Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.quote:Op maandag 17 oktober 2016 09:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Noemen ze Sensory satiation. Wordt door sommige mensen gebruikt om af te vallen.
Er is zelfs een beker waar je denkt iets te drinken, maar dat is dus niet zo... Puur het misleiden van de. Zintuigen, door ze allemaal te prikkelen.. En te. Foppen.
Ja, dat is adaptatie. Je went an de prikkels on je heen.maar het feit dat je geen trek met hebt komt doordat je al genoeg van die aroma's geroken hebt.quote:Op maandag 17 oktober 2016 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
SPOILER: Wat ik heb gebruiktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Had maar 4,5 de tijd helaas maar het was toch goed zacht en de jus was heerlijk. Volgende keer toch nog minimaal een uurtje extra denk ik om het nog beter te maken en rode wijn gebruiken (al was het met de witte wijn ook erg lekker). Gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een Chouffe erbij.
Ik vond het lekker Ik dacht eigenlijk wat over te houden maar alles ging op...
Vriendin eet eigenlijk geen vlees maar heeft toch ook een stukje gegeten.
Allemaal bedankt voor de tips, ik heb van iedereen wat meegenomen in de bereiding geloof ik
quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 21:20 schreef Tem het volgende:
Nou, maandag heb ik het gemaakt. Beetje anders want ik had niet alle ingrediënten in huis.Goed te horen dat het lekker wasSPOILER: Wat ik heb gebruiktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Had maar 4,5 de tijd helaas maar het was toch goed zacht en de jus was heerlijk. Volgende keer toch nog minimaal een uurtje extra denk ik om het nog beter te maken en rode wijn gebruiken (al was het met de witte wijn ook erg lekker). Gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een Chouffe erbij.
Ik vond het lekker Ik dacht eigenlijk wat over te houden maar alles ging op...
Vriendin eet eigenlijk geen vlees maar heeft toch ook een stukje gegeten.
Allemaal bedankt voor de tips, ik heb van iedereen wat meegenomen in de bereiding geloof ikIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik haal die dingen altijd door elkaar heen en weet dan niet wat ik de vorige keer ook alweer had gebruikt. Winkel heeft ook niet altijd alles, waardoor je dan weer voor iets anders moet kiezen.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef Ferdii het volgende:
Wat vinden jullie het lekkerst in stoofpot?
Rib runderlappen, sucade, runderlappen of?....
Lokquotequote:Op maandag 17 oktober 2016 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
Risotto met gorgo. Of maak een gorgo-taart.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:38 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, hellup ! Noodgeval !
Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk
Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?
Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank
Hmm een taart, niet aan gedacht. Wel een beetje veel werk maar kan op zich wel denk ik.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:41 schreef agter het volgende:
[..]
Risotto met gorgo. Of maak een gorgo-taart.
Vooral in die taart gaat vaak wel meer dan 200 gram gorgo.
Quiche met gorgonzola en broccoli is heel lekker. Dat kan ook natuurlijk.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hmm een taart, niet aan gedacht. Wel een beetje veel werk maar kan op zich wel denk ik.
Dan moet daar wel iets fris bij qua salade. Maar dat heb ik wel.
Ik zal eens wat opzoeken, dank voor het idee
Hopelijk lusten mijn gasten vanavond gorgonzola anders mogen ze friet gaan halen bij de snackbar.
Oh kan je het ook invriezen? Handig. Wist ik niet, kaas invriezen lijkt me gek.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:45 schreef Spanky78 het volgende:
Sowieso bederft gorgonzola echt niet in een dag. Het stikt van de schimmel, die houdt nare bacteriën wel buiten.
Maarehm: maar een goede biefstuk of varkenshaas met gorgonzolasaus, eventueel met spek. Vries desnoods een gedeelte in.
Daarnaast: lekker in salade met fruit. Dingen als druiven, appel, walnoot, peer. Combineert lekker met vlees van wild gevogelte als eend en duif. Lekker sterke smaken.
Sowieso als hapje rijpe peer met daarop gorgonzola.
En gewoon los op toast.
Na bereiding wel. Ik zou hem vers niet invriezen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh kan je het ook invriezen? Handig. Wist ik niet, kaas invriezen lijkt me gek.
Is ook gewoon lekkerder gaat ook goed met groene groenten zoals broccoli oid.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:49 schreef Myraela het volgende:
Ik verwacht dat Piet je straks toch een pasta komt aanbevelen. Volgens mij maakt hij dat door gewoon pasta te koken en daar vervolgens een heel stuk Gorgonzola door te smelten, verder niets.
Wordt dat niet heel sterk?quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:51 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Is ook gewoon lekkerder gaat ook goed met groene groenten zoals broccoli oid.
Nja, kan sterk worden. Maar icm eieren en room/mascarpone /crème fraiche valt het wel mee. Niet te veel zout toevoegen en wel goed peperen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wordt dat niet heel sterk?
Maar goed kan ook wel. Misschien met stukjes appel derdoor en walnoot (heb ik toevallig thuis).
Heb ook nog selderij die op moet, en ik heb een bloemkool, en een courgette.
Echt een soort van mysterybox zoals bij masterchef, in mijn koelkast
Absoluut een klassieke combi.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 11:57 schreef LastRequest het volgende:
Risotto met peer en gorgonzola vind ik erg lekker, online genoeg recepten.
Ik smelt gorgonzola door de gekookte pasta, heerlijk, verder niets.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:38 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, hellup ! Noodgeval !
Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk
Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?
Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |