abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 13 juli 2017 @ 09:01:54 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172381313
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 07:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

^O^

Hoe ga je het water in je pan houden? Anders meer je te hoge brix... Of wil je een praktische tabel... Zoveel minuten koken met zoveel zuur geeft zoveel brix?

Wegen en water bijvullen dat verdampt.
Voor het koken 2665 gram (ik noem maar wat)
30 minuten koken, af laten koelen, wegen, water aanvullen tot 2665 gram
Brix meten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172397646
quote:
1s.gif Op donderdag 13 juli 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wegen en water bijvullen dat verdampt.
Voor het koken 2665 gram (ik noem maar wat)
30 minuten koken, af laten koelen, wegen, water aanvullen tot 2665 gram
Brix meten
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.

Hier, dit helpt denk ik ook wel :

http://www.raeco.com/training/refractive-index-values.htm

http://www.nda.agric.za/d(...)nversion%20Table.pdf

https://www.colby.edu/chemistry/PChem/lab/InversionSucrose.pdf <-- zet in excel en je hebt een inversie-voorspeller. Dan kun je dus zelf je sucrose- invertratio bedenken.
Whatever...
  donderdag 13 juli 2017 @ 20:41:06 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172397701
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.

Hier, dit helpt denk ik ook wel :

http://www.raeco.com/training/refractive-index-values.htm

http://www.nda.agric.za/d(...)nversion%20Table.pdf

https://www.colby.edu/chemistry/PChem/lab/InversionSucrose.pdf <-- zet in excel en je hebt een inversie-voorspeller. Dan kun je dus zelf je sucrose- invertratio bedenken.
Tof
Dank je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172400038
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juli 2017 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tof
Dank je
Bereken je ook je vriespuntsverlaging voor je ijs? Zeker bij sorbet is dat wel een ding. Net als LBG dat ze dan gebruiken om de boel minder koud te laten smaken (terwijl de temp gewoon dezelfde is).
Whatever...
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:22:46 #180
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_172826031
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.

De Buyer Mineral B 28 cm



Hij bakt fantastisch!
Siesta & Fiesta!
pi_172826976
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.

De Buyer Mineral B 28 cm

[ afbeelding ]

Hij bakt fantastisch!
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.
Tnx ^O^
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 12:03:36 #182
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_172827054
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 12:00 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.
Tnx ^O^
:@
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 13:11:20 #183
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_172828496
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.

De Buyer Mineral B 28 cm

[ afbeelding ]

Hij bakt fantastisch!
Geen problemen met aanbranden?
Heb deze ook, vele malen ingebrand maar alles blijft aanbakken :@

Hoe heb jij het gedaan?
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 13:29:39 #184
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_172828892
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 13:11 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Geen problemen met aanbranden?
Heb deze ook, vele malen ingebrand maar alles blijft aanbakken :@

Hoe heb jij het gedaan?
Nee, hij is prima ingebrand, en hij wordt alleen maar beter. Ik heb het zo gedaan.
Laagje olie in een warme pan met keukenpapier uitwrijven en dan verhitten tot het gaat roken. Je moet geen druppels hebben, want dat worden dikke plakkerige punten. Vuur uit en af laten koelen en dan opnieuw. Ik heb dat 4 of 5 keer gedaan en daarna gewoon gebruiken. Na gebruik deglaceren, afspoelen onder de hete kraan en evt. met een zachte spons erdoor, terug op vuur droogstoken en dan een laagje olie.
Siesta & Fiesta!
pi_172836528
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.

Twijfels...
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 19:24:17 #186
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_172836553
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.

Twijfels...
Jouw username :'( :'( :'( :'( :'(
Horror!!! Nachtmerriemateriaal!!!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_172837064
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.

Twijfels...
Kopen.
pi_172837373
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:48 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kopen.
Is dat een beetje een goed apparaat?
Whatever...
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 20:35:09 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172838046
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Is dat een beetje een goed apparaat?
Ja.
pi_172838152
Anova Nano komt binnenkort ook op de markt, ook voor ca. 100E
pi_172838424
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:24 schreef Molo het volgende:

[..]

Jouw username :'( :'( :'( :'( :'(
Horror!!! Nachtmerriemateriaal!!!
Haha, heb ik een trauma opgerakeld? :-P
pi_172838453
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:48 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kopen.
Twijfels weg.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:40 schreef Martijn1P het volgende:
Anova Nano komt binnenkort ook op de markt, ook voor ca. 100E
Twijfels terug.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 21:20:13 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172839211
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:51 schreef Bonzi_Buddy het volgende:

[..]

Twijfels weg.

[..]

Twijfels terug.
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.
pi_172839226
En die nano heeft minder vermogen..
pi_172840372
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 21:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 22:02:22 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172840575
Laag vermogen is natuurlijk kut als je wat meer wilt garen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 22:42:24 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_172841755
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 21:55 schreef Bonzi_Buddy het volgende:

[..]

Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.
Ik vind het juist zo fijn/knap dat de huidige versie echt maximaal 1 graad afwijkt. Dat maakt bij eitjes bijvoorbeeld echt een enorm het verschil. De huidige raadt iedereen aan, bij die nano moet je nog maar afwachten of dan ook iedereen zo tevreden is. En wat maakt de grote van die bak nou uit?
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 22:52:09 #198
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_172841995

Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_172845176
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Laag vermogen is natuurlijk kut als je wat meer wilt garen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 22:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hoe kleiner, hoe groter de variatie.
Ik vind het juist zo fijn/knap dat de huidige versie echt maximaal 1 graad afwijkt. Dat maakt bij eitjes bijvoorbeeld echt een enorm het verschil. De huidige raadt iedereen aan, bij die nano moet je nog maar afwachten of dan ook iedereen zo tevreden is. En wat maakt de grote van die bak nou uit?
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 22:52 schreef ASSpirine het volgende:

Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Gekocht!

Ook maar gelijk de WiFi versie, ik heb hier wel gelezen dat sommigen dat overbodig vinden, maar kon het niet laten :-P
pi_172852208
t is niet meer echt een keukenspeeltje: ik ben sinds afgelopen weekend in het bezit van een Black Bastard!

Wat een ding, wat een lekkers kan je ermee maken :)
Vanavond gaat ie weer aan voor pizza.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')