abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169889793
registreer om deze reclame te verbergen
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
  donderdag 30 maart 2017 @ 18:46:43 #202
256666 leeell
I know you're lonely
pi_169889832
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Schouder > Haas

Maak er sate van

http://www.aziatische-ingredienten.nl/sate-kambing/

waar je kambing leest moet je babi lezen.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  donderdag 30 maart 2017 @ 18:55:36 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169889980
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Gewoon lekker op de bbq, is er prachtig weer voor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:00:29 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169890059
registreer om deze reclame te verbergen
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken. Brrrrr. Studentenhuistrauma. Bah bah bah.
Lang sudderen inderdaad.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:03:27 #205
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_169890098
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Vriendlief kan misschien beter een leuke vriendin gaan zoeken.
Dit, dus.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:05:30 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169890137
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken.
Waarom dat dan weer niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:06:45 #207
256666 leeell
I know you're lonely
pi_169890164
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken. Brrrrr. Studentenhuistrauma. Bah bah bah.
Lang sudderen inderdaad.
Loop je daar al zo lang mee? Tijd om jezelf er overheen te zetten.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  donderdag 30 maart 2017 @ 19:12:24 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169890266
Je kan ze natuurlijk ook stoven, lekker kruiden, aanbraden en dan blussen met kriekenbier, wat knoflook, ui en peen erbij, wat mosterd, sudder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169890362
grillen en in de oven zetten met ananas en kaas.
Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer.
  donderdag 30 maart 2017 @ 20:20:36 #210
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_169891861
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Lekker marineren in de ketjap,knoflook een beetje olie en bruine suiker en dan gewoon een min of 25 zachtjes bakken. Heerlijk. Ik vind het lekkerder dan haaskarbonade.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 30 maart 2017 @ 20:21:06 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169891875
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom dat dan weer niet?
Taai, vies, vet, zeen, waar je niet omheen kunt eten. En het stinkt.
  donderdag 30 maart 2017 @ 21:57:17 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169894893
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2017 20:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Taai, vies, vet, zeen, waar je niet omheen kunt eten. En het stinkt.
Taai is onzin, het is lekker, vet smelt uit en geeft smaak. Jezus, wat ben je soms een trut met eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:04:39 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169895187
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?

Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:10:38 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169895382
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?
Door de warmte van de BBQ?
Langzaam garen op de grill waarbij het vet uitsmelt en het vlees smaakvol gaart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 maart 2017 @ 22:12:33 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169895444
Nou, succes, Nielojram! Smelt ze.
pi_169908336
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?

Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
Ga ze sudderen, hoor R 8-) Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op }) met een blik in d'r bips.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:29:14 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169908448
Mooi zo! Ik krijg graag gelijk. ;)
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:32:05 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169908504
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:21 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Ga ze sudderen, hoor R 8-) Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op }) met een blik in d'r bips.
Is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:32:51 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169908521
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:29 schreef RobinOok het volgende:
Mooi zo! Ik krijg graag gelijk. ;)
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169908626
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:21 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Ga ze sudderen, hoor R 8-) Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op }) met een blik in d'r bips.
Ideaal voor in de snert.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 31 maart 2017 @ 17:58:37 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169909025
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
Hebben & krijgen in dit geval. Dubbel zo fijn.
pi_169909713
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
Voor mij persoonlijk is dat gewoon hetzelfde "ding". Dat is slechts een kwestie van geduld. Een uitstekende eigenschap bij het koken. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169916933
quote:
0s.gif Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?

Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
Vet smelt hoor, misschien bedoel je bindweefsel en pezen?
Whatever...
pi_169918340
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 maart 2017 23:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Vet smelt hoor, misschien bedoel je bindweefsel en pezen?
Mevrouw Ook is natuurlijk wel de expert. Dit even zonder ironie en overige dubbele bodems en kruisverbanden voor de verandering.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169929348
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2017 00:19 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mevrouw Ook is natuurlijk wel de expert. Dit even zonder ironie en overige dubbele bodems en kruisverbanden voor de verandering.
Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.
Whatever...
pi_169929379
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2017 17:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.
Ja. Dat valt niet te ontkennen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_169942340
Piet, ik ben momenteel bezig om een croquembouche te maken voor vanavond ( O+ ) Morgen heb ik weer een etentje en aangezien ik nogal veel banketbakkersroom over heb, dacht ik: kom, ik maak twee croquembouches: eentje voor vanavond, eentje voor morgen. Maar hoe doe ik dat met de houdbaarheid/versheid?
Ik heb morgen sowieso geen tijd om de soesjes te bakken, dus die maak ik straks nog. Maar eigenlijk zou ik vandaag nog de hele toren in elkaar willen zetten, dus het liefst zou ik de soesjes al willen vullen en de toren in elkaar willen zetten. Kan dat? Blijft dat lekker/vers? Hoe bewaar ik 'm? (in koelkast, buiten koelkast?)

Zo niet, kan ik dan de caramel van vanmiddag voor de eerste toren morgen weer even opwarmen en opnieuw gebruiken? Dan kan ik morgen wel heel makkelijk de soesjestoren nog snel in elkaar zetten en meenemen.
Somebody that I used to know
  zondag 2 april 2017 @ 12:10:58 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169942931
quote:
2s.gif Op zondag 2 april 2017 11:40 schreef Postbus100 het volgende:
Piet, ik ben momenteel bezig om een croquembouche te maken voor vanavond ( O+ ) Morgen heb ik weer een etentje en aangezien ik nogal veel banketbakkersroom over heb, dacht ik: kom, ik maak twee croquembouches: eentje voor vanavond, eentje voor morgen. Maar hoe doe ik dat met de houdbaarheid/versheid?
Ik heb morgen sowieso geen tijd om de soesjes te bakken, dus die maak ik straks nog. Maar eigenlijk zou ik vandaag nog de hele toren in elkaar willen zetten, dus het liefst zou ik de soesjes al willen vullen en de toren in elkaar willen zetten. Kan dat? Blijft dat lekker/vers? Hoe bewaar ik 'm? (in koelkast, buiten koelkast?)

Zo niet, kan ik dan de caramel van vanmiddag voor de eerste toren morgen weer even opwarmen en opnieuw gebruiken? Dan kan ik morgen wel heel makkelijk de soesjestoren nog snel in elkaar zetten en meenemen.
Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169943193
quote:
0s.gif Op zondag 2 april 2017 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.
Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank je :)

[ Bericht 6% gewijzigd door Postbus100 op 02-04-2017 12:54:12 ]
Somebody that I used to know
  zondag 2 april 2017 @ 12:57:35 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169943688
quote:
2s.gif Op zondag 2 april 2017 12:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank je :)
Jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 april 2017 @ 20:02:20 #231
378192 -mandy-
I am who I am
pi_170174262
Piet,
Je mag me gerust uitschelden voor domme belg, maar is kibbeling ook prima te maken met koolvisfilet?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  woensdag 12 april 2017 @ 21:20:53 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170177714
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 20:02 schreef -mandy- het volgende:
Piet,
Je mag me gerust uitschelden voor domme belg, maar is kibbeling ook prima te maken met koolvisfilet?
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 april 2017 @ 21:46:18 #233
378192 -mandy-
I am who I am
pi_170179059
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
Geen idee eigenlijk :7 .
Heb ik weer wat bijgeleerd. Daarom dat ik ook zei, je mag me gerust uitschelden voor domme belg :) , ik ben ook belg van geboorte.

Bedankt voor je antwoord!
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_170189644
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:46 schreef -mandy- het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk :7 .
Heb ik weer wat bijgeleerd. Daarom dat ik ook zei, je mag me gerust uitschelden voor domme belg :) , ik ben ook belg van geboorte.

Bedankt voor je antwoord!
Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naÔef zeg.

Je kunt het overigens wel krijgen van echte kabeljauw maar dan ben je dus een hoop meer geld kwijt en je moet er speciaal om vragen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 april 2017 @ 13:54:12 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170189792
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 13:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naÔef zeg.

Je kunt het overigens wel krijgen van echte kabeljauw maar dan ben je dus een hoop meer geld kwijt en je moet er speciaal om vragen.
Laatst nog een discussie over met een collega. Die beweerde dat zijn visboer echt kabeljauw gebruikt voor lekkerbekjes (a 3,50)
Wees hem toen op de prijs van Kabeljauw en dat de visboer er dan op toe legt. Hij bleef eigenwijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170189907
quote:
1s.gif Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
:) Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170190152
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 13:59 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

:) Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.
Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van ťchte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.

Als ze dat niet doen heb je geen goede visboer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 april 2017 @ 14:20:46 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170190367
Je hebt twee dingen
1. De visboer verteld je dat zijn lekkerbekjes of kibbeling van kabeljauw is. Alleen als deze zeer prijzig zijn is het mogelijk correct
2. Je vraagt je visboer een stuk kabeljauw voor je te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170236339
quote:
0s.gif Op donderdag 13 april 2017 14:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van ťchte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.

Als ze dat niet doen heb je geen goede visboer.
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zaterdag 15 april 2017 @ 14:33:43 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170237610
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Hij neemt eerder een stuk kabeljauwfilet, a 20-25 euro de kilo en snijdt daar stukken van, in de mix en bakt deze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170238190
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Weinig kans.

Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Whatever...
  zaterdag 15 april 2017 @ 15:13:06 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170238667
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Weinig kans.

Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Dat heet gewoon schelvis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170239283
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Weinig kans.

Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Schelvis. Spreek je moerstaal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170243957
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heet gewoon schelvis.
Ja euh sorry, even het Nederlandse woord kwijt. Spreek te veel Engels lately..
Whatever...
pi_170256790
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 april 2017 19:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja euh sorry, even het Nederlandse woord kwijt. Spreek te veel Engels lately..
Met je visboer?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_170299726
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_170301474
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Wordt in voedsel gebruikt als smaakmaker en vanillevervanger . Vanilleachtig en bevat veel. Coumarine (hooi - achtig).

Beetje ouderwets, vroeger maakten ze er ook boter van oid.
Whatever...
pi_170301961
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.

Het is niet 'ouderwets' maar het is een zaad dat uit het Amazonegebied komt (o.a. BraziliŽ wij kennen het als cumaru). Zij zetten er een geneeskrachtige thee van. Maar ik raad aan niet te veel ervan in ťťn keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte. Dus ik zou b.v. niet een wodka infusen met tonkaboon en dat dan zo opdrinken. Maar je zou dat wel kunnen gebruiken als b.v. een vanillle essence maar dan van tonka.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:01:29 #249
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170304784
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.

Het is niet 'ouderwets' maar het is een zaad dat uit het Amazonegebied komt (o.a. BraziliŽ wij kennen het als cumaru). Zij zetten er een geneeskrachtige thee van. Maar ik raad aan niet te veel ervan in ťťn keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte. Dus ik zou b.v. niet een wodka infusen met tonkaboon en dat dan zo opdrinken. Maar je zou dat wel kunnen gebruiken als b.v. een vanillle essence maar dan van tonka.
Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_170304809
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:01 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.
Ja maar heel erg gezond is het niet denk ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:03:54 #251
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_170304844
Je gebruikt er ook geen kilo tonkabonen voor. Een paar (doormiddengesneden) bonen voor de smaak. Stukjes er daarna uitvissen en t is geen probleem.

Tenzij je er liters van wegtikt op een avond, maar dan heb je een groter probleem dan alleen een overdosis tonkaboon.
Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 18 april 2017 @ 15:58:55 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170308189
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:

[... Maar ik raad aan niet te veel ervan in ťťn keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte.
Cumarine zit ook dadels en in cassia (wat in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)
Cassiakaneel wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt in kaneelbroodjes en andere zoetigheid, hoor je vreemd genoeg nooit het soort waarschuwingen over die mensen graag over tonkabonen vertellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:01:29 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170308262
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Je kan er ijs mee op smaak brengen, gebak, koekjes, allerlei zoetigheid, pudding, etc.
Het aroma is heel eigen, wordt wel gezien als ipv vanille te gebruiken, maar het is heel mooi van zichzelf qua smaak. Heeft een heel mooi complex aroma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170308579
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)
Cassiakaneel wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt in kaneelbroodjes en andere zoetigheid, hoor je vreemd genoeg nooit het soort waarschuwingen over die
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.

Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.

Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:25:33 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170308804
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.

Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.

Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperken
http://www.telegraph.co.u(...)EU-cinnamon-ban.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170309055
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperken
http://www.telegraph.co.u(...)EU-cinnamon-ban.html
Als ik gewoon kaneel in de supermarkt zou kunnen kopen die ťchte kaneel is, ben ik helemaal voor.

Je kunt het nu vast wel ergens in een speciaalzaak krijgen maar niet gewoon in de normale supermarkt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 18 april 2017 @ 16:50:29 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170309469
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:34 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als ik gewoon kaneel in de supermarkt zou kunnen kopen die ťchte kaneel is, ben ik helemaal voor.

Je kunt het nu vast wel ergens in een speciaalzaak krijgen maar niet gewoon in de normale supermarkt.
Heb bij de meeste kruidenwinkel dille (tussen je billen) en kamille alleen maar cassia gezien, als ik daar het personeel op wees, hielden ze voer bij stuk, nee, dat was echte kaneel. Ze wisten geeneens wat cassia was. Alsof je saffloer wordt verkocht als saffraan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170309507
AH heeft het van Jonnie Boer merk toch?

Ik ga eens loeren voor tonkabonen online, klinkt heerlijk :9
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_170315505
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb bij de meeste kruidenwinkel dille (tussen je billen) en kamille alleen maar cassia gezien, als ik daar het personeel op wees, hielden ze voer bij stuk, nee, dat was echte kaneel. Ze wisten geeneens wat cassia was. Alsof je saffloer wordt verkocht als saffraan.
Als iemand al weet dat het cassia is, hebben ze meestal niet eens echte kaneel. Waar trouwens maar weinig coumarine in zit. Denk dat de meeste mensen cassia eerder als kaneel herkennen dan echte kaneel.

Coumarine is al een tijdje een topic trouwens, vooral bij kaneel en vanille-aroma's. De scandinaviers moeten straks minder kanelige kaneelbroodjes bakken... Magniet van de EU. Daar brak een paar jaar geleden al bijna een volkstopstand over uit.
Whatever...
pi_170315714
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.

Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.

Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Amandelen smaken naar benzaldehyde (en kersen, perziken en andere steenvruchten hebben het ook) in theorie zou amaretto ook vooral benzaldehyde bevatten.

Vanille is met name vanilline, maar in beide type aroma's kan ook coumarine voorkomen. Coumarine maakt het een beetje zoet-warm-hooi-achtig.
Whatever...
  dinsdag 18 april 2017 @ 22:08:34 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170318626
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als iemand al weet dat het cassia is, hebben ze meestal niet eens echte kaneel. Waar trouwens maar weinig coumarine in zit. Denk dat de meeste mensen cassia eerder als kaneel herkennen dan echte kaneel.

Coumarine is al een tijdje een topic trouwens, vooral bij kaneel en vanille-aroma's. De scandinaviers moeten straks minder kanelige kaneelbroodjes bakken... Magniet van de EU. Daar brak een paar jaar geleden al bijna een volkstopstand over uit.
Echte kaneel (ceylon kaneel ook wel) bevat in vergelijking tot cassia nauwelijk coumarine. Als men zich zorgen maakt over coumarine moeten ze gewoon echte kaneel gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170318708
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Echte kaneel (ceylon kaneel ook wel) bevat in vergelijking tot cassia nauwelijk coumarine. Als men zich zorgen maakt over coumarine moeten ze gewoon echte kaneel gebruiken.
Yip. Coumarine is trouwens best lekker hoor, kan soms wel echt wat toevoegen.
Whatever...
  dinsdag 18 april 2017 @ 22:12:01 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170318757
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 22:10 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Yip. Coumarine is trouwens best lekker hoor, kan soms wel echt wat toevoegen.
Ik maak me ook geen zorgen, maar cassia vind ik niet lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170318784
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak me ook geen zorgen, maar cassia vind ik niet lekker
Ben ook geen fan van cassia, maar pure coumarine is niet vies vind ik.
Whatever...
  dinsdag 18 april 2017 @ 22:17:49 #265
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170318978
Fucking hell. Serieus beweren dat je kaneel wel en cassia niet lekker vindt.... :')
pi_170321889
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 22:17 schreef RobinOok het volgende:
Fucking hell. Serieus beweren dat je kaneel wel en cassia niet lekker vindt.... :')
Ik heb nog nooit de ťchte kaneel geproefd want ik zou niet weten waar ik het kan krijgen. Ook niet gezien in winkels die echt een grote collectie kruiden hebben. Maar goed, ook niet heel erg spewcifiek naar gezocht.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170368634
Hey Piet,

Hoeveel gemalen kruidnagel vervangt een hele kruidnagel?
  vrijdag 21 april 2017 @ 07:14:22 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170374908
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2017 22:47 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet,

Hoeveel gemalen kruidnagel vervangt een hele kruidnagel?
twee mespuntjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170386867
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 07:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

twee mespuntjes
Das weer zo'n vage maat :D er moeten er 3 in, komt dat aan een halve theelepel of zo?
  vrijdag 21 april 2017 @ 20:31:45 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170389313
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee.

34141751346_ce84654fd9_z.jpg
pi_170389388
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 20:31 schreef RobinOok het volgende:
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee

[ afbeelding ]
_O-
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_170395621
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 20:31 schreef RobinOok het volgende:
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee.

[ afbeelding ]
:*
pi_170558728
Hey Piet,
ik heb nog een bouillon getrokken van aspergeschillen en -kontjes staan.
Wat er mee te doen?
  Moderator / Redactie FP zaterdag 29 april 2017 @ 09:05:10 #274
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_170558885
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 08:39 schreef Mip1988 het volgende:
Hey Piet,
ik heb nog een bouillon getrokken van aspergeschillen en -kontjes staan.
Wat er mee te doen?
In de vriezer gooien om je asperges volgende keer in te koken.

Er gaat zoveel smaak verloren van die asperges door het koken. Ik begin zelf altijd de eerste keer met die schillen en afsnijdsels koken voor een uurtje, daar kook ik de asperges en en het afgietsel gooi ik in de vriezer voor de volgende keer dat ik asperges eet.

Smaken ze 2x beter door
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  zaterdag 29 april 2017 @ 09:13:05 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170558950
Wat tim zegt,
Volgende keer dat je weer asperges hebt, schillen en kontjes in de bouillon koken, en daarna de asperges erin koken, en dan weer invriezen daarna.
Na een paar keer heb je een fond die meer naar asperges smaakt dan asperges zelf. Aan het eind van het aspergeseizoen kan je hier een goddelijke aspergesoep mee maken.
De aspergers die je hierin kookt smaken trouwens ook beter.
Je kan ook een beetje van de fond gebruiken in de hollandaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170559071
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat tim zegt,
Volgende keer dat je weer asperges hebt, schillen en kontjes in de bouillon koken, en daarna de asperges erin koken, en dan weer invriezen daarna.
Na een paar keer heb je een fond die meer naar asperges smaakt dan asperges zelf. Aan het eind van het aspergeseizoen kan je hier een goddelijke aspergesoep mee maken.
De aspergers die je hierin kookt smaken trouwens ook beter.
Je kan ook een beetje van de fond gebruiken in de hollandaise.
Ik wou dat ik geld had om vaker asperges te eten :(
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170559106
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 09:31 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik wou dat ik geld had om vaker asperges te eten :(
Valt toch wel mee?
5 euro voor een kilo of zo.
Make my day!
pi_170559116
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 09:34 schreef agter het volgende:

[..]

Valt toch wel mee?
5 euro voor een kilo of zo.
Ja ok als je het vergelijkt met vlees valt het eigenlijk wel mee ja. Want bij asperges hoeft verdere geen vlees (behalve een plakje ham dan).

Misschien toch maar eens halen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170559122
Wacht hoe maakte ik asperges nou ook alweer.

Ei, ham, en een boterige saus. Misschien dat ik eens een hollandaisesaus probeer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170559432
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 09:31 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik wou dat ik geld had om vaker asperges te eten :(
Gewoon ipv vlees? Kan je schandalig veel asperges eten.

Ik vind met ei,boter en wat ham trouwens het lekkerst. En stiekem eet ik dan de asperges alsnog los op...
Whatever...
pi_170559451
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:10 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gewoon ipv vlees? Kan je schandalig veel asperges eten.

Ik vind met ei,boter en wat ham trouwens het lekkerst. En stiekem eet ik dan de asperges alsnog los op...
Ja ik zat dus te denken aan een hollandaise saus maken ipv de gewone gesmolten boter.

En ik ben zelf niet zo een ei fan, zeker geen gekookt ei. Dus misschien doe ik al de eieren gewoon in de hollandaise saus. Misschien dan ťťn gekookt eitje erbij voor de sier maar meer verdraag ik niet qua gekookt ei, is het enige 'normale' eten wat ik niet lust. Voor de rest lust ik echt zo goed als alles.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170559493
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:12 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja ik zat dus te denken aan een hollandaise saus maken ipv de gewone gesmolten boter.

En ik ben zelf niet zo een ei fan, zeker geen gekookt ei. Dus misschien doe ik al de eieren gewoon in de hollandaise saus. Misschien dan ťťn gekookt eitje erbij voor de sier maar meer verdraag ik niet qua gekookt ei, is het enige 'normale' eten wat ik niet lust. Voor de rest lust ik echt zo goed als alles.
Hollandaise is lekker, maar asperges eet ik het liefste zonder. Stuk minder calorieŽn ook trouwens ;)

Ik vind hollandaise veel beter passen bij vis, zeker als je hem wat opleukt met citroenrasp. Zou er. Geen eieren in gooien trouwens. Ook geen ham.

Gewoon klontje gezouten boter op de asperges en klaar. Het heeft eigenlijk amper iets aan toevoeging nodig wat mij betreft.

Maargoed, mijn vrouw en. Ik eten in deze. Tijd regelmatig in de avond niets anders dan een grote pan asperges. En dan schandalig veel aardbeien al toetje.
Whatever...
pi_170559561
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:15 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Hollandaise is lekker, maar asperges eet ik het liefste zonder. Stuk minder calorieŽn ook trouwens ;)

Ik vind hollandaise veel beter passen bij vis, zeker als je hem wat opleukt met citroenrasp. Zou er. Geen eieren in gooien trouwens. Ook geen ham.

Gewoon klontje gezouten boter op de asperges en klaar. Het heeft eigenlijk amper iets aan toevoeging nodig wat mij betreft.

Maargoed, mijn vrouw en. Ik eten in deze. Tijd regelmatig in de avond niets anders dan een grote pan asperges. En dan schandalig veel aardbeien al toetje.
Maar hoe is gewoon een klont boter over de asperges minder calorieeen dan wat hollandaise saus?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170559582
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:21 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar hoe is gewoon een klont boter over de asperges minder calorieeen dan wat hollandaise saus?
Je smelt een klontje boter in de pan bij de asperges. 20 gram ofzo.

Toch echt iets anders dan dikke warme mayonaise op de. Asperges.
Whatever...
pi_170559601
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:23 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je smelt een klontje boter in de pan bij de asperges. 20 gram ofzo.

Toch echt iets anders dan dikke warme mayonaise op de. Asperges.
Ik wil wel altijd veel saus erbij anders vind ik het saai. Dus dan doe ik wel meer dan 20 gram boter.

Waar koop je de asperges trouwens? Echt op de markt of zijn die in de supermarkt ook prima? Heeft de lidl eigenlijk asperges?

Op zich is er vandaag wel gewoon markt dus het kan wel. Maar markt is niet bij alle dingen beter (b.v. mossels kan prima in de supermarkt).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170559629
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik wil wel altijd veel saus erbij anders vind ik het saai. Dus dan doe ik wel meer dan 20 gram boter.

Waar koop je de asperges trouwens? Echt op de markt of zijn die in de supermarkt ook prima? Heeft de lidl eigenlijk asperges?

Op zich is er vandaag wel gewoon markt dus het kan wel. Maar markt is niet bij alle dingen beter (b.v. mossels kan prima in de supermarkt).
Ik rijd liefst langs een kweker. Ik kom voor werk altijd wel ergens langs. Heb je voor een paar euro een kilo lekker dikke asperges. Stukken beter dan die dunne stengeltjes in de. Supermarkt.
Whatever...
pi_170559694
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik rijd liefst langs een kweker. Ik kom voor werk altijd wel ergens langs. Heb je voor een paar euro een kilo lekker dikke asperges. Stukken beter dan die dunne stengeltjes in de. Supermarkt.
Ja vroeger bij ons in zeeland haalden we ze daar ook. Maar ik woon nu in de stad en ik ken echt geen asperge telers rondonm Leiden. Dat groeit hier niet denk ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 29 april 2017 @ 11:15:21 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170560212
Ik koop asperges hier op de boerenmarkt, of bij een aspergeboer.
Grillen is trouwens ook erg lekker met asperges, ipv koken. Niet alleen de groene
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 april 2017 @ 11:16:20 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170560227
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 10:26 schreef Spanky78 het volgende:

Stukken beter dan die dunne stengeltjes in de. Supermarkt.
Die uitgedroogde griekse, vreselijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170561449
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat tim zegt,
Volgende keer dat je weer asperges hebt, schillen en kontjes in de bouillon koken, en daarna de asperges erin koken, en dan weer invriezen daarna.
Na een paar keer heb je een fond die meer naar asperges smaakt dan asperges zelf. Aan het eind van het aspergeseizoen kan je hier een goddelijke aspergesoep mee maken.
De aspergers die je hierin kookt smaken trouwens ook beter.
Je kan ook een beetje van de fond gebruiken in de hollandaise.
Dank, echter maak ik mijn asperges klaar in de stoomoven dus die vlieger gaat niet op...

