abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 29 september 2016 @ 18:58:18 #1
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165651907
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165652860
Het word gewoon weer een onderonsje tussen de Amerikanen en de Russen. WWIII is coming in.
  donderdag 29 september 2016 @ 19:38:22 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165652969
@sayed_ridha
Syrian Army capture Kindi Hospital
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165653290
Mosul *O* *O* *O*

Dat gaat het gevecht van het jaar worden *O* *O*
pi_165653310
Rust in vrede martelaren.

MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 19:26:31 Breaking :#Aleppo : repot says : Al-Kandi Hospital near Handart camp , Full controle by Syrian Army reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653317
Even een vraagje tussendoor van een lurker:
- Aan hoeveel munitie moet ik ongeveer denken wat de rebellen hebben in Aleppo (Dus Oost-Aleppo het afgesneden deel) dat moeit toch ooit een keer opraken?
- Hoeveel strijders zitten er ongeveer in het afgesneden gedeelte?

Bedankt alvast.
pi_165653365
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:38 schreef Szura het volgende:
@sayed_ridha
Syrian Army capture Kindi Hospital
Flinke terreinwinst in het noordelijke deel van Aleppo stad vandaag.



Van het ziekenhuis is alleen niet veel meer over.
NEE!
pi_165653400
We zijn met je helden

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653480
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:48 schreef pussycatdoll het volgende:
Even een vraagje tussendoor van een lurker:
- Aan hoeveel munitie moet ik ongeveer denken wat de rebellen hebben in Aleppo (Dus Oost-Aleppo het afgesneden deel) dat moeit toch ooit een keer opraken?
- Hoeveel strijders zitten er ongeveer in het afgesneden gedeelte?

Bedankt alvast.
Niemand hier kan deze vragen met enige nauwkeurigheid beantwoorden maar het ziet er voorlopig naar uit dat Aleppo volledig in handen valt van de SAA voor het einde van het jaar.
NEE!
pi_165653555
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:54 schreef HexHunter het volgende:
Niemand hier kan deze vragen met enige nauwkeurigheid beantwoorden maar het ziet er voorlopig naar uit dat Aleppo volledig in handen valt van de SAA voor het einde van het jaar.
Voor het einde van het jaar is te optimistisch. Maar het net sluit zich wel langzaamaan in Aleppo.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  donderdag 29 september 2016 @ 19:57:07 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165653564
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:50 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Flinke terreinwinst in het noordelijke deel van Aleppo stad vandaag.

[ afbeelding ]

Van het ziekenhuis is alleen niet veel meer over.
Dankzij terroristen
http://english.al-akhbar.com/node/18016
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165653605
Er word gezegd dat degene die Aleppo wint, de hele oorlog gaat winnen.

Dat lijk me wat overdreven maar het lijkt me wel dat de volledige provincie Aleppo gaat vallen en het net zich gaat sluiten rond Idleb.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653725
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:58 schreef Zahreddine het volgende:
Er word gezegd dat degene die Aleppo wint, de hele oorlog gaat winnen.
Daar zitten nog wel 20 stappen tussen. Van Aleppo winnen tot de gehele oorlog. Het kan alle kanten op. Voor Assad versterkt hij definitief zijn positie met een inname Aleppo en je hebt goede kans dat met deze versterkte positie de Russen namens Assad weer gaan onderhandelen met Amerika, Turkije etc. Om een gedeelte van de rebellen als terroristen te bestrijden en wellicht met Turkije ofzo en amnestie af te spreken in ruil voor het neerleggen van de wapens. Verwacht na een inname van Aleppo eerst meer politiek en gesprekken. Maar deze oorlog heeft al zo vaak vreemde wendingen gehad.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_165653844
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:58 schreef Zahreddine het volgende:
Er word gezegd dat degene die Aleppo wint, de hele oorlog gaat winnen.

Dat lijk me wat overdreven maar het lijkt me wel dat de volledige provincie Aleppo gaat vallen en het net zich gaat sluiten rond Idleb.
Dat gaat ook niet gebeuren zolang de Turken daar in het uiterste noorden van de provincie doen waar ze maar zin in hebben.
NEE!
pi_165653848
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:03 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daar zitten nog wel 20 stappen tussen. Van Aleppo winnen tot de gehele oorlog. Het kan alle kanten op. Voor Assad versterkt hij definitief zijn positie met een inname Aleppo en je hebt goede kans dat met deze versterkte positie de Russen namens Assad weer gaan onderhandelen met Amerika, Turkije etc. Om een gedeelte van de rebellen als terroristen te bestrijden en wellicht met Turkije ofzo en amnestie af te spreken in ruil voor het neerleggen van de wapens. Verwacht na een inname van Aleppo eerst meer politiek en gesprekken. Maar deze oorlog heeft al zo vaak vreemde wendingen gehad.

Wellicht zullen ze eerst wel met de tienduizenden vrijgekomen troepen wel Aleppo provincie innemen. Eens het net rond Idlib provincie word gesloten zal men onderhandelingen opstarten die Assad zullen bevoordelen, als de oppositie dat weigert is het end game in Idleb.

maar er kan veel gebeuren.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653887
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:06 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat gaat ook niet gebeuren zolang de Turken zich daar in het uiterste noorden van de provincie doen waar ze maar zin in hebben.
buiten dat dan. Ik bedoel op stadjes zoals Darret Ezza, Al-Bab, Kafr Dael.

Vooral Oost en West Aleppo provincie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165654075
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:08 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

buiten dat dan. Ik bedoel op stadjes zoals Darret Ezza, Al-Bab, Kafr Dael.

Vooral Oost en West Aleppo provincie.
Ik denk sowieso niet dat Idlib zo makkelijk gaat vallen. Ook al komen er duizenden en duizenden troepen vrij bij gebieden als Ghouta en Aleppo-stad dan nog staan ze tegenover tegen minstens 50.000 militanten die geconcentreerd zitten in een redelijk klein gebied. Dat wordt echt een enorme slagveld.

Ik zie Putin eigenlijk wel druk zetten op Assad om Idlib in Sunni handen te laten zolang hij de rest van Syrie (met uitzondering van Rojava en Noord-Aleppo wellicht) kan terugveroveren.
NEE!
pi_165654280
Al-Kindi is nog steeds niet helemaal duidelijk trouwens. Gevechten zijn nog bezig.

MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 20:00:41 @MIG29_ military source to me : clashes Still inside Al-kandi Hospital ، no controleHavey Airstrikes too reageer retweet
NEE!
  donderdag 29 september 2016 @ 20:27:29 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165654513
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165655685
MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 20:54:40 North Hama : Breaking , Military source :Tiger Forces Start Heavy Missiles strikes all Jihadists points north Hama .Burn party start. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165656042
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165663576
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 18:54 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ik heb niet gezegd dat ik niet geloof dat het ''doelbewuste'' acties zijn, ik constateer simpelweg dat er geen bewijs is voor dat het ''doelbewuste'' acties zouden zijn.
Sterker nog, ik steun het, het is oorlog en in een oorlog is naar mijns inziens vrijwel alles geoorloofd, het enige wat telt is de overwinning en de manier waarop hoeft niet mooi te zijn, ongeveer zoals Portugal het EK heeft gewonnen volstaat ook, realisme boven idealisme.
Het is verder ook niet aan mij om het te bewijzen dat de ziekenhuizen doelbewust gebombardeerd worden. Daar hebben we het Internationaal Strafhof voor.

Syri en Rusland hebben beide de protocollen van de Geneefse conventies ondertekend. Rusland allemaal. Syri alleen t/m protocol 1.

En wat staat er o.a. in protocol 1
quote:
Art 12 Protection of medical units

1. Medical units shall be respected and protected at all times and shall not be the object of attack.
Hiermee heeft de internationale gemeenschap alvast een handvat om de verantwoordelijk leiders van beide landen aan te klagen voor oorlogsmisdaden.

Nu nog de ballen om dat ook daadwerkelijk te doen. Ik bespeur in ieder geval wel een tendens naar bewijsgaring.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  vrijdag 30 september 2016 @ 08:15:32 #23
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165663703
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:20 schreef HexHunter het volgende:
Al-Kindi is nog steeds niet helemaal duidelijk trouwens. Gevechten zijn nog bezig.

MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 20:00:41 @MIG29_ military source to me : clashes Still inside Al-kandi Hospital ، no controleHavey Airstrikes too reageer retweet
TheInsideSourc twitterde op vrijdag 30-09-2016 om 03:03:59 #Syria // #Aleppo // SAA has now withdrawn from the Kindi hospital to its outskirts due to a rebel counter attack. reageer retweet
Soort stuivertje wisselen dus.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 30 september 2016 @ 10:32:52 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165665347
@leithfadel
We did it for you. Kindi Hospital liberated.

@watanisy
#SAA recaptured al-Kindi Hospital / Aleppo

Dus:

@watanisy
#SAA open Bustan Al Basha front / Aleppo

@watanisy
@watanisy also #SAA operations in the vicinity of Sheikh Kheder district

@sayed_ridha
Syrian Army clash with Fateh Halab in Bustan al-Basha & Suleiman al-Halabi in Aleppo city
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165667040
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165667432
De Amerikanen denken na over een nieuwe strategie, waaronder:

- Rebellen zwaarder bewapenen
- Rebellen helpen met air strikes in andere gebieden (bijv. vliegtuigen ver van het front)
- No Fly zones en zulks

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-options-idUSKCN11Y37J

Leest een beetje als: "Hoe maak ik de Russen boos en begin ik WW3 voor beginners"
  vrijdag 30 september 2016 @ 12:49:11 #27
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165667589
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:37 schreef Nintex het volgende:
De Amerikanen denken na over een nieuwe strategie, waaronder:

- Rebellen zwaarder bewapenen
- Rebellen helpen met air strikes in andere gebieden (bijv. vliegtuigen ver van het front)
- No Fly zones en zulks

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-options-idUSKCN11Y37J

Leest een beetje als: "Hoe maak ik de Russen boos en begin ik WW3 voor beginners"
Er zijn niet echt goede opties meer ben ik bang. Alleen minder slechte opties.

Wat je in dit stadium ook tegen Assad onderneemt zal altijd de Russen irriteren.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165667620
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:49 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Er zijn niet echt goede opties meer ben ik bang. Alleen minder slechte opties.

Wat je in dit stadium ook tegen Assad onderneemt zal altijd de Russen irriteren.
Doe dan gewoon niks. De Amerikanen hebben dit gewoon verloren. Het beste wat ze kunnen doen is de rebellen tot overgave dwingen en Erdogan en Putin zo ver krijgen om dat grensgebied samen te bewaken.

Meer wapens uitdelen of Assad aanvallen laat de boel alleen maar verder escaleren totdat de Amerikanen op de Russen beginnen te schieten.
  vrijdag 30 september 2016 @ 12:52:50 #29
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165667650
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:51 schreef Nintex het volgende:

[..]

Doe dan gewoon niks. De Amerikanen hebben dit gewoon verloren. Het beste wat ze kunnen doen is de rebellen tot overgave dwingen en Erdogan en Putin zo ver krijgen om dat grensgebied samen te bewaken.

Meer wapens uitdelen of Assad aanvallen laat de boel alleen maar verder escaleren totdat de Amerikanen op de Russen beginnen te schieten.
Niks doen is ook niet echt een optie. Hiermee geef je de Russen veel te veel ruimte en dit zul je dan op een ander podium (bijv. Oekraine) moeten bekopen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165667713
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:52 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Niks doen is ook niet echt een optie. Hiermee geef je de Russen veel te veel ruimte en dit zul je dan op een ander podium (bijv. Oekraine) moeten bekopen.
Te veel ruimte? Ze mogen betalen voor het kapot schieten en een al plat gebombardeerd land. Syrie is een teringbende. Zelfs al 'veroveren' ze dat hebben ze een lap grond waar de komende 10/20 jaar nog een burgeroorlog zal nasmeulen. Die Assad en Putin hebben ook geen eeuwig leven.
  vrijdag 30 september 2016 @ 13:04:23 #31
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165667816
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Te veel ruimte? Ze mogen betalen voor het kapot schieten en een al plat gebombardeerd land. Syrie is een teringbende. Zelfs al 'veroveren' ze dat hebben ze een lap grond waar de komende 10/20 jaar nog een burgeroorlog zal nasmeulen. Die Assad en Putin hebben ook geen eeuwig leven.
Maar zo werkt geopolitiek niet. Het stoppen van opereren in Syri zal door de Russische Federatie worden gezien als zwakte en een overwinning van hun kant. Zij zullen hierdoor krachtiger durven op te treden in bijvoorbeeld Oekraine en de Baltische landen.

Door ze hier die winst te geven stel je het probleem uit naar een ander conflict. Dat niet alleen, vergeet Turkije niet (een NAVO-lid).

Bij een winst van Assad zal die zijn pijlen op Turkije richten dat inmiddels met proxies, maar ook met eigen troepen actief is in Syri. En en ander kan (gemakkelijk) dermate uit de hand lopen dat Turkije ( en zelfs misschien wel terecht) een artikel 5 van het handvest afroept.

En dan is het inderdaad WO3.

P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.

Daarom is dit zo'n gruwelijk gevaarlijk conflict. Je mag me pessimistisch noemen, maar we kijken m.i. naar de aanloop van WO3 nu.

[ Bericht 6% gewijzigd door DustPuppy op 30-09-2016 13:10:17 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 30 september 2016 @ 13:18:57 #32
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_165668079
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar zo werkt geopolitiek niet. Het stoppen van opereren in Syri zal door de Russische Federatie worden gezien als zwakte en een overwinning van hun kant. Zij zullen hierdoor krachtiger durven op te treden in bijvoorbeeld Oekraine en de Baltische landen.

Door ze hier die winst te geven stel je het probleem uit naar een ander conflict. Dat niet alleen, vergeet Turkije niet (een NAVO-lid).

Bij een winst van Assad zal die zijn pijlen op Turkije richten dat inmiddels met proxies, maar ook met eigen troepen actief is in Syri. En en ander kan (gemakkelijk) dermate uit de hand lopen dat Turkije ( en zelfs misschien wel terecht) een artikel 5 van het handvest afroept.

En dan is het inderdaad WO3.

P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.

Daarom is dit zo'n gruwelijk gevaarlijk conflict. Je mag me pessimistisch noemen, maar we kijken m.i. naar de aanloop van WO3 nu.
Turkije is natuurlijk ook wel zelf Syri binnen gevallen. Dat geeft de overige NAVO leden een mooie uitweg. NAVO is niet opgericht om leden te beschermen die zelf een aanval plegen en daarna klop dreigen te krijgen.

Maar zoals je zegt,dat zou al helemaal als zwakte gezien worden door Rusland.

Ben het met je eens dat het een gevaarlijk conflict is. Het liefst zou ik het westen er zien vertrekken. Hou het maar bij irak waar we tenminste op uitnodiging van de regering zitten.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_165668573
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 08:01 schreef Montagui het volgende:

[..]

Het is verder ook niet aan mij om het te bewijzen dat de ziekenhuizen doelbewust gebombardeerd worden. Daar hebben we het Internationaal Strafhof voor.

Syri en Rusland hebben beide de protocollen van de Geneefse conventies ondertekend. Rusland allemaal. Syri alleen t/m protocol 1.

En wat staat er o.a. in protocol 1

[..]

Hiermee heeft de internationale gemeenschap alvast een handvat om de verantwoordelijk leiders van beide landen aan te klagen voor oorlogsmisdaden.

Nu nog de ballen om dat ook daadwerkelijk te doen. Ik bespeur in ieder geval wel een tendens naar bewijsgaring.
Ja, het Internationaal Strafhof is allemaal leuk en aardig maar de deelnemers van dit conflict (USA, Rusland, Syri, Iran, Irak, Saoedi-Arabi, Isral en Turkije) hebben het verdrag niet geratificeerd, eigenlijk kan je stellen dat geen van de significante deelnemers in dit conflict het verdrag heeft geratificeerd.
Zet het Internationaal Strafhof maar aan de straatkant, ik zal bellen om het grofvuil op te laten halen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_165669551
John Kirby die zegt dat VS gewoon een oorlog moet voeren in Syria tegen Rusland. :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:13 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
^O^
pi_165669776
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:42 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ja, het Internationaal Strafhof is allemaal leuk en aardig maar de deelnemers van dit conflict (USA, Rusland, Syri, Iran, Irak, Saoedi-Arabi, Isral en Turkije) hebben het verdrag niet geratificeerd, eigenlijk kan je stellen dat geen van de significante deelnemers in dit conflict het verdrag heeft geratificeerd.
Zet het Internationaal Strafhof maar aan de straatkant, ik zal bellen om het grofvuil op te laten halen.
Dit is inderdaad wel een dingetje.

Verwijzing via de VN veiligheidsraad zou dan nog de enige mogelijkheid zijn, maar goed, dat zit er uiteraard ook niet in. :')

Blijft wel apart dat een klein groepje onschuldig en naaktgeborenen uiteindelijk zo'n greep hebben op de mensheid dat de mensheid als geheel hen niet ter verantwoording kan roepen. Kan uiteindelijk alleen maar leiden tot meer wetteloosheid, chaos, anarchie en waarschijnlijk WOIII...
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_165669882
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:
P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.
Dus samengevat: om WO3 af te wenden moeten de grootmachten zich terugtrekken maar dat willen ze niet omdat ze dan als laf worden afgebeeld?
mon citoyens vous serez unis.
pi_165670627
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 14:51 schreef Montagui het volgende:

[..]

Dit is inderdaad wel een dingetje.

Verwijzing via de VN veiligheidsraad zou dan nog de enige mogelijkheid zijn, maar goed, dat zit er uiteraard ook niet in. :')

Blijft wel apart dat een klein groepje onschuldig en naaktgeborenen uiteindelijk zo'n greep hebben op de mensheid dat de mensheid als geheel hen niet ter verantwoording kan roepen. Kan uiteindelijk alleen maar leiden tot meer wetteloosheid, chaos, anarchie en waarschijnlijk WOIII...
Een klein groepje? Als ik de bevolking van China, India, Pakistan, Egypte, Oekrane, Indonesi en Vietnam daarbij optel dan leeft al ongeveer de helft van de wereldbevolking in landen die het verdrag niet hebben geratificeerd.
En dan zijn er natuurlijk ook nog een behoorlijk aantal kleinere landen die het verdrag ook niet hebben geratificeerd.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_165670684
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 15:38 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Een klein groepje? Als ik de bevolking van China, India, Pakistan, Egypte, Oekrane, Indonesi en Vietnam daarbij optel dan leeft al ongeveer de helft van de wereldbevolking in landen die het verdrag niet hebben geratificeerd.
En dan zijn er natuurlijk ook nog een behoorlijk aantal kleinere landen die het verdrag ook niet hebben geratificeerd.
Mwah, dat bedoelde ik niet. Ik bedoel het groepje wat de dienst uitmaakt. De leiders die verantwoordelijk zijn. Kan me namelijk niet voorstellen dat de volledige bevolking achter oorlogshandelingen staan, getuige ook bv het enorme aantal Syrische vluchtelingen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_165670737
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar zo werkt geopolitiek niet. Het stoppen van opereren in Syri zal door de Russische Federatie worden gezien als zwakte en een overwinning van hun kant. Zij zullen hierdoor krachtiger durven op te treden in bijvoorbeeld Oekraine en de Baltische landen.

Door ze hier die winst te geven stel je het probleem uit naar een ander conflict. Dat niet alleen, vergeet Turkije niet (een NAVO-lid).

Bij een winst van Assad zal die zijn pijlen op Turkije richten dat inmiddels met proxies, maar ook met eigen troepen actief is in Syri. En en ander kan (gemakkelijk) dermate uit de hand lopen dat Turkije ( en zelfs misschien wel terecht) een artikel 5 van het handvest afroept.

En dan is het inderdaad WO3.

P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.

Daarom is dit zo'n gruwelijk gevaarlijk conflict. Je mag me pessimistisch noemen, maar we kijken m.i. naar de aanloop van WO3 nu.
Hoezo, het gaat juist de goede kant op. Als aleppo is heroverd, wordt syrie straks binnen no time weer een welvarend en stabiel land mits de giftige bemoeienis van de westerse coalitie en golfstaten ophoudt. De Turken sluiten met Assad en de Russen gewoon een deal over de koerden en Iran houdt zijn lange arm naar Libanon. Iedereen is dan happy en de problemen zijnopgelost.
pi_165671381
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 september 2016 15:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Hoezo, het gaat juist de goede kant op. Als aleppo is heroverd, wordt syrie straks binnen no time weer een welvarend en stabiel land mits de giftige bemoeienis van de westerse coalitie en golfstaten ophoudt. De Turken sluiten met Assad en de Russen gewoon een deal over de koerden en Iran houdt zijn lange arm naar Libanon. Iedereen is dan happy en de problemen zijnopgelost.
Het wordt geen welvarend land. Het gaat een 2e Tsjetjenie worden. Putin zet er bij nepverkiezingen een 'sterke man' in het zadel die het volk onder controle blijft houden met een geheime dienst en knokploegen. Waarschijnlijk een leger leider die Assad wipt als het moment daar is, (zodat de nieuwe Syrische staat na de oorlog niet door Assad geleid gaat worden, maar een Russische stropop).

Wat de VS niet begrijpt is dat Putin de Tsjetjenie strategie toepast, omdat die werkte. Hij ziet dat als de manier om radicale Islamieten te verslaan (de boel plat gooien en opnieuw inrichten). Wil overigens zeggen dat die strategie ook in Syrie gaat werken. Er zijn te veel verschillende groepen, dat gaat weer een klassiek gevalletje verdeel en heers worden (waar Putin overigens ook zeer bedreven in is).
pi_165672510
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 16:18 schreef Nintex het volgende:

[..]

Het wordt geen welvarend land. Het gaat een 2e Tsjetjenie worden. Putin zet er bij nepverkiezingen een 'sterke man' in het zadel die het volk onder controle blijft houden met een geheime dienst en knokploegen. Waarschijnlijk een leger leider die Assad wipt als het moment daar is, (zodat de nieuwe Syrische staat na de oorlog niet door Assad geleid gaat worden, maar een Russische stropop).

Wat de VS niet begrijpt is dat Putin de Tsjetjenie strategie toepast, omdat die werkte. Hij ziet dat als de manier om radicale Islamieten te verslaan (de boel plat gooien en opnieuw inrichten). Wil overigens zeggen dat die strategie ook in Syrie gaat werken. Er zijn te veel verschillende groepen, dat gaat weer een klassiek gevalletje verdeel en heers worden (waar Putin overigens ook zeer bedreven in is).
Klopt, Tsetsjenie is een succesformule van Poetin geweest en dit is nu ook nu een zeer welvarende deelrepubliek van Rusland. Met Syrie kan dit ook gebeuren. De paralellen tusse. Grozny en Aleppo zijn talrijk. Uiteindelijk is dit ook voor de Syrische bevolking de beste en snelste manier richting vrede en stabiliteit. De Russen doen dit uitstekend , ondanks de tegenwerking die ze ondervinden. Jammer want hierdoor duurt het lijden van de Syrische bevolking onnodig lang. De Russen zijn de enige buitenlandse mogenheid waarbij het lot en welzijn van de Syrische bevolking voorop staat.
  vrijdag 30 september 2016 @ 21:50:27 #42
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165678158
walid970721 twitterde op vrijdag 30-09-2016 om 20:58:36 Muhaysni talks about White Helmets: "They are no diff from the Mujahideen". Thanks, Sheikh that's what we've been s… https://t.co/i5NnTmPEDJ reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165678782
Gingerboy is springlevend en nu met een nieuwe boodschap:




Ik dacht dat hij dood was verklaard?
pi_165678891
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 22:19 schreef JubaUrbicus het volgende:
Gingerboy is springlevend en nu met een nieuwe boodschap:


[ afbeelding ]

Ik dacht dat hij dood was verklaard?
Alle Tjetjenen noemen ze Al-Shishani volgens mij
  vrijdag 30 september 2016 @ 22:24:40 #45
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165678905
Nee, jij hebt het waarschijnlijk over Abu Omar al Shishani. Die werd dood verklaard door ISIS zelf
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165679086
Nee ik heb het niet over Abu Omar, die gast werd inderdaad door IS dood verklaard. Deze gast (Muslim heet hij) is ook vaker dood verklaard op o.a. liveleak en andere websites. Maar elke keer komt hij weer levend terug.
  vrijdag 30 september 2016 @ 22:33:24 #47
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165679128
Ik heb geen berichten omtrent de dood van die viezerik gezien.....
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 30 september 2016 @ 22:52:17 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165679608
Heb Olaf Koens zojuist van Twitter gegooid, lijkt meer een activist dan journalist tegenwoordig :') :'). Knakker.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165679871
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nieuwe IS video waar letterlijk op Irakese militairen gejaagd wordt. Zieke shit.... Maar uiteraard HD!
  vrijdag 30 september 2016 @ 23:04:55 #50
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165679900
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 23:04 schreef JubaUrbicus het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nieuwe IS video waar letterlijk op Irakese militairen gejaagd wordt. Zieke shit.... Maar uiteraard HD!
Ik denk dat het eerder ISIS dat opgejaagd word in Irak.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165680195
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 23:04 schreef JubaUrbicus het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nieuwe IS video waar letterlijk op Irakese militairen gejaagd wordt. Zieke shit.... Maar uiteraard HD!
net computerspelletje
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_165681298
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_165682634
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 september 2016 17:23 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De Russen zijn de enige buitenlandse mogenheid waarbij het lot en welzijn van de Syrische bevolking voorop staat.
Eens met de rest, maar dit is natuurlijk onzin. Geen enkele partij heeft het welzijn van de Syrische bevolking voorop staan.
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 09:59:17 #55
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165685088
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 14:57 schreef HSG het volgende:

[..]

Dus samengevat: om WO3 af te wenden moeten de grootmachten zich terugtrekken maar dat willen ze niet omdat ze dan als laf worden afgebeeld?
Basically.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 10:02:06 #56
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165685122
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 september 2016 15:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Hoezo, het gaat juist de goede kant op. Als aleppo is heroverd, wordt syrie straks binnen no time weer een welvarend en stabiel land mits de giftige bemoeienis van de westerse coalitie en golfstaten ophoudt. De Turken sluiten met Assad en de Russen gewoon een deal over de koerden en Iran houdt zijn lange arm naar Libanon. Iedereen is dan happy en de problemen zijnopgelost.
Ik zie dat je duidelijk mijn post niet hebt gelezen. Of althans totaal niet hebt begrepen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165686080
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:56 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor het einde van het jaar is te optimistisch. Maar het net sluit zich wel langzaamaan in Aleppo.
Het restant van de stad moet gewoon een bommentapijt van bunkerbusters overheen.de burgerbevolking heeft tijd genoeg gehad te vluchten. Iedereen die nog in dat deel van de stad is is terrorist. Daarna kan de SAA de boel innemen en zal de stad weer opgebouwd moeten worden na de nodige stabilisatie en zuiveringsacties door de Syrische overheid.
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 12:45:29 #59
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165687346
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 12:58:23 #60
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165687571
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165687773
Filmpje bekeken, wat een zinloosheid, dit is in........?
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 13:12:32 #62
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165687826
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 13:08 schreef Adrie072 het volgende:
Filmpje bekeken, wat een zinloosheid, dit is in........?
Handarat, noord aleppo district.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165689697
quote:
Ziet er goed uit. Het lijkt erop dat de bevrijding van Aleppo nu echt dichterbij komt.
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 18:08:44 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165692243
Die Amerikanen _O-.
Zeggen nu dat de 'gematigden' in Aleppo door de bommen van Rusland en Syri in de armen van Nusratten worden gedreven. Ja, dat is ook een manier om te zeggen waarom het je niet lukt ze te scheiden van extremisten.

VS :') :') :')
Fiascobeleid galore

Anyway:




[ Bericht 10% gewijzigd door Szura op 01-10-2016 18:14:26 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165692576
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 18:08 schreef Szura het volgende:
Die Amerikanen _O-.
Zeggen nu dat de 'gematigden' in Aleppo door de bommen van Rusland en Syri in de armen van Nusratten worden gedreven. Ja, dat is ook een manier om te zeggen waarom het je niet lukt ze te scheiden van extremisten.

VS :') :') :')
Fiascobeleid galore

Anyway:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Viel me ook weer op inderdaad. De zaken worden weer omgedraaid om het eigen falen te verhullen.. Tevens neemt onze staatspropagandazender NPO dit staaltje manipulatie uiteraard weer klakkeloos over om ons verder te indoctrineren met als doel de anti Russische sentimenten te voeden.

Nu de zogenaamde gematigde oppositie zich zelfs in de woorden van de Amerikanen zich heeft aangesloten bij Al Nusra is er geen enkele reden meer om terughoudend te zijn bij het bombarderen van de Syrische oppositie, oftewel, de Amerikanen geven nu impliciet carte blanche aan de Russen. Dus zijn de Amerikaanse uitspraken tweeledig dom en zullen die averrechts werken,
pi_165698630
Leuk muziekje om te zetten als je wacht op het offensief op Mosul.

pi_165699932
quote:
Nice. Wie gaan Mosul bestormen uiteindelijk? Leger of PMU?
pi_165700067
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 01:43 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Nice. Wie gaan Mosul bestormen uiteindelijk? Leger of PMU?
Leger natuurlijk. Ik denk niet dat PMU een rol mag/gaat spelen in Mosul.
  zondag 2 oktober 2016 @ 09:32:06 #71
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165702330
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 01:53 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Leger natuurlijk. Ik denk niet dat PMU een rol mag/gaat spelen in Mosul.
Waarschijnlijk mogen ze meedoen op het platteland rond de stad zelf maar niet in de stad zelf.

Gaan ze niet eerst voor Hawija?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165705011
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 09:32 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Waarschijnlijk mogen ze meedoen op het platteland rond de stad zelf maar niet in de stad zelf.

Gaan ze niet eerst voor Hawija?
Geen idee.
pi_165705017

Voltreffer op ISIS _O_ Zie ze door de lucht vliegen _O-

( dit is irak )

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2016 12:00:30 ]
pi_165709914
quote:
Wtf ze hebben letterlijk dat hele ding opgeblazen? Dat zal nogal een klap zijn voor de tegenstander.
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 2 oktober 2016 @ 17:26:45 #75
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165711755
Sterke vooruitgang.

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 2 oktober 2016 @ 17:45:47 #76
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165712096
NatDefFor twitterde op zondag 02-10-2016 om 17:38:16 After the carpets factory, SAA is currently storming toward Owaija district reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 2 oktober 2016 @ 18:53:20 #77
365082 IPA35
Patriarch
pi_165713310
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 2 oktober 2016 @ 20:37:17 #78
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165715955
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 17:26 schreef Zahreddine het volgende:
Sterke vooruitgang.

[ afbeelding ]
Toch moeten ze die buffer bij de Artillery Base eens gaan vergroten. Weg met die terroristen bij 1070 en Hikma.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 2 oktober 2016 @ 20:38:02 #79
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165715989
quote:
1s.gif Op zondag 2 oktober 2016 20:37 schreef Szura het volgende:

[..]

Toch moeten ze die buffer bij de Artillery Base eens gaan vergroten. Weg met die terroristen bij 1070 en Hikma.
Inderdaad.....
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 2 oktober 2016 @ 20:42:19 #80
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165716135
Aleppo 2013



Aleppo nu

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 2 oktober 2016 @ 21:50:27 #81
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165718455
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165719154
Rusland is alvast klaar mer Syri te verdedigen als VS gaan aanvallen. ^O^
pi_165719551
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 22:17 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Rusland is alvast klaar mer Syri te verdedigen als VS gaan aanvallen. ^O^
:?
pi_165720039
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 22:30 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:?
Je weet toch wel wat John Kirby deze week heeft gezegd?
pi_165720119
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 22:49 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Je weet toch wel wat John Kirby deze week heeft gezegd?
Nee?
pi_165720294
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 22:52 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee?
Serious?Wat doe je dan hier?? :')
pi_165720576
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 22:59 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Serious?Wat doe je dan hier?? :')
Beetje rondkijken.
  maandag 3 oktober 2016 @ 09:03:25 #88
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165723121
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2016 22:49 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Je weet toch wel wat John Kirby deze week heeft gezegd?
Kom op, je snapt toch ook wel dat zonder een gigantische escalatie de VS daar nooit reguliere troepen in gaat zetten. Dat is op zijn minst politieke zelfmoord en dat snappen ze zelf ook wel.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:02:43 #89
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_165724682
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 23:04 schreef JubaUrbicus het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nieuwe IS video waar letterlijk op Irakese militairen gejaagd wordt. Zieke shit.... Maar uiteraard HD!
Ziek? Ik vind dit nog best meevallen.

Opmerkelijk dat IS een soort drones gebruikt, waarmee prima stabiele opnames gemaakt kunnen worden.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:05:26 #90
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165724720
@MIG29_
Breaking :#Aleppo
Repot , Syrian Army &YPG advancing into Al-Jandoul Road with heavy clashes

YPG komt meeprofiteren ofzo?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:13:23 #91
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165724839
Iedereen deze al gezien?


Tot zover het Kindi ziekenhuis.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165724869
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:13 schreef DustPuppy het volgende:
Iedereen deze al gezien?

[ afbeelding ]

Tot zover het Kindi ziekenhuis.
Ja :')

Schiet niet echt op maar goed, is wel symbolisch voor Syri.
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:24:37 #93
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165725055
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:15 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja :')

Schiet niet echt op maar goed, is wel symbolisch voor Syri.
Hoe ze dan nog zeggen dat ze het Kindi ziekenhuis 'gecaptured' hebben?

You didn't capture shit, you blew up the entire building! There is nothing to capture!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:30:51 #94
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165725165
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Hoe ze dan nog zeggen dat ze het Kindi ziekenhuis 'gecaptured' hebben?

You didn't capture shit, you blew up the entire building! There is nothing to capture!
De 'rebellen' hebben dit gedaan in de tijd dat ze het in handen hadden, Hans.

Hiermee begon dat:
https://twitter.com/miladvisor/status/782661777251237889
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 3 oktober 2016 @ 11:31:59 #95
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165725187
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:30 schreef Szura het volgende:

[..]

De 'rebellen' hebben dit gedaan in de tijd dat ze het in handen hadden, Hans.
Hahahaha, nee.

Ter info, zo zag het er uit na de zelfmoord aanslagen van de rebellen:
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165726070
CerabIus twitterde op maandag 03-10-2016 om 11:52:23 Sultan Murad Divsion Commander Col. Ahmed Uthman: "If matters proceed as planned, within 48 hours we will be in #Dabiq." reageer retweet
Nou, ben benieuwd. Of het berhaupt zo ver komt (zonder setbacks en pingpongs) en hoeveel tijd het kost om Dabiq (en omgeving) in te nemen...
pi_165726133


FSA - Dabiq vanuit zuidwesten Al-Rai: 3km.
FSA - Dabiq vanuit noorden Mare: 5km.
FSA - Al-Bab vanuit zuiden Al-Rai: 19km.
YPG/SDF - Al-Bab vanuit oosten Afrin: 23km.
YPG/SDF - Al-Bab vanuit westen Manbij: 21km.
SAA - Al-Bab: 11 km.

[ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 03-10-2016 12:30:41 ]
pi_165726217
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 12:26 schreef zarGon het volgende:
[ afbeelding ]

FSA - Dabiq vanuit zuidwesten Al-Rai: 3km.
FSA - Dabiq vanuit noorden Mare: 5km.
FSA - Al-Bab vanuit zuiden Al-Rai: 19km.
YPG/SDF - Al-Bab vanuit oosten Afrin: 23km.
YPG/SDF - Al-Bab vanuit westen Manbij: 21km.
SAA - Al-Bab: 10 km.
Zijn de groenen nou gestopt met vechten tegen de gelen? Om het maar even simpel te houden.
pi_165726238
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 12:31 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Zijn de groenen nou gestopt met vechten tegen de gelen? Om het maar even simpel te houden.
Je bedoelt rechts (Jarabulus - Manbij)? Ja, de grens lijkt nu de Sajur-rivier te zijn.
  maandag 3 oktober 2016 @ 12:38:57 #100
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_165726338
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Hahahaha, nee.

Ter info, zo zag het er uit na de zelfmoord aanslagen van de rebellen:
[ afbeelding ]
Dit is zeker een van die ziekenhuizen die steeds in het nieuws komen? Dat dan weer door de Russen gebombardeerd is en dan honderden kindertjes zonder armpjes en beentjes?
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_165726413
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 12:32 schreef zarGon het volgende:

[..]

Je bedoelt rechts (Jarabulus - Manbij)? Ja, de grens lijkt nu de Sajur-rivier te zijn.
Ja, dat bedoelde ik. Ze gingen eerst hard met het terugdringen van SDF/YPG. Maar dat is stilgevallen, zo leek. Zijn er daar nog plannen om dat door te zetten of vinden ze het wel best nu zo?
  maandag 3 oktober 2016 @ 12:49:07 #102
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165726523
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 12:38 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Dit is zeker een van die ziekenhuizen die steeds in het nieuws komen? Dat dan weer door de Russen gebombardeerd is en dan honderden kindertjes zonder armpjes en beentjes?
Nee, Kindi was al redelijk non-operatief na de zelfmoord aanval van de rebellen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 3 oktober 2016 @ 16:24:43 #104
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165730237

Schijnbaar is dit sujet dood.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165730581
MarQs__ twitterde op maandag 03-10-2016 om 16:35:59 BREAKING: Contacts between Russian and US military on Syria suspended: diplomat - TASShttps://t.co/81o4AgA2BXVia @Conflicts reageer retweet
Missie van de rebellen geslaagd. De VS opzetten tegen Rusland en dan hopen dat Clinton WW3 lanceert.
pi_165734417
Amerikanen stoppen defintief met het zoeken naar een vreedzame oplossing.
  maandag 3 oktober 2016 @ 19:52:41 #107
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165734567
Screw them. Hypocrieten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165737089
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 22:19 schreef JubaUrbicus het volgende:
Gingerboy is springlevend en nu met een nieuwe boodschap:


[ afbeelding ]

Ik dacht dat hij dood was verklaard?
die was toch dood idd
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 3 oktober 2016 @ 21:15:29 #109
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165737120
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 19:52 schreef Szura het volgende:
Screw them. Hypocrieten.
idd
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165737180
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:13 schreef DustPuppy het volgende:
Iedereen deze al gezien?

[ afbeelding ]
Tot zover het Kindi ziekenhuis.
verschroeide aarde is wel effectief
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 3 oktober 2016 @ 21:17:38 #111
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165737192
quote:
10s.gif Op maandag 3 oktober 2016 21:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

verschroeide aarde is wel effectief
lang geleden man
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165737248
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 21:17 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

lang geleden man
ik ben conflict moe ;( beter voor mijn gemoedstoestand die shit niet volgen je weetz ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165741981
Ben net terug uit Alanya, was wel een beetje zenuwachtig omdat het toch wel erg dicht bij Syri ligt maar niets gemerkt van onrust, aanslagen of iets, Turkije is rustig, wel zijn er een stuk minder toeristen dan voorgaande jaren, ons hotel was maar 25% bezet terwijl dat normaal 75% is in september.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 08:12:58 #114
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165743707
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 19:52 schreef Szura het volgende:
Screw them. Hypocrieten.
Alle partijen in dit conflict. Of dacht je dat Assad en de Russen wel op zoek zijn naar een vreedzame oplossing?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:32:25 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165745233
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 08:12 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Alle partijen in dit conflict. Of dacht je dat Assad en de Russen wel op zoek zijn naar een vreedzame oplossing?
Wat je in dit geval in ieder geval kunt zeggen is dat het Syrische leger zich terugtrok bij Castello Road, er checkpoints werden opgezet en dat de luchtaanvallen waren gestaakt om konvooien naar Aleppo toe te laten. Terwijl aan 'rebellen'kant geen zak is gebeurd en de Amerikanen geen zak voor elkaar hebben gekregen. De hulp werd geweigerd en de oppositiepartijen zijn niet volgens belofte gescheiden van extremisten. Ondertussen voerde de coalitie olv de VS bombardementen uit op het Syrische leger in Deir ez-Zor.

Toch blijven we maar steeds horen dat het allemaal de schuld is van Assad en Rusland die geen konvooien zouden toelaten, terwijl de Amerikanen zelf geen ene flikker voor elkaar hebben gekregen. Daar word ik zo moe van. Steek na al die jaren fiascobeleid, honderden miljoenen aan wapenleveranties en honderden weggegooide miljoenen aan 'gematigde' cowboys (die ervandoor gingen of overlopen werden) de hand eens in eigen boezem. Mede dankzij de VS is het zo'n enorme puinzooi in Syri.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:37:40 #116
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165745281
Over Deir ez-Zor gesproken, eindelijk weer eens wat goed nieuws van dat front:

https://www.almasdarnews.(...)or-military-airport/
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 18:03:56 #117
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165753546
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 07:27:54 #118
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
  woensdag 5 oktober 2016 @ 07:29:37 #119
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165764045
quote:
quote:
Moscow said the shelling is “result of the actions of those who, like the US and some of its allies, provoke the continued bloodshed in Syria and flirt with militants and extremists of all flavors”, vowing to take "all necessary measures" to restore peace and security to Syria.
"Provoke" :') "All necessary measures" :r

https://www.almasdarnews.(...)an-embassy-damascus/


Assad/Rusland :r
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 5 oktober 2016 @ 09:09:11 #121
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165764780
YorukIsik twitterde op woensdag 05-10-2016 om 07:27:22 Armed with Kalibr SS-N-27 missiles, #ВМФ BSF #ЧФ Buyan-M class Serpukhov & Zeleni Dol are en route to the Eastern M… https://t.co/VPRXmwjcqZ reageer retweet


Ook interessant:
mashant twitterde op woensdag 05-10-2016 om 08:57:09 Military source tells @kommersant that Moscow started sending the S-300 to Syria after September 20, a week into the Russia-US ceasefire. reageer retweet
Israel mag nu wel oppassen met zijn vliegtuigen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165767586
SputnikInt twitterde op woensdag 05-10-2016 om 12:13:41 BREAKING 28 civilians killed, more than 100 injured in Turkish airstrike near #Aleppo - Syrian Democratic Council… https://t.co/6K2OCO5Kz9 reageer retweet
pi_165768440
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:18 schreef Houtenbeen het volgende:
SputnikInt twitterde op woensdag 05-10-2016 om 12:13:41 BREAKING 28 civilians killed, more than 100 injured in Turkish airstrike near #Aleppo - Syrian Democratic Council… https://t.co/6K2OCO5Kz9 reageer retweet
De Turken zijn begonnen met het herhalen van de genocide van 1914-1918.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 5 oktober 2016 @ 14:52:53 #124
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165770396
VS hebben weer eens eigen mannen gebombardeerd :') !!! Nu bij Mosul.

Na Deir, Afgaanse agenten en Somalische soldaten de vierde keer in een maand dat ze fout bombarderen.

http://aa.com.tr/en/middl(...)ke-near-mosul/658757
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165772666
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 09:09 schreef DustPuppy het volgende:
YorukIsik twitterde op woensdag 05-10-2016 om 07:27:22 Armed with Kalibr SS-N-27 missiles, #ВМФ BSF #ЧФ Buyan-M class Serpukhov & Zeleni Dol are en route to the Eastern M… https://t.co/VPRXmwjcqZ reageer retweet
[ afbeelding ]

Ook interessant:
mashant twitterde op woensdag 05-10-2016 om 08:57:09 Military source tells @kommersant that Moscow started sending the S-300 to Syria after September 20, a week into the Russia-US ceasefire. reageer retweet
Israel mag nu wel oppassen met zijn vliegtuigen.
De Russen hebben al maandenlang S-400's gestationeerd in Khmeimim en die hebben tot zover ook geen kut gedaan tegen Israeli vliegtuigen.
NEE!
  woensdag 5 oktober 2016 @ 17:21:16 #126
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165772749
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 12:18 schreef Houtenbeen het volgende:
SputnikInt twitterde op woensdag 05-10-2016 om 12:13:41 BREAKING 28 civilians killed, more than 100 injured in Turkish airstrike near #Aleppo - Syrian Democratic Council… https://t.co/6K2OCO5Kz9 reageer retweet
Turkije zal wel een atoombom hebben gebruikt.

Dat dit kan in Syri!
  woensdag 5 oktober 2016 @ 17:22:31 #127
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165772770
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 09:09 schreef DustPuppy het volgende:
YorukIsik twitterde op woensdag 05-10-2016 om 07:27:22 Armed with Kalibr SS-N-27 missiles, #ВМФ BSF #ЧФ Buyan-M class Serpukhov & Zeleni Dol are en route to the Eastern M… https://t.co/VPRXmwjcqZ reageer retweet
[ afbeelding ]

Ook interessant:
mashant twitterde op woensdag 05-10-2016 om 08:57:09 Military source tells @kommersant that Moscow started sending the S-300 to Syria after September 20, a week into the Russia-US ceasefire. reageer retweet
Israel mag nu wel oppassen met zijn vliegtuigen.
Van wat ik begrepen heb zijn de S-300 die de Russen sturen voor cruise/ballistic etc. missiles en niet vliegtuigen.

https://en.wikipedia.org/wiki/S-300VM
  woensdag 5 oktober 2016 @ 17:23:45 #128
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165772786
Dabiq bijna afgesloten van IS gebied


Momenteel zijn er gevechten gaande in Akhtarin
pi_165772824
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:22 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Van wat ik begrepen heb zijn de S-300 die de Russen sturen voor cruise/ballistic etc. missiles en niet vliegtuigen.

https://en.wikipedia.org/wiki/S-300VM
Die wikipedia pagina vermeldt ook dit naast cruise missiles en dergelijke:

quote:
fixed-wing aircraft
en daar vallen praktisch alle moderne straaljagers onder.
NEE!
  woensdag 5 oktober 2016 @ 17:30:41 #130
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165772861
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:27 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Die wikipedia pagina vermeldt ook tegen dit:

[..]

en daar vallen praktisch alle moderne straaljagers onder.
Van die S300-VM zijn er verschillende varianten als het goed is. Staat ook in die Wiki. Wat ik er van heb begrepen is de versie die ze gestuurd hebben geschikt tegen cruise/ballistic missiles.
pi_165772930
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Van die S300-VM zijn er verschillende varianten als het goed is. Staat ook in die Wiki. Wat ik er van heb begrepen is de versie die ze gestuurd hebben geschikt tegen cruise/ballistic missiles.
Klopt, maar ze kunnen ook alsnog vliegtuigen neerhalen. Misschien dat vroege versies niet geschikt waren voor ballistic missiles (ivm de korte reikwijdte) maar voor zover ik het weet zijn alle S-300's in alle gevallen tenminste mede bedoeld voor het neerhalen van fighter jets.

Ik kan in elk geval niks vinden wat het tegenovergestelde zou moeten bewijzen.

Maar daarnaast maakt het toch niks uit aangezien ze de modernere S-400's klaar hebben staan voor onderscheppingen. Een extra batallion van S-300's verandert weinig aan die situatie als ze eerdergenoemde al niet eens hebben ingezet tot nu toe.
NEE!
pi_165772992
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Dabiq bijna afgesloten van IS gebied

[ afbeelding ]
Momenteel zijn er gevechten gaande in Akhtarin
Ik vraag me trouwens af of het niet handig is om wanneer Akhtarin eenmaal is ingenomen ook gelijktijdig vanuit Marea te pushen om de omcirkeling te voltooien. Het is nogal bijzonder stil geweest op dat front.
NEE!
  woensdag 5 oktober 2016 @ 17:45:32 #133
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165773078
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:39 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Ik vraag me trouwens af of het niet handig is om wanneer Akhtarin eenmaal is ingenomen ook gelijktijdig vanuit Marea te pushen om de omcirkeling te voltooien. Het is nogal bijzonder stil geweest op dat front.
Volgens mij zijn er geen Turkse tanks daar en ze zitten daar tussen YPG en IS. Vanuit het noorden kunnen ze makkelijker pushen met tank support en artillerie.
pi_165773087
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er geen Turkse tanks daar en ze zitten daar tussen YPG en IS. Vanuit het noorden kunnen ze makkelijker pushen met tank support en artillerie.
Lijkt me wel handig voor ze als ze sowieso een paar tanks stationeren daar als safeguard tegen de YPG in elk geval. :P
NEE!
  woensdag 5 oktober 2016 @ 17:48:03 #135
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165773108
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:46 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Lijkt me wel handig voor ze als ze sowieso een paar tanks stationeren daar als safeguard tegen de YPG in elk geval. :P
Als YPG daar iets flikt vliegt de artillerie hun om de oren maar als de FSA faalt en IS pusht richting YPG in dat gebied dan kan YPG, IS weer pushen en het gebied innemen. FSA hoeft de boel alleen vast te houden.
pi_165773138
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als YPG daar iets flikt vliegt de artillerie hun om de oren maar als de FSA faalt en IS pusht richting YPG in dat gebied dan kan YPG, IS weer pushen en het gebied innemen. FSA hoeft de boel alleen vast te houden.
Klopt maar artillerie is niet altijd garantie ook. Tanks trouwens ook niet maar voor zover ik het weet heeft de YPG in Afrin canton geen beschikking over ATGM's dus zouden daar best een stuk of 10-12 tanks gepositioneerd worden voor een stevigere defensie. Hoeven niet eens op het offensief te gaan.

Het leek me gewoon een beetje bijzonder dat ze het Marea-Azaz gebied niet zo zwaar ondersteunen als de rest van het Euphrates Shield gebied.
NEE!
pi_165773628
Gaan de Turken nog Manbij 'bevrijden' of was het grootspraak?
  woensdag 5 oktober 2016 @ 19:20:01 #138
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165774828
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Van die S300-VM zijn er verschillende varianten als het goed is. Staat ook in die Wiki. Wat ik er van heb begrepen is de versie die ze gestuurd hebben geschikt tegen cruise/ballistic missiles.
Dat is geinig. Net op het moment dat Amerika overweegt kruisraketten richting de SAA te sturen. Toevallig ;)
pi_165783080
Hoe gaat het met de oorlog? Heeft generaal Issam Zahredinne al Mecca veroverd? Zijn de Koerden nog biji?
  donderdag 6 oktober 2016 @ 11:17:40 #140
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165786486
sayed_ridha twitterde op donderdag 06-10-2016 om 08:05:17 Syrian Army make large gains in Bustan al-Basha, Aleppo reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 06-10-2016 om 09:40:32 SAA capture Sports centre, Housing institution & Science School in Bustan al-Basha, Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165790131
  donderdag 6 oktober 2016 @ 15:07:32 #142
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165790264
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 15:35:43 #143
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165790789
MIG29_ twitterde op donderdag 06-10-2016 om 15:32:50 Breaking : Moscow: Any US raid on the Syrian army is a direct threat to Russia reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 15:38:13 #144
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165790827
CivilWarMap twitterde op donderdag 06-10-2016 om 13:08:20 Iraqi government formally requests United Nations Security Council to condemn Turkish intervention in #Iraq reageer retweet
Meer info: Iraq calls for U.N. emergency meeting on Turkey's military deployment
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165792551
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 15:38 schreef DustPuppy het volgende:
CivilWarMap twitterde op donderdag 06-10-2016 om 13:08:20 Iraqi government formally requests United Nations Security Council to condemn Turkish intervention in #Iraq reageer retweet
Meer info: Iraq calls for U.N. emergency meeting on Turkey's military deployment
Dat hebben ze al vaker gedaan maar Turkije heeft een verdrag met Irak waardoor Turkije dit gewoon kan doen :s)
pi_165792796
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Dabiq bijna afgesloten van IS gebied

[ afbeelding ]
Momenteel zijn er gevechten gaande in Akhtarin
Akhtarin inmiddels ingenomen...

  donderdag 6 oktober 2016 @ 17:39:47 #147
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165792817
Gaat wel lachen als Dabiq word ingenomen, dan kan IS zijn apocalyps uitkomen
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 17:41:20 #148
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165792841
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 6 oktober 2016 @ 20:10:36 #149
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165795884
Rusland staat alvast klaar om Syrie te helpen bij een eventuele Amerikaanse aanval *O* *O*

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165800340
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 20:10 schreef Zahreddine het volgende:
Rusland staat alvast klaar om Syrie te helpen bij een eventuele Amerikaanse aanval *O* *O*

  donderdag 6 oktober 2016 @ 23:35:40 #151
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165803746
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 07:51:35 #152
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165806132
quote:
Die Nederlandse interviewer. Wat een vent. De Amerikaanse, Canadese, Poolse, Engelse (en ook voor een klein deel Nederlandse) soldaten die ons land hebben bevrijd zouden zich in hun graf omdraaien.

quote:
The residents of eastern Aleppo are in a very dire situation. They seem exhausted, terrified, there is a very violent situation. What is the strategy of the Syrian army to launch such fierce attacks?
Wat denkt deze meneer? Dat het bevrijden van al onze steden in WO2 lukte door middel van het uitdelen van jointjes en gitaren en het bouwen van kampvuren waardoor de Duitsers eromheen gingen zitten en liedjes gingen zingen met de geallieerden? Nee dat ging door het uitvoeren van "fierce attacks". Waarbij ook kindjes dood gingen. Veel. Waarbij de burgers ook in angst leefden in de steden. Oorlog is ellende. Oorlog moet zo snel mogelijk stoppen.

Ik blijf me verbazen over het lef dat de journalisten uit landen die al meer dan 70 jaar vrede kennen hebben om zulke vragen te stellen aan de president van een soeverein land wat uit elkaar is getrokken door buitenlandse actoren. De onwetendheid, de arrogantie en het gebrek aan perspectief.

[ Bericht 2% gewijzigd door Richestorags op 07-10-2016 08:00:39 ]
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 08:59:05 #153
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_165806799
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 07:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die Nederlandse interviewer. Wat een vent. De Amerikaanse, Canadese, Poolse, Engelse (en ook voor een klein deel Nederlandse) soldaten die ons land hebben bevrijd zouden zich in hun graf omdraaien.

[..]

Wat denkt deze meneer? Dat het bevrijden van al onze steden in WO2 lukte door middel van het uitdelen van jointjes en gitaren en het bouwen van kampvuren waardoor de Duitsers eromheen gingen zitten en liedjes gingen zingen met de geallieerden? Nee dat ging door het uitvoeren van "fierce attacks". Waarbij ook kindjes dood gingen. Veel. Waarbij de burgers ook in angst leefden in de steden. Oorlog is ellende. Oorlog moet zo snel mogelijk stoppen.

Ik blijf me verbazen over het lef dat de journalisten uit landen die al meer dan 70 jaar vrede kennen hebben om zulke vragen te stellen aan de president van een soeverein land wat uit elkaar is getrokken door buitenlandse actoren. De onwetendheid, de arrogantie en het gebrek aan perspectief.
Je slaat hier de spijker op zijn kop. Het Syrische leger is bezig met een bevrijdingsactie, net als de geallieerden in WO2 . Logisch dat hier ook geweld gebruikt wordt. Feit is ,dat we in plaats van tegenwerken, de Syrische overheid zouden moeten steunen als we echt zo oprecht verontwaardigd zouden zijn over het geweld.

Hoe sneller de Syrische regering de gebieden heeft terugveroverd, hoe sneller het geweld eindigt en men kan beginnen met de wederopbouw en het "normale" leven weer op gang kan komen.. Laten we dan ook voor Syrie een soort Marshallplan maken, want feit is wel dat bijna de hele westerse wereld hier tot nu toe aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 09:04:24 #154
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_165806852
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 17:35 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Klopt, maar ze kunnen ook alsnog vliegtuigen neerhalen. Misschien dat vroege versies niet geschikt waren voor ballistic missiles (ivm de korte reikwijdte) maar voor zover ik het weet zijn alle S-300's in alle gevallen tenminste mede bedoeld voor het neerhalen van fighter jets.

Ik kan in elk geval niks vinden wat het tegenovergestelde zou moeten bewijzen.

Maar daarnaast maakt het toch niks uit aangezien ze de modernere S-400's klaar hebben staan voor onderscheppingen. Een extra batallion van S-300's verandert weinig aan die situatie als ze eerdergenoemde al niet eens hebben ingezet tot nu toe.
Een logische zet van de Russen, een extra s300 eenheid maakt de prijs van een Amerikaanse interventie hoger. De Russen moeten zoveel gbad neerzetten dat de Amerikanen niet zullen overwegen het Syrische leger aan te vallen. Zeker als Hillary straks aan de macht komt is het gevaar voor escalatie en verdere Amerikaanse agressie groot.

[ Bericht 1% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 07-10-2016 09:15:45 ]
pi_165807235
Wat een gekleurd nieuws krijgen we toch hier in Nederland.

''Wat nou als Rusland niet open staat voor een humanitaire oplossing''

''Moet Europa dan ingrijpen?''
Walgelijk echt, om de kotsen, die vreselijke probagenda van het westen is nog erger als wat de Russen voorgeschoteld krijgen, wat een verkeerd continent is dit toch, echt om van te walgen |:(

Het westen heeft meer doden in het midden oosten veroorzaakt dan wie dan ook.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 10:42:17 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165808205
Haha Aqsa en Ahrar knallen elkaar kapot in Idlib _O_.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165808409
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 07:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die Nederlandse interviewer. Wat een vent. De Amerikaanse, Canadese, Poolse, Engelse (en ook voor een klein deel Nederlandse) soldaten die ons land hebben bevrijd zouden zich in hun graf omdraaien.

[..]

Wat denkt deze meneer? Dat het bevrijden van al onze steden in WO2 lukte door middel van het uitdelen van jointjes en gitaren en het bouwen van kampvuren waardoor de Duitsers eromheen gingen zitten en liedjes gingen zingen met de geallieerden? Nee dat ging door het uitvoeren van "fierce attacks". Waarbij ook kindjes dood gingen. Veel. Waarbij de burgers ook in angst leefden in de steden. Oorlog is ellende. Oorlog moet zo snel mogelijk stoppen.

Ik blijf me verbazen over het lef dat de journalisten uit landen die al meer dan 70 jaar vrede kennen hebben om zulke vragen te stellen aan de president van een soeverein land wat uit elkaar is getrokken door buitenlandse actoren. De onwetendheid, de arrogantie en het gebrek aan perspectief.
Er zijn geen journalisten meer in Europa, ze kalken maar over wat Reuters en AP schrijven. En degene met het meeste geld bepaald wat AP en R schrijft. Journalisme is dood.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 11:04:53 #158
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165808420
Gelukkig, geen Nobelprijs voor de Witte Helmen. Die gaat naar Colombia.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165808489
Hoe verwacht men een stad te bevrijden zonder geweld?
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 12:11:25 #160
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_165809508
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 11:04 schreef Szura het volgende:
Gelukkig, geen Nobelprijs voor de Witte Helmen. Die gaat naar Colombia.
Prima, maar ik had juist graag gezien dat de prijs naar Lavrov was gegaan voor alle inspanningen in Syrie en Oekrane. Wat dat betreft een gemiste kans, maar de Colombiaanse president gun ik het zeker ook.
pi_165810020
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 12:11 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Prima, maar ik had juist graag gezien dat de prijs naar Lavrov was gegaan voor alle inspanningen in Syrie en Oekrane. Wat dat betreft een gemiste kans, maar de Colombiaanse president gun ik het zeker ook.
Maat, die prijs stelt helemaal niks voor. Zelfs Obama heeft hem gekregen alleen omdat hij de eerste zwarte president is in de VS. Heeft 0 bereikt. :') :')

Maar Lavrov/Putin hebben inderdaad een tweede Libi weten te voorkomen in Syri, dus zoiezo petje af voor die 2.
pi_165810033
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 07:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die Nederlandse interviewer. Wat een vent. De Amerikaanse, Canadese, Poolse, Engelse (en ook voor een klein deel Nederlandse) soldaten die ons land hebben bevrijd zouden zich in hun graf omdraaien.

[..]

Wat denkt deze meneer? Dat het bevrijden van al onze steden in WO2 lukte door middel van het uitdelen van jointjes en gitaren en het bouwen van kampvuren waardoor de Duitsers eromheen gingen zitten en liedjes gingen zingen met de geallieerden? Nee dat ging door het uitvoeren van "fierce attacks". Waarbij ook kindjes dood gingen. Veel. Waarbij de burgers ook in angst leefden in de steden. Oorlog is ellende. Oorlog moet zo snel mogelijk stoppen.

Ik blijf me verbazen over het lef dat de journalisten uit landen die al meer dan 70 jaar vrede kennen hebben om zulke vragen te stellen aan de president van een soeverein land wat uit elkaar is getrokken door buitenlandse actoren. De onwetendheid, de arrogantie en het gebrek aan perspectief.
Ik dacht dat jij laatst zei dat je een voorstander was van meer kritische journalistiek t.a.v. het Syri-conflict?
Incelfrikandel
pi_165810049
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2016 13:00 schreef HSG het volgende:

[..]

De Turken zijn begonnen met het herhalen van de genocide van 1914-1918.
:+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 12:54:36 #164
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165810087
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 12:11 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Prima, maar ik had juist graag gezien dat de prijs naar Lavrov was gegaan voor alle inspanningen in Syrie en Oekrane. Wat dat betreft een gemiste kans, maar de Colombiaanse president gun ik het zeker ook.
Ja fantastisch werk in Oekrane :'). Geef ze de Nobelprijs voor het faciliteren van de aanslag op MH17, geweldige vredesdaad was dat...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165810113
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2016 17:38 schreef zarGon het volgende:

[..]

Akhtarin inmiddels ingenomen...

[ afbeelding ]
gaan ze dat gebied compartimenteren?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165810138
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 12:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja fantastisch werk in Oekrane :'). Geef ze de Nobelprijs voor het faciliteren van de aanslag op MH17, geweldige vredesdaad was dat...
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165810593
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 07:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die Nederlandse interviewer. Wat een vent. De Amerikaanse, Canadese, Poolse, Engelse (en ook voor een klein deel Nederlandse) soldaten die ons land hebben bevrijd zouden zich in hun graf omdraaien.

[..]

Wat denkt deze meneer? Dat het bevrijden van al onze steden in WO2 lukte door middel van het uitdelen van jointjes en gitaren en het bouwen van kampvuren waardoor de Duitsers eromheen gingen zitten en liedjes gingen zingen met de geallieerden? Nee dat ging door het uitvoeren van "fierce attacks". Waarbij ook kindjes dood gingen. Veel. Waarbij de burgers ook in angst leefden in de steden. Oorlog is ellende. Oorlog moet zo snel mogelijk stoppen.

Ik blijf me verbazen over het lef dat de journalisten uit landen die al meer dan 70 jaar vrede kennen hebben om zulke vragen te stellen aan de president van een soeverein land wat uit elkaar is getrokken door buitenlandse actoren. De onwetendheid, de arrogantie en het gebrek aan perspectief.
Wat Assad ook zegt "in ieder oorlog heb je slachtoffers". Hoe denk je hoe de Duitse kinderen zich gevoeld hebben toen de Amerikanen en Engelsen de Duitse steden plat gooiden.

Oorlog is gewoon hard en de ene leider kan daar beter mee omgaan dan de andere.
mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 14:22:11 #168
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165811481
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 12:50 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik dacht dat jij laatst zei dat je een voorstander was van meer kritische journalistiek t.a.v. het Syri-conflict?
Kritische journalistiek ja, geen onzin sentimentsvragen over kleine kinderen en dergelijke. Zoals Assad zei: het is heel makkelijk om je met elk plaatje en situatie te sympathiseren. Het is nou eenmaal een feit dat om een stad te heroveren je oorlog moet voeren. Waarbij je niet kunt voorkomen dat er burgers doodgaan, omdat het slagveld zich in het stedelijk gebied afspeelt.

Een stad die is bezet door terroristen en waar de bevolking helemaal niet wachtte op de binnenkomst van deze terroristen. Helaas gaan deze niet weg, dus moet je ze wel via bombardementen en aanvallen uitroeien. Hij zou eerder wat kritische vragen aan onze leiders kunnen stellen waarom wij dit soort maniakken met wapens en geld ondersteunen en hiermee het lijden vergroten omdat het Syri in een impasse heeft gestort.
pi_165811584
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Kritische journalistiek ja, geen onzin sentimentsvragen over kleine kinderen en dergelijke. Zoals Assad zei: het is heel makkelijk om je met elk plaatje en situatie te sympathiseren. Het is nou eenmaal een feit dat om een stad te heroveren je oorlog moet voeren.
Toch heb ik de indruk dat dat best kan zonder dat je doelgericht vatbommen en sarin op ziekenhuizen en woonwijken gooit.

quote:
Waarbij je niet kunt voorkomen dat er burgers doodgaan, omdat het slagveld zich in het stedelijk gebied afspeelt.
Vooral niet als het de burgers zijn die het doel zijn nee.

quote:
Een stad die is bezet door terroristen en waar de bevolking helemaal niet wachtte op de binnenkomst van deze terroristen. Helaas gaan deze niet weg, dus moet je ze wel via bombardementen en aanvallen uitroeien. Hij zou eerder wat kritische vragen aan onze leiders kunnen stellen waarom wij dit soort maniakken met wapens en geld ondersteunen en hiermee het lijden vergroten omdat het Syri in een impasse heeft gestort.
De interviewer is in gesprek met Assad, niet met een van onze leiders. Dus ik vind het vrij logisch dat hij kritische vragen stelt waar Assad iets mee te maken heeft. Of mag een journalist alleen kritisch zijn ten aanzien van n kant van deze oorlog? Je bent niet echt consistent in je kritiek naar de media heb ik de indruk.
Incelfrikandel
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 14:41:31 #170
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165811737
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Toch heb ik de indruk dat dat best kan zonder dat je doelgericht vatbommen en sarin op ziekenhuizen en woonwijken gooit.
Bewijs voor het gooien van Sarin op woonwijken? Wegens sancties heeft de SAA lange tijd overigens niet de beschikking gehad over veel betere wapens dan vatbommen. Het is geen leger met de technologische precisie van een Amerika, Engeland of Rusland.

quote:
Vooral niet als het de burgers zijn die het doel zijn nee.
Het doel of het slachtoffer? Hoe wil je hard maken dat de legerleiding doelbewust burgerdoelen aanvalt zonder dat hierbij een aanval op militanten is beoogd? Dat zou uit interne correspondentie naar voren moeten komen.

quote:
De interviewer is in gesprek met Assad, niet met een van onze leiders. Dus ik vind het vrij logisch dat hij kritische vragen stelt waar Assad iets mee te maken heeft. Of mag een journalist alleen kritisch zijn ten aanzien van n kant van deze oorlog? Je bent niet echt consistent in je kritiek naar de media heb ik de indruk.
Hij lijkt niet te snappen hoe het veroveren van een stad in zijn werk gaat en stelt daarbij erg suggestieve vragen die helemaal geen doel dienen. Je kan geen vraagstelling op een kindje baseren. Bij elk bombardement op stedelijk gebied vallen kinderen als slachtoffer. Toch leeft de man in een land dat al zeventig jaar bevrijd is van terreur mede dankzij niets ontzienende bombardementen. Ik vraag me af of hij dat zichzelf wel beseft als ik zijn vragen zo aanhoor.
pi_165812845
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:29 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Toch heb ik de indruk dat dat best kan zonder dat je doelgericht vatbommen en sarin op ziekenhuizen en woonwijken gooit.
Wat schiet Assad daarmee op om dat te doen?

quote:
Vooral niet als het de burgers zijn die het doel zijn nee.
Wat schiet Assad daarmee op om dat te doen?

quote:
De interviewer is in gesprek met Assad, niet met een van onze leiders. Dus ik vind het vrij logisch dat hij kritische vragen stelt waar Assad iets mee te maken heeft. Of mag een journalist alleen kritisch zijn ten aanzien van n kant van deze oorlog? Je bent niet echt consistent in je kritiek naar de media heb ik de indruk.
Maar dat is juist het hele probleem. Kritische vragen worden enkel aan Assad gesteld, niet aan Westerse leiders. Journalisten zijn enkel kritisch richting Assad, nooit richting het Westen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 16:28:09 #172
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165813083
Assad had de inname van (Oost-)Aleppo beter moeten aanpakken, zelfs als hij wint gaat de boel weer etteren en zit Syri weer in een burgeroorlog. Zoveel leed veroorzaken gaat men niet vergeten. Alleen al Assad weg gaat geef ik het een kans.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 17:55:55 #173
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165814509
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 16:28 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Assad had de inname van (Oost-)Aleppo beter moeten aanpakken, zelfs als hij wint gaat de boel weer etteren en zit Syri weer in een burgeroorlog. Zoveel leed veroorzaken gaat men niet vergeten. Alleen al Assad weg gaat geef ik het een kans.
Hoe had hij het anders kunnen aanpakken? Overigens vraag ik het me af. In het door hem gecontroleerde deel van Aleppo wonen meer dan 1.5 miljoen mensen, in het door terroristen gecontroleerde deel 250k. Ik denk dat die allang blij zijn als de oorlog daar voorbij is. De 1.5 miljoen mensen die niet in terroristen gebied wonen zijn sowieso niet op hun hand gezien zij dagelijks hell canons op hun dak kregen.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 18:05:11 #174
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165814698
quote:
0s.gif [b]Op vrijdag 7 oktober 2016 16:12 schreef JaJammerJan het volgende:

Maar dat is juist het hele probleem. Kritische vragen worden enkel aan Assad gesteld, niet aan Westerse leiders. Journalisten zijn enkel kritisch richting Assad, nooit richting het Westen.
Dat en ze vragen nooit naar zijn kant van het verhaal. Uit alles blijkt dat ze een vooringenomen bandje afdraaien waarin ze hem bekritiseren maar niet genteresseerd zijn in wat hij te zeggen heeft. Daarnaast kan je weinig met die suggestieve hysterie van ze. Oorlog is erg. In elke oorlog vallen kinderslachtoffers. Het is ridicuul om aan zijn beleid te twijfelen a.d.h.v. zielige foto's. Het is evident dat waar er gevochten wordt er onschuldigen de dupe worden.

Ze vragen nooit waarom zijn tegenstanders niet opgeven, wie ze zijn, door wie ze gesteund worden, wat voor misdaden zij op hun geweten hebben.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:34:53 #175
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165816590
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 16:28 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Assad had de inname van (Oost-)Aleppo beter moeten aanpakken, zelfs als hij wint gaat de boel weer etteren en zit Syri weer in een burgeroorlog. Zoveel leed veroorzaken gaat men niet vergeten. Alleen al Assad weg gaat geef ik het een kans.
Denk jij dat de bevolking die onder controle staat van Bashar geen bloed willen zien van de ''rebellen''?. Vraag maar aan mensen uit West Aleppo, ze kloppen je dood als je zegt dat je voor die ''rebellen'' bent.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:38:41 #176
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165816702
http://www.hln.be/hln/nl/(...)regeringsleger.dhtml

Kerry, steek eens je hand in eigen boezem :') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:45:46 #177
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165816907
Kerry :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:47:11 #178
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165816948
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 17:55 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hoe had hij het anders kunnen aanpakken? Overigens vraag ik het me af. In het door hem gecontroleerde deel van Aleppo wonen meer dan 1.5 miljoen mensen, in het door terroristen gecontroleerde deel 250k. Ik denk dat die allang blij zijn als de oorlog daar voorbij is. De 1.5 miljoen mensen die niet in terroristen gebied wonen zijn sowieso niet op hun hand gezien zij dagelijks hell canons op hun dak kregen.
Met grondtroepen ipv eerst alles plat te bombarderen. Het is een afgesloten gebied waardoor je dus tegen een steeds kleinere groep vecht. Het is compleet onnodig om het gebied kapot te bombarderen en dan de restjes met grondtroepen te bevechten.

"Assad or we burn the country"
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:48:50 #179
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165816998
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:47 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Met grondtroepen ipv eerst alles plat te bombarderen. Het is een afgesloten gebied waardoor je dus tegen een steeds kleinere groep vecht. Het is compleet onnodig om het gebied kapot te bombarderen en dan de restjes met grondtroepen te bevechten.

"Assad or we burn the country"
Euh nee? Je gaat eerst vijandelijke stellingen bombarderen om slachtoffers onder grondtroepen te verminderen en na bombardementen ga je grondtroepen sturen als de vijand is gebroken.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:49:01 #180
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165817002
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Denk jij dat de bevolking die onder controle staat van Bashar geen bloed willen zien van de ''rebellen''?. Vraag maar aan mensen uit West Aleppo, ze kloppen je dood als je zegt dat je voor die ''rebellen'' bent.
Vraag dat ook aan de mensen die hun vader/moeder/broer/zus onder het puin vandaan hadden moeten trekken :')

Zoals ik zei, deze manier van vechten gaat alsnog voor een verdeling zorgen en dan krijg je weer een oorlog. In Irak gebeurde het ook.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:51:08 #181
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165817060
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:48 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Euh nee? Je gaat eerst vijandelijke stellingen bombarderen om slachtoffers onder grondtroepen te verminderen en na bombardementen ga je grondtroepen sturen als de vijand is gebroken.
Met het bombarderen van "vijandelijke stellingen" pak je wel ff wat honderden omstanders mee, zeker in een stad die belegerd is. Die nabestaanden zullen dat Assad en de SAA niet zomaar vergeven en dat gaat flink wat problemen geven (Tenzij je al die mensen ook wilt doden :+ )
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:54:23 #182
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165817142
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Met het bombarderen van "vijandelijke stellingen" pak je wel ff wat honderden omstanders mee, zeker in een stad die belegerd is. Die nabestaanden zullen dat Assad en de SAA niet zomaar vergeven en dat gaat flink wat problemen geven (Tenzij je al die mensen ook wilt doden :+ )
Net zoals de mensen in West Aleppo nooit ''rebellen'' zullen vergeven. Oorlog is een hel, dat is nu eenmaal een feit.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:55:24 #183
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165817170
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:54 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Net zoals de mensen in West Aleppo nooit ''rebellen'' zullen vergeven. Oorlog is een hel, dat is nu eenmaal een feit.
'Rebellen', Turkije, Qatar, Saudi-Arabi en de VS.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 19:56:35 #184
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165817203
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 19:55 schreef Szura het volgende:

[..]

'Rebellen', Turkije, Qatar, Saudi-Arabi en de VS.
Turkestanis, Uzbekis, tsjetsjenen, saudis, Oeigoeren, rebellen moeten maar beter hun mond houdens als het op vreemdelingen aankomt.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165818028
Kan iemand me uitleggen wat de fuck de VS eigenlijk wil in Syri??Ze sporen helemaal niet _O-
pi_165820731
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Bewijs voor het gooien van Sarin op woonwijken?
http://www.businessinside(...)damascus-2014-8?IR=T

quote:
Wegens sancties heeft de SAA lange tijd overigens niet de beschikking gehad over veel betere wapens dan vatbommen. Het is geen leger met de technologische precisie van een Amerika, Engeland of Rusland.
Dat is dan ook niet het doel van het Syrische leger.

quote:
Het doel of het slachtoffer? Hoe wil je hard maken dat de legerleiding doelbewust burgerdoelen aanvalt zonder dat hierbij een aanval op militanten is beoogd? Dat zou uit interne correspondentie naar voren moeten komen.
Als het systematisch gebeurd is het statistisch gezien gewoon aan te tonen. Of nog simpeler, als je openlijk de locaties van je ziekenhuis opgeeft bij de Ba'ath en de Russen, zoals met msf, en je juist daarna een enorme hoeveelheid bommen op je kop krijgt is het doelbewust.

http://www.economist.com/(...)le-civilians-trapped

quote:
Hij lijkt niet te snappen hoe het veroveren van een stad in zijn werk gaat en stelt daarbij erg suggestieve vragen die helemaal geen doel dienen. Je kan geen vraagstelling op een kindje baseren.
Hij is fel en niet altijd op de goede manier, maar dat mag ook wel voor een keer, dat mis ik altijd in interviews met Assad. Assad antwoord bovendien typisch met niks anders dan dat het bewijs tegen hem leugens/fabricaties zijn, hij niks verkeerds heeft gedaan en natuurlijk is het allemaal de schuld van een ander. Dan mag je best even doorvragen.

quote:
Bij elk bombardement op stedelijk gebied vallen kinderen als slachtoffer. Toch leeft de man in een land dat al zeventig jaar bevrijd is van terreur mede dankzij niets ontzienende bombardementen. Ik vraag me af of hij dat zichzelf wel beseft als ik zijn vragen zo aanhoor.
Ik vind het nogal een drogredenering om iemand proberen de mond te snoeren omdat hij geen oorlog heeft meegemaakt :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 16:12 schreef JaJammerJan het volgende:

Wat schiet Assad daarmee op om dat te doen?

Wat schiet Assad daarmee op om dat te doen?
Gericht burgers doden is een tactiek die al bestaat sinds het ontstaan van de mens, voor de specifieke motivaties van Assad kun je de link hierboven lezen, voor een breder inzicht kan ik dit boek wel aanraden. Staan online gewoon pdf'jes van.

quote:
Maar dat is juist het hele probleem. Kritische vragen worden enkel aan Assad gesteld, niet aan Westerse leiders. Journalisten zijn enkel kritisch richting Assad, nooit richting het Westen.
Onzin.
Incelfrikandel
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:17:06 #187
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165823284
leithfadel twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 23:07:22 Breaking! Al-Sha'atha is under Syrian Army control in northern Hama. Trusted source just informed me :) reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:21:14 #188
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165823409
@MIG29_
Breaking: Syrian army enters Al-Hamah in Damascus Suburbs, Jihadists turned themselves in

@watanisy
(unconfirmed) #SAA #NDF captured entire Al-Hamah area / Damascus

@leithfadel
Islamists reneged on the peace deal in Al-Hamah (Damascus suburb) and now they're being kicked out. Syrian Army captured several points.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:21:58 #189
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165823426
Hoeplijk gaat het invechten tussen Jihadisten in Idleb nog even door *O* *O*
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165823795
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:21 schreef Zahreddine het volgende:
Hoeplijk gaat het invechten tussen Jihadisten in Idleb nog even door *O* *O*
wie tegen wie?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165823800
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 20:30 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Kan iemand me uitleggen wat de fuck de VS eigenlijk wil in Syri??Ze sporen helemaal niet _O-
Het land zoveel mogelijk vernietigen, beter IS/Al Qaida dan een bondgenoot van Rusland en Iran is de gedachte van Obama.

Vandaar dat ze allemaal onzin verspreiden over dat Assad chemische aanvallen zou uitvoeren.
pi_165823861
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 20:30 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Kan iemand me uitleggen wat de fuck de VS eigenlijk wil in Syri??
nope. niemand.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:38:41 #193
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165823912
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie tegen wie?
Aqsa en Ahrar knallen elkaar af :')
^O^ Darwin Awardje
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165823931
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Aqsa en Ahrar knallen elkaar af :')
^O^ Darwin Awardje
aqsa?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:39:47 #195
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165823951
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

aqsa?
Jund Al-Aqsa

een ISIS filiaal.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165823977
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie tegen wie?
Jund al Aqsa tegen zowat iedereen (hoofdzakelijk ging het tussen JaA en AaS, nu steunen bijna alle groepen AaS hierin). _O-
Zelfs JFS heeft volgens mij een groepje strijders gestuurd ter ondersteuning van Ahrar.
NEE!
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:40:57 #197
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165823987
leithfadel twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 23:34:44 Al-Hamah suburb of Damascus is officially liberated!!!!! reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165824012
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:39 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Jund Al-Aqsa

een ISIS filiaal.
okay jund, idd die zijn al tijden een merkwaardig iets in rebellen gebied, volgens mij waren dat toch ook de gasten die niet tegen isis wilden vechten?

ik moest denken aan die assad militie aqsa nog wat of ben ik in de war? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824056
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:40 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Jund al Aqsa tegen zowat iedereen (hoofdzakelijk ging het tussen JaA en AaS, nu steunen bijna alle groepen AaS hierin). _O-
Zelfs JFS heeft volgens mij een groepje strijders gestuurd ter ondersteuning van Ahrar.
ze waren uit JaF gestapt ook toch?

graag opruimen die shit, maakt niet uit wie het doet, krijg je alleen maar hoofdpijn van dat soort gasten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824075
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

okay jund, idd die zijn al tijden een merkwaardig iets in rebellen gebied, volgens mij waren dat toch ook de gasten die niet tegen isis wilden vechten?

ik moest denken aan die assad militie aqsa nog wat of ben ik in de war? :P
JaA is gewoon een Daesh proxy, ze zien IS ook niet als afvalligen maar als broeders die een verkeerde pad volgen, integenstelling tot alle andere groepen die IS tot op het bot haten. Maandenlang dachten ze even zomaar weg te komen door IS suicide bombers te huisvesten in Idlib en nu krijgen ze eindelijk de deksel op hun neus. FSA groepen lopen al tijden te klagen, na de afgelopen zelfmoordaanslag bij Idlib heeft Ahrar eindelijk hun ogen ook geopend.
NEE!
pi_165824127
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:44 schreef HexHunter het volgende:

[..]

JaA is gewoon een Daesh proxy, ze zien IS ook niet als afvalligen maar als broeders die een verkeerde pad volgen, integenstelling tot alle andere groepen die IS tot op het bot haten. Maandenlang dachten ze even zomaar weg te komen door IS suicide bombers te huisvesten in Idlib en nu krijgen ze eindelijk de deksel op hun neus. FSA groepen lopen al tijden te klagen, na de afgelopen zelfmoordaanslag bij Idlib heeft Ahrar eindelijk hun ogen ook geopend.
werd tijd...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:46:35 #202
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165824137
Voor mijn part knallen ze nog lekker door op elkaar. Dat hele Ahrar werkt ook gewoon samen met Aqsa en Nusra, wat ze net zo fout maakt. Win-win, oprotten met al die terroristen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:47:28 #203
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165824150
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:46 schreef Szura het volgende:
Voor mijn part knallen ze nog lekker door op elkaar. Dat hele Ahrar werkt ook gewoon samen met Aqsa en Nusra, wat ze net zo fout maakt. Win-win, oprotten met al die terroristen.
idd.

Benieuwd wat gevolgen dat gaat geven voor het Hama offensief, als JAA iets wil voorstellen in Idlib zullen ze in Hama massaal troepen moeten weghalen
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165824161
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:46 schreef Szura het volgende:
Voor mijn part knallen ze nog lekker door op elkaar. Dat hele Ahrar werkt ook gewoon samen met Aqsa en Nusra, wat ze net zo fout maakt. Win-win, oprotten met al die terroristen.
dat hele ahrar probeert het beste te maken van een helse situatie. maakt hun niet gelijk aan jund of nusra.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824178
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:47 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

idd.

Benieuwd wat gevolgen dat gaat geven voor het Hama offensief, als JAA iets wil voorstellen in Idlib zullen ze in Hama massaal troepen moeten weghalen
is dat offensief van Jund in Hama nog steeds gaande dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824207
Dit sloeg de vlam wel in de pan....

Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 17:33:29 Reports that Jund al-Aqsa has executed multiple Ahrar al-Sham prisoners in KafrSajna in #Idlib & attacked an Ahrar hospital in #Hama#Syria reageer retweet
ThatCoffeeTho twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 17:48:45 Jund fighter: "We warn any faction that wants to help Ahrar against us (..) particularly FSA Division 13, we'll tak… https://t.co/tE6eAdHKA6 reageer retweet
huseyinbozan twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 17:46:18 Harici Cundul Aksa esir aldığı 7 Ahrar Şam mcahidini idam etti. #أحرار_الشام https://t.co/t0kr2ghQQ2 reageer retweet
Aqsa executeert 7 POWs van Ahrar.

Daarna volgde de rest:

ThatCoffeeTho twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 19:20:41 Faylaq al-Sham declares war on Jund al-Aqsa and announces its siding with Ahrarhttps://t.co/yNdRfZVtvA reageer retweet
FkoUnion twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 20:01:33 ????? ?#?????_????? ?? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ?????? ???????? ???????? ?? ?#?????_?????? ?? ?????? ???? ?... https://t.co/hg4Y3u7pHT reageer retweet
Vertaling: 16 FSA groepen die steun uitspreken voor Ahar.

suriyesondakika twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 18:12:31 Nureddin Zengi terr rgt Ahrar-uş Șam'a karşı savaşan Cund-ul Aksa'ya savaş ilan etti. reageer retweet
Vertaling: Zinki verklaart de oorlog aan Aqsa.

sayed_ridha twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 19:29:53 Jaish al-Tahrir announces support for Ahrar https://t.co/WTtj8fiiUG reageer retweet
MiddleEastEyes twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 14:28:29 Ahrar al-Sham stormed Jund al-Aqsa bases in #Latakia & seized all their weapons . Ahrar gathered most FSA groups south of #Idlib + reageer retweet
Voor degenen die wat achterlopen mbt deze ontwikkelingen.

Ik hoop dat het volgende niet waar is trouwens.

Fuck Aqsa, hoe eerder ze weg zijn, hoe beter.
NEE!
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:49:41 #207
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165824210
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

is dat offensief van Jund in Hama nog steeds gaande dan?
Ja maar Tigers zouden momenten geleden juist een dorp hebben veroverd.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165824301
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:49 schreef HexHunter het volgende:

...

Fuck Aqsa, hoe eerder ze weg zijn, hoe beter.
het gaat helemaal los kennelijk. lijkt wel op de uitval van isis en nusra in 2013.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824316
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:49 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ja maar Tigers zouden momenten geleden juist een dorp hebben veroverd.
zitten die niet voornamelijk in aleppo?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824373
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

zitten die niet voornamelijk in aleppo?
Tiger Forces zijn tegenwoordig zo groot (schattingen lopen uiteen van 15k tot 25k man) dat ze op een aantal fronten tegelijk kunnen zijn. Suheil kan haast Assad zelf wegknikkeren en de macht overnemen als de loyalisten winnen en de oorlog voorbij is. _O-
NEE!
pi_165824404
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:55 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Tiger Forces zijn tegenwoordig zo groot (schattingen lopen uiteen van 15k tot 25k man) dat ze op een aantal fronten tegelijk kunnen zijn. Suheil kan haast Assad zelf wegknikkeren en de macht overnemen als de loyalisten winnen en de oorlog voorbij is. _O-
misschien gaat dat gebeuren ook :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 oktober 2016 @ 23:58:06 #212
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165824429
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:55 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Tiger Forces zijn tegenwoordig zo groot (schattingen lopen uiteen van 15k tot 25k man) dat ze op een aantal fronten tegelijk kunnen zijn. Suheil kan haast Assad zelf wegknikkeren en de macht overnemen als de loyalisten winnen en de oorlog voorbij is. _O-
Een botoxhomo als leider van Syri, dat zou pas een dikke middelvinger zijn naar al die extremisten en hun Golf-bondgenoten. :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165824435
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien gaat dat gebeuren ook :P
Hij zou zeker een sterkere en charismatischere leider (wellicht koelbloediger ook) zijn dan Assad met z'n nerd uiterlijk. :P
NEE!
pi_165824468
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:58 schreef Szura het volgende:

[..]

Een botoxhomo als leider van Syri, dat zou pas een dikke middelvinger zijn naar al die extremisten en hun Golf-bondgenoten. :P
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824470
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:58 schreef Szura het volgende:

[..]

Een botoxhomo als leider van Syri, dat zou pas een dikke middelvinger zijn naar al die extremisten en hun Golf-bondgenoten. :P
Heeft Suheil botox laten inspuiten? Nooit geweten. Wellicht door de (volgens geruchten) brandwonden die hij aan z'n gezicht op liep?
NEE!
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 00:00:35 #216
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165824501
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:59 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Heeft Suheil botox laten inspuiten? Nooit geweten. Wellicht door de (volgens geruchten) brandwonden die hij aan z'n gezicht op liep?
Die verhalen gaan ja :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165824541
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:59 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Heeft Suheil botox laten inspuiten? Nooit geweten. Wellicht door de (volgens geruchten) brandwonden die hij aan z'n gezicht op liep?
hij zag er opeens heel anders uit. hij was altijd heel magertjes en toen opeens een volle gezicht.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165824557
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 00:00 schreef Szura het volgende:

[..]

Die verhalen gaan ja :P.
Zijn baard iig vertoont bijzonder veel tekenen van Bigen Dye.


Ziet er overigens echt totaal niet uit van dichtbij maar ik kan het me wel absoluut voorstellen als je halve baard wegverschroeid is en je eventueel wonden wilt verhullen. :P
NEE!
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 00:02:57 #219
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165824560
Hij was gewond geraakt aan zijn gezicht vorig jaar in Augustus



hier is nog een artikel over http://www.almasdarnews.c(...)n-the-wadi-al-ghaab/
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 00:23:46 #220
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165824883
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:55 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Tiger Forces zijn tegenwoordig zo groot (schattingen lopen uiteen van 15k tot 25k man) dat ze op een aantal fronten tegelijk kunnen zijn. Suheil kan haast Assad zelf wegknikkeren en de macht overnemen als de loyalisten winnen en de oorlog voorbij is. _O-
Er was ook een theorie dat n van de aanslagen van zijn leven vanuit de Baath kwam. Als de oorlog voorbij is doen ze er beter aan deze gast een tweederangs functie te geven of hem "zelfmoord" te laten plegen, want hij zou zomaar de nieuwe president kunnen zijn. De anti rebellen milities zijn veel meer clanachtig van structuur en loyaal aan hun gebied dan dat ze per se loyaal aan Assad zijn. Van de SAA zijn nog wat elitestructuren in Daraa, Damascus, Aleppo en Deir-Ezzor over.

De Tiger Forces zijn meer een priv militie als ik het goed begrijp, net als de Desert Hawks en de Syrian Marines.
pi_165827102
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 00:23 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Er was ook een theorie dat n van de aanslagen van zijn leven vanuit de Baath kwam. Als de oorlog voorbij is doen ze er beter aan deze gast een tweederangs functie te geven of hem "zelfmoord" te laten plegen, want hij zou zomaar de nieuwe president kunnen zijn. De anti rebellen milities zijn veel meer clanachtig van structuur en loyaal aan hun gebied dan dat ze per se loyaal aan Assad zijn. Van de SAA zijn nog wat elitestructuren in Daraa, Damascus, Aleppo en Deir-Ezzor over.

De Tiger Forces zijn meer een priv militie als ik het goed begrijp, net als de Desert Hawks en de Syrian Marines.

Interesante analyse. Ik las zelf ook al over geruchten dat Baath achter zo'n aanslag zat. Die willen natuurlijk ook niet dat Suheil teveel macht naar zichzelf toetrekt logischerwijs. De TF is veel trouwer aan Suheil dan aan Assad en zijn wellicht ook de meest formidabele troepenmacht van de loyalisten. Geloof ook wel dat in de situatie dat de loyalisten winnen de machtspelletjes niet zomaar afgelopen zijn in Syrie en het allemaal even 1-2-3 vredig wordt.

Waar de rebellen verdeeld zijn is de andere kant dat ook, hetzij het in stukken mindere mate.

Terug naar Hama:

TheInsideSourc twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 02:32:25 #Syria // #Hama // #BREAKING Juaniyah is now under SAA control. Tulasiyah is now experiencing heavy clashes. reageer retweet
CivilWarMap twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 03:43:30 Qarah, Khafsin, Ash Shatah, Junaynah and Tulaysiyah under #SAA control - Northern #Hama / Southern #Idlib reageer retweet
Jund al-Aqsa heeft de rebellen maar ook vooral zichzelf genaaid. :P
Geen bondgenoten meer en gesandwiched tussen Ahrar en de SAA.

[ Bericht 0% gewijzigd door HexHunter op 08-10-2016 07:43:34 ]
NEE!
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 11:24:13 #222
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165829069
Suheil gewoon uiteindelijk minister van defensie maken, opgelost :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 11:26:47 #223
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165829103
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 11:24 schreef Szura het volgende:
Suheil gewoon uiteindelijk minister van defensie maken, opgelost :P.
Mwaah. Attach in Rusland.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 11:28:51 #224
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 11:38:27 #225
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165829278
ISIS en door Turkije gesteunde 'rebellen' zijn weer lekker aan het pingpongen in Noord-Aleppo, oa Akhtarin weer in handen van ISIS.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165829653
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 11:38 schreef Szura het volgende:
ISIS en door Turkije gesteunde 'rebellen' zijn weer lekker aan het pingpongen in Noord-Aleppo, oa Akhtarin weer in handen van ISIS.
lijkt een tactiek dat TFSA al geruime tijd toepast, niet meteen ingraven in de veroverde gebieden, maar vloeibaar meedeinen met de aanvallen van isis. langzaam maar gestaag richting dabiq/al bab.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:26:35 #227
365082 IPA35
Patriarch
pi_165829965
watanisy twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 12:24:31 5th... #SAA captured Owaija fully / North Aleppo reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:28:19 #228
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165829992
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:26 schreef IPA35 het volgende:
watanisy twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 12:24:31 5th... #SAA captured Owaija fully / North Aleppo reageer retweet
Fase 43 van JaF? :') :D
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:29:44 #229
365082 IPA35
Patriarch
pi_165830009
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:28 schreef Szura het volgende:

[..]

Fase 43 van JaF? :') :D
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:30:21 #230
365082 IPA35
Patriarch
pi_165830016
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:32:05 #231
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165830038
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:30 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
Het zou mij niet verbazen als Aleppo snel valt, er zijn naar schatting nog maar tussen de 2.500 en 8.000 man in Aleppo aan strijders. Voorraden worden ook problematisch.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:33:23 #232
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165830058
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Baas _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:33:48 #233
365082 IPA35
Patriarch
pi_165830063
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:33 schreef Szura het volgende:

[..]

Baas _O_
Die man heeft eigenhandig dat land van de afgrond gered.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:39:19 #234
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165830149
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Die man heeft eigenhandig dat land van de afgrond gered.
En krijgt er niet de credits voor.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:53:44 #235
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165830334
@watanisy
6th... #SAA captured Jandoul Roundabout and raise the Syrian flag

Logisch gevolg
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:04:49 #236
206731 Mortaxx
Doomer
pi_165830514
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:53 schreef Szura het volgende:
@watanisy
6th... #SAA captured Jandoul Roundabout and raise the Syrian flag

Logisch gevolg
een strategische rotonde _O_
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:14:46 #237
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165830676
Halab _O_ _O_

Liwa Al Quds *O* *O* *O*
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:27:11 #238
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165830885
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 13:04 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

een strategische rotonde _O_
Ach alles is strategic en key in dit conflict
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:41:59 #239
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165831108
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 13:27 schreef Szura het volgende:

[..]

Ach alles is strategic en key in dit conflict
SAA kan nu wel Hellok district and de overige delen van Bustan Al Basha district sandwichen
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:54:46 #240
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165831321
MIG29_ twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 13:29:21 Breaking #Aleppo #SourceSAA Tiger Forces advances in al-Breij Sawmills ,controls on several points in their advance towards Hanano Housing reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:21:28 #241
365082 IPA35
Patriarch
pi_165831770
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165831860
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt een tactiek dat TFSA al geruime tijd toepast, niet meteen ingraven in de veroverde gebieden, maar vloeibaar meedeinen met de aanvallen van isis. langzaam maar gestaag richting dabiq/al bab.
Klopt.

sayed_ridha twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 12:38:12 FSA has regained all areas captured by IS this morning #pingpong reageer retweet
Ze trekken zich tijdelijk terug en laten Turkse artillerie en luchtaanvallen het werk doen.
NEE!
pi_165831907
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 12:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als Aleppo snel valt, er zijn naar schatting nog maar tussen de 2.500 en 8.000 man in Aleppo aan strijders. Voorraden worden ook problematisch.
Snel als in een paar weken? Denk het niet. Dat SAA nu snelle winst boekt buiten dichtbevolkte gebieden is niet gek. Harde urban combat gaat ze behoorlijk vertragen, vooral ook omdat die gasten in Oost-Aleppo letterlijk niet weten wanneer ze moeten stoppen en overgeven tot er nog maar een paar honderd over zijn.
NEE!
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:50:59 #244
365082 IPA35
Patriarch
pi_165832140
watanisy twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 14:45:35 #SAA captured most of Sawmills Bureij overlooking Hanano Housing neighborhood acc.to @a5barsy1 reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165832242
met false flag cia operaties wilden ze de syrische overheid zo'n 50 jaar geleden ook omver werpen.

http://www.washingtonsblo(...)rian-government.html

https://www.theguardian.c(...)olitics&type=article

zal me niet verbazen als de zogenaamde gifgas aanvallen van Assad ook false flags zijn
8-)
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 15:07:49 #246
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165832310
Een slechte dag voor de zonen van Bin Laden
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165832409
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 14:32 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Snel als in een paar weken? Denk het niet. Dat SAA nu snelle winst boekt buiten dichtbevolkte gebieden is niet gek. Harde urban combat gaat ze behoorlijk vertragen, vooral ook omdat die gasten in Oost-Aleppo letterlijk niet weten wanneer ze moeten stoppen en overgeven tot er nog maar een paar honderd over zijn.
Het gebied gewoon dichtknijpen, burgers een vrijgeleide geven en wat achterblijft lekker laten wegrotten.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 16:01:04 #248
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165832900
BrazilAleppo twitterde op zaterdag 08-10-2016 om 15:51:57 #SAA #Aleppo Bostan al-Pasha in full control of #SAA reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165833762
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 23:49 schreef HexHunter het volgende:
Dit sloeg de vlam wel in de pan....

Charles_Lister twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 17:33:29 Reports that Jund al-Aqsa has executed multiple Ahrar al-Sham prisoners in KafrSajna in #Idlib & attacked an Ahrar hospital in #Hama#Syria reageer retweet
ThatCoffeeTho twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 17:48:45 Jund fighter: "We warn any faction that wants to help Ahrar against us (..) particularly FSA Division 13, we'll tak… https://t.co/tE6eAdHKA6 reageer retweet
huseyinbozan twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 17:46:18 Harici Cundul Aksa esir aldığı 7 Ahrar Şam mcahidini idam etti. #أحرار_الشام https://t.co/t0kr2ghQQ2 reageer retweet
Aqsa executeert 7 POWs van Ahrar.

Daarna volgde de rest:

ThatCoffeeTho twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 19:20:41 Faylaq al-Sham declares war on Jund al-Aqsa and announces its siding with Ahrarhttps://t.co/yNdRfZVtvA reageer retweet
FkoUnion twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 20:01:33 ????? ?#?????_????? ?? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ?????? ???????? ???????? ?? ?#?????_?????? ?? ?????? ???? ?... https://t.co/hg4Y3u7pHT reageer retweet
Vertaling: 16 FSA groepen die steun uitspreken voor Ahar.

suriyesondakika twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 18:12:31 Nureddin Zengi terr rgt Ahrar-uş Șam'a karşı savaşan Cund-ul Aksa'ya savaş ilan etti. reageer retweet
Vertaling: Zinki verklaart de oorlog aan Aqsa.

sayed_ridha twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 19:29:53 Jaish al-Tahrir announces support for Ahrar https://t.co/WTtj8fiiUG reageer retweet
MiddleEastEyes twitterde op vrijdag 07-10-2016 om 14:28:29 Ahrar al-Sham stormed Jund al-Aqsa bases in #Latakia & seized all their weapons . Ahrar gathered most FSA groups south of #Idlib + reageer retweet
Voor degenen die wat achterlopen mbt deze ontwikkelingen.

Ik hoop dat het volgende niet waar is trouwens.

Fuck Aqsa, hoe eerder ze weg zijn, hoe beter.
Met andere woorden: de twee grootste partijen die deelnamen aan het Hama offensief lopen nu elkaar af te maken? Ik zou als SAA gewoon toekijken en wachten tot de een de andere heeft afgemaakt en zijn wonden nog aan het likken is.
mon citoyens vous serez unis.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 20:37:31 #250
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_165837221
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 15:15 schreef marsan het volgende:

[..]

Het gebied gewoon dichtknijpen, burgers een vrijgeleide geven en wat achterblijft lekker laten wegrotten.
Juist, afsluiten en uitroken. De goedwillenden ontvluchten het gebied vanzelf, op een gegeven moment kun je de boel gewoon platgooien.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 20:41:55 #251
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165837348
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 20:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Juist, afsluiten en uitroken. De goedwillenden ontvluchten het gebied vanzelf, op een gegeven moment kun je de boel gewoon platgooien.
Het schijnt dat vrouwen boos zijn op mannen in oost Aleppo. Deze weigerden namelijk weg te gaan toen het nog kon.
pi_165838268
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 20:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Juist, afsluiten en uitroken. De goedwillenden ontvluchten het gebied vanzelf, op een gegeven moment kun je de boel gewoon platgooien.
Precies, de mensen die daar nu nog zitten in Oost-Allepo hebben er vrijwillig voor gekozen om in dat stadsdeel te blijven wonen waar al tijden heftig in gevochten wordt. Dan moet je ook niet janken als je bommen kopt.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:23:17 #253
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165838363
Veto van Rusland over de Franse VN-resolutie om oa alle bombardementen boven Aleppo te stoppen. Venezuela ook tegen, China en Angola onthielden zich van stemming.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:23:43 #254
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165838383
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 21:23 schreef Szura het volgende:
Veto van Rusland over de Franse VN-resolutie om oa alle bombardementen boven Aleppo te stoppen. Venezuela ook tegen, China en Angola onthielden zich van stemming.
Logisch.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:25:58 #255
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165838461
Deel van het plan Muhaysini.

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:31:46 #256
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165838652
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 21:23 schreef Szura het volgende:
Veto van Rusland over de Franse VN-resolutie om oa alle bombardementen boven Aleppo te stoppen. Venezuela ook tegen, China en Angola onthielden zich van stemming.
Terecht. Waar was de resolutie toen de terroristen de stad binnentrokken :')

Laf van China trouwens.
pi_165838663
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 17:11 schreef HSG het volgende:

[..]

Met andere woorden: de twee grootste partijen die deelnamen aan het Hama offensief lopen nu elkaar af te maken? Ik zou als SAA gewoon toekijken en wachten tot de een de andere heeft afgemaakt en zijn wonden nog aan het likken is.
Correct en je 2e punt is wsl ook correct.
NEE!
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:48:42 #258
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165839098
Russische resolutie haalt het ook niet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 21:49:18 #259
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165839117
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 21:48 schreef Szura het volgende:
Russische resolutie haalt het ook niet
dus het gaat gewoon door zoals we nu bezig zijn
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 23:07:19 #260
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165841225
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 21:49 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

dus het gaat gewoon door zoals we nu bezig zijn
Slecht nieuws voor de terroristen.
  zondag 9 oktober 2016 @ 13:54:21 #261
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165850897
quote:
The latest advances aim to clear the way for "a crucial and decisive land offensive", said the Damascus daily Al-Watan which is close to the governmen
http://www.dailystar.com.(...)&utm_campaign=buffer
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 14:30:01 #262
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165851718
NatDefFor twitterde op zondag 09-10-2016 om 14:29:05 UNCONFİRMED: #SAA captured the Ma'an acc. to pro-opp source . reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 14:42:13 #263
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165851951
Schijnbaar Jund Aqsa nu samen met JFS (Nusra). Hopelijk knallen ze nog lekker door.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 9 oktober 2016 @ 15:10:13 #264
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165852525
MIG29_ twitterde op zondag 09-10-2016 om 14:52:28 #Aleppo updateSAA advancing in Shiekh Saeed and capture new areas with heavy clashes with militants . reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 19:28:32 #265
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165857131
We gaan Hama overnemen!

watanisy twitterde op zondag 09-10-2016 om 18:50:37 Kubbariyah confirmed , Ma'an and Kawkab still unconfirmed reageer retweet
watanisy twitterde op zondag 09-10-2016 om 18:51:06 @watanisy militants claim #SAA also captured Ma'an reageer retweet
watanisy twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:07:23 #SAA captured Ma'an after control Kubbariyah / North Hama reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:14:17 Ma'an is back under SAA/NDF control reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:32:35 #266
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165858729
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:36:48 #267
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165858907
CivilWarMap twitterde op zondag 09-10-2016 om 20:15:37 #SAA Tiger Forces recaptured Kawkab in Northern #Hama reageer retweet
Say what?
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:38:04 #268
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165858966
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:36 schreef UpsideDown het volgende:
CivilWarMap twitterde op zondag 09-10-2016 om 20:15:37 #SAA Tiger Forces recaptured Kawkab in Northern #Hama reageer retweet
Maar ze gingen Hama toch bevrijden net zoals Aleppo?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:42:27 #269
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165859140
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:38 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Maar ze gingen Hama toch bevrijden net zoals Aleppo?
falen behoorlijk dus
deSyracuse twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:26:19 Northern #Hama : Loyalists take advantage of rebels infighting, regained Maan, Tulaysiyah / HD :… https://t.co/N6Vh2tCQes reageer retweet
Say what?
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:43:10 #270
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165859170
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:42 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

falen behoorlijk dus
deSyracuse twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:26:19 Northern #Hama : Loyalists take advantage of rebels infighting, regained Maan, Tulaysiyah / HD :… https://t.co/N6Vh2tCQes reageer retweet
Straks verliezen ze nog Kafr Zita en al-Lataminah
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:44:43 #271
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165859226
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Straks verliezen ze nog Kafr Zita en al-Lataminah
Morek...
Say what?
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:45:03 #272
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165859243
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:44 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Morek...
ook al
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165859343
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 oktober 2016 21:32 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Correct en je 2e punt is wsl ook correct.
En het is correct. ;)
deSyracuse twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:26:19 Northern #Hama : Loyalists take advantage of rebels infighting, regained Maan, Tulaysiyah / HD :… https://t.co/N6Vh2tCQes reageer retweet
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:48:07 #274
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165859353
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:45 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

ook al
Er zijn nog steeds gevechten gaande tussen jihadi's en islamisten daar, alles is mogelijk
Say what?
pi_165859403
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 19:28 schreef Zahreddine het volgende:
We gaan Hama overnemen!

watanisy twitterde op zondag 09-10-2016 om 18:50:37 Kubbariyah confirmed , Ma'an and Kawkab still unconfirmed reageer retweet
watanisy twitterde op zondag 09-10-2016 om 18:51:06 @watanisy militants claim #SAA also captured Ma'an reageer retweet
watanisy twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:07:23 #SAA captured Ma'an after control Kubbariyah / North Hama reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:14:17 Ma'an is back under SAA/NDF control reageer retweet
Twee oppositiepartijen die gezamenlijk een offensief starten terwijl ze niet met elkaar overweg kunnen. Vervolgens door een paar kleine dingetjes gaan ze elkaar afmaken.

Dit wordt gewoon makkelijk.
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:50:17 #276
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165859434
Lekker hoor
- Aanvallen door terroristen
- Niet meteen happen maar in Aleppo blijven
- Ze gaan elkaar weer afknallen
- Alles terugpakken
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165859444
Heel stil bij de Koerden.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:51:23 #278
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165859473
Iets van Darwin
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 9 oktober 2016 @ 20:59:39 #279
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165859772
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:50 schreef vigen98 het volgende:
Heel stil bij de Koerden.
Had wel een offensiefje op al-Bab verwacht, ze waren vorige week nog druk bezig rond het Shahba reservoir
Say what?
  zondag 9 oktober 2016 @ 21:29:24 #280
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165861166
Ik zal Jihadisten wel nooit begrijpen. Nog voordat de gezamenlijke vijand is verslagen, gaan ze elkaar bevechten. Nu is het zo dat ze stiekem nu wel weten dat ze in een kut situatie zitten, maar dat deden ze ook al toen het er nog stukken beter voorstond. Dat lijkt mij overigens een mooi empirisch bewijs van dat deze groeperingen allemaal extremistisch zijn. Gematigden zouden in staat zijn tot samenwerking en het hogere doel zien.

In Ghouta hebben ze het ook aan zichzelf te danken dat de SAA ineens zo snel kon doorstoten (maar ik denk ook dat dat het effect is van de chokehold van de SAA sinds jaren).

In Bosni had je ook twee kampen onder de moslims terwijl Sarajevo al jaren onder belegering was en men een aanzienlijk gebied aan de Servirs was kwijtgeraakt.
  zondag 9 oktober 2016 @ 22:25:16 #281
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165862912
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165864044
quote:
1s.gif Op zondag 9 oktober 2016 21:29 schreef Richestorags het volgende:
Ik zal Jihadisten wel nooit begrijpen. Nog voordat de gezamenlijke vijand is verslagen, gaan ze elkaar bevechten. Nu is het zo dat ze stiekem nu wel weten dat ze in een kut situatie zitten, maar dat deden ze ook al toen het er nog stukken beter voorstond. Dat lijkt mij overigens een mooi empirisch bewijs van dat deze groeperingen allemaal extremistisch zijn. Gematigden zouden in staat zijn tot samenwerking en het hogere doel zien.

In Ghouta hebben ze het ook aan zichzelf te danken dat de SAA ineens zo snel kon doorstoten (maar ik denk ook dat dat het effect is van de chokehold van de SAA sinds jaren).

In Bosni had je ook twee kampen onder de moslims terwijl Sarajevo al jaren onder belegering was en men een aanzienlijk gebied aan de Servirs was kwijtgeraakt.
Blijkbaar is er nu dus een ceasefire tussen Jund en Ahrar. Geregeld door niemand anders dan Muhaysini. :') Dat ze die mafklapper binnenkort maar eens dronen.

mehabdullah9595 twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:20:37 I visited Sheikh Abu Anas Saraqib & some leaders of Ahrar to study the matter so the written agreement was the dissolving of Jund al-Aqsa. reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 09-10-2016 om 21:15:16 JFS spokesperson says an agreement has been reached with Ahrar al-Sham to implement a ceasefire to help end fighting with Jund al-Aqsa reageer retweet
Ze kregen ook eens door dat alles bij het Hama front in elkaar begon te storten. :P
NEE!
pi_165864088
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 20:47 schreef HSG het volgende:

[..]

En het is correct. ;)
deSyracuse twitterde op zondag 09-10-2016 om 19:26:19 Northern #Hama : Loyalists take advantage of rebels infighting, regained Maan, Tulaysiyah / HD :… https://t.co/N6Vh2tCQes reageer retweet
Ma'an overigens weer uit handen gegeven.

IvanSidorenko1 twitterde op zondag 09-10-2016 om 22:17:06 #Syria #Hama SAMA TV Reporter on the ground 1 HOUR ago claims #Maan not in control yet But DID capture #Kabbaria &… https://t.co/aR8MvgXSzd reageer retweet
ahlalshami twitterde op zondag 09-10-2016 om 22:22:28 Ma'an is now captured by rebels.Regime also entered Kawkab. However, they were ambushed by rebels killing 8 and the rest fled. reageer retweet
NEE!
  maandag 10 oktober 2016 @ 07:04:24 #284
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165867074
http://linkis.com/www.reuters.com/arti/6GxiP

Reuters blijft het ook gewoon rebels en insurgents noemen. Juist in Hama kom je echt tot de terroristenkern. En dan te bedenken dat veel Reuters berichten rechtstreeks worden overgenomen.
  maandag 10 oktober 2016 @ 08:09:34 #285
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165867277


Hahahahahahahahahahahahahahahaha
Fokking AP :') :') :') :')

Trump is de grootste mongool die ooit voor het Amerikaanse presidentschap heeft gestreden, maar de standpunten van Clinton mbt Syri zijn een groter gevaar voor de wereld dan de zijne. Helaas zit de wereld volgend jaar sowieso met een kutpresident opgescheept.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 10 oktober 2016 @ 09:01:08 #286
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165867554
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 08:09 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]

Hahahahahahahahahahahahahahahaha
Fokking AP :') :') :') :')

Trump is de grootste mongool die ooit voor het Amerikaanse presidentschap heeft gestreden, maar de standpunten van Clinton mbt Syri zijn een groter gevaar voor de wereld dan de zijne. Helaas zit de wereld volgend jaar sowieso met een kutpresident opgescheept.
Dat was ook het eerste wat ik dacht toen die klapjosti zei: "Russia and Syria are fighting ISIS".

No, they're not! Not at the moment anyway.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 10 oktober 2016 @ 09:06:13 #287
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165867586
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 09:01 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat was ook het eerste wat ik dacht toen die klapjosti zei: "Russia and Syria are fighting ISIS".

No, they're not! Not at the moment anyway.
Hahaha ga weg man. Wat doen ze in Deir, in Homs, in Hama dan? Het offensief dat faalde richting Tabqa?

Als je dat echt denkt, ben je net zo'n grote clown als die factchecker van AP. Rusland heeft meer olie-infrastructuur kapot gebombardeerd van ISIS dan wie ook.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165867604
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2016 23:16 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Ma'an overigens weer uit handen gegeven.

IvanSidorenko1 twitterde op zondag 09-10-2016 om 22:17:06 #Syria #Hama SAMA TV Reporter on the ground 1 HOUR ago claims #Maan not in control yet But DID capture #Kabbaria &… https://t.co/aR8MvgXSzd reageer retweet
ahlalshami twitterde op zondag 09-10-2016 om 22:22:28 Ma'an is now captured by rebels.Regime also entered Kawkab. However, they were ambushed by rebels killing 8 and the rest fled. reageer retweet
Ach iedereen heeft wel eens een minder momentje.
mon citoyens vous serez unis.
  maandag 10 oktober 2016 @ 09:09:44 #289
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165867611
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 09:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Hahaha ga weg man. Wat doen ze in Deir, in Homs, in Hama dan? Het offensief dat faalde richting Tabqa?

Als je dat echt denkt, ben je net zo'n grote clown als die factchecker van AP. Rusland heeft meer olie-infrastructuur kapot gebombardeerd van ISIS dan wie ook.
Operaties concentreren zich vooral op de rebellen op het moment. Of zie jij iets anders?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 10 oktober 2016 @ 09:10:24 #290
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165867617
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 09:09 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Operaties concentreren zich vooral op de rebellen op het moment. Of zie jij iets anders?
Volgens mij zegt hier niemand wat over die 'rebellen'.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 10 oktober 2016 @ 09:13:37 #291
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165867648
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 09:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij zegt hier niemand wat over die 'rebellen'.
Jij snapt net zo goed als ik dat Assad en de Russen zich in eerste instantie op de niet-ISIS rebellen concentreren. Dit heeft op dit moment duidelijk prio, zie je aan alles. Er is geen fatsoenlijk georganiseerd offensief tegen ISIS meer geweest sinds Palmyra.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 10 oktober 2016 @ 09:16:40 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165867675
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 09:13 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Jij snapt net zo goed als ik dat Assad en de Russen zich in eerste instantie op de niet-ISIS rebellen concentreren. Dit heeft op dit moment duidelijk prio, zie je aan alles. Er is geen fatsoenlijk georganiseerd offensief tegen ISIS meer geweest sinds Palmyra.
Wie heeft het over 'eerste instantie' of 'prioriteit'? De factcheck en jouw eerste post slaan gewoon nergens op, het is idioot om te claimen dat het Syrisch leger niet tegen ISIS vecht.

En over dat tweede: wel. Afgelopen week nog bij Shaer nabij Palmyra.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165868259
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 09:16 schreef Szura het volgende:

[..]

Wie heeft het over 'eerste instantie' of 'prioriteit'? De factcheck en jouw eerste post slaan gewoon nergens op, het is idioot om te claimen dat het Syrisch leger niet tegen ISIS vecht.

En over dat tweede: wel. Afgelopen week nog bij Shaer nabij Palmyra.
Het slaat wel ergens op:

Distract, deceive and destroy

http://publications.atlanticcouncil.org/distract-deceive-destroy/

Debunk het maar.

Maar iets zegt me dat ik een 'poetin' achtige reactie ga krijgen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  maandag 10 oktober 2016 @ 10:19:36 #294
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165868285
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 10 oktober 2016 @ 10:23:54 #295
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165868337
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 10:16 schreef Montagui het volgende:

[..]

Het slaat wel ergens op:

Distract, deceive and destroy

http://publications.atlanticcouncil.org/distract-deceive-destroy/

Debunk het maar.

Maar iets zegt me dat ik een 'poetin' achtige reactie ga krijgen.
Wat voor gradatie je ook probeert aan te brengen: het blijft pure nonsens dat ze niet tegen ISIS vechten. Waarom het vergelijken met de strijd SAA/Rusland vs. 'rebellen', daar gaat die hele factcheck-tweet van AP niet over dus waarom dat erbij halen?

En wat is een 'Poetin'-achtige reactie? Dat ik zou zeggen: Higgins :'), Atlantic Council :'). Of waar ben je op uit?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 10 oktober 2016 @ 10:27:23 #296
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165868380
AP heeft het nota bene zelf nog gerapporteerd

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165868663
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 07:04 schreef Richestorags het volgende:
http://linkis.com/www.reuters.com/arti/6GxiP

Reuters blijft het ook gewoon rebels en insurgents noemen. Juist in Hama kom je echt tot de terroristenkern. En dan te bedenken dat veel Reuters berichten rechtstreeks worden overgenomen.
Een rebellie en insurgency kan even goed terroristisch van aard zijn, het ene sluit het andere niet uit. Nu is dat vaker het geval bij een insurgency dan bij een rebellie/opstand. Sterker zelfs, vele insurgencies zijn juist terroristisch van aard. De post-Saddam oorlog in Irak wordt ook gewoon vaak de 'Iraq Insurgency' genoemd. En de strijd van de Taliban tegen de VS in Afghanistan, wordt ook met insurgency aangeduid

Nu snap ik best wel dat je het liefst ziet dat de media de anti-Assad elementen daar als jihadisten en terroristen bestempelen maar dat vind ik net zo min objectief als 'rebel' of 'moderate rebel' eigenlijk. 'Insurgents' en 'insurgency' komt dan nog het meest neutraal over en is ook al meerdere keren eerder gebruikt bij oorlogen tegen salafistische groeperingen.
NEE!
pi_165868793
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 10:27 schreef Szura het volgende:
AP heeft het nota bene zelf nog gerapporteerd

[ afbeelding ]
Tweet dit terug naar AP. _O-
NEE!
  maandag 10 oktober 2016 @ 10:53:48 #299
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165868819
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 10:52 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Tweet dit terug naar AP. _O-
Geen zorgen, dat is al veelvuldig gebeurd :)
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165868827
Owja en:

quote:
Rojava: US Establishes News Military Base Near Kobani

KOBANI — The United States has set up a new military base in the south of Kobani, Syrian Kurdistan or better known in Kurdish as Rojava, according to local security sources.

A military official from the Democratic Union Party (PYD) confirmed the report to BasNews and stated that the establishment will be used to supervise and train the Syrian Kurdish forces of PYD in addition to further bilateral cooperation.
Ongevraagd een militaire basis opzetten in een soeverein land. :')
De brutaliteit gewoon.

Denk dat de Russen ook niet zo heel blij meer met de Koerden zullen zijn in de toekomst als de PYD en VS hun relaties meer dan ooit verstevigen terwijl die van de VS en RUS juist aan het bekoelen is mbt die regio.
NEE!
  maandag 10 oktober 2016 @ 10:55:38 #301
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165868847
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 10:54 schreef HexHunter het volgende:
Owja en:

[..]

Ongevraagd een militaire basis opzetten in een soeverein land. :')
De brutaliteit gewoon.
Ja maar Rusland is de agressor!!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')