Ja? Ik ben echt heel groot fan van hem als TV-maker. Plat preferé was leuk, zijn 7 uur durende reportagereeks over de aardappel was geniaal, ik heb in een deuk gelegen om de ongemakkelijke stiltes toen het helemaal niet klikte met de echte cowboys waarmee hij een de prarie op was, maar hij op het laatst wel samen zat te huilen met een enorm stugge cowboy na het draaien van Abba's Fernando. Het koken van mosselen met friet en een triple bij de Japanse Sumo-worstelaars was ook onvergetelijke TV.quote:Op maandag 10 oktober 2016 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, en hij legt goed uit, heeft oprechte liefde voor mooie ingredienten en eten. En belangrijkste is, hij kan echt vreselijk goed koken, itt tot mensen als Jamie Oliver en Joop Braakhekke vooral
Draadjesvlees is meer een state of mind dan een recept.quote:
Hoe vetter hoe beter, en als je je zorgen maakt over het vet en de kcal, als het uitgesmolten is, heeft het zijn werk gedaan, en kan je het er gewoon vanaf scheppen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:03 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Draadjesvlees is meer een state of mind dan een recept.
Je moet zeer vette lappen weten te scoren. Mager rundvlees levert uitsluitend teleurstelling op.
Echt vet rundvlees kan je gewoon om 9 uur 's morgens opzetten, even aanbakken met uienringen en dan wijn en tomaat erbij, laurierblaadjes en wat zout. Daarna stoven in een pan met dikke bodem op laag pitje. Schepje suiker. Tegen etenstijd heb je dan superieur draadjesvlees. Ik maak daar meestal chili van.
Inderdaad. Je leest dat bij soep ook wel dat men het vet laat stollen en eraf schept. Ik doe dat overigens nooit. Dat vet wordt gewoon gegeten hier. Het valt me trouwens op dat jij enthousiast bezig bent these days. Dat werkt aanstekelijk. Beter dan ruzie en elkaar van Trollen beschuldigen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe vetter hoe beter, en als je je zorgen maakt over het vet en de kcal, als het uitgesmolten is, heeft het zijn werk gedaan, en kan je het er gewoon vanaf scheppen.
Bezorg je mooi doorregen sudderlappen of sucade. Zouten en peperen, aanbraden tot mooi bruin.quote:
Ik laat vet ook altijd in de soep.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:16 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Inderdaad. Je leest dat bij soep ook wel dat men het vet laat stollen en eraf schept. Ik doe dat overigens nooit. Dat vet wordt gewoon gegeten hier. Het valt me trouwens op dat jij enthousiast bezig bent these days. Dat werkt aanstekelijk. Beter dan ruzie en elkaar van Trollen beschuldigen.
Met bier komt er vaak een bittertje aan waar de vrouw en de vriendin niet van houden. Ik gebruik altijd rode wijn. Chileense liter huiswijn van de AH.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:17 schreef Tem het volgende:
Maken jullie het ook wel eens met (bok)bier?
Oke, goede tip.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:22 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Met bier komt er vaak een bittertje aan waar de vrouw en de vriendin niet van houden. Ik gebruik altijd rode wijn. Chileense liter huiswijn van de AH.
Klinkt goed!quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bezorg je mooi doorregen sudderlappen of sucade. Zouten en peperen, aanbraden tot mooi bruin.
Blussen met een straffe rode wijn, wat knoflook erbij, blaadje laurier, wat foelie (yeah i know), beetje mosterd( eventueel geel mosterdzaad als je dat hebt) en dan urenlang laten stoven. Als je het zondag wilt eten, zet het zaterdag ochtend op. Laat het de hele dag op een klein pitje stoven en zet het voor je naar bed gaat uit. Lucht zondag het huis zodat alle geur weg is, warm het kort voor het eten op. Doordat je de geur niet meer de hele tijd in je neus hebt smaakt het nog beter.
Dat is een extraatje wat je zonder meer altijd kunt doen. Kan ook met bastognekoek. Je gaat dan op het laatst het teveel aan vocht indikken met een gezellig zoetje.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:40 schreef Tem het volgende:
Morgen aan de slag Ik zie ook veel recepten met ontbijtkoek maar dat is niet noodzakelijk toch? Alleen voor de binding misschien.
Klopt, zo doet Jeroen Meus dat ook. Bakt het vlees eerst aan, haalt het uit de pan en in diezelfde pan verwarmt ie het bier, in zijn geval hij zegt ook precies waarom ie het op die manier doet.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:45 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou nooit afblussen. Vocht altijd eerst opwarmen voor je het erbij doet. Kouwe plens = taai vlees.
Ik denk dat dat 1 van de vele kookmisverstanden is. Tenslotte komt dat vlees uit de koeling en is het mogelijk zelfs bevroren geweest. Ik geloof eigenlijk niet dat het van een beetje koud vocht bij toverslag opeens taai wordt. Ik denk eerder dat het van zichzelf dan al taai was en dat je het gewoon minstens 10 uur moet stoven. En een beetje bewerken met wat azijn.quote:
Iedereen heeft natuurlijk zo haar rituelen in de keuken. Maar ik denk niet dat je zeer mals vlees opeens taai maakt door koud vocht. Die taaiheid zijn pezen. En die sla ik kapot met het hamertje. Als er veel pezen in zitten dan heb je te maken met een spier. En dat is mager en bijzonder taai van nature en sowieso niet echt geschikt voor draadjesvlees.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet dat bijna niemand het gelooft en toch gooi ik geen koude plens bij aangebraden vlees. Of het moet echt een scheutje shaoxing zijn, dat meteen verdampt.
Ontbijtkoek is idd om te binden.quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:40 schreef Tem het volgende:
[..]
Oke, goede tip.
[..]
Klinkt goed!
Morgen aan de slag Ik zie ook veel recepten met ontbijtkoek maar dat is niet noodzakelijk toch? Alleen voor de binding misschien.
Goed idee! Want dat is altijd mijn probleem met stoofvlees: ik vind het superlekker, maar tegen de tijd dat je het kan eten heb je er eigenlijk al bijna (figuurlijk) je buik van vol...quote:Op zondag 16 oktober 2016 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lucht zondag het huis zodat alle geur weg is, warm het kort voor het eten op. Doordat je de geur niet meer de hele tijd in je neus hebt smaakt het nog beter.
Toen ik in de keuken werkte had ik savonds laat mijn hoofd zo vol met de geuren dat ik nauwelijks nog wat wilde eten.quote:Op zondag 16 oktober 2016 22:48 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Goed idee! Want dat is altijd mijn probleem met stoofvlees: ik vind het superlekker, maar tegen de tijd dat je het kan eten heb je er eigenlijk al bijna (figuurlijk) je buik van vol...
Noemen ze Sensory satiation. Wordt door sommige mensen gebruikt om af te vallen.quote:Op zondag 16 oktober 2016 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen ik in de keuken werkte had ik savonds laat mijn hoofd zo vol met de geuren dat ik nauwelijks nog wat wilde eten.
Maatje van me werkte in de snackbar. Had ook nooit meer zin in friet. Vraag me af of het voor een gynaecoloog ook zo werktquote:Op zondag 16 oktober 2016 22:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen ik in de keuken werkte had ik savonds laat mijn hoofd zo vol met de geuren dat ik nauwelijks nog wat wilde eten.
Volgens mij is er geen echt verschil, behalve dan dat je bij sommige vleessoorten duidelijker draden krijgtquote:Op maandag 17 oktober 2016 08:56 schreef Boarderzip het volgende:
Wat is eigenlijk het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees? Zelf maak ik graag stoofvlees en gebruik dan rib runderlappen. Stoof in totaal zo'n 3 en half uur. Om alles te binden leg ik na een uur twee boterhammen besmeerd met mosterd met de mosterdzijde op het vlees, laat dit een uur mee stoven en roer het er dan doorheen.
Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.quote:Op maandag 17 oktober 2016 09:26 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Noemen ze Sensory satiation. Wordt door sommige mensen gebruikt om af te vallen.
Er is zelfs een beker waar je denkt iets te drinken, maar dat is dus niet zo... Puur het misleiden van de. Zintuigen, door ze allemaal te prikkelen.. En te. Foppen.
Ja, dat is adaptatie. Je went an de prikkels on je heen.maar het feit dat je geen trek met hebt komt doordat je al genoeg van die aroma's geroken hebt.quote:Op maandag 17 oktober 2016 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
SPOILER: Wat ik heb gebruiktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Had maar 4,5 de tijd helaas maar het was toch goed zacht en de jus was heerlijk. Volgende keer toch nog minimaal een uurtje extra denk ik om het nog beter te maken en rode wijn gebruiken (al was het met de witte wijn ook erg lekker). Gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een Chouffe erbij.
Ik vond het lekker Ik dacht eigenlijk wat over te houden maar alles ging op...
Vriendin eet eigenlijk geen vlees maar heeft toch ook een stukje gegeten.
Allemaal bedankt voor de tips, ik heb van iedereen wat meegenomen in de bereiding geloof ik
quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 21:20 schreef Tem het volgende:
Nou, maandag heb ik het gemaakt. Beetje anders want ik had niet alle ingrediënten in huis.Goed te horen dat het lekker wasSPOILER: Wat ik heb gebruiktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Had maar 4,5 de tijd helaas maar het was toch goed zacht en de jus was heerlijk. Volgende keer toch nog minimaal een uurtje extra denk ik om het nog beter te maken en rode wijn gebruiken (al was het met de witte wijn ook erg lekker). Gekookt aardappeltje, sperzieboontjes en een Chouffe erbij.
Ik vond het lekker Ik dacht eigenlijk wat over te houden maar alles ging op...
Vriendin eet eigenlijk geen vlees maar heeft toch ook een stukje gegeten.
Allemaal bedankt voor de tips, ik heb van iedereen wat meegenomen in de bereiding geloof ikIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik haal die dingen altijd door elkaar heen en weet dan niet wat ik de vorige keer ook alweer had gebruikt. Winkel heeft ook niet altijd alles, waardoor je dan weer voor iets anders moet kiezen.quote:Op dinsdag 18 oktober 2016 23:38 schreef Ferdii het volgende:
Wat vinden jullie het lekkerst in stoofpot?
Rib runderlappen, sucade, runderlappen of?....
Lokquotequote:Op maandag 17 oktober 2016 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je de hele tijd een ruis te horen krijgt hoor je hem na een tijdje ook niet meer, je hersenen cancelen het.
Dit is trouwens volgens mij ook de oorzaak waarom soep of stoofvlees de volgende dag beter smaakt.
Risotto met gorgo. Of maak een gorgo-taart.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:38 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, hellup ! Noodgeval !
Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk
Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?
Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank
Hmm een taart, niet aan gedacht. Wel een beetje veel werk maar kan op zich wel denk ik.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:41 schreef agter het volgende:
[..]
Risotto met gorgo. Of maak een gorgo-taart.
Vooral in die taart gaat vaak wel meer dan 200 gram gorgo.
Quiche met gorgonzola en broccoli is heel lekker. Dat kan ook natuurlijk.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hmm een taart, niet aan gedacht. Wel een beetje veel werk maar kan op zich wel denk ik.
Dan moet daar wel iets fris bij qua salade. Maar dat heb ik wel.
Ik zal eens wat opzoeken, dank voor het idee
Hopelijk lusten mijn gasten vanavond gorgonzola anders mogen ze friet gaan halen bij de snackbar.
Oh kan je het ook invriezen? Handig. Wist ik niet, kaas invriezen lijkt me gek.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:45 schreef Spanky78 het volgende:
Sowieso bederft gorgonzola echt niet in een dag. Het stikt van de schimmel, die houdt nare bacteriën wel buiten.
Maarehm: maar een goede biefstuk of varkenshaas met gorgonzolasaus, eventueel met spek. Vries desnoods een gedeelte in.
Daarnaast: lekker in salade met fruit. Dingen als druiven, appel, walnoot, peer. Combineert lekker met vlees van wild gevogelte als eend en duif. Lekker sterke smaken.
Sowieso als hapje rijpe peer met daarop gorgonzola.
En gewoon los op toast.
Na bereiding wel. Ik zou hem vers niet invriezen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh kan je het ook invriezen? Handig. Wist ik niet, kaas invriezen lijkt me gek.
Is ook gewoon lekkerder gaat ook goed met groene groenten zoals broccoli oid.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:49 schreef Myraela het volgende:
Ik verwacht dat Piet je straks toch een pasta komt aanbevelen. Volgens mij maakt hij dat door gewoon pasta te koken en daar vervolgens een heel stuk Gorgonzola door te smelten, verder niets.
Wordt dat niet heel sterk?quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:51 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Is ook gewoon lekkerder gaat ook goed met groene groenten zoals broccoli oid.
Nja, kan sterk worden. Maar icm eieren en room/mascarpone /crème fraiche valt het wel mee. Niet te veel zout toevoegen en wel goed peperen.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wordt dat niet heel sterk?
Maar goed kan ook wel. Misschien met stukjes appel derdoor en walnoot (heb ik toevallig thuis).
Heb ook nog selderij die op moet, en ik heb een bloemkool, en een courgette.
Echt een soort van mysterybox zoals bij masterchef, in mijn koelkast
Absoluut een klassieke combi.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 11:57 schreef LastRequest het volgende:
Risotto met peer en gorgonzola vind ik erg lekker, online genoeg recepten.
Ik smelt gorgonzola door de gekookte pasta, heerlijk, verder niets.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 10:38 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, hellup ! Noodgeval !
Ik heb een stuk gorgonzola gehaald die in de korting was, maar die is vandaag op de datum. Dus eigenlijk wil ik hem wel vandaag helemaal gebruiken. Maar gorgonzola is natuurlijk nogal sterk
Weet je een goede manier om VEEL gorgonzola te verbruiken?
Dus niet een laffe pastasaus met drie brokjes erin. VEEL gorgonzola ! Dank
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |