abonnementen ibood.com bol.com
  dinsdag 3 januari 2017 @ 13:48:12 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167854916
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 13:45 schreef Gripper het volgende:
Piet, het is me deze feestdagen twee keer mislukt: een lekker stuk vlees in een kruidenkorst maken die ook echt blijft zitten.

Wat ik wilde was dit:

[ afbeelding ]

En wat er (na het trancheren) gebeurde waren kale lamsrackjes met een los hoopje kruidensmots ernaast.

Wat ik gedaan heb: kruiden in de keukenmachine, tot een niet al te natte massa malen met peterselie, rozemarijn, pijnboompitjes, stukje parmezaan, en wat olie. Vlees even kort aangegrild in de pan, en daarna de lamsracks met de bolle kant naar boven in een ovenschaal, en de kruidenlaag eroverheen boetseren.

Dat lag er ook na het braden in de oven nog erg los op, en wat er dan gebeurt als je de racks verdeelt kun je wel raden, alles laat los.

Hoe krijg je dus een goed plakkende kruidenkorst, is er een secret ingredient?
Geen idee, ik heb een enorme hekel aan kruidenkorsten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_167855142
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 13:45 schreef Gripper het volgende:
Piet, het is me deze feestdagen twee keer mislukt: een lekker stuk vlees in een kruidenkorst maken die ook echt blijft zitten.

Wat ik wilde was dit:

[ afbeelding ]

En wat er (na het trancheren) gebeurde waren kale lamsrackjes met een los hoopje kruidensmots ernaast.

Wat ik gedaan heb: kruiden in de keukenmachine, tot een niet al te natte massa malen met peterselie, rozemarijn, pijnboompitjes, stukje parmezaan, en wat olie. Vlees even kort aangegrild in de pan, en daarna de lamsracks met de bolle kant naar boven in een ovenschaal, en de kruidenlaag eroverheen boetseren.

Dat lag er ook na het braden in de oven nog erg los op, en wat er dan gebeurt als je de racks verdeelt kun je wel raden, alles laat los.

Hoe krijg je dus een goed plakkende kruidenkorst, is er een secret ingredient?
Wellicht wat eiwit erdoor mengen zodat het plakt?

Of een ander plak ingredient, b.v. honing of ketjap of granaatappelsiroop. Maar dat moet dan maar net bij je smaken passen. bij jouw genoemd voorbeeld past niks zoets.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 januari 2017 @ 14:12:48 #153
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_167855531
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 december 2016 16:33 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Jajaja.... zo kan 'ie wel weer. Als je er maar van leert, nietwaar?
  dinsdag 3 januari 2017 @ 14:59:35 #154
130803 Gripper
Get a grip
pi_167856536
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik heb een enorme hekel aan kruidenkorsten.
W' rom nie?

Maar ik zal die tip van Sirdanilot eens proberen, beetje eiwit. Wordt ie vast steviger van. En zou ik dat eiwit eerst luchtig klopen, of gewoon "nat" door de kruidenmix heen draaien?
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 3 januari 2017 @ 15:05:33 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167856693
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 14:59 schreef Gripper het volgende:

[..]

W' rom nie?

Maar ik zal die tip van Sirdanilot eens proberen, beetje eiwit. Wordt ie vast steviger van. En zou ik dat eiwit eerst luchtig klopen, of gewoon "nat" door de kruidenmix heen draaien?
Je zou ei kunnen proberen, of wat zetmeel (bloem, aardappelmeel) maar ik kan je zo niet voorspellen of dat het gewenste resultaat heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_167856845
Ik zou het eiwit nat doen, niet kloppen. En alleen een beetje zodat het plakt, niet te veel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 januari 2017 @ 17:05:20 #157
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_167859323
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb een knolselderij gekocht. Wat is de lekkerste manier om deze klaar te maken?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_167859425
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:05 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb een knolselderij gekocht. Wat is de lekkerste manier om deze klaar te maken?
Kun je van alles mee doen. Kan in de erwtensoep, kan in allerlei soepen, stoofpotten etc.

Zou hem zelf gewoon slachten, in blokjes snijden, in weinig water koken (veel mensen maken de fout om dingen in té veel water te koken waardoor de smaak verloren gaat) en er dan bijvoorbeeld een puree van maken, met boter.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_167859545
Inderdaad puree, al dan niet in combinatie met aardappel.
In de oven (half uur 200 graden) met wat wortel ui en olie en tijm voor lekker geroosterde wintergroenten
hutspot van knolselderij, pastinaak en wortel voor een wat ouderwetsere variant ervan.
knolselderij-pompoensoep
roosteren in de oven met pompoen en rozemarijn en sjalotten dan daarna mengen met spinazi of andere groene bladgroenten voor een salade. overgieten met balsamicoazijn en parmezaanse kaas.

Nou ja zoiets...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 3 januari 2017 @ 17:23:01 #160
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_167859667
Ik ga er denk ik de eerste keer een puree van maken. Kijken of de smaak me bevalt.
Daarna ga ik er eens een in de oven proberen met wat andere groenten.

Dank jullie wel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_167859755
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:23 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ga er denk ik de eerste keer een puree van maken. Kijken of de smaak me bevalt.
Daarna ga ik er eens een in de oven proberen met wat andere groenten.

Dank jullie wel.
Smaak is sterke selderijsmaak, dus wellicht wat aardappel door je puree doen de eerste keer?

Of je knolselderijpuree serveren met iets dat ook een sterke smaak heeft, zoals een krachtige stoofpot of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_167861300
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2017 17:23 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ga er denk ik de eerste keer een puree van maken. Kijken of de smaak me bevalt.
Daarna ga ik er eens een in de oven proberen met wat andere groenten.

Dank jullie wel.
https://www.ah.nl/allerha(...)selderijsoep-met-kip

Dat vind ik wel een aanrader.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 15:39:54 #163
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167926308
Suggestie wat ik hier mee kan? In de oven? In de pan?


DOTQWVF.jpg
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  vrijdag 6 januari 2017 @ 15:45:09 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167926425
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 15:39 schreef derLudolf het volgende:
Suggestie wat ik hier mee kan? In de oven? In de pan?


[ afbeelding ]
Op kamertemperatuur laten komen
Peperen en zouten,
Aanbraden in de pan en dan in een lauwwarme oven parkeren tot de kerntemp van ongevee 55 graden heeft (Medium rare) of bij gebrek aan kerntempthermometer, met je vinger op het vlees duwen
Voelt het aan als je wang -> Rood
Voelt het aan als je bovenlip -> Medium rare
Voelt het aan als het puntje van je neus -> well done
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 6 januari 2017 @ 17:24:56 #165
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167928822
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen
Peperen en zouten,
Aanbraden in de pan en dan in een lauwwarme oven parkeren tot de kerntemp van ongevee 55 graden heeft (Medium rare) of bij gebrek aan kerntempthermometer, met je vinger op het vlees duwen
Voelt het aan als je wang -> Rood
Voelt het aan als je bovenlip -> Medium rare
Voelt het aan als het puntje van je neus -> well done
Top, ga ik morgen even doen :9
Wat is een lauwwarme oven?. Kernthermometer heb ik ergens liggen :)
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  vrijdag 6 januari 2017 @ 18:26:40 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167929827
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 17:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Top, ga ik morgen even doen :9
Wat is een lauwwarme oven?. Kernthermometer heb ik ergens liggen :)
100-120 graden, moet egaal warm worden zonder dat het te snel gaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Manager Nieuws Frontpage zondag 15 januari 2017 @ 12:18:42 #167
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_168156016
Ik heb gisteren een lamsbout uit de vriezer gehaald. Daar wil ik een stoof van maken. Mooi recept?
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  zondag 15 januari 2017 @ 12:26:21 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168156223
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:18 schreef timmmmm het volgende:
Ik heb gisteren een lamsbout uit de vriezer gehaald. Daar wil ik een stoof van maken. Mooi recept?
Bout als stoof, okay, zou hem ontbenen en als braadstuk bereiden, maar stoven kan ook.
Aan grove stukken snijden, zouten en peperen, aanbraden in kleine hoeveelheden dat het mooi bruin wordt. Vlees apart nemen, In het braadvet ui aanzetten.
Blussen met een fles rode wijn, gehakte knoflook, rozemarijn en thijm toevoegen, eventueel een twee eetlepels honing. Vlees weer toevoegen en aan de kook brengen.
Je kan hier van alles aan toevoegen, tomaat, peen, of dadels, vijgen. Lekker paar uur laten pruttelen.
Als je dadels en of vijgen toevoegt, kan je ook wat kaneel en kardemom toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Manager Nieuws Frontpage zondag 15 januari 2017 @ 14:56:16 #169
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_168160964
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bout als stoof, okay, zou hem ontbenen en als braadstuk bereiden, maar stoven kan ook.
Aan grove stukken snijden, zouten en peperen, aanbraden in kleine hoeveelheden dat het mooi bruin wordt. Vlees apart nemen, In het braadvet ui aanzetten.
Blussen met een fles rode wijn, gehakte knoflook, rozemarijn en thijm toevoegen, eventueel een twee eetlepels honing. Vlees weer toevoegen en aan de kook brengen.
Je kan hier van alles aan toevoegen, tomaat, peen, of dadels, vijgen. Lekker paar uur laten pruttelen.
Als je dadels en of vijgen toevoegt, kan je ook wat kaneel en kardemom toevoegen.
Topshow, hij staat op. 3 uur is wel genoeg denk ik?
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  zondag 15 januari 2017 @ 15:05:42 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168161237
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:56 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Topshow, hij staat op. 3 uur is wel genoeg denk ik?
Ja, niet te hard laten koken, moet glimlachen, niet schateren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 januari 2017 @ 15:06:38 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168161275
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2017 14:56 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Topshow, hij staat op. 3 uur is wel genoeg denk ik?
Dat verschilt per lam. Ik zou na een uurtje eens proeven. En dan beslissen nog een half uurtje, uurtje of meer.
pi_169268567
Hoi! Vraagje, ik had laatst pannenkoekjes gemaakt van banaan, ei en havermout. Dat was mega lekker, ik vroeg me af of ik er ook chocoladepannenkoeken van kan maken door er cacao (en evt wat suiker) doorheen te doen? En zo ja, hoeveel? De verhoudingen waren uit mn hoofd 200 gr banaan op 110 gram ei en 50 gram havermout. Alle tips zijn welkom :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_169270032
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 19:07 schreef PluisigNijntje het volgende:
uit mn hoofd 200 gr banaan op 110 gram ei en 50 gram havermout
Dan moet je daar precies 65 gram pure chocolade door raspen. Dan worden ze precies goed. Nooit meer dan dat.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169270098
:')
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 3 maart 2017 @ 21:20:59 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169272105
Hoe meer chocolade, hoe lekkerer. Wel pure gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')