FANN | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:47 |
http://www.culinice.com/lifestyle/de-10-stoerste-keukengadgets | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:51 |
Was deze niet gereekst? Zie hem niet in mijn AT | |
FANN | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:52 |
geen idee ik heb gewoon op open nieuw deel geklikt... | |
Sorella | zaterdag 8 oktober 2016 @ 19:54 |
Ff op volgen geklikt, ik zie hem ook niet | |
RobinOok | zaterdag 8 oktober 2016 @ 20:12 |
Ik haatte staafmixers, ik had een hele oude. Toen kocht ik er eentje van de Lidl en nu ben ik fan. Currypasta's met de staafmixer en meer. Afijn, gewoon Lidl dus. | |
hierissieweer | zaterdag 8 oktober 2016 @ 20:38 |
Wortels met currypasta opzetten en dan pureren! Lekker! | |
RobinOok | zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:14 |
Dat zou ik dan weer nooit met een staafmixer doen. Maar goed, ik denk dat ik uberhaupt geen wortels zou pureren. Gepureerde wortelen associeer ik teveel met Olvarit. | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 11:09 |
Kan dit hier ook in dit topic? Ik heb een hele stapel van alles wat, en een extra pompje voor jeweetmaarnooit Werkt als een tiet | |
Stokken_en_stenen | zondag 9 oktober 2016 @ 14:17 |
Een lucht friteuse | |
zeefje | zondag 9 oktober 2016 @ 16:16 |
Waar gebruik je die vacuümpomp voor? | |
golfer | zondag 9 oktober 2016 @ 16:33 |
Kolven. | |
Pietverdriet | zondag 9 oktober 2016 @ 16:43 |
Een klein beetje onderdruk maken in de bakjes. | |
THEFXR | zondag 9 oktober 2016 @ 17:17 |
ik lees dat die dozen op zijn. | |
HaverMoutKoekje | zondag 9 oktober 2016 @ 17:26 |
die AH actie heeft volgens mij idd goed gelopen | |
Trusten | zondag 9 oktober 2016 @ 18:04 |
Je kan evt volle kaarten omruilen voor volle kaarten van de nieuwe actie :p. Zijn idd op | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 18:14 |
Om de boel vacuum te pompen natuurlijk frisch und knackig | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 18:34 |
Ik gebruik ze voor álles trouwens... Als ik genoeg heb pomp ik de boel weer dicht | |
Pietverdriet | zondag 9 oktober 2016 @ 18:54 |
Je trekt het niet vacuum, je maakt een beetje onderdruk. Als je het vacuum zou trekken zou het bakje platgedrukt worden door de luchtdruk. Luchtdruk in ongeveer een kilo per vierkante cm, op een deksel van tien bij tien is dat dus een slordige 100 kilo. Stel je bakje is tien bij tien breed en lang, en 5 cm hoog, een klein bakje. Trek je dit vacuum drukt er van buiten een slordige 400 kilo op. Plop zegt je plastic bakje. Dat gedoe met dat pompje je slimme marketing, meer niet. | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 18:57 |
Ga je de boel weer verpesten voor me? Maar dingen blijven wel langers vers. écht waar Piet dus zal wel ''iets'' doen dan denk ik | |
Pietverdriet | zondag 9 oktober 2016 @ 19:01 |
Mensen worden ook echt beter van homeopathie, heus. Echt waar! | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 19:05 |
| |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 19:06 |
Nah,die platte zijn ook goed als luchtrommel trouwens | |
RobinOok | zondag 9 oktober 2016 @ 19:09 |
Luchtrommel, net zoiets lichtvervuiling? | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 19:11 |
Lunch bedoel ik, mijn toetsenbord is niet meer helemaal 100% af en toe slaat ie een letter over | |
FANN | zondag 9 oktober 2016 @ 19:11 |
wél weer leuk gevonden trouwens, ik heb hem nu pas door | |
derLudolf | maandag 10 oktober 2016 @ 13:00 |
Die worden bij mij sowieso nooit 'slof' | |
krakkemieke | woensdag 12 oktober 2016 @ 19:29 |
Ik heb iets leuks gekocht! Ik heb twee vormpjes gekocht in de vorm van een schelp en een hart. Je kookt een hard en je doet het meteen in de vorm. Je laat het afkoelen, klaar! | |
krakkemieke | woensdag 12 oktober 2016 @ 19:31 |
Je kookt een ei hard enzovoort. | |
anndb | woensdag 12 oktober 2016 @ 20:37 |
#ANONIEM | donderdag 13 oktober 2016 @ 14:02 |
Dus je kookt een ei, pelt hem direct, en drukt hem in een vorm, waarna het ei in die vorm blijft? Of begrijp ik het verkeerd? | |
FANN | donderdag 13 oktober 2016 @ 14:12 |
voor een romantisch ontbijtje op bed? | |
Pietverdriet | zondag 16 oktober 2016 @ 20:14 |
ESGE/BAMIX staafmixer besteld | |
pmponer | zondag 16 oktober 2016 @ 20:49 |
Een slowcooker gekregen bij mijn nieuwe pannenset. Nu nog zoeken naar goede recepten. https://www.bk.nl/koken/q-linair-master-glas.html de pannen | |
THEFXR | zondag 16 oktober 2016 @ 21:56 |
er is een facebookgroep, youtube en twitter staan recepten | |
pmponer | zondag 16 oktober 2016 @ 22:07 |
Thnkx had idd al het een en ander gevonden. Ben erg benieuwd hoe dat gaat werken, ik moet binnenkort ca 2 weken zonder echte keuken, dus dan dat ding maar eens goed uittestten | |
derLudolf | zondag 16 oktober 2016 @ 22:22 |
Afgelopen zomer met zo'n setje van Dynamix gewerkt. Mooi spul | |
Myraela | zondag 16 oktober 2016 @ 22:35 |
Die heb ik een paar jaar terug bij de Action gekocht en nog steeds nooit gebruikt. Terwijl ik het idee heel tof vind. | |
Kaatje1 | zondag 16 oktober 2016 @ 23:22 |
En er is ook een topic hier met sc recepten. | |
Pietverdriet | woensdag 19 oktober 2016 @ 15:59 |
De Bamix is binnen, wat een heerlijk ding, fluisterstil. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 19 oktober 2016 @ 16:18 |
ga je al die hulp dingen ook gebruiken denk je, allerlei raspen zag ik op de foto die je plaatste laatst | |
Pietverdriet | woensdag 19 oktober 2016 @ 16:21 |
Ja, noten en bv kaneel tot poeder malen, raspen van kleinere hoeveelheden. | |
Mercure | dinsdag 15 november 2016 @ 17:51 |
Na mijn koksmes... nu ook het officemes in bezit. Wat een gruwelijke, fijne en scherpe messen! Is het heel raar dat ik nu ook het kleinere koksmes wil hebben??? [ Bericht 0% gewijzigd door Mercure op 15-11-2016 18:04:04 ] | |
THEFXR | dinsdag 15 november 2016 @ 22:29 |
ooh, jaloers | |
vinnypassy | dinsdag 15 november 2016 @ 22:35 |
Kost dat nou veel? Ik heb er ooit eentje bij een aardige kookwinkel (weet niet meer welke) op de kop getikt voor ergens tussen de 5 en 10 euro. Ook ongenadig scherp. Zo scherp dat ik er het stukje van de buitenkant van mijn duim tot aan mijn nagel zonder pijn (maar wel met bloed , zo'n 3 mm denk ik) heb ingesneden. | |
ASSpirine | dinsdag 15 november 2016 @ 22:36 |
Ben toe aan een nieuwe staafmixer en eventuele toebehoren. Kruiden mixen zou wel fijn zijn, hoef ik niet persé en koffiemaler te halen om zelf kruiden te verpulveren. Wat heeft die gekost en waar heb je het gehaald? Zou eventueel ook een staafmixer willen met rubberen voetjes zeg maar, zodat deze mijn pannenbodem niet beschadigd en meer grip heeft. | |
Pietverdriet | dinsdag 15 november 2016 @ 22:48 |
www.amazon.de 250 euro, met alle toebehoren en extras | |
ASSpirine | woensdag 16 november 2016 @ 15:44 |
Zal eens bekijken. Heb wel eens moeite om blauw bessen te mixen in een smoothie, dat deze niet heel fijn te krijgen is. Maar dat kan eerder aan de bessen liggen | |
THEFXR | woensdag 16 november 2016 @ 17:02 |
denk rond de 100 | |
Mercure | woensdag 16 november 2016 @ 20:01 |
Mijn koksmes had ik in een aanbieding bij knivesandtools voor 130 euro en voor dat officemesje heb ik 85 euro betaald in een aanbieding. Dat officemes is normaal rond de 120 euro. Maar ik heb een nieuwe site ontdekt: http://www.messer-mit-tra(...)Brots%C3%A4ge&rub=32 En hier zijn de prijzen redelijk schappelijk. Kan je in ieder geval zeggen dat ik nooit meer in andere messen investeer. Mijn moeder heeft een broodmes van Herder dat uit 1880 komt en dat is nog steeds vlijmscherp en blijft mooi. Laat weten als je ook een Herder aanschaft! | |
THEFXR | woensdag 16 november 2016 @ 21:55 |
is die laatste zin een bevel ofzo? | |
#ANONIEM | woensdag 16 november 2016 @ 22:08 |
Dat hakbakje links heb ik ook. Daar gaat van alles in, van tenen knoflook (mits grotere hoeveelheden) tot noten en brokken chocola. Ik heb er zelfs wel eens rijstpoeder (van geroosterde rijst) mee gemaakt. Die rechts met die raspjes ken ik niet. Ik ben benieuwd of die gaat bevallen. Voor raspen denk ik toch eerder aan een microplane oid. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 16-11-2016 22:10:53 ] | |
BYM | donderdag 17 november 2016 @ 08:30 |
Oeh ... een "pats met je nieuwe keukenspeeltjes" topic ... die kende ik nog niet Mijn meest recente speeltje is mijn keukenwerkpaard van Kitchenaid .... Goed om 2kilo deeg mee te mengen en kneden met de deeghaak .. ideaal voor de luie mensch De reden dat ik deze gekocht heb is naar aanleiding van de een na recentste aanschaf Een pizza oven van Bestron, de DLD9016 .... Als je niet oplet is in notime de steen 500 graden celcius dus volgas hoeft niet Maar inmiddels aten we het zo regelmatig dat ik dat kneden beu werd en bij die staande mixer terecht kwam. Er kleeft ( ) wel een nadeel aan die Kitchenaid, je moet er wel grote hoeveelheden mee bereiden, want pannekoeken voor 2 gaf maar een bodempje beslag waar die garde niet bijkwam. Maar goed, voor pizza of brooddeeg is hij echt perfekt! Mooie messen heb je gekocht Mercure, naajssss!!! | |
Pietverdriet | donderdag 17 november 2016 @ 09:27 |
Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goed | |
n0a | donderdag 17 november 2016 @ 11:34 |
Kleine hoeveelheden doe ik met de hand of handmixer. Al is er nu ook een extra kleine KitchenAid 3,3L. Die lijkt mij dan weer te klein. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 17 november 2016 @ 16:36 |
er is een kleinere kitchenaid gemaakt voor kleine huishoudens maar vraag me af of die dan wel hoeveelheid voor 1 brood aankan Enne, voor pannenkoeken is een kom en een vork of garde toch genoeg? [ Bericht 7% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 17-11-2016 17:02:47 ] | |
Mercure | vrijdag 18 november 2016 @ 08:45 |
Zeker niet! Het is een oproep om je snijvreugde te delen! | |
THEFXR | vrijdag 18 november 2016 @ 11:08 |
aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft. . | |
Mercure | vrijdag 18 november 2016 @ 13:29 |
Daar is mijn liefde voor Herder mee begonnen. | |
BYM | zaterdag 19 november 2016 @ 02:23 |
Nope ... De euh wat ...? Nah was ook maar ff een probeersel, kan idd ook met de hand of met de gewone keukenmachine die hier ook nog staat. Maar wilde gewoon ff spelen met mn nieuwe speeltje | |
#ANONIEM | zaterdag 19 november 2016 @ 02:32 |
BakkieDoen | zondag 20 november 2016 @ 00:41 |
Geweldig ding, gebruik 'm dagelijks. Ook al onmisbaar samen met hun grote broer en ook de Kitchenaid mag hier niet meer weg trouwens. | |
derLudolf | zondag 20 november 2016 @ 01:10 |
Jammer dat niet te zien was in moira7.rar | |
#ANONIEM | zondag 20 november 2016 @ 01:13 |
Die rar was nog niet het hoogtepunt. Nummer 10 gaat legendarisch worden. | |
derLudolf | zondag 20 november 2016 @ 01:22 |
| |
Trusten | zondag 20 november 2016 @ 20:09 |
Mijn nieuwe speeltje Gekocht bij Stockverkoop van Factory Restored Kitchenaid producten (kunnen estetische schade hebben, 1 jaar garantie). Overigens wel een aanrader is komend weekend nog een keertje in Utrecht. | |
MonkNL | zondag 25 december 2016 @ 00:05 |
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht.. SOLIS Pro 569 EasyVac Vacumeermachine. Buiten het hele sous vide garen toch wel een heel handig apparaat.. Was in de aanbieding met 50 gratis zakken. | |
Myraela | zondag 25 december 2016 @ 12:57 |
Geen echte aankoop, maar gisteren gekregen. Ik had wel zo'n simpele vleesthermometer, maar ik vertrouwde hem niet meer. Gisteren een stuk vlees in de oven en hij bleef maar op 40 graden hangen. Gelukkig had m'n stiefvader deze nog liggen, en toen bleek het vlees inderdaad al op 53,6 graden te zitten. Net op tijd. Maar toen mocht ik hem hebben. Hij heeft hem meegenomen toen de keuken op zijn werk sloot. Beetje groot, maar hij doet het erg goed, dus ik ben blij. | |
THEFXR | zondag 25 december 2016 @ 15:31 |
nice | |
RobinOok | donderdag 29 december 2016 @ 18:38 |
Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs. Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe.... Decisions, decisions... | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2016 @ 18:58 |
Ik heb 'm ook gekocht. Het is niet echt een klein apparaat, maar nog altijd een stuk kleiner dan een weckketel. Hier ter vergelijking naast een Bamix, met excuses voor de crappy foto. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-12-2016 18:59:05 ] | |
Sorella | donderdag 29 december 2016 @ 18:59 |
Moet voor sous vide geen deksel op een pan kunnen i.v.m, ontsnappende stoom en warmte ? kan dat wel met dat ding ? | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2016 @ 19:03 |
Nee dat hoeft niet. De temperatuur blijft vrij laag. | |
Sorella | donderdag 29 december 2016 @ 19:06 |
Okee, omdat in die kookprogramma,s het allemaal in een waterbad gegooid wordt en dan deksel erop dus vandaar me vraag | |
vinnypassy | donderdag 29 december 2016 @ 20:12 |
Ik heb hem ook net binnen van Anova, was (met bluetooth) nu ¤120. Wilde hem al langer en moest nog een klein goed doel vinden voor mijn 13e maand. Goed excuus om in het nieuwe jaar ff lekker te experimenteren. | |
MonkNL | donderdag 29 december 2016 @ 23:33 |
Ik zou zeggen: doen! Was ook erg aan het twijfelen, maar gezien de goede ervaringen van mensen op tweakers en hier toch maar overstag gegaan. Heb hem nu twee keer gebruikt en hij bevalt erg goed. Het hele bedienen met de telefoon boeit mij persoonlijk niet zo, het kan ook allemaal vanaf het apparaat zelf. De temperatuur blijft goed constant (mee gemeten) door de circulatie van het water. Prima apparaat en zeker nu hij nog in de aanbieding is goed te betalen.. Zit een schroefmotortje in die zorgt voor voldoende circulatie van het water waardoor de temperatuur constant blijft. Al zijn er wel mensen die een koelbox met deksel hebben omgebouwd. Ik gebruik nu een grote soeppan, maar ga denk ik binnenkort een polycarbonaat bak halen. [ Bericht 15% gewijzigd door MonkNL op 29-12-2016 23:44:39 ] | |
golfer | vrijdag 30 december 2016 @ 01:06 |
Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn sous-vide watergaarbak van de Lidl. Werkt perfect. | |
Myraela | vrijdag 30 december 2016 @ 10:10 |
Ik heb hem stiekem ook besteld. Dit was een leuk bedrag om het te proberen. En ik had geen zin in nog zo'n grote bak in de keuken, deze lijkt me handiger. | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2016 @ 12:32 |
De temperatuur van het water in die bak van de Lidl week in de test van meneer Wateetons zo'n 7 graden af van wat het display zei. Dat vin'k wel erg veel afwijking. Maar goed, mijn weckketel schommelt ook (volgens mij zo'n 5 graden) in temperatuur, dus daar valt wel mee te leven. Maar in ieder geval ga ik mijn ketel daar niet mee vervangen. Die Anova daarentegen... Jammer dat ik net het geld van mijn paypalrekening heb afgehaald. En zag net een reclame hier links, op Fok. Zal daar eens op klikken dan als ik hem bestel. Heeft Fok er ook wat aan. | |
liedetector | vrijdag 30 december 2016 @ 14:06 |
ook gelezen en het ruimte ding is ook wat waard! | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2016 @ 14:11 |
Besteld! | |
liedetector | vrijdag 30 december 2016 @ 14:13 |
recensie na gebruik en ik ga wellicht ook overstag | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2016 @ 14:15 |
Ik ga denk ik nu proberen wat dingen 48 uur te garen... In die weckketel deed ik voornamelijk rood vlees. Da's redelijk simpel. | |
liedetector | vrijdag 30 december 2016 @ 14:17 |
ja wel een horeaca ding in de schuurstaan voor dat soort dingen, maar altijd gedoe, zeker met die kou... dus handzaam en in de keuken klinkt tof! als het echt wat is....! *stukje duiding de schuur is altijd eerst een worksurface gereed maken voor ik kan frituren, eenden drogen, sous vide dingen maken etc | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2016 @ 14:33 |
Maar euh, iets anders, nadat ik 2 jaar geleden al een "tegoedbon voor een Japans mes" kreeg van mijn lief hebben we er laatst eindelijk eentje uitgezocht. Je zou denken "tijd zat gehad voor gedegen onderzoek naar de verschillende mogelijkheden", maar nee. We liepen in Maastricht langs een kookwinkel en dachten "okay, nu moet het maar". Paar messen in mijn hand gehad en deze is het geworden: Nu 3 weken mee "gewerkt" en na een aanvankelijke twijfel ben ik er toch wel blij mee. Het ding licht lekker in mijn hand, hij is iets korter dan mijn huidige koksmes en dat is eigenlijk wel fijn. Het is precies een fijn formaat. De copypaste van de specificaties voor wie wel belang hecht aan gedegen onderzoek. (ahum): De Tojiro Powdered High Speed Steel santoku heeft een drielaags poederstalen lemmet van 17 cm. Inclusief het zwarte vastgeklonken heft is het mes in totaal 29,5 cm lang. Santoku vertaalt zich uit het Japans naar drie deugden, doelend op vlees, vis en groenten. Het is daarmee een uitstekende alleskunner in de keuken. Kenmerken: Lengte: 17 cm. Totale lengte: 29,5 cm. Gewicht: 185 gr. Materiaal: houtcomposiet. Materiaal: poederstaal. Kleur: zwart. Linkshandig. Rechtshandig. Handafwas. Snedevorm: glad. Artikelnummer: F-517. Tojiro Powdered High Speed Steel Het mes uit de Tojiro Powdered High Speed steel bestaat uit drie lagen staal: een kern van extreem hard poederstaal omgeven door een chroomstaallegering die het lemmet tegen corrosie beschermt. Het heft is gemaakt van 'eco-wood' een composiet van houtvezels en silicone. Dit millieuvriendelijke materiaal is duurzaam en bestand tegen stoten of breken. De heft delen zijn met drie klinknagels aan de doorlopende angel bevestigt. Het mes wordt in tegenstelling tot veel andere messen niet uit een stuk staal gesmeed, maar vervaardigd uit poederstaal. Zeer fijne metaaldeeltjes worden in een mal gespoten en gesinterd, verhit, tot deze samensmelten. Het resultaat is een zeer nauwkeurig gevormd en extreem hard mes. Reinig het Tojiro Powdered High Speed steel mes met warm water en afwasmiddel. | |
liedetector | vrijdag 30 december 2016 @ 15:06 |
tof!!! Maar vaak kan ik niet zo veel met die vorm, alhoewel net ook een rechter mes qua snijvlak gebruikt omdat andere vies en het me niet tegenviel (gewoon wat pepers groente knof en wat ui etc) even wennen hoe je snijd en hakt | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2016 @ 15:17 |
Ik merkte dat ik toch vaker "guillotine-achtige hakbewegingen maak" (dat de punt los komt, zeg maar), dan dat ik op zijn Europees snij. Dat doe ik alleen bij kleine/lage dingen als lente-uitjes of koriander of zo. Maar een gewone ui? Alleen het laatste kontje misschien. Op zijn Europees snijden kan trouwens nog steeds met een santoku. Dus eigenlijk past die mes van nature beter bij me. :-) | |
Sorella | vrijdag 30 december 2016 @ 15:29 |
Heb je ook een vacuüm machine nodig of voldoen ziplock zakken ook ? | |
RobinOok | vrijdag 30 december 2016 @ 15:32 |
Ik ben afgestapt van de gevacumeerde zakken, ik gebruik alleen nog dubbele ziplock zakken. Die hebben 2 ritsen. Werkt prima. Als er dan toch nog lucht is vrijgekomen uit het vlees (dat gebeurt soms) dan kun je de zak gewoon even open maken, lucht eruit drukken en weer dichtdoen. En je kunt eventueel je vlees tussentijds temperaturen: zak open, thermometer erin, meten, zak weer dicht, teug. Als ik een professionele vacumeermachine had zou ik die wel gebruiken, maar de huis-, tuin- en keukenmachines, nah, die bieden geen voordeel tov een ziplockzak waar je de lucht uitdrukt. | |
liedetector | vrijdag 30 december 2016 @ 15:44 |
precies merkte dat dat met een vrij recht snijvlak makkelijker ging dan ik dacht...funny | |
Pietverdriet | zondag 8 januari 2017 @ 12:29 |
Geen kookboek, geen echte gadget Maar de reisseries van de beste, grappigste, intelligenste liefste en meest dronken TV kok aller tijden. Keith Floyd, de eerste die de studio verliet om buiten te gaan koken, de eerste die op reis ging, en wiens niveau nooit geevenaard is. | |
Trusten | zondag 8 januari 2017 @ 13:55 |
Philips pastamachine, na 1x gebruik al helemaal fan maar ben benieuwd of hij ook langere tijd gebruikt zal worden | |
RobinOok | zondag 8 januari 2017 @ 16:41 |
Ik heb he-le-maal niks met Keith Floyd. Van mij mogen zijn filmpjes in het archief blijven. | |
Pietverdriet | zondag 8 januari 2017 @ 17:29 |
Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw) | |
Trusten | zondag 8 januari 2017 @ 17:52 |
Ja in Amerika heb je er meer versies van geloof ik. Ik vond ze wel vrij prijzig maar met leuke korting (ING rentepunten) kunnen kopen. Het werkt echt super makkelijk . Maar ja een wafelijzer werkt ook heel makkelijker en die staat ook de verstoffen haha... Voor de geïnteresseerden (vanaf minuut 4 ofzo zie je hoe het werkt) | |
ASSpirine | maandag 9 januari 2017 @ 09:01 |
Waar heb je deze besteld? Vraag me af of de BT echt toegevoegde waarde heeft, ben benieuwd naar je ervaringen ermee. Heb ook een vacumeer apparaat besteld op ibood, was in de aanbieding. De Anova ben ik ook aan het overwegen. | |
MonkNL | maandag 9 januari 2017 @ 09:12 |
Bij Anova Culinary zelf. Zij hebben hun magazijn in Nederland, dus als je daar besteld en hij is op voorraad dan is hij binnen 1 a 2 dagen binnen. Tot nu toe bevalt hij heel erg goed. Ik heb hem nu 4 keer gebruikt. De laatste keer een mooi stuk Bavette sous vide gegaard en dat was echt lekker. Doe je echt geen miskoop aan. De BT versie is de goedkoopste versie van de precision cooker overigens. | |
RobinOok | maandag 9 januari 2017 @ 11:13 |
Ik heb hem ook bij Anova zelf besteld. Ook de "goedkope" bluetooth versie. Die andere, met wifi lijkt leuk, maar ik zou echt niet weten wat die toevoegt. Het water is een constante temperatuur, er valt niks te biepen of zo " dat het klaar is". Een kookwekker zetten kan ik zelf wel. Ook mijn iphone heeft daar geen wifi voor nodig.... Een kerntemperatuurmeter daarentegen, die zou ik misschien nog wel willen hebben met app voor je i-phone. Dat je kan zien hoe ver hij is. Maar dat dus voor oven, niet voor warmwaterbad. | |
Myraela | maandag 9 januari 2017 @ 11:47 |
Er zit gewoon een kookwekker op de BT-versie. Hij geeft een piepje wanneer het water de juiste temperatuur heeft en wanneer de ingestelde tijd voorbij is. | |
THEFXR | maandag 9 januari 2017 @ 13:46 |
simpele giet aluminium wok om die teflon zooi te vervangen. . | |
MonkNL | maandag 9 januari 2017 @ 14:30 |
Een lodge combo cooker. Was eindelijk in de aanbieding bij Amazon. | |
InTrePidIvity | maandag 9 januari 2017 @ 15:04 |
Goedkoper dan de ¤ 58,27 waar hij nu voor staat? https://www.amazon.de/Lod(...)s=lodge+combo+cooker | |
Myraela | maandag 9 januari 2017 @ 15:12 |
Die heb ik ook, mooi ding. Al gebruik ik hem eigenlijk zelden omdat die gewoon veel te zwaar is. | |
Martijn1P | maandag 9 januari 2017 @ 18:18 |
Gebruik deze altijd om brood in te bakken | |
MonkNL | maandag 9 januari 2017 @ 23:48 |
Nee, voor die prijs heb ik hem gekocht. Kon hem alleen voor 99 vinden. Bij amazon was hij een hele tijd niet leverbaar. Zie nu dat dit de "normale" prijs is. | |
#ANONIEM | zaterdag 21 januari 2017 @ 18:11 |
Anova wordt vandaag ontmaagd Twee pakketjes rund met smaakmakers. Na 24 weten we meer. Het ding neemt in ieder geval beduidend minder ruimte in dan mijn oude warmwaterbak. | |
RobinOok | zaterdag 21 januari 2017 @ 18:18 |
Te erg hier. Ding ligt al 2 weken op de eettafel en nog niet gebruikt. Nog niet vooer een eitje. | |
InTrePidIvity | maandag 30 januari 2017 @ 10:59 |
Is hij duurder geworden of had je 'm van een andere site? Staat op https://anovaculinary.com/store/ alleen nog maar voor ¤ 179 / 199... | |
vinnypassy | maandag 30 januari 2017 @ 12:07 |
Hij was toen in de aanbieding. Doen ze heel af en toe, vorig jaar oktober/november volgens mij ook nog. | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 13:26 |
blender en een koffertje bestek van authentic master cookware (zit nog een laag onder) Nu nog een fatsoenlijk servies | |
InTrePidIvity | maandag 30 januari 2017 @ 14:47 |
Heb je dat bestek op een parkeerplaats gekocht? | |
InTrePidIvity | maandag 30 januari 2017 @ 14:48 |
Oke, dank voor de tip! Loont wel om nog even te wachten dan | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 14:49 |
uit de achterbak van een louche zigeuner | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 14:50 |
nee ik heb dit niet zelf gekocht, kadootje | |
InTrePidIvity | maandag 30 januari 2017 @ 14:56 |
Dat was niet denigrerend bedoeld, meer een serieuze vraag GC / [OPLICHTING!] Opgelicht met pannen en bestek. Mijn bloed kookt! | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 15:02 |
ik zal even informeren hoe ze eraan gekomen zijn | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 15:48 |
ik heb geen idee wat er voor betaald is maar het is goed stevig bestek | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 15:56 |
het zijn wel dezelfde gasten geweest want iemand anders heeft de messen en de pannen gekregen | |
Karzai | maandag 30 januari 2017 @ 15:57 |
maja ik wil de gever niet in verlegenheid brengen | |
InTrePidIvity | woensdag 1 februari 2017 @ 15:45 |
Nu ¤ 20,00 korting i.v.m. met de naderende Valentijnsdag. Tot 14 februari dus ¤ 159 en ¤ 179 voor de versie met wifi. Heb de Bluetooth-versie zojuist besteld via de Amerikaanse webshop, daar komt hij uiteindelijk uit op ¤ 149. Gratis verzending! Ben erg benieuwd | |
Pietverdriet | woensdag 1 februari 2017 @ 16:04 |
w Gaat die werken met 230v 50Hz? In de States hebben ze 120v 60Hz op het lichtnet | |
FranticDJ | woensdag 1 februari 2017 @ 16:13 |
Zo'n beetje alle apparaten schakelen automatisch over tegenwoordig.. | |
InTrePidIvity | woensdag 1 februari 2017 @ 16:26 |
-edit- Daar refereren ze waarschijnlijk alleen naar de plug, maar ik ga er van uit dat ze het niet als zodanig aanbieden als het niet werkt. | |
Pietverdriet | woensdag 1 februari 2017 @ 16:53 |
Altijd goed ff te checken, een VS Kitchenaid gaat het de EU niet doen. | |
InTrePidIvity | woensdag 1 februari 2017 @ 17:02 |
Goede tip | |
Pietverdriet | woensdag 1 februari 2017 @ 17:05 |
Is balen btw want ze zijn in de states zoveel goedkoper. | |
InTrePidIvity | vrijdag 3 februari 2017 @ 13:39 |
De Anova is binnen en werkt top Bestellen via de US website is dus slim. Pakketje zelf komt volgens mij gewoon uit Nederland (zoals al eerder gemeld in het topic), scheelde uiteindelijk ¤ 10,- Kan ik mooi zakjes van kopen Nog suggesties voor een eerste sous vide recept? | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 15:26 |
Kreeg net een cadeautje van mijn man... Een loodzwaar slagers hakblok op poten. | |
FranticDJ | zaterdag 18 februari 2017 @ 21:10 |
gaaf! Foto? | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 21:50 |
Ik post nooit fotos | |
derLudolf | zaterdag 18 februari 2017 @ 21:54 |
Eens moet de eerste keer zijn. Echt zo'n massief beuken blok? De slager bij m'n ouders in het dorp hebben al aantal generaties hetzelfde blok. Die is helemaal hol uitgesleten. Mooi meubelstuk. (Wel hygiënisch hoor, hebben ze juist complimenten voor gekregen) | |
Pietverdriet | zaterdag 18 februari 2017 @ 23:41 |
Ja, ca 30 cm dik, op vier poten, loeizwaar | |
PatriQue89 | zondag 19 februari 2017 @ 20:57 |
Dit is mijn laatste aanwinst | |
Chickert | maandag 20 februari 2017 @ 23:28 |
Ik heb afgelopen weekend de KitchenAid Artisan (Onyx Black)voor mijn verjaardag gekregen 😍😍 *edit want linkje werkte niet, foto is ook niet spannend... denk dat iedereen 'm wel kent 😉 | |
#ANONIEM | maandag 20 februari 2017 @ 23:38 |
Dat is een leuk kado | |
#ANONIEM | dinsdag 21 februari 2017 @ 11:38 |
Daar ga je veel plezier aan beleven! | |
golfer | dinsdag 21 februari 2017 @ 15:29 |
Wat kan een mens toch blij worden van iets simpels als een nieuwe rasp: | |
Pietverdriet | zaterdag 4 maart 2017 @ 19:31 |
Een burgerpers | |
Sorella | zaterdag 4 maart 2017 @ 21:49 |
Microplanes zijn goede raspjes. Ik hoop dat je hem meer gebruikt als dat ik de mijne heb gebruikt Piet (0 keer dus) | |
Pietverdriet | zaterdag 4 maart 2017 @ 21:52 |
Als je nooit burgers maakt is het geen verstandige aanschaf | |
Sorella | zaterdag 4 maart 2017 @ 22:25 |
Het was de bedoeling maar nog niet van gekomen, ligt in de la te verstoffen, misscien als het warmer wordt Pil is starting t work zo goodnight | |
rodemerlot | dinsdag 7 maart 2017 @ 22:20 |
wel een dope snijplank | |
Geralt | dinsdag 7 maart 2017 @ 22:36 |
Nieuwe waterkoker | |
zeefje | dinsdag 7 maart 2017 @ 22:36 |
Welke precies? | |
#ANONIEM | dinsdag 7 maart 2017 @ 22:42 |
Benriner Super No95 | |
Pietverdriet | dinsdag 25 april 2017 @ 17:06 |
Voor het maken van carpaccio en schnitzel En Een aardappelstamper die in de vaatwasser kan | |
golfer | dinsdag 25 april 2017 @ 17:10 |
Een nieuwe butplug? | |
Pietverdriet | dinsdag 25 april 2017 @ 17:11 |
Buk maar | |
#ANONIEM | dinsdag 25 april 2017 @ 17:48 |
Kitchenaid ijsmaker! Iemand receptideeën? | |
Pietverdriet | dinsdag 25 april 2017 @ 18:26 |
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept? CUL / IJsrecepten deeltje 2 | |
anndb | dinsdag 25 april 2017 @ 20:16 |
Hoe werkt dit precies dan? Want dit kan niet vriezen lijkt me? | |
#ANONIEM | dinsdag 25 april 2017 @ 20:22 |
Wat kan ie allemaal? | |
n0a | dinsdag 25 april 2017 @ 20:29 |
Ik denk hetzelfde als andere niet vriezende apparaten. Dat ding in de vriezer zetten en daarna je mengsel er in draaien. | |
Geralt | dinsdag 25 april 2017 @ 20:34 |
Nou heel veel dingen zoals bijvoorbeeld water koken. | |
#ANONIEM | dinsdag 25 april 2017 @ 22:29 |
Thanks! | |
#ANONIEM | dinsdag 25 april 2017 @ 22:30 |
Ding zet je 12 uur in de vriezer (bij ons staat ie er standaard in) Vervolgens werkt ie zelf als n vriezer. Al draaiende de ingrediënten erin doen en dan krijg je heerlijk ijs (schijnt ) | |
Rorsach | zondag 30 april 2017 @ 21:48 |
[ Bericht 12% gewijzigd door Rorsach op 30-04-2017 22:08:27 ] | |
derLudolf | zaterdag 17 juni 2017 @ 19:40 |
Bij deze dus, via Google vond ik een vol deel 3 en kon ik niet doorklikken Alvast mijn oprechte excuses naar Mini en Isa | |
Mubassie | zondag 18 juni 2017 @ 00:08 |
Tijdje terug deze aangeschaft! Man wat een genot om mee te werken | |
Sorella | zondag 18 juni 2017 @ 05:36 |
Jij hebt lekker uitgepakt Rorsach Dat is vast geen aardappel schilmesje Mubassie ? | |
Pietverdriet | zondag 18 juni 2017 @ 09:32 |
En, heb je al ijs gemaakt? | |
derLudolf | zondag 18 juni 2017 @ 09:55 |
Een mandoline. http://www.boerner.de/obs(...)5-powerline-plus-set | |
#ANONIEM | zondag 18 juni 2017 @ 09:57 |
Zeker! 2 weken geleden: http://www.culy.nl/recept(...)gemaakt-popcorn-ijs/ Moet nog wel oefenen met de juiste hoeveelheden om het nóg lekkerder te maken, maar voor een eerste keer smaakte het best goed | |
#ANONIEM | zaterdag 1 juli 2017 @ 14:20 |
Pietverdriet | woensdag 12 juli 2017 @ 10:43 |
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet | |
#ANONIEM | woensdag 12 juli 2017 @ 10:46 |
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest? | |
Pietverdriet | woensdag 12 juli 2017 @ 11:14 |
Amazon.de En ja, getest en calibratie was in orde. | |
Spanky78 | woensdag 12 juli 2017 @ 21:52 |
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie. Voor thuisgebruik beste keuze. De digitale types zijn te duur voor onregelmatig gebruik. | |
FranticDJ | woensdag 12 juli 2017 @ 21:54 |
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen. Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken | |
Spanky78 | woensdag 12 juli 2017 @ 22:00 |
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof. | |
FranticDJ | woensdag 12 juli 2017 @ 22:04 |
Yep, die gebruiken we ook Afhankelijk van geldende regels. | |
Pietverdriet | woensdag 12 juli 2017 @ 23:12 |
In de zomer meermaals per week, maar het is ook een streven naar perfectionisme. Ik rekende altijd, nu kan ik eenvoudig een druppel nemen en kijken. Ding ziet er waanzinnig professioneel uit, maar koste maar 14,95 | |
Pietverdriet | woensdag 12 juli 2017 @ 23:14 |
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop. Morgen weer eens sorbet maken. | |
Spanky78 | woensdag 12 juli 2017 @ 23:17 |
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af. Je zult bij sorbetijsmix iets lager meten dan je berekent. : ) | |
Pietverdriet | woensdag 12 juli 2017 @ 23:24 |
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben. | |
Spanky78 | donderdag 13 juli 2017 @ 07:06 |
Hoe ga je het water in je pan houden? Anders meer je te hoge brix... Of wil je een praktische tabel... Zoveel minuten koken met zoveel zuur geeft zoveel brix? | |
Pietverdriet | donderdag 13 juli 2017 @ 09:01 |
Wegen en water bijvullen dat verdampt. Voor het koken 2665 gram (ik noem maar wat) 30 minuten koken, af laten koelen, wegen, water aanvullen tot 2665 gram Brix meten | |
Spanky78 | donderdag 13 juli 2017 @ 20:39 |
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest. Hier, dit helpt denk ik ook wel : http://www.raeco.com/training/refractive-index-values.htm http://www.nda.agric.za/d(...)nversion%20Table.pdf https://www.colby.edu/chemistry/PChem/lab/InversionSucrose.pdf <-- zet in excel en je hebt een inversie-voorspeller. Dan kun je dus zelf je sucrose- invertratio bedenken. | |
Pietverdriet | donderdag 13 juli 2017 @ 20:41 |
Tof Dank je | |
Spanky78 | donderdag 13 juli 2017 @ 21:56 |
Bereken je ook je vriespuntsverlaging voor je ijs? Zeker bij sorbet is dat wel een ding. Net als LBG dat ze dan gebruiken om de boel minder koud te laten smaken (terwijl de temp gewoon dezelfde is). | |
Bramito | dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:22 |
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger. Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één. De Buyer Mineral B 28 cm Hij bakt fantastisch! | |
Vanyel | dinsdag 1 augustus 2017 @ 12:00 |
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen. Tnx | |
Bramito | dinsdag 1 augustus 2017 @ 12:03 |
| |
Mubassie | dinsdag 1 augustus 2017 @ 13:11 |
Geen problemen met aanbranden? Heb deze ook, vele malen ingebrand maar alles blijft aanbakken Hoe heb jij het gedaan? | |
Bramito | dinsdag 1 augustus 2017 @ 13:29 |
Nee, hij is prima ingebrand, en hij wordt alleen maar beter. Ik heb het zo gedaan. Laagje olie in een warme pan met keukenpapier uitwrijven en dan verhitten tot het gaat roken. Je moet geen druppels hebben, want dat worden dikke plakkerige punten. Vuur uit en af laten koelen en dan opnieuw. Ik heb dat 4 of 5 keer gedaan en daarna gewoon gebruiken. Na gebruik deglaceren, afspoelen onder de hete kraan en evt. met een zachte spons erdoor, terug op vuur droogstoken en dan een laagje olie. | |
Bonzi_Buddy | dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:23 |
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro. Twijfels... | |
Molo | dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:24 |
Jouw username Horror!!! Nachtmerriemateriaal!!! | |
Myraela | dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:48 |
Kopen. | |
Spanky78 | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:02 |
Is dat een beetje een goed apparaat? | |
RobinOok | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:35 |
Ja. | |
Martijn1P | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:40 |
Anova Nano komt binnenkort ook op de markt, ook voor ca. 100E | |
Bonzi_Buddy | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:50 |
Haha, heb ik een trauma opgerakeld? :-P | |
Bonzi_Buddy | dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:51 |
Twijfels weg. Twijfels terug. | |
RobinOok | dinsdag 1 augustus 2017 @ 21:20 |
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges. | |
FranticDJ | dinsdag 1 augustus 2017 @ 21:20 |
En die nano heeft minder vermogen.. | |
Bonzi_Buddy | dinsdag 1 augustus 2017 @ 21:55 |
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat. | |
Pietverdriet | dinsdag 1 augustus 2017 @ 22:02 |
Laag vermogen is natuurlijk kut als je wat meer wilt garen. | |
RobinOok | dinsdag 1 augustus 2017 @ 22:42 |
Hoe kleiner, hoe groter de variatie. Ik vind het juist zo fijn/knap dat de huidige versie echt maximaal 1 graad afwijkt. Dat maakt bij eitjes bijvoorbeeld echt een enorm het verschil. De huidige raadt iedereen aan, bij die nano moet je nog maar afwachten of dan ook iedereen zo tevreden is. En wat maakt de grote van die bak nou uit? | |
ASSpirine | dinsdag 1 augustus 2017 @ 22:52 |
Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal. | |
Bonzi_Buddy | woensdag 2 augustus 2017 @ 02:15 |
Gekocht! Ook maar gelijk de WiFi versie, ik heb hier wel gelezen dat sommigen dat overbodig vinden, maar kon het niet laten :-P | |
Gripper | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:30 |
t is niet meer echt een keukenspeeltje: ik ben sinds afgelopen weekend in het bezit van een Black Bastard! Wat een ding, wat een lekkers kan je ermee maken Vanavond gaat ie weer aan voor pizza. | |
MonkNL | woensdag 2 augustus 2017 @ 13:47 |
Zag hem staan in Frankrijk afgelopen vakantie.. Aanbieding op de al lopende aanbieding en voor die paar tientjes kon ik hem net laten staan.. Eerste kippetje is al gegrild.. | |
THEFXR | woensdag 2 augustus 2017 @ 14:30 |
yummie | |
Pietverdriet | woensdag 2 augustus 2017 @ 14:57 |
Je eigen Doner Kebab maken.. | |
Sorella | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:07 |
Waar is die in de aanbieding ? | |
FranticDJ | woensdag 2 augustus 2017 @ 15:08 |
https://eu.anovaculinary.com Bij hun zelf.. Ze verzenden oa vanuit Nederland. | |
Bonzi_Buddy | zaterdag 5 augustus 2017 @ 20:54 |
M'n Anova kwam eergisteren binnen, en gisteren ossenhaas gehaald bij de slager en bereid mbv de Anova! Was overheerlijk! [ Bericht 20% gewijzigd door Bonzi_Buddy op 05-08-2017 21:05:48 ] | |
chufi | zaterdag 5 augustus 2017 @ 21:24 |
Bruint ie dan ook aan de buitenkant in dat water? | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 5 augustus 2017 @ 21:33 |
nee je moet vlees nog even kort bakken of grillen | |
chufi | zaterdag 5 augustus 2017 @ 21:35 |
Kijk das toch wel belangrijke kook info | |
Mo_Muffin | donderdag 10 augustus 2017 @ 05:55 |
Tof ding, ik wil er ook een. | |
Muck | donderdag 10 augustus 2017 @ 10:01 |
Doen! Ga je dan kippetjes voor me grillen? | |
MonkNL | donderdag 10 augustus 2017 @ 10:49 |
Doen, ding werkt perfect! | |
RobinOok | donderdag 10 augustus 2017 @ 10:54 |
Daar heb ik gewoon een oven met grillfunctie voor. | |
MonkNL | donderdag 10 augustus 2017 @ 11:03 |
ik ook! Alleen dan zonder draaispit, en iets minder mobiel zodat ik hem niet mee kan nemen naar vrienden of familie.. | |
RobinOok | donderdag 10 augustus 2017 @ 13:03 |
Oh, mijne heeft wel een draaispit. | |
Vanyel | donderdag 10 augustus 2017 @ 15:45 |
Ik zocht mijn oven speciaal uit op een spit. Blijkt het niet te draaien Misschien moet ik de gebruiksaanwijzing dan toch eens bekijken. | |
THEFXR | donderdag 10 augustus 2017 @ 15:56 |
waar haal je dan mini rollen voor kebab of gyros? | |
RobinOok | donderdag 10 augustus 2017 @ 17:42 |
Mijne begint te draaien als je de knop op grillen zet. Je hoort hem dan ook meteen brommen. Wist eerst ook niet wat dat was. Totdat het kwartje een keer viel. | |
Vanyel | donderdag 10 augustus 2017 @ 19:39 |
Snel kip kopen en uitproberen dus. | |
Lienekien | donderdag 10 augustus 2017 @ 23:46 |
Een avocadostamper gekocht in Engeland. Simpel dingetje, doet precies wat ie moet doen! In een mum van tijd. | |
Myraela | vrijdag 11 augustus 2017 @ 09:55 |
Ik heb de Microplane blokrasp gekregen. Ik had er eentje van de IKEA die helemaal bot en indeukt was. Zo'n bakje met een rasp erboven en een mandoline waar je ook op kunt raspen, maar ik vond het allemaal niets. Wel fan van m'n Microplane handrasp, dus nu ga ik deze maar eens proberen. Tot nu toe erg blij mee! | |
MevrouwPuff | vrijdag 11 augustus 2017 @ 09:59 |
Ziet er goed uit ik heb zo'n vierkantje van microplane, die is ook handig. | |
Bonzi_Buddy | vrijdag 11 augustus 2017 @ 22:48 |
Zeker leuk youtube kanaal. Heb nu alle afleveringen gezien | |
Sorella | maandag 11 september 2017 @ 11:48 |
In het kader van het afvallen dus meer groente moeten eten een spiraal snijder gekocht, + rekening houdende met de artrose in mijn handen werd het er 1 met een hendel. [ Bericht 86% gewijzigd door Sorella op 11-09-2017 11:54:17 ] | |
Vanyel | maandag 11 september 2017 @ 12:28 |
Hij draait! Op de grillstand. Niet op de kipstand | |
RobinOok | maandag 11 september 2017 @ 12:37 |
Jouw oven heeft een kipstand? | |
Vanyel | maandag 11 september 2017 @ 12:45 |
Ja zo'n voorgeprogrammeerde vleesstand voor een bepaald gewicht kip. | |
RobinOok | maandag 11 september 2017 @ 12:55 |
Ja, dan snap ik de verwarring. Mooi dat je hem nu toch gevonden hebt! | |
Queenshore | maandag 11 september 2017 @ 19:32 |
Heerlijk! Mijn Anova staat ook bijna niet stil (figuurlijk). Buikspek en short ribs zijn ook aanraders! | |
Spanky78 | maandag 11 september 2017 @ 19:45 |
Wait wut? | |
Bonzi_Buddy | maandag 11 september 2017 @ 23:39 |
Ben er ook erg blij mee, laatst riblappen 18 uur erin gehad en kort aangebraden. Was erg lekker, hoewel ik ze de volgende keer nog langer er in zal doen. Mocht nog wel iets malser. En short ribs staan zeker ook op mijn lijstje! | |
ASSpirine | woensdag 20 september 2017 @ 08:20 |
Heb net mijn anova besteld, de Wi-Fi variant voor "slechts" ¤130 op hun officiële website. https://eu.anovaculinary.com/ Had deze enkele dagen in mijn shopping cart staan (was nog niet zeker) en na enkele reminders dat mijn shopping cart nog niet was afgerekend hebben ze een kortingscode opgestuurd via mail, voor ¤9,00. Mooi meegenomen, en uiteindelijk toch maar besloten om er voor te gaan. Kortingscode: ANOVA9-6jv78pwr | |
Queenshore | woensdag 20 september 2017 @ 11:33 |
Als je van koken en eten houdt, krijg je hier onmogelijk spijt van;). Als je nog inspiratie of dergelijke nodig hebt, hoor ik het graag. De community van Anova en Joule is al erg groot, daar is ook gigantisch veel te vinden. | |
DeProf | vrijdag 6 oktober 2017 @ 23:05 |
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova? | |
#ANONIEM | vrijdag 6 oktober 2017 @ 23:16 |
Een goedkope van Princess. Nat vacumeren gaat matig, maar mijn ervaring is dat een goede seal belangrijke is dan een goed vacuum. | |
RobinOok | vrijdag 6 oktober 2017 @ 23:24 |
Ik gebruik de mijne nooit meer. Te vaak gehad dat de lasnaad opeens losliet. Hoppa, soep. Nu altijd dubbele ziploczakjes. Werkt beter, omdat als er toch nog lucht vrijkomt, dan doe je zakje ebpven een stukje open, laat lucht vrij en gaay weer verder. | |
#ANONIEM | vrijdag 6 oktober 2017 @ 23:34 |
Ik seal altijd dubbel en dan heb ik eigenlijk nooit problemen. Maar ziplocs werken idd ook goed. | |
Queenshore | zaterdag 7 oktober 2017 @ 06:49 |
Ik gebruik zelf een foodsaver, topapparaat! Doe bij lange sessies wel dubbel sealen,heb echter bij enkel en dubbel nooit problemen gehad. Foodsavers zijn wat prijzig maar ik kocht hem voor een paar tientjes op marktplaats van iemand die dacht dat ie kapot was, maar simpelweg de verkeerde zakken gebruikte.😁 Heb as we speak een runderwang en een procureur in de sous vide liggen😀 | |
RobinOok | zaterdag 7 oktober 2017 @ 06:58 |
In het warm waterbad, bedoel je. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 oktober 2017 @ 08:42 |
Heb er ooit eentje gekocht bij de Aldi voor 45 euro, doet het prima, nooit losse naden | |
Queenshore | zaterdag 7 oktober 2017 @ 12:46 |
Heb deze discussie al ooit op FOK gezien, zal je nu maar meteen gelijk geven.😆 | |
golfer | zaterdag 7 oktober 2017 @ 12:49 |
Die heb ik ook. Tweedehands gekocht en doet het al jaren prima. | |
RobinOok | zaterdag 7 oktober 2017 @ 13:10 |
Heel verstandig! | |
golfer | zaterdag 7 oktober 2017 @ 17:06 |
Bij kookwinkel van nichtje geweest en alvast een verjaardagscadeau gekregen: Laguiole rozenhouten steakmessen. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 oktober 2017 @ 17:10 |
Zien er prachtig uit, maar verder geen fan van houten handvatten, moet je zo voorzichtig mee zijn. In restaurants vind ik het ronduit smerig, want er komt altijd ruimte tussen het staal en het hout na een tijdje, waar allerei schmorgel zich nest | |
golfer | zaterdag 7 oktober 2017 @ 17:24 |
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi. Gewoon goed met de hand afwassen. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 oktober 2017 @ 17:29 |
Oh, mooi zijn ze zeker | |
SiGNe | zondag 8 oktober 2017 @ 02:58 |
M'n 'nieuwe' aanwinst: Van m'n nicht overgenomen.. dat kookt wel even anders dan el cheapo gasplaat van de Gamma Ik ga echt opnieuw moeten leren koken en bakken | |
RobinOok | zondag 8 oktober 2017 @ 08:58 |
Ikke wel! | |
Sorella | zondag 8 oktober 2017 @ 09:01 |
Met hout, zonder hout, het zijn hartstikke mooie messen. Veel plezier met het leren koken en bakken Signe. | |
Queenshore | zondag 8 oktober 2017 @ 10:31 |
Wauw prachtig zeg | |
Spanky78 | zondag 8 oktober 2017 @ 11:51 |
Ik vind hout toch mooier, ookal is het dan wat meer werk ze schoon te houden zou ik die ook kiezen. | |
fotostarter | zondag 8 oktober 2017 @ 20:10 |
Wat een gruwelijk mooie messen! | |
SiGNe | zondag 8 oktober 2017 @ 21:17 |
Dank je, 't wordt echt weer opnieuw leren koken met die andere temperaturen en instellingen.. Dank je, ik ben er zelf ook erg blij mee. 't is al een redelijk oude maar 't ziet er nog uit als nieuw, de branders heb ik ook al opgepoetst dus die glimmen ook weer. Alleen ovendeur kan nog wat schoner maar er valt prima doorheen te kijken. | |
#ANONIEM | zondag 8 oktober 2017 @ 21:33 |
Ik kook nu een jaar of 17 op een Smeg en dat bevalt uitstekend. Hier ga je hopenlijk veel plezier aan beleven. | |
SiGNe | zondag 8 oktober 2017 @ 22:04 |
Dat heb ik nu al Heb eerst toen 't gas nog niet goed aangesloten was (gaslekje) een Casa di Mama pizzatest gedaan, die moeten op 250 graden en met onderwarmte want anders wordt de bodem niet gaar. Met m'n combimagnetron ging dat niet, ondanks "crisp"plaat. En zojuist heb ik een witlof ovenschoteltje gemaakt met daarnaast nog een bak met chocolade brownie mix, gewoon tegelijkertijd, ook handig. En koken op gas is overigens ook al gefixt, da's ook erg wennen, de pitten moeten een stuk lager staan dan ik gewend was. Bij de eerste pan die ik op het vuur zette was de boter binnen no-time verbrand omdat 't gas te hoog stond. 't is echt even spelen met vuur nu, letterlijk en figuurlijk, maaltijden zijn nog niet echt zwaar mislukt en verbrand maar vond gister bijv wel dat dat kipfiletje wat malser had gekund, net iets te ver doorgebakken. Ik moet Smeggie echt eerst goed leren kennen... | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | maandag 9 oktober 2017 @ 00:16 |
Yes eindelijk brouwspullen gekocht Iets wat ik al lang wilde doen maar steeds uitstelde. Lijstje; 4 gistingsflessen 5 liter met doppen en watersloten 2 soorten wijnpakket 500 kroonkurken Kroonkurkapparaat Thermometer Alcoholvolumemeter twee soorten reinigingsmiddel flessenborstels trechterset 3 stuks Hevelslang 4 soorten gist Gisthulp Citroenzuur kurken krimpkousen kurkenduwer En ik heb al een aantal lege flessen gespaard om straks in te gaan bottelen Blij is | |
MonkNL | dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:44 |
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit.. | |
Queenshore | dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:08 |
Twijfel hier ook al een tijdje over. Zat te kijken naar die breville fast slow pro, wel een stuk duurder. Ben erg benieuwd of deze bevalt! | |
THEFXR | dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:16 |
mooi man, zou graag willen weten of hij bevalt. | |
MonkNL | dinsdag 10 oktober 2017 @ 15:39 |
Zodra hij binnen is en ik hem gebruikt heb laat ik het weten. | |
mascara-klodder | woensdag 11 oktober 2017 @ 20:34 |
Deze mezelf kado gedaan Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes | |
#ANONIEM | woensdag 11 oktober 2017 @ 20:43 |
Als ik ooit een grotere keuken heb komt er een Kenwood. | |
Queenshore | woensdag 11 oktober 2017 @ 21:41 |
Is deze van vakantieveilingen toevallig?😉 | |
Kaatje1 | donderdag 12 oktober 2017 @ 05:52 |
Ik hou heeeeel erg veel van mijn kenwood. | |
Vanyel | donderdag 12 oktober 2017 @ 17:30 |
Heel benieuwd hoe die is! | |
MonkNL | donderdag 12 oktober 2017 @ 18:20 |
Hij komt morgen, althans volgens UPS.. Ben ook erg benieuwd. | |
icecreamfarmer_NL | vrijdag 13 oktober 2017 @ 14:31 |
Mijn eerste koophuis gekocht en gelijk maar fatsoenlijk bestek en borden gekocht. WMF Corvo: villeroy & boch twist white: En voor nu een setje Tefal Duetto Geen idee of de pannenset echt heel goed is. Dus ik hou mij aanbevolen voor betere suggesties. | |
Tele6 | vrijdag 13 oktober 2017 @ 15:13 |
Ik vind BK Flow pannen erg prettig. Geen glazen deksel, dus overleeft mijn klunzigheid, deksel blijft op de pan voor afgieten zonder je handen te branden of pannenlappen nat te maken, en lekker dikke bodem zodat dingen niet gauw aanbranden. Handgrepen zijn ook van metaal, maar ze worden niet gauw heet (alleen als je de pit ernaast aan hebt en de handgreep daar direct boven houdt) - voordeel is dat ze een stuk steviger zijn dan plastic grepen. | |
icecreamfarmer_NL | vrijdag 13 oktober 2017 @ 15:40 |
Bedankt voor de tip. Ik zat zelf ook naar dit te kijken. https://www.bol.com/nl/p/(...)ur/9200000031575454/ | |
Tele6 | vrijdag 13 oktober 2017 @ 15:53 |
Smaak verschilt... die vind ik echt heel lelijk Maar het is in ieder geval handig dat je bij die set ook geen pannenlappen nodig hebt! | |
THEFXR | vrijdag 13 oktober 2017 @ 16:52 |
ik heb weleens gehoord dat ze niet in de oven kunnen vanwege de plastic handvatten meer zoiets https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse [ Bericht 7% gewijzigd door THEFXR op 13-10-2017 17:01:36 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:04 |
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee, Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos. | |
THEFXR | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:11 |
ben het hier mee eens, heb net zelf even gekeken, die van mijn zijn van het merk Nameta http://www.nameta.be/stainless_set_overview.html | |
Mip1988 | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:14 |
Ik vind glas juist ideaal, altijd zicht op wat er in de pan gebeurt. Ik zou niet meer anders willen | |
THEFXR | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:15 |
OMG, post vond ik terug via google CUL / Pannenset ALDI Duitsland | |
icecreamfarmer_NL | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:33 |
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb. Idee is trouwens om bij deze set 1 echt goede pan voor dagelijks gebruik te kopen. | |
DucatiOwner | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:49 |
Hier moet ik toch echt even mee patsen... | |
icecreamfarmer_NL | vrijdag 13 oktober 2017 @ 17:59 |
Bedoel je dan een sligro of een hanos? | |
Tele6 | vrijdag 13 oktober 2017 @ 18:16 |
Bij mij beslaat de deksel dan, en dan zie ik nog niks | |
THEFXR | vrijdag 13 oktober 2017 @ 18:17 |
| |
Spanky78 | vrijdag 13 oktober 2017 @ 18:34 |
Nog niet gekocht. Maar ben op zoek naar een leuke nakiri (groentenmes) | |
Pietverdriet | vrijdag 13 oktober 2017 @ 18:37 |
Hanos eigenlijk, sligro ook, maar bij de sligro willen ze ook nog wel eens blokkerachtige meuk verkopen | |
mascara-klodder | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:16 |
Ja Briljante site zo af en toe. Kwam ook mijn bestek van Sola tegen en heb die voor 2 tientjes ook gescoord zodat ik alles nu 12-delig heb @icecreamfarmer: mooi bestek en servies | |
mascara-klodder | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:19 |
Ik ook. Toen ik laatst bij die vriendin was heb ik Kennie nog even een knuffel gegeven. Maargoed, ik weet dat het apparaat daar veel gebruikt wordt en ik wilde ‘m niet meer omdat ik het ding van mijn ex had gekregen. Gelukkig heb ik straks genoeg geld om een nieuwe te kopen en zelfs de optie heb om voor een KA of SMEG te kiezen | |
mascara-klodder | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:20 |
Nice! | |
#ANONIEM | zaterdag 14 oktober 2017 @ 13:00 |
Leuk mesje hoor Terechte pats. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2017 13:00:39 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 14 oktober 2017 @ 13:16 |
Ik moest altijd erg lachen als ik in München en Düsseldorf hele busladingen japanse toeristen bij een messenwinkel zag staan en met tassen vol solide Duits staal naar buiten kwamen, in Japan klaarblijkelijk gillend duur. | |
THEFXR | zaterdag 14 oktober 2017 @ 16:47 |
bij de Lidl 19 oktober, een hele mooie goede volledig RVS pannenset te koop, met dikke bodems. | |
Spanky78 | zaterdag 14 oktober 2017 @ 16:53 |
En daar is het ook niet echt heel goedkoop. Maar goede spullen. Mijn Japanse messen echter... Zijn echt wel beter! | |
SiGNe | zaterdag 14 oktober 2017 @ 18:16 |
Ik wacht wel op een aanbieding van Sola, die zitten in m'n woonplaats en hebben regelmatig sales. Alleen nog een hapjespan met dikke bodem en m'n collectie is wel redelijk compleet. (oude hapjespan is wel op nu, tefal zonder teflon) | |
THEFXR | woensdag 18 oktober 2017 @ 15:17 |
| |
Pietverdriet | woensdag 18 oktober 2017 @ 18:00 |
Voor 80 euro met stalen deksels kan je denk ik je daar absoluut geen buil aan vallen. | |
RobinOok | zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:35 |
In de categorie altijd-al-willen-hebben-en-ik-had-er-jaren-eerder-een-moeten-kopen! | |
Spanky78 | zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:37 |
Ik vind dat soort dingen ook handig. Maar waar zet ik die neer... De keuken is al.volledig gevuld met spullen... En ik heb meer dan 5 meter blad met lades en 3 meter bovenkasten... | |
RobinOok | zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:37 |
Ja, hij moet noet wel een betere plek krijgen. Nu staat ie boven op de aluschalen. | |
derLudolf | zaterdag 28 oktober 2017 @ 10:39 |
Waarvoor is dat ding? Brood ontdooien? | |
RobinOok | zaterdag 28 oktober 2017 @ 11:07 |
Een toasthouder. Voor als je niet van condensnatte toast houdt. | |
THEFXR | zaterdag 28 oktober 2017 @ 11:33 |
dus als de toast op een bord doet, dan condenseert ie aan een kant? | |
RobinOok | zaterdag 28 oktober 2017 @ 11:55 |
Ja, ik haat dat. Maakte altijd een uitwasemtoasttentconstructie, maar die valt vaak om. Zoiets : | |
Spanky78 | zaterdag 28 oktober 2017 @ 12:07 |
Yip. Ik kreeg in Engeland ooit zo'n mooi rekje bij mijn ontbijt. Werkt uitstekend. |