Schouder > Haasquote:Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Gewoon lekker op de bbq, is er prachtig weer voorquote:Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Vriendlief kan misschien beter een leuke vriendin gaan zoeken.quote:Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Waarom dat dan weer niet?quote:Op donderdag 30 maart 2017 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken.
Loop je daar al zo lang mee? Tijd om jezelf er overheen te zetten.quote:Op donderdag 30 maart 2017 19:00 schreef RobinOok het volgende:
Ieks nee, niet op bbq of sate van maken. Brrrrr. Studentenhuistrauma. Bah bah bah.
Lang sudderen inderdaad.
Lekker marineren in de ketjap,knoflook een beetje olie en bruine suiker en dan gewoon een min of 25 zachtjes bakken. Heerlijk. Ik vind het lekkerder dan haaskarbonade.quote:Op donderdag 30 maart 2017 18:43 schreef Nielojram75 het volgende:
Komt vriendlief thuis met schouderkarbo's... ik zei nog, haaskarbo's maar luisteren is sowieso ingewikkeld..
Enfin, ga ze lig vanavond niet opeten, maar begreep dat je ze net zo kan bereiden als suddervlees?
Wat is hier een goed recept voor, Piet?
Taai, vies, vet, zeen, waar je niet omheen kunt eten. En het stinkt.quote:
Taai is onzin, het is lekker, vet smelt uit en geeft smaak. Jezus, wat ben je soms een trut met eten.quote:Op donderdag 30 maart 2017 20:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Taai, vies, vet, zeen, waar je niet omheen kunt eten. En het stinkt.
Door de warmte van de BBQ?quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?
Ga ze sudderen, hoor R Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?
Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
Is ook lekker.quote:Op vrijdag 31 maart 2017 17:21 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Ga ze sudderen, hoor R Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op met een blik in d'r bips.
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingenquote:
Ideaal voor in de snert.quote:Op vrijdag 31 maart 2017 17:21 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Ga ze sudderen, hoor R Ik wilde ze nl sudderen, en vroeg alleen een goed recept daarvoor.
Bbq mag hier alleen kip op met een blik in d'r bips.
Hebben & krijgen in dit geval. Dubbel zo fijn.quote:Op vrijdag 31 maart 2017 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
Voor mij persoonlijk is dat gewoon hetzelfde "ding". Dat is slechts een kwestie van geduld. Een uitstekende eigenschap bij het koken.quote:Op vrijdag 31 maart 2017 17:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen
Vet smelt hoor, misschien bedoel je bindweefsel en pezen?quote:Op donderdag 30 maart 2017 22:04 schreef RobinOok het volgende:
Hoe kan dat vet nou smelten als je het niet suddert?
Maar hoe dan ook, het gaat hier niet om mij, maar om nielojram. Die vraagt of je ze kunt sudderen en hoppa, nee, het moet van jullie weer anders. Nou, ik acht de kans groot dat als nielojram naar jullie luistert dat op een teleurstelling gaat uitlopen. Zo'n 80% kans.
Mevrouw Ook is natuurlijk wel de expert. Dit even zonder ironie en overige dubbele bodems en kruisverbanden voor de verandering.quote:Op vrijdag 31 maart 2017 23:24 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Vet smelt hoor, misschien bedoel je bindweefsel en pezen?
Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.quote:Op zaterdag 1 april 2017 00:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mevrouw Ook is natuurlijk wel de expert. Dit even zonder ironie en overige dubbele bodems en kruisverbanden voor de verandering.
Ja. Dat valt niet te ontkennen.quote:Op zaterdag 1 april 2017 17:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.
Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.quote:Op zondag 2 april 2017 11:40 schreef Postbus100 het volgende:
Piet, ik ben momenteel bezig om een croquembouche te maken voor vanavond ( ) Morgen heb ik weer een etentje en aangezien ik nogal veel banketbakkersroom over heb, dacht ik: kom, ik maak twee croquembouches: eentje voor vanavond, eentje voor morgen. Maar hoe doe ik dat met de houdbaarheid/versheid?
Ik heb morgen sowieso geen tijd om de soesjes te bakken, dus die maak ik straks nog. Maar eigenlijk zou ik vandaag nog de hele toren in elkaar willen zetten, dus het liefst zou ik de soesjes al willen vullen en de toren in elkaar willen zetten. Kan dat? Blijft dat lekker/vers? Hoe bewaar ik 'm? (in koelkast, buiten koelkast?)
Zo niet, kan ik dan de caramel van vanmiddag voor de eerste toren morgen weer even opwarmen en opnieuw gebruiken? Dan kan ik morgen wel heel makkelijk de soesjestoren nog snel in elkaar zetten en meenemen.
Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank jequote:Op zondag 2 april 2017 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.
Jepquote:Op zondag 2 april 2017 12:25 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank je
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?quote:Op woensdag 12 april 2017 20:02 schreef -mandy- het volgende:
Piet,
Je mag me gerust uitschelden voor domme belg, maar is kibbeling ook prima te maken met koolvisfilet?
Geen idee eigenlijk .quote:Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naďef zeg.quote:Op woensdag 12 april 2017 21:46 schreef -mandy- het volgende:
[..]
Geen idee eigenlijk .
Heb ik weer wat bijgeleerd. Daarom dat ik ook zei, je mag me gerust uitschelden voor domme belg , ik ben ook belg van geboorte.
Bedankt voor je antwoord!
Laatst nog een discussie over met een collega. Die beweerde dat zijn visboer echt kabeljauw gebruikt voor lekkerbekjes (a 3,50)quote:Op donderdag 13 april 2017 13:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naďef zeg.
Je kunt het overigens wel krijgen van echte kabeljauw maar dan ben je dus een hoop meer geld kwijt en je moet er speciaal om vragen.
Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.quote:Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van échte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.quote:Op donderdag 13 april 2017 13:59 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?quote:Op donderdag 13 april 2017 14:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van échte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.
Als ze dat niet doen heb je geen goede visboer.
Hij neemt eerder een stuk kabeljauwfilet, a 20-25 euro de kilo en snijdt daar stukken van, in de mix en bakt deze.quote:Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Weinig kans.quote:Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Dat heet gewoon schelvis.quote:Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Weinig kans.
Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Schelvis. Spreek je moerstaal.quote:Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Weinig kans.
Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Met je visboer?quote:Op zaterdag 15 april 2017 19:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja euh sorry, even het Nederlandse woord kwijt. Spreek te veel Engels lately..
Wordt in voedsel gebruikt als smaakmaker en vanillevervanger . Vanilleachtig en bevat veel. Coumarine (hooi - achtig).quote:Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.quote:Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.quote:Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.
Het is niet 'ouderwets' maar het is een zaad dat uit het Amazonegebied komt (o.a. Brazilië wij kennen het als cumaru). Zij zetten er een geneeskrachtige thee van. Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte. Dus ik zou b.v. niet een wodka infusen met tonkaboon en dat dan zo opdrinken. Maar je zou dat wel kunnen gebruiken als b.v. een vanillle essence maar dan van tonka.
Ja maar heel erg gezond is het niet denk ik.quote:Op dinsdag 18 april 2017 13:01 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.
Cumarine zit ook dadels en in cassia (wat in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)quote:Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:
[... Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte.
Je kan er ijs mee op smaak brengen, gebak, koekjes, allerlei zoetigheid, pudding, etc.quote:Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.quote:Op dinsdag 18 april 2017 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)
Cassiakaneel wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt in kaneelbroodjes en andere zoetigheid, hoor je vreemd genoeg nooit het soort waarschuwingen over die
in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperkenquote:Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.
Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.
Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Als ik gewoon kaneel in de supermarkt zou kunnen kopen die échte kaneel is, ben ik helemaal voor.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperken
http://www.telegraph.co.u(...)EU-cinnamon-ban.html
Heb bij de meeste kruidenwinkel dille (tussen je billen) en kamille alleen maar cassia gezien, als ik daar het personeel op wees, hielden ze voer bij stuk, nee, dat was echte kaneel. Ze wisten geeneens wat cassia was. Alsof je saffloer wordt verkocht als saffraan.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als ik gewoon kaneel in de supermarkt zou kunnen kopen die échte kaneel is, ben ik helemaal voor.
Je kunt het nu vast wel ergens in een speciaalzaak krijgen maar niet gewoon in de normale supermarkt.
Als iemand al weet dat het cassia is, hebben ze meestal niet eens echte kaneel. Waar trouwens maar weinig coumarine in zit. Denk dat de meeste mensen cassia eerder als kaneel herkennen dan echte kaneel.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb bij de meeste kruidenwinkel dille (tussen je billen) en kamille alleen maar cassia gezien, als ik daar het personeel op wees, hielden ze voer bij stuk, nee, dat was echte kaneel. Ze wisten geeneens wat cassia was. Alsof je saffloer wordt verkocht als saffraan.
Amandelen smaken naar benzaldehyde (en kersen, perziken en andere steenvruchten hebben het ook) in theorie zou amaretto ook vooral benzaldehyde bevatten.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.
Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.
Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Echte kaneel (ceylon kaneel ook wel) bevat in vergelijking tot cassia nauwelijk coumarine. Als men zich zorgen maakt over coumarine moeten ze gewoon echte kaneel gebruiken.quote:Op dinsdag 18 april 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als iemand al weet dat het cassia is, hebben ze meestal niet eens echte kaneel. Waar trouwens maar weinig coumarine in zit. Denk dat de meeste mensen cassia eerder als kaneel herkennen dan echte kaneel.
Coumarine is al een tijdje een topic trouwens, vooral bij kaneel en vanille-aroma's. De scandinaviers moeten straks minder kanelige kaneelbroodjes bakken... Magniet van de EU. Daar brak een paar jaar geleden al bijna een volkstopstand over uit.
Yip. Coumarine is trouwens best lekker hoor, kan soms wel echt wat toevoegen.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echte kaneel (ceylon kaneel ook wel) bevat in vergelijking tot cassia nauwelijk coumarine. Als men zich zorgen maakt over coumarine moeten ze gewoon echte kaneel gebruiken.
Ik maak me ook geen zorgen, maar cassia vind ik niet lekkerquote:Op dinsdag 18 april 2017 22:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yip. Coumarine is trouwens best lekker hoor, kan soms wel echt wat toevoegen.
Ben ook geen fan van cassia, maar pure coumarine is niet vies vind ik.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak me ook geen zorgen, maar cassia vind ik niet lekker
Ik heb nog nooit de échte kaneel geproefd want ik zou niet weten waar ik het kan krijgen. Ook niet gezien in winkels die echt een grote collectie kruiden hebben. Maar goed, ook niet heel erg spewcifiek naar gezocht.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:17 schreef RobinOok het volgende:
Fucking hell. Serieus beweren dat je kaneel wel en cassia niet lekker vindt....
twee mespuntjesquote:Op donderdag 20 april 2017 22:47 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet,
Hoeveel gemalen kruidnagel vervangt een hele kruidnagel?
Das weer zo'n vage maat er moeten er 3 in, komt dat aan een halve theelepel of zo?quote:
quote:Op vrijdag 21 april 2017 20:31 schreef RobinOok het volgende:
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 21 april 2017 20:31 schreef RobinOok het volgende:
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee.
[ afbeelding ]
In de vriezer gooien om je asperges volgende keer in te koken.quote:Op zaterdag 29 april 2017 08:39 schreef Mip1988 het volgende:
Hey Piet,
ik heb nog een bouillon getrokken van aspergeschillen en -kontjes staan.
Wat er mee te doen?
Ik wou dat ik geld had om vaker asperges te etenquote:Op zaterdag 29 april 2017 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat tim zegt,
Volgende keer dat je weer asperges hebt, schillen en kontjes in de bouillon koken, en daarna de asperges erin koken, en dan weer invriezen daarna.
Na een paar keer heb je een fond die meer naar asperges smaakt dan asperges zelf. Aan het eind van het aspergeseizoen kan je hier een goddelijke aspergesoep mee maken.
De aspergers die je hierin kookt smaken trouwens ook beter.
Je kan ook een beetje van de fond gebruiken in de hollandaise.
Valt toch wel mee?quote:Op zaterdag 29 april 2017 09:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik wou dat ik geld had om vaker asperges te eten
Ja ok als je het vergelijkt met vlees valt het eigenlijk wel mee ja. Want bij asperges hoeft verdere geen vlees (behalve een plakje ham dan).quote:Op zaterdag 29 april 2017 09:34 schreef agter het volgende:
[..]
Valt toch wel mee?
5 euro voor een kilo of zo.
Gewoon ipv vlees? Kan je schandalig veel asperges eten.quote:Op zaterdag 29 april 2017 09:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik wou dat ik geld had om vaker asperges te eten
Ja ik zat dus te denken aan een hollandaise saus maken ipv de gewone gesmolten boter.quote:Op zaterdag 29 april 2017 10:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Gewoon ipv vlees? Kan je schandalig veel asperges eten.
Ik vind met ei,boter en wat ham trouwens het lekkerst. En stiekem eet ik dan de asperges alsnog los op...
Hollandaise is lekker, maar asperges eet ik het liefste zonder. Stuk minder calorieën ook trouwensquote:Op zaterdag 29 april 2017 10:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja ik zat dus te denken aan een hollandaise saus maken ipv de gewone gesmolten boter.
En ik ben zelf niet zo een ei fan, zeker geen gekookt ei. Dus misschien doe ik al de eieren gewoon in de hollandaise saus. Misschien dan één gekookt eitje erbij voor de sier maar meer verdraag ik niet qua gekookt ei, is het enige 'normale' eten wat ik niet lust. Voor de rest lust ik echt zo goed als alles.
Maar hoe is gewoon een klont boter over de asperges minder calorieeen dan wat hollandaise saus?quote:Op zaterdag 29 april 2017 10:15 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hollandaise is lekker, maar asperges eet ik het liefste zonder. Stuk minder calorieën ook trouwens
Ik vind hollandaise veel beter passen bij vis, zeker als je hem wat opleukt met citroenrasp. Zou er. Geen eieren in gooien trouwens. Ook geen ham.
Gewoon klontje gezouten boter op de asperges en klaar. Het heeft eigenlijk amper iets aan toevoeging nodig wat mij betreft.
Maargoed, mijn vrouw en. Ik eten in deze. Tijd regelmatig in de avond niets anders dan een grote pan asperges. En dan schandalig veel aardbeien al toetje.
Je smelt een klontje boter in de pan bij de asperges. 20 gram ofzo.quote:Op zaterdag 29 april 2017 10:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar hoe is gewoon een klont boter over de asperges minder calorieeen dan wat hollandaise saus?
Ik wil wel altijd veel saus erbij anders vind ik het saai. Dus dan doe ik wel meer dan 20 gram boter.quote:Op zaterdag 29 april 2017 10:23 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je smelt een klontje boter in de pan bij de asperges. 20 gram ofzo.
Toch echt iets anders dan dikke warme mayonaise op de. Asperges.
Ik rijd liefst langs een kweker. Ik kom voor werk altijd wel ergens langs. Heb je voor een paar euro een kilo lekker dikke asperges. Stukken beter dan die dunne stengeltjes in de. Supermarkt.quote:Op zaterdag 29 april 2017 10:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik wil wel altijd veel saus erbij anders vind ik het saai. Dus dan doe ik wel meer dan 20 gram boter.
Waar koop je de asperges trouwens? Echt op de markt of zijn die in de supermarkt ook prima? Heeft de lidl eigenlijk asperges?
Op zich is er vandaag wel gewoon markt dus het kan wel. Maar markt is niet bij alle dingen beter (b.v. mossels kan prima in de supermarkt).
Ja vroeger bij ons in zeeland haalden we ze daar ook. Maar ik woon nu in de stad en ik ken echt geen asperge telers rondonm Leiden. Dat groeit hier niet denk ik.quote:Op zaterdag 29 april 2017 10:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik rijd liefst langs een kweker. Ik kom voor werk altijd wel ergens langs. Heb je voor een paar euro een kilo lekker dikke asperges. Stukken beter dan die dunne stengeltjes in de. Supermarkt.
Die uitgedroogde griekse, vreselijkquote:Op zaterdag 29 april 2017 10:26 schreef Spanky78 het volgende:
Stukken beter dan die dunne stengeltjes in de. Supermarkt.
Dank, echter maak ik mijn asperges klaar in de stoomoven dus die vlieger gaat niet op...quote:Op zaterdag 29 april 2017 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat tim zegt,
Volgende keer dat je weer asperges hebt, schillen en kontjes in de bouillon koken, en daarna de asperges erin koken, en dan weer invriezen daarna.
Na een paar keer heb je een fond die meer naar asperges smaakt dan asperges zelf. Aan het eind van het aspergeseizoen kan je hier een goddelijke aspergesoep mee maken.
De aspergers die je hierin kookt smaken trouwens ook beter.
Je kan ook een beetje van de fond gebruiken in de hollandaise.
Aspergerisotte, aardappels erin koken, soep van maken, saus mee maken, je kan met een fond alle kanten op. Je hebt, als ie geconcentreerd is, een asperger extract waar je veel mee kan, gelei maken, ijs, soep, saus, rijstgerechten, pasta of aardappelgerechten.quote:Op zaterdag 29 april 2017 12:41 schreef Mip1988 het volgende:
[..]
Dank, echter maak ik mijn asperges klaar in de stoomoven dus die vlieger gaat niet op...
Ik zat zelf meer in de richting van risotto te denken oid.. ervaring mee?
Ik dacht dat je alleen de groene kon grillen en niet de witte maar blijkbaar kan dat dus ook.quote:Op zaterdag 29 april 2017 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop asperges hier op de boerenmarkt, of bij een aspergeboer.
Grillen is trouwens ook erg lekker met asperges, ipv koken. Niet alleen de groene
Woubrugge zit een telerquote:Op zaterdag 29 april 2017 13:01 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik dacht dat je alleen de groene kon grillen en niet de witte maar blijkbaar kan dat dus ook.
En zoals gezegd hieroi worden er geen asperges geteeld dus helaas. Zal of naar de markt moeten een keer (vandaag gaat dat niet lukken en woensdag ook niet, nog een week wachten ) of toch maar naar de supermarkt en hope ndat ze de echte Nederlandse asperges hebben.
Oh wist niet dat die dingen ook hier inde buurt groeien.quote:Op zaterdag 29 april 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
Ze bezorgen ook volgens hun website (nooit geprobeerd), ze hebben ook lekkere zalm (wel geprobeerd).quote:Op zaterdag 29 april 2017 14:18 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh wist niet dat die dingen ook hier inde buurt groeien.
Zie mezelf niet zo gauw 13 km heen en terug fietsen maar het kán dus wel. Leuk om te wetten.
quote:Op zaterdag 29 april 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
Goede tip Piet, ik woon in Leiden, is het wel goede kwaliteit daar of ken je ze niet?quote:Op zaterdag 29 april 2017 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Woubrugge zit een teler
http://www.aspergehofnoordam.nl
13 kilometer vanaf het centrum van Leiden
Ken ze niet, was om aan te geven dat er wel degelijk ook daar asperges gekweekt wordenquote:Op zondag 30 april 2017 22:16 schreef slaveloos het volgende:
[..]
[..]
Goede tip Piet, ik woon in Leiden, is het wel goede kwaliteit daar of ken je ze niet?
Thanks ik ga het gewoon eens proberen daar, laat t wel wetenquote:Op maandag 1 mei 2017 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken ze niet, was om aan te geven dat er wel degelijk ook daar asperges gekweekt worden
Hier ook asperges van de boer. Soms hebben ze aanbiedingen met restanten die dan niet even dik en even lang zijn en dus niet aan de supermarkt te verkopen zijn. Dan heb je een kilo aspergetoppen voor ¤2,50 of zo.quote:Op zaterdag 29 april 2017 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik koop asperges hier op de boerenmarkt, of bij een aspergeboer.
Grillen is trouwens ook erg lekker met asperges, ipv koken. Niet alleen de groene
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |