Je eigen Doner Kebab maken..quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:47 schreef MonkNL het volgende:
[ afbeelding ]
Zag hem staan in Frankrijk afgelopen vakantie.. Aanbieding op de al lopende aanbieding en voor die paar tientjes kon ik hem net laten staan.. Eerste kippetje is al gegrild..
Waar is die in de aanbieding ?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
https://eu.anovaculinary.com Bij hun zelf.. Ze verzenden oa vanuit Nederland.quote:
nee je moet vlees nog even kort bakken of grillenquote:Op zaterdag 5 augustus 2017 21:24 schreef chufi het volgende:
Bruint ie dan ook aan de buitenkant in dat water?
Kijk das toch wel belangrijke kook infoquote:Op zaterdag 5 augustus 2017 21:33 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
nee je moet vlees nog even kort bakken of grillen
Tof ding, ik wil er ook een.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:47 schreef MonkNL het volgende:
[ afbeelding ]
Zag hem staan in Frankrijk afgelopen vakantie.. Aanbieding op de al lopende aanbieding en voor die paar tientjes kon ik hem net laten staan.. Eerste kippetje is al gegrild..
Doen!quote:
Daar heb ik gewoon een oven met grillfunctie voor.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 10:49 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Doen, ding werkt perfect!
[ afbeelding ]
ik ook! Alleen dan zonder draaispit, en iets minder mobiel zodat ik hem niet mee kan nemen naar vrienden of familie..quote:Op donderdag 10 augustus 2017 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar heb ik gewoon een oven met grillfunctie voor.
Ik zocht mijn oven speciaal uit op een spit. Blijkt het niet te draaienquote:Op donderdag 10 augustus 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:
Oh, mijne heeft wel een draaispit.
waar haal je dan mini rollen voor kebab of gyros?quote:Op donderdag 10 augustus 2017 10:49 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Doen, ding werkt perfect!
[ afbeelding ]
Mijne begint te draaien als je de knop op grillen zet. Je hoort hem dan ook meteen brommen.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 15:45 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik zocht mijn oven speciaal uit op een spit. Blijkt het niet te draaien
Misschien moet ik de gebruiksaanwijzing dan toch eens bekijken.
Ziet er goed uit ik heb zo'n vierkantje van microplane, die is ook handig.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 09:55 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de Microplane blokrasp gekregen. Ik had er eentje van de IKEA die helemaal bot en indeukt was. Zo'n bakje met een rasp erboven en een mandoline waar je ook op kunt raspen, maar ik vond het allemaal niets. Wel fan van m'n Microplane handrasp, dus nu ga ik deze maar eens proberen. Tot nu toe erg blij mee!
[ afbeelding ]
Zeker leuk youtube kanaal. Heb nu alle afleveringen gezienquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:52 schreef ASSpirine het volgende:
Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Hij draait! Op de grillstand. Niet op de kipstandquote:Op donderdag 10 augustus 2017 17:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mijne begint te draaien als je de knop op grillen zet. Je hoort hem dan ook meteen brommen.
Wist eerst ook niet wat dat was. Totdat het kwartje een keer viel.
Jouw oven heeft een kipstand?quote:Op maandag 11 september 2017 12:28 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Hij draait! Op de grillstand. Niet op de kipstand
Ja, dan snap ik de verwarring.quote:Op maandag 11 september 2017 12:45 schreef Vanyel het volgende:
Ja zo'n voorgeprogrammeerde vleesstand voor een bepaald gewicht kip.
Heerlijk! Mijn Anova staat ook bijna niet stil (figuurlijk). Buikspek en short ribs zijn ook aanraders!quote:Op zaterdag 5 augustus 2017 20:54 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
M'n Anova kwam eergisteren binnen, en gisteren ossenhaas gehaald bij de slager en bereid mbv de Anova!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was overheerlijk!
Wait wut?quote:Op donderdag 10 augustus 2017 23:46 schreef Lienekien het volgende:
Een avocadostamper gekocht in Engeland. Simpel dingetje, doet precies wat ie moet doen! In een mum van tijd.
[ afbeelding ]
Ben er ook erg blij mee, laatst riblappen 18 uur erin gehad en kort aangebraden. Was erg lekker, hoewel ik ze de volgende keer nog langer er in zal doen. Mocht nog wel iets malser.quote:Op maandag 11 september 2017 19:32 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heerlijk! Mijn Anova staat ook bijna niet stil (figuurlijk). Buikspek en short ribs zijn ook aanraders!
Als je van koken en eten houdt, krijg je hier onmogelijk spijt van;). Als je nog inspiratie of dergelijke nodig hebt, hoor ik het graag. De community van Anova en Joule is al erg groot, daar is ook gigantisch veel te vinden.quote:Op woensdag 20 september 2017 08:20 schreef ASSpirine het volgende:
Heb net mijn anova besteld, de Wi-Fi variant voor "slechts" ¤130 op hun officiële website.
https://eu.anovaculinary.com/
Had deze enkele dagen in mijn shopping cart staan (was nog niet zeker) en na enkele reminders dat mijn shopping cart nog niet was afgerekend hebben ze een kortingscode opgestuurd via mail, voor ¤9,00. Mooi meegenomen, en uiteindelijk toch maar besloten om er voor te gaan.
Kortingscode:
ANOVA9-6jv78pwr
Een goedkope van Princess. Nat vacumeren gaat matig, maar mijn ervaring is dat een goede seal belangrijke is dan een goed vacuum.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:05 schreef DeProf het volgende:
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova?
Ik gebruik de mijne nooit meer. Te vaak gehad dat de lasnaad opeens losliet. Hoppa, soep.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:05 schreef DeProf het volgende:
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova?
Ik gebruik zelf een foodsaver, topapparaat! Doe bij lange sessies wel dubbel sealen,heb echter bij enkel en dubbel nooit problemen gehad. Foodsavers zijn wat prijzig maar ik kocht hem voor een paar tientjes op marktplaats van iemand die dacht dat ie kapot was, maar simpelweg de verkeerde zakken gebruikte.😁 Heb as we speak een runderwang en een procureur in de sous vide liggen😀quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik gebruik de mijne nooit meer. Te vaak gehad dat de lasnaad opeens losliet. Hoppa, soep.
Nu altijd dubbele ziploczakjes. Werkt beter, omdat als er toch nog lucht vrijkomt, dan doe je zakje ebpven een stukje open, laat lucht vrij en gaay weer verder.
Heb er ooit eentje gekocht bij de Aldi voor 45 euro, doet het prima, nooit losse nadenquote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:05 schreef DeProf het volgende:
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova?
Die heb ik ook. Tweedehands gekocht en doet het al jaren prima.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 06:49 schreef Queenshore het volgende:
Ik gebruik zelf een foodsaver, topapparaat!
Heel verstandig!quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 12:46 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heb deze discussie al ooit op FOK gezien, zal je nu maar meteen gelijk geven.😆
Zien er prachtig uit, maar verder geen fan van houten handvatten, moet je zo voorzichtig mee zijn.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:06 schreef golfer het volgende:
Bij kookwinkel van nichtje geweest en alvast een verjaardagscadeau gekregen: Laguiole rozenhouten steakmessen.
[ afbeelding ]
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Zien er prachtig uit, maar verder geen fan van houten handvatten, moet je zo voorzichtig mee zijn.
In restaurants vind ik het ronduit smerig, want er komt altijd ruimte tussen het staal en het hout na een tijdje, waar allerei schmorgel zich nest
Oh, mooi zijn ze zekerquote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi.
Gewoon goed met de hand afwassen.
Ikke wel!quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi.
Wauw prachtig zegquote:Op zondag 8 oktober 2017 02:58 schreef SiGNe het volgende:
M'n 'nieuwe' aanwinst:
[ afbeelding ]
Van m'n nicht overgenomen.. dat kookt wel even anders dan el cheapo gasplaat van de Gamma
Ik ga echt opnieuw moeten leren koken en bakken [ afbeelding ]
Ik vind hout toch mooier, ookal is het dan wat meer werk ze schoon te houden zou ik die ook kiezen.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:06 schreef golfer het volgende:
Bij kookwinkel van nichtje geweest en alvast een verjaardagscadeau gekregen: Laguiole rozenhouten steakmessen.
[ afbeelding ]
Dank je, 't wordt echt weer opnieuw leren koken met die andere temperaturen en instellingen..quote:Op zondag 8 oktober 2017 09:01 schreef Sorella het volgende:
Veel plezier met het leren koken en bakken Signe.
Dank je, ik ben er zelf ook erg blij mee.quote:
Ik kook nu een jaar of 17 op een Smeg en dat bevalt uitstekend. Hier ga je hopenlijk veel plezier aan beleven.quote:Op zondag 8 oktober 2017 02:58 schreef SiGNe het volgende:
M'n 'nieuwe' aanwinst:
[ afbeelding ]
Van m'n nicht overgenomen.. dat kookt wel even anders dan el cheapo gasplaat van de Gamma
Ik ga echt opnieuw moeten leren koken en bakken [ afbeelding ]
Dat heb ik nu alquote:Op zondag 8 oktober 2017 21:33 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Ik kook nu een jaar of 17 op een Smeg en dat bevalt uitstekend. Hier ga je hopenlijk veel plezier aan beleven.
Twijfel hier ook al een tijdje over. Zat te kijken naar die breville fast slow pro, wel een stuk duurder. Ben erg benieuwd of deze bevalt!quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 09:44 schreef MonkNL het volgende:
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit..
[ afbeelding ]
mooi man, zou graag willen weten of hij bevalt.quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 09:44 schreef MonkNL het volgende:
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit..
[ afbeelding ]
Als ik ooit een grotere keuken heb komt er een Kenwood.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 20:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Deze mezelf kado gedaan
Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes
Is deze van vakantieveilingen toevallig?😉quote:Op woensdag 11 oktober 2017 20:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Deze mezelf kado gedaan
Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes
Ik hou heeeeel erg veel van mijn kenwood.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 20:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Deze mezelf kado gedaan
Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes
Heel benieuwd hoe die is!quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 09:44 schreef MonkNL het volgende:
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit..
[ afbeelding ]
Ik vind BK Flow pannen erg prettig. Geen glazen deksel, dus overleeft mijn klunzigheid, deksel blijft op de pan voor afgieten zonder je handen te branden of pannenlappen nat te maken, en lekker dikke bodem zodat dingen niet gauw aanbranden. Handgrepen zijn ook van metaal, maar ze worden niet gauw heet (alleen als je de pit ernaast aan hebt en de handgreep daar direct boven houdt) - voordeel is dat ze een stuk steviger zijn dan plastic grepen.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 14:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Mijn eerste koophuis gekocht en gelijk maar fatsoenlijk bestek en borden gekocht.
WMF Corvo:
[ afbeelding ]
villeroy & boch twist white:
[ afbeelding ]
En voor nu een setje Tefal Duetto
[ afbeelding ]
Geen idee of de pannenset echt heel goed is. Dus ik hou mij aanbevolen voor betere suggesties.
Bedankt voor de tip. Ik zat zelf ook naar dit te kijken.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 15:13 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind BK Flow pannen erg prettig. Geen glazen deksel, dus overleeft mijn klunzigheid, deksel blijft op de pan voor afgieten zonder je handen te branden of pannenlappen nat te maken, en lekker dikke bodem zodat dingen niet gauw aanbranden. Handgrepen zijn ook van metaal, maar ze worden niet gauw heet (alleen als je de pit ernaast aan hebt en de handgreep daar direct boven houdt) - voordeel is dat ze een stuk steviger zijn dan plastic grepen.
Smaak verschilt... die vind ik echt heel lelijkquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 15:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Ik zat zelf ook naar dit te kijken.
https://www.bol.com/nl/p/(...)ur/9200000031575454/
ik heb weleens gehoord dat ze niet in de oven kunnen vanwege de plastic handvattenquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 14:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Mijn eerste koophuis gekocht en gelijk maar fatsoenlijk bestek en borden gekocht.
WMF Corvo:
[ afbeelding ]
villeroy & boch twist white:
[ afbeelding ]
En voor nu een setje Tefal Duetto
[ afbeelding ]
Geen idee of de pannenset echt heel goed is. Dus ik hou mij aanbevolen voor betere suggesties.
ben het hier mee eens, heb net zelf even gekeken, die van mijn zijn van het merk Nametaquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee,
Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos.
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 16:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik heb weleens gehoord dat ze niet in de oven kunnen vanwege de plastic handvatten
meer zoiets
https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse
Bedoel je dan een sligro of een hanos?quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee,
Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos.
Bij mij beslaat de deksel dan, en dan zie ik nog niksquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:14 schreef Mip1988 het volgende:
Ik vind glas juist ideaal, altijd zicht op wat er in de pan gebeurt. Ik zou niet meer anders willen
quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:49 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
Hier moet ik toch echt even mee patsen...
Hanos eigenlijk, sligro ook, maar bij de sligro willen ze ook nog wel eens blokkerachtige meuk verkopenquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Bedoel je dan een sligro of een hanos?
Ja Briljante site zo af en toe.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 21:41 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Is deze van vakantieveilingen toevallig?😉
Ik ook. Toen ik laatst bij die vriendin was heb ik Kennie nog even een knuffel gegeven.quote:Op donderdag 12 oktober 2017 05:52 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik hou heeeeel erg veel van mijn kenwood.
Nice!quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:49 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
Hier moet ik toch echt even mee patsen...
Leuk mesje hoorquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:49 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
Hier moet ik toch echt even mee patsen...
bij de Lidl 19 oktober, een hele mooie goede volledig RVS pannenset te koop, met dikke bodems.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb.
Idee is trouwens om bij deze set 1 echt goede pan voor dagelijks gebruik te kopen.
En daar is het ook niet echt heel goedkoop. Maar goede spullen. Mijn Japanse messen echter... Zijn echt wel beter!quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 13:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moest altijd erg lachen als ik in München en Düsseldorf hele busladingen japanse toeristen bij een messenwinkel zag staan en met tassen vol solide Duits staal naar buiten kwamen, in Japan klaarblijkelijk gillend duur.
Ik wacht wel op een aanbieding van Sola, die zitten in m'n woonplaats en hebben regelmatig sales.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee,
Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos.
quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb.
Idee is trouwens om bij deze set 1 echt goede pan voor dagelijks gebruik te kopen.
Voor 80 euro met stalen deksels kan je denk ik je daar absoluut geen buil aan vallen.quote:
Ik vind dat soort dingen ook handig. Maar waar zet ik die neer... De keuken is al.volledig gevuld met spullen...quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:35 schreef RobinOok het volgende:
In de categorie altijd-al-willen-hebben-en-ik-had-er-jaren-eerder-een-moeten-kopen!
[ afbeelding ]
dus als de toast op een bord doet, dan condenseert ie aan een kant?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 11:07 schreef RobinOok het volgende:
Een toasthouder. Voor als je niet van condensnatte toast houdt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |