Cumarine zit ook dadels en in cassia (wat in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)quote:Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:
[... Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte.
Je kan er ijs mee op smaak brengen, gebak, koekjes, allerlei zoetigheid, pudding, etc.quote:Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.quote:Op dinsdag 18 april 2017 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
in NL en andere landen vaak als kaneel wordt verkocht)
Cassiakaneel wordt vaak in grote hoeveelheden gebruikt in kaneelbroodjes en andere zoetigheid, hoor je vreemd genoeg nooit het soort waarschuwingen over die
in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperkenquote:Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.
Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.
Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Als ik gewoon kaneel in de supermarkt zou kunnen kopen die échte kaneel is, ben ik helemaal voor.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
in sommige landen wil men het gebruik van cassia beperken
http://www.telegraph.co.u(...)EU-cinnamon-ban.html
Heb bij de meeste kruidenwinkel dille (tussen je billen) en kamille alleen maar cassia gezien, als ik daar het personeel op wees, hielden ze voer bij stuk, nee, dat was echte kaneel. Ze wisten geeneens wat cassia was. Alsof je saffloer wordt verkocht als saffraan.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:34 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als ik gewoon kaneel in de supermarkt zou kunnen kopen die échte kaneel is, ben ik helemaal voor.
Je kunt het nu vast wel ergens in een speciaalzaak krijgen maar niet gewoon in de normale supermarkt.
Als iemand al weet dat het cassia is, hebben ze meestal niet eens echte kaneel. Waar trouwens maar weinig coumarine in zit. Denk dat de meeste mensen cassia eerder als kaneel herkennen dan echte kaneel.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb bij de meeste kruidenwinkel dille (tussen je billen) en kamille alleen maar cassia gezien, als ik daar het personeel op wees, hielden ze voer bij stuk, nee, dat was echte kaneel. Ze wisten geeneens wat cassia was. Alsof je saffloer wordt verkocht als saffraan.
Amandelen smaken naar benzaldehyde (en kersen, perziken en andere steenvruchten hebben het ook) in theorie zou amaretto ook vooral benzaldehyde bevatten.quote:Op dinsdag 18 april 2017 16:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh echt? Dat wist ik niet. Dan ga ik een keer wat cumaru (tonka) in mn wodka doen denk ik.
Ik vind de smaak persoonlijk nog het meest op amaretto lijken. Meer op amaretto dan op vanille. Maar goed iedereen proeft dingen op een andere manier natuurlijk. Ik heb ze in brazilie gekocht. Het is daar niet echt een heel normaal mainstream iets, maar echt iets regionaals, meer uit het noorden van het land.
Het zit ook in veel (pijp) tabak mixen trouwens.
Echte kaneel (ceylon kaneel ook wel) bevat in vergelijking tot cassia nauwelijk coumarine. Als men zich zorgen maakt over coumarine moeten ze gewoon echte kaneel gebruiken.quote:Op dinsdag 18 april 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als iemand al weet dat het cassia is, hebben ze meestal niet eens echte kaneel. Waar trouwens maar weinig coumarine in zit. Denk dat de meeste mensen cassia eerder als kaneel herkennen dan echte kaneel.
Coumarine is al een tijdje een topic trouwens, vooral bij kaneel en vanille-aroma's. De scandinaviers moeten straks minder kanelige kaneelbroodjes bakken... Magniet van de EU. Daar brak een paar jaar geleden al bijna een volkstopstand over uit.
Yip. Coumarine is trouwens best lekker hoor, kan soms wel echt wat toevoegen.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Echte kaneel (ceylon kaneel ook wel) bevat in vergelijking tot cassia nauwelijk coumarine. Als men zich zorgen maakt over coumarine moeten ze gewoon echte kaneel gebruiken.
Ik maak me ook geen zorgen, maar cassia vind ik niet lekkerquote:Op dinsdag 18 april 2017 22:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yip. Coumarine is trouwens best lekker hoor, kan soms wel echt wat toevoegen.
Ben ook geen fan van cassia, maar pure coumarine is niet vies vind ik.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak me ook geen zorgen, maar cassia vind ik niet lekker
Ik heb nog nooit de échte kaneel geproefd want ik zou niet weten waar ik het kan krijgen. Ook niet gezien in winkels die echt een grote collectie kruiden hebben. Maar goed, ook niet heel erg spewcifiek naar gezocht.quote:Op dinsdag 18 april 2017 22:17 schreef RobinOok het volgende:
Fucking hell. Serieus beweren dat je kaneel wel en cassia niet lekker vindt....
twee mespuntjesquote:Op donderdag 20 april 2017 22:47 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet,
Hoeveel gemalen kruidnagel vervangt een hele kruidnagel?
Das weer zo'n vage maat er moeten er 3 in, komt dat aan een halve theelepel of zo?quote:
quote:Op vrijdag 21 april 2017 20:31 schreef RobinOok het volgende:
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 21 april 2017 20:31 schreef RobinOok het volgende:
Hier, 3 kruidnagels uit de vijzel. Doe er je voordeel mee.
Had geen zin om er echt poeder van te maken, je doet het er maar mee.
[ afbeelding ]
In de vriezer gooien om je asperges volgende keer in te koken.quote:Op zaterdag 29 april 2017 08:39 schreef Mip1988 het volgende:
Hey Piet,
ik heb nog een bouillon getrokken van aspergeschillen en -kontjes staan.
Wat er mee te doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |