abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:17:01 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165707835
'Met de euro wordt Russische roulette gespeeld'



De Amerikaanse topeconoom Joseph Stiglitz roept Nederland op in actie te komen om de euro te redden. "Als Europa niet snel stappen zet om de eurozone te hervormen, dan zal het erg moeilijk worden voor de euro om te overleven," zegt Stiglitz. Hoe lang Europa op de oude manier kan blijven doormodderen, weet Stiglitz niet, maar het gaat een keer mis. "De mensen spelen Russissche roulette. Dat is een gevaarlijk spel."

'Jullie moeten de realiteit onder de ogen zien' Video afspelen 01:01
De Nobelprijswinnaar is vanmorgen in Amsterdam begonnen aan een tournee door Europa ter promotie van zijn nieuwe boek De euro – Hoe de gemeenschappelijke munt de toekomst van Europa bedreigt. Zijn visie op de Europese munt is niet onomstreden, maar wint wel steeds meer terrein.

Stiglitz betoogt al jaren dat de strenge begrotingsregels voor de verschillende landen in de eurozone verstikkend werken. "Kijk naar Griekenland," zegt Stiglitz. "Elke econoom weet dat de bezuinigingen daar tot een diepe depressie hebben geleid. Veel erger dan de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw."

Ik weet dat sommige mensen op Wall Street speculeren op het einde van de euro. Dat zijn dezelfde mensen die veel geld verdiend hebben tijdens de bankencrisis
Joseph Stiglitz, econoom en Nobelprijswinnaar

Doorgaan op dezelfde weg zal tot nog grotere ellende leiden, zegt hij. Stiglitz verwacht dat Griekenland de euro nog voor 2020 zal moeten opgeven. "Ik weet dat sommige mensen op Wall Street speculeren op het einde van de euro. Dat zijn dezelfde mensen die veel geld verdiend hebben tijdens de bankencrisis."

Dat is alleen te voorkomen als Europa bereid is om economisch verder te integreren, stelt Stiglitz. Landen moeten elkaars begrotingstekort financieren en zelfs elkaars werkloosheidsuitkeringen betalen.

"Er is geen makkelijke uitweg. Jullie moeten de waarheid onder ogen zien. Er is maar een manier om dit te repareren. Die is een stuk goedkoper dan het uiteenvallen van de euro."

Vanavond gaat Stiglitz in debat met de voorzitter van de Eurogroep, minister Dijsselbloem van Financiën. De zaal is met 600 toeschouwers helemaal uitverkocht.
------------------------------------------------------------------------------------------------
’Deze euro werkt niet’
Dat zegt de Amerikaanse topeconoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in een interview met deze krant. Deze week verscheen de Nederlandse vertaling van zijn boek “De euro, hoe de gemeenschappelijke munt de toekomst van Europa bedreigt.”, waarin hij een sombere toekomst schetst voor de munt in zijn huidge vorm.

Bovendien begint de tijd om de eurozone bij elkaar te houden, te dringen, vreest Stiglitz. “Dit soort processen kosten veel tijd, maar het is de vraag of die er wel is. Kijk maar naar de onderhandelingen over een Brexit. Politici willen aansturen op een ordelijk verloop hiervan, maar het is de vraag of hen dat wordt gegund.”
-----------------------------------------------------------
Waarom zijn we er ooit mee begonnen of beter zo snel van start gegaan ?

quote:
en zelfs elkaars werkloosheidsuitkeringen betalen.
Daar krijg je geen enkele politieke partij voor warm.

Ik zeg niet dat ik tegen de Euro ben, maar ook zeker niet voor en al helemaal niet in de huidige vorm.
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:19:20 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:25:47 #3
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_165708061
Oberrrrr, mag ik de euro van u alstublieft?
pi_165708152
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:17 schreef Drugshond het volgende:

De Amerikaanse topeconoom Joseph Stiglitz roept Nederland op in actie te komen om de euro te redden.
Topeconoom zijn, en dan denken dat Nederland hier een doorslaggevende rol in zou kunnen hebben. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2016 14:30:12 ]
pi_165708155
quote:
12s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:19 schreef Drugshond het volgende:
Toch maar weer een N-Euro en een Z-Euro. Dan zou het wel kunnen werken.
Ja, of het pad op gaan van die gekke Verhofstadt hè. Versnelde financiële (fiscale) en politieke integratie. Stiglitz zegt in feite dat je dat eerst had moeten doen en dan pas de euro invoeren. Maar ze hebben eerst de euro ingevoerd en zijn nu aan het integreren, alleen omdat op die manier nu de verschillen tussen Noordwest-Europa en Zuid-Europa (oiv van de kredietcrisis en nasleep) aan het licht is gekomen, ontbreekt de nodige solidariteit in Europa om nog verder te integreren. EU is namelijk een transferunie geworden.
Verder ook eens met zijn aloude kritiek dat 'austerity' niet werkt. Grappige is dat men bij de RABO-bank paar weken geleden in principe dezelfde kritiek had trouwens.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 02-10-2016 14:36:49 ]
I´m back.
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:31:18 #6
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165708198
Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz over waarom Europa de eurocrisis verkeerd aanpakt

De Europese Unie had nooit met een gemeenschappelijke munt mogen beginnen en de eurocrisis heeft van het hele project een catastrofe gemaakt. In een nieuw boek rekent econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz definitief af met de euro.

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz over waarom Europa de eurocrisis verkeerd aanpakt
© .

Economen moeten sinds de financiële crisis van 2008 spitsroeden lopen. Niet alleen zagen ze die crisis niet aankomen, ze raakten het ook niet eens over een oplossing voor de economische stagnatie die daarop volgde.

Dat geldt niet voor de eurocrisis. Talloze economen voorspelden voordat er nog maar één bankbiljet van de euro gedrukt was dat de gemeenschappelijke munt gedoemd was te mislukken. In België was het Paul De Grauwe die al in de jaren negentig kritische kanttekeningen maakte bij de ambities van de Europese leiders, maar Joseph Stiglitz is van dat korps wereldwijd de meest gehoorde econoom. Hij publiceerde vooral over globalisering en wereldhandel, werkte onder meer voor Bill Clinton en de Wereldbank en won een Nobelprijs voor zijn onderzoek naar de rol van asymmetrische informatie in de economie. Samen met Paul Krugman werd hij tijdens de financiële crisis een mascotte van links, en ook over de crisis van de Europese muntunie liet hij zich de voorbije jaren vaak en graag horen. Nu heeft Stiglitz een heel boek geschreven over de euro, dat vorige week in vertaling verscheen.

Het bbp van de eurozone groeide tussen 2007 en 2015 met amper 0,6 procent, en zelfs de Duitse economie lijkt het vandaag alleen maar goed te doen omdat de andere eurolanden slechter presteren. De eurocrisis blijft sluimeren, en de analyse die Stiglitz maakt is nog altijd even relevant als eenvoudig. Landen die een munt delen, geven hun eigen wisselkoers en interestvoeten op. Een land kan er niet meer voor kiezen om de wisselkoers van haar munt te devalueren om zo de handel te bevorderen, of om de interestvoet van de centrale bank te verlagen en zo de economie te stimuleren. Iedereen is afhankelijk van het centrale beleid van de eurozone. Dat werkt alleen als de nationale economieën op elkaar lijken, maar de begrotingsregels die in Maastricht werden afgesproken - eigenlijk het enige wat Europa deed om de eurozone te omkaderen - waren niet voldoende om de landen dichter bij elkaar te brengen. Integendeel, ze zijn de voorbije jaren verder uit elkaar gegroeid. In de jaren negentig voorspelden economen als Stiglitz dat een schok de lidstaten van de eurozone uit elkaar zou drijven. De financiële crisis van 2008 was haast een ideaaltype van wat hen voor ogen stond.

Morele lading

Joseph Stiglitz beschrijft niet enkel de constructiefouten in de eurozone, maar bekijkt ook het verloop van de eurocrisis. Net als veel andere economen heeft hij het moeilijk met de morele lading die het politieke debat over de crisis altijd had. De vraag wie er goed was en wie fout, interesseert hem niet. Stiglitz hekelt ook het idee dat bij enkele Duitsers leefde om Griekenland het stemrecht in Europa af te nemen zolang het land afhankelijk was van Europese noodsteun. Onbegrijpelijk, vindt hij.



De behandeling van Griekenland door de Trojka van de Europese Commissie, de ECB en het IMF zit Stiglitz hoog. 'Normaal stellen schuldeisers voorwaarden aan hun schuldenaars die de kans dat zij hun lening terugbetalen verhoogt', schrijft hij. 'Maar, zeker in Griekenland, verminderde de Trojka net de capaciteiten van het land om dat geld ooit te kunnen terugbetalen.' De Griekse economie kromp met 27 procent, de werkloosheid bedraagt nog altijd 24 procent, de jeugdwerkloosheid is dubbel zo hoog, en ook dit jaar zal de Griekse economie verder krimpen.

Hoe kon het zo mis gaan? Stiglitz dist een anekdote op waarin hij, samen met zijn vrouw, in 2013 in een gesprek de eerste minister van een Noord-Europees land probeert te doen inzien wat voor ellende de crisispolitiek aanricht in Griekenland en andere Zuid-Europese landen. De middenklasse zakt er weg in de armoede. 'Ze hadden hun economie maar eerder moeten hervormen', kreeg Stiglitz als antwoord. 'Ze hadden zich maar niet zo losbandig moeten gedragen.' Het heeft hem zonder twijfel gesterkt in zijn vermoedens dat de maatregelen die Griekenland opgelegd kreeg deels ingegeven waren door ordinaire wraakgevoelens en woede, en een politieke agenda om linkse partijen en kiezers een lesje te leren.

Naast dat intentieproces besteedt Stiglitz de meeste aandacht aan een economische en ondertussen klassieke analyse. Besparen - austerity - wanneer de economie stagneert of zelfs in vrije val is, heeft een land nog nooit vooruit geholpen. In de ogen van Stiglitz zijn Europese politici nog altijd doordrongen van het neoliberalisme, oftewel een fabelachtig geloof in de werking van vrije markten. Dat weerhoudt hen ervan te zien wat er echt verkeerd loopt in de economie, en bracht hen er zelfs toe contraproductieve hervormingsmaatregelen op te dringen. Het is moeilijk te begrijpen waarom de Trojka zichzelf de opdracht gaf van Griekenland een competitieve economie te maken die weer meer exporteert, terwijl ze zich bezighoudt met het reguleren van futiliteiten die de export allerminst bevorderen. Zo moest Griekenland van de Trojka een label schrappen dat wordt gebruikt om de versheid van melk in supermarkten aan te prijzen. Maakte dat de Griekse economie competitiever? Nee. Het enige gevolg is, aldus Stiglitz, dat Nederlandse en Duitse multinationals hun minder verse melk makkelijker verkocht krijgen in Griekenland, waardoor lokale melkboeren inkomsten derven.


Andere politici

Hebben Stiglitz en alle andere critici van het Europese crisisbeleid gelijk? De cijfers tonen in ieder geval aan dat de voorspellingen van de Trojka over de groei in Griekenland fout waren en overdreven optimistisch. Ook het IMF begint een deel van de kritiek over te nemen. Het Internationaal Monetair Fonds moet nog altijd beslissen of het de nieuwe afspraken die vorig jaar met Griekenland werden gemaakt, wil steunen. Directeur Christine Lagarde gaf eerder al toe dat de eisen voor Griekenland onrealistisch waren. Dat verplaatst de schijnwerpers van de euro als monetair project naar de uitvoerders. Andere politici hadden andere en betere beslissingen kunnen nemen. Martin Sandbu van de Financial Times, die vorig jaar het al even interessante Europe's Orphan schreef ter verdediging van de euro, wees er al op dat de kritiek van Stiglitz in de eerste plaats de Europese politici betreft en niet de muntunie die zij hebben mismeesterd.

Dat is deels natuurlijk zo. In een interview naar aanleiding van het verschijnen van z'n boek raadde Stiglitz de Portugezen aan om de eurozone te verlaten, maar de hervormingen die hij in de laatste hoofdstukken voorstelt, impliceren dat zeker niet allemaal. Stiglitz schrijft zelf een hervorming van de eurozone te verkiezen boven het opbreken van de muntunie. De lange lijst van voorstellen die hij formuleert, zijn zeven jaar na het uitbreken van de crisis niet erg origineel. Ze doen nog het meest denken aan de ambitieuze plannen van Guy Verhofstadt. Europees beleid, solidariteit en gedeelde schulden zijn nodig om de eurozone naar behoren te laten functioneren. Zal het er ooit van komen? Stiglitz weet dat de Europese leiders gedoemd zijn om verder aan te modderen. Hij is er terecht het hart van in.
-----------------
Een iets uitvoeriger artikel.
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:34:19 #7
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165708249
En dit is dus precies de bedoeling. Eerst de euro naar de kloten helpen, en nu is er maar een oplossing: hun oplossing.

Ik zeg, pak die dure optie maar. Deze is vergiftigd.
pi_165708265
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:34 schreef BarryOSeven het volgende:
En dit is dus precies de bedoeling. Eerst de euro naar de kloten helpen, en nu is er maar een oplossing: hun oplossing.

Klinkt BNW, maar als je er over nadenkt lijkt dit wel precies te zijn waar het beleid op aanstuurt.
pi_165708354
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:34 schreef BarryOSeven het volgende:
En dit is dus precies de bedoeling. Eerst de euro naar de kloten helpen, en nu is er maar een oplossing: hun oplossing.

Ik zeg, pak die dure optie maar. Deze is vergiftigd.
Ja, goed beschouwd is het waar dat bijv. de VS de kredietcrisis met een enorme bail-out "goed" heeft opgelost en dat wij in EU nu bijv. nog kampen met de gevolgen van de kredietcrisis in de vorm van Griekenland, Italië en bijv. de Deutsche bank, met overigens allerlei vertakkingen naar andere banken.
I´m back.
pi_165708359
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:34 schreef BarryOSeven het volgende:
En dit is dus precies de bedoeling. Eerst de euro naar de kloten helpen, en nu is er maar een oplossing: hun oplossing.

Ik zeg, pak die dure optie maar. Deze is vergiftigd.
Beetje aluhoed, maar kan best eens zo zijn.

Hoe kan ik speculeren op het einde van de euro btw? Dollars kopen of goud?
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:43:09 #11
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165708389
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:29 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, of het pad op gaan van die gekke Verhofstadt hè. Versnelde financiële (fiscale) en politieke integratie. Stiglitz zegt in feite dat je dat eerst had moeten doen en dan pas de euro invoeren. Maar ze hebben eerst de euro ingevoerd en zijn nu aan het integreren, alleen omdat op die manier nu de verschillen tussen Noordwest-Europa en Zuid-Europa (oiv van de kredietcrisis en nasleep) aan het licht is gekomen, ontbreekt de nodige solidariteit in Europa om nog verder te integreren. EU is namelijk een transferunie geworden.
Verder ook eens met zijn aloude kritiek dat 'austerity' niet werkt. Grappige is dat men bij de RABO-bank paar weken geleden in principe dezelfde kritiek had trouwens.
Valt je ook niet op dat D66 het nu veel minder het over de lofzang van Europa heeft. Wetende dat dit electoraal in de toekomst wel eens verkeerd zou kunnen uitpakken.
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:44:44 #12
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165708411
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:40 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Beetje aluhoed, maar kan best eens zo zijn.

Hoe kan ik speculeren op het einde van de euro btw? Dollars kopen of goud?
Beide, speltip 13.... Spreid je kansen.
pi_165708434
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:43 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Valt je ook niet op dat D66 het nu veel minder het over de lofzang van Europa heeft. Wetende dat dit electoraal in de toekomst wel eens verkeerd zou kunnen uitpakken.
Ja, klopt idd, dat viel me op, straks ga ik nog op D66 stemmen als ze nog wat kritischer worden...
I´m back.
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:46:46 #14
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165708463
quote:
14s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:45 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, klopt idd, dat viel me op, straks ga ik nog op D66 stemmen als ze nog wat kritischer worden...
Same here. De rest is helemaal niet om aan te zien.
pi_165708606
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:43 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Valt je ook niet op dat D66 het nu veel minder het over de lofzang van Europa heeft. Wetende dat dit electoraal in de toekomst wel eens verkeerd zou kunnen uitpakken.
Die denken dat ze slim zijn. NOT
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 2 oktober 2016 @ 14:55:06 #16
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_165708637
De euro was al verloren toen Frankrijk en Duitsland in 2003 de begrotingsregels overtraden.
Bedankt Hans.
pi_165708668
Stiglitz zegt duidelijk dat het op deze manier echt gaat klappen. Nog meer bezuinigingen in Griekenland, terwijl de eerste jaren van bezuinigen al niet hielpen. Duitsland die weigert de lonen op te trekken, zodat de arme zuidelijke landen nog meer hun lonen moeten laten zakken om toch te concurreren.
Ach, je ziet toch zelf hoe het gaat, ook in Nederland.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_165708675
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:55 schreef bascross het volgende:
De euro was al verloren toen Frankrijk en Duitsland in 2003 de begrotingsregels overtraden.
En spanje en portugal, die ook niet op het matje geroepen worden en ook geen boete betalen...
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_165708684
quote:
14s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:46 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Same here. De rest is helemaal niet om aan te zien.
Politieke partijen zijn niet om naar te kijken!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:03:53 #20
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_165708766
En weer krijgen de zogenaamde tokkies gelijk.
En weer zaten de hoogopgeleide, eurofiele zweefteven er faliekant naast.
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:12:02 #21
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_165708899
Hoeveel zou de invoering van de Euro Nederland inmiddels gekost hebben? Ik vermoed enkele honderden miljarden euro's (of guldens eigenlijk).
pi_165708901
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:03 schreef Braindead2000 het volgende:
En weer krijgen de zogenaamde tokkies gelijk.
En weer zaten de hoogopgeleide, eurofiele zweefteven er faliekant naast.
Zelfde zie je bij de Tesla gebeuren btw.
Overigens gaat het meer tussen sceptici vs pseudo-sceptici en believers.
Niet tokkies en hoogopgeleiden.
I´m back.
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:16:33 #23
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165708968
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:03 schreef Braindead2000 het volgende:
En weer krijgen de zogenaamde tokkies gelijk.
En weer zaten de hoogopgeleide, eurofiele zweefteven er faliekant naast.
Het is zeker fout gegaan omdat de EU opeens zo groot moest worden. In plaats van een sterke economische pur sang verbintenis is het zelfs misbruikt om zwakke economische landen toe te voegen en gelijk onder de NAVO vlag te plaatsen. Zonder eerst intern orde op zaken te stellen.
pi_165709009
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Zelfde zie je bij de Tesla gebeuren btw.
Overigens gaat het meer tussen sceptici vs pseudo-sceptici en believers.
Niet tokkies en hoogopgeleiden.
Believers hebben decennia lang het debat gedomineerd. Kritische geluiden werden in de jaren '90 nog weggehoond. Nu de realiteit om de hoek komt kijken is het debat meer in balans geraakt.
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:21:48 #25
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165709047
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:12 schreef Braindead2000 het volgende:
Hoeveel zou de invoering van de Euro Nederland inmiddels gekost hebben? Ik vermoed enkele honderden miljarden euro's (of guldens eigenlijk).
Wij zitten nog aan de plus-kant van de balans. Omdat we een groot logistiek knooppunt zijn. Maar voor de zuidelijke Europeese landen heeft het weinig succes gebracht, En daar is op dit moment de weerstand het grootst (economisch gezien). Wat betreft het vluchtelingen probleem ligt de grootste aversie bij Oost-Europa. Solidariteit my ass.
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:37:14 #26
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_165709278
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:21 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Wij zitten nog aan de plus-kant van de balans. Omdat we een groot logistiek knooppunt zijn. Maar voor de zuidelijke Europeese landen heeft het weinig succes gebracht, En daar is op dit moment de weerstand het grootst (economisch gezien). Wat betreft het vluchtelingen probleem ligt de grootste aversie bij Oost-Europa. Solidariteit my ass.
Dat betwijfel ik. Het BNP is in 9 jaar nauwelijks gegroeid terwijl de staatsschuld bijna verdubbeld is. Tel daar bij op al die bedragen waarvoor Nederland garant staat door fondsen als ESM en tel daarbij op al die bedragen die Nederlandse banken en pensioenfondsen in andere EU-landen gepompt hebben (waarvan een deel al is afgeboekt en in de toekomst nog een veel groter deel afgeboekt zal moeten worden) omdat ze zich onoverwinnelijk waanden door de almachtige EU/Euro dan denk ik dat als we de gulden gehouden hadden Nederland enkele honderden miljarden guldens rijker was geweest.
pi_165709308
quote:
14s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:57 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

En spanje en portugal, die ook niet op het matje geroepen worden en ook geen boete betalen...
Maar het blijft met name Frankrijk en Duitsland die in de beginjaren van de euro de regels overtraden. Het vertrouwen in Duitsland over de begrotingsregels kreeg een grote deuk.
Nu zou je daarvoor het woord begrotingsjoemel voor gebruiken.
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:50:43 #28
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165709666
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:17 schreef Drugshond het volgende:
'Met de euro wordt Russische roulette gespeeld'
Oneens, want met Russische roulette heb je 2 opties. Wel of geen kogel. De EU kan ons alleen maar de kogel geven. (in een matrixstyle slow motion)
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:57:14 #30
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165709697
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:37 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Het BNP is in 9 jaar nauwelijks gegroeid terwijl de staatsschuld bijna verdubbeld is. Tel daar bij op al die bedragen waarvoor Nederland garant staat door fondsen als ESM en tel daarbij op al die bedragen die Nederlandse banken en pensioenfondsen in andere EU-landen gepompt hebben (waarvan een deel al is afgeboekt en in de toekomst nog een veel groter deel afgeboekt zal moeten worden) omdat ze zich onoverwinnelijk waanden door de almachtige EU/Euro dan denk ik dat als we de gulden gehouden hadden Nederland enkele honderden miljarden guldens rijker was geweest.
Moeilijk te zeggen. Alle landen alsook continenten duiken extra in de schulden om de lokale economie draaiende te houden. Met de gulden zou dat echt niet anders zijn geweest. Als we hier een rente hadden van 4-5 % terwijl de rest op de 0-0,5 % zit hadden we een flinke kapitaalvlucht gehad van geld mensen en machinerie. Ik heb daar niet 1.2.3. een loepzuiver antwoord op.
  zondag 2 oktober 2016 @ 15:58:31 #31
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_165709736
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:17 schreef Drugshond het volgende:
'Met de euro wordt Russische roulette gespeeld'
Waarom zijn we er ooit mee begonnen of beter zo snel van start gegaan ?
Nederland is ermee begonnen omdat Duitsland er mee begon, heel kort samengevat. En in principe was dat geen slecht idee omdat je het EURO STABILITEITSPACT hebt dat de Euro 'veilig' zou moeten houden.

Alleen was nou juist Duitsland de eerste die dat pact verbrak, samen met Frankrijk; hun begrotingstekort kwam in 2005 boven de afgesproken 3 %. En als je nu ziet dat Frankrijk nu al járen boven die 3 % zit - zonder daarvoor bestraft te worden - en dat Portugal en Spanje dit jaar ... (en aangezien Frankrijk geen straf krijgt kun je natuurlijk ook hen geen straf opleggen).

Mag ik je dit artikel trouwens aanraden, qua leesvoer? Is wat ouder, maar ...
http://www.mt.nl/157/3973(...)jes-sovjet-unie.html
... heeft het over Russiche toestanden, een risico dat ook TOEN AL gezien werd.

En ook dit artikel;
https://www.europa-nu.nl/(...)liteits_en_groeipact
dat gaat over het de facto uithollen van dat pact.

En natuurlijk, uit mei dit jaar;
https://www.nrc.nl/nieuws(...)der-1624268-a1143242
en een quote daaruit;
quote:
Het Ifo-instituut rekende deze week voor dat de eurolanden sinds de invoering in 1999 samen 106 keer het pact hebben geschonden. Een derde daarvan mocht, volgens de uitzonderingen op de regels. Maar liefst 70 overschrijdingen waren tegen de regels. Als daarvoor telkens daadwerkelijk een boete was geëist, dan had Brussel het formidabele bedrag van 113 miljard euro geïnd – een som die een eind komt in de richting van het huidige jaarlijkse EU-budget van 145 miljard.
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:01:34 #32
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165709820
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:55 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:
Oneens, want met Russische roulette heb je 2 opties. Wel of geen kogel. De EU kan ons alleen maar de kogel geven. (in een matrixstyle slow motion)
Russische Roulette met een pistool en een magazijn.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:06:11 #33
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_165709952
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:55 schreef CynicusRomanticusRob het volgende:

[..]

Oneens, want met Russische roulette heb je 2 opties. Wel of geen kogel. De EU kan ons alleen maar de kogel geven. (in een matrixstyle slow motion)
Tenzij je een eurofiele wensdenker bent en fantaseert dat er alleen geurig fruit en bloeiende bloemetjes in het pistool zitten. Dan zie je de kogel nooit aankomen.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:06:28 #34
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_165709962
quote:
14s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:01 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Russische Roulette met een pistool en een magazijn.
Weet je dat er ook Texaanse Roulette is? Texanen zeggen dat ze, in tegenstelling tot Russen, wél kogels kunnen betalen en spelen dus met een revolver met één lege kamer.

En de huidige verkiezingen daar ... nou ja, Trump en Hillary zijn beiden verschrikkelijk (terwijl Johnson [Libertarians] en Stein [Green] desondanks feitelijk kansloos zijn). Dus Texaanse politieke roulette.

En je kunt alleen winnen door NIET (mee) TE SPELEN; die Britten waren al niet zo dom om met de Euro mee te doen (om de metafoor trouw te blijven; Nederland, Duitsland en nog een paar landen als 'lege kamers' en Griekenland, Frankrijk, Spanje, Italie als kogels). En nu gaan ze ook uit de EU ....
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:10:03 #35
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165710063
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:06 schreef BaardaapAd het volgende:

[..]

Weet je dat er ook Texaanse Roulette is? Texanen zeggen dat ze, in tegenstelling tot Russen, wél kogels kunnen betalen en spelen dus met een revolver met één lege kamer.

En de huidige verkiezingen daar ... nou ja, Trump en Hillary zijn beiden verschrikkelijk (terwijl Johnson [Libertarians] en Stein [Green] desondanks feitelijk kansloos zijn). Dus Texaanse politieke roulette.

En je kunt alleen winnen door NIET (mee) TE SPELEN; die Britten waren al niet zo dom om met de Euro mee te doen (om de metafoor trouw te blijven; Nederland, Duitsland en nog een paar landen als 'lege kamers' en Griekenland, Frankrijk, Spanje, Italie als kogels). En nu gaan ze ook uit de EU ....
Frankrijk zie ik niet vertrekken.... die zitten aan het landbouw-infuus.
Spanje.... deels. Ik denk dat Catalonië echt wel bij de Euro wil blijven. De rest niet. Andalusië zeker niet.
Italie.... komen we snel genoeg achter op 3 december.
Griekenland.... twijfel ik niet over die willen er wel uit.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:14:20 #36
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_165710166
Baudet zei het 1 of 2 jaar geleden nog (wat je 15 jaar geleden al had kunnen bedenken): De Euro is gedoemd te mislukken zonder een economische (of was het politieke?) unie, wat uitmondt in een transferunie. Hij werd voor gek verklaard door de alwetende eurofielen.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:15:01 #37
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165710191
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 15:58 schreef BaardaapAd het volgende:
Mag ik je dit artikel trouwens aanraden, qua leesvoer? Is wat ouder, maar ...
http://www.mt.nl/157/3973(...)jes-sovjet-unie.html
... heeft het over Russiche toestanden, een risico dat ook TOEN AL gezien werd[/b][/u][/u].
Yep, dat artikel ken ik nog. Geeft vrij goed de beeldvorming weer. Hoe kun je over soldariteit praten als er helemaal geen duidelijke gemeenschappelijke waarden zijn.
pi_165710340
Met die werksloosheidsuitkeringen zijn ze anders binnen de EU al een tijdje bezig om dat voor elkaar te krijgen.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:23:08 #39
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_165710387
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:10 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Frankrijk zie ik niet vertrekken.... die zitten aan het landbouw-infuus.
Spanje.... deels. Ik denk dat Catalonië echt wel bij de Euro wil blijven. De rest niet. Andalusië zeker niet.
Italie.... komen we snel genoeg achter op 3 december.
Griekenland.... twijfel ik niet over die willen er wel uit.
's Niet wat ik bedoelde; ik bedoel dat bepaalde landen een enorm risico vormen voor de EU in het algemeen en de Euro in het bijzonder.

Anderzijds denk ik wel dat er één voordeel is aan die 'zwakke broeders'; die houden de Euro wisselkoers laag en dat is goed voor onze internationale handel. Als je tenslotte ziet welke problemen Zwitserland heeft omdat hun munt 'te sterk' is ....
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
  zondag 2 oktober 2016 @ 16:34:54 #40
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_165710662
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:14 schreef Braindead2000 het volgende:
Baudet zei het 1 of 2 jaar geleden nog (wat je 15 jaar geleden al had kunnen bedenken): De Euro is gedoemd te mislukken zonder een economische (of was het politieke?) unie, wat uitmondt in een transferunie. Hij werd voor gek verklaard door de alwetende eurofielen.
Je moet een BELASTINGUNIE hebben.

In Nederland betaal je als je een eigen huis hebt huurwaardeforfait, 't telt mee in je vermogenswinstbelastinggrondslag, de gemeentelijke belasting .... terwijl die Grieken gewoon hun huis formaal NIET AF BOUWEN (stukje beton met wat roestig betonijzer ergens laten uitsteken) en dan geen belasting hoeven te betalen. IS MAAR ÉÉN VOORBEELD.

Trouwens, probeer voor de grap een buitenlander maar het huurwaardeforfait uit te leggen; die denken dat je een grap maakt of malende bent;
"dus je verhuurt je huis?"
'nee nee, is mijn huis, daar woon ik in'
"oh, je huurt het!"
'nee, het is MIJN huis! Nou ja, ten dele, de rest is natuurlijk van de bank want ik heb een hypotheek'
"ohhhhhh, dus huurwaardeforfait is wat wij de rente op de hypotheek zouden noemen!"
'nee nee, het is een belasting die je aan de Staat betaalt'
"dus je wilt serieus beweren dat je belasting betaalt omdat je in je eigen huis woont?!?!?"
'ja.'
"ik snap 't niet :N "
'nou, ik geloof dat het zo zit; áls je je huis verhuurt, dan moet je belasting betalen over die huurinkomsten, maar omdat je je huis NIET verhuurt betaal je geen belasting over die huurinkomsten, dus ben je de huurder van je eigen huis en ook je eigen verhuurder en dus moet je belasting betalen'
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
pi_165711371
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:14 schreef Braindead2000 het volgende:
Baudet zei het 1 of 2 jaar geleden nog (wat je 15 jaar geleden al had kunnen bedenken): De Euro is gedoemd te mislukken zonder een economische (of was het politieke?) unie, wat uitmondt in een transferunie. Hij werd voor gek verklaard door de alwetende eurofielen.
Ja, 15 jaar geleden was Baudet 17 hè.
Ze bedoelen een politieke unie, dus een federatie, met dezelfde fiscale politiek voor alle landen en ook dezelfde fiscale discipline bij de inwoners. Alleen hadden ze daar eerst aan moeten beginnen en dan pas economisch integreren met bijv. een gezamenlijke munt.
Maar dan nog zijn de verschillen gewoon te groot, en daar werd al voor gewaarschuwd toen landen als Spanje, Portugal, Griekenland e.d. lid werden van de toen nog voorloper van de EU.
Je kunt natuurlijk ook nooit solidariteit vragen bijv. in NL, waar de meeste mensen door de austerity-politiek al veel te lijden hebben gehad van de crisis, als ze in de zuidelijke landen niet eens mild hervormen.
Toen kwamen die voormalige Oostbloklanden er ook nog bij, die nog verder achterliepen, en bovendien kwam er nog eens arbeidsmigratie opgang tussen voormalig Oostblok en Westen.
I´m back.
  zondag 2 oktober 2016 @ 17:11:51 #42
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_165711461
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:34 schreef BaardaapAd het volgende:

terwijl die Grieken gewoon hun huis formaal NIET AF BOUWEN (stukje beton met wat roestig betonijzer ergens laten uitsteken) en dan geen belasting hoeven te betalen. IS MAAR ÉÉN VOORBEELD.
Dat was 25 jaar geleden ofzo... Die regeling is al lang om zeep geholpen.
pi_165711486
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 17:11 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat was 25 jaar geleden ofzo... Die regeling is al lang om zeep geholpen.
Die niet afgebouwde huizen kwam je 10 jaar geleden nog veel tegen hoor.
I´m back.
  zondag 2 oktober 2016 @ 17:16:40 #44
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_165711557
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 17:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nog steeds, maar geen belastingvoordeel meer.
Is wrs gewoon een gewoonte geworden daar?
I´m back.
  zondag 2 oktober 2016 @ 17:20:29 #46
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_165711626
quote:
10s.gif Op zondag 2 oktober 2016 17:17 schreef Ryan3 het volgende:

Is wrs gewoon een gewoonte geworden daar?
Als je nutteloze stukken betonijzer in je dak metselt om zo belasting te kunnen ontduiken ga je ze er natuurlijk niet af flexen omdat de regelgeving verandert. Die dingen zitten niemand in de weg.

Edit:

quote:
De ijzeren staven

De ijzeren staven die uit de daken steken dienen enkel en alleen voor de eventuele latere uitbreiding van het huis. Ze hebben NIETS te maken met vrijstelling van belasting, zolang het huis nog niet klaar is. (Alhoewel dat een goed verhaal is)!
quote:
Daarnaast is er voor sommige traditionele Grieken nog de oude gewoonte van een "bruidsschat". De dochter krijgt een huis mee als ze gaat trouwen. Dit kan bijvoorbeeld het bovenste gedeelte van de onafgebouwde woning worden, maar ach, de kleine is pas 2 jaar, dus nog alle tijd.
quote:
Ook typisch Grieks zijn de onafgebouwde huizen die je door heel Griekenland ziet staan. Je bouwt een huis in Griekenland naarmate je behoefte en je geld. Dat betekent vaak dat huizen beetje bij beetje opgebouwd worden.
Ik meende ook altijd dat het een belasting dingetje uit het verleden was...

[ Bericht 27% gewijzigd door AchJa op 02-10-2016 17:31:14 ]
  zondag 2 oktober 2016 @ 20:27:41 #47
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165715636
Joseph Stiglitz: 'om de Europese Unie te redden, moet de euro verdwijnen'

De eurozone bestaat uit landen die onderling zo verschillend zijn dat de noodzakelijke interne solidariteit bijzonder kostbaar is. De euro heeft Nederland tot nu toe minstens ¤ 153,7 miljard gekost, politiek gezien een onacceptabel hoog bedrag dat ook nog eens hard stijgt. Daarom drijft de euro de Europese landen uit elkaar, waardoor we het kind met het badwater dreigen weg te spoelen. Aldus Joseph Stiglitz.
  zondag 2 oktober 2016 @ 20:30:56 #48
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 2 oktober 2016 @ 21:20:02 #49
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_165717523
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:25 schreef Boca_Raton het volgende:
Oberrrrr, mag ik de euro van u alstublieft?
Ik bedoelde de gulden natuurlijk. Weg! Ontvreemd! Ter ziele!
pi_165718063
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:29 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Topeconoom zijn, en dan denken dat Nederland hier een doorslaggevende rol in zou kunnen hebben. :')
1) Hij is op promotietour
2) Nederland heeft in veel beslissende maatregelen gewoon een veto
3) Dijsselbloem heeft toch een bepalende positie
4) Nederland kan de EU verlaten ;) ;)
5) De Nederlandse lobby is belangrijk
  zondag 2 oktober 2016 @ 21:43:09 #51
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165718251
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 21:35 schreef Slaro het volgende:

[..]

1) Hij is op promotietour
2) Nederland heeft in veel beslissende maatregelen gewoon een veto
3) Dijsselbloem heeft toch een bepalende positie
4) Nederland kan de EU verlaten ;) ;)
5) De Nederlandse lobby is belangrijk
Mag het als relatief grootste netto bijdrager.
pi_165718412
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 21:35 schreef Slaro het volgende:
4) Nederland kan de EU verlaten ;) ;)
Lijkt mij een prima plan w/

Samen met UK O+
  zondag 2 oktober 2016 @ 21:50:11 #53
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165718444
Wat ik in de artikelen lees en in het buitenhof zie ben ik niet helemaal met Jospeh S.eens.
Een gemeenschappelijke EU pot voor sociale voorzieningen...die stap maken we politiek gezien over 30 jr nog niet eens. Ben het wel weer met hem eens dat meer harmonisatie moet komen tussen begrotingsoverschotten en tekorten. Z-Europa zal de komende 30 jaar qua efficiëntie/productiegraad N-Europa nooit kunnen evenaren. Maar het filmpje zei al genoeg over die pak melk. Is dat nu de innovatie waar de EU voor staat. Ze moesten zich diep schamen (dat is geen sleeptouw waar een wurgketting).
pi_165718575
Yankees met een mening over Europa vallen sowieso niet serieus te nemen. Die kunnen onmogelijk de enorme culturele verschillen tussen de lidstaten begrijpen. Er is helemaal niets dat een Nederlander verbindt met een Oostenrijker of een Bulgaar. Verreweg de meeste Nederlanders kunnen niet eens een goed gesprek voeren met een Duitser. En dan denken dat we bereid zullen zijn om solidair met die mensen te zijn?
  zondag 2 oktober 2016 @ 23:56:38 #55
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165721332
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 21:55 schreef Confetti het volgende:
Yankees met een mening over Europa vallen sowieso niet serieus te nemen. Die kunnen onmogelijk de enorme culturele verschillen tussen de lidstaten begrijpen. Er is helemaal niets dat een Nederlander verbindt met een Oostenrijker of een Bulgaar. Verreweg de meeste Nederlanders kunnen niet eens een goed gesprek voeren met een Duitser. En dan denken dat we bereid zullen zijn om solidair met die mensen te zijn?
Zeker true, hun geschiedenis is ook nogal nep, (hooguit 300 jr). Geeft niet weg dat we hier ook een lange en wellicht pijnlijke weg te gaan hebben. Zo pijnlijk zelfs dat we onze eigen identiteit er niet voor op gaan/durven te geven. Maar goed de market spreekt anders... (en soms/vaak) met rede.
  † In Memoriam † maandag 3 oktober 2016 @ 00:10:31 #56
230491 Zith
pls tip
pi_165721523
Was het vorige beurscrash doomtopic niet voldoende?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_165722415
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 16:34 schreef BaardaapAd het volgende:

[..]

Je moet een BELASTINGUNIE hebben.

In Nederland betaal je als je een eigen huis hebt huurwaardeforfait, 't telt mee in je vermogenswinstbelastinggrondslag, de gemeentelijke belasting .... terwijl die Grieken gewoon hun huis formaal NIET AF BOUWEN (stukje beton met wat roestig betonijzer ergens laten uitsteken) en dan geen belasting hoeven te betalen. IS MAAR ÉÉN VOORBEELD.

Trouwens, probeer voor de grap een buitenlander maar het huurwaardeforfait uit te leggen; die denken dat je een grap maakt of malende bent;
"dus je verhuurt je huis?"
'nee nee, is mijn huis, daar woon ik in'
"oh, je huurt het!"
'nee, het is MIJN huis! Nou ja, ten dele, de rest is natuurlijk van de bank want ik heb een hypotheek'
"ohhhhhh, dus huurwaardeforfait is wat wij de rente op de hypotheek zouden noemen!"
'nee nee, het is een belasting die je aan de Staat betaalt'
"dus je wilt serieus beweren dat je belasting betaalt omdat je in je eigen huis woont?!?!?"
'ja.'
"ik snap 't niet :N "
'nou, ik geloof dat het zo zit; áls je je huis verhuurt, dan moet je belasting betalen over die huurinkomsten, maar omdat je je huis NIET verhuurt betaal je geen belasting over die huurinkomsten, dus ben je de huurder van je eigen huis en ook je eigen verhuurder en dus moet je belasting betalen'
[ afbeelding ]
Een soort belastingunie ben ik wel met je eens, in de vorm van minimale belastingregels dat voor elke EU-staat geldt.
Over dat van de eigen woning heb ik een andere mening (maar daar kom ik later wel op terug).

Overigens is het zo dat een land als Canada ook verschillende belastingtarieven tussen de staten onderling heeft. Sowieso met de Btw-tarieven; in Alberta is dat 5%, in de oostelijke staten is het 15%.
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:53:35 #58
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_165723047
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 06:20 schreef Idisrom het volgende:
Overigens is het zo dat een land als Canada ook verschillende belastingtarieven tussen de staten onderling heeft. Sowieso met de Btw-tarieven; in Alberta is dat 5%, in de oostelijke staten is het 15%.
In de VS ook, sales tax in Californië is hoog. Maar in de VS heb je drie lagen - de county [zeg maar gemeente], de staat [bijv. Californië] en het land [VS]; die laatste is voor iedereen gelijk. In de EU zou je dus - net als in de VS - op EU niveau eenheid moeten hebben, wat dan doorwerkt naar de nationale niveaus. Alsof je een Verenigde Landen Van Europa hebt waarin de landen, staten zijn.

Vandaar dat die Duitse tolheffing zo'n gedoe oplevert; Duitsers kunnen die weer aftrekken van de belasting zodat het feitelijk een heffing op niet Duitser zijn is. Waarom Nederland dan ook niet dat systeem (kilometerheffing) invoert en de Nederlanders de kosten laat aftrekken is me een raadsel; net als de Duitsers buitenlandse vervoerders pest kan Nederland dat toch ook? Met als voordeel dat van die Oostblok vervoerders dan dubbel gepakt worden }) komen ze hier niet de markt verpesten.

- Anyway -

De NS betaalt in Ierland belasting; dan betalen ze minder en blijft er meer winst over. Die naar de eigenaar gaat; de Nederlandse Staat. Ierland dat nu - volgens de EU - een heel dikke naheffing aan Apple moet opleggen wegens te weinig belasting heffen.

Als de NS gewoon hier belasting betaalt dan gaat dat naar de Staat, nu gaat het naar Ierland en de winst naar de Staat; lijkt me dat je dan per saldo geld weggeeft aan Ierland voor niks. ZO! Leg dat nou maar eens uit! Want daar snap ik dus geen k*t van; dat Nederland een belastingparadijs is (de Stones zitten formeel in Amsterdam, net als U2 en veel anderen) dat zelf belastingparadijseert in Ierland.
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
pi_165723223
Het hele probleem is natuurlijk dat ze in zuid Europa weigeren aan loondeflatie te doen. Ze worden liever bedot via de geldpers dan dat ze elk jaar een paar % van hun loon zien afgaan.
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:42:18 #60
321876 Cherna
Fuck the System
pi_165725385
Kan me voorstellen dat Joseph Stiglitz Nederland als de redding van de Euro ziet met die geweldige pensioenpotten die wij hier hebben. Daar kun je wel wat mee. In niet een ander lander binnen de EU is er zoveel spaargeld. Dat zou je dus best kunnen herverdelen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_165725481
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:55 schreef bascross het volgende:
De euro was al verloren toen Frankrijk en Duitsland in 2003 de begrotingsregels overtraden.
Nee, hij was al verloren voor de invoering.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  maandag 3 oktober 2016 @ 12:36:53 #62
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_165726304
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:42 schreef Cherna het volgende:
Kan me voorstellen dat Joseph Stiglitz Nederland als de redding van de Euro ziet met die geweldige pensioenpotten die wij hier hebben. Daar kun je wel wat mee. In niet een ander lander binnen de EU is er zoveel spaargeld. Dat zou je dus best kunnen herverdelen.
Herverdelen? Dat geld is nodig voor NL pensioenen, die nu al niet eens worden geindexeerd.
Daar hebben de mensen zelf voor gespaard.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_165727790
quote:
12s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:19 schreef Drugshond het volgende:
Toch maar weer een N-Euro en een Z-Euro. Dan zou het wel kunnen werken.
Dan word de N-Euro veel sterker dan de Z-Euro en verliest Nederland een deel van de export aan de zuidelijke landen.

Een munt moet in balans zijn, niet te sterk, niet te zwak.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_165727831
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 14:08 schreef hottentot het volgende:

[..]

Dan word de N-Euro veel sterker dan de Z-Euro en verliest Nederland een deel van de export aan de zuidelijke landen.

Een munt moet in balans zijn, niet te sterk, niet te zwak.
Het heeft niet zoveel zin om handel te doen met iemand als hij zijn rekening niet betaalt.
pi_165727868
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 14:10 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Het heeft niet zoveel zin om handel te doen met iemand als hij zijn rekening niet betaalt.
Ik bedoelde niet zozeer de export naar de zuidelijke landen. Maar dat een deel van de export naar bijvoorbeeld Zimbabwe, Oeganda en Amerika van de sterke landen word overgenomen door de goedkope landen.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  maandag 3 oktober 2016 @ 17:17:47 #66
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_165731120
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 12:36 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Herverdelen? Dat geld is nodig voor NL pensioenen, die nu al niet eens worden geindexeerd.
Daar hebben de mensen zelf voor gespaard.
Sterker nog, de pensioenen moeten hoogstwaarschijnlijk gekort worden omdat er niet genoeg geld in kas zit.....
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:06:49 #67
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165770574
Capital Flight in Italy, Spain Intensifies: Italy Target2 Balance Hits Record Negative, Spain Close Behind

The ECB statistical data warehouse released Target2 Balance figures today.

The numbers are reflective of intensifying capital flight in Italy and Spain.


The above charts shows most of the major countries, not all of them.

Italy’s target2 hit a record low -¤326.9 billion in July. This is a 6th consecutive monthly record for Italy, minimum, possibly dating back to 2nd quarter of 2015.

Spain’s target2 deficit hit -¤313.6 billion. In 2012 Spain hit -¤337.3 billion.

Target 2 Discussion

No discussion of eurozone problems would be complete without a discussion of Target2, an abomination created by the eurozone founders and one of the fundamental flaws of the euro.

Target2 stands for Trans-European Automated Real-time Gross Settlement System. It is a reflection of capital flight from the “Club-Med” countries in Southern Europe (Greece, Spain, and Italy) to banks in Northern Europe.

Pater Tenebrarum at the Acting Man blog provides this easy to understand example: “Spain imports German goods, but no Spanish goods or capital have been acquired by any private party in Germany in return. The only thing that has been ‘acquired’ is an IOU issued by the Spanish commercial bank to the Bank of Spain in return for funding the payment.”

This is not the same as an auto loan from a dealer or a bank. In the case of Target2, central banks are guaranteeing the IOU.

Target2 also encompasses people yanking deposits from a bank in their county and parking them in a bank in another country. Greece is a nice example, and the result was capital controls.

If Italy or Greece (any county) were to leave the Eurozone and default on the target2 balance, the rest of the countries would have to make up the default according to their percentage weight in the Eurozone.
------------------------------------
Conclusie er worden in Zuid Europa steeds meer goederen afgenomen dan dat er geëxporteerd wordt, De relatief dure euro is voor die landen funest als het gaat om concurrentiekracht. Wat weer resulteert in een begrotingstekort.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:09:30 #68
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_165770597
Yep, we moeten dus zo snel mogelijk naar een politieke unie toe.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:20:53 #69
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165770765
quote:
12s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:19 schreef Drugshond het volgende:
Toch maar weer een N-Euro en een Z-Euro. Dan zou het wel kunnen werken.
Het werkt niet omdat Nederland en Duitsland te gierig zijn om de surplus van de handelsbalans aan te pakken.

Er komt maar meer geld en meer geld onze landen binnen maar het geld wordt niet uitgegeven maar slechts opgepot. Onder het mom van "overheidstekort terugdringen" spekken we vermogenden / bedrijven in onze landen zonder dat de consument er rijker op wordt. Zonder dat we meer gaan importeren en minder exporteren.

Je bent eigenlijk een machtspositie voor sommige vermogenden aan het creeren ten koste van voornamelijk de zuid Europese landen. Een begrotingstekort moet je niet oplossen met het geld van Griekenland maar misschien met de mensen binnen je eigen land die jaar op jaar rijker worden?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:22:38 #71
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165770779
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 14:29 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Topeconoom zijn, en dan denken dat Nederland hier een doorslaggevende rol in zou kunnen hebben. :')
Nederland is een van de rijkste en een van de slimste landen, lijkt eigenlijk macro economisch heel erg op het kleine broertje van Duitsland.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_165770780
quote:
14s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:09 schreef Gutmensch het volgende:
Yep, we moeten dus zo snel mogelijk naar een politieke unie toe.
Liever niet. waarom niet gewoon accepteren dat de euro een faal project was en gewoon een neuro en een zeuro of eigen valuta invoeren.
Veel mensen zien helemaal niets in een politieke unie (en dat geldt niet alleen voor Nederlanders).
Lets face it. Er is geen solidariteit in Europa behalve als het ons uitkomt. Laten we daar eerst aan gaan werken voordat we samen geperst worden in een eenheidsworst.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:25:15 #74
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165770822
Een politieke unie :')

Opgebouwd op een fundament van stront. Als je echt naar de kloten wilt moet je het zo doen.

Elk normaal projectplan heeft go/no-go momenten. Op het moment dat je faalt is het gewoon een no-go. Doorgaan op een faal is een garantie voor een opperfaal.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:27:51 #75
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_165770869
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:22 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Liever niet. waarom niet gewoon accepteren dat de euro een faal project was en gewoon een neuro en een zeuro of eigen valuta invoeren.
Veel mensen zien helemaal niets in een politieke unie (en dat geldt niet alleen voor Nederlanders).
Lets face it. Er is geen solidariteit in Europa behalve als het ons uitkomt. Laten we daar eerst aan gaan werken voordat we samen geperst worden in een eenheidsworst.
Terug gaan naar eigen valuta.
- transitie kosten
- transactie kosten interne handel
- misgelopen inkomsten uit internationaal gebruik euro

De euro is niet het probleem, het probleem is de economische structuur van de euro landen.
pi_165770947
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:27 schreef malleable het volgende:

[..]

Terug gaan naar eigen valuta.
- transitie kosten
- transactie kosten interne handel
- misgelopen inkomsten uit internationaal gebruik euro

De euro is niet het probleem, het probleem is de economische structuur van de euro landen.
Dus is de euro wel het probleem? je kunt namelijk geen 19 landen in een muntunie proppen als die economisch niet overeenkomen. Dat is wel gebeurt en dus is de euro het probleem. Eerst had men de ecomische verschillen moeten uitstrijken en dan pas een muntunie.

Een muntunie met Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Denemarken en de Scandinavische landen was vele malen beter geweest als begin punt. En dan langzaam landen toevoegen als ze economisch gelijk zijn.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_165771012
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:53 schreef BaardaapAd het volgende:

[..]

In de VS ook, sales tax in Californië is hoog. Maar in de VS heb je drie lagen - de county [zeg maar gemeente], de staat [bijv. Californië] en het land [VS]; die laatste is voor iedereen gelijk. In de EU zou je dus - net als in de VS - op EU niveau eenheid moeten hebben, wat dan doorwerkt naar de nationale niveaus. Alsof je een Verenigde Landen Van Europa hebt waarin de landen, staten zijn.

Vandaar dat die Duitse tolheffing zo'n gedoe oplevert; Duitsers kunnen die weer aftrekken van de belasting zodat het feitelijk een heffing op niet Duitser zijn is. Waarom Nederland dan ook niet dat systeem (kilometerheffing) invoert en de Nederlanders de kosten laat aftrekken is me een raadsel; net als de Duitsers buitenlandse vervoerders pest kan Nederland dat toch ook? Met als voordeel dat van die Oostblok vervoerders dan dubbel gepakt worden }) komen ze hier niet de markt verpesten.

- Anyway -

De NS betaalt in Ierland belasting; dan betalen ze minder en blijft er meer winst over. Die naar de eigenaar gaat; de Nederlandse Staat. Ierland dat nu - volgens de EU - een heel dikke naheffing aan Apple moet opleggen wegens te weinig belasting heffen.

Als de NS gewoon hier belasting betaalt dan gaat dat naar de Staat, nu gaat het naar Ierland en de winst naar de Staat; lijkt me dat je dan per saldo geld weggeeft aan Ierland voor niks. ZO! Leg dat nou maar eens uit! Want daar snap ik dus geen k*t van; dat Nederland een belastingparadijs is (de Stones zitten formeel in Amsterdam, net als U2 en veel anderen) dat zelf belastingparadijseert in Ierland.
Hahaha, wat een sukkels.

Maar ach, zelfverrijking van bestuurders denk ik.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:40:24 #78
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_165771058
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:33 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Dus is de euro wel het probleem? je kunt namelijk geen 19 landen in een muntunie proppen als die economisch niet overeenkomen. Dat is wel gebeurt en dus is de euro het probleem. Eerst had men de ecomische verschillen moeten uitstrijken en dan pas een muntunie.

Een muntunie met Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Denemarken en de Scandinavische landen was vele malen beter geweest als begin punt. En dan langzaam landen toevoegen als ze economisch gelijk zijn.
Zonder euro waren er precies de dezelfde problemen geweest alleen waren ze met inflatie weg gewerkt. oftewel de onderliggende problemen waren gebleven. Nu worden landen gedwongen de structurele problemen aan te pakken.
pi_165771134
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:40 schreef malleable het volgende:

[..]

Zonder euro waren er precies de dezelfde problemen geweest alleen waren ze met inflatie weg gewerkt. oftewel de onderliggende problemen waren gebleven. Nu worden landen gedwongen de structurele problemen aan te pakken.
Pff, nee.

Wisselkoersen houden landen in evenwicht. De grote verschillen op de handelsbalansen van europese landen komt puur door de Euro.

Het is geen probleem dat het ene land iets efficienter produceert dan het andere. Een vrije wisselkoers trekt dit in evenwicht.... Dat middel hebben we niet waardoor er grote verschillen ontstaan in efficiency om iets te produceren tussen landen.. Griekenland is inefficient maar kan vanwege de starheid van aanpassing van lonen de relatieve lonen niet snel genoeg laten dalen om concurrerend te worden... Mensen gaan inderdaad wel akkoort met de geldpers / het duurdere buitenland zolang ze in hun eigen valuta maar hetzelfde blijven verdienen.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  woensdag 5 oktober 2016 @ 15:47:49 #80
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_165771161
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:45 schreef ludovico het volgende:

[..]

Pff, nee.

Wisselkoersen houden landen in evenwicht. De grote verschillen op de handelsbalansen van europese landen komt puur door de Euro.

Het is geen probleem dat het ene land iets efficienter produceert dan het andere. Een vrije wisselkoers trekt dit in evenwicht.... Dat middel hebben we niet waardoor er grote verschillen ontstaan in efficiency om iets te produceren tussen landen.. Griekenland is inefficient maar kan vanwege de starheid van aanpassing van lonen de relatieve lonen niet snel genoeg laten dalen om concurrerend te worden... Mensen gaan inderdaad wel akkoort met de geldpers / het duurdere buitenland zolang ze in hun eigen valuta maar hetzelfde blijven verdienen.
Je zegt het zelf al de correctie kan ook door looncorrecties worden gedaan. Degene die teveel verdienen zullen omlaag moeten ipv dat de zuinige spaarder daar aan mee betaalt.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 16:04:08 #81
443405 BaardaapAd
hasa diga eebowai
pi_165771421
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:47 schreef malleable het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al de correctie kan ook door looncorrecties worden gedaan. Degene die teveel verdienen zullen omlaag moeten ipv dat de zuinige spaarder daar aan mee betaalt.
Ik ben voor looncorrecties.

Als de koning van Spanje drie ton per jaar ontvangt (in 2008 had 'ie zelf een salarisverlaging genomen uit solidariteit met zijn volk) dan kan WimLex makkelijk een paar ton inleveren (van de dik acht en een halve).

Humor trouwens dat de EU 'free roaming' afdwingt en vervolgens in de stress gaat omdat dat betekent dat je dan in een ander EU land een goedkoop telefooncontract kunt afsluiten en in een ander - duur - land gebruiken. Dus moet er ineens een onwerkbare 90 dagen limiet op dat free roaming komen of zo iets. En toen toch weer niet.

https://www.engadget.com/(...)d-free-roaming-plan/

Dát is pas prijsnivellering! (Mocht iemand toevallig naar Estland gaan binnenkort ... kun je een abonnementje ophalen voor me?)
De tijd is een rivier waarin álles verzuipt.
pi_165772547
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:47 schreef malleable het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al de correctie kan ook door looncorrecties worden gedaan. Degene die teveel verdienen zullen omlaag moeten ipv dat de zuinige spaarder daar aan mee betaalt.
Tjah sorry, maar de zuinige spaarder is gewoon het persoon met de macht dat de andere partij aan het verkloten is met zijn asociale beleid als je naar overheden kijkt.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_165846981
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 15:33 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Dus is de euro wel het probleem? je kunt namelijk geen 19 landen in een muntunie proppen als die economisch niet overeenkomen. Dat is wel gebeurt en dus is de euro het probleem. Eerst had men de ecomische verschillen moeten uitstrijken en dan pas een muntunie.

Een muntunie met Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Denemarken en de Scandinavische landen was vele malen beter geweest als begin punt. En dan langzaam landen toevoegen als ze economisch gelijk zijn.
Denk niet dat de Scandinavische landen hier aan gaan meedoen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 10:51:23 #84
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165926953
Hoe de EU opnieuw miljarden euro’s onterecht spendeerde

Voor het 22ste jaar op rij heeft de Europese Rekenkamer geen goedkeuring gegeven voor de besteding van het EU-budget. Meer dan vijf miljard euro werd onrechtmatig uitgegeven.

De Europese Rekenkamer onderzoekt elk jaar hoe de Europese Unie het geld uitgeeft dat in de begroting is opgenomen. Dat gebeurt steekproefsgewijs: van de miljoenen betalingen werden er 1.200 onderzocht. 3,8 procent van die betalingen was niet correct of onrechtmatig, hoger dan het gehanteerde maximum van 2 procent. Op het gehele EU-budget van 145,2 miljard euro komt dat neer op 5,5 miljard euro aan verkeerde betalingen.

Discussie over EU-budget
Verzet tegen ‘onbegrijpelijke’ uitbreiding EU-Parlement

Deprimerende cijfers

‘Een volstrekt deprimerend beeld,’ zegt Alex Brenninkmeijer, het Nederlandse lid van de Europese rekenkamer over de cijfers. Al 22 jaar zijn er te veel betalingen gedaan die nadien niet kunnen worden goedgekeurd. ‘Het Europees Parlement en de lidstaten gaan vervolgens over tot de orde van de dag. Dat voedt het vermoeden dat ze het eigenlijk niets kan schelen,’ zegt hij in De Volkskrant.[/b]

Wat gaat er allemaal fout? De Rekenkamer komt met een reeks voorbeelden. Zo wordt geconcludeerd dat in Italië ‘systematische gebreken’ moeten worden aangepakt. Zo vroeg één Italiaanse gemeente in Campanië subsidie aan voor een wandelpad voor olijfboeren, maar declareerde het vervolgens ook de kosten voor een mountainbike van 4.000 euro, een verrekijker van 3.500 en een gift aan kerk ter waarde van 10.000 euro. _O-

Dure controles

Brenninkmeijer noemt het ‘fascinerend’ dat de Rekenkamer nog altijd eigenhandig de steekproeven uitvoert. Voor alle 1.200 onderzochte projecten moesten inspecteurs naar lidstaten worden gestuurd, een dure grap. Zijn ‘hartewens’ is om in het vervolg van beschikbare financiële gegevens van de Europese Commissie te gebruiken.

Bij controles kwam van alles boven tafel
In een aantal gevallen kregen projecten zowel nationale als Europese subsidies: daardoor werd het gestelde maximum overschreden. Dat was onder meer het geval bij de aanbouw van een haven in Polen, en bij projecten in Letland en het Verenigd Koninkrijk.

En een regio in Frankrijk kreeg subsidies om heidelandschap te conserveren. Bij controle bleek dat het betreffende stuk land helemaal geen heide was, maar een gebied met struiken en bossen.


De Rekenkamer geeft aan dat bij bovenstaande gevallen het verkeerd bestede geld terug moest naar de EU, maar dat was natuurlijk alleen het geval bij de projecten die daadwerkelijk werden onderzocht. Het ‘foutenpercentage’ van 3,8 procent is niet nieuw. Al jaren schommelt het percentage verkeerde betalingen tussen de 3,5 en 4,5 procent.
--------------------------------------------------------------------------------
Waardeloos gedrocht, die EU.
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 07:36:19 #85
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165966293
ECB’s Draghi Sends Corporate Yields So Negative Even He Can’t Buy Them
Draghi Sends Corporate Yields So Negative He Can't Buy Them

You can’t make this stuff up.

(Bloomberg) — The European Central Bank is starting to price itself out of the corporate-bond market as yields plumb such lows that some notes are no longer eligible for its purchase program.

ECB President Mario Draghi’s unprecedented buying of corporate debt has sent borrowing costs tumbling to a record and now yields on some securities are so low they fall outside the ECB’s own criteria. Yields on bonds from Paris’s public transport network have already dropped below the threshold of minus 0.4 percent, while those from Siemens AG, Europe’s biggest engineering company, French train operator SNCF and Sagess, which manages the nation’s strategic oil reserves, are also approaching the cut-off point.

The increasingly negative yields are raising questions about how much more the ECB can do in credit markets to stimulate growth. Yields on 2.6 trillion euros ($2.9 trillion) of government bonds in Europe have already turned negative after the central bank bought 1.3 trillion euros of fixed-income assets, including 32 billion euros of corporate bonds.

“This is a sign of how much impact corporate bond buying has had on the credit market,” said Barnaby Martin, a European credit strategist at Bank of America Corp. “If corporate yields continue to fall, then conceivably it could impact the ECB’s ability to buy bonds. It’s surprising how quickly we’ve reached this situation.”



The ECB has bought an average of about 7.4 billion euros a month of investment-grade notes, beating estimates of a maximum of 5 billion euros by analysts at Commerzbank AG and Morgan Stanley before buying started in June.

That pushed the average yield on euro corporate bonds down to a record-low 0.59 percent last month, and the rate was 0.74 percent on Thursday, according to Bloomberg Barclays bond index data. The dynamic has been exacerbated by investors piling into the safest securities as concern about Deutsche Bank AG’s financial health roiled market sentiment.

The notes from Regie Autonome des Transports Parisiens are quoted at a yield of minus 0.42 percent and yielded as little as minus 0.44 percent in the secondary market earlier this month, according to data compiled by Bloomberg.

Bonds from SNCF that mature in less than two years yield minus 0.38 percent, Bloomberg data show. The Paris-based company’s notes that were sold a year ago with a coupon of 0.05 percent are trading at minus 0.37 percent.

The ECB lists bonds from state-owned RATP and SNCF among its corporate-bond holdings. The notes offer a premium over two-year French sovereign bonds which yield minus 0.61 percent, Bloomberg data show.

I am surprised that Bloomberg and Reuters managed to get through a story without blaming UK’s Brexit for Europe’s woes or trashing Donald Trump.

Here is a photo of Miley Cyrus attempting to twerk Mario Draghi at an ECB meeting. Or it is a protester whose pants are dangerously close to falling down.
------------------------------------------------------
Al die QE maatregelingen van Dragi hebben veel idioot geld gekost en hebben niks opgelost.
Gevolg is dat er meer geld verdwijnt uit Europa dan dat er binnen komt. Waardoor de euro relatief sterker wordt Terwijl de EU economie al niet in beste staat is.

[ Bericht 1% gewijzigd door Drugshond op 15-10-2016 09:17:08 ]
pi_165966511
Ecb had al lang op het matje geroepen moeten worden, het is immers nooit de bedoeling geweest dat dit soort beleid gevoerd ging worden. Onafhankelijkheid is geen excuus hiervoor.

Toen hij aantrad had ik dit niet aanzien komen, ik dacht serieus dat hij, ondanks dat het een Italiaan is, een goede bankier zou zijn. Het tegendeel blijkt helaas waar te zijn.
  maandag 17 oktober 2016 @ 10:49:50 #87
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166008005
Portugal Faces Ratings Risk Re-Run
Investors might be searching for yield, but the 3.4% on offer on 10-year Portuguese bonds isn’t enough


Europe Worries Portugal Is Prone to a Debt-Crisis Relapse
Souring investment climate, weak economic growth spark fears nation could need another bailout, as it did in 2011



--------------------------------------------------------------------------------------------
Portugal gaat weer langzaam kopje onder.

quote:
Investors might be searching for yield, but the 3.4% on offer on the 10-year Portuguese bond isn’t enough of a lure. Even the long arm of the ECB can only reach so far.
quote:
While other European economies are also struggling, ratings firms have singled out Portugal’s low growth and high public and private debt as a toxic combination.

Remedies applied under the country’s ¤78 billion ($87.6 billion) bailout program now look insufficient. Starting in 2011, a center-right government raised taxes, cut spending and overhauled the labor market in an effort to reduce the budget deficit and encourage hiring. Unlike troubled eurozone peer Greece, Portugal left the bailout program, in 2014.

But the appetite for change waned last year as elections approached. Promises to make the public sector leaner and more efficient were scrapped. The IMF and the European Commission, Portugal’s bailout lenders, said the government failed to tackle a high private-sector debt that limited investment and growth.
quote:
Economists and investors aren’t convinced, and point to a rise in Portugal’s borrowing costs. Yields on Portuguese bonds have risen over the past year while those of eurozone peers except Greece have fallen.
---------------------------------------------------------------------
Zou Joseph Stiglitz, dan toch gelijk hebben gehad dar Portugal beter af zonder de EU.

[ Bericht 4% gewijzigd door Drugshond op 17-10-2016 11:04:42 ]
  maandag 17 oktober 2016 @ 15:03:33 #88
206164 Gibson88
Beste debater aldus tong80
pi_166013014
De euro is een mislukt experiment en de monetaire unie staat op instorten. Het zijn de woorden van Otmar Issing, invloedrijk econoom en architect van de Europese munt. In het tijdschrift Central Banking zegt hij:,,We modderen maar wat aan en belanden zo van de ene crisis in de andere."

Issing was hoofdeconoom bij de Europese Centrale Bank (ECB), de belangrijkste financiële instelling binnen de EU. Hij is verantwoordelijk voor het monetaire beleid dat tot een gezamenlijke Europese munteenheid leidde.

Maar de Duitse econoom is het vertrouwen in zijn geesteskind verloren, zo vertelt hij. Volgens Issing is de euro verraden door politici. ,,Het experiment heeft vanaf het begin geen enkele kans van slagen gehad", laat hij weten.

De professor zegt dat de ECB niet meer functioneert en dat het beleid is ondermijnd door de steun die aan Griekenland is gegeven. ,,Alle elementen voor een monetaire ramp zijn aanwezig", aldus Issing.

Lesje
Issing zegt al sinds 2010 dat de steunmaatregelen voor Griekenland een slecht idee zijn. Hij vindt dat de lidstaten het Zuid-Europese land uit de euro hadden moeten zetten om de noodlijdende staat een lesje te leren.

Maar nu dat niet is gebeurd, dreigt een fiasco. ,,Er is geen discipline meer op de Europese markt. De politiek voert geen goede controles meer uit en de afspraken worden iedere dag geschonden. Op een dag stort het kaartenhuis in elkaar."

Bron
Aan het typen...
pi_166013050
Dus hij was een beetje naïef in zijn idee dat iedereen wel mee zou werken.
wooblabalurg
pi_166013102
Tja, of we gebruiken de komende periode om de munt nog enigzins met beleid af te kunnen voeren, of we laten de boel eerst instorten en gaan dan nog een keer kijken hoe we een stap terug kunnen zetten.

Aangezien politici allergisch zijn tegen het toegeven van fouten zal het wel het 2e worden met een jarenlange crisis tot gevolg.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_166013188
Andere woorden: Hele euro crisis is veroorzaakt door politici.
Niet te vergeten dat Nederland ooit 'nee' zeiden tegen Euro enzovoort.

Eigenlijk moeten wij alle politici ontslaan, want ze doet tot nu toe helemaal niets goed.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  maandag 17 oktober 2016 @ 15:13:27 #92
206164 Gibson88
Beste debater aldus tong80
pi_166013202
quote:
9s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:05 schreef Baconbus het volgende:
Dus hij was een beetje naïef in zijn idee dat iedereen wel mee zou werken.
Ja dat geloof ik wel.

quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:07 schreef hottentot het volgende:
Tja, of we gebruiken de komende periode om de munt nog enigzins met beleid af te kunnen voeren, of we laten de boel eerst instorten en gaan dan nog een keer kijken hoe we een stap terug kunnen zetten.

Aangezien politici allergisch zijn tegen het toegeven van fouten zal het wel het 2e worden met een jarenlange crisis tot gevolg.
Ik vrees dat tweede ook. Alleen ik vraag me af in hoeverre wat werkelijk waar is.
Aan het typen...
pi_166013297
Goh, je verwacht het niet.
pi_166013412
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:12 schreef Captain_Ghost het volgende:
Andere woorden: Hele euro crisis is veroorzaakt door politici.
Niet te vergeten dat Nederland ooit 'nee' zeiden tegen Euro enzovoort.

Wanneer was dat dan?
pi_166013482
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar. Verder is de euro een sterke en betrouwbare munt die echt niet zomaar zal instorten.
pi_166013682
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar. Verder is de euro een sterke en betrouwbare munt die echt niet zomaar zal instorten.

https://finance.yahoo.com/quote/EURUSD=X?p=EURUSD=X
pi_166013713
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar. Verder is de euro een sterke en betrouwbare munt die echt niet zomaar zal instorten.
Natuurlijk gaat het prima, voor een selectief groepje denk ik dan!
pi_166013722
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar.
De zimbabwaanse? Dat is inderdaad een prima peiler. Marktontwikkelingen zijn helemaal niet relevant, zolang de Euro hoger staat gaat het de goede kant op. :')
pi_166013778
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:42 schreef vaduz het volgende:

[..]

De zimbabwaanse? Dat is inderdaad een prima peiler. Marktontwikkelingen zijn helemaal niet relevant, zolang de Euro hoger staat gaat het de goede kant op. :')
1 euro is nu 1.15 dollar. Niks mis mee. De euro maakt helemaal geen vrije val zoals de Zimbwabaanse destijds
pi_166013783
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:41 schreef john2406 het volgende:

[..]

Natuurlijk gaat het prima, voor een selectief groepje denk ik dan!
Nee joh voor iedereen
pi_166013803
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:43 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

Trekt wel weer bij
Ook dat denk ik iets wat diep kan vallen moet toch eerst hoog gevlogen hebben of niet?
pi_166013821
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:45 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ook dat denk ik iets wat diep kan vallen moet toch eerst hoog gevlogen hebben of niet?
The bigger the are the harder they fall broeder
  FOK!fotograaf maandag 17 oktober 2016 @ 15:46:35 #104
842 Zorro
Z
pi_166013824
Volgens mij hebben die Britten het helemaal zo slecht nog niet bekeken.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_166013840
quote:
6s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:46 schreef Zorro het volgende:
Volgens mij hebben die Britten het helemaal zo slecht nog niet bekeken.
Alsof ze daadwerkelijk uit de EU zullen gaan :') politici verzinnen wel weer wat hoor
  FOK!fotograaf maandag 17 oktober 2016 @ 15:47:52 #106
842 Zorro
Z
pi_166013845
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:47 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

Alsof ze daadwerkelijk uit de EU zullen gaan :') politici verzinnen wel weer wat hoor
Dat kan wel, maar ze hebben nog wel de Pond.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_166013850
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:44 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

1 euro is nu 1.15 dollar. Niks mis mee. De euro maakt helemaal geen vrije val zoals de Zimbwabaanse destijds
Ik hoop het maar.
pi_166013866
quote:
6s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:46 schreef Zorro het volgende:
Volgens mij hebben die Britten het helemaal zo slecht nog niet bekeken.
Mits dat ze doorzetten, het is een poker spelletje niet meer of minder als dat!
pi_166013867
quote:
6s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:47 schreef Zorro het volgende:

[..]

Dat kan wel, maar ze hebben nog wel de Pond.
Ja maar de pond is enorm gedaald terwijl ze nog niet eens officieel uit de EU zijn. Die pond is echt bezig met een gigantische vrij val
pi_166013871
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:44 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

1 euro is nu 1.15 dollar. Niks mis mee. De euro maakt helemaal geen vrije val zoals de Zimbwabaanse destijds
Volgens Bloomberg is de euro $1.10
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_166013881
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:48 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Volgens Bloomberg is de euro $1.10
Die man serieus nemen :')
  FOK!fotograaf maandag 17 oktober 2016 @ 15:49:25 #112
842 Zorro
Z
pi_166013887
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:48 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

Ja maar de pond is enorm gedaald terwijl ze nog niet eens officieel uit de EU zijn. Die pond is echt bezig met een gigantische vrij val
Als die Euro inderdaad gaat klappen kon dat nog wel eens rap veranderen.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_166013897
quote:
6s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:49 schreef Zorro het volgende:

[..]

Als die Euro inderdaad gaat klappen kon dat nog wel eens rap veranderen.
Ja maar voorlopig valt de euro niet mark my words g
  FOK!fotograaf maandag 17 oktober 2016 @ 15:50:49 #114
842 Zorro
Z
pi_166013919
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:49 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

Ja maar voorlopig valt de euro niet mark my words g
Nee, dat met die soep en niet zo heet eten als opgediend verwacht ik ook wel.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_166013990
Bloomberg currencies

EUR USD Spot Exchange Rate
EUR USD: 1.0999 USD
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_166014016
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:49 schreef Timeschanger het volgende:

[..]

Ja maar voorlopig valt de euro niet mark my words g
Voorlopig valt de euro nog niet omdat het economisch gezien allemaal best wel lekker gaat, zelfs Griekenland groeit weer. Maar in zo'n situatie is er geen kunst aan om een muntunie te onderhouden, de echte test komt pas als dat niet meer zo is (en dat gaat gebeuren, economische crises blijven voorkomen) en daar slaagt de Euro niet voor. Met veel pijn en moeite hebben we de vorige crisis doorgemodderd maar dat kan natuurlijk niet altijd goed blijven gaan.
pi_166014064
Hoe gaat het met de begrotingsdiscipline in de eurozone?
Worden de Maastricht criteria gerespecteerd?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_166014668
quote:
14s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:27 schreef Timeschanger het volgende:
Bangmakerij. Het gaat prima met de euro. De euro is bijvoorbeeld nog steeds meer waard dan bijvoorbeeld de dollar. Verder is de euro een sterke en betrouwbare munt die echt niet zomaar zal instorten.
Zolang je als Draghi ongegeneerd eurootjes blijft bijdrukken kun je die illusie tijdelijk in stand houden. Maar uiteindelijk maakt het de euro op de langere termijn evenveel waard als het geld van mijn Monopolyspel.
pi_166014993
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:20 schreef Elzies het volgende:

[..]

Zolang je als Draghi ongegeneerd eurootjes blijft bijdrukken kun je die illusie tijdelijk in stand houden. Maar uiteindelijk maakt het de euro op de langere termijn evenveel waard als het geld van mijn Monopolyspel.
Echter zolang alle belangrijke centrale banken dat doen blijft het relatief mee vallen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_166015083
Dit was allang bekend toch? Alleen de die-hard eurofielen houden krampachtig vast door hun tunnelvisie aan zoiets doms als de Euro.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_166015386
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Echter zolang alle belangrijke centrale banken dat doen blijft het relatief mee vallen.
Niets is blijvend. Ook niet deze rentedaling.

Feitelijk is de crisis uit 2008 helemaal niet opgelost maar op de lange baan geschoven. Het wordt met knip en plakwerk bij elkaar gehouden.

Alsof je een schuldenaar zijn schuld laat aflossen, hem zijn jas afpakt als bezuinigingsmaatregel, hem daarna vijf euro geeft om een nieuwe sjaal te kopen (optrekkende economie) terwijl zijn negatieve saldo vele nullen kent achter de komma.

Men kan deze farce blijven volhouden, uiteindelijk stort het hele stelsel in elkaar.
  maandag 17 oktober 2016 @ 16:53:22 #122
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_166015591
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:46 schreef Elzies het volgende:

[..]

Niets is blijvend. Ook niet deze rentedaling.

Feitelijk is de crisis uit 2008 helemaal niet opgelost maar op de lange baan geschoven. Het wordt met knip en plakwerk bij elkaar gehouden.

Alsof je een schuldenaar zijn schuld laat aflossen, hem zijn jas afpakt als bezuinigingsmaatregel, hem daarna vijf euro geeft om een nieuwe sjaal te kopen (optrekkende economie) terwijl zijn negatieve saldo vele nullen kent achter de komma.

Men kan deze farce blijven volhouden, uiteindelijk stort het hele stelsel in elkaar.
De vraag is of we inmiddels al all-in zijn gegaan of dat we op papier nog pensioen en spaargeld over hebben om aan de zelf-verrijkers te geven bij een nieuwe bailout?
  maandag 17 oktober 2016 @ 16:53:31 #123
456076 PreiKaas
Prei met Kaas
pi_166015599
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:46 schreef Elzies het volgende:

[..]

Niets is blijvend. Ook niet deze rentedaling.

Feitelijk is de crisis uit 2008 helemaal niet opgelost maar op de lange baan geschoven. Het wordt met knip en plakwerk bij elkaar gehouden.

Alsof je een schuldenaar zijn schuld laat aflossen, hem zijn jas afpakt als bezuinigingsmaatregel, hem daarna vijf euro geeft om een nieuwe sjaal te kopen (optrekkende economie) terwijl zijn negatieve saldo vele nullen kent achter de komma.

Men kan deze farce blijven volhouden, uiteindelijk stort het hele stelsel in elkaar.
Ben ik het wel mee eens, maar heeft niet specifiek met de euro te maken.
pi_166015662
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:53 schreef PreiKaas het volgende:

[..]

Ben ik het wel mee eens, maar heeft niet specifiek met de euro te maken.
Ik denk het wel dat het ermee te doen heeft, al die schroot munten zijn onder de Euro ondergebracht, die kan men niet maar hoog blijven houden?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2016 17:04:29 ]
pi_166015921
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 16:53 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

De vraag is of we inmiddels al all-in zijn gegaan of dat we op papier nog pensioen en spaargeld over hebben om aan de zelf-verrijkers te geven bij een nieuwe bailout?
Door een te lage rentestand heeft men burgers proberen te motiveren om toch weer te besteden en/of schulden te maken. Dat zien we bijvoorbeeld binnen de huizenmarkt waar je voor weinig rente kunt kopen.

Dat veel huiseigenaren (voordat die rentedaling werd ingezet) nog steeds onder water staan wordt gemakshalve binnen de discussie genegeerd. Maar goed, uiteindelijk gaat iedere rente weer omhoog en dan krijgen de nieuwe huiseigenaren de uiteindelijke sigaar uit eigen doos.

Of een pensioentje die dit kan opvangen. Ik denk dat het vaste verplichte pensioen zal verdwijnen en ons besteedbaar pensioen zal vrijkomen waarmee veel huiseigenaren (deels) hun woningen zullen gaan afbetalen. Kassa voor de banken.
pi_166015974
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 17:05 schreef Elzies het volgende:

[..]

Kassa voor de banken.
Alleen voor de banken of ook voor de overheid?
pi_166016097
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:12 schreef Captain_Ghost het volgende:

Eigenlijk moeten wij alle politici ontslaan, want ze doet tot nu toe helemaal niets goed.
Ik zou eigenlijk willen dat het mogelijk zou moeten zijn/worden om politici in Nederland te vervolgen voor het breken van verkiezingsbeloftes, misleiden van kiezers en zaken doorvoeren welke haaks op de mening van een groot deel van Nederland staan. Nu zal dit niet gelden in elke situatie, maar in het geval van corruptie, liegen of medeplichtigheid aan doden/gewonden door het ongecontroleerd binnenhalen van de islam vind ik dat een politici de verantwoording dient te dragen. Misschien dat ze dan eens wat realistischer tegen de situatie aankijken ipv. overal maar "Ja" opzeggen en Jan Modaal met de rotzooi laten zitten.
pi_166016157
Niet alleen voor het verbreken van beloftes ook bij fouten, is mijn voorslag, volgens mij worden ze dan wel iets voorzichtiger!
En navenant straffen uiteraard, geen werkstrafje van een paar uurtjes!
pi_166016481
Het positieve aan dit bericht is dat het slechts uit het brein achter de euro komt.
pi_166017604
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 15:12 schreef Captain_Ghost het volgende:
Andere woorden: Hele euro crisis is veroorzaakt door politici.
Niet te vergeten dat Nederland ooit 'nee' zeiden tegen Euro enzovoort.

Eigenlijk moeten wij alle politici ontslaan, want ze doet tot nu toe helemaal niets goed.
Dat was de grondwet
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_166018166
quote:
1s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:30 schreef vipergts het volgende:

[..]

Dat was de grondwet
Een grondwet dat basis moest bieden voor Euro en Europese politieke bedrijven.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_166018381
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:57 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Een grondwet dat basis moest bieden voor Euro en Europese politieke bedrijven.
http://www.parlement.com/(...)um_europese_grondwet
quote:
De Nederlandse kiezers hebben op woensdag 1 juni 2005 in overgrote meerderheid 'nee' gezegd tegen de Europese Grondwet.
http://ec.europa.eu/economy_finance/euro/index_nl.htm
quote:
Toen de euro op 1 januari 1999 werd ingevoerd, werd het de nieuwe munt van elf landen.
pi_166018500
De gulde trug toen was alles beter en kon ik nlg gewoon langs bij mn vriende zonder dat ik moest appen:s
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 04:29:20 #134
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166029758
Otmar Issing on why the euro ‘house of cards’ is set to collapse
Euro 'house of cards' to collapse, warns ECB prophet
16 October 2016 • 4:51pm

The European Central Bank is becoming dangerously over-extended and the whole euro project is unworkable in its current form, the founding architect of the monetary union has warned.

"One day, the house of cards will collapse,” said Professor Otmar Issing, the ECB's first chief economist and a towering figure in the construction of the single currency.

Prof Issing said the euro has been betrayed by politics, lamenting that the experiment went wrong from the beginning and has since degenerated into a fiscal free-for-all that once again masks the festering pathologies.

“Realistically, it will be a case of muddling through, struggling from one crisis to the next. It is difficult to forecast how long this will continue for, but it cannot go on endlessly," he told the journal Central Banking in a remarkable deconstruction of the project.


Prof Issing has lambasted the European Commission Credit: francois lenoir

The comments are a reminder that the eurozone has not overcome its structural incoherence. A beguiling combination of cheap oil, a cheap euro, quantitative easing and less fiscal austerity have disguised this, but the short-term effects are already fading.

The regime is almost certain to be tested again in the next global downturn, this time starting with higher levels of debt and unemployment, and greater political fatigue.

Prof Issing lambasted the European Commission as a creature of political forces that has given up trying to enforce the rules in any meaningful way. "The moral hazard is overwhelming," he said.

The European Central Bank is on a "slippery slope" and has in his view fatally compromised the system by bailing out bankrupt states in palpable violation of the treaties.

"The Stability and Growth Pact has more or less failed. Market discipline is done away with by ECB interventions. So there is no fiscal control mechanism from markets or politics. This has all the elements to bring disaster for monetary union.

"The no bailout clause is violated every day," he said, dismissing the European Court's approval for bailout measures as simple-minded and ideological.

The ECB has "crossed the Rubicon" and is now in an untenable position, trying to reconcile conflicting roles as banking regulator, Troika enforcer in rescue missions and agent of monetary policy. Its own financial integrity is increasingly in jeopardy.


Prof Issing slammed the first Greek rescue in 2010 Credit: Marko Djurica

The central bank already holds over ¤1 trillion of bonds bought at "artificially low" or negative yields, implying huge paper losses once interest rates rise again. "An exit from the QE policy is more and more difficult, as the consequences potentially could be disastrous," he said.

"The decline in the quality of eligible collateral is a grave problem. The ECB is now buying corporate bonds that are close to junk, and the haircuts can barely deal with a one-notch credit downgrade. The reputational risk of such actions by a central bank would have been unthinkable in the past," he said.

Cloaking it all is obfuscation, political mendacity and endemic denial. Leaders of the heavily indebted states have misled their voters with soothing bromides, falsely suggesting that some form of fiscal union or debt mutualisation is just around the corner.

Yet there is no chance of political union or the creation of an EU treasury in the forseeable future, which would in any case require a sweeping change to the German constitution - an impossible proposition in the current political climate. The European project must therefore function as a union of sovereign states, or fail.

Prof Issing slammed the first Greek rescue in 2010 as little more than a bailout for German and French banks, insisting that it would have been far better to eject Greece from the euro as a salutary lesson for all. The Greeks should have been offered generous support, but only after it had restored exchange rate viability by returning to the drachma.

His critique will exasperate those at the ECB and the International Monetary Fund who inherited the crisis, and had to deal with a fast-moving and terrifying situation.

The fear was a chain-reaction reaching Spain and Italy, detonating an uncontrollable financial collapse. This nearly happened on two occasions, and remained a risk until Berlin switched tack and agreed to let the ECB shore up the Spanish and Italian debt markets in 2012.

Many would say the crisis mushroomed precisely because the ECB was unable to act as a lender-of-last resort. Prof Issing and others from the Bundesbank were chiefly responsible for this design flaw.

Jacques Delors, the euro's "political" founding father, issued his own candid post-mortem last month on the failings of EMU but disagrees starkly with Prof Issing about the nature of the problem.

His foundation calls for a supranational economic government with debt pooling and an EU treasury, as well as expansionary policies to break out of the "vicious circle" and prevent a second Lost Decade.

"It is essential and urgent: at some point in the future, Europe will be hit by a new economic crisis. We do not know whether this will be in six weeks, six months or six years. But in its current set-up the euro is unlikely to survive that coming crisis," said the Delors report.

Prof Issing is not a German nationalist. He is open to the idea of a genuine United States of Europe built on proper foundations, but has warned repeatedly against trying to force the pace of integration, or to achieve federalism "by the back door".

He decries the latest EU plan for a "fiscal entity" in the Five Presidents' Report, fearing that such move would lead to a rogue plenipotentiary with unbridled powers over sensitive issues of national life, beyond democratic accountability.

Such a system would erode the budgetary sovereignty of the member states and violate the principle of no taxation without representation, forgetting the lessons of the English Civil War and the American Revolution.

Prof Issing said the venture began to go off the rails immediately, though the structural damage was disguised by the financial boom. "There was no speed-up of convergence after 1999 – rather, the opposite. From day one, quite a number of countries started working in the wrong direction." oO<

A string of states let rip with wage rises, brushing aside warnings that this would prove fatal in an irrevocable currency union. "During the first eight years, unit labour costs in Portugal rose by 30pc versus Germany. In the past, the escudo would have devalued by 30pc, and things more or less would be back to where they were."

"Quite a few countries – including Ireland, Italy and Greece – behaved as though they could still devalue their currencies," he said.

The elemental problem is that once a high-debt state has lost 30pc in competitiveness within a fixed exchange system, it is almost impossible to claw back the ground in the sort of deflationary world we face today.

It has become a trap. The whole eurozone structure has acquired a contractionary bias. The deflation is now self-fulling. Prof Issing's purist German ideology has no compelling answer to this.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Erg lang artikel, maar zeker eentje die de moeite van het lezen waard is. Is eigenlijk een goede samenvatting van al hetgeen wat hier boven gepost is.

quote:
"Quite a few countries – including Ireland, Italy and Greece – behaved as though they could still devalue their currencies," he said.

The elemental problem is that once a high-debt state has lost 30pc in competitiveness within a fixed exchange system, it is almost impossible to claw back the ground in the sort of deflationary world we face today.
Deze quote geeft precies aan waar waar de grootste ontwerpfout van de euro zit. Die landen (+ Portugal), zullen nooit meer (lees de komende 30+ jr) gezond concurerend worden ten opzichte van Noord Europa. Ergo : Die landen hadden nooit deel uit mogen maken van het Europese project. En daar gaan ze nu heel zwaar voor betalen.

quote:
It has become a trap. The whole eurozone structure has acquired a contractionary bias. The deflation is now self-fulling. Prof Issing's purist German ideology has no compelling answer to this.


[ Bericht 0% gewijzigd door Drugshond op 18-10-2016 06:52:26 ]
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 06:14:45 #135
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_166029822
Niet alleen die landen gaan er zwaar voor betalen.. ik denk dat het, tegen alle gezond verstand, doorzetten van het europroject noordwest Europa ook heel veel gaat kosten.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 06:49:06 #136
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166029865
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 06:14 schreef nixxx het volgende:
Niet alleen die landen gaan er zwaar voor betalen.. ik denk dat het, tegen alle gezond verstand, doorzetten van het europroject noordwest Europa ook heel veel gaat kosten.
Mjah, Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Op vele van die Z-Europese junk leningen zit natuurlijk een default garantie van het ECB. Maar direct- of indirect is de nevenschade hetzelfde (voor de belastingbetaler).
pi_166050402
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 17:25 schreef Glazenmaker het volgende:
Het positieve aan dit bericht is dat het slechts uit het brein achter de euro komt.
Zou de hersenstam beschadigd zijn?
pi_166067889
3 verschillende euro (doem) boek recensies.

https://yanisvaroufakis.e(...)-affairs/#more-15756

Toch maar eens minstens een van de drie aanschaffen.
  woensdag 2 november 2016 @ 17:50:19 #139
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_166373220
http://www.nu.nl/economie(...)gen-in-eurozone.html

De Duitsers zijn het er niet mee eens.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_166374584


Gaat goed.



quote:
Toen Europa in 2002 de euro lanceerde was de hoop dat de economieën van verschillende landen langzaam naar elkaar toe zouden groeien en dat de Zuidelijke landen zich zouden aanpassen aan het economische model van landen als Duitsland en Nederland. Maar ruim veertien jaar later kunnen we de concluderen dat die ambities te hoog gegrepen waren.

Weliswaar heeft de euro een zeer gunstige bijdrage geleverd aan de economische samenwerking tussen de lidstaten, maar de fundamentele onbalans die al bestond voor de invoering van de gemeenschappelijke munt is nooit weggegaan.

Divergentie

Landen als Griekenland, Italië, Spanje en Portugal die in het verleden hun munt konden devalueren om de handelsbalans te herstellen hebben door de jaren heen en steeds groter handelstekort opgebouwd. De zuidelijke landen in Europa konden door de goede monetaire reputatie van de noordelijke landen heel goedkoop lenen, maar dat geld werd lang niet altijd op een verstandig manier gebruikt.

Sinds de Europese schuldencrisis in 2011 is de onbalans tussen noord en zuid niet kleiner geworden. Konden de zuidelijke landen in het verleden hun munt devalueren om de export te stimuleren, nu is het vooral Duitsland dat als exporteconomie profiteert van de goedkoper munt. Hoe kunnen we deze onbalans herstellen?
MU
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_166374830
quote:
7s.gif Op woensdag 2 november 2016 19:10 schreef bedachtzaam het volgende:
[ afbeelding ]

Gaat goed.

[ afbeelding ]

[..]

MU
Waar komt die plotselinge piek in ECB vandaan in 2008/2008?
pi_166376219
quote:
1s.gif Op woensdag 2 november 2016 19:20 schreef Physsic het volgende:

[..]

Waar komt die plotselinge piek in ECB vandaan in 2008/2008?
Anderen moeten het maar verbeteren als ik het mis heb, hopelijk is Selang nog actief op Fok.
Maar mijn vermoeden is tijdelijke kredieten aan banken om de tekorten aan te vullen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  donderdag 23 februari 2017 @ 19:37:15 #143
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_169098725
Brussels warns Italy to cut public debt by April
European Commission also says Germany’s current account surplus ‘not healthy’

Brussels has warned Italy to cut its record public debt by April to avoid breaching EU budget rules.

Sample the FT’s top stories for a week
You select the topic, we deliver the news.

The European Commission said on Wednesday that Italy’s debt represented “a major source of vulnerability” as it urged Rome to meet its commitments to adopt pension reforms and other “structural measures” worth 0.2 per cent of gross domestic product.

Valdis Dombrovskis, vice-president of the commission in charge of eurozone issues, said “as of today there would be a case to open an excessive deficit procedure for Italy”. Formal decisions on whether Rome has done enough to meet its obligations would be made in May, he said.

The warning came as the commission reported on the economic performance of EU member states, including on the politically contentious issue of Germany’s outsize trade surplus.

Brussels noted that Germany’s current account surplus, which is estimated to have hit a record 8.7 per cent of GDP in 2016, was “not healthy” for the euro area, creating “very significant distortions both economically and politically”. But the commission held back from applying additional pressure on Berlin to boost spending.

Driven largely by its export performance, Germany has helped drive the eurozone’s current account surplus to its highest since the start of the single currency area in 1999. A current account is a balance of goods and income with the rest of the world.

The warning to Rome is the latest chapter in a long-running saga that has seen Italy repeatedly fail to honour its commitments to rein in its debt, which is set to rise to 133.3 per cent of GDP this year. Last autumn, the commission was taken aback by Italy’s draft budget plans for 2017, which ran roughshod over pledges of fiscal discipline made only several months earlier.



Pier Carlo Padoan, Italy’s finance minister, has argued that Brussels should show the country more leeway given the challenges it faces from the cost of last year’s earthquake, the migration crisis and a sluggish economic recovery. The commission already takes such mitigating factors into account in how it applies the rules, although Rome says it needs to go further.

Brussels is well aware that the issue has become politically toxic in Italy, where the incumbent centre-left Democratic party is being hard pressed by the anti-establishment Five Star Movement which has called for a referendum on the euro.

Wednesday’s report cites high pension costs and delays in privatisation as two factors fuelling Italy’s stubbornly high debt, which this year is set to reach the highest level in the postwar era, more than double the EU ceiling of 60 per cent of GDP.

Brussels emphasised that Rome has a window to address the issue before it takes formal decisions on EU capitals’ budgetary compliance in May, and stressed that it was simply asking Italy to honour commitments it had already made.

“I sincerely hope and believe that this fiscal effort can be delivered on time,” said Pierre Moscovici, the EU economy commissioner.


Explaining why the commission did not take a tougher line on Germany, Mr Moscovici pointed to signs that Berlin had moved to boost “public investment and government investment, which is something we asked them to do”.

Brussels has tried various tactics to address the German surplus, which is resented in southern European countries as a trade juggernaut that stifles their own competitiveness. Last year, Mr Moscovici called on the euro area to back a fiscal expansion of up to 0.5 per cent of GDP — an indirect way of asking Germany to boost spending, which was rebuffed by Berlin.

Germany has celebrated its surplus and balanced budget as a key pillar of its economic performance, with economists in the country accusing Brussels of wanting it to apologise for success.

EU officials, along with the European Central Bank and International Monetary Fund, have long urged Germany to spend more to boost growth and inflation in its domestic economy that will spillover into the rest of the continent.

The commission also warned that while key economic data in the EU were improving, large stocks of non-performing loans weighed down the banking system.

Mr Dombrovskis said the EU would work on a strategy to deal with the problem of NPLs, which is set to be discussed by finance ministers in April.
==============================================
Nou, Hoelang zal het gaan duren voordat Italië Griekenland achterna gaat.
Nu wil Brussel het afdwingen dat Italië nu eens eindelijk gaat hervormen. De plannen zijn er de politieke daadkracht natuurlijk niet.
Wat steeds meer duidelijke wordt. Is is dat de Zuidelijke EU-landen gewoon niet mee kunnen komen met dezelfde euro.Kan M. Dragi printen wat hij wil,voor de zuidelijke EU-landen landen lost het gewoon niks op. Als Italië eruit klapt is het gedaan met de EU.
  vrijdag 24 februari 2017 @ 07:11:43 #144
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_169109659
Het verschil tussen Duitsland en Italië geeft goed aan waarom 1 munt niet goed werkt voor de hele eurozone.

:+ Misschien zou een nauwere samenwerking tussen Italië en Duitsland goed werken. Als Oostenrijk dan ook aansluit vormen ze gezamenlijk zeg maar een as waarop Europa kan draaien. :+
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  vrijdag 24 februari 2017 @ 07:17:44 #145
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 19 maart 2017 @ 03:24:36 #146
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_169621315
ECB weet van gekkigheid niet meer wat te kopen, bijgedrukte geld belandt zelfs in Kremlin
http://925.nl/archief/201(...)dt-zelfs-in-kremlin/
pi_169621365
Binnen een paar jaar zijn we gewoon terug naar de Gulden zoals Henk Otten van de FvD al heeft voorspelt. Laat je niks wijsmaken dat het heel duur is om terug te gaan naar de Gulden. Dat is wel zo, MAAR wist je dat WIJ als Nederlander voor 200 MILJARD euro garant staan voor Zuid-Europa? Dat is 20.000 euro per werkende Nederlander. Terug naar de Gulden kost een stuk minder dan 200 miljard.
  zondag 19 maart 2017 @ 08:36:18 #148
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_169621796
Ik denk dat het niet duurder is om de euro te laten klappen dan "elkaars" uitkeringen te betalen. Want "elkaars uitkeringen betalen" zal vooral zijn dat de noordelijke belastingbetaler krom ligt voor de zuidelijke belastingontduiker. En terwijl dan hier de werkweek steeds langer wordt, de bestedingsruimte steeds kleiner en je van de lopende band meteen het graf in kan, hebben ze in het zuiden lange dagen onder de zon en hebben ze een hoge levensstandaard (zwart, niet op papier).
Het punt is dat dit systeem dus niet eindigt. Dit duurt net zo veel generaties tot dat het klapt.

Dus de boel meteen laten klappen kost zeker dat ene jaar meer, maar klapt het niet dan betalen we tot aan het einde der tijden (of het uitgestelde einde van de Euro) en dat is uiteindelijk veel, veel, veel meer.

Zuid-Europese landen zijn ook gewoon niet te vertrouwen. Die gaan dan sjoemelen met hun statistieken om meer geld uit het noorden te ontvangen. Of oogluikend goedkeuren dat mensen een Europese uitkering aanvragen terwijl ze gewoon werken.

En als de Euridioten hun zin krijgen dan worden landen als Turkije, Marokko, Ghana etc ook aan de EU toegevoegd, waarmee de mensen daar ook allemaal 'recht' op een Europese uitkering krijgen. Dat kan niet anders, vergrijzing,stabiliteit van de Euro, snel betalen of we gaan kapot.

Het is financiële genocide.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_169621896
Financiële genocide vind ik een te zwaar beladen woord.

Ik schrik ook van de huidige hoogte van Italiaanse staatsschuld naar 133% GDP. Maar in begin jaren '90 was het ook al 120%. Hier moet wel wat aan gedaan worden.

Maar het tempo van de staatsschuldstijging in de USA is nog veel verontrustender.
In 2000 bij Bill Clinton nog zo'n 20% van GDP, of er net onder. Nu is het bijna 90% van GDP.
  zondag 19 maart 2017 @ 11:18:42 #150
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_169623225
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:02 schreef Idisrom het volgende:
Financiële genocide vind ik een te zwaar beladen woord.

Ik schrik ook van de huidige hoogte van Italiaanse staatsschuld naar 133% GDP. Maar in begin jaren '90 was het ook al 120%. Hier moet wel wat aan gedaan worden.

Maar het tempo van de staatsschuldstijging in de USA is nog veel verontrustender.
In 2000 bij Bill Clinton nog zo'n 20% van GDP, of er net onder. Nu is het bijna 90% van GDP.
Begin jaren 90 had Italie nog de Lire. Die konden ze zelf bijdrukken wat ze wilden. Nu hebben ze in principe een schuld in een vreemde valuta.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_169675823
Ik heb mijn eigen pensioenbeleggingen nog even gecontroleerd, daar zit ongeveer 5% Euro exposure in. Ik houd mijn hart vast voor de mensen die alleen van de pensioenfondsen afhankelijk zijn, voor een deel zullen die ook wel in andere valuta zijn belegd, maar minder transparant.
Bovendien zal als het zover is de overheid weer een greep in de kas doen, als de EU ze tenminste niet voor is geweest.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_169675857
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 03:55 schreef Poepz0r het volgende:
Binnen een paar jaar zijn we gewoon terug naar de Gulden zoals Henk Otten van de FvD al heeft voorspelt. Laat je niks wijsmaken dat het heel duur is om terug te gaan naar de Gulden. Dat is wel zo, MAAR wist je dat WIJ als Nederlander voor 200 MILJARD euro garant staan voor Zuid-Europa? Dat is 20.000 euro per werkende Nederlander. Terug naar de Gulden kost een stuk minder dan 200 miljard.
Idd, de EU bangmakers zeggen dat terug naar de Euro veel kost, dat zal best, maar ze vertellen nooit hoeveel de Euro als gekost heeft en al helemaal niet wat ie nog gaat kosten ;(
"de Euro is geen geld, maar kost geld" zoals Wilders al zei :)
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_169676329
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:02 schreef Idisrom het volgende:
Financiële genocide vind ik een te zwaar beladen woord.

Ik schrik ook van de huidige hoogte van Italiaanse staatsschuld naar 133% GDP. Maar in begin jaren '90 was het ook al 120%. Hier moet wel wat aan gedaan worden.

Maar het tempo van de staatsschuldstijging in de USA is nog veel verontrustender.
In 2000 bij Bill Clinton nog zo'n 20% van GDP, of er net onder. Nu is het bijna 90% van GDP.
Och, die staatsschuld an sich is niet zo boeiend, als de inwoners allemaal 100.000 euro op het bankboekje hebben staan doet een schuld van 50.000 niet zoveel. Liever 100.000 bezit en 50.000 schuld dan 0 euro bezit en 0 schuld. Dat enkelzijdig staatsschuld denken is te simplistisch en een beetje dom.

Dat gezegd hebbende, Amerika bezit niet zijn eigen schulden, dat is het buitenland en voor een groot deel ook China.... Wat dat betreft is het wel een rare situatie ja. Alleen de Amerikanen hebben alsnog de macht om hun schulden af te betalen met geleend geld.... Hopla, is je Amerikaanse geld opeens minder waard...

Mja er zitten dus ook risico's in de dollar verstopt.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  zaterdag 25 maart 2017 @ 06:37:37 #154
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_169760618
Arno Wellens; "Oh ja, de eurocrisis. Bijna vergeten. Dat Rutte 'sorry' zei over 'geen cent meer naar de Grieken' betekent niet dat al onze monetaire kopzorgen nu verleden tijd zijn, zo werken die dingen niet. Het ontbreekt in de eurozone aan het gevoel van solidariteit dat nodig is om het project te laten slagen. Daarom gaat het mislukken, wat geen wens is maar een constatering."

Een opbeurend gesprek tussen Ruben Munsterman en Arno Wellens over Het Euro Evangelie..

pi_169767991
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 06:37 schreef Braindead2000 het volgende:
Arno Wellens; "Oh ja, de eurocrisis. Bijna vergeten. Dat Rutte 'sorry' zei over 'geen cent meer naar de Grieken' betekent niet dat al onze monetaire kopzorgen nu verleden tijd zijn, zo werken die dingen niet. Het ontbreekt in de eurozone aan het gevoel van solidariteit dat nodig is om het project te laten slagen. Daarom gaat het mislukken, wat geen wens is maar een constatering."

Een opbeurend gesprek tussen Ruben Munsterman en Arno Wellens over Het Euro Evangelie..

Arno Wellens, een boekhoudertje dat daarna voor Quote ging schrijven over mensen die iets kunnen, gaat mij even de economie uitleggen. Ik hang aan z'n lippen hoor.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 22:28:16 #156
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_169778448
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 16:19 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Arno Wellens, een boekhoudertje dat daarna voor Quote ging schrijven over mensen die iets kunnen, gaat mij even de economie uitleggen. Ik hang aan z'n lippen hoor.
Leren studentjes nog wel voor zichzelf denken tegenwoordig of is het alleen maar stampen, stampen, stampen? Ik begrijp dat jij een voorkeur hebt voor econoompjes die bij NPO komen vertellen dat het eerste Griekse hulppakket heel goed voor Nederland was, het tweede Griekse hulppakket fantastisch was voor Nederland, dat het derde Griekse hulppakket iedere Nederlander miljonair zou maken. Ik begrijp dat jij een voorkeur hebt voor econoompjes die ons vertellen dat we niet alleen de lening terugkrijgen maar ook rente ontvangen. Ik begrijp dat jij een voorkeur hebt voor econoompjes die ons vertellen dat de euro onfeilbaar is en dat de EU het paradijs is maar dan nog zou je het toch moeten kunnen waarderen dat er ook economen zijn die een ander geluid laten horen of zijn je hersens tijdens je studie zo erg aangetast dat je alleen nog maar het evangelie van Juncker kan verdragen?
pi_169781985
Een kusje van Juncker doet misschien meer wonderen als een kusje van de paus?



[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2017 00:05:20 ]
pi_169794763
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 22:28 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Leren studentjes nog wel voor zichzelf denken tegenwoordig of is het alleen maar stampen, stampen, stampen? Ik begrijp dat jij een voorkeur hebt voor econoompjes die bij NPO komen vertellen dat het eerste Griekse hulppakket heel goed voor Nederland was, het tweede Griekse hulppakket fantastisch was voor Nederland, dat het derde Griekse hulppakket iedere Nederlander miljonair zou maken. Ik begrijp dat jij een voorkeur hebt voor econoompjes die ons vertellen dat we niet alleen de lening terugkrijgen maar ook rente ontvangen. Ik begrijp dat jij een voorkeur hebt voor econoompjes die ons vertellen dat de euro onfeilbaar is en dat de EU het paradijs is maar dan nog zou je het toch moeten kunnen waarderen dat er ook economen zijn die een ander geluid laten horen of zijn je hersens tijdens je studie zo erg aangetast dat je alleen nog maar het evangelie van Juncker kan verdragen?
Hij is geen econoom. Heeft een beetje bedrijfseconomie/accountancy gedaan, bleek zelfs daar niet goed genoeg voor en is toen maar voor mensen als jij gaan prediken.
pi_169804043
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 18:02 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Hij is geen econoom. Heeft een beetje bedrijfseconomie/accountancy gedaan, bleek zelfs daar niet goed genoeg voor en is toen maar voor mensen als jij gaan prediken.
Waarom neem jij je dan de moeite om erop te reageren, er schuilt toch geen gevaar in zoiets dan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')