Ik denk hetzelfde als andere niet vriezende apparaten. Dat ding in de vriezer zetten en daarna je mengsel er in draaien.quote:Op dinsdag 25 april 2017 20:16 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe werkt dit precies dan?
Want dit kan niet vriezen lijkt me?
Nou heel veel dingen zoals bijvoorbeeld water koken.quote:
Thanks!quote:Op dinsdag 25 april 2017 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
CUL / IJsrecepten deeltje 2
Ding zet je 12 uur in de vriezer (bij ons staat ie er standaard in) Vervolgens werkt ie zelf als n vriezer. Al draaiende de ingrediënten erin doen en dan krijg je heerlijk ijs (schijnt )quote:Op dinsdag 25 april 2017 20:16 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe werkt dit precies dan?
Want dit kan niet vriezen lijkt me?
Bij deze dus, via Google vond ik een vol deel 3 en kon ik niet doorklikkenquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Was deze niet gereekst? Zie hem niet in mijn AT
Jij hebt lekker uitgepakt Rorsachquote:
En, heb je al ijs gemaakt?quote:Op dinsdag 25 april 2017 17:48 schreef Funkel het volgende:
[ afbeelding ]
Kitchenaid ijsmaker! Iemand receptideeën?
Zeker! 2 weken geleden:quote:
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest?quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Amazon.dequote:Op woensdag 12 juli 2017 10:46 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest?
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie.quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.
Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken
Yep, die gebruiken we ook Afhankelijk van geldende regels.quote:Op woensdag 12 juli 2017 22:00 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof.
In de zomer meermaals per week, maar het is ook een streven naar perfectionisme. Ik rekende altijd, nu kan ik eenvoudig een druppel nemen en kijken.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.
Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie.
Voor thuisgebruik beste keuze. De digitale types zijn te duur voor onregelmatig gebruik.
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af.quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop.
Morgen weer eens sorbet maken.
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben.quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af.
Je zult bij sorbetijsmix iets lager meten dan je berekent. : )
quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |