Ja. Dat valt niet te ontkennen.quote:Op zaterdag 1 april 2017 17:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Geen idee, maar vet (onder de huid) smelt gewoon in de oven.
Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.quote:Op zondag 2 april 2017 11:40 schreef Postbus100 het volgende:
Piet, ik ben momenteel bezig om een croquembouche te maken voor vanavond ( ) Morgen heb ik weer een etentje en aangezien ik nogal veel banketbakkersroom over heb, dacht ik: kom, ik maak twee croquembouches: eentje voor vanavond, eentje voor morgen. Maar hoe doe ik dat met de houdbaarheid/versheid?
Ik heb morgen sowieso geen tijd om de soesjes te bakken, dus die maak ik straks nog. Maar eigenlijk zou ik vandaag nog de hele toren in elkaar willen zetten, dus het liefst zou ik de soesjes al willen vullen en de toren in elkaar willen zetten. Kan dat? Blijft dat lekker/vers? Hoe bewaar ik 'm? (in koelkast, buiten koelkast?)
Zo niet, kan ik dan de caramel van vanmiddag voor de eerste toren morgen weer even opwarmen en opnieuw gebruiken? Dan kan ik morgen wel heel makkelijk de soesjestoren nog snel in elkaar zetten en meenemen.
Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank jequote:Op zondag 2 april 2017 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou hem niet een dag van te voren klaarmaken, het is vochtig weer, dat gaat waarschijnlijk niet goed. Volgens mij is caramel hard laten worden en dan weer smelten, je noemt het opwarmen, lastiger en meer werk dan even nieuwe caramel maken.
Jepquote:Op zondag 2 april 2017 12:25 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dus soesjes nu bakken, morgen vullen en morgen stapelen? Dank je
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?quote:Op woensdag 12 april 2017 20:02 schreef -mandy- het volgende:
Piet,
Je mag me gerust uitschelden voor domme belg, maar is kibbeling ook prima te maken met koolvisfilet?
Geen idee eigenlijk .quote:Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naïef zeg.quote:Op woensdag 12 april 2017 21:46 schreef -mandy- het volgende:
[..]
Geen idee eigenlijk .
Heb ik weer wat bijgeleerd. Daarom dat ik ook zei, je mag me gerust uitschelden voor domme belg , ik ben ook belg van geboorte.
Bedankt voor je antwoord!
Laatst nog een discussie over met een collega. Die beweerde dat zijn visboer echt kabeljauw gebruikt voor lekkerbekjes (a 3,50)quote:Op donderdag 13 april 2017 13:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als je denkt dat je standaard kibbeling van echte (dus heel erg dure) kabeljauw is, dan ben je echt wel heel erg naïef zeg.
Je kunt het overigens wel krijgen van echte kabeljauw maar dan ben je dus een hoop meer geld kwijt en je moet er speciaal om vragen.
Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.quote:Op woensdag 12 april 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je denkt toch niet dat visboeren het van Kabeljauw maken?
Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van échte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.quote:Op donderdag 13 april 2017 13:59 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ze bestaan wel echt hoor. Maar als een echte boer berekenen ze het gewoon door. En terecht.
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?quote:Op donderdag 13 april 2017 14:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt bij elke fatsoenlijke visboer vragen om een kibbeling van échte kabeljauw, en dan kun je vragen hoeveel het kost.
Als ze dat niet doen heb je geen goede visboer.
Hij neemt eerder een stuk kabeljauwfilet, a 20-25 euro de kilo en snijdt daar stukken van, in de mix en bakt deze.quote:Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Weinig kans.quote:Op zaterdag 15 april 2017 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wipt zo'n visboer dan ook even de wangetjes uit een dozijn kabeljauwen?
Dat heet gewoon schelvis.quote:Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Weinig kans.
Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Schelvis. Spreek je moerstaal.quote:Op zaterdag 15 april 2017 14:55 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Weinig kans.
Overigens is het ook helemaal niet nodig. Haddock geeft ook prima kibbeling.
Met je visboer?quote:Op zaterdag 15 april 2017 19:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja euh sorry, even het Nederlandse woord kwijt. Spreek te veel Engels lately..
Wordt in voedsel gebruikt als smaakmaker en vanillevervanger . Vanilleachtig en bevat veel. Coumarine (hooi - achtig).quote:Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.quote:Op dinsdag 18 april 2017 06:45 schreef Isabeau het volgende:
Piet! Wat kon je ook alweer met tonka bonen doen? Ik heb tonka bonen gekregen...
Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.quote:Op dinsdag 18 april 2017 10:51 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Inderdaad gebruiken in plaats van vanille. Het heeft een licht amaretto-achtige smaak.
Het is niet 'ouderwets' maar het is een zaad dat uit het Amazonegebied komt (o.a. Brazilië wij kennen het als cumaru). Zij zetten er een geneeskrachtige thee van. Maar ik raad aan niet te veel ervan in één keer binnen te krijgen vanwege het cumarinegehalte. Dus ik zou b.v. niet een wodka infusen met tonkaboon en dat dan zo opdrinken. Maar je zou dat wel kunnen gebruiken als b.v. een vanillle essence maar dan van tonka.
Ja maar heel erg gezond is het niet denk ik.quote:Op dinsdag 18 april 2017 13:01 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Die tonka-infused vodka kan juist prima. Hebben verschillende mensen in 't kruidenbitter-topic ooit geprobeerd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |