abonnement Unibet Coolblue
pi_165941241
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 20:56 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Welkom! U bent voor zover ik weet de eerste ondernemer van een project die hier zijn pitch komt toelichten en dat waardeer ik in ieder geval. Misschien dat ik u hier ook iets mag vragen wat mij intrigeert.

U heeft een winkel met een groot assortiment meubels en interieuraccessoires. Nu gaat u op slechts twee kilometer afstand (tien minuutjes rijden) van de eerste winkel een tweede soortgelijke openen. Bent u niet bang dat u gewoon uw eigen concurrent gaat worden? Waarom niet één nieuwe grotere winkelruimte zoeken? Precies dezelfde voordelen die u noemt plus nog tal van anderen. Een nog groter aanbod (de klant ziet alles en hoeft niet naar de tweede vestiging) waardoor grotere aantrekkingskracht, personeelskosten, energiekosten.. kortom, waarom kiest u voor een winkel die praktisch naast de deur ligt? Voor een patatzaak of café is dat zeer verdedigbaar, maar voor een meubel- en interieuraccessoires winkel vind ik het vrij onlogisch.
Goed punt, daar hebben we in de brainstorm fase zeker over nagedacht om een tweede winkel heel dicht bij de eerste te openen. De reden om toch voor een locatie als de Elandsgracht te kiezen, ligt er vooral in dat het twee verschillende winkelgebieden zijn, ook al liggen ze niet ver van elkaar. De Elandsgracht ligt op de kop van de 9-straatjes, populair bij toeristen en dagjesmensen met een achtergebied (Jordaan) waar ook veel Amsterdammers wonen die graag in de buurt winkelen. Uit contact met onze klanten in de eerste winkel Haarlemmerstraat merken we dat ze zich richten op een kleiner winkelgebied.

Vanuit de retailconsulting hebben we geleerd dat 2 (of meer) winkels binnen een stad juist versterkend kan werken door grotere naamsbekendheid en laagdrempeligheid/gemak voor klanten.
Voor de volledigheid: ons assortiment is breder dan alleen interieur producten, we hebben ook een mannen- en vrouwenmode collectie. Deze gaan we ook op de Elandsgracht verkopen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')