Nooit van gehoord.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_165945860
hulde aan deze mooie jongedame.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_165945882
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

In het geheel niet maar ik waardeer jouw mening, ik zou het echter op prijs stellen als jij die wat meer zou onderbouwen. Desnoods later wanneer jij een toetsenbord in plaats van een telefoontje bij de hand hebt. ;)
Meer mensen hebben profijt van de olie die door de pijp komt, dan er langs de route door de middle of nowhere wonen.
pi_165945913
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 00:58 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Meer mensen hebben profijt van de olie die door de pijp komt, dan er langs de route door de middle of nowhere wonen.
Je bedoelt aan mensen die hiervoor olie betalen om rond mee kunnen rijden, daartegen verdienen directeur van de pijp bakken centen voor niks..

Ik zou zeggen dat meer mensen hebben eigenlijk niks aan de pijp... Bovendien is olie milieuvervuiling.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_165945978
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
sacred land
:')

Als men eens zou stoppen met dergelijke bullshit dan zou de wereld er een stuk beter uit zien.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_165945979
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 01:06 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Je bedoelt aan mensen die hiervoor olie betalen om rond mee kunnen rijden, daartegen verdienen directeur van de pijp bakken centen voor niks..

Ik zou zeggen dat meer mensen hebben eigenlijk niks aan de pijp... Bovendien is olie milieuvervuiling.
Overduidelijk. Dat is te zien aan de levensverwachting in landen met een hoog olieverbruik. Het feit dat een directeur geld verdient aan zo'n leiding verpest voor de meeste mensen niet het plezier van een bezoek aan oma oid. Beweren dat mensen voor de grap hun geld letterlijk in de fik steken om de rijke heren te financieren is een beetje kinderlijk.
pi_165945992
Wie is dit?
pi_165946405
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 01:24 schreef Geralt het volgende:

[..]

:')

Als men eens zou stoppen met dergelijke bullshit dan zou de wereld er een stuk beter uit zien.
Eens.

Die indianen zijn natuurlijk fotogeniek en zo, en dat doet het goed als je het over sacred land wil hebben om zo'n pijplijn te stoppen, maar het is smoke and mirrors (ook "spiegeltjes en kraaltjes" kwam naar boven, maar dat is wel heel misplaatst...). Het wordt tijd dat die Indianen stoppen met zielig doen, en deel worden van de Amerikaanse maatschappij. Sluit de reservaten.

Meer info: http://www.nationalreview(...)state-indian-country

Lees en huiver.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_165949999
En zo hoort het. Wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt verdient dit gewoon.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_165950330
Zij is een Divergent, die doen dat soort dingen.
pi_165950705
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 01:24 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Overduidelijk. Dat is te zien aan de levensverwachting in landen met een hoog olieverbruik. Het feit dat een directeur geld verdient aan zo'n leiding verpest voor de meeste mensen niet het plezier van een bezoek aan oma oid. Beweren dat mensen voor de grap hun geld letterlijk in de fik steken om de rijke heren te financieren is een beetje kinderlijk.
Tja, dat stuk natuurgebied is van indianen. Als ze geen olie door gebied willen, dan geen autoolie voor hen. Ze kunnen nog altijd een paard of tesla nemen.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_165950996
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 06:26 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Eens.

Die indianen zijn natuurlijk fotogeniek en zo, en dat doet het goed als je het over sacred land wil hebben om zo'n pijplijn te stoppen, maar het is smoke and mirrors (ook "spiegeltjes en kraaltjes" kwam naar boven, maar dat is wel heel misplaatst...). Het wordt tijd dat die Indianen stoppen met zielig doen, en deel worden van de Amerikaanse maatschappij. Sluit de reservaten.

Meer info: http://www.nationalreview(...)state-indian-country

Lees en huiver.
Deze comment vond ik grappig.
wooblabalurg
pi_165951190
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 06:26 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Eens.

Die indianen zijn natuurlijk fotogeniek en zo, en dat doet het goed als je het over sacred land wil hebben om zo'n pijplijn te stoppen, maar het is smoke and mirrors (ook "spiegeltjes en kraaltjes" kwam naar boven, maar dat is wel heel misplaatst...). Het wordt tijd dat die Indianen stoppen met zielig doen, en deel worden van de Amerikaanse maatschappij. Sluit de reservaten.

Meer info: http://www.nationalreview(...)state-indian-country

Lees en huiver.
Zou het plaatsen van een politiepost en scholen niet beter helpen dan het afschaffen van de reservaten?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_165951303
Wie weet. Wat in ieder geval niet lijkt te werken, is de huidige aanpak.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_165951707
quote:
12s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 12:26 schreef Terrorizer het volgende:
Zij is een Divergent, die doen dat soort dingen.
Ik begin nu wel begrip te krijgen voor het preventief opruimen van divergents ja.
pi_165951752
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:47 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Ik begin nu wel begrip te krijgen voor het preventief opruimen van divergents ja.
Ik zou haar eerst stevig nemen, daarna nou ja.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:54:32 #20
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_165951803
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 06:26 schreef Lyrebird het volgende:
Het wordt tijd dat die Indianen stoppen met zielig doen, en deel worden van de Amerikaanse maatschappij. Sluit de reservaten.

Meer info: http://www.nationalreview(...)state-indian-country

Lees en huiver.
Dank voor de link.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_165951878
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:51 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Ik zou haar eerst stevig nemen, daarna nou ja.
Van mij mag je, met die lelijke neusring.
pi_165952236
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:57 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Van mij mag je, met die lelijke neusring.
Die neusring kan je altijd eraf halen! of je neem haar van achter
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_165952428
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:57 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Van mij mag je, met die lelijke neusring.
en d'r scherpe knieën...

"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
pi_165953560
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 14:30 schreef Knurft-Zork3 het volgende:

[..]

en d'r scherpe knieën...

[ afbeelding ]
Scherpe knieën vind ik niet erg. :@
pi_165953993
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 14:30 schreef Knurft-Zork3 het volgende:

[..]

en d'r scherpe knieën...

[ afbeelding ]
Dat zijn toch ellebogen? :?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')