geen idee ik heb gewoon op open nieuw deel geklikt...quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Was deze niet gereekst? Zie hem niet in mijn AT
Ik haatte staafmixers, ik had een hele oude. Toen kocht ik er eentje van de Lidl en nu ben ik fan. Currypasta's met de staafmixer en meer. Afijn, gewoon Lidl dus.quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Wil een staafmixer kopen, mijn braun is gesneuveld
Wortels met currypasta opzetten en dan pureren! Lekker!quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 20:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik haatte staafmixers, ik had een hele oude. Toen kocht ik er eentje van de Lidl en nu ben ik fan. Currypasta's met de staafmixer en meer. Afijn, gewoon Lidl dus.
Waar gebruik je die vacuümpomp voor?quote:Op zondag 9 oktober 2016 11:09 schreef FANN het volgende:
Kan dit hier ook in dit topic?
[ afbeelding ]
Ik heb een hele stapel van alles wat, en een extra pompje voor jeweetmaarnooit
Werkt als een tiet
Kolven.quote:
Een klein beetje onderdruk maken in de bakjes.quote:
Je kan evt volle kaarten omruilen voor volle kaarten van de nieuwe actie :p. Zijn idd opquote:Op zondag 9 oktober 2016 17:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
die AH actie heeft volgens mij idd goed gelopen
Je trekt het niet vacuum, je maakt een beetje onderdruk. Als je het vacuum zou trekken zou het bakje platgedrukt worden door de luchtdruk. Luchtdruk in ongeveer een kilo per vierkante cm, op een deksel van tien bij tien is dat dus een slordige 100 kilo. Stel je bakje is tien bij tien breed en lang, en 5 cm hoog, een klein bakje. Trek je dit vacuum drukt er van buiten een slordige 400 kilo op. Plop zegt je plastic bakje.quote:Op zondag 9 oktober 2016 18:14 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
Om de boel vacuum te pompen natuurlijk
frisch und knackig
Ga je de boel weer verpesten voor me?quote:Op zondag 9 oktober 2016 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je trekt het niet vacuum, je maakt een beetje onderdruk. Als je het vacuum zou trekken zou het bakje platgedrukt worden door de luchtdruk. Luchtdruk in ongeveer een kilo per vierkante cm, op een deksel van tien bij tien is dat dus een slordige 100 kilo. Stel je bakje is tien bij tien breed en lang, en 5 cm hoog, een klein bakje. Trek je dit vacuum drukt er van buiten een slordige 400 kilo op. Plop zegt je plastic bakje.
Dat gedoe met dat pompje je slimme marketing, meer niet.
Mensen worden ook echt beter van homeopathie, heus. Echt waar!quote:Op zondag 9 oktober 2016 18:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Ga je de boel weer verpesten voor me?
Maar dingen blijven wel langers vers. écht waar Piet dus zal wel ''iets'' doen dan denk ik
quote:Op zondag 9 oktober 2016 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mensen worden ook echt beter van homeopathie, heus. Echt waar!
Lunch bedoel ik, mijn toetsenbord is niet meer helemaal 100% af en toe slaat ie een letter overquote:Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Luchtrommel, net zoiets lichtvervuiling?
wél weer leuk gevonden trouwens, ik heb hem nu pas doorquote:Op zondag 9 oktober 2016 19:09 schreef RobinOok het volgende:
Luchtrommel, net zoiets lichtvervuiling?
Die worden bij mij sowieso nooit 'slof'quote:Op zondag 9 oktober 2016 18:34 schreef FANN het volgende:
Ik gebruik ze voor álles trouwens...
[ afbeelding ]
Als ik genoeg heb pomp ik de boel weer dicht
Dus je kookt een ei, pelt hem direct, en drukt hem in een vorm, waarna het ei in die vorm blijft? Of begrijp ik het verkeerd?quote:Op woensdag 12 oktober 2016 19:29 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb iets leuks gekocht! Ik heb twee vormpjes gekocht in de vorm van een schelp en een hart. Je kookt een hard en je doet het meteen in de vorm. Je laat het afkoelen, klaar!
quote:Op woensdag 12 oktober 2016 19:29 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb iets leuks gekocht! Ik heb twee vormpjes gekocht in de vorm van een schelp en een hart. Je kookt een hard en je doet het meteen in de vorm. Je laat het afkoelen, klaar!
voor een romantisch ontbijtje op bed?quote:
er is een facebookgroep, youtube en twitter staan receptenquote:Op zondag 16 oktober 2016 20:49 schreef pmponer het volgende:
Een slowcooker gekregen bij mijn nieuwe pannenset.
Nu nog zoeken naar goede recepten.
https://www.bk.nl/koken/q-linair-master-glas.html
de pannen
Afgelopen zomer met zo'n setje van Dynamix gewerkt. Mooi spulquote:Op zondag 16 oktober 2016 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
ESGE/BAMIX staafmixer besteld
[ afbeelding ]
Die heb ik een paar jaar terug bij de Action gekocht en nog steeds nooit gebruikt. Terwijl ik het idee heel tof vind.quote:Op woensdag 12 oktober 2016 19:29 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb iets leuks gekocht! Ik heb twee vormpjes gekocht in de vorm van een schelp en een hart. Je kookt een hard en je doet het meteen in de vorm. Je laat het afkoelen, klaar!
En er is ook een topic hier met sc recepten.quote:Op zondag 16 oktober 2016 20:49 schreef pmponer het volgende:
Een slowcooker gekregen bij mijn nieuwe pannenset.
Nu nog zoeken naar goede recepten.
https://www.bk.nl/koken/q-linair-master-glas.html
de pannen
ga je al die hulp dingen ook gebruiken denk je, allerlei raspen zag ik op de foto die je plaatste laatstquote:Op woensdag 19 oktober 2016 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
De Bamix is binnen, wat een heerlijk ding, fluisterstil.
Ja, noten en bv kaneel tot poeder malen, raspen van kleinere hoeveelheden.quote:Op woensdag 19 oktober 2016 16:18 schreef computergirl het volgende:
[..]
ga je al die hulp dingen ook gebruiken denk je, allerlei raspen zag ik op de foto die je plaatste laatst
ooh, jaloersquote:Op dinsdag 15 november 2016 17:51 schreef Mercure het volgende:
Na mijn koksmes... nu ook het officemes in bezit. Wat een gruwelijke, fijne en scherpe messen!
[ afbeelding ]
Is het heel raar dat ik nu ook het kleinere koksmes wil hebben???
Kost dat nou veel? Ik heb er ooit eentje bij een aardige kookwinkel (weet niet meer welke) op de kop getikt voor ergens tussen de 5 en 10 euro. Ook ongenadig scherp. Zo scherp dat ik er het stukje van de buitenkant van mijn duim tot aan mijn nagel zonder pijn (maar wel met bloed , zo'n 3 mm denk ik) heb ingesneden.quote:Op dinsdag 15 november 2016 17:51 schreef Mercure het volgende:
Na mijn koksmes... nu ook het officemes in bezit. Wat een gruwelijke, fijne en scherpe messen!
[ afbeelding ]
Is het heel raar dat ik nu ook het kleinere koksmes wil hebben???
Ben toe aan een nieuwe staafmixer en eventuele toebehoren.quote:Op zondag 16 oktober 2016 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
ESGE/BAMIX staafmixer besteld
[ afbeelding ]
www.amazon.dequote:Op dinsdag 15 november 2016 22:36 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Ben toe aan een nieuwe staafmixer en eventuele toebehoren.
Kruiden mixen zou wel fijn zijn, hoef ik niet persé en koffiemaler te halen om zelf kruiden te verpulveren.
Wat heeft die gekost en waar heb je het gehaald?
Zou eventueel ook een staafmixer willen met rubberen voetjes zeg maar, zodat deze mijn pannenbodem niet beschadigd en meer grip heeft.
Zal eens bekijken.quote:Op dinsdag 15 november 2016 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
www.amazon.de
250 euro, met alle toebehoren en extras
denk rond de 100quote:Op dinsdag 15 november 2016 22:35 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Kost dat nou veel? Ik heb er ooit eentje bij een aardige kookwinkel (weet niet meer welke) op de kop getikt voor ergens tussen de 5 en 10 euro. Ook ongenadig scherp. Zo scherp dat ik er het stukje van de buitenkant van mijn duim tot aan mijn nagel zonder pijn (maar wel met bloed , zo'n 3 mm denk ik) heb ingesneden.
Mijn koksmes had ik in een aanbieding bij knivesandtools voor 130 euro en voor dat officemesje heb ik 85 euro betaald in een aanbieding. Dat officemes is normaal rond de 120 euro. Maar ik heb een nieuwe site ontdekt:quote:Op dinsdag 15 november 2016 22:35 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Kost dat nou veel? Ik heb er ooit eentje bij een aardige kookwinkel (weet niet meer welke) op de kop getikt voor ergens tussen de 5 en 10 euro. Ook ongenadig scherp. Zo scherp dat ik er het stukje van de buitenkant van mijn duim tot aan mijn nagel zonder pijn (maar wel met bloed , zo'n 3 mm denk ik) heb ingesneden.
is die laatste zin een bevel ofzo?quote:Op woensdag 16 november 2016 20:01 schreef Mercure het volgende:
[..]
Mijn koksmes had ik in een aanbieding bij knivesandtools voor 130 euro en voor dat officemesje heb ik 85 euro betaald in een aanbieding. Dat officemes is normaal rond de 120 euro. Maar ik heb een nieuwe site ontdekt:
http://www.messer-mit-tra(...)Brots%C3%A4ge&rub=32
En hier zijn de prijzen redelijk schappelijk. Kan je in ieder geval zeggen dat ik nooit meer in andere messen investeer. Mijn moeder heeft een broodmes van Herder dat uit 1880 komt en dat is nog steeds vlijmscherp en blijft mooi.
Laat weten als je ook een Herder aanschaft!
Dat hakbakje links heb ik ook. Daar gaat van alles in, van tenen knoflook (mits grotere hoeveelheden) tot noten en brokken chocola. Ik heb er zelfs wel eens rijstpoeder (van geroosterde rijst) mee gemaakt. Die rechts met die raspjes ken ik niet. Ik ben benieuwd of die gaat bevallen. Voor raspen denk ik toch eerder aan een microplane oid.quote:Op zondag 16 oktober 2016 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
ESGE/BAMIX staafmixer besteld
[ afbeelding ]
Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goedquote:Op donderdag 17 november 2016 08:30 schreef BYM het volgende:
Oeh ... een "pats met je nieuwe keukenspeeltjes" topic ... die kende ik nog niet
Mijn meest recente speeltje is mijn keukenwerkpaard van Kitchenaid ....
[ afbeelding ]
Goed om 2kilo deeg mee te mengen en kneden met de deeghaak .. ideaal voor de luie mensch
De reden dat ik deze gekocht heb is naar aanleiding van de een na recentste aanschaf
Een pizza oven van Bestron, de DLD9016 ....
Als je niet oplet is in notime de steen 500 graden celcius dus volgas hoeft niet
Maar inmiddels aten we het zo regelmatig dat ik dat kneden beu werd en bij die staande mixer terecht kwam.
Er kleeft ( ) wel een nadeel aan die Kitchenaid, je moet er wel grote hoeveelheden mee bereiden, want pannekoeken voor 2 gaf maar een bodempje beslag waar die garde niet bijkwam.
Maar goed, voor pizza of brooddeeg is hij echt perfekt!
Mooie messen heb je gekocht Mercure, naajssss!!!
er is een kleinere kitchenaid gemaakt voor kleine huishoudens maar vraag me af of die dan wel hoeveelheid voor 1 brood aankanquote:Op donderdag 17 november 2016 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goed
Zeker niet! Het is een oproep om je snijvreugde te delen!quote:Op woensdag 16 november 2016 21:55 schreef THEFXR het volgende:
[..]
is die laatste zin een bevel ofzo?
aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft.quote:Op vrijdag 18 november 2016 08:45 schreef Mercure het volgende:
[..]
Zeker niet! Het is een oproep om je snijvreugde te delen!
Daar is mijn liefde voor Herder mee begonnen.quote:Op vrijdag 18 november 2016 11:08 schreef THEFXR het volgende:
[..]
aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft.
.
[ afbeelding ]
Nope ...quote:Op donderdag 17 november 2016 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goed
De euh wat ...?quote:Op donderdag 17 november 2016 16:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
er is een kleinere kitchenaid gemaakt voor kleine huishoudens maar vraag me af of die dan wel hoeveelheid voor 1 brood aankan
Enne, voor pannenkoeken is een kom en een vork of garde toch genoeg?
Geweldig ding, gebruik 'm dagelijks.quote:Op zondag 16 oktober 2016 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
ESGE/BAMIX staafmixer besteld
[ afbeelding ]
Ook al onmisbaar samen met hun grote broer en ook de Kitchenaid mag hier niet meer weg trouwens.quote:Op vrijdag 18 november 2016 11:08 schreef THEFXR het volgende:
[..]
aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft.
.
[ afbeelding ]
Jammer dat niet te zien was in moira7.rarquote:
Die rar was nog niet het hoogtepunt. Nummer 10 gaat legendarisch worden.quote:Op zondag 20 november 2016 01:10 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jammer dat niet te zien was in moira7.rar
quote:Op zondag 20 november 2016 01:13 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Die rar was nog niet het hoogtepunt. Nummer 10 gaat legendarisch worden.
nicequote:Op zondag 25 december 2016 12:57 schreef Myraela het volgende:
Geen echte aankoop, maar gisteren gekregen. Ik had wel zo'n simpele vleesthermometer, maar ik vertrouwde hem niet meer. Gisteren een stuk vlees in de oven en hij bleef maar op 40 graden hangen. Gelukkig had m'n stiefvader deze nog liggen, en toen bleek het vlees inderdaad al op 53,6 graden te zitten. Net op tijd.
Maar toen mocht ik hem hebben. Hij heeft hem meegenomen toen de keuken op zijn werk sloot. Beetje groot, maar hij doet het erg goed, dus ik ben blij.
[ afbeelding ]
Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.quote:Op zondag 25 december 2016 00:05 schreef MonkNL het volgende:
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht..
Ik heb 'm ook gekocht. Het is niet echt een klein apparaat, maar nog altijd een stuk kleiner dan een weckketel. Hier ter vergelijking naast een Bamix, met excuses voor de crappy foto.quote:Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....
Decisions, decisions...
Nee dat hoeft niet. De temperatuur blijft vrij laag.quote:Op donderdag 29 december 2016 18:59 schreef Sorella het volgende:
Moet voor sous vide geen deksel op een pan kunnen i.v.m, ontsnappende stoom en warmte ? kan dat wel met dat ding ?
Ik zou zeggen: doen!quote:Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....
Decisions, decisions...
Zit een schroefmotortje in die zorgt voor voldoende circulatie van het water waardoor de temperatuur constant blijft. Al zijn er wel mensen die een koelbox met deksel hebben omgebouwd. Ik gebruik nu een grote soeppan, maar ga denk ik binnenkort een polycarbonaat bak halen.quote:Op donderdag 29 december 2016 19:06 schreef Sorella het volgende:
Okee, omdat in die kookprogramma,s het allemaal in een waterbad gegooid wordt en dan deksel erop dus vandaar me vraag
De temperatuur van het water in die bak van de Lidl week in de test van meneer Wateetons zo'n 7 graden af van wat het display zei. Dat vin'k wel erg veel afwijking. Maar goed, mijn weckketel schommelt ook (volgens mij zo'n 5 graden) in temperatuur, dus daar valt wel mee te leven. Maar in ieder geval ga ik mijn ketel daar niet mee vervangen. Die Anova daarentegen...quote:Op vrijdag 30 december 2016 01:06 schreef golfer het volgende:
Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn sous-vide watergaarbak van de Lidl.
Werkt perfect.
ook gelezen en het ruimte ding is ook wat waard!quote:Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....
Decisions, decisions...
ja wel een horeaca ding in de schuurstaan voor dat soort dingen, maar altijd gedoe, zeker met die kou... dus handzaam en in de keuken klinkt tof! als het echt wat is....!quote:Op vrijdag 30 december 2016 14:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga denk ik nu proberen wat dingen 48 uur te garen...
In die weckketel deed ik voornamelijk rood vlees. Da's redelijk simpel.
tof!!! Maar vaak kan ik niet zo veel met die vorm, alhoewel net ook een rechter mes qua snijvlak gebruikt omdat andere vies en het me niet tegenviel (gewoon wat pepers groente knof en wat ui etc) even wennen hoe je snijd en haktquote:Op vrijdag 30 december 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Maar euh, iets anders, nadat ik 2 jaar geleden al een "tegoedbon voor een Japans mes" kreeg van mijn lief hebben we er laatst eindelijk eentje uitgezocht. Je zou denken "tijd zat gehad voor gedegen onderzoek naar de verschillende mogelijkheden", maar nee. We liepen in Maastricht langs een kookwinkel en dachten "okay, nu moet het maar". Paar messen in mijn hand gehad en deze is het geworden:
[ afbeelding ]
Nu 3 weken mee "gewerkt" en na een aanvankelijke twijfel ben ik er toch wel blij mee. Het ding licht lekker in mijn hand, hij is iets korter dan mijn huidige koksmes en dat is eigenlijk wel fijn. Het is precies een fijn formaat.
De copypaste van de specificaties voor wie wel belang hecht aan gedegen onderzoek. (ahum):
De Tojiro Powdered High Speed Steel santoku heeft een drielaags poederstalen lemmet van 17 cm. Inclusief het zwarte vastgeklonken heft is het mes in totaal 29,5 cm lang.
Santoku vertaalt zich uit het Japans naar drie deugden, doelend op vlees, vis en groenten. Het is daarmee een uitstekende alleskunner in de keuken.
Kenmerken:
Lengte: 17 cm.
Totale lengte: 29,5 cm.
Gewicht: 185 gr.
Materiaal: houtcomposiet.
Materiaal: poederstaal.
Kleur: zwart.
Linkshandig.
Rechtshandig.
Handafwas.
Snedevorm: glad.
Artikelnummer: F-517.
Tojiro Powdered High Speed Steel
Het mes uit de Tojiro Powdered High Speed steel bestaat uit drie lagen staal: een kern van extreem hard poederstaal omgeven door een chroomstaallegering die het lemmet tegen corrosie beschermt.
Het heft is gemaakt van 'eco-wood' een composiet van houtvezels en silicone. Dit millieuvriendelijke materiaal is duurzaam en bestand tegen stoten of breken. De heft delen zijn met drie klinknagels aan de doorlopende angel bevestigt.
Het mes wordt in tegenstelling tot veel andere messen niet uit een stuk staal gesmeed, maar vervaardigd uit poederstaal. Zeer fijne metaaldeeltjes worden in een mal gespoten en gesinterd, verhit, tot deze samensmelten. Het resultaat is een zeer nauwkeurig gevormd en extreem hard mes.
Reinig het Tojiro Powdered High Speed steel mes met warm water en afwasmiddel.
Ik ben afgestapt van de gevacumeerde zakken, ik gebruik alleen nog dubbele ziplock zakken. Die hebben 2 ritsen. Werkt prima. Als er dan toch nog lucht is vrijgekomen uit het vlees (dat gebeurt soms) dan kun je de zak gewoon even open maken, lucht eruit drukken en weer dichtdoen. En je kunt eventueel je vlees tussentijds temperaturen: zak open, thermometer erin, meten, zak weer dicht, teug. Als ik een professionele vacumeermachine had zou ik die wel gebruiken, maar de huis-, tuin- en keukenmachines, nah, die bieden geen voordeel tov een ziplockzak waar je de lucht uitdrukt.quote:Op vrijdag 30 december 2016 15:29 schreef Sorella het volgende:
Heb je ook een vacuüm machine nodig of voldoen ziplock zakken ook ?
precies merkte dat dat met een vrij recht snijvlak makkelijker ging dan ik dacht...funnyquote:Op vrijdag 30 december 2016 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Ik merkte dat ik toch vaker "guillotine-achtige hakbewegingen maak" (dat de punt los komt, zeg maar), dan dat ik op zijn Europees snij. Dat doe ik alleen bij kleine/lage dingen als lente-uitjes of koriander of zo. Maar een gewone ui? Alleen het laatste kontje misschien.
Op zijn Europees snijden kan trouwens nog steeds met een santoku. Dus eigenlijk past die mes van nature beter bij me. :-)
Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw)quote:Op zondag 8 januari 2017 13:55 schreef Trusten het volgende:
Philips pastamachine, na 1x gebruik al helemaal fan maar ben benieuwd of hij ook langere tijd gebruikt zal worden
Ja in Amerika heb je er meer versies van geloof ik. Ik vond ze wel vrij prijzig maar met leuke korting (ING rentepunten) kunnen kopen. Het werkt echt super makkelijk . Maar ja een wafelijzer werkt ook heel makkelijker en die staat ook de verstoffen haha...quote:Op zondag 8 januari 2017 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw)
Waar heb je deze besteld?quote:Op zondag 25 december 2016 00:05 schreef MonkNL het volgende:
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht..
[ afbeelding ]
SOLIS Pro 569 EasyVac Vacumeermachine. Buiten het hele sous vide garen toch wel een heel handig apparaat.. Was in de aanbieding met 50 gratis zakken.
[ afbeelding ]
Bij Anova Culinary zelf. Zij hebben hun magazijn in Nederland, dus als je daar besteld en hij is op voorraad dan is hij binnen 1 a 2 dagen binnen. Tot nu toe bevalt hij heel erg goed. Ik heb hem nu 4 keer gebruikt. De laatste keer een mooi stuk Bavette sous vide gegaard en dat was echt lekker. Doe je echt geen miskoop aan. De BT versie is de goedkoopste versie van de precision cooker overigens.quote:Op maandag 9 januari 2017 09:01 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Waar heb je deze besteld?
Vraag me af of de BT echt toegevoegde waarde heeft, ben benieuwd naar je ervaringen ermee.
Heb ook een vacumeer apparaat besteld op ibood, was in de aanbieding.
De Anova ben ik ook aan het overwegen.
Goedkoper dan de ¤ 58,27 waar hij nu voor staat? https://www.amazon.de/Lod(...)s=lodge+combo+cookerquote:Op maandag 9 januari 2017 14:30 schreef MonkNL het volgende:
[ afbeelding ]
Een lodge combo cooker. Was eindelijk in de aanbieding bij Amazon.
Die heb ik ook, mooi ding. Al gebruik ik hem eigenlijk zelden omdat die gewoon veel te zwaar is.quote:Op maandag 9 januari 2017 14:30 schreef MonkNL het volgende:
[ afbeelding ]
Een lodge combo cooker. Was eindelijk in de aanbieding bij Amazon.
Gebruik deze altijd om brood in te bakkenquote:Op maandag 9 januari 2017 15:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die heb ik ook, mooi ding. Al gebruik ik hem eigenlijk zelden omdat die gewoon veel te zwaar is.
Nee, voor die prijs heb ik hem gekocht. Kon hem alleen voor 99 vinden. Bij amazon was hij een hele tijd niet leverbaar. Zie nu dat dit de "normale" prijs is.quote:Op maandag 9 januari 2017 15:04 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Goedkoper dan de ¤ 58,27 waar hij nu voor staat? https://www.amazon.de/Lod(...)s=lodge+combo+cooker
Te erg hier. Ding ligt al 2 weken op de eettafel en nog niet gebruikt. Nog niet vooer een eitje.quote:Op zaterdag 21 januari 2017 18:11 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Anova wordt vandaag ontmaagd
Twee pakketjes rund met smaakmakers. Na 24 weten we meer. Het ding neemt in ieder geval beduidend minder ruimte in dan mijn oude warmwaterbak.
Is hij duurder geworden of had je 'm van een andere site? Staat op https://anovaculinary.com/store/ alleen nog maar voor ¤ 179 / 199...quote:Op donderdag 29 december 2016 20:12 schreef vinnypassy het volgende:
Ik heb hem ook net binnen van Anova, was (met bluetooth) nu ¤120. Wilde hem al langer en moest nog een klein goed doel vinden voor mijn 13e maand.
Goed excuus om in het nieuwe jaar ff lekker te experimenteren.
Hij was toen in de aanbieding. Doen ze heel af en toe, vorig jaar oktober/november volgens mij ook nog.quote:Op maandag 30 januari 2017 10:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Is hij duurder geworden of had je 'm van een andere site? Staat op https://anovaculinary.com/store/ alleen nog maar voor ¤ 179 / 199...
Heb je dat bestek op een parkeerplaats gekocht?quote:Op maandag 30 januari 2017 13:26 schreef Karzai het volgende:
blender en een koffertje bestek van authentic master cookware (zit nog een laag onder)
Nu nog een fatsoenlijk servies
[ afbeelding ]
Oke, dank voor de tip! Loont wel om nog even te wachten danquote:Op maandag 30 januari 2017 12:07 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Hij was toen in de aanbieding. Doen ze heel af en toe, vorig jaar oktober/november volgens mij ook nog.
uit de achterbak van een louche zigeunerquote:Op maandag 30 januari 2017 14:47 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Heb je dat bestek op een parkeerplaats gekocht?
quote:Op maandag 30 januari 2017 14:49 schreef Karzai het volgende:
[..]
uit de achterbak van een louche zigeuner
Dat was niet denigrerend bedoeld, meer een serieuze vraagquote:Op maandag 30 januari 2017 14:50 schreef Karzai het volgende:
nee ik heb dit niet zelf gekocht, kadootje
ik zal even informeren hoe ze eraan gekomen zijnquote:Op maandag 30 januari 2017 14:56 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
[..]
Dat was niet denigrerend bedoeld, meer een serieuze vraag
GC / [OPLICHTING!] Opgelicht met pannen en bestek. Mijn bloed kookt!
Nu ¤ 20,00 korting i.v.m. met de naderende Valentijnsdag. Tot 14 februari dus ¤ 159 en ¤ 179 voor de versie met wifi.quote:Op maandag 30 januari 2017 12:07 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Hij was toen in de aanbieding. Doen ze heel af en toe, vorig jaar oktober/november volgens mij ook nog.
wquote:Op woensdag 1 februari 2017 15:45 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Nu ¤ 20,00 korting i.v.m. met de naderende Valentijnsdag. Tot 14 februari dus ¤ 159 en ¤ 179 voor de versie met wifi.
Heb de Bluetooth-versie zojuist besteld via de Amerikaanse webshop, daar komt hij uiteindelijk uit op ¤ 149. Gratis verzending!
Ben erg benieuwd
Zo'n beetje alle apparaten schakelen automatisch over tegenwoordig..quote:Op woensdag 1 februari 2017 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
w
Gaat die werken met 230v 50Hz? In de States hebben ze 120v 60Hz op het lichtnet
quote:Op woensdag 1 februari 2017 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
w
Gaat die werken met 230v 50Hz? In de States hebben ze 120v 60Hz op het lichtnet
Altijd goed ff te checken, een VS Kitchenaid gaat het de EU niet doen.quote:Op woensdag 1 februari 2017 16:13 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Zo'n beetje alle apparaten schakelen automatisch over tegenwoordig..
Goede tipquote:Op woensdag 1 februari 2017 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Altijd goed ff te checken, een VS Kitchenaid gaat het de EU niet doen.
Is balen btw want ze zijn in de states zoveel goedkoper.quote:
gaaf!quote:Op zaterdag 18 februari 2017 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Kreeg net een cadeautje van mijn man...
Een loodzwaar slagers hakblok op poten.
Ik post nooit fotosquote:
Eens moet de eerste keer zijn. Echt zo'n massief beuken blok?quote:
Ja, ca 30 cm dik, op vier poten, loeizwaarquote:Op zaterdag 18 februari 2017 21:54 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Eens moet de eerste keer zijn. Echt zo'n massief beuken blok?
Daar ga je veel plezier aan beleven!quote:Op maandag 20 februari 2017 23:28 schreef Chickert het volgende:
Ik heb afgelopen weekend de KitchenAid Artisan (Onyx Black)voor mijn verjaardag gekregen 😍😍
*edit want linkje werkte niet, foto is ook niet spannend... denk dat iedereen 'm wel kent 😉
Als je nooit burgers maakt is het geen verstandige aanschafquote:Op zaterdag 4 maart 2017 21:49 schreef Sorella het volgende:
Microplanes zijn goede raspjes.
Ik hoop dat je hem meer gebruikt als dat ik de mijne heb gebruikt Piet (0 keer dus)
Het was de bedoeling maar nog niet van gekomen, ligt in de la te verstoffen, misscien als het warmer wordtquote:Op zaterdag 4 maart 2017 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je nooit burgers maakt is het geen verstandige aanschaf
Welke precies?quote:
Een nieuwe butplug?quote:
Buk maarquote:
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?quote:Op dinsdag 25 april 2017 17:48 schreef Funkel het volgende:
[ afbeelding ]
Kitchenaid ijsmaker! Iemand receptideeën?
Hoe werkt dit precies dan?quote:Op dinsdag 25 april 2017 17:48 schreef Funkel het volgende:
[ afbeelding ]
Kitchenaid ijsmaker! Iemand receptideeën?
Ik denk hetzelfde als andere niet vriezende apparaten. Dat ding in de vriezer zetten en daarna je mengsel er in draaien.quote:Op dinsdag 25 april 2017 20:16 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe werkt dit precies dan?
Want dit kan niet vriezen lijkt me?
Nou heel veel dingen zoals bijvoorbeeld water koken.quote:
Thanks!quote:Op dinsdag 25 april 2017 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
CUL / IJsrecepten deeltje 2
Ding zet je 12 uur in de vriezer (bij ons staat ie er standaard in) Vervolgens werkt ie zelf als n vriezer. Al draaiende de ingrediënten erin doen en dan krijg je heerlijk ijs (schijnt )quote:Op dinsdag 25 april 2017 20:16 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe werkt dit precies dan?
Want dit kan niet vriezen lijkt me?
Bij deze dus, via Google vond ik een vol deel 3 en kon ik niet doorklikkenquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Was deze niet gereekst? Zie hem niet in mijn AT
Jij hebt lekker uitgepakt Rorsachquote:
En, heb je al ijs gemaakt?quote:Op dinsdag 25 april 2017 17:48 schreef Funkel het volgende:
[ afbeelding ]
Kitchenaid ijsmaker! Iemand receptideeën?
Zeker! 2 weken geleden:quote:
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest?quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Amazon.dequote:Op woensdag 12 juli 2017 10:46 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest?
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie.quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.
Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken
Yep, die gebruiken we ook Afhankelijk van geldende regels.quote:Op woensdag 12 juli 2017 22:00 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof.
In de zomer meermaals per week, maar het is ook een streven naar perfectionisme. Ik rekende altijd, nu kan ik eenvoudig een druppel nemen en kijken.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.
Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie.
Voor thuisgebruik beste keuze. De digitale types zijn te duur voor onregelmatig gebruik.
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af.quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop.
Morgen weer eens sorbet maken.
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben.quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af.
Je zult bij sorbetijsmix iets lager meten dan je berekent. : )
quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben.
Wegen en water bijvullen dat verdampt.quote:Op donderdag 13 juli 2017 07:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hoe ga je het water in je pan houden? Anders meer je te hoge brix... Of wil je een praktische tabel... Zoveel minuten koken met zoveel zuur geeft zoveel brix?
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.quote:Op donderdag 13 juli 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wegen en water bijvullen dat verdampt.
Voor het koken 2665 gram (ik noem maar wat)
30 minuten koken, af laten koelen, wegen, water aanvullen tot 2665 gram
Brix meten
Tofquote:Op donderdag 13 juli 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.
Hier, dit helpt denk ik ook wel :
http://www.raeco.com/training/refractive-index-values.htm
http://www.nda.agric.za/d(...)nversion%20Table.pdf
https://www.colby.edu/chemistry/PChem/lab/InversionSucrose.pdf <-- zet in excel en je hebt een inversie-voorspeller. Dan kun je dus zelf je sucrose- invertratio bedenken.
Bereken je ook je vriespuntsverlaging voor je ijs? Zeker bij sorbet is dat wel een ding. Net als LBG dat ze dan gebruiken om de boel minder koud te laten smaken (terwijl de temp gewoon dezelfde is).quote:
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.
De Buyer Mineral B 28 cm
[ afbeelding ]
Hij bakt fantastisch!
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 12:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.
Tnx
Geen problemen met aanbranden?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.
De Buyer Mineral B 28 cm
[ afbeelding ]
Hij bakt fantastisch!
Nee, hij is prima ingebrand, en hij wordt alleen maar beter. Ik heb het zo gedaan.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 13:11 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Geen problemen met aanbranden?
Heb deze ook, vele malen ingebrand maar alles blijft aanbakken
Hoe heb jij het gedaan?
Jouw usernamequote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
Kopen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
Ja.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Is dat een beetje een goed apparaat?
Haha, heb ik een trauma opgerakeld? :-Pquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Jouw username
Horror!!! Nachtmerriemateriaal!!!
Twijfels weg.quote:
Twijfels terug.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:40 schreef Martijn1P het volgende:
Anova Nano komt binnenkort ook op de markt, ook voor ca. 100E
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:51 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Twijfels weg.
[..]
Twijfels terug.
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:20 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:55 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Laag vermogen is natuurlijk kut als je wat meer wilt garen.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.
Ik vind het juist zo fijn/knap dat de huidige versie echt maximaal 1 graad afwijkt. Dat maakt bij eitjes bijvoorbeeld echt een enorm het verschil. De huidige raadt iedereen aan, bij die nano moet je nog maar afwachten of dan ook iedereen zo tevreden is. En wat maakt de grote van die bak nou uit?
Gekocht!quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:52 schreef ASSpirine het volgende:
Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Je eigen Doner Kebab maken..quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:47 schreef MonkNL het volgende:
[ afbeelding ]
Zag hem staan in Frankrijk afgelopen vakantie.. Aanbieding op de al lopende aanbieding en voor die paar tientjes kon ik hem net laten staan.. Eerste kippetje is al gegrild..
Waar is die in de aanbieding ?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
https://eu.anovaculinary.com Bij hun zelf.. Ze verzenden oa vanuit Nederland.quote:
nee je moet vlees nog even kort bakken of grillenquote:Op zaterdag 5 augustus 2017 21:24 schreef chufi het volgende:
Bruint ie dan ook aan de buitenkant in dat water?
Kijk das toch wel belangrijke kook infoquote:Op zaterdag 5 augustus 2017 21:33 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
nee je moet vlees nog even kort bakken of grillen
Tof ding, ik wil er ook een.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:47 schreef MonkNL het volgende:
[ afbeelding ]
Zag hem staan in Frankrijk afgelopen vakantie.. Aanbieding op de al lopende aanbieding en voor die paar tientjes kon ik hem net laten staan.. Eerste kippetje is al gegrild..
Doen!quote:
Daar heb ik gewoon een oven met grillfunctie voor.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 10:49 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Doen, ding werkt perfect!
[ afbeelding ]
ik ook! Alleen dan zonder draaispit, en iets minder mobiel zodat ik hem niet mee kan nemen naar vrienden of familie..quote:Op donderdag 10 augustus 2017 10:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar heb ik gewoon een oven met grillfunctie voor.
Ik zocht mijn oven speciaal uit op een spit. Blijkt het niet te draaienquote:Op donderdag 10 augustus 2017 13:03 schreef RobinOok het volgende:
Oh, mijne heeft wel een draaispit.
waar haal je dan mini rollen voor kebab of gyros?quote:Op donderdag 10 augustus 2017 10:49 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Doen, ding werkt perfect!
[ afbeelding ]
Mijne begint te draaien als je de knop op grillen zet. Je hoort hem dan ook meteen brommen.quote:Op donderdag 10 augustus 2017 15:45 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik zocht mijn oven speciaal uit op een spit. Blijkt het niet te draaien
Misschien moet ik de gebruiksaanwijzing dan toch eens bekijken.
Ziet er goed uit ik heb zo'n vierkantje van microplane, die is ook handig.quote:Op vrijdag 11 augustus 2017 09:55 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de Microplane blokrasp gekregen. Ik had er eentje van de IKEA die helemaal bot en indeukt was. Zo'n bakje met een rasp erboven en een mandoline waar je ook op kunt raspen, maar ik vond het allemaal niets. Wel fan van m'n Microplane handrasp, dus nu ga ik deze maar eens proberen. Tot nu toe erg blij mee!
[ afbeelding ]
Zeker leuk youtube kanaal. Heb nu alle afleveringen gezienquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:52 schreef ASSpirine het volgende:
Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Hij draait! Op de grillstand. Niet op de kipstandquote:Op donderdag 10 augustus 2017 17:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mijne begint te draaien als je de knop op grillen zet. Je hoort hem dan ook meteen brommen.
Wist eerst ook niet wat dat was. Totdat het kwartje een keer viel.
Jouw oven heeft een kipstand?quote:Op maandag 11 september 2017 12:28 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Hij draait! Op de grillstand. Niet op de kipstand
Ja, dan snap ik de verwarring.quote:Op maandag 11 september 2017 12:45 schreef Vanyel het volgende:
Ja zo'n voorgeprogrammeerde vleesstand voor een bepaald gewicht kip.
Heerlijk! Mijn Anova staat ook bijna niet stil (figuurlijk). Buikspek en short ribs zijn ook aanraders!quote:Op zaterdag 5 augustus 2017 20:54 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
M'n Anova kwam eergisteren binnen, en gisteren ossenhaas gehaald bij de slager en bereid mbv de Anova!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was overheerlijk!
Wait wut?quote:Op donderdag 10 augustus 2017 23:46 schreef Lienekien het volgende:
Een avocadostamper gekocht in Engeland. Simpel dingetje, doet precies wat ie moet doen! In een mum van tijd.
[ afbeelding ]
Ben er ook erg blij mee, laatst riblappen 18 uur erin gehad en kort aangebraden. Was erg lekker, hoewel ik ze de volgende keer nog langer er in zal doen. Mocht nog wel iets malser.quote:Op maandag 11 september 2017 19:32 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heerlijk! Mijn Anova staat ook bijna niet stil (figuurlijk). Buikspek en short ribs zijn ook aanraders!
Als je van koken en eten houdt, krijg je hier onmogelijk spijt van;). Als je nog inspiratie of dergelijke nodig hebt, hoor ik het graag. De community van Anova en Joule is al erg groot, daar is ook gigantisch veel te vinden.quote:Op woensdag 20 september 2017 08:20 schreef ASSpirine het volgende:
Heb net mijn anova besteld, de Wi-Fi variant voor "slechts" ¤130 op hun officiële website.
https://eu.anovaculinary.com/
Had deze enkele dagen in mijn shopping cart staan (was nog niet zeker) en na enkele reminders dat mijn shopping cart nog niet was afgerekend hebben ze een kortingscode opgestuurd via mail, voor ¤9,00. Mooi meegenomen, en uiteindelijk toch maar besloten om er voor te gaan.
Kortingscode:
ANOVA9-6jv78pwr
Een goedkope van Princess. Nat vacumeren gaat matig, maar mijn ervaring is dat een goede seal belangrijke is dan een goed vacuum.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:05 schreef DeProf het volgende:
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova?
Ik gebruik de mijne nooit meer. Te vaak gehad dat de lasnaad opeens losliet. Hoppa, soep.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:05 schreef DeProf het volgende:
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova?
Ik gebruik zelf een foodsaver, topapparaat! Doe bij lange sessies wel dubbel sealen,heb echter bij enkel en dubbel nooit problemen gehad. Foodsavers zijn wat prijzig maar ik kocht hem voor een paar tientjes op marktplaats van iemand die dacht dat ie kapot was, maar simpelweg de verkeerde zakken gebruikte.😁 Heb as we speak een runderwang en een procureur in de sous vide liggen😀quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik gebruik de mijne nooit meer. Te vaak gehad dat de lasnaad opeens losliet. Hoppa, soep.
Nu altijd dubbele ziploczakjes. Werkt beter, omdat als er toch nog lucht vrijkomt, dan doe je zakje ebpven een stukje open, laat lucht vrij en gaay weer verder.
Heb er ooit eentje gekocht bij de Aldi voor 45 euro, doet het prima, nooit losse nadenquote:Op vrijdag 6 oktober 2017 23:05 schreef DeProf het volgende:
Geen pats, maar een vraag, welk vacumeer apparaat gebruiken jullie bij de Anova?
Die heb ik ook. Tweedehands gekocht en doet het al jaren prima.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 06:49 schreef Queenshore het volgende:
Ik gebruik zelf een foodsaver, topapparaat!
Heel verstandig!quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 12:46 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heb deze discussie al ooit op FOK gezien, zal je nu maar meteen gelijk geven.😆
Zien er prachtig uit, maar verder geen fan van houten handvatten, moet je zo voorzichtig mee zijn.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:06 schreef golfer het volgende:
Bij kookwinkel van nichtje geweest en alvast een verjaardagscadeau gekregen: Laguiole rozenhouten steakmessen.
[ afbeelding ]
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Zien er prachtig uit, maar verder geen fan van houten handvatten, moet je zo voorzichtig mee zijn.
In restaurants vind ik het ronduit smerig, want er komt altijd ruimte tussen het staal en het hout na een tijdje, waar allerei schmorgel zich nest
Oh, mooi zijn ze zekerquote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi.
Gewoon goed met de hand afwassen.
Ikke wel!quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze hebben ze ook met metalen handvatten, maar die vond ik niet zo mooi.
Wauw prachtig zegquote:Op zondag 8 oktober 2017 02:58 schreef SiGNe het volgende:
M'n 'nieuwe' aanwinst:
[ afbeelding ]
Van m'n nicht overgenomen.. dat kookt wel even anders dan el cheapo gasplaat van de Gamma
Ik ga echt opnieuw moeten leren koken en bakken [ afbeelding ]
Ik vind hout toch mooier, ookal is het dan wat meer werk ze schoon te houden zou ik die ook kiezen.quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 17:06 schreef golfer het volgende:
Bij kookwinkel van nichtje geweest en alvast een verjaardagscadeau gekregen: Laguiole rozenhouten steakmessen.
[ afbeelding ]
Dank je, 't wordt echt weer opnieuw leren koken met die andere temperaturen en instellingen..quote:Op zondag 8 oktober 2017 09:01 schreef Sorella het volgende:
Veel plezier met het leren koken en bakken Signe.
Dank je, ik ben er zelf ook erg blij mee.quote:
Ik kook nu een jaar of 17 op een Smeg en dat bevalt uitstekend. Hier ga je hopenlijk veel plezier aan beleven.quote:Op zondag 8 oktober 2017 02:58 schreef SiGNe het volgende:
M'n 'nieuwe' aanwinst:
[ afbeelding ]
Van m'n nicht overgenomen.. dat kookt wel even anders dan el cheapo gasplaat van de Gamma
Ik ga echt opnieuw moeten leren koken en bakken [ afbeelding ]
Dat heb ik nu alquote:Op zondag 8 oktober 2017 21:33 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Ik kook nu een jaar of 17 op een Smeg en dat bevalt uitstekend. Hier ga je hopenlijk veel plezier aan beleven.
Twijfel hier ook al een tijdje over. Zat te kijken naar die breville fast slow pro, wel een stuk duurder. Ben erg benieuwd of deze bevalt!quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 09:44 schreef MonkNL het volgende:
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit..
[ afbeelding ]
mooi man, zou graag willen weten of hij bevalt.quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 09:44 schreef MonkNL het volgende:
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit..
[ afbeelding ]
Als ik ooit een grotere keuken heb komt er een Kenwood.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 20:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Deze mezelf kado gedaan
Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes
Is deze van vakantieveilingen toevallig?😉quote:Op woensdag 11 oktober 2017 20:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Deze mezelf kado gedaan
Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes
Ik hou heeeeel erg veel van mijn kenwood.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 20:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[ afbeelding ]
Deze mezelf kado gedaan
Mezelf nu een beetje aan het oriënteren op wat voor keukenmachine ik wil. Heb mijn mooie rode Kenwood Patissier aan een vriendin gegeven. Of het wordt weer een Kenwood, of een KitchenAid maar ik heb ook al een hele mooie van SMEG gezien. Keuzes, keuzes, keuzes
Heel benieuwd hoe die is!quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 09:44 schreef MonkNL het volgende:
Toch maar overstag gegaan.. nu kan mijn oude Russel Hobbs slowcooker de deur uit..
[ afbeelding ]
Ik vind BK Flow pannen erg prettig. Geen glazen deksel, dus overleeft mijn klunzigheid, deksel blijft op de pan voor afgieten zonder je handen te branden of pannenlappen nat te maken, en lekker dikke bodem zodat dingen niet gauw aanbranden. Handgrepen zijn ook van metaal, maar ze worden niet gauw heet (alleen als je de pit ernaast aan hebt en de handgreep daar direct boven houdt) - voordeel is dat ze een stuk steviger zijn dan plastic grepen.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 14:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Mijn eerste koophuis gekocht en gelijk maar fatsoenlijk bestek en borden gekocht.
WMF Corvo:
[ afbeelding ]
villeroy & boch twist white:
[ afbeelding ]
En voor nu een setje Tefal Duetto
[ afbeelding ]
Geen idee of de pannenset echt heel goed is. Dus ik hou mij aanbevolen voor betere suggesties.
Bedankt voor de tip. Ik zat zelf ook naar dit te kijken.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 15:13 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind BK Flow pannen erg prettig. Geen glazen deksel, dus overleeft mijn klunzigheid, deksel blijft op de pan voor afgieten zonder je handen te branden of pannenlappen nat te maken, en lekker dikke bodem zodat dingen niet gauw aanbranden. Handgrepen zijn ook van metaal, maar ze worden niet gauw heet (alleen als je de pit ernaast aan hebt en de handgreep daar direct boven houdt) - voordeel is dat ze een stuk steviger zijn dan plastic grepen.
Smaak verschilt... die vind ik echt heel lelijkquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 15:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Ik zat zelf ook naar dit te kijken.
https://www.bol.com/nl/p/(...)ur/9200000031575454/
ik heb weleens gehoord dat ze niet in de oven kunnen vanwege de plastic handvattenquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 14:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Mijn eerste koophuis gekocht en gelijk maar fatsoenlijk bestek en borden gekocht.
WMF Corvo:
[ afbeelding ]
villeroy & boch twist white:
[ afbeelding ]
En voor nu een setje Tefal Duetto
[ afbeelding ]
Geen idee of de pannenset echt heel goed is. Dus ik hou mij aanbevolen voor betere suggesties.
ben het hier mee eens, heb net zelf even gekeken, die van mijn zijn van het merk Nametaquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee,
Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos.
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 16:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik heb weleens gehoord dat ze niet in de oven kunnen vanwege de plastic handvatten
meer zoiets
https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse
Bedoel je dan een sligro of een hanos?quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee,
Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos.
Bij mij beslaat de deksel dan, en dan zie ik nog niksquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:14 schreef Mip1988 het volgende:
Ik vind glas juist ideaal, altijd zicht op wat er in de pan gebeurt. Ik zou niet meer anders willen
quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:49 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
Hier moet ik toch echt even mee patsen...
Hanos eigenlijk, sligro ook, maar bij de sligro willen ze ook nog wel eens blokkerachtige meuk verkopenquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Bedoel je dan een sligro of een hanos?
Ja Briljante site zo af en toe.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 21:41 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Is deze van vakantieveilingen toevallig?😉
Ik ook. Toen ik laatst bij die vriendin was heb ik Kennie nog even een knuffel gegeven.quote:Op donderdag 12 oktober 2017 05:52 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik hou heeeeel erg veel van mijn kenwood.
Nice!quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:49 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
Hier moet ik toch echt even mee patsen...
Leuk mesje hoorquote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:49 schreef DucatiOwner het volgende:
[ afbeelding ]
Hier moet ik toch echt even mee patsen...
bij de Lidl 19 oktober, een hele mooie goede volledig RVS pannenset te koop, met dikke bodems.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb.
Idee is trouwens om bij deze set 1 echt goede pan voor dagelijks gebruik te kopen.
En daar is het ook niet echt heel goedkoop. Maar goede spullen. Mijn Japanse messen echter... Zijn echt wel beter!quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 13:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moest altijd erg lachen als ik in München en Düsseldorf hele busladingen japanse toeristen bij een messenwinkel zag staan en met tassen vol solide Duits staal naar buiten kwamen, in Japan klaarblijkelijk gillend duur.
Ik wacht wel op een aanbieding van Sola, die zitten in m'n woonplaats en hebben regelmatig sales.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoek je pannen? Ik kan iedereen aanraden een pasje te lenen voor een horeca groothandel en daar huismerk professionele pannen te kopen. Dikke bodems en stalen deksels. Oersolide en gaan meerdere levenslang mee,
Neem nooit kunststof grepen, die gaan kapot. Glazen deksels zijn waardeloos.
quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 17:33 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Volgens de specificaties zouden de mijne wel in de oven moeten kunnen tot 200 graden. Ik gok dus dat ik de variant zonder plastic heb.
Idee is trouwens om bij deze set 1 echt goede pan voor dagelijks gebruik te kopen.
Voor 80 euro met stalen deksels kan je denk ik je daar absoluut geen buil aan vallen.quote:
Ik vind dat soort dingen ook handig. Maar waar zet ik die neer... De keuken is al.volledig gevuld met spullen...quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:35 schreef RobinOok het volgende:
In de categorie altijd-al-willen-hebben-en-ik-had-er-jaren-eerder-een-moeten-kopen!
[ afbeelding ]
dus als de toast op een bord doet, dan condenseert ie aan een kant?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 11:07 schreef RobinOok het volgende:
Een toasthouder. Voor als je niet van condensnatte toast houdt.
Yip. Ik kreeg in Engeland ooit zo'n mooi rekje bij mijn ontbijt. Werkt uitstekend.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 11:33 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dus als de toast op een bord doet, dan condenseert ie aan een kant?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |