abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 29 september 2016 @ 18:58:18 #1
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165651907
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165652860
Het word gewoon weer een onderonsje tussen de Amerikanen en de Russen. WWIII is coming in.
  donderdag 29 september 2016 @ 19:38:22 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165652969
@sayed_ridha
Syrian Army capture Kindi Hospital
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165653290
Mosul *O* *O* *O*

Dat gaat het gevecht van het jaar worden *O* *O*
pi_165653310
Rust in vrede martelaren.

MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 19:26:31 Breaking :#Aleppo : repot says : Al-Kandi Hospital near Handart camp , Full controle by Syrian Army reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653317
Even een vraagje tussendoor van een lurker:
- Aan hoeveel munitie moet ik ongeveer denken wat de rebellen hebben in Aleppo (Dus Oost-Aleppo het afgesneden deel) dat moeit toch ooit een keer opraken?
- Hoeveel strijders zitten er ongeveer in het afgesneden gedeelte?

Bedankt alvast.
pi_165653365
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:38 schreef Szura het volgende:
@sayed_ridha
Syrian Army capture Kindi Hospital
Flinke terreinwinst in het noordelijke deel van Aleppo stad vandaag.



Van het ziekenhuis is alleen niet veel meer over.
NEE!
pi_165653400
We zijn met je helden

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653480
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:48 schreef pussycatdoll het volgende:
Even een vraagje tussendoor van een lurker:
- Aan hoeveel munitie moet ik ongeveer denken wat de rebellen hebben in Aleppo (Dus Oost-Aleppo het afgesneden deel) dat moeit toch ooit een keer opraken?
- Hoeveel strijders zitten er ongeveer in het afgesneden gedeelte?

Bedankt alvast.
Niemand hier kan deze vragen met enige nauwkeurigheid beantwoorden maar het ziet er voorlopig naar uit dat Aleppo volledig in handen valt van de SAA voor het einde van het jaar.
NEE!
pi_165653555
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:54 schreef HexHunter het volgende:
Niemand hier kan deze vragen met enige nauwkeurigheid beantwoorden maar het ziet er voorlopig naar uit dat Aleppo volledig in handen valt van de SAA voor het einde van het jaar.
Voor het einde van het jaar is te optimistisch. Maar het net sluit zich wel langzaamaan in Aleppo.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  donderdag 29 september 2016 @ 19:57:07 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165653564
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:50 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Flinke terreinwinst in het noordelijke deel van Aleppo stad vandaag.

[ afbeelding ]

Van het ziekenhuis is alleen niet veel meer over.
Dankzij terroristen
http://english.al-akhbar.com/node/18016
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165653605
Er word gezegd dat degene die Aleppo wint, de hele oorlog gaat winnen.

Dat lijk me wat overdreven maar het lijkt me wel dat de volledige provincie Aleppo gaat vallen en het net zich gaat sluiten rond Idleb.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653725
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:58 schreef Zahreddine het volgende:
Er word gezegd dat degene die Aleppo wint, de hele oorlog gaat winnen.
Daar zitten nog wel 20 stappen tussen. Van Aleppo winnen tot de gehele oorlog. Het kan alle kanten op. Voor Assad versterkt hij definitief zijn positie met een inname Aleppo en je hebt goede kans dat met deze versterkte positie de Russen namens Assad weer gaan onderhandelen met Amerika, Turkije etc. Om een gedeelte van de rebellen als terroristen te bestrijden en wellicht met Turkije ofzo en amnestie af te spreken in ruil voor het neerleggen van de wapens. Verwacht na een inname van Aleppo eerst meer politiek en gesprekken. Maar deze oorlog heeft al zo vaak vreemde wendingen gehad.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_165653844
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 19:58 schreef Zahreddine het volgende:
Er word gezegd dat degene die Aleppo wint, de hele oorlog gaat winnen.

Dat lijk me wat overdreven maar het lijkt me wel dat de volledige provincie Aleppo gaat vallen en het net zich gaat sluiten rond Idleb.
Dat gaat ook niet gebeuren zolang de Turken daar in het uiterste noorden van de provincie doen waar ze maar zin in hebben.
NEE!
pi_165653848
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:03 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daar zitten nog wel 20 stappen tussen. Van Aleppo winnen tot de gehele oorlog. Het kan alle kanten op. Voor Assad versterkt hij definitief zijn positie met een inname Aleppo en je hebt goede kans dat met deze versterkte positie de Russen namens Assad weer gaan onderhandelen met Amerika, Turkije etc. Om een gedeelte van de rebellen als terroristen te bestrijden en wellicht met Turkije ofzo en amnestie af te spreken in ruil voor het neerleggen van de wapens. Verwacht na een inname van Aleppo eerst meer politiek en gesprekken. Maar deze oorlog heeft al zo vaak vreemde wendingen gehad.

Wellicht zullen ze eerst wel met de tienduizenden vrijgekomen troepen wel Aleppo provincie innemen. Eens het net rond Idlib provincie word gesloten zal men onderhandelingen opstarten die Assad zullen bevoordelen, als de oppositie dat weigert is het end game in Idleb.

maar er kan veel gebeuren.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165653887
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:06 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat gaat ook niet gebeuren zolang de Turken zich daar in het uiterste noorden van de provincie doen waar ze maar zin in hebben.
buiten dat dan. Ik bedoel op stadjes zoals Darret Ezza, Al-Bab, Kafr Dael.

Vooral Oost en West Aleppo provincie.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165654075
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:08 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

buiten dat dan. Ik bedoel op stadjes zoals Darret Ezza, Al-Bab, Kafr Dael.

Vooral Oost en West Aleppo provincie.
Ik denk sowieso niet dat Idlib zo makkelijk gaat vallen. Ook al komen er duizenden en duizenden troepen vrij bij gebieden als Ghouta en Aleppo-stad dan nog staan ze tegenover tegen minstens 50.000 militanten die geconcentreerd zitten in een redelijk klein gebied. Dat wordt echt een enorme slagveld.

Ik zie Putin eigenlijk wel druk zetten op Assad om Idlib in Sunni handen te laten zolang hij de rest van Syrie (met uitzondering van Rojava en Noord-Aleppo wellicht) kan terugveroveren.
NEE!
pi_165654280
Al-Kindi is nog steeds niet helemaal duidelijk trouwens. Gevechten zijn nog bezig.

MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 20:00:41 @MIG29_ military source to me : clashes Still inside Al-kandi Hospital ، no controleHavey Airstrikes too reageer retweet
NEE!
  donderdag 29 september 2016 @ 20:27:29 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165654513
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165655685
MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 20:54:40 North Hama : Breaking , Military source :Tiger Forces Start Heavy Missiles strikes all Jihadists points north Hama .Burn party start. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165656042
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165663576
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 18:54 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ik heb niet gezegd dat ik niet geloof dat het ''doelbewuste'' acties zijn, ik constateer simpelweg dat er geen bewijs is voor dat het ''doelbewuste'' acties zouden zijn.
Sterker nog, ik steun het, het is oorlog en in een oorlog is naar mijns inziens vrijwel alles geoorloofd, het enige wat telt is de overwinning en de manier waarop hoeft niet mooi te zijn, ongeveer zoals Portugal het EK heeft gewonnen volstaat ook, realisme boven idealisme.
Het is verder ook niet aan mij om het te bewijzen dat de ziekenhuizen doelbewust gebombardeerd worden. Daar hebben we het Internationaal Strafhof voor.

Syrië en Rusland hebben beide de protocollen van de Geneefse conventies ondertekend. Rusland allemaal. Syrië alleen t/m protocol 1.

En wat staat er o.a. in protocol 1
quote:
Art 12 Protection of medical units

1. Medical units shall be respected and protected at all times and shall not be the object of attack.
Hiermee heeft de internationale gemeenschap alvast een handvat om de verantwoordelijk leiders van beide landen aan te klagen voor oorlogsmisdaden.

Nu nog de ballen om dat ook daadwerkelijk te doen. Ik bespeur in ieder geval wel een tendens naar bewijsgaring.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  vrijdag 30 september 2016 @ 08:15:32 #23
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165663703
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:20 schreef HexHunter het volgende:
Al-Kindi is nog steeds niet helemaal duidelijk trouwens. Gevechten zijn nog bezig.

MIG29_ twitterde op donderdag 29-09-2016 om 20:00:41 @MIG29_ military source to me : clashes Still inside Al-kandi Hospital ، no controleHavey Airstrikes too reageer retweet
TheInsideSourc twitterde op vrijdag 30-09-2016 om 03:03:59 #Syria // #Aleppo // SAA has now withdrawn from the Kindi hospital to its outskirts due to a rebel counter attack. reageer retweet
Soort stuivertje wisselen dus.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 30 september 2016 @ 10:32:52 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165665347
@leithfadel
We did it for you. Kindi Hospital liberated.

@watanisy
#SAA recaptured al-Kindi Hospital / Aleppo

Dus:

@watanisy
#SAA open Bustan Al Basha front / Aleppo

@watanisy
@watanisy also #SAA operations in the vicinity of Sheikh Kheder district

@sayed_ridha
Syrian Army clash with Fateh Halab in Bustan al-Basha & Suleiman al-Halabi in Aleppo city
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165667040
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165667432
De Amerikanen denken na over een nieuwe strategie, waaronder:

- Rebellen zwaarder bewapenen
- Rebellen helpen met air strikes in andere gebieden (bijv. vliegtuigen ver van het front)
- No Fly zones en zulks

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-options-idUSKCN11Y37J

Leest een beetje als: "Hoe maak ik de Russen boos en begin ik WW3 voor beginners"
  vrijdag 30 september 2016 @ 12:49:11 #27
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165667589
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:37 schreef Nintex het volgende:
De Amerikanen denken na over een nieuwe strategie, waaronder:

- Rebellen zwaarder bewapenen
- Rebellen helpen met air strikes in andere gebieden (bijv. vliegtuigen ver van het front)
- No Fly zones en zulks

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-options-idUSKCN11Y37J

Leest een beetje als: "Hoe maak ik de Russen boos en begin ik WW3 voor beginners"
Er zijn niet echt goede opties meer ben ik bang. Alleen minder slechte opties.

Wat je in dit stadium ook tegen Assad onderneemt zal altijd de Russen irriteren.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165667620
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:49 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Er zijn niet echt goede opties meer ben ik bang. Alleen minder slechte opties.

Wat je in dit stadium ook tegen Assad onderneemt zal altijd de Russen irriteren.
Doe dan gewoon niks. De Amerikanen hebben dit gewoon verloren. Het beste wat ze kunnen doen is de rebellen tot overgave dwingen en Erdogan en Putin zo ver krijgen om dat grensgebied samen te bewaken.

Meer wapens uitdelen of Assad aanvallen laat de boel alleen maar verder escaleren totdat de Amerikanen op de Russen beginnen te schieten.
  vrijdag 30 september 2016 @ 12:52:50 #29
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165667650
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:51 schreef Nintex het volgende:

[..]

Doe dan gewoon niks. De Amerikanen hebben dit gewoon verloren. Het beste wat ze kunnen doen is de rebellen tot overgave dwingen en Erdogan en Putin zo ver krijgen om dat grensgebied samen te bewaken.

Meer wapens uitdelen of Assad aanvallen laat de boel alleen maar verder escaleren totdat de Amerikanen op de Russen beginnen te schieten.
Niks doen is ook niet echt een optie. Hiermee geef je de Russen veel te veel ruimte en dit zul je dan op een ander podium (bijv. Oekraine) moeten bekopen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165667713
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:52 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Niks doen is ook niet echt een optie. Hiermee geef je de Russen veel te veel ruimte en dit zul je dan op een ander podium (bijv. Oekraine) moeten bekopen.
Te veel ruimte? Ze mogen betalen voor het kapot schieten en een al plat gebombardeerd land. Syrie is een teringbende. Zelfs al 'veroveren' ze dat hebben ze een lap grond waar de komende 10/20 jaar nog een burgeroorlog zal nasmeulen. Die Assad en Putin hebben ook geen eeuwig leven.
  vrijdag 30 september 2016 @ 13:04:23 #31
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165667816
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Te veel ruimte? Ze mogen betalen voor het kapot schieten en een al plat gebombardeerd land. Syrie is een teringbende. Zelfs al 'veroveren' ze dat hebben ze een lap grond waar de komende 10/20 jaar nog een burgeroorlog zal nasmeulen. Die Assad en Putin hebben ook geen eeuwig leven.
Maar zo werkt geopolitiek niet. Het stoppen van opereren in Syrië zal door de Russische Federatie worden gezien als zwakte en een overwinning van hun kant. Zij zullen hierdoor krachtiger durven op te treden in bijvoorbeeld Oekraine en de Baltische landen.

Door ze hier die winst te geven stel je het probleem uit naar een ander conflict. Dat niet alleen, vergeet Turkije niet (een NAVO-lid).

Bij een winst van Assad zal die zijn pijlen op Turkije richten dat inmiddels met proxies, maar ook met eigen troepen actief is in Syrië. Eén en ander kan (gemakkelijk) dermate uit de hand lopen dat Turkije ( en zelfs misschien wel terecht) een artikel 5 van het handvest afroept.

En dan is het inderdaad WO3.

P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.

Daarom is dit zo'n gruwelijk gevaarlijk conflict. Je mag me pessimistisch noemen, maar we kijken m.i. naar de aanloop van WO3 nu.

[ Bericht 6% gewijzigd door DustPuppy op 30-09-2016 13:10:17 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 30 september 2016 @ 13:18:57 #32
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_165668079
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar zo werkt geopolitiek niet. Het stoppen van opereren in Syrië zal door de Russische Federatie worden gezien als zwakte en een overwinning van hun kant. Zij zullen hierdoor krachtiger durven op te treden in bijvoorbeeld Oekraine en de Baltische landen.

Door ze hier die winst te geven stel je het probleem uit naar een ander conflict. Dat niet alleen, vergeet Turkije niet (een NAVO-lid).

Bij een winst van Assad zal die zijn pijlen op Turkije richten dat inmiddels met proxies, maar ook met eigen troepen actief is in Syrië. Eén en ander kan (gemakkelijk) dermate uit de hand lopen dat Turkije ( en zelfs misschien wel terecht) een artikel 5 van het handvest afroept.

En dan is het inderdaad WO3.

P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.

Daarom is dit zo'n gruwelijk gevaarlijk conflict. Je mag me pessimistisch noemen, maar we kijken m.i. naar de aanloop van WO3 nu.
Turkije is natuurlijk ook wel zelf Syrië binnen gevallen. Dat geeft de overige NAVO leden een mooie uitweg. NAVO is niet opgericht om leden te beschermen die zelf een aanval plegen en daarna klop dreigen te krijgen.

Maar zoals je zegt,dat zou al helemaal als zwakte gezien worden door Rusland.

Ben het met je eens dat het een gevaarlijk conflict is. Het liefst zou ik het westen er zien vertrekken. Hou het maar bij irak waar we tenminste op uitnodiging van de regering zitten.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_165668573
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 08:01 schreef Montagui het volgende:

[..]

Het is verder ook niet aan mij om het te bewijzen dat de ziekenhuizen doelbewust gebombardeerd worden. Daar hebben we het Internationaal Strafhof voor.

Syrië en Rusland hebben beide de protocollen van de Geneefse conventies ondertekend. Rusland allemaal. Syrië alleen t/m protocol 1.

En wat staat er o.a. in protocol 1

[..]

Hiermee heeft de internationale gemeenschap alvast een handvat om de verantwoordelijk leiders van beide landen aan te klagen voor oorlogsmisdaden.

Nu nog de ballen om dat ook daadwerkelijk te doen. Ik bespeur in ieder geval wel een tendens naar bewijsgaring.
Ja, het Internationaal Strafhof is allemaal leuk en aardig maar de deelnemers van dit conflict (USA, Rusland, Syrië, Iran, Irak, Saoedi-Arabië, Israël en Turkije) hebben het verdrag niet geratificeerd, eigenlijk kan je stellen dat geen van de significante deelnemers in dit conflict het verdrag heeft geratificeerd.
Zet het Internationaal Strafhof maar aan de straatkant, ik zal bellen om het grofvuil op te laten halen.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_165669551
John Kirby die zegt dat VS gewoon een oorlog moet voeren in Syria tegen Rusland. :')

quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 12:13 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
^O^
pi_165669776
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:42 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Ja, het Internationaal Strafhof is allemaal leuk en aardig maar de deelnemers van dit conflict (USA, Rusland, Syrië, Iran, Irak, Saoedi-Arabië, Israël en Turkije) hebben het verdrag niet geratificeerd, eigenlijk kan je stellen dat geen van de significante deelnemers in dit conflict het verdrag heeft geratificeerd.
Zet het Internationaal Strafhof maar aan de straatkant, ik zal bellen om het grofvuil op te laten halen.
Dit is inderdaad wel een dingetje.

Verwijzing via de VN veiligheidsraad zou dan nog de enige mogelijkheid zijn, maar goed, dat zit er uiteraard ook niet in. :')

Blijft wel apart dat een klein groepje onschuldig en naaktgeborenen uiteindelijk zo'n greep hebben op de mensheid dat de mensheid als geheel hen niet ter verantwoording kan roepen. Kan uiteindelijk alleen maar leiden tot meer wetteloosheid, chaos, anarchie en waarschijnlijk WOIII...
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_165669882
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:
P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.
Dus samengevat: om WO3 af te wenden moeten de grootmachten zich terugtrekken maar dat willen ze niet omdat ze dan als laf worden afgebeeld?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_165670627
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 14:51 schreef Montagui het volgende:

[..]

Dit is inderdaad wel een dingetje.

Verwijzing via de VN veiligheidsraad zou dan nog de enige mogelijkheid zijn, maar goed, dat zit er uiteraard ook niet in. :')

Blijft wel apart dat een klein groepje onschuldig en naaktgeborenen uiteindelijk zo'n greep hebben op de mensheid dat de mensheid als geheel hen niet ter verantwoording kan roepen. Kan uiteindelijk alleen maar leiden tot meer wetteloosheid, chaos, anarchie en waarschijnlijk WOIII...
Een klein groepje? Als ik de bevolking van China, India, Pakistan, Egypte, Oekraïne, Indonesië en Vietnam daarbij optel dan leeft al ongeveer de helft van de wereldbevolking in landen die het verdrag niet hebben geratificeerd.
En dan zijn er natuurlijk ook nog een behoorlijk aantal kleinere landen die het verdrag ook niet hebben geratificeerd.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_165670684
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 15:38 schreef chroestjov het volgende:

[..]

Een klein groepje? Als ik de bevolking van China, India, Pakistan, Egypte, Oekraïne, Indonesië en Vietnam daarbij optel dan leeft al ongeveer de helft van de wereldbevolking in landen die het verdrag niet hebben geratificeerd.
En dan zijn er natuurlijk ook nog een behoorlijk aantal kleinere landen die het verdrag ook niet hebben geratificeerd.
Mwah, dat bedoelde ik niet. Ik bedoel het groepje wat de dienst uitmaakt. De leiders die verantwoordelijk zijn. Kan me namelijk niet voorstellen dat de volledige bevolking achter oorlogshandelingen staan, getuige ook bv het enorme aantal Syrische vluchtelingen.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_165670737
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 13:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar zo werkt geopolitiek niet. Het stoppen van opereren in Syrië zal door de Russische Federatie worden gezien als zwakte en een overwinning van hun kant. Zij zullen hierdoor krachtiger durven op te treden in bijvoorbeeld Oekraine en de Baltische landen.

Door ze hier die winst te geven stel je het probleem uit naar een ander conflict. Dat niet alleen, vergeet Turkije niet (een NAVO-lid).

Bij een winst van Assad zal die zijn pijlen op Turkije richten dat inmiddels met proxies, maar ook met eigen troepen actief is in Syrië. Eén en ander kan (gemakkelijk) dermate uit de hand lopen dat Turkije ( en zelfs misschien wel terecht) een artikel 5 van het handvest afroept.

En dan is het inderdaad WO3.

P.S: Voor de oplettende kijker: Er is geen enkel scenario dat dit nog kan afwenden zonder dat de Westerse Coalitie (hier tel ik Turkije maar even bij) of de Russische Coalitie grondig verliest (in geval van Assad) of zich compleet terugtrekt.

Daarom is dit zo'n gruwelijk gevaarlijk conflict. Je mag me pessimistisch noemen, maar we kijken m.i. naar de aanloop van WO3 nu.
Hoezo, het gaat juist de goede kant op. Als aleppo is heroverd, wordt syrie straks binnen no time weer een welvarend en stabiel land mits de giftige bemoeienis van de westerse coalitie en golfstaten ophoudt. De Turken sluiten met Assad en de Russen gewoon een deal over de koerden en Iran houdt zijn lange arm naar Libanon. Iedereen is dan happy en de problemen zijnopgelost.
pi_165671381
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 september 2016 15:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Hoezo, het gaat juist de goede kant op. Als aleppo is heroverd, wordt syrie straks binnen no time weer een welvarend en stabiel land mits de giftige bemoeienis van de westerse coalitie en golfstaten ophoudt. De Turken sluiten met Assad en de Russen gewoon een deal over de koerden en Iran houdt zijn lange arm naar Libanon. Iedereen is dan happy en de problemen zijnopgelost.
Het wordt geen welvarend land. Het gaat een 2e Tsjetjenie worden. Putin zet er bij nepverkiezingen een 'sterke man' in het zadel die het volk onder controle blijft houden met een geheime dienst en knokploegen. Waarschijnlijk een leger leider die Assad wipt als het moment daar is, (zodat de nieuwe Syrische staat na de oorlog niet door Assad geleid gaat worden, maar een Russische stropop).

Wat de VS niet begrijpt is dat Putin de Tsjetjenie strategie toepast, omdat die werkte. Hij ziet dat als de manier om radicale Islamieten te verslaan (de boel plat gooien en opnieuw inrichten). Wil overigens zeggen dat die strategie ook in Syrie gaat werken. Er zijn te veel verschillende groepen, dat gaat weer een klassiek gevalletje verdeel en heers worden (waar Putin overigens ook zeer bedreven in is).
pi_165672510
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 16:18 schreef Nintex het volgende:

[..]

Het wordt geen welvarend land. Het gaat een 2e Tsjetjenie worden. Putin zet er bij nepverkiezingen een 'sterke man' in het zadel die het volk onder controle blijft houden met een geheime dienst en knokploegen. Waarschijnlijk een leger leider die Assad wipt als het moment daar is, (zodat de nieuwe Syrische staat na de oorlog niet door Assad geleid gaat worden, maar een Russische stropop).

Wat de VS niet begrijpt is dat Putin de Tsjetjenie strategie toepast, omdat die werkte. Hij ziet dat als de manier om radicale Islamieten te verslaan (de boel plat gooien en opnieuw inrichten). Wil overigens zeggen dat die strategie ook in Syrie gaat werken. Er zijn te veel verschillende groepen, dat gaat weer een klassiek gevalletje verdeel en heers worden (waar Putin overigens ook zeer bedreven in is).
Klopt, Tsetsjenie is een succesformule van Poetin geweest en dit is nu ook nu een zeer welvarende deelrepubliek van Rusland. Met Syrie kan dit ook gebeuren. De paralellen tusse. Grozny en Aleppo zijn talrijk. Uiteindelijk is dit ook voor de Syrische bevolking de beste en snelste manier richting vrede en stabiliteit. De Russen doen dit uitstekend , ondanks de tegenwerking die ze ondervinden. Jammer want hierdoor duurt het lijden van de Syrische bevolking onnodig lang. De Russen zijn de enige buitenlandse mogenheid waarbij het lot en welzijn van de Syrische bevolking voorop staat.
  vrijdag 30 september 2016 @ 21:50:27 #42
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165678158
walid970721 twitterde op vrijdag 30-09-2016 om 20:58:36 Muhaysni talks about White Helmets: "They are no diff from the Mujahideen". Thanks, Sheikh that's what we've been s… https://t.co/i5NnTmPEDJ reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165678782
Gingerboy is springlevend en nu met een nieuwe boodschap:




Ik dacht dat hij dood was verklaard?
pi_165678891
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 22:19 schreef JubaUrbicus het volgende:
Gingerboy is springlevend en nu met een nieuwe boodschap:


[ afbeelding ]

Ik dacht dat hij dood was verklaard?
Alle Tjetjenen noemen ze Al-Shishani volgens mij
  vrijdag 30 september 2016 @ 22:24:40 #45
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165678905
Nee, jij hebt het waarschijnlijk over Abu Omar al Shishani. Die werd dood verklaard door ISIS zelf
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165679086
Nee ik heb het niet over Abu Omar, die gast werd inderdaad door IS dood verklaard. Deze gast (Muslim heet hij) is ook vaker dood verklaard op o.a. liveleak en andere websites. Maar elke keer komt hij weer levend terug.
  vrijdag 30 september 2016 @ 22:33:24 #47
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165679128
Ik heb geen berichten omtrent de dood van die viezerik gezien.....
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 30 september 2016 @ 22:52:17 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165679608
Heb Olaf Koens zojuist van Twitter gegooid, lijkt meer een activist dan journalist tegenwoordig :') :'). Knakker.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165679871
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nieuwe IS video waar letterlijk op Irakese militairen gejaagd wordt. Zieke shit.... Maar uiteraard HD!
  vrijdag 30 september 2016 @ 23:04:55 #50
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165679900
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 23:04 schreef JubaUrbicus het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nieuwe IS video waar letterlijk op Irakese militairen gejaagd wordt. Zieke shit.... Maar uiteraard HD!
Ik denk dat het eerder ISIS dat opgejaagd word in Irak.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')