abonnementen ibood.com bol.com
  maandag 17 oktober 2016 @ 09:44:45 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166007114
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 09:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Noemen ze Sensory satiation. Wordt door sommige mensen gebruikt om af te vallen.

Er is zelfs een beker waar je denkt iets te drinken, maar dat is dus niet zo... Puur het misleiden van de. Zintuigen, door ze allemaal te prikkelen.. En te. Foppen.
Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166025386
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
Ja, dat is adaptatie. Je went an de prikkels on je heen.maar het feit dat je geen trek met hebt komt doordat je al genoeg van die aroma's geroken hebt.
Whatever...
  Forum Admin dinsdag 18 oktober 2016 @ 21:20:02 #28
180547 crew  Tem
Freedom is impossible
pi_166044788
Nou, maandag heb ik het gemaakt. Beetje anders want ik had niet alle ingrediŽnten in huis.

SPOILER: Wat ik heb gebruikt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Had maar 4,5 de tijd helaas maar het was toch goed zacht en de jus was heerlijk. Volgende keer toch nog minimaal een uurtje extra denk ik om het nog beter te maken en rode wijn gebruiken (al was het met de witte wijn ook erg lekker). Gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een Chouffe erbij.

Ik vond het lekker :Y) Ik dacht eigenlijk wat over te houden maar alles ging op...
Vriendin eet eigenlijk geen vlees maar heeft toch ook een stukje gegeten.
Allemaal bedankt voor de tips, ik heb van iedereen wat meegenomen in de bereiding geloof ik ^O^
W.F. Hermans :
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Amon Laca
House on The Hill
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 22:41:19 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166047638
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 21:20 schreef Tem het volgende:
Nou, maandag heb ik het gemaakt. Beetje anders want ik had niet alle ingrediŽnten in huis.

SPOILER: Wat ik heb gebruikt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Had maar 4,5 de tijd helaas maar het was toch goed zacht en de jus was heerlijk. Volgende keer toch nog minimaal een uurtje extra denk ik om het nog beter te maken en rode wijn gebruiken (al was het met de witte wijn ook erg lekker). Gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een Chouffe erbij.

Ik vond het lekker :Y) Ik dacht eigenlijk wat over te houden maar alles ging op...
Vriendin eet eigenlijk geen vlees maar heeft toch ook een stukje gegeten.
Allemaal bedankt voor de tips, ik heb van iedereen wat meegenomen in de bereiding geloof ik ^O^
Goed te horen dat het lekker was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166049155
Wat vinden jullie het lekkerst in stoofpot?

Rib runderlappen, sucade, runderlappen of?....
hardcoholic
pi_166049243
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef Ferdii het volgende:
Wat vinden jullie het lekkerst in stoofpot?

Rib runderlappen, sucade, runderlappen of?....
Ik haal die dingen altijd door elkaar heen en weet dan niet wat ik de vorige keer ook alweer had gebruikt. Winkel heeft ook niet altijd alles, waardoor je dan weer voor iets anders moet kiezen.
Sucade in ieder geval niet.
pi_166049295
registreer om deze reclame te verbergen
Het vet aan de riblappen geeft veel smaak. Doorregen heet dat dacht ik. Als ik m'n moeder mag geloven :) zo maak ik het stoofvlees iig. Adhv haar tips. (en die van jullie :P )
pi_166052812
Piet, hellup ! Noodgeval !

Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk

Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?

Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank :)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166052817
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
Lokquote
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166052863
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:38 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, hellup ! Noodgeval !

Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk

Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?

Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank :)
Risotto met gorgo. Of maak een gorgo-taart.
Vooral in die taart gaat vaak wel meer dan 200 gram gorgo.
Make my day!
pi_166052888
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:41 schreef agter het volgende:

[..]

Risotto met gorgo. Of maak een gorgo-taart.
Vooral in die taart gaat vaak wel meer dan 200 gram gorgo.
Hmm een taart, niet aan gedacht. Wel een beetje veel werk maar kan op zich wel denk ik.

Dan moet daar wel iets fris bij qua salade. Maar dat heb ik wel.

Ik zal eens wat opzoeken, dank voor het idee :)

Hopelijk lusten mijn gasten vanavond gorgonzola anders mogen ze friet gaan halen bij de snackbar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166052925
Sowieso bederft gorgonzola echt niet in een dag. Het stikt van de schimmel, die houdt nare bacteriŽn wel buiten.

Maarehm: maar een goede biefstuk of varkenshaas met gorgonzolasaus, eventueel met spek. Vries desnoods een gedeelte in.

Daarnaast: lekker in salade met fruit. Dingen als druiven, appel, walnoot, peer. Combineert lekker met vlees van wild gevogelte als eend en duif. Lekker sterke smaken.

Sowieso als hapje rijpe peer met daarop gorgonzola.

En gewoon los op toast.
Whatever...
pi_166052938
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:42 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hmm een taart, niet aan gedacht. Wel een beetje veel werk maar kan op zich wel denk ik.

Dan moet daar wel iets fris bij qua salade. Maar dat heb ik wel.

Ik zal eens wat opzoeken, dank voor het idee :)

Hopelijk lusten mijn gasten vanavond gorgonzola anders mogen ze friet gaan halen bij de snackbar.
Quiche met gorgonzola en broccoli is heel lekker. Dat kan ook natuurlijk.
Whatever...
pi_166052955
Oh ik herinner me net iets. Mijn lullige studentenoventje wordt simpelweg niet heet genoeg voor bladeredeeg. Wel eens geprobeerd, werkt niet. Dus als het iets van een taart wordt moet het iets zijn wat niet mislukt als je het iets langzamer bakt.

Quiche kan denk ik wel?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166052959
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:45 schreef Spanky78 het volgende:
Sowieso bederft gorgonzola echt niet in een dag. Het stikt van de schimmel, die houdt nare bacteriŽn wel buiten.

Maarehm: maar een goede biefstuk of varkenshaas met gorgonzolasaus, eventueel met spek. Vries desnoods een gedeelte in.

Daarnaast: lekker in salade met fruit. Dingen als druiven, appel, walnoot, peer. Combineert lekker met vlees van wild gevogelte als eend en duif. Lekker sterke smaken.

Sowieso als hapje rijpe peer met daarop gorgonzola.

En gewoon los op toast.
Oh kan je het ook invriezen? Handig. Wist ik niet, kaas invriezen lijkt me gek.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166052984
Ik verwacht dat Piet je straks toch een pasta komt aanbevelen. Volgens mij maakt hij dat door gewoon pasta te koken en daar vervolgens een heel stuk Gorgonzola door te smelten, verder niets.
Mijn foodblog: Season with love
pi_166053011
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:48 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh kan je het ook invriezen? Handig. Wist ik niet, kaas invriezen lijkt me gek.
Na bereiding wel. Ik zou hem vers niet invriezen.

Kaas is eigenlijk gewoon een manier om melk langer houdbaar te maken...
Whatever...
pi_166053016
quote:
10s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:49 schreef Myraela het volgende:
Ik verwacht dat Piet je straks toch een pasta komt aanbevelen. Volgens mij maakt hij dat door gewoon pasta te koken en daar vervolgens een heel stuk Gorgonzola door te smelten, verder niets.
Is ook gewoon lekkerder gaat ook goed met groene groenten zoals broccoli oid.
Whatever...
pi_166053054
quote:
1s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:51 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Is ook gewoon lekkerder gaat ook goed met groene groenten zoals broccoli oid.
Wordt dat niet heel sterk?

Maar goed kan ook wel. Misschien met stukjes appel derdoor en walnoot (heb ik toevallig thuis).

Heb ook nog selderij die op moet, en ik heb een bloemkool, en een courgette.

Echt een soort van mysterybox zoals bij masterchef, in mijn koelkast :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166053066
Ik kan die pasta dan ook weer in de oven doen voor een korstje of werkt dat niet bij blauw schimmel?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166053350
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:55 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Wordt dat niet heel sterk?

Maar goed kan ook wel. Misschien met stukjes appel derdoor en walnoot (heb ik toevallig thuis).

Heb ook nog selderij die op moet, en ik heb een bloemkool, en een courgette.

Echt een soort van mysterybox zoals bij masterchef, in mijn koelkast :D
Nja, kan sterk worden. Maar icm eieren en room/mascarpone /crŤme fraiche valt het wel mee. Niet te veel zout toevoegen en wel goed peperen.

Courgette en broccoli met gorgonzola gaat prima. Bloemkool ook. De appel zou ik er niet bij gooien. Nootjes kunnen, maar in een quiche zou ik het niet doen.

Je kunt de appel en walnoot prima gebruiken om toastjes met gorgonzola te maken...
Whatever...
pi_166054162
Risotto met peer en gorgonzola vind ik erg lekker, online genoeg recepten.
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_166054246
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 11:57 schreef LastRequest het volgende:
Risotto met peer en gorgonzola vind ik erg lekker, online genoeg recepten.
Absoluut een klassieke combi.

Gaat eigenlijk met alles wat echt fruitig en heel zoete aroma's heeft. Ananas bijvoorbeeld werkt ook perfect.
Whatever...
pi_166054609
Als het met peer kan kan het ook met appel toch.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 oktober 2016 @ 12:56:10 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166055470
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2016 10:38 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, hellup ! Noodgeval !

Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk

Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?

Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank :)
Ik smelt gorgonzola door de gekookte pasta, heerlijk, verder niets.
Of, je maakt een bechamel en gooit daar een drie ons gorgonzola in.
Je maakt dan vervolgens een lasagne verdi mee


Bechamel
50 gram bloem,
50 gram boter
Deze gegaard, beetje bij beetje 750 cc melk erbij en deze 10 minuten laten koken (zachtjes) op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat.
Daarna een stuk blauwschimmel erin gesmolten
Pak spinazie (hele bladeren, 2 pond ) ontdooit,
Laagjes bechamel, lasagnevellen, spinazie gestapeld en afgedekt met bechamel en wat gerapte kaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')