Ik zat zelf meer in de richting van risotto te denken oid.. ervaring mee?
  zaterdag 29 april 2017 @ 12:49:00 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170561581
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:41 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

Dank, echter maak ik mijn asperges klaar in de stoomoven dus die vlieger gaat niet op...

Ik zat zelf meer in de richting van risotto te denken oid.. ervaring mee?
Aspergerisotte, aardappels erin koken, soep van maken, saus mee maken, je kan met een fond alle kanten op. Je hebt, als ie geconcentreerd is, een asperger extract waar je veel mee kan, gelei maken, ijs, soep, saus, rijstgerechten, pasta of aardappelgerechten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170561775
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop asperges hier op de boerenmarkt, of bij een aspergeboer.
Grillen is trouwens ook erg lekker met asperges, ipv koken. Niet alleen de groene
Ik dacht dat je alleen de groene kon grillen en niet de witte maar blijkbaar kan dat dus ook.

En zoals gezegd hieroi worden er geen asperges geteeld dus helaas. Zal of naar de markt moeten een keer (vandaag gaat dat niet lukken en woensdag ook niet, nog een week wachten :( ) of toch maar naar de supermarkt en hope ndat ze de echte Nederlandse asperges hebben.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 29 april 2017 @ 13:36:05 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170562261
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 13:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik dacht dat je alleen de groene kon grillen en niet de witte maar blijkbaar kan dat dus ook.

En zoals gezegd hieroi worden er geen asperges geteeld dus helaas. Zal of naar de markt moeten een keer (vandaag gaat dat niet lukken en woensdag ook niet, nog een week wachten :( ) of toch maar naar de supermarkt en hope ndat ze de echte Nederlandse asperges hebben.
Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 april 2017 @ 13:48:04 #294
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_170562445
Op dit moment worden er gewoon Hollandse asperges verkocht in de supermarkt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_170563067
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
Oh wist niet dat die dingen ook hier inde buurt groeien.

Zie mezelf niet zo gauw 13 km heen en terug fietsen maar het kŠn dus wel. Leuk om te wetten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_170597280
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:18 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh wist niet dat die dingen ook hier inde buurt groeien.

Zie mezelf niet zo gauw 13 km heen en terug fietsen maar het kŠn dus wel. Leuk om te wetten.
Ze bezorgen ook volgens hun website (nooit geprobeerd), ze hebben ook lekkere zalm (wel geprobeerd).
  zondag 30 april 2017 @ 22:16:17 #297
142210 slaveloos
laveloos tot de deurmat
pi_170597400
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
Goede tip Piet, ik woon in Leiden, is het wel goede kwaliteit daar of ken je ze niet?
Morality is doing right no matter what you are told, relgion is doing what you are told no matter what is right
all I wanted was a pepsi, just one pepsi and shit was given to me
  maandag 1 mei 2017 @ 09:07:15 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170601568
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 22:16 schreef slaveloos het volgende:

[..]

[..]

Goede tip Piet, ik woon in Leiden, is het wel goede kwaliteit daar of ken je ze niet?
Ken ze niet, was om aan te geven dat er wel degelijk ook daar asperges gekweekt worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 mei 2017 @ 09:35:14 #299
142210 slaveloos
laveloos tot de deurmat
pi_170601939
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken ze niet, was om aan te geven dat er wel degelijk ook daar asperges gekweekt worden
Thanks ik ga het gewoon eens proberen daar, laat t wel weten
Morality is doing right no matter what you are told, relgion is doing what you are told no matter what is right
all I wanted was a pepsi, just one pepsi and shit was given to me
  maandag 1 mei 2017 @ 09:55:22 #300
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_170602237
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop asperges hier op de boerenmarkt, of bij een aspergeboer.
Grillen is trouwens ook erg lekker met asperges, ipv koken. Niet alleen de groene
Hier ook asperges van de boer. Soms hebben ze aanbiedingen met restanten die dan niet even dik en even lang zijn en dus niet aan de supermarkt te verkopen zijn. Dan heb je een kilo aspergetoppen voor §2,50 of zo.

Wat ook goddelijk is, is asperges onder zetten in ganzenvet en zo verwarmen. Of sous vide en daarna even afgrillen.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')