abonnement Unibet Coolblue
pi_165974124
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 17:59 schreef Jane het volgende:

[..]

Gezondheidszorg is nergens gratis.
Klopt is het ook niet was hier ook niet gratis zelfs met de groene kaart niet, in elk geval krijgen ze hun geld vanuit dat land zijn ze ook verzekerd vanuit dat land!
Of je het nou zo om keert of anders om, als ik vanuit hier mijn inkomen heb, heb ik toch liever dat me iets gebeurt bij b.v onze ooster buren waar de doktoren niet hun tijd hoeven te besteden aan god weet wat voor formulieren.
Als hier in het land, de verzekering behoort toch te betalen, of linksom of rechtsom!
Het liefste natuurlijk dat ik nooit van een noodzakelijk kwaad gebruik hoef te maken, maar dat is een ander verhaal!
  zaterdag 15 oktober 2016 @ 22:52:08 #127
165633 eriksd
The grand facade...
pi_165979976
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 16:53 schreef Jane het volgende:

[..]

Nee, maar met die leugen zijn veel mensen wel het Brexit-pad op geleid, natuurlijk. En nu laat May even weten dat het anti-EU-volk wel de Brexit krijgen waar ze om gevraagd hebben, maar dat ze niet moeten verwachten dat er extra geld naar de NHS gaat. Iets dat veel mensen van te voren natuurlijk al konden voorspellen.

Kijk, de daadwerkelijke Brexit heeft nog niet plaatsgevonden natuurlijk, maar ook daarna is de kans klein dat er extra geld voor de NHS over zal zijn. En die hebben hard geld nodig, laat dat ook duidelijk zijn.

[..]

Zeker een onzinbelofte, maar niet door May. Kan er verder niet zoveel mee.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_165980956
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 17:47 schreef Falco het volgende:

[..]

'Vluchtelingenkinderen uit Calais snel naar Groot-Brittannië'

Lol! Brexit of geen Brexit. Komen er toch nog jonge gelukzoekers naar Groot-Brittannië.
Lol de grote machtige empathische EU :') kan nog geeneens een oplossing bedenken voor een paar honderd kinderen. Laat ze gewoon jarenlang hongerlijden en misbruiken en heeft het VK nodig om het probleem op te lossen. :D
pi_165984098
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 17:47 schreef Jane het volgende:

[..]

Maar dat gaan ze toch al doen? Dat is toch precies waar het ze om te doen is? Al die bloody foreigners moeten toch het land uit, inclusief de Italiaanse NHS-verpleegkundige en de Spaanse NHS-dokter. Die pensionado's willen niet terug hoor, die hebben het veel te lekker in de zon, maar die zullen wel moeten als de de Brexit plaatsvindt.

En waaruit blijken al deze boude claims eigenlijk?

en wat is met al die pijltjes opeens? :D
  zondag 16 oktober 2016 @ 12:19:31 #130
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_165986265
quote:
2s.gif Op zondag 16 oktober 2016 08:26 schreef invalidusername het volgende:

[..]

En waaruit blijken al deze boude claims eigenlijk?
'Al deze boude claims'? Ik mag toch aannemen dat iedereen weet dat voor (het grootste gedeelte van) de Brexiteers immigratie dé reden was om uit de EU te willen? Dat is toch geen geheim en daar windt de Britse regering toch ook geen doekjes om? Ze willen af van het vrije verkeer van personen.

Maar misschien bedoel je dat de haat tegen buitenlanders niet tegen westerse immigranten uit rijke, ontwikkelde EU-landen, gericht is? Tja, dat heb je dan verkeerd. De xenofobie in de UK is van een heel andere orde dan bijvoorbeeld in de Nederland of Duitsland. Het zijn eilanders die tot voor kort (historisch gezien) een rijk hadden waar de zon nooit onder ging. Het gevoel dat je als Brit beter bent dan alle anderen en dat je alles wat 'foreign' is moet wantrouwen is diepgeworteld, zeker bij de iets ouderen (niet-millenials). Als je dat niet beseft dan snap je niets van de Brit, of beter Engelsman, want het is met name een Engels iets. Maar goed, dat is natuurlijk de grote meerderheid in de UK.

Dus ja, het is ook gericht tegen West-Europeanen en ja, ook tegen medewerkers van hun zo bejubelde NHS (die overigens zelf zegt niet zonder het buitenlandse personeel te kunnen):
https://www.nursingtimes.(...)vote/7006109.article

quote:
en wat is met al die pijltjes opeens? :D
Wtf, je bedoelt mijn standaard posticon? Die heb ik al vanaf het moment dat het mogelijk werd om dat in te stellen. Lààààng voordat jij je registreerde op FOK! dus. B-)
Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
pi_165986501
quote:
Brexit is wat anders dan apocalyps

opinieHet zal allemaal wel meevallen met de Brexit, voorspelt Alfred Pijpers. 'Het spookbeeld van een Brits isolement is ronduit belachelijk.'
Alfred Pijpers 15 oktober 2016, 02:00

'Verraad' noemt historicus Dirk-Jan van Baar het Britse afscheid van de Europese Unie (O&D, 6 oktober). Dat is een zware aantijging jegens een land dat zich de afgelopen eeuw meer dan welke West-Europese staat heeft ingespannen om Europa te vrijwaren van overheersing en tirannie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er bijna twee keer zo veel Britse als Franse soldaten gesneuveld. Van Baar staat bepaald niet alleen in zijn oordeel. Afgezien van vele Europese politici hebben tal van schrijvers, hoogleraren en journalisten vol ontzetting gereageerd op de historische Britse stap. Ook uit progressieve hoek.

De prominente columnist van de linkse Guardian, Jonathan Freedland, spreekt van de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Voor Engeland dreigt een periode van isolement en irrelevantie, denkt hij. De filantroop George Soros vreest voor het voortbestaan van de EU, en voorziet het einde van zestig jaar vrede en welvaart. De Leidse hoogleraar Luuk van Middelaar rept van een 'nachtmerrie'. Velen lijken het eens met de president van de Europese Raad, Donald Tusk, die voorspelde dat de hele westerse beschaving wordt meegesleept in de Britse val.
Warme sympathie

Opmerkelijk, deze emotionele steun voor een organisatie die met een machteloos buitenlands beleid, een door chronische crises geplaagde eurozone, een falend vluchtelingenbeleid en hopeloze verdeeldheid op bijna alle fronten, toch moeilijk een betrouwbaar baken genoemd kan worden in de wereldpolitiek. Opmerkelijk ook dat kritische, linkse geesten, die doorgaans te hoop lopen tegen het kapitalisme en de multinationals, nu opeens verknocht zijn aan een club die onverminderd de belangen van banken en grote bedrijven boven die van burgers stelt. En die door haar protectionistische landbouwbeleid al decennialang miljoenen boeren in de Derde Wereld tot de bedelstaf veroordeelt. De warme sympathie kan ook niet liggen aan de fundamentele waarden van de EU, zoals vrede, democratie, mensenrechten, want die zijn dezelfde als de Britse.

Wellicht voorziet de EU ondanks al haar gebreken bij velen toch in een diepe behoefte aan geborgenheid. Nu de kerken zijn leeggelopen, communistische partijen geen bestaansrecht meer hebben en de nationale staat als een gevaarlijk relikwie uit het verleden wordt gezien, waar moet je dan nog in geloven? Het is niet voor het eerst dat de ooit door zes katholieke regeringsleiders opgerichte Europese gemeenschap in zekere zin wordt gezien als de