abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_166058206
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik smelt gorgonzola door de gekookte pasta, heerlijk, verder niets.
Of, je maakt een bechamel en gooit daar een drie ons gorgonzola in.
Je maakt dan vervolgens een lasagne verdi mee

Bechamel
50 gram bloem,
50 gram boter
Deze gegaard, beetje bij beetje 750 cc melk erbij en deze 10 minuten laten koken (zachtjes) op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat.
Daarna een stuk blauwschimmel erin gesmolten
Pak spinazie (hele bladeren, 2 pond ) ontdooit,
Laagjes bechamel, lasagnevellen, spinazie gestapeld en afgedekt met bechamel en wat gerapte kaas.
Oh met spinazie, hmm. Goed idee

Denk dat ik dit maak maar dan zonder de spinazie en dan met een frisse salade van al mn restjes (die heb ik nu al gemaakt).

Maar ik moet toch al bier halen dus misschien haal ik de spinazie er ook wel bij. Dank iig.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 oktober 2016 @ 15:53:31 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166059173
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 15:15 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh met spinazie, hmm. Goed idee

Denk dat ik dit maak maar dan zonder de spinazie en dan met een frisse salade van al mn restjes (die heb ik nu al gemaakt).

Maar ik moet toch al bier halen dus misschien haal ik de spinazie er ook wel bij. Dank iig.
De spinazie goed uitknijpen voor je hem in de lasagne doet, anders wordt ie te nat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166078750
Was lekker piet, heb het ongeveer zo gedaan. Wel met penne, geen lasagna.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 20 oktober 2016 @ 13:01:56 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166079664
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 12:14 schreef sirdanilot het volgende:
Was lekker piet, heb het ongeveer zo gedaan. Wel met penne, geen lasagna.
Mooi, fijn te horen, ik at het gisteren ook, zitten smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 november 2016 @ 09:44:33 #55
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166470985
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi, fijn te horen, ik at het gisteren ook, zitten smullen.
pietttt als je draadjesvlees maakt heb je dan magere runderlappen nodig of sucadelappen?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 7 november 2016 @ 09:44:46 #56
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166470989
of iemand anders mag ook :P
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_166471014
registreer om deze reclame te verbergen
Sucadelappen zijn vaak ook mager.
Maar beide kan, al is wat vetter vlees lekkerder vind ik
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  maandag 7 november 2016 @ 09:52:22 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166471089
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2016 09:44 schreef madeliefff het volgende:

[..]

pietttt als je draadjesvlees maakt heb je dan magere runderlappen nodig of sucadelappen?
Kan beide, maar hoe doorregener het vlees is, hoe lekkerder het wordt. Voor het vet hoef je niet bang te zijn, dat kan je altijd na het stoven afscheppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 7 november 2016 @ 12:07:31 #59
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_166473200
oke bedankt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_166589877
Ik wil morgen kaasfondue maken, wat voor wijn kan daar het beste door, en bij?
  vrijdag 11 november 2016 @ 22:15:12 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166593243
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 november 2016 20:43 schreef Bleie het volgende:
Ik wil morgen kaasfondue maken, wat voor wijn kan daar het beste door, en bij?
Een Sancerre of een Pinot Gris, of een goede Riesling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166599669
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 november 2016 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een Sancerre of een Pinot Gris, of een goede Riesling.
Dank!
pi_166698324
Het lukt mij maar niet om een krokant korstje op een ovenschotel te krijgen. Wat doe ik fout.
Stampot in ovenschaal. Paneermeel erbovenop en klontjes boter, vervolgens 15 minuten in de oven op 200 graden. Resultaat gesmoltenboter en paneermeel drab geen korstje. In de recepten wordt het wel zo beschreven.
  woensdag 16 november 2016 @ 20:21:18 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166700364
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 19:06 schreef utrecht1970 het volgende:
Het lukt mij maar niet om een krokant korstje op een ovenschotel te krijgen. Wat doe ik fout.
Stampot in ovenschaal. Paneermeel erbovenop en klontjes boter, vervolgens 15 minuten in de oven op 200 graden. Resultaat gesmoltenboter en paneermeel drab geen korstje. In de recepten wordt het wel zo beschreven.
Geen idee, hoe nat is je stamppot? Probeer eens Panko paneermeel gemengd met geraspte kaas..
Verwarm je de oven voor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166701911
quote:
1s.gif Op woensdag 16 november 2016 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, hoe nat is je stamppot? Probeer eens Panko paneermeel gemengd met geraspte kaas..
Verwarm je de oven voor?
Ja oven verwarm ik voor. Zou het teveel boter kunnen zijn? De stampot was niet nat gewoon een stevige stampot.
pi_166702594
Bovenwarmte van je oven stuk?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 16 november 2016 @ 22:28:08 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166703953
quote:
1s.gif Op woensdag 16 november 2016 21:16 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

Ja oven verwarm ik voor. Zou het teveel boter kunnen zijn? De stampot was niet nat gewoon een stevige stampot.
Zou kunnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166705191
Ik vind 15 minuten kort, boter moet smelten. Zeker niet te veel gebruiken. Ik gebruik geen boter normaalgesproken.

Is 30 minuten op 180 graden een optie? Met kaas vind ik ook wel lekker meestal.
Whatever...
  zaterdag 19 november 2016 @ 22:54:47 #69
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166766724
Bij mij gaat het ook altijd langer dan een kwartier op 180 graden, zeker wel een half uur maar ook langer...gewoon af en toe kijken. En met kaas moet het zeker lukken.

Piet, een hele tijd terug heb je in een topic over worstenbroodjes een link gezet met een recept waarin het deeg langer moest rijzen, heb het teruggevonden, maar die link klopt niet meer ;(
Heb je toevallig nog ergens het recept bij de hand?
  zaterdag 19 november 2016 @ 22:57:00 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166766795
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2016 22:54 schreef BakkieDoen het volgende:
Bij mij gaat het ook altijd langer dan een kwartier op 180 graden, zeker wel een half uur maar ook langer...gewoon af en toe kijken. En met kaas moet het zeker lukken.

Piet, een hele tijd terug heb je in een topic over worstenbroodjes een link gezet met een recept waarin het deeg langer moest rijzen, heb het teruggevonden, maar die link klopt niet meer ;(
Heb je toevallig nog ergens het recept bij de hand?
Poeh, zal morgen een kijken of ik het terug kan vinden, ga nu met de honden lopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2016 @ 22:59:30 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 19 november 2016 @ 23:18:06 #72
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166767364
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 november 2016 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, zal morgen een kijken of ik het terug kan vinden, ga nu met de honden lopen
Heeft ook geen haast, dacht er nu toevallig aan.

quote:
Doetut niet, maar toch bedankt.
  zaterdag 19 november 2016 @ 23:19:48 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166767416
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2016 23:18 schreef BakkieDoen het volgende:

[..]

Heeft ook geen haast, dacht er nu toevallig aan.

[..]

Doetut niet, maar toch bedankt.
Heb je die post bij de hand waar ik die link zette?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 november 2016 @ 23:33:31 #74
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166767752
even kijken hoe ik dat moet doen

Ik ga eerst maar even zoeken hoe ik vanuit een ander topic hier kan quoten ;(

[ Bericht 74% gewijzigd door BakkieDoen op 19-11-2016 23:40:18 ]
  zaterdag 19 november 2016 @ 23:48:46 #75
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166768148
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer dit recept eens, en vraag anders bas wat er misgaat
http://bakkenmetbas.nl/worstenbroodjes/
Deze dus... :)
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')