abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168059854
registreer om deze reclame te verbergen
Gevalletje Stockholm syndroom? Gehersenspoeld? Of "toevallig" de andere kant opgekeken? Ik weet niet in hoeverre godsdienstwaanzin in het DSM-handboek staat, maar in het PBC zullen ze er ook wel even mee bezig zijn.
  woensdag 11 januari 2017 @ 21:04:31 #102
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_168061471
Vijf afvalligen vs. de 12 nog gehersenspoelde kids en vader en moeder.
Fight!

Leuk hoor :')
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_168061579
Moet zeggen, vis bakken kon die wel, die Henk, met zijn dikke wief
pi_168062277
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 19:09 schreef Revanches het volgende:
Interessant is dat een aantal kinderen achter de aangifte van de zoon staan, en een paar anderen staat juist vierkant achter vaderlief en zegt dat er niets is gebeurd. Heel apart allemaal.
Zo apart is dat niet hoor. Ik ben opgegroeid in een huishouden met 7 kinderen en we hebben allemaal onze jeugd anders beleefd. Komt ook door de leeftijdsverschil tussen bv de oudste en de jongste

De oudere kinderen hebben aangifte gedaan, kan best wel zo zijn dat de vader de jongere kinderen nooit iets heeft aangedaan. Dus die vinden vader "lief"
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_168062728
820.jpeg
pi_168083633
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 14:38 schreef Fascination het volgende:

[..]

Hij was wrs heer en meester in huis. Doorslaan ligt dan op de loer.
Altijd als ik dit soort verhalen lees kan ik me nog wel voorstellen dat zo'n man zo'n leven wel ambieert. Een beetje de almachtige vader uithangen. Dat ze ook altijd nog vrouwen vinden die zo'n leven willen leiden verbaast me dan altijd weer enorm.
So much alone, so deeply by ourselves,
So far beyond the casual solitudes
Wallace Stevens
pi_168096596
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2017 21:30 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Zo apart is dat niet hoor. Ik ben opgegroeid in een huishouden met 7 kinderen en we hebben allemaal onze jeugd anders beleefd. Komt ook door de leeftijdsverschil tussen bv de oudste en de jongste

De oudere kinderen hebben aangifte gedaan, kan best wel zo zijn dat de vader de jongere kinderen nooit iets heeft aangedaan. Dus die vinden vader "lief"
Dit speelt inderdaad ook bij het gezin waar mijn vader uit komt. De oudste kinderen zijn veel strenger opgevoed dan de twee nakomelingen. En dat wordt op verjaardagen soms nog wel benoemd.

Door dat verschil in opvoeding kan het zijn dat het ene kind oprecht anders tegen de situatie aan kijkt dan het andere kind.

Ook speelt natuurlijk mee dat aangifte tegen je eigen ouders, en er daarmee zeker van zijn dat je je leven zoals het was kwijt bent, nogal wat is om te doen. Juist als je je hele leven behoorlijk geïsoleerd bent geweest en daardoor eigenlijk afhankelijk bent van je ouders.
pi_168096680
Het is ook altijd wat met die gelovigen die denken boven de wet te staan. Er zijn in Amerika hele groeperinge die vanuit geloof boven de wet menen te staan. Die hanteren hun sprookjesboek als wetboek. Nu ken ik de bijbel niet goed. Ik. En gelukkig alleen gedoopt en geloof helemaal niet.
Ik heb weleens op internet een filmpje gezien waarop een politieagent doodgeschoten werd, doordat hij 2 van die extremisten staande hield en om de autopapieren vroeg. Ze gaven hem een of ander bijbels foldertje. Daarna liep het uit de hand.
Ze waren meen ik van The Christian Identiteit Movement.
pi_168096776
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2017 12:54 schreef StaceySinger het volgende:
'Vader bedreigde zoon met draaiende kettingzaag'

In de woning van de strenggelovige Henk K. uit Bunschoten, vader van negentien kinderen, speelden zich volgens het Openbaar Ministerie in Utrecht de afgelopen vijftien jaar gruwelijke taferelen af.

[ afbeelding ]

Als het Henk K. niet zinde, dan sloot hij zijn oudste zonen en dochters dagen- en soms wekenlang op in het aardappelhok of op de geblindeerde zolder of in een afgesloten zeecontainer achter het huis. De kinderen zagen geen daglicht, aldus het OM. Ze kregen nauwelijks te eten en moesten hun behoeften doen in hun tijdelijke gevangenis.

De 47-jarige Bunschotenaar, voor wie het strengste gereformeerde geloof nog te rekkelijk is, werd in september gearresteerd nadat enkele inmiddels volwassen kinderen aangifte deden tegen hun vader. Volgens de dagvaarding voerde Henk K. een schrikbewind in de afgezonderde woning van het gezin tussen de brood- en visfabrieken van Spakenburg. De allerjongsten uitgezonderd, kreeg zijn kroost er met regelmaat van langs met de lat, een stuk hout of de vuisten van vader. Ook zou hij zich hebben vergrepen aan een van zijn dochters. Het meisje was volgens justitie 10 jaar toen het misbruik plaatshad.

Kettingzaag
De poging tot doodslag met de kettingzaag staat als schokkendste feit bovenaan de tenlastelegging. Henk K. snoerde een van zijn zoons vast op tafel, trok de kettingzaag aan en hield het gierende apparaat op centimeters van het hoofd van de jongen. Of het bij één keer bleef of vaker gebeurde, laat de verkorte dagvaarding in het midden. Een andere zoon werd volgens het OM bijna gewurgd door zijn tirannieke vader, die een imposant postuur heeft.


De altijd in boerenkiel gestoken Bunschotenaar is eigenaar van een goedlopend metsel- en voegbedrijf, waarin meerdere van zijn zoons werkzaam zijn. Het gezin leidde een geïsoleerd bestaan in het voormalig vissersdorp, omdat vader Henk zijn vrouw en kinderen geen omgang met andersgelovigen toestond. K. behoort tot de school van de ultra-orthodoxe bevindelijk gereformeerden. Ze leven strikt naar de Statenbijbel en enkele 17de eeuwse theologische geschriften van de Synode van Dordrecht.

Henk K. stond vanwege zijn geloof al meerdere keren voor de rechter. Hij botste voortdurend met Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming over de leerplicht. K. weigerde zijn kinderen naar een middelbare school te sturen, omdat geen enkele gereformeerde onderwijsinstelling zuiver genoeg in de leer was. Alleen basisschool Eben Haezer in Barneveld kon de goedkeuring van de koppige Henk K. wegdragen. In 2007 haalde de Bunschotenaar zijn gelijk bij de rechtbank: hij en zijn vrouw mochten vanwege hun geloofsovertuiging het oudere kroost thuis blijven onderwijzen. Een boete van 600 euro voor eerdere leerplichtontduiking vocht de principiële Bunschotenaar vergeefs aan tot de Hoge Raad.

Verbranding
In 2010 botste K. opnieuw met de kinderbescherming, nadat hij weigerde een van zijn zoons na een derdegraads verbranding in het ziekenhuis te laten helpen. De 10-jarige jongen liep volgens de vader ernstige brandwonden op toen een bromfiets waar zijn oudere broers aan sleutelden, vlam vatte. Henk K. knipte de vellen eraf, zoals hij destijds zelf vertelde tegen de krant, en smeerde zijn zoon van top tot teen in met een alternatieve zalf. De jongen herstelde wonderwel van zijn verwondingen. Jeugdzorg liet hij op de stoep staan.

Morgenvroeg verschijnt de Bunschotenaar voor de eerste keer voor de strafrechter in Utrecht. Die moet beslissen over het verlengen van zijn voorarrest.

http://www.ad.nl/binnenla(...)ettingzaag~a4e9d47c/
Heb je het over een 10-jarig jochie en daar wordt dan helemaal niks aan gedaan. Blijven ze gewoon op de stoep staan. :') Goed gedaan van Jeugdzorg. :')
pi_168100292
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_168101056
100 jaar geleden zou dit een doodnormale familie zijn.
pi_168238497
Henk K. slaat terug: 'zondige kinderen' liegen

Henk K. uit Bunschoten-Spakenburg beschouwt zichzelf als slachtoffer van een officier van justitie met tunnelvisie, die blind gelooft in de leugens van vijf zondige kinderen. Dat schrijft de orthodox gereformeerde vader van negentien kinderen vanuit zijn cel in een open brief. Het verweer van de 57-jarige aannemer en vishandelaar is integraal afgedrukt in De Bunschoter.

De in september gearresteerde Henk K. voert een reeks argumenten aan om te bewijzen dat het proces tegen hem niet eerlijk verloopt. Over de zwaarste aantijgingen van poging tot doodslag, met een kettingzaag en door verwurging, op twee zonen stelt hij dat ze 'nooit zijn gebeurd'.
De aangifte van misbruik door een inmiddels volwassen dochter betrof niet hem, schrijft K., maar een inwoner van het nabijgelegen Hoogland die 'graag een jong bloempje wilde plukken, omdat hij van zijn eigen wijf gescheiden was'. De dochter in kwestie is volgens haar vader een 'mannenverslindster bij uitstek die een vuil nestje maakte met een getrouwde man.'

Pedofiel
De zoon die afgelopen zomer samen met drie van zijn zussen naar de politie stapte, is volgens zijn vader zelf een pedofiel. K. schrijft dat hij een religieuze banvloek uitsprak over zijn 'drugsgebruikende kinderen', die thuis niet meer welkom waren. K. erkent dat hij wel eens tikken uitdeelde met de hand en met de lat, maar noemt de zaak volledig uit zijn verband gerukt.

De bevindelijk gereformeerde Bunschotenaar, die uit religieus motief weigerde zijn kinderen naar een middelbare school te sturen, wordt volgens zijn zeggen al twintig jaar op de huid gezeten door de Raad voor de Kinderbescherming.

Zeven andere kinderen van K. vallen hun strenggelovige vader bij na beschuldigingen van gruwelijke kindermishandeling en seksueel misbruik. ,,Onze vader is de meest rechtschapen mens die je ooit zult tegenkomen. Hij is altijd een geweldige vader geweest en meer dan een schop onder onze kont hebben we nooit gehad. Het doet vreselijk pijn dat ze hem beschuldigen van geweld tegen zijn kinderen en zelfs van verkrachting'', aldus één van de dochters.

AD.nl
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_168238637
Nou, succes rechter, met het uitzoeken van hoe het nu werkelijk zit.
Somebody that I used to know
pi_168238689
Ik vraag me af wat nou waarheid is. Maar zag laatst een filmpje waarin hij zei dat hij vindt dat het oké is om verder te gaan dan een corrigerende tik. Omdat in de bijbel staat dat je mensen die je liefhebt mag kastijden. Toen zei die interviewer: 'nounou dat weet ik niet hoor'.
pi_168238816
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 09:34 schreef StaceySinger het volgende:
Henk K. slaat terug: 'zondige kinderen' liegen

Henk K. uit Bunschoten-Spakenburg beschouwt zichzelf als slachtoffer van een officier van justitie met tunnelvisie, die blind gelooft in de leugens van vijf zondige kinderen. Dat schrijft de orthodox gereformeerde vader van negentien kinderen vanuit zijn cel in een open brief. Het verweer van de 57-jarige aannemer en vishandelaar is integraal afgedrukt in De Bunschoter.

De in september gearresteerde Henk K. voert een reeks argumenten aan om te bewijzen dat het proces tegen hem niet eerlijk verloopt. Over de zwaarste aantijgingen van poging tot doodslag, met een kettingzaag en door verwurging, op twee zonen stelt hij dat ze 'nooit zijn gebeurd'.
De aangifte van misbruik door een inmiddels volwassen dochter betrof niet hem, schrijft K., maar een inwoner van het nabijgelegen Hoogland die 'graag een jong bloempje wilde plukken, omdat hij van zijn eigen wijf gescheiden was'. De dochter in kwestie is volgens haar vader een 'mannenverslindster bij uitstek die een vuil nestje maakte met een getrouwde man.'

Pedofiel
De zoon die afgelopen zomer samen met drie van zijn zussen naar de politie stapte, is volgens zijn vader zelf een pedofiel. K. schrijft dat hij een religieuze banvloek uitsprak over zijn 'drugsgebruikende kinderen', die thuis niet meer welkom waren. K. erkent dat hij wel eens tikken uitdeelde met de hand en met de lat, maar noemt de zaak volledig uit zijn verband gerukt.

De bevindelijk gereformeerde Bunschotenaar, die uit religieus motief weigerde zijn kinderen naar een middelbare school te sturen, wordt volgens zijn zeggen al twintig jaar op de huid gezeten door de Raad voor de Kinderbescherming.

Zeven andere kinderen van K. vallen hun strenggelovige vader bij na beschuldigingen van gruwelijke kindermishandeling en seksueel misbruik. ,,Onze vader is de meest rechtschapen mens die je ooit zult tegenkomen. Hij is altijd een geweldige vader geweest en meer dan een schop onder onze kont hebben we nooit gehad. Het doet vreselijk pijn dat ze hem beschuldigen van geweld tegen zijn kinderen en zelfs van verkrachting'', aldus één van de dochters.

AD.nl
En daar wist hij dan van, dat zijn dochter misbruikt werd door een man (er dan even van uitgaand dat hij het zelf niet was)????
En daar doe je dan als vader niets tegen, tegen die misbruiker?

Fijne vader
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_168238988
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 09:52 schreef verita het volgende:

Fijne vader
Die in de hemel zeit.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 18 januari 2017 @ 10:21:12 #117
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168239161
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 09:52 schreef verita het volgende:

[..]

En daar wist hij dan van, dat zijn dochter misbruikt werd door een man (er dan even van uitgaand dat hij het zelf niet was)????
En daar doe je dan als vader niets tegen, tegen die misbruiker?

Fijne vader
Hij laat het overkomen alsof hij haar eigenhandig heeft gebracht naar die vent en weet het vervolgens zo te draaien dat zij "het nest bevuilde van een getrouwd stel".

Vaders wil is wet en nee is geen antwoord, ik denk dat dat de huisregels waren.
Die Henk geeft veel leerstof voor onderzoek in het PBC de aankomende maanden. In zijn belevingswereld zal hij best een "goede" vader zijn geweest, maar dat vond Fritzel ook van zichzelf.
pi_169068139
UTRECHT - Parasieten en leugenaars, dat zijn de kinderen die hem beschuldigen van zware mishandeling en een zedenmisdrijf. ,,De beschuldigingen zijn niet waar of zwaar uit zijn verband gerukt. Het zijn fabels en wraakacties van mijn drugsgebruikende kinderen", fulmineerde Henk K., vader van negentien, in de rechtbank in Utrecht waar hij terecht staat voor zware mishandeling van een aantal van zijn kinderen.

Schermafbeelding+2017-02-22+om+13.09.23

De officier van justitie vertelde woensdag al tijdens de zogeheten pro-formazitting dat de familie van K. er een is waar ,,heel veel speelt". Het diepgelovige gezin uit Spakenburg, gemeente Bunschoten, kwam al eerder in aanraking met instanties voor onder meer het onttrekken van de kinderen aan de leerplicht en meldingen van mishandeling.

Vader wordt er nu van verdacht dat hij onder meer zijn destijds elfjarige dochter heeft misbruikt, een zoon op tafel heeft vastgebonden en een werkende motorzaag vlakbij zijn keel heeft gehouden, diverse kinderen heeft geslagen en opgesloten in de garage. ,,Deze kinderen zijn in een totaal isolement opgegroeid. Ze zijn fysiek en geestelijk mishandeld", aldus de officier van justitie.

Een aantal kinderen heeft belastend over hun vader verklaard, een aantal verwerpt met kracht alle beschuldigingen. ,,Mijn zus liegt zo hard als een paard holt", zou een van de zussen over misbruikverklaring van haar zus hebben gezegd.

De vrouw en twee dochters van K. waren woensdag aanwezig in de rechtbank. ,,Hou vol he", riepen ze naar hem. Omdat ze mogelijk in een later stadium nog als getuige moeten verschijnen, vroeg de rechter ze de zaal te verlaten.

http://www.telegraaf.nl/b(...)t_keihard_uit__.html

19 kinderen. Normaal gezin dus. Altijd buitenbeentjes die de vuile was buiten hangen. :(

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 22 februari 2017 @ 14:04:33 #119
104871 remlof
Europees federalist
pi_169068203
Christentokkies zijn de ergste tokkies.
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_169068304
quote:
15s.gif Op woensdag 22 februari 2017 14:04 schreef remlof het volgende:
Christentokkies zijn de ergste tokkies.
Tel me. Stikt er hier ook van.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 22 februari 2017 @ 14:12:05 #121
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_169068340
Gelukkig woon ik in een RK regio.

:{.
And so is the past
  woensdag 22 februari 2017 @ 14:13:25 #122
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_169068368
De kinderen van deze fokker zit op Fok! ?
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_169068422
Tja, een aantal kinderen getuigt tegen hem, een aantal getuigt voor hem. Bewijs zal er niet zijn.

Rest 1 conclusie: Vrijspraak.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_169068619
Oh ja, Henk de Voeger toch?
  woensdag 22 februari 2017 @ 14:32:33 #125
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')