abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 30 september 2016 @ 16:54:10 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165672099
De berichtenstroom gaat nu zowat per uur.

Komt Deutsche Bank op eigen kracht uit de problemen?


Deutsche Bank zit in de problemen, de vraag is of ze nog zonder hulp van de Duitse overheid eruit weten te komen. RTL Z-beurscommentator Hans de Geus denkt dat het mogelijk is.

Volgens persbureau Bloomberg heeft een aantal grote hedge funds hun onderpand bij Deutsche Bank voor een deel teruggetrokken. Ze zijn bang dat hun geld daar niet helemaal veilig is, legt De Geus uit.

''Als dat bekend is van een aantal grote hedge funds, dan geheid dat dat vele kleinere spelers dat ook niet doen.''

Verschillende problemen voor Deutsche
Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, zit in de hoek waar de klappen vallen. Van de Amerikaanse toezichthouders dreigt een boete van 14 miljard dollar vanwege misstanden bij de verkoop van hypotheken in aanloop naar de crisis.

Daarnaast lopen er nog onderzoeken naar de manipulatie van euribor- en libor-rentes alsmede van de prijzen van edelmetalen door medewerkers van Deutsche Bank. De vrees is dat de bank straks niet genoeg eigen vermogen heeft als het flinke boetes krijgt of schikkingen moet treffen.

Deutsche Bank noteerde begin deze maand nog boven de 13 euro, nu is dat rond de 10 euro. Vorig jaar zomer lag de koers nog rond de 30 euro.

'Op eigen kracht eruit, het kan nog'

De Geus denkt dat Deutsche Bank er nog wel op eigen kracht uit kan komen. In de praktijk worden boetes in de VS fors teruggebracht als er een schikking komt. ''Als de boete wordt verlaagd tot 5 miljard euro of minder, dan zou dat al een hoop schelen. Verder moeten ze als een dolle bedrijfsonderdelen gaan verkopen, als de koers dan een beetje stabiel wordt, dan kunnen ze misschien nog een emissie doen'', aldus De Geus.

Wat volgens hem helemaal zou helpen is dat als de regering zou aangeven klaar te staan om de bank te redden. ''Uiteindelijk gaan ze dat toch doen, door te wachten maak je het probleem alleen maar groter''. Eerder deze week waren er geruchten dat de Duitse overheid een reddingsplan maakte voor Deutsche Bank, maar dat werd ontkend.

In RTL Z Voorbeurs toonde Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer zich wat somberder. ''Het schip maakt slagzij, maar de band op het achterdek speelt door''. Er is volgens Bender bijna geen houden meer aan. Hij denkt dat Deutsche Bank er niet zelf uit kan komen en hulp van buitenaf nodig heeft.

  vrijdag 30 september 2016 @ 17:04:14 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 30 september 2016 @ 17:08:24 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165672305
Vandaag is de koers weer redelijk aan het klimmen. Heeft dat te maken met de interne )en nu uitgelekte' mail van DB.

Interne mail topman Deutsche Bank stelt personeel en financiële markt gerust
Redactie − 30/09/16, 16:02

UPDATE "Onze fundamenten zijn goed. We lopen veel minder risico dan een paar jaar geleden. We zitten goed bij kas. We hebben 215 miljard euro ter beschikking: een extreem confortabele buffer." Met zinnen als deze probeerde John Cryan, bestuursvoorzitter van Deutsche Bank gisteren personeel én de financiële markten gerust te stellen.

Of de circa honderdduizend personeelsleden van Europa's grootste zakenbank wat geruster zijn geworden, is niet bekend. Maar Cryans verklaring had wel effect op beleggers.

Direct na opening van de beurs van Frankfurt daalde het aandeel Deutsche Bank gisteren met ruim 8 procent en kostte een aandeel even minder dan tien euro - tegen 26 euro een jaar geleden en meer dan honderd euro in het pre-crisisjaar 2007. Toen Cryan zijn boodschap de wereld in zond, veerde de koers op. Dat gold ook voor de koersen van andere Europese banken, waaronder ING en ABN Amro.

De koersdaling was een gevolg van het bericht dat tien hedgefondsen minder zaken gaan doen met Deutsche Bank. Beleggers vatten die stap op als een soort motie van wantrouwen tegen de bank. Blijkbaar, zo redeneerden zij, heerst er bij die fondsen de vrees dat Deutsche Bank niet safe is.

Die vrees is er al langer en werd gevoed door een boete van 12,5 miljard euro die de bank onlangs kreeg van de Amerikaanse justitie vanwege gesjoemel met hypotheken. Of Deutsche dat bedrag moet overmaken is nog ongewis - vermoedelijk komt het tot een schikking waarbij de bank er wat genadiger vanaf komt.

Maar er dreigen meer boetes - vanwege andere onverkwikkelijke zaken - en die komen Duitslands grootste bank slecht uit nu overheden en toezichthouders juist eisen dat banken hun financiële buffers versterken. Ze moeten, ook in tijden van acute crisis, overeind blijven.

Lehman-debacle?
Is Deutsche Bank zo solide? Nee, de Amerikaanse tak van Deutsche is dat niet, oordeelde het stelsel van Amerikaanse centrale banken in juni. Het kan en moet beter bij Deutsche Bank, oordeelde de Europese Bankenautoreit in juli. Maar Cryan ziet dat anders: "In geen twintig jaar is de balans van Deutsche Bank zo solide geweest als nu."

Daar is dus niet iedereen van overtuigd. Of de bank, met een balanstotaal van 1600 miljard euro, omvalt, lijkt vooralsnog niet waarschijnlijk. Een variant op het Lehman-debacle, de Amerikaanse zakenbank die in 2008 omviel en zo de financiële crisis inleidde, lijkt niet in het verschiet te liggen.

Groter is de kans dat de bank op zoek moet naar extra kapitaal om zijn buffers aan te vullen. Daar zijn mogelijkheden voor. Verkoop van bedrijfsonderdelen is een eerste optie. Daar is Deutsche al mee bezig.

Kostenbesparing is een tweede optie en ook daar werkt de bank aan. Duizenden medewerkers verliezen hun baan. Bij aandeelhouders aankloppen om extra geld is een derde optie, maar geen eenvoudige. Nu de beurskoers zo laag is, zou Deutsche een grote hoeveelheid nieuwe aandelen moeten uitgeven om aan een fors geldbedrag te kopen. Voor de huidige aandeelhouders betekent dat een financiële aderlating.

En steun van de overheid? Tja, dat kan eigenlijk niet. Na de crisis van 2008 is het uitgangspunt dat de belastingbetaler niet moet opdraaien voor banken met financiële problemen. Dat risico ligt vooral bij de aandeelhouders, dan bij de obligatiehouders en daarna bij de spaarders met meer dan een ton op de bank. Deutsche wil van overheidssteun niets weten en bondskanselier Merkel zegt dat ook niet te willen.

Merkel kan moeilijk iets anders beweren. Maar wat zal ze doen als de enorme bank, leverancier van ingewikkelde, onoverzichtelijke financiële producten, echt in nood komt? Als die andere banken in de wereld meetrekt - niemand die precies weet hoe een (dreigende val) van Deutsche zal uitpakken voor andere grote banken. Kan zo'n joekel van een bank dan zomaar failliet gaan? Of is die domweg te groot om dat te laten gebeuren?

Dijsselbloem wil overleg
Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) wil internationaal overleg over extreem hoge Amerikaanse boetes voor Europese banken. Hij zei dat vrijdag in verband met een dreigende Amerikaanse miljardenboete voor de belangrijke Duitse bank Deutsche Bank.

Die boete kan een serieus probleem vormen, aldus de bewindsman. De Amerikaanse boetes kunnen zo hoog uitvallen dat het voor banken heel moeilijk wordt zichzelf te versterken. Het maakt het herstel van de Europese banken na de kredietcrisis heel moeilijk, vreest Dijsselbloem.

Het bedrag van veertien miljard dollar dat Amerikaanse autoriteiten aan Deutsche Bank als schikkingsvoorstel voorlegden zou buitenproportioneel en echt schadelijk zijn, zegt Dijsselbloem. Daar is als bank bijna niet tegen op te boksen, omdat de bank dan tegen hogere kosten nieuw kapitaal moet aantrekken. Het bedreigt de financiële stabiliteit, aldus de minister.
--------------------------------------------------------------------------
Ik lees tegenstrijdige berichten. Over hun directe kapitaal reserves. Zal ik straks wel even terug zoeken. Dat zou liggen tussen de 60 en 220 miljard.
pi_165672355
215 miljard in kas? Really?

Nu staat er dus: totaal balans van 16 biljoen.
Las ik twee dagen geleden: 42 biljoen.

Waarom is die 14 miljard dan een probleem, dat is peanuts.
I´m back.
  vrijdag 30 september 2016 @ 17:42:29 #5
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165672760
quote:
15s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:11 schreef Ryan3 het volgende:
215 miljard in kas? Really?

Nu staat er dus: totaal balans van 16 biljoen.
Las ik twee dagen geleden: 42 biljoen.

Waarom is die 14 miljard dan een probleem, dat is peanuts.
Zo goed zijn hun cijfertjes nu. Niemand kan direct duiden wat ze direct aan cash hebben. Maar met of zonder cijfers. Zonder vertrouwen in de markt gaat deze bank het echt niet redden.
pi_165672795
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:42 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Zo goed zijn hun cijfertjes nu. Niemand kan direct duiden wat ze direct aan cash hebben. Maar met of zonder cijfers. Zonder vertrouwen in de markt gaat deze bank het echt niet redden.
Ja, als de cijfers (en percentages) niet eens duidelijk zijn en je in elk artikel weer andere cijfers ziet dus, dan wekt dat sws geen vertrouwen.
I´m back.
pi_165672799
quote:
15s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:11 schreef Ryan3 het volgende:
215 miljard in kas? Really?

Nu staat er dus: totaal balans van 16 biljoen.
Las ik twee dagen geleden: 42 biljoen.

Waarom is die 14 miljard dan een probleem, dat is peanuts.
quote:
Volgens het jaarverslag over 2015 (pdf, p. 138 e.v.) zit het als volgt met het eigen vermogen. Dat bedroeg op 31 december 2015 ¤48,7 miljard (exact: het fully loaded Tier 1 capital). De leverage ratio stond op 3,5% (is eigen vermogen/balanstotaal en minimaal vereist: 3%). Stel dat de Amerikanen niet buigen, DB barst en ¤12,5 miljard betaalt. Dan gebeurt het volgende. Er was al ongeveer ¤2,5 miljard gereserveerd voor deze schikking, dus dan gaat er ¤10 miljard van Duitsland naar de VS. Het eigen vermogen daalt naar ¤38,7 miljard. Als we dat delen op de totale bezittingen van de bank (volgens Basel: ¤1.395 miljard) dan zakt de leverage ratio naar 2,8%. Dat is te weinig!

http://daskapital.nl/2016/09/brekertje_klanten_halen_geld_w.html
pi_165672811
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:46 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

[..]

Ja, dit is ook allemaal weer geouwehoer als je niet weet hoe groot hun exposure is.
I´m back.
  vrijdag 30 september 2016 @ 19:08:57 #9
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165676009
Gaat niet zo best hé? Ben geen kenner, maar hoor het en der berichten over een op omvallen staande DB , bankrun, ING die mogelijk duizenden gaat ontslaan...

What is happening?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2016 20:29:12 ]
pi_165676158
Aardig gek dit allemaal weer
Everything in the world is about sex except sex. Sex is about power.
pi_165681899
Las vandaag overigens een stuk over hoe Europese banken er voor gezorgd hebben dat zij in tijden van crisis makkelijker vreemd vermogen om kunnen zetten in eigen vermogen, zodat het kapitaalratio weer op peil komt zonder dat Euro-landen bij hoeven te springen. Daarvoor worden zogenaamde coco's gebruik, dat zijn converteerbare obligaties die bij bepaalde vooraf vastgesteld gebeurtenis tegen een vaste koers geconverteerd worden maar aandelen. Nu komt alleen het interessante: Europese banken hebben een groot deel van elkaars coco's in bezit. Gevolg, als de conversie bij bank A in werking treedt heeft dat tot gevolg dat andere Europese banken de klap voor wat betreft het aanzuiveren van het eigen vermogen van bank A moeten opvangen. Als daardoor andere coco's ook weer in werking treden zijn de rapen gaar en heb je weer een bancaire crisis.
pi_165682043
quote:
15s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 00:41 schreef Kowloon het volgende:
Las vandaag overigens een stuk over hoe Europese banken er voor gezorgd hebben dat zij in tijden van crisis makkelijker vreemd vermogen om kunnen zetten in eigen vermogen, zodat het kapitaalratio weer op peil komt zonder dat Euro-landen bij hoeven te springen. Daarvoor worden zogenaamde coco's gebruik, dat zijn converteerbare obligaties die bij bepaalde vooraf vastgesteld gebeurtenis tegen een vaste koers geconverteerd worden maar aandelen. Nu komt alleen het interessante: Europese banken hebben een groot deel van elkaars coco's in bezit. Gevolg, als de conversie bij bank A in werking treedt heeft dat tot gevolg dat andere Europese banken de klap voor wat betreft het aanzuiveren van het eigen vermogen van bank A moeten opvangen. Als daardoor andere coco's ook weer in werking treden zijn de rapen gaar en heb je weer een bancaire crisis.
Lol, nooit van gehoord. Lijkt op systeem dat NLse banken elkaar moeten afdekken?

Overigens moeten we maar een keer een commissie samenstellen om te onderzoeken hoe dit allemaal is kunnen gebeuren. Wrs heeft die gekke Verhofstadt nog gelijk ook, in de zin dat in de EU nooit alles afgekocht heeft kunnen worden. Doordat de EU de instrumenten niet had en i9n de VS gooide men er maar even 800 miljard tegen aan oid.
I´m back.
pi_165683089
tijdens de opening -9% en vervolgens een flinke stijging?

Ben benieuwd of de rekeningen al leeg getrokken worden.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_165695388
Waarom gaat Deutsche eigenlijk onherroepelijk kapot? (2)

We roepen het al een tijdje: Deutsche Bank is onherstelbaar stuk. De bank is een relikwie uit een bygone era, toen er nog mensen waren die dachten dat een euro gecombineerd met extreem veel lenen een goed idee is. We noemen het voor het gemak multicultureel pro-Europees hyperkapitalisme. Dat gaat (of ging) als volgt:

Hier verder:
http://925.nl/archief/201(...)erroepelijk-kapot-1/
pi_165695440
CEO Deutsche Bank: niks aan de hand hier, doorlopen mensen!

Staatssteun is helemaal nergens voor nodig, aldus CEO John Cryan. Deutsche is een hartstikke gezonde bank, niks mis mee. Kopen, dat aandeel!

Als een bankier u gerust gaat stellen, dan weet u dat het tijd is om te rennen. Er is iets grondig mis met Deutsche. De koers zakt tot onder de ¤ 10 en komt verdraaid dicht in de buurt van de ¤ 4,80, het hoogste jaarlijkse dividend dat de bank ooit heeft uitgekeerd.

Hier verder:
http://925.nl/archief/201(...)er-doorlopen-mensen/
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 22:47:18 #17
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165697486
Lot Deutsche Bank treft heel Europa


De manier waarop de Duitse regering de problemen bij Deutsche Bank aanpakt zal bepalend zijn voor de toekomst van Europa. Dat zegt de vooraanstaande Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz in een interview met Trouw. "De kans is groot dat Duitsland vooral in het eigen belang zal handelen en niet in het belang van Europa", aldus de Nobelprijswinnaar.

De laatste weken loopt de spanning rond de grootste bank van Duitsland steeds verder op. Deutsche zou er dusdanig zwak voor staan dat een redding onvermijdelijk is. Sinds de laatste bankencrisis zijn Europese regels opgesteld die bepalen hoe banken failliet kunnen gaan zonder dat de belastingbetaler voor de schade opdraait. Het was vooral Duitsland dat aandrong op deze regeling. Nu Duitsland zelf aan de beurt is met een bank in nood, moet blijken wat de nieuwe regels waard zijn. Gelden ze alleen voor Griekse en Italiaanse banken, of toch ook voor Duitse? Een eventuele redding van Deutsche zal dat duidelijk maken, zegt Stiglitz.

"Ik verwacht dat Duitsland zal kiezen voor een oplossing die goed is voor Duitsland, en niet noodzakelijkerwijs goed voor Europa", zegt de econoom. "Dat zal in het zuiden het beeld versterken dat binnen de eurozone met twee maten wordt gemeten, dat er regels zijn voor het noorden en voor het zuiden. Dat zal de verhoudingen binnen Europa nog verder op scherp stellen."

Die verhoudingen zijn sinds 2008 al niet goed. Landen als Griekenland, Frankrijk en Italië willen soepeler omgaan met de regels, Duitsland en Nederland willen daar niets van weten. Analisten vrezen nu dat Duitsland zelf de regels oprekt om toch staatssteun te geven aan de grootste bank van het land.

Boete
De paniek rond Deutsche Bank begon twee weken geleden toen de Amerikaanse justitie een boete oplegde van 12,5 miljard euro. Deutsche was betrokken bij de verkoop van rommelhypotheken in de aanloop naar de financiële crisis van 2008. Minister Dijsselbloem van financiën had gisteren geen goed woord over voor die sanctie. Die zou buitenproportioneel zijn, en daarmee de financiële stabiliteit bedreigen.

Want Deutsche is een zogeheten systeembank, de grootste van Europa nog wel. Als Deutsche begint te wiebelen, breekt bij alle financiële instellingen binnen en buiten de eurozone het zweet uit.

En wiebelen deed Deutsche Bank. Nadat de boete op de mat viel, daalden de beurskoersen. Er kwamen geruchten over staatssteun en hedgefondsen die bij de bank weg zouden lopen, waardoor de koersen verder en verder zakten. Een aandeel Deutsche Bank kostte gisteren 11,57 euro. Een jaar geleden was dat nog ruim 27 euro.

Dijsselbloem wil de hoge boete bij het IMF op de agenda plaatsen. Maar volgens Stiglitz heeft Deutsche Bank de problemen vooral aan zichzelf te danken."De Amerikaanse justitie heeft lang geprobeerd te schikken vanwege ernstige overtredingen, maar Deutsche Bank werkte van alle banken het minste mee. Dan is er geen enkele reden om niet de zwaarste behandeling te krijgen." Volgens Stiglitz is er voldoende ruimte om alsnog te schikken, omdat ook de Amerikaanse justitie kijkt naar de marktreacties op de boete

"Wat er nu met Deutsche gebeurt maakt de financiële markt in New York erg nerveus. We weten dat justitie niet altijd het recht dient en rekening houdt met de reacties op de markten, ook al moeten ze dat eigenlijk niet doen. Dus misschien dat de Amerikaanse aanklager een beetje gas terugneemt." De laatste berichten lijken dat te bevestigen. Volgens persbureau AFP is Deutsche dicht bij een schikking van 4,8 miljard euro.
---------------------------------------------------
Het is zeker nog niet over.
pi_165702161
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 20:55 schreef Braindead2000 het volgende:
Waarom gaat Deutsche eigenlijk onherroepelijk kapot? (2)

We roepen het al een tijdje: Deutsche Bank is onherstelbaar stuk. De bank is een relikwie uit een bygone era, toen er nog mensen waren die dachten dat een euro gecombineerd met extreem veel lenen een goed idee is. We noemen het voor het gemak multicultureel pro-Europees hyperkapitalisme. Dat gaat (of ging) als volgt:

Hier verder:
http://925.nl/archief/201(...)erroepelijk-kapot-1/
Als we defaulten nou gewoon eens hadden toegestaan ...
pi_165712774
quote:
MILAAN (AFN) - Deutsche bank is dit weekend officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het derivatenschandaal bij de Italiaanse Banco Monte dei Paschi di Siena. Daarmee heeft het geplaagde financiële concern er weer een nieuwe kopzorg bij.

Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over ING Groep

Een rechter in Milaan heeft het verzoek van de Italiaanse justitie om een strafzaak in gang te zetten tegen Deutsche Bank, een medewerker van het concern en vijf oud-bestuurders, toegewezen.

Ook enkele oud-bestuurders van de Japanse zakenbank Nomura en Monte dei Paschi zelf moeten voor de rechter verschijnen. Bij Monte dei Paschi, de oudste bank ter wereld, zouden tussen 2008 en 2012 via ingewikkelde financiële constructies forse verliezen zijn gemaskeerd.

Miljardenboetes
Deutsche Bank is een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld, maar staat zwaar onder druk door dreigende miljardenboetes en een reeks onopgeloste problemen uit het verleden. Dit zorgde de afgelopen week ook voor veel onrust op de beurzen.

Beleggers waren zelfs bang dat de problemen bij de grootste bank van Duitsland zouden overslaan naar andere banken en een wereldwijde bankencrisis zouden veroorzaken.

Die vrees werd vrijdag echter voor een deel weggenomen toen een gerucht naar buiten kwam dat Deutsche Bank dicht bij een voor de bank zeer gunstige schikking zou zijn met de Amerikaanse justitie.

Daardoor ging het aandeel Deutsche Bank, dat dit jaar bijna in waarde is gehalveerd, uiteindelijk met een flinke plus het weekend in.

Verdampt
Ook Monte dei Paschi staat er de laatste tijd niet goed voor. De bank zag dit jaar ruim vier vijfde van zijn beurswaarde verdampen door de zorgen over zijn toekomst.

Om er weer bovenop te komen, proberen de Italianen miljarden aan nieuw kapitaal op te halen en slechte leningen te verkopen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)agd_in_Italie__.html

(Ja ik weet het de telegraaf :') )
  zondag 2 oktober 2016 @ 19:51:02 #20
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165714630
Boeien dat het de telegraaf is, maandagochtend Maandag 15:00 is het voor de DB gewoon weer business as usual.

• Derivaten schandaal in Italie, deze had ik niet op mijn radar staan. Welk prijskaartje gaan ze hier ophangen ? Zie hetzelfde bericht ook in de NRC.


De handel in het aandeel Deutsche Bank ligt maandag nog stil in Frankfurt. De Duitse beurs blijft dan gesloten vanwege een feestdag. In New York, waar Deutsche Bank ook een notering heeft, kan wel weer meteen worden gehandeld in de aandelen van de bank.

[ Bericht 23% gewijzigd door Drugshond op 02-10-2016 20:20:07 ]
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:24:43 #21
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165722858
7000 banen weg bij ING

AMSTERDAM - ING schrapt wereldwijd zo’n 7000 banen. In Nederland moeten tot 2021 in totaal 2300 medewerkers op zoek naar ander werk.

Dat heeft de leiding van ING maandagmorgen bekendgemaakt. De bank voert een nieuwe reorganisatie door, die tot betere efficiency moet leiden. Dit moet volgens de leiding weer betere en snellere (online) dienstverlening voor klanten opleveren.

De zwaarste klappen van de reorganisatie vinden plaats in Nederland en België. Het Belgische onderdeel van ING schrapt 3500 banen.
---------------------------------------------------------------------
Geeft wel te denken. Als er bij de Commerzbank 9600 banen verdwijnen vanwege problemen. Hoe komt de ING dan aan 7000 banen.Zijn daar dan ook problemen ?

Totaal aantal werknemers 52.368 (2015). Dat wil zeggen 1 op de 7 banen verdwijnen.

In 2006 waren daar nog 119.801 banen. straks ongeveer 45.000. Dat is meer dan de helft weg in 10 jr tijd.
pi_165722925
Die banen bij ING lijkt me gewoon achterstallig onderhoud.
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:41:41 #23
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_165722966
Komt ook doordat het cash geld aan het verdwijnen is en we bijna alle bankzaken online kunnen doen natuurlijk.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:42:57 #24
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165722975
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:35 schreef 99.999 het volgende:
Die banen bij ING lijkt me gewoon achterstallig onderhoud.
Valt moeilijk te zeggen. Vanaf 2006 is het qua personeelsbestand hard naar beneden gegaan.
De grootste klapper was al in (2013->2014) van 76.050 naar 52.898. Een groot deel van dat onderhoud had al plaatsgevonden. Denk meer dat dit in het rijtje past van Lean and Mean (naar de rest van het bankwezen).
  maandag 3 oktober 2016 @ 08:48:10 #25
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165723006
quote:
7s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:41 schreef Gutmensch het volgende:
Komt ook doordat het cash geld aan het verdwijnen is en we bijna alle bankzaken online kunnen doen natuurlijk.
Dat konden we 3 jaar geleden ook al. Neemt niet weg dat ik het gedwongen verloop tussen 2014 en 2016 iets moeilijker kan bevatten. Deze nieuwe reorganisatie zou een besparing moeten opleveren van 800 miljoen op jaarbasis.
pi_165723127
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:24 schreef Drugshond het volgende:
7000 banen weg bij ING

AMSTERDAM - ING schrapt wereldwijd zo’n 7000 banen. In Nederland moeten tot 2021 in totaal 2300 medewerkers op zoek naar ander werk.

Dat heeft de leiding van ING maandagmorgen bekendgemaakt. De bank voert een nieuwe reorganisatie door, die tot betere efficiency moet leiden. Dit moet volgens de leiding weer betere en snellere (online) dienstverlening voor klanten opleveren.

De zwaarste klappen van de reorganisatie vinden plaats in Nederland en België. Het Belgische onderdeel van ING schrapt 3500 banen.
---------------------------------------------------------------------
Geeft wel te denken. Als er bij de Commerzbank 9600 banen verdwijnen vanwege problemen. Hoe komt de ING dan aan 7000 banen.Zijn daar dan ook problemen ?

Totaal aantal werknemers 52.368 (2015). Dat wil zeggen 1 op de 7 banen verdwijnen.

In 2006 waren daar nog 119.801 banen. straks ongeveer 45.000. Dat is meer dan de helft weg in 10 jr tijd.
Die lui krijgen bij hun ontslag allemaal een vette regeling, want zo werkt dat nu eenmaal in die sector. Die kunnen dan vervolgens dikbetaald thuis hun neus leegboren. Oftewel, vrijwel geen enkel verschil met de huidige situatie. :7
pi_165723369
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:42 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Valt moeilijk te zeggen. Vanaf 2006 is het qua personeelsbestand hard naar beneden gegaan.
De grootste klapper was al in (2013->2014) van 76.050 naar 52.898. Een groot deel van dat onderhoud had al plaatsgevonden. Denk meer dat dit in het rijtje past van Lean and Mean (naar de rest van het bankwezen).
Ik las dat ze nog 1.200 kantoren hebben in Belgie tegenover 250 in Nederland. Volgens mij zijn ze hier groter. Daar is nog wat onderhoud aan te plegen.
  maandag 3 oktober 2016 @ 09:36:15 #28
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165723461
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 09:28 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik las dat ze nog 1.200 kantoren hebben in Belgie tegenover 250 in Nederland. Volgens mij zijn ze hier groter. Daar is nog wat onderhoud aan te plegen.
3500 weg uit Belgie
2300 weg uit Nederland.
Ik zie 1-2-3 de correlatie met het aantal kantoren per vestigingsland niet.
pi_165723515
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 09:36 schreef Drugshond het volgende:

[..]

3500 weg uit Belgie
2300 weg uit Nederland.
Ik zie 1-2-3 de correlatie met het aantal kantoren per vestigingsland niet.
Kijk ook eens naar het percentage van het aantal werknemers per land ;). In Belgie gaat het om circa 40% van al het personeel.
pi_165723567
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 09:28 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik las dat ze nog 1.200 kantoren hebben in Belgie tegenover 250 in Nederland. Volgens mij zijn ze hier groter. Daar is nog wat onderhoud aan te plegen.
Ja, die kantoren moeten sluiten en er zit heel veel overhead bij banken. Rabobank is hetzelfde verhaal daar is nu weer een ronde bijltjesdag.

Banken zijn IT bedrijven geworden.
pi_165723682
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 09:45 schreef Tem het volgende:

[..]

Ja, die kantoren moeten sluiten en er zit heel veel overhead bij banken. Rabobank is hetzelfde verhaal daar is nu weer een ronde bijltjesdag.

Banken zijn IT bedrijven geworden.
Ergens wel logisch ook. Ik denk dat ik niet eens meer jaarlijks in een bankfiliaal kom. Toevallig vorige maand nog even bij de ING om een hele oude rekening op te heffen. Dan is het even handig om die bank binnen te lopen. Maar in dat grote pand waren verdacht weinig klanten en personeel te bekennen :P
pi_165724405
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:35 schreef 99.999 het volgende:
Die banen bij ING lijkt me gewoon achterstallig onderhoud.
Dan moeten er bij overheden dus ook nog eens 50% van de mensen uit als we het over achterstallig onderhoud hebben. :')

In ieder geval triest voor deze werknemers.
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:25:46 #33
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165725364
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 08:24 schreef Drugshond het volgende:
7000 banen weg bij ING

Totaal aantal werknemers 52.368 (2015). Dat wil zeggen 1 op de 7 banen verdwijnen.

In 2006 waren daar nog 119.801 banen. straks ongeveer 45.000. Dat is meer dan de helft weg in 10 jr tijd.
Loopt voorop de trend dat 70% van de huidige banen gaat verdwijnen in de komende 50 jaar.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_165726707
quote:
9s.gif Op zondag 2 oktober 2016 09:21 schreef GewoneBurger het volgende:

[..]

Als we defaulten nou gewoon eens hadden toegestaan ...
Er moet weer een scheiding komen tussen het nutsdeel en zakenbank.
Dan kan het nutsdeel zoals nu een garantstelling genieten en de zakenbank gewoon failliet als ze er een zooitje van maken.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:21:31 #36
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165814986
'Deutsche Bank overweegt gedeeltelijke verkoop vermogensbeheerdivisie'

Deutsche Bank brengt mogelijk een gedeelte van haar vermogensbeheerdivisie naar de beurs om haar kapitaalbuffers te versterken. De bank hangt een miljardenboete van de Amerikaanse justitie boven het hoofd vanwege de verkoop van rommelhypotheken. De beursgang van de vermogensbeheertak zou ¤2 mrd tot ¤3mrd moeten opleveren. Dat meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen.

Gedeeltelijke beursgang


Deutsche Asset Management heeft ¤719 mrd aan vermogen onder beheer en is zeer winstgevend. In het eerste half jaar werd een rendement na belasting van 28,5% op het 'tastbare' eigen vermogen behaald.
Daarom zou slechts worden overwogen een gedeelte naar de beurs te brengen. De opbrengst zou de omvang van een eventuele claimemissie kunnen drukken. Vorige maand ontkende Deutsche Bank nog verkoopplannen te hebben voor de vermogensbeheerdivisie.

John Cryan, de CEO van Deutsche, zou vandaag in Washington een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van het Amerikaanse ministerie van justitie, schrijft de FT. De Duitse bank kreeg eerder een schikkingsvoorstel van $14 mrd, maar wees dat categorisch af. Het aandeel raakte daarna in een achtbaanrit nadat een Duits tijdschrift had gemeld dat bonskanselier Angela Merkel tot de verkiezingen van volgend jaar niet veel voor de bank zou kunnen betekenen. Beleggers gingen twijfelen of Deutsche wel genoeg kapitaal zou hebben. Ook trok een aantal hedgefondsen hun overtollige onderpand bij de bank terug. Later herstelde de koers van het aandeel zich weer.

Een deal tussen de Amerikaanse justitie en de Duitse bank wordt vrijdag niet verwacht. Cryan is in Washington voor de jaarbijeenkomsten van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank.
--------------------------------------
Het tafelzilver gaat in de etalage. Wellicht toch een teken aan de wand dat ze iets moeten doen om hun cash positie zo snel mogelijk te verbeteren.

Overigens, ik dacht dat er al een deal met de VS op tafel lag van 5,4 milj. Maar dat blijkt dus nog niet zo te zijn. Ze zijn wel de laatste in de rij voor deze boete afkoop. Dan ga ik gemakshalve weer terug naar het topic van 2011 en tel de rente er maar bij op. Die gaan echt geen mooie deal meer krijgen.
pi_165815046
Weer een werkweek voorbij zonder complete ineenstorting. Je doemverhalen werken nog maar matig.
Overigens gaan de Amerikaanse autoriteiten uiteindelijk natuurlijk gewoon schikken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:28:41 #38
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165815112
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:24 schreef 99.999 het volgende:
Weer een werkweek voorbij zonder complete ineenstorting. Je doemverhalen werken nog maar matig.
Overigens gaan de Amerikaanse autoriteiten uiteindelijk natuurlijk gewoon schikken.
Ja maar zeer waarschijnlijk niet voor de 5.4 miljard.

Neemt niet weg dat 1/3 van de banken in Europa slecht bij kas is. Noem je dit gezond ?!. Ik in ieder geval niet. We zitten nu in een cyclus dat het vingerwijzen gaat worden (over hoe het zover heeft kunnen komen)..
pi_165815185
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:28 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ja maar zeer waarschijnlijk niet voor de 5.4 miljard.
Dat bedrag exact zal het niet worden, vermoedelijk hoger of lager.
quote:
Neemt niet weg dat 1/3 van de banken in Europa slecht bij kas is. Noem je dit gezond ?!. Ik in ieder geval niet. We zitten nu in een cyclus dat het vingerwijzen gaat worden (over hoe het zover heeft kunnen komen)..
Volgens mij noem ik dat ook nergens gezond. Al is het ook een gevolg van strengere regelgeving en kost het tijd om dat nieuwe punt te bereiken. Dat vingerwijzen zal dus nog wel even duren.
pi_165815204
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:24 schreef 99.999 het volgende:
Weer een werkweek voorbij zonder complete ineenstorting.
Daarom. Dan zal het de volgende werkweek ook nog wel duren. :{
Dat de gesteldheid van het bankensysteem bijzonder matig is, is jou ook wel duidelijk, toch. En dat er het 1 en ander gaat collapsen is zeker. Misschien niet volgende week. Maar zeker voor Sinterklaas. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_165815219
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:34 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Daarom. Dan zal het de volgende werkweek ook nog wel duren. :{
Dat de gesteldheid van het bankensysteem bijzonder matig is, is jou ook wel duidelijk, toch. En dat er het 1 en ander gaat collapsen is zeker. Misschien niet volgende week. Maar zeker voor Sinterklaas. :)
We zullen zien. Ik zie die doempreken al jaren voorbij komen. Heb je ook een jaar bij je Sinterklaas?
pi_165815244
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:35 schreef 99.999 het volgende:

[..]

We zullen zien. Ik zie die doempreken al jaren voorbij komen. Heb je ook een jaar bij je Sinterklaas?
Gewoon 2016. Zeg 5 4 december.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:37:00 #43
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165815255
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:33 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat bedrag exact zal het niet worden, vermoedelijk hoger of lager.

[..]

Volgens mij noem ik dat ook nergens gezond. Al is het ook een gevolg van strengere regelgeving en kost het tijd om dat nieuwe punt te bereiken. Dat vingerwijzen zal dus nog wel even duren.
Wrong. Dat is al bezig tussen MPS en DB over een boekhoudkundige constructie. Lees het maar over nog een schandaal van de DB wat Europa niet mocht zien.
pi_165815266
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:28 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ja maar zeer waarschijnlijk niet voor de 5.4 miljard.

Neemt niet weg dat 1/3 van de banken in Europa slecht bij kas is. Noem je dit gezond ?!. Ik in ieder geval niet. We zitten nu in een cyclus dat het vingerwijzen gaat worden (over hoe het zover heeft kunnen komen)..
Nee, niet gezond. Maar je hebt toch onderhand wel door hoe dit verder gaat? Men blijft de komende jaren gewoon geld bijdrukken wanneer men dat nodig acht. Dat is gewoon het nieuwe normaal. En met dat bijgedrukte geld wordt de boel opgepompt, ter bescherming van de gevestigde belangen, waaronder de huizenbezitters en de grote banken.

Ooit gaat dat voor problemen zorgen, natuurlijk. Maar dat zien we dan wel weer. En zolang zo ongeveer alle westerse landen dat maar tegelijk blijven doen, kan dat nog hééééél lang duren.
pi_165815293
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Gewoon 2016. Zeg 5 4 december.
Ok, ben benieuwd.
pi_165815315
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:38 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ok, ben benieuwd.
Vol verwachting klopt ons hart,

wie de roe krijgt, wie de gard.

Vol verwachting klopt ons hart,

wie de roe krijgt, wie de gard.

Alleen er nog even achter zien te komen wat een "gard" precies is. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_165815318
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:37 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Wrong. Dat is al bezig tussen MPS en DB over een boekhoudkundige constructie. Lees het maar over nog een schandaal van de DB wat Europa niet mocht zien.
Oh, dit vingerwijzen ging dus weer niet over die 1/3 van de Europese banken? Dan zou je wellicht wat duidelijker kunnen formuleren.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:45:13 #48
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165815403
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:40 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Oh, dit vingerwijzen ging dus weer niet over die 1/3 van de Europese banken? Dan zou je wellicht wat duidelijker kunnen formuleren.
Dat was al duidelijk bij de laatste stresstest dat Portugal niet meegenomen is in de vergelijking. Dat was al een goed teken aan de wand.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:48:06 #49
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165815459
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:37 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Nee, niet gezond. Maar je hebt toch onderhand wel door hoe dit verder gaat? Men blijft de komende jaren gewoon geld bijdrukken wanneer men dat nodig acht. Dat is gewoon het nieuwe normaal. En met dat bijgedrukte geld wordt de boel opgepompt, ter bescherming van de gevestigde belangen, waaronder de huizenbezitters en de grote banken.

Ooit gaat dat voor problemen zorgen, natuurlijk. Maar dat zien we dan wel weer. En zolang zo ongeveer alle westerse landen dat maar tegelijk blijven doen, kan dat nog hééééél lang duren.
Goed punt, de totale krediet bubble vanwege alle stimulus is op dit moment 152 Triljoen (wereldwijd). Is zowat 2x van al het geld wat in omloop is.
pi_165815860
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:48 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Goed punt, de totale krediet bubble vanwege alle stimulus is op dit moment 152 Triljoen (wereldwijd). Is zowat 2x van al het geld wat in omloop is.
Het zal wel biljoen zijn maar who cares, het gaat om veel geld :P
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_165815903
Net weer een loze kreet op de markten dat Qatar een belang van 25% in DB wilde nemen maar dat is ook snel weer ontkracht.
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_165817082
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 18:48 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ik neem hem zeer serieus trouwens. Vanuit mijn kleine heldhaftige dorpje wat dapper standhoudt tegen zij die alles proberen te downplayen om het circus draaiende te houden. Wat mij betreft ziet hij de zaken scherp. Wat ik niet begrijp is dat "debunken". Het lijkt haast wel alsof je zoiets niet mag beweren hier. En dat het i.i.g. te vuur en te zwaard bestreden dient te worden.

Ik denk dat jij ook weet dat het schip behoorlijk stuurloos is. Alleen mag je dat niet zeggen blijkbaar, dat de keizer geen kleren aanheeft.

[ Bericht 6% gewijzigd door Frutsel op 10-10-2016 09:42:00 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_165850309
Deutsche Bank heeft geen deal kunnen sluiten met de Amerikanen. 14 miljard, blijft 14 miljard.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-08/deutsche-bank-s-cryan-doesn-t-reach-accord-with-u-s-bild-says

Gerucht is nu dat de grote Duitse multi nationals een kapitaal injectie gaan doen
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/deutsche-bank/dax-unternehmen-wollen-bank-finanziell-helfen-48176640.bild.html

Rood: Lehman Collapse
Blauw: Deutsche Collapse

  zondag 9 oktober 2016 @ 21:48:28 #54
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165861821
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 13:25 schreef Nintex het volgende:
Deutsche Bank heeft geen deal kunnen sluiten met de Amerikanen. 14 miljard, blijft 14 miljard.
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-08/deutsche-bank-s-cryan-doesn-t-reach-accord-with-u-s-bild-says

Gerucht is nu dat de grote Duitse multi nationals een kapitaal injectie gaan doen
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/deutsche-bank/dax-unternehmen-wollen-bank-finanziell-helfen-48176640.bild.html

Rood: Lehman Collapse
Blauw: Deutsche Collapse

[ afbeelding ]
Dat dacht ik wel, hun window van onderhandelen is ver voorbij.

Still No Deutsche Bank Agreement: Dillutive Stock Sale Coming Up?

Deutsche bank has been caught in at least three recent lies. It said it was not talking with the German government about a bailout, but it was; It said it would not need to raise capital but it does; It said it could afford to pay the department of Justice fine of $14 billion but it cannot.

This weekend, there is still no agreement with the US department of justice over reducing the fine, but rumors have circulated that Qatar’s royal family is considering increasing its stake in Deutsche Bank to as much as 25 percent. There are also rumors Deutsche Bank will raise capital by selling shares.

Bloomberg reports Deutsche Bank’s Cryan Doesn’t Reach Accord With U.S
.
quote:
Deutsche Bank AG Chief Executive Officer John Cryan failed to reach an agreement with the U.S. Justice Department to resolve a years-long investigation into its mortgage-bond dealings during a meeting in Washington Friday, Germany’s Bild newspaper reported.

The meeting was meant to negotiate the multi-billion-dollar settlement the bank will have to pay to resolve alleged misconduct arising from its dealings in residential-mortgage backed securities that led to the 2008 financial crisis, according to a Bild am Sonntag report.

The German lender is still considering seeking damages against Anshu Jain and Josef Ackermann, who are both former CEOs of the bank, the newspaper reported. Bild said the bank froze part of the millions in bonus payments to Jain and other former top managers.

Concerns about Deutsche Bank’s ability to pay the $14 billion opening settlement bid from the Justice Department sent the lender’s stock to a record low last month. The bank, which set aside 5.5 billion euros ($6.2 billion) for litigation at the end of June, may face additional penalties to wrap up other outstanding investigations, including one into a money-laundering probe tied to its Russia operations. Analysts at Barclays Plc speculate that could cost the bank as much as 2 billion euros ($2.2 billion).

Cryan, a Briton who speaks fluent German, has sought for the last three weeks to reassure investors that Deutsche Bank can weather the formidable obstacles to its financial health. The bank is holding informal talks with Wall Street firms about options to deal with legal costs, including a stock sale that could raise 5 billion euros ($5.6 billion), people with knowledge of the matter said this week.

Qatar’s royal family is also considering increasing its stake in Deutsche Bank
to as much as 25 percent, according to people with knowledge of the matter.
Dillutive Stock Sale Coming Up?

Deutsche Bank’s Market cap is about $19 billion. To raise $5 billion at current prices, shareholder dilution would be roughly 26 percent.

Share price is current $13.67. A 26% haircut would send share prices close to $10. But is $5 billion in capital even enough?

I rather doubt it. And raising $10 billion would mean 52% more shares.

In 2014,the bank could have raised funds at $51. In 2015 it could have raised money at $35. Now it has to raise money at a share price of $13.64.

Share price actually could rise on a stock sale simply on the fact the bank is doing something to raise capital, but that will not dilution due to massive share issuance.
-----------------------------------------------------
Zover zullen hun eigen aandelen niet volledig onder water zetten. Maar dit gaat wel ten koste van hun eigen reserves. Vandaar nu de snelle verkoop van wat bedrijfsonderdelen.
Wat e.e.a.wel opmerkelijker maakt is dat de Duitse minister van economische zaken hier nooit ingegrepen heeft. De schuldvraag en het bedrag waren toen al bekend.
pi_165862031
Lekker short gaan op DB, altijd goed.

[ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 10-10-2016 09:42:22 ]
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  zondag 9 oktober 2016 @ 21:58:33 #56
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165862089
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 13:25 schreef Nintex het volgende:
Gerucht is nu dat de grote Duitse multi nationals een kapitaal injectie gaan doen
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/deutsche-bank/dax-unternehmen-wollen-bank-finanziell-helfen-48176640.bild.html
In plaats van nieuwe innovatie gaan ze nu goed geld tegen slecht geld aangooien. Dit is technisch zelfs tegen de principes van waar de EU feitelijk voor staat.
pi_165862218
hoe onteigen je andermans bezittingen:?
door een bubble te creeren en als die barst alles opkopen tegen een schijntje, en nog belasting geld innen voor de bail outs als bonus.
8-)

en wie zit er aan de geld kraan :?
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:04:17 #58
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165862274
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 21:56 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Lekker short gaan op DB, altijd goed.
Probleem is, dit had je 3 jr geleden moeten doen. Ik zag het ook niet 1-2-3 aankomen. Niet met een stabiele factor als de Duitse economie op de achtergrond. Pas de afgelopen 2 jaar zijn er wat lijken uit de kast komen rollen. Waar het gaat stoppen weet niemand.
pi_165874205
Wat fijn, onafhankelijke europese toezichthouders die oogjes dichtknijpen bij stresstesten van de deutsche bank. :N

En de bankiers en politici zich maar afvragen waarom het publiek geen vertrouwen in deze sectoren heeft. :D
  maandag 10 oktober 2016 @ 16:43:33 #60
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 00:14:44 #61
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165887467
UPDATE 1-Ex-Italian minister readying new Monte dei Paschi rescue - sources

LONDON, Oct 7 A former Italian minister is preparing an alternative rescue plan for Monte dei Paschi di Siena amid signs that a 5 billion euro ($5.6 billion) recapitalisation arranged by JPMorgan is not getting investor support, three sources said. (Goh wat vreemd :P )

Corrado Passera, who as well as being a former industry minister served as chief executive of Intesa Sanpaolo, is working with private equity firms including Warburg Pincus on a plan that includes a reserved capital increase of 2.0-2.5 billion euros, the sources said.

Two of the sources said none of the funds approached by Passera had committed to backing the plan and while they were open to doing a deal, this was subject to due diligence. Another source said no deal was imminent.

It is far from certain that Monte dei Paschi will turn to Passera, who was not immediately available for comment, or that his scheme would stand a better chance of success than JPMorgan's, one of the sources said.

And a source close to the JPMorgan-led consortium of investment banks said they were pressing ahead with their plan and were confident it would succeed.

OLDEST BUT WEAKEST

The sources said private equity funds who have been working with Passera trust his ability to turn around the Siena-based bank, the world's oldest, which in July emerged as the weakest lender in the latest round of European stress tests.

Monte dei Paschi's board rejected in July a last-minute attempt by Passera to put forward a rescue plan backed by Swiss investment bank UBS, a long-standing adviser to the Tuscan bank. It approved instead the privately-backed rescue arranged by JPMorgan with the help of Mediobanca.

However, the deal has since ran into trouble, senior bankers say. A preliminary survey of investors over the summer found scant interest in a third cash call in as many years, while analysts have questioned the feasibility of a capital raising that totals 10 times the bank's current market value.

Last month, Monte dei Paschi abruptly replaced chief executive Fabrizio Viola with the head of Bank of America Merrill Lynch in Italy, Marco Morelli, in the hope of winning investors confidence and is now studying a debt-to-equity conversion to cut the size of the share sale.

JPMorgan is also looking for investors to back a reserved share sale but has yet to find any, several sources said.

Recent talks with a sovereign wealth fund fell through, one of the sources said, raising fears the bank may need state aid.

Most foreign investors are unwilling to commit any cash until a Dec. 4 referendum on constitutional reform that could unseat Prime Minister Matteo Renzi's government, bankers say.

"No investment committee will ever approve a deal for Monte dei Paschi without knowing the outcome of the Italian referendum," an investor close to the bank said. ($1 = 0.8951 euros) (Editing by Alexander Smith)
------------------------------------------------------------------
Met andere woorden er is nog steeds geen werkend plan om MPS te redden.
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 21:29:26 #62
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165901388
Deutsche Bank has another problem: Its ETF business

A red traffic light stands illuminated as the logo of Deutsche Bank AG sits on the exterior of the bank's offices in Berlin, Germany.
Krisztian Bocsi | Bloomberg | Getty Images

As if Deutsche Bank officials don't have enough to worry about this year, they also have to contend with money bleeding out of their exchange-traded products.

The burgeoning $2.4 trillion ETF industry has been kind to a lot of big players on Wall Street, with Deutsche Bank being a significant provider of the products. However, a change in the currency trade winds this year has taken a tough toll on a bank fighting to dispel worries about its overall stability.

Thus far in 2016, Deutsche's fairly expansive ETF family has seen nearly $6.7 billion in outflows, representing roughly a one-third decline in assets. The bank has moved down a notch, from 10th to 11th, among leading ETF providers, with $13.3 billion in assets currently, according to FactSet.

Exacting most of the damage has been an unwind of one of 2015's hottest trades — currency hedging, with the expectation that the U.S. dollar was on a steady trek higher and European economic growth would pick up. With the Fed on hold and euro zone economies struggling, the currency hedge trade — ETFs that had seen sharp inflows on its expectations — has come undone.
Ticker

Deutsche fund name
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    
Flows ($M)
DBEF     X-trackers MSCI EAFE Hedged Equity     -4,955.71
DBEU     X-trackers MSCI Europe Hedged     -1,238.84
FIEG     FI Enhanced Global HY     -371.5
DTO     Crude Oil Double Short     -95.94
DBKO     X-traders MSCI South Korea Hedged     -77.69
DBGR     X-trackers MSCI Germany Hedged Equity     -61.81
DBEZ     X-trackers MSCI Eurozone Hedged Equity     -38.02
DZZ     Gold Double Short ETN     -21.57
DBEM     X-trackers MSCI EM Hedged Equity     -19.24
DGP     Gold Double Long     -11.64
Source: FactSet

"The challenge for them has nothing to do with the bank itself and more to with their assets are primarily focused on their international equity products," said Todd Rosenbluth, director of ETF and mutual fund research at CFRA. "Investors have been moving money out of those products in 2016, with concerns about economic prospects in Europe, concerns about Japan, and adding on to it the dollar has not done what it did last year."

The biggest hit by far to the Deutsche products has been its Deutsche X-trackers MSCI EAFE Hedged Equity ETF, the $7.8 billion fund has lost nearly 40 percent of its assets this year though it is only down 2 percent in price. The fund carries exposure to developed global stock markets while hedging against fluctuations in the dollar. Other funds have taken hits as well (see chart).

"Despite outflows, we continue to believe we are in the environment when currency hedging delivers value over unhedged strategies," Deutsche said in a statement. "Currencies continue to add considerable volatility to performance, and our outlook is for the U.S. dollar to strengthen against the foreign currencies. This paired with positive carry in many markets, makes currency hedging a strong proposition."

Deutsche said it believes the move against currency hedges is cyclical, and pointed out that its market share in currency hedged products actually has increased from 31 percent to 34 percent this year.

It's been a rough year overall for currency products, which have seen nearly $455 million in outfliows, about a 13 percent decline. Fixed income has seen the biggest gain in total inflows at $80.2 billion, while equity products have pulled in $60.9 billion, according to FactSet.

"For hedge products to have success, investors need to buy into the theme that they're reducing risk," Rosenbluth said. "If and when the dollar strengthens again, the trade will return to popularity."

BlackRock remains the largest provider of ETF products, with $938.3 billion under management. Vanguard is next with $576.5 billion, while SSGA follows with $454.6 billion.
-------------------------------------------------
Gewoon een stukje derivaten wat niet lekker loopt, en aan het verdampen is. Op zich niet zo ongunstig dat die derivaten zeepbel iets kleiner aan het worden is. Nadeel is wel dat dit ten koste gaat van hun verdienmodel.
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 21:54:29 #63
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_165902002
Lekker paniekzaaien

Paniekzaaiers zijn juist het grootste gevaar voor onze stabiliteit. En helaas heeft elke idioot tegenwoordig een wereldwijd podium.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 22:57:47 #64
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165903730
quote:
4s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 21:54 schreef Gutmensch het volgende:
Lekker paniekzaaien [ afbeelding ]

Paniekzaaiers zijn juist het grootste gevaar voor onze stabiliteit. En helaas heeft elke idioot tegenwoordig een wereldwijd podium.
Ah daar hebben we onze favoriete (uche) EU-fantast weer. _O- Die als een wilde stier on Steroids staat te snuiven als er één negatief woord over de EUSSR geschreven is.
pi_165917743
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 15:43 schreef Basp1 het volgende:
Wat fijn, onafhankelijke europese toezichthouders die oogjes dichtknijpen bij stresstesten van de deutsche bank. :N

En de bankiers en politici zich maar afvragen waarom het publiek geen vertrouwen in deze sectoren heeft. :D
Ik vind dit specifieke geval nou wel meevallen. Een onderdeel wat op zich al verkocht is maar waarvan het geld nog moet binnenkomen.
pi_165917959
quote:
1s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 19:31 schreef GewoneBurger het volgende:

[..]

Ik vind dit specifieke geval nou wel meevallen. Een onderdeel wat op zich al verkocht is maar waarvan het geld nog moet binnenkomen.
Maar de deal werd al eens uitgesteld, en is nog altijd niet rond. Volgens Deutsche Bank wordt de verkoop tegen het einde van dit jaar verwacht. Toch kreeg de bank toestemming om het resultaat alvast in de test op te voeren.

Er is nog helemaal niets verkocht. En voor wat ze ervoor willen hebben heeft niemand belangstelling. Dus het resultaat is zeer onzeker en had niet gebruikt mogen worden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_165918005
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Bart2002 op 12-10-2016 19:45:25 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 16:54:16 #68
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165955002
'Deutsche Bank overweegt nog eens tienduizend banen te schrappen'

Deutsche Bank overweegt naar verluidt nog eens tienduizenden banen te schrappen. Een definitieve beslissing is nog niet genomen.

De financieel directeur van Deutsche Bank, Marcus Schenck, zou dit aan het personeel hebben verteld, meldt een anonieme bron aan persbureau Reuters.

Deutsche Bank is al bezig met een reorganisatie waarbij negenduizend banen verdwijnen, maar een extra ontslagronde zou mogelijk nodig zijn.

De grootste bank van Duitsland ziet zich genoodzaakt de kosten te verlagen. Ondertussen dreigen enorme boetes voor fouten uit het verleden.

Zo hangt Deutsche Bank een boete van maar liefst 14 miljard dollar boven het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor misstanden rond de verkoop van hypotheken in de Verenigde Staten.

Afgelopen donderdag werd gemeld op basis van anonieme bronnen dat de bank een vacaturestop had ingevoerd.
-----------------------------------
Deutsche Bank AG is een wereldwijd opererende bank met meer dan 100.000 werknemers.
Grof ingeschat is dat ongeveer 1 op 6.
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 21:18:41 #69
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165977838
Deutsche Bank’s woes may only be tip of European iceberg
The banking sector is in such trouble that the IMF says it threatens the global economy

Artikel is te lang om te posten maar dit is wel een opvallende passage.

quote:
These worries are feeding into what is becoming an increasingly tense debate between Europe and the US over changes to Basel rules, which may lead to an increase in capital requirements for banks. The Basel group, founded 41 years ago to harmonise bank rules across the globe, is currently updating its Basel III rules.

In an uncharacteristic push-back from the European Commission, vice-president Valdis Dombrovskis said earlier this month that the EU would reject the rules if European concerns were not taken into account.
--------------------------------------------------
Met andere woorden Europa kan nu al nauwelijks voldoen aan Basel III. Laat staan dat ze Basel III versie 2.0 kunnen implementeren. Simpelweg omdat er niet genoeg kapitaalbuffers opgebouwd zijn. Wat modellen en stresstests betreft is Amerika een heel stuk betrouwbaarder.

quote:
Onerous requirements

The issue dominated Tuesday’s meeting of European finance ministers in Luxembourg, with the officials coming out strongly against the changes amid fears they could put onerous capital requirements on banks.

Europe opposes new proposals to limit the use of internal models by big banks to calculate the risk profile of assets. It is also resisting proposals for a new “output” floor, which it believes would increase the capital requirements on banks.

Europe argues that the specificities of the continent’s banking sector are not being taken into account. In particular, it points out that, in Europe, most companies rely on bank lending for finance. In the US, 70 per cent of lending is provided by capital markets rather than banks.

Similarly, the US is not taking into account the huge role played by property in the European banking sector. Unlike the US, where property loans tend to be securitised, European banks tend to maintain loans on their balance sheet.

Though highly technical, the issue threatens to become politically charged at a time when transatlantic tensions are high in the wake of the European Commission’s Apple judgment.

Despite a suggestion by Dutch finance minister and eurogroup head Jeroen Dijsselbloem that changes to the way bank’s calculate risk may be welcome, commissioner Dombrovskis insisted that the EU was united on the issue.

“Our current assessment is that proposals which are being discussed in the Basel committee may lead to a significant overall increase in capital requirements and reduce risk sensitivity of capital requirements,”he said after Tuesday’s meeting.
--------------------------------------------------
Mjah, iets zegt me dat de gap tussen de EU en Amerika snel groter zal worden. En dat intercontinentaal banken elkaar minder gaan vertrouwen omdat we een update van Base III niet kunnen implementeren en daardoor minder transparantie is. Het gaat in mijn ogen zelfs zover dat Europa zijn eigen valse waarheid aan het creëren is.

Of ze gaan het wel implementeren en krijgen we een meer fatsoenlijke stresstest te zien over alle banken in Europa.
quote:
commissioner Dombrovskis insisted that the EU was united on the issue.
Dat laatste zie ik echter nooit gebeuren.
pi_165978507
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 21:18 schreef Drugshond het volgende:
Het gaat in mijn ogen zelfs zover dat Europa zijn eigen valse waarheid aan het creëren is.
Paniekzaaierij weer. ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 21:58:03 #71
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_165978894
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 21:44 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Paniekzaaierij weer. ;)
Volgende week weten we veel meer als de ECB het overleg heeft gehad. Dat zullen pittige gesprekken worden, omdat ze zowat met de rug tegen de muur staan. En het medicijnenkastje van beschikbare maatregelingen om de economie aan te jagen ver leeg is.
quote:
‘Draghi moet niet voor Sinterklaas gaan spelen’
Hoewel de roep om meer stimuleringsmaatregelen nog niet verstomd is, moet ECB-voorzitter Mario Draghi het uitdelen van gratis geld in zijn medicijnkastje laten zitten. Althans dat meent een ruime meerderheid van deelnemers aan een poll van DFT.NL.

De ECB die al zeer veel uit de kast heeft gehaald om de inflatie in de eurozone aan te jagen, heeft in zijn gereedschapskist ook nog de mogelijkheid om een geldbedrag rechtstreeks uit te
keren in de vorm van ‘helikoptergeld’.
pi_165979017
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 21:58 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Volgende week weten we veel meer als de ECB het overleg heeft gehad. Dat zullen pittige gesprekken worden, omdat ze zowat met de rug tegen de muur staan. En het medicijnenkastje van beschikbare maatregelingen om de economie aan te jagen ver leeg is.

[..]

Inderdaad. Ik deel jouw zorgen. En dat helikoptergeld gaat er ongetwijfeld komen. Dat zou nog best eens nuttig kunnen zijn als het in de handen komt van mensen die het gewoon uitgeven. Het helikoptergeld zal ongetwijfeld niet in zodanige genereuze mate verstrekt worden als men dat aan de banken deed. Ik reken op een honderdje hooguit. Ik zal dat wel per direct verbrassen in de kroeg, dat beloof ik.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_165981795
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 22:02 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Inderdaad. Ik deel jouw zorgen. En dat helikoptergeld gaat er ongetwijfeld komen. Dat zou nog best eens nuttig kunnen zijn als het in de handen komt van mensen die het gewoon uitgeven. Het helikoptergeld zal ongetwijfeld niet in zodanige genereuze mate verstrekt worden als men dat aan de banken deed. Ik reken op een honderdje hooguit. Ik zal dat wel per direct verbrassen in de kroeg, dat beloof ik.
Dat helicopter geld komt echt niet bij het volk terecht. Bush deed dat ooit, gooide geld door de brievenbus van iedere familie. Dat schept een verwachting.
pi_165981876
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 00:34 schreef Nintex het volgende:
Dat schept een verwachting.
Ik wacht nog altijd op mijn 1000 euro van Rutte.

Niet dat ik op die lamlul gestemd had of ooit overwoog om te doen; maar toch, we zouden het allemaal krijgen. :')
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_166003108
quote:
'Deutsche Bank moet mogelijk inkrimpen in VS'

Deutsche Bank hangt wellicht meer dan een geldstraf boven het hoofd in de Verenigde Staten. De bank moet mogelijk ook fors snoeien in zijn Amerikaanse activiteiten om te ontkomen aan strafvervolging wegens de verkoop van dubieuze financiële producten in de jaren voor de kredietcrisis van 2008.

Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op gezag van bronnen rond de onderhandelingen tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De grootste bank van Duitsland zou vooral zijn investeringstak in de VS moeten verkleinen. De Amerikaanse activiteiten zijn goed op circa een tiende van de in totaal ruim honderdduizend werknemers van het financiële concern.

Als het aan Washington ligt moet Deutsche Bank zijn rol in het ontstaan van de kredietcrisis bekopen met een miljardenboete. Pogingen om tot een gunstigere schikking te komen, leverden tot dusver geen akkoord op.

Kapitaalbuffers
Gevreesd wordt dat de bank door de boete zijn kapitaalbuffers flink zal moeten versterken. De beurswaarde van het financiële concern is sinds het begin van dit jaar bijna gehalveerd.

Onder leiding van topman John Cryan werkt Deutsche Bank aan een reorganisatie die ten koste gaat van circa 9000 banen. Afgelopen week werd volgens ingewijden een vacaturestop ingesteld die moet helpen de kosten te verlagen.
Het lijkt erop dat Deutsche bank zich voorlopig in zeer zwaar weer blijft bevinden.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_166003383
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 21:44 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Paniekzaaierij weer. ;)
Wie is dat op het plaatje in je avatar?
pi_166007530
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 22:51 schreef hpeopjes het volgende:

[..]

Wie is dat op het plaatje in je avatar?
Robert James (Bobby) Fischer.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_166007554
quote:
7s.gif Op zondag 16 oktober 2016 00:40 schreef Geralt het volgende:

[..]

Ik wacht nog altijd op mijn 1000 euro van Rutte.

Niet dat ik op die lamlul gestemd had of ooit overwoog om te doen; maar toch, we zouden het allemaal krijgen. :')
Enkel als je aan betaalde arbeid doet.
pi_166009731
Het aantal uitstaande aandelen zou toch verdubbeld worden en die nieuwe aandeelhouders zouden siemens en andere duitse beursgenoteerde firma's zijn ?
pi_166009825
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 10:17 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Robert James (Bobby) Fischer.
Ah, die briljante geflipte schaker.
  maandag 17 oktober 2016 @ 16:29:23 #81
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166014899
Geldschieter uit Qatar wil Deutsche Bank niet helpen
Frank Knopers 17 oktober 2016

Deutsche Bank hoeft niet op steun te rekenen van de koninklijke familie van Qatar, zo schrijft de Britse krant Express op basis van verschillende bronnen. Dat is opmerkelijk, aangezien de koninklijke familie van de oliestaat volgens Bloomberg vorige week nog van plan was haar belang in de bank uit te breiden van 10 naar 25 procent. Daarmee is de familie de tweede grootste aandeelhouder in de bank.

Deutsche Bank had gehoopt dat sjeik Hamad Bin Jassim Bin Jabr al-Thani uit Qatar de bank te hulp zou schieten met een nieuwe kapitaalinjectie, maar dat blijkt vooralsnog uiterst onzeker. De sjeik zou zich zorgen maken over de lange-termijn strategie van de bank. Twee jaar geleden investeerde de koninklijke familie van Qatar nog een bedrag van ¤1,75 miljard, toen de koers van het aandeel Deutsche Bank nog op ¤29,20 stond. Het aandeel van Deutsche Bank is dit jaar bijna gehalveerd en staat op het moment van schrijven op ¤12,28.
---------------------------------------
Quelle surprise

[ Bericht 2% gewijzigd door Drugshond op 18-10-2016 07:02:57 ]
  maandag 17 oktober 2016 @ 16:45:19 #82
452713 Gutmensch
Sociaal-liberaal
pi_166015349
quote:
7s.gif Op zondag 16 oktober 2016 00:40 schreef Geralt het volgende:

[..]

Ik wacht nog altijd op mijn 1000 euro van Rutte.

Niet dat ik op die lamlul gestemd had of ooit overwoog om te doen; maar toch, we zouden het allemaal krijgen. :')
Ik heb die duizend euro ruim gehad in de vorm van belastingverlagingen.
[i]In verscheidenheid verenigd[/i]
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 06:04:06 #83
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_166146070
quote:
Monte dei Paschi-aandeel compleet verwaterd en 'bankier Rossi pleegde geen zelfmoord, werd geduwd' | 925.nl

Wat die twee feiten met elkaar te maken hebben? Veel. Voor de duidelijkheid: de beelden in dit artikel kunnen als schokkend ervaren worden.

Monte dei Paschi (MPS) zit in een diepe crisis, dat wisten we. De afgelopen dagen zien we echter dat de koers opveert. Let wel, een paar jaar geleden stond de koers nog op ¤ 8, maar de bounce is een feit.



Bij Deutsche Bank zien we hetzelfde beeld, met dezelfde oorzaak.



Het gerucht doet de ronde dat de regering van Qatar een storting in beide banken gaat doen. De emir van dat land, de pas 36-jarige al-Thani, bezit een staatsfonds waar alle oliedollars in worden opgespaard.

Het is inmiddels $ 170 miljard groot en wordt gebruikt om strategische bezittingen in Europa en de VS op te kopen. Al-Thani bezit niet alleen tien procent van Deutsche Bank, maar ook ons Amstel Hotel bijvoorbeeld. Omdat de koers van MPS bijna nul is, betekent een verwatering dat de oude aandeelhouders hun geld zijn. Die rekenen dat persmanager Rossi aan. In 2013 verkondigde hij nog dat het een prima idee was voor particuliere Italianen om hun pensioen in de bank te investeren. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, waarna Rossi sprong uit het raam sprong.
Zerohedge suggereert dat hij niet sprong, maar geduwd is. Let op, het zijn schokkende beelden. Maar na de fatale val komen er twee onbekende mannen kijken of hij nog leeft, zonder zich om hem te bekommeren. Is het een van de oude aandeelhouders, die op traditionele wijze zijn gram haalt omdat zijn investering compleet opgelost is? Van dat laatste is wel sprake van, aangezien het eigen vermogen van MPS compleet verwaterd wordt in plaats van dat de Italiaanse overheid de club komt redden.


Bron: 925.nl
  maandag 19 december 2016 @ 17:15:24 #85
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167447523
Monte dei Paschi stuit op nieuwe hindernis voor redding

De redding van de Italiaanse probleembank Monte dei Paschi di Siena (MPS) is op een nieuw obstakel gestuit. Quaestio, de beheerder van het bankenreddingsfonds Atlante, ligt dwars. Dat heeft MPS maandag bekendgemaakt.
Zonder deelname van Atlante heeft het reddingsplan geen kans van slagen, stelt MPS. Quaestio kwam zaterdag op de proppen met 'sterke bedenkingen' bij de voorwaarden van een overbruggingskrediet. MPS zegt 'actief contact' te hebben met Quaestio om de plooien glad te strijken.

Drieledig reddingsplan
Het slechte nieuws komt op een uiterst delicaat moment. MPS heeft van de Europese Centrale Bank tot 31 december gekregen om ¤ 5 mrd aan kapitaal op te halen. Dat is nodig om ¤ 28 mrd aan slechte leningen van de balans te kunnen halen.
Topman Marco Morelli heeft een drieledig reddingsplan opgesteld. Als één van de elementen niet het gewenste resultaat oplevert, is de kans op een goede afloop gering. Het eerste deel, een obligaties-voor-aandelenruil, leverde al ¤ 1 mrd van van institutionele beleggers op. Particulieren mogen nu ook meedoen met de ruil.

Aandelenuitgifte
Delen twee en drie draaien om aandelen. Een zogenoemde 'anchor investor' zou een groot bedrag voor zijn rekening moeten houden. Het staatsinvesteringsfonds van Qatar leek lang in de race voor een deelneming ter waarde van ¤ 1 mrd.
Voor de overige aandelen kunnen particulieren zich tot woensdagmiddag inschrijven, en institutionele beleggers tot donderdag. Maar of er veel animo is voor aandelen in de wankelste bank van Europa, valt nog te bezien. Maandag deden de bestaande stukken het slecht op de Milanese beurs, met een daling van bijna 10% met nog een uur handel te gaan.

Bail-in
Als de redding mislukt, wacht een bail-out door de staat. Volgens de Europese regels worden dan eerst investeerders aangesproken, in een zogenoemde bail-in.
=====================================
Nou pak de cola en chips maar.
pi_167448248
Waarom kan het dat men met 5 miljard investering 28 miljard van de balans mag schrappen?
  maandag 19 december 2016 @ 19:07:46 #87
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  woensdag 21 december 2016 @ 16:47:14 #88
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167501041
Italy Aims ¤20 Billion “Bazooka” at ¤360 Billion Problem: Bail-ins Coming, Expect More

Bondholder bail-ins are on the way in Italy as private investors pulled the plug on a bank rescue.

Rome plans a ¤20 billion bank bailout, but under eurozone rules junior bondholders have to take a hit.

On Monday night, Italy’s finance minister Pier Carlo Padoan confirmed Italy is readying a ¤20bn rescue fund for MPS and other weak lenders as the chances of a successful ¤5bn private recapitalisation of the Siena-based bank recede.

By the evening of Thursday at the latest, it should be clear whether MPS, which was founded in 1472, will have been rescued by the private sector via a ¤4.5bn debt-for-equity swap and funds from anchor investors including the Qatar Investment Authority. As of Monday only ¤200m had been committed to the swap, suggesting the chances of pulling off the rescue are slim, said people close to the deal.

MPS’s debt-for-equity swap will close at 2pm Italian time on Wednesday. If it goes badly MPS could already ask the government to step in, said one Italian official.

According to an Italian official only about ¤2bn of the ¤20bn will be used for liquidity guarantees, and the rest for recapitalisations and for compensating some retail bondholders. Other banks will be rescued on a case-by-case basis over the coming months now that Italy has its “bazooka”. The ¤20bn rescue fund will abide by EU rules on so-called burden-sharing, which force losses on junior bondholders.

Italy’s banks currently have one of the highest problem loan ratios in Europe at 16.4 per cent of total loans, more than three times the European average of 5.4 per cent, according to Moody’s Investors Services and data from the European Banking Authority.

Nicolas Véron, an economist and senior fellow at Brussels think-tank Bruegel, argues that “assuming reasonable competent handling, the entire Italian bank system may reach an adequate level capitalisation to allow it to start working out its bad loans by the summer of 2017”.

Adding to confidence, UniCredit, Italy’s only globally significant bank, is expected be able to raise ¤13bn in new capital on the private market next year, say investors.

Bankers say reforming a fragmented system, of more than 500 banks, with weak profitability requires deep cuts of between 50,000 and 150,000 jobs by some estimates.

Bail-ins Coming, Expect More

Italian officials and bankers argue a capital injection of ¤20 billion will be sufficient to stem concerns about Italy’s banks by allowing adequate provisions for bad loans weighing on its economic recovery.

Mish Take

I scoff at the notion ¤20 billion will come close to curing the problem. Italy’s banks have a combined ¤360 billion of nonperforming loans that they admit to.

It takes quite a stretch of the imagination to presume ¤20 billion “bazooka” will plug a ¤360 billion hole. To do so would require an unbelievable recovery rate on those nonperforming loans.

¤20 billion will not be enough. Heck, ¤120 billion is probably not enough. And on top of it all, between 50,000 and 150,000 job cuts are coming.

Has anyone asked “How those 50,000 to 150,000 will pay their bills?”
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Monte Paschi - The Run On The Bank Has Begun

Summary
• Depositors have taken out EUR6 billion in deposits from Monte Paschi since September 30th.
• From Q2 to Q3 deposits had declined by EUR6.8 billion.
• If retail investors do not accept a debt-for-equity swap then the government might have to nationalize Monte Paschi.
• Retail investors might have lose more money if the state gets involved.
[*] The run on the bank has begun. Avoid Monte Paschi and other Italian banks.
pi_167501493
De echte tijdbom is Deutsche. De italiaanse banken zijn een smoke screen.
  woensdag 21 december 2016 @ 18:29:25 #90
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_167503307
quote:
Spaanse banken moeten miljarden terugbetalen: gaan hard onderuit - rtlz.nl

Op de beurs in Madrid gaan de koersen van bankaandelen zoals BBVA, Caixabank, Sabadell en Liberbank onderuit. Dat komt door een onverwachte uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

Het draait om hypotheekrente die Spaanse banken gedurende een flink aantal jaren aan klanten in rekening brachten. Die was te hoog en die moeten de banken nu aan gedupeerde klanten terugbetalen, legt RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra uit.

Eerder had het Spaanse hooggerechtshof bepaald dat de manier van zakendoen door de banken illegaal was, maar dat ze klanten niet hoefden te compenseren voor de geleden schade. Maar het EU-Hof heeft, tegen het advies van de advocaat-generaal in, de klanten gelijk te geven. Zij moeten wél worden gecompenseerd.

Het gaat om miljarden euro’s. Zakenbank Morgan Stanley schat de schade op misschien wel 7 miljard.

Daarbij heeft de bankensector er een tweede hoofdpijndossier bij. Want, in Italië gaat het met een aantal banken al enige tijd niet lekker. De oudste bank ter wereld, Monte dei Paschi di Siena, heeft nieuw eigen vermogen nodig. Het omzetten van schulden in eigen vermogen en het uitgeven van nieuwe aandelen, loopt niet zo lekker, aldus Veenstra.

De bank lijkt ook in liquiditeitsproblemen te komen. Eerder werd verwacht dat Monte dei Paschi nog genoeg geld in kas had om het tot eind volgend jaar uit te houden, maar nu blijkt dat ze het slechts tot maart kunnen uitzingen.

Er wordt over staatssteun gesproken voor Monte die Paschi, maar dat kan alleen onder strenge voorwaarden. Daarbij zullen obligatiehouders, spaarders en aandeelhouders moeten bloeden. Dat kan weer voor onrust in Italië leiden.

De beurshandel in aandelen Monte dei Paschi is enkele keren stilgelegd, maar desondanks daalt de koers.

In Italië hebben ze het probleem van slechte leningen opgelost, maar in Italië hangt dat nog boven de markt, concludeert Veenstra.

Bron: www.rtlz.nl
0
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 21 december 2016 @ 18:54:49 #91
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167506945
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2016 18:54 schreef Drugshond het volgende:
Wow in Italie is niks opgelost.
Maar die klap van Spanje zag ik niet aankomen.
Deutsche komt ook aan de beurt....kost meer tijd.
heeft deutsche geen belangen in italie en/of spanje dat dat de druppel kan zijn?
pi_167507344
We gaan knallend het nieuwe jaar in?
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  woensdag 21 december 2016 @ 22:17:57 #94
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  donderdag 22 december 2016 @ 17:37:06 #95
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167529496
Bail-In Coming for 40,000 Junior Bondholders of Monte dei Paschi: Expect More Bank Bail-Ins

Approximately 40,000 junior bondholders are about to take a huge hit as a last-gasp private rescue plan for Monte dei Paschi, the world’s oldest bank looks set to fail.

bail-ins

Monte dei Paschi di Siena is to be rescued by the Italian state using a new ¤20bn bailout package, as a last-gasp private sector rescue plan for the world’s oldest bank looked set to fail, forcing losses on bondholders.

The government rescue, which had long been resisted in Rome, is designed to draw a line under the slow-burn crisis in Italian banking that has alarmed investors and become the main source of concern for European financial regulators.

The state funds to rescue the bank would come from a ¤20bn package approved by both houses of parliament on Wednesday that could be used to bail out several of Italy’s most fragile banks. Goldman Sachs estimates they need ¤38bn to be adequately capitalised

Shares in MPS were suspended on Wednesday morning after the bank, Italy’s third-largest lender by assets, warned that its liquidity levels were deteriorating rapidly. People close to the bank said small and midsized companies had been pulling deposits.

Rome and Brussels have been in talks on ways to structure the bailout of the bank in a way that compensation could be offered to an estimated 40,000 retail holders of junior debt that may suffer losses based on new EU rules.

A sale of ¤28bn in bad loans demanded by regulators is also in doubt and may need to be renegotiated, said two people involved.

MPS, which has already burnt through ¤8bn in new capital since the financial crisis, is expected to receive the state funds under a “precautionary recapitalisation” agreed with EU regulators under its new banking rules.

The Five Star Movement, the main anti-establishment opposition party led by comedian Beppe Grillo, opposed the measure, calling for a full nationalisation of struggling banks.

A backlash against a taxpayer-funded bailout of Italy’s weakest lenders has already begun. Codacons, a consumer lobby group, estimated ¤20bn ploughed into Italy’s failing lenders would cost each Italian family ¤833.

Only the Beginning

Italy approved a ¤20 billion bank bailout. Goldman estimates ¤38 billion is needed.

Given there is something on the order of ¤260 billion in nonperforming loans, I speculate ¤120 billion or more may be needed. One thing is sure: ¤20 billion is not remotely close the gap.

Here’s the question that needs to be addressed: Realistically, what are those non-performing loans worth on the open market?

Taxpayers and junior bondholders are on the hook. This begs the question: why are not senior bondholders on the hook before taxpayers?

Regardless, this bailout/bail-in is guaranteed to help Beppe Grillo and his band of eurosceptics.
-----------------------------------------------------
Eem kijken hoelang Italië nog zo blij is met de euro.
  donderdag 22 december 2016 @ 17:39:57 #96
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167529558
quote:
4s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 21:54 schreef Gutmensch het volgende:
Lekker paniekzaaien [ afbeelding ]

Paniekzaaiers zijn juist het grootste gevaar voor onze stabiliteit. En helaas heeft elke idioot tegenwoordig een wereldwijd podium.
Look who's talking now.
  donderdag 22 december 2016 @ 17:43:09 #97
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_167529634
quote:
6s.gif Op donderdag 22 december 2016 17:39 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Look who's talking now.
Sommige mensen steken gewoon graag hun kop in het zand.

Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 22 december 2016 @ 17:57:04 #98
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167529842
Italy Banking Crisis is Also a Huge Crime Scene

Toxic loans as a result of corruption, political kickbacks, fraud, and abuse.

The Bank of Italy’s Target 2 liabilities towards other Eurozone central banks — one of the most important indicators of banking stress — has risen by ¤129 billion in the last 12 months through November to ¤358.6 billion. That’s well above the ¤289 billion peak reached in August 2012 at the height of Europe’s sovereign debt crisis.

Foreign and local investors are dumping Italian government bonds and withdrawing their funding to Italian banks. The bank at the heart of Italy’s financial crisis, Monte dei Paschi di Siena (MPS), has bled ¤6 billion of “commercial direct deposits” between September 30 and December 13, ¤2 billion of which since December 4, the date of Italy’s constitutional referendum.

Italy’s new Prime Minister Paolo Gentiloni, who took over from Matteo Renzi after his defeat in the referendum,said his government — a virtual carbon copy of the last one — is prepared to do whatever it takes to stop MPS from collapsing and thereby engulfing other European banks. His options would include directly supporting Italy’s ailing banks, in contravention of the EU’s bail-in rules passed into law at the beginning of this year. Though now, that push comes to shove, the EU seems happy to look the other way.

While attention is focused on the rescue of MPS, news regarding another Italian bank, Banca Etruria, has quietly slipped by the wayside.

On Friday it was announced that the first part of an investigation concerning fraudulent bankruptcy charges, in which 21 board members are implicated, had been closed. This strand of the investigation concerns ¤180 million of loans offered by the bank which were never paid back, leading to the regional lender’s bankruptcy and eventual bail-in/out last November that left bondholders holding virtually worthless bonds.

The Banca Etruria scandal is a reminder — and certainly not a welcome one right now for Italian authorities — that a large part of the ¤360 billion of toxic loans putrefying on the balance sheets of Italy’s banks should never have been created at all and were a result of the widespread culture of corruption, political kickbacks, and other forms of fraud and abuse infecting Italy’s banking sector.

Etruria is also under investigation for fraudulently selling high-risk bonds to retail investors — a common practice among banks in Italy (and Spain) during the liquidity-starved years of Europe’s sovereign debt crisis.
-------------------------------------------------------------------
Apenland(en).
  donderdag 22 december 2016 @ 21:26:17 #99
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167535965
Monte dei Paschi says capital increase failed
Monte dei Paschi di Siena (BMPS.MI) said on Thursday its plan to raise 5 billion euros ($5.2 billion) of fresh capital had failed, paving the way for Italy to approve a state bailout of the country's third-largest bank.

Monte dei Paschi said a failure to find cornerstone investors and sell new shares meant that it also had scrapped a debt-to-equity conversion offer that had raised 2 billion euros in capital.

It said it was returning bonds tendered under the swap.

The Tuscan bank said it would not pay any fees to the investment banks that had worked to place its shares or on its planned bad loan sale, including its advisers JPMorgan and Mediobanca.

The bad loan sale could not go ahead as the bank failed to raise the money it needed to cover losses from loan writedowns.

(Reporting by Valentina Za; Editing by Crispian Balmer)
pi_167536450
Wat zijn de gevolgen als deze banken niet gered kunnen worden? :)
  donderdag 22 december 2016 @ 21:42:39 #101
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167536720
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 21:36 schreef MidnightB00m het volgende:
Wat zijn de gevolgen als deze banken niet gered kunnen worden? :)
Geld printen. Of beter gezegd goed tegen slecht kapitaal aangooien. Maar het lijkt me evident dat alles onder de axis van Brussel het niet gaat redden.
pi_167544966
Komt er nu een bail in?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_167545300
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 08:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Komt er nu een bail in?
Blijkbaar wel omdat zoals we gewend zijn van onze eu-bestuurders/ bureacraten, er weer eens afspraken gemaakt zijn die niet geheel dichtgetimmerd zijn.

http://www.volkskrant.nl/(...)aan-redden~a4438729/
pi_167545424
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 09:03 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Blijkbaar wel omdat zoals we gewend zijn van onze eu-bestuurders/ bureacraten, er weer eens afspraken gemaakt zijn die niet geheel dichtgetimmerd zijn.

http://www.volkskrant.nl/(...)aan-redden~a4438729/
Bail in lijkt mij positief, eerlijk gezegd. Samen met het terugvorderen van bonussen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_167545831
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 21:42 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Geld printen. Of beter gezegd goed tegen slecht kapitaal aangooien. Maar het lijkt me evident dat alles onder de axis van Brussel het niet gaat redden.
Vind het enorm interessant en begrijp het grotendeels, maar shady shizzle.
pi_167545952
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 09:12 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Bail in lijkt mij positief, eerlijk gezegd. Samen met het terugvorderen van bonussen.
bail in en de belasting betalers ervoor op laten draaien lijkt me niet positief. Hoe zit het met de staatsschuld van italie kunnen ze daar zomaar even 20 miljard bail in geld bij optellen?

De staatschuld die sowieso al rond de 130% ligt wat veel meer is als we ooit afgesproken hadden bij het verdrag van maastricht.
pi_167545963
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 09:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]

bail in en de belasting betalers ervoor op laten draaien lijkt me niet positief. Hoe zit het met de staatsschuld van italie kunnen ze daar zomaar even 20 miljard bail in geld bij optellen?

De staatschuld die sowieso al rond de 130% ligt wat veel meer is als we ooit afgesproken hadden bij het verdrag van maastricht.
De andere optie was de Bail out wat duurder is.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_167546058
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 09:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]

bail in en de belasting betalers ervoor op laten draaien lijkt me niet positief. Hoe zit het met de staatsschuld van italie kunnen ze daar zomaar even 20 miljard bail in geld bij optellen?

De staatschuld die sowieso al rond de 130% ligt wat veel meer is als we ooit afgesproken hadden bij het verdrag van maastricht.
Ik denk dat het tijd is dat aandeelhouders gewoon hun risico moeten gaan dragen. Dus moeten zij betalen voor de brokken, zij krijgen immers ook het rendement als het goed gaat.

De bankensector is niet meer zo fragiel als zij was en nu moet toch een keer duidelijk worden dat beleggen in banken ook risico in zich heeft.

Het is voor mij meer de vraag hoe men kan voorkomen dat het systeem inklapt terwijl men de ochtend de bank laat vallen.

Maar leen iig Monte deinpaschi geen geld meer. En de volgende keer ook niet meer aan de slachtoffers.
Whatever...
pi_167546127
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik denk dat het tijd is dat aandeelhouders gewoon hun risico moeten gaan dragen. Dus moeten zij betalen voor de brokken, zij krijgen immers ook het rendement als het goed gaat.

De bankensector is niet meer zo fragiel als zij was en nu moet toch een keer duidelijk worden dat beleggen in banken ook risico in zich heeft.

Het is voor mij meer de vraag hoe men kan voorkomen dat het systeem inklapt terwijl men de ochtend de bank laat vallen.

Maar leen iig Monte deinpaschi geen geld meer. En de volgende keer ook niet meer aan de slachtoffers.
Dus een Bail in die alle aandelen en obligaties waardeloos maakt.
Daarna helaas versterken met overheids geld of kapot laten gaan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_167546358
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:04 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dus een Bail in die alle aandelen en obligaties waardeloos maakt.
Daarna helaas versterken met overheids geld of kapot laten gaan.
Yup.

Basically de investeerders laten betalen en de gewone Italianen hun geld teruggeven. En bank moet kapot, want ze hebben gefaald.

Zo hadden we met de Grieken ook ons verlies moeten nemen. Nu de bankensector meer klappen kan opvangen, zullen ze dat ook moeten gaan doen.

En voor de vorm hun bonussen teruggeven. Wanbestuur straffen met gevangenis.
Whatever...
pi_167546401
Als dat echt niet kan moet de ecb andere banken die hier slachtoffer van zijn wel steunen met wat noodleningen. Maar de prutsbank zelf niet natuurlijk.
Whatever...
pi_167546414
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:17 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Yup.

Basically de investeerders laten betalen en de gewone Italianen hun geld teruggeven. En bank moet kapot, want ze hebben gefaald.

Zo hadden we met de Grieken ook ons verlies moeten nemen. Nu de bankensector meer klappen kan opvangen, zullen ze dat ook moeten gaan doen.

En voor de vorm hun bonussen teruggeven. Wanbestuur straffen met gevangenis.
Dat is toch ook het plan vooralsnog?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_167546512
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:18 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat is toch ook het plan vooralsnog?
Prima dus. En dus valt niet alles om en werkt de strategie tot nu toe.

Het is wel een beetje koorddansen, maar met elke stap wordt het systeem iets stabieler.
Whatever...
pi_167546903
Bail in? Ik begrijp dus dat de Resolution Authority aan de slag mag?
pi_167547784
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 10:18 schreef Spanky78 het volgende:
Als dat echt niet kan moet de ecb andere banken die hier slachtoffer van zijn wel steunen met wat noodleningen. Maar de prutsbank zelf niet natuurlijk.
Die andere banken die hier zogenaamd slachtoffer van worden, zijn dit in mijn optiek ook alleen maar door het falend beleid van die andere banken. :P
  vrijdag 23 december 2016 @ 18:50:01 #116
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167557329
ASTU / Fallout

https://insights.abnamro.(...)ch-a-new-debt-class/

France Comes up with a Real Jewel to Prop up its 4 TBTF Banks
To cover a capital shortfall of ¤50 billion.

New language can often serve as a cryptic signpost to the future. This is particularly true in finance. Take the expression “Too Big to Fail.” Within months of the fall of Lehman Brothers, the expression was being used so widely that it ended up being abbreviated to the now instantly recognizable TBTF.

For the captains of the global financial industry in their plush seats on the Basel-based Financial Stability Board, a TBTF bank was too simple and vulgar an iteration, so they coined a new term with a little more gravitas: Global Systemically Important Bank (or G-SIB).

Now a new word is coming into common use: “bailinable” (bail-in-able).

Bailinable debt consists of hybrid debt securities that automatically convert into equity and/or have their face value mercilessly slashed if some pre-defined trigger is met (usually linked to the issuer’s capital). It includes subordinated debt and high-risk instruments like the contingent convertible (CoCo) bonds that are designed to be bailed in first when a bank gets in trouble. Deutsche Bank’s CoCos famously crashed earlier this year, as did many other bank CoCos, but they’re once again in vogue.

Bailinable debt comes into play when a bank is about to go belly up. Part or all of the debt can be used to “bail in” a bank before taxpayers are called upon to cough up the rest. By providing additional resources when needed, bailinable debt should reduce the need for publicly funded bailouts in the resolution of bankrupt banks.

It’s the way it should have been from the very inception of this global banking crisis. Instead, governments and central banks have injected trillions of dollars, euros, pounds, yen, and yuan of public funds into banks’ hole-riddled balance sheets, while most bondholders have been made whole, including those holding subordinated, or junior, debt, which is theoretically designed to bear losses in times of stress.

Now, thanks to regulatory changes at the European and global level, some bondholders may have to finally begin paying the price of risk. But it’s unlikely to be senior bondholders. According to the Basel III Total Loss Absorbing Capacity requirements for global systemically important banks (yeah, them again), set by the Financial Stability Board, senior unsecured bonds will remain at the top of the fixed-income pile. That means they won’t be part of a bank’s total loss absorbing capacity and won’t be subject to the new bail-in rules.

That’s reassuring news for senior bondholders, but it’s not such good news for the TBTF banks that are facing regulatory pressure to issue increasingly more bailinable debt. Investors don’t like this kind of debt and demand higher yields. So this debt is expensive for banks. But as the pressure rises, we are likely to see a surge in issuance of riskier and presumably higher-yielding, and therefore costlier bank debt.

But France has figured out a way to pull a bag over investors’ heads with its newfangled class of bailinable debt – or rather a newfangled name for it.

France is home to four G-SIBs (twice as much as Germany and Italy combined): BNP Paribas, Crédit Agricole, Groupe BPCE and Société Générale. According to analysts at ABN Amro, the four banks have a total eligible capital shortfall of ¤50 billion, that will need filling by 2019:

Under our calculations, BNP Paribas currently has the largest shortfall, and it would require EUR 26 bn of eligible capital. The other three French banks also all have eligible capital shortfalls, albeit smaller… (EUR 24bn for the three other banks combined), approximately 1% of their risk weight assets.

To help fill some of those holes, financial engineers in France have kindly created a new debt class called senior non-preferred bonds (AKA senior junior, senior subordinated or Tier 3), which have been hastily accepted by France’s market regulators. Within days of the regulatory change Credit Agricole had issued ¤1.5 billion of the 10-year bonds. Société Générale is preparing its own five-year offering, and BNP Paribas is poised to follow.

It’s just the beginning. According to ABN Amro, there could be total funding capacity of as much as ¤93 billion for this new debt class. And that’s just in France. Spanish banks are also keen to begin issuing senior non-preferred debt; they’re just waiting for the regulatory authorities to make the necessary tweaks.

The new debt will be positioned in the hierarchy of creditors between subordinated debt and the pre-existing senior unsecured debt. Its holders will be subject to bail in before senior bondholders (who apparently won’t be bailed in at all) but after junior bondholders. The new class of senior non-preferred debt will apparently have 100% TLAC loss absorbing capacity eligibility for capitalization requirements, meaning that if a bank is resolved, holders of these instruments could lose much or all of their money.

So much for the “senior” half of the bond’s name. The senior non-preferred bond pretends to be simultaneously one thing (senior), in order to keep the yield (and the cost for the bank) down, and another (junior) in order to qualify as bailinable. As Bloomberg reports, while the debt is pretty junior, it comes with pretty senior price tags:

Credit Agricole is only paying about 45 basis points more to issue senior non-preferred bonds than it would to sell traditional senior debt and about 65 basis points less than it would for subordinated.

That doesn’t look like a generous premium for a security that comes with its own mystery: how can investors consider a bond that can be bailed in as truly senior?

The answer is they can’t. But we have to admit that this is a beautiful name for a great scheme to bamboozle bondholders – usually institutional investors like our beaten-down pension funds – into buying something with other people’s money that doesn’t yield nearly enough to compensate them for the risks they’re taking. By Don Quijones
  donderdag 29 december 2016 @ 20:00:11 #117
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167718425
Europees fiat verlenging banksteun Italië

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is akkoord met de verlenging van een Italiaans steunprogramma voor banken tot 30 juni volgend jaar. Ook de liquiditeitssteun voor de noodlijdende bank Monte dei Paschi di Siena kreeg groen licht. (en die hebben nu per direct 8,6 milj nodig)

Eind juni stemde Brussel in met een plan van de Italiaanse overheid om garant te staan tot 166 miljard euro voor banken die in moeilijkheden konden raken. Dat programma liep aanvankelijk tot het einde van dit jaar.

Inmiddels is Monte dei Paschi dusdanig in de problemen geraakt dat de Italiaanse overheid deze maand moest bijspringen. Staatssteun aan banken is sinds de financiële crisis in principe niet meer toegestaan in de Europese Unie, maar er zijn uitzonderingsregels waar Rome gebruik van heeft gemaakt. De Europese Commissie neemt de precieze voorwaarden van de herkapitalisatie van Monte dei Paschi nog wel verder onder de loep.
--------
Welke precieze voorwaarden ? Die waren al bekend. Kortom ECB/Dragi maakt er weer een drol van.
  donderdag 29 december 2016 @ 20:03:27 #118
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_167718507
1/3 non-conform leningen staan uit in Italië (van het gehele EU == 360-400 miljard). En een zijsprong is het beste wat ze kunnen bedenken tegen de afgesloten verdragen in. Is het nu zo vreemd dat ik EU moe ben ?! Al langer trouwens.
pi_167724894
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:03 schreef Drugshond het volgende:
1/3 non-conform leningen staan uit in Italië (van het gehele EU == 360-400 miljard). En een zijsprong is het beste wat ze kunnen bedenken tegen de afgesloten verdragen in. Is het nu zo vreemd dat ik EU moe ben ?! Al langer trouwens.
Het wordt de hoogste tijd dat een verstandig mens eens de stekker uit deze onzin trekt. Alles wat het normale leven in de lucht houdt kan ook zonder deze (en andere) bank(en). Maar het lijkt alsof zij de Heilige Graal vertegenwoordigen en dat we zonder deze Italiaanse prutsbank ten onder gaan. Wat niet zo is. Dus laten we het gewoon niet doen, die steun, die toch niets helpt en slechts uitstel van executie is. Kijken wat er gebeurt. Net als met het achteraf niet bestaande "millenniumprobleem" zal het leven gewoon doorgaan als deze bank er niet meer is. En dat bespaart ons een hoop geld.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_167731376
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 20:00 schreef Drugshond het volgende:
Europees fiat verlenging banksteun Italië

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is akkoord met de verlenging van een Italiaans steunprogramma voor banken tot 30 juni volgend jaar. Ook de liquiditeitssteun voor de noodlijdende bank Monte dei Paschi di Siena kreeg groen licht. (en die hebben nu per direct 8,6 milj nodig)

Eind juni stemde Brussel in met een plan van de Italiaanse overheid om garant te staan tot 166 miljard euro voor banken die in moeilijkheden konden raken. Dat programma liep aanvankelijk tot het einde van dit jaar.

Inmiddels is Monte dei Paschi dusdanig in de problemen geraakt dat de Italiaanse overheid deze maand moest bijspringen. Staatssteun aan banken is sinds de financiële crisis in principe niet meer toegestaan in de Europese Unie, maar er zijn uitzonderingsregels waar Rome gebruik van heeft gemaakt. De Europese Commissie neemt de precieze voorwaarden van de herkapitalisatie van Monte dei Paschi nog wel verder onder de loep.
--------
Welke precieze voorwaarden ? Die waren al bekend. Kortom ECB/Dragi maakt er weer een drol van.
Ik durf er wel een euro op te zetten dat dit gewoon minstens 10 keer zoveel gaat kosten
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  dinsdag 10 januari 2017 @ 22:28:21 #121
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_168042090
‘Monte dei Paschi begint overleg over staatssteun’

SIENA - De leiding van Monte dei Paschi di Siena (MPS) is dinsdag met minister Pier Carlo Padoan van Financiën begonnen aan de uitwerking van het reddingsplan van de probleembank.

Volgens Italiaanse media zou ceo Marco Morelli de bewindsman de eerste versie van het plan dat MPS van de ondergang moet redden voorleggen. Het definitieve plan, dat bij de Europese Centrale Bank (ECB) moet worden ingeleverd, zou met enkele dagen rond kunnen zijn.

De ECB stelde onlangs vast dat MPS de kapitaalsbuffers niet met ¤5 miljard, maar met ¤8,8 miljard moet verhogen. Naast de ECB, moet ook de Europese Commissie akkoord gaan met het voornemen van de Italiaanse staat om de oudste bank ter wereld met ¤6,6 miljard te hulp te schieten.

Het overleg met Frankfurt en Brussel zou nog niet eens zijn begonnen. De handel in het aandeel MPS op de beurs van Milaan ligt al sinds 22 december stil.
---------------------------------------
Ben benieuwd of de ECB deze (3e bank van Italië == systeembank) "Zombie" gaat redden en zo Ja onder welke condities.
pi_168122672
Unicredit wil ¤ 13 miljard aan aandelen ophalen, schrijft ¤ 8 miljard af op leningen
http://925.nl/archief/201(...)jard-af-op-leningen/
pi_168124534
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 18:50 schreef Drugshond het volgende:
ASTU / Fallout
New language can often serve as a cryptic signpost to the future. This is particularly true in finance.
Een mooie observatie. Newspeak.

Now a new word is coming into common use: “bailinable” (bail-in-able).
We verzinnen er een woord voor waardoor het "automagisch" bespreekbaar wordt. Reteslim. :{
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_168128341
Het hele financiële stelsel deugt gewoon voor geen kant. Banken kunnen doen en laten wat ze willen maar zodra het slecht gaat komen ze bedelen bij de overheid en kan de normale burger voorover bukken en voor de kosten opdraaien. :r :r :r :r
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
  vrijdag 10 februari 2017 @ 11:00:52 #125
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_168798402
Italiaanse bank UniCredit boekt bijna 12 miljard verlies


De Italiaanse bank UniCredit heeft in 2016 een verlies van 11,8 miljard euro geleden. Dat is vooral te danken aan een afschrijving van 13,1 miljard euro.
Als die afschrijvingen buiten beschouwing worden gelaten, rest een jaarwinst van 1,3 miljard euro, meldt de bank donderdag. Dat komt neer op een daling van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De hoogte van de afschrijvingen werd vorige week al bekend. Toen meldde de bank de miljardenafschrijving in het laatste kwartaal van 2016, bedoeld om af te raken van leningen die oninbaar zijn geworden.

UniCredit kondigde in november 2016 aan dat de komende twee jaar meer dan achttienduizend van de in totaal ruim 146.000 werknemers van de loonlijst verdwijnen. Dat moet helpen de kosten structureel met 1,6 miljard euro te verlagen en de kapitaalbuffers te versterken.

Topman Jean Pierre Mustier noemde 2016 een "essentieel jaar" voor UniCredit. “We hebben een aantal maatregelen getroffen om het succes van UniCredit Group ook in de toekomst te blijven garanderen", zei hij bij de presentatie van de jaarcijfers.
===========================================
Quelle surprise
pi_168798564
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 14:15 schreef LievePoetin het volgende:
Het hele financiële stelsel deugt gewoon voor geen kant. Banken kunnen doen en laten wat ze willen maar zodra het slecht gaat komen ze bedelen bij de overheid en kan de normale burger voorover bukken en voor de kosten opdraaien. :r :r :r :r
  vrijdag 10 februari 2017 @ 11:14:27 #127
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_168798830
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 februari 2017 11:14 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Dat is dus 5.1 miljard meer geworden in minder dan een maand tijd.
Boekhoudkundig komt dat misschien beter uit, om maar zo weinig mogelijk belasting af te hoeven dragen voor langere periode?
  zaterdag 24 juni 2017 @ 01:12:57 #129
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
  zaterdag 24 juni 2017 @ 01:22:31 #130
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_171904729
Hoe zat dat nou met die Spaanse bank die in de problemen kwam en overgenomen werd door de grootste Spaanse bank voor 1 euro? Het verhaal was toch dat banken niet te groot mochten worden? Was het niet zo dat ING daarom gedwongen werd om te splitsen?
  zaterdag 24 juni 2017 @ 01:37:29 #131
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_171905033
Italiaans bankwezen doodziek, laat overheid bloeden voor NPL's en daarom bent u de klos
http://925.nl/archief/201(...)ken-en-dat-mag-niet/
  zaterdag 24 juni 2017 @ 02:43:13 #132
432999 NothingHappened
...seriously...
pi_175353850
Italië leent ¤2 miljard tegen negatieve rente

Italië heeft onlangs voor ¤2 miljard aan obligaties tegen een effectieve rente van -0,337% op de markt gebracht. Dat betekent dat beleggers meer voor het schuldpapier betalen dan wat ze gedurende de gehele looptijd aan aflossing plus rente zullen ontvangen. Voeg je daar ook nog het effect van inflatie aan toe, dan is het effectieve rendement van deze obligaties nog lager.

Beleggers nemen genoegen met een negatieve rente, omdat er een schrijnend tekort is aan schuldpapier met een hoge kredietstatus. De kortlopende leningen aan Italië worden door kredietbeoordelaars nog steeds als relatief veilig beschouwd, wat betekent dat beleggers en andere financiële instellingen deze obligaties als onderpand kunnen gebruiken voor grote transacties.

Het tekort aan veilig schuldpapier en de extreem lage rente die daar het gevolg van is wordt mede veroorzaakt door het opkoopprogramma van de ECB, want de centrale bank haalt juist deze staatsobligaties met de hoogste kredietstatus met miljarden euro’s tegelijk uit de markt. En daarmee geeft de centrale bank impliciet steun aan overheden in de Eurozone.
https://marketupdate.nl/n(...)gen-negatieve-rente/

Italiaanse staatsobligaties tegen een negatieve rente. |:(
pi_175353866
Tweede hands sokken met gaten, gebruikte condooms, Italiaanse staatsobligaties, de ECB ( en daarmee Nederland) koop het op tegen nieuwprijs.

pi_175354127
Maar de crisis is over, mensen. Dus ga maar rustig slapen.
  vrijdag 29 maart 2019 @ 19:29:09 #136
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_185921266
Eurozone dangerously exposed to economic storms, Lagarde warns
Save

Christine Lagarde
IMF chief Christine Lagarde lashed out at eurozone politicians in Paris, saying the block was at risk unless it made fundamental reforms

Anna Isaac, economics correspondent
28 MARCH 2019 • 4:47PM

The eurozone has made political errors that were “not acceptable” and have left it dangerously exposed to economic storms, according to the International Monetary Fund.

The sharp criticism of how the single currency is managed marked a step-up in the language used by IMF chief Christine Lagarde.

The Washington-based lender of last resort has long decried the lack of true monetary, fiscal and banking union in the eurozone, saying the situation left it vulnerable to external shocks.

Ms Lagarde, speaking at the French central bank in Paris on Thursday, said eurozone banks were “not safe enough” from the peril of another financial crisis.
---------------------------------------
Kick omdat het kan en wellicht moet.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')