De temperatuur van het water in die bak van de Lidl week in de test van meneer Wateetons zo'n 7 graden af van wat het display zei. Dat vin'k wel erg veel afwijking. Maar goed, mijn weckketel schommelt ook (volgens mij zo'n 5 graden) in temperatuur, dus daar valt wel mee te leven. Maar in ieder geval ga ik mijn ketel daar niet mee vervangen. Die Anova daarentegen...quote:Op vrijdag 30 december 2016 01:06 schreef golfer het volgende:
Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn sous-vide watergaarbak van de Lidl.
Werkt perfect.
ook gelezen en het ruimte ding is ook wat waard!quote:Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....
Decisions, decisions...
ja wel een horeaca ding in de schuurstaan voor dat soort dingen, maar altijd gedoe, zeker met die kou... dus handzaam en in de keuken klinkt tof! als het echt wat is....!quote:Op vrijdag 30 december 2016 14:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga denk ik nu proberen wat dingen 48 uur te garen...
In die weckketel deed ik voornamelijk rood vlees. Da's redelijk simpel.
tof!!! Maar vaak kan ik niet zo veel met die vorm, alhoewel net ook een rechter mes qua snijvlak gebruikt omdat andere vies en het me niet tegenviel (gewoon wat pepers groente knof en wat ui etc) even wennen hoe je snijd en haktquote:Op vrijdag 30 december 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Maar euh, iets anders, nadat ik 2 jaar geleden al een "tegoedbon voor een Japans mes" kreeg van mijn lief hebben we er laatst eindelijk eentje uitgezocht. Je zou denken "tijd zat gehad voor gedegen onderzoek naar de verschillende mogelijkheden", maar nee. We liepen in Maastricht langs een kookwinkel en dachten "okay, nu moet het maar". Paar messen in mijn hand gehad en deze is het geworden:
[ afbeelding ]
Nu 3 weken mee "gewerkt" en na een aanvankelijke twijfel ben ik er toch wel blij mee. Het ding licht lekker in mijn hand, hij is iets korter dan mijn huidige koksmes en dat is eigenlijk wel fijn. Het is precies een fijn formaat.
De copypaste van de specificaties voor wie wel belang hecht aan gedegen onderzoek. (ahum):
De Tojiro Powdered High Speed Steel santoku heeft een drielaags poederstalen lemmet van 17 cm. Inclusief het zwarte vastgeklonken heft is het mes in totaal 29,5 cm lang.
Santoku vertaalt zich uit het Japans naar drie deugden, doelend op vlees, vis en groenten. Het is daarmee een uitstekende alleskunner in de keuken.
Kenmerken:
Lengte: 17 cm.
Totale lengte: 29,5 cm.
Gewicht: 185 gr.
Materiaal: houtcomposiet.
Materiaal: poederstaal.
Kleur: zwart.
Linkshandig.
Rechtshandig.
Handafwas.
Snedevorm: glad.
Artikelnummer: F-517.
Tojiro Powdered High Speed Steel
Het mes uit de Tojiro Powdered High Speed steel bestaat uit drie lagen staal: een kern van extreem hard poederstaal omgeven door een chroomstaallegering die het lemmet tegen corrosie beschermt.
Het heft is gemaakt van 'eco-wood' een composiet van houtvezels en silicone. Dit millieuvriendelijke materiaal is duurzaam en bestand tegen stoten of breken. De heft delen zijn met drie klinknagels aan de doorlopende angel bevestigt.
Het mes wordt in tegenstelling tot veel andere messen niet uit een stuk staal gesmeed, maar vervaardigd uit poederstaal. Zeer fijne metaaldeeltjes worden in een mal gespoten en gesinterd, verhit, tot deze samensmelten. Het resultaat is een zeer nauwkeurig gevormd en extreem hard mes.
Reinig het Tojiro Powdered High Speed steel mes met warm water en afwasmiddel.
Ik ben afgestapt van de gevacumeerde zakken, ik gebruik alleen nog dubbele ziplock zakken. Die hebben 2 ritsen. Werkt prima. Als er dan toch nog lucht is vrijgekomen uit het vlees (dat gebeurt soms) dan kun je de zak gewoon even open maken, lucht eruit drukken en weer dichtdoen. En je kunt eventueel je vlees tussentijds temperaturen: zak open, thermometer erin, meten, zak weer dicht, teug. Als ik een professionele vacumeermachine had zou ik die wel gebruiken, maar de huis-, tuin- en keukenmachines, nah, die bieden geen voordeel tov een ziplockzak waar je de lucht uitdrukt.quote:Op vrijdag 30 december 2016 15:29 schreef Sorella het volgende:
Heb je ook een vacuüm machine nodig of voldoen ziplock zakken ook ?
precies merkte dat dat met een vrij recht snijvlak makkelijker ging dan ik dacht...funnyquote:Op vrijdag 30 december 2016 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Ik merkte dat ik toch vaker "guillotine-achtige hakbewegingen maak" (dat de punt los komt, zeg maar), dan dat ik op zijn Europees snij. Dat doe ik alleen bij kleine/lage dingen als lente-uitjes of koriander of zo. Maar een gewone ui? Alleen het laatste kontje misschien.
Op zijn Europees snijden kan trouwens nog steeds met een santoku. Dus eigenlijk past die mes van nature beter bij me. :-)
Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw)quote:Op zondag 8 januari 2017 13:55 schreef Trusten het volgende:
Philips pastamachine, na 1x gebruik al helemaal fan maar ben benieuwd of hij ook langere tijd gebruikt zal worden
Ja in Amerika heb je er meer versies van geloof ik. Ik vond ze wel vrij prijzig maar met leuke korting (ING rentepunten) kunnen kopen. Het werkt echt super makkelijk . Maar ja een wafelijzer werkt ook heel makkelijker en die staat ook de verstoffen haha...quote:Op zondag 8 januari 2017 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw)
Waar heb je deze besteld?quote:Op zondag 25 december 2016 00:05 schreef MonkNL het volgende:
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht..
[ afbeelding ]
SOLIS Pro 569 EasyVac Vacumeermachine. Buiten het hele sous vide garen toch wel een heel handig apparaat.. Was in de aanbieding met 50 gratis zakken.
[ afbeelding ]
Bij Anova Culinary zelf. Zij hebben hun magazijn in Nederland, dus als je daar besteld en hij is op voorraad dan is hij binnen 1 a 2 dagen binnen. Tot nu toe bevalt hij heel erg goed. Ik heb hem nu 4 keer gebruikt. De laatste keer een mooi stuk Bavette sous vide gegaard en dat was echt lekker. Doe je echt geen miskoop aan. De BT versie is de goedkoopste versie van de precision cooker overigens.quote:Op maandag 9 januari 2017 09:01 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Waar heb je deze besteld?
Vraag me af of de BT echt toegevoegde waarde heeft, ben benieuwd naar je ervaringen ermee.
Heb ook een vacumeer apparaat besteld op ibood, was in de aanbieding.
De Anova ben ik ook aan het overwegen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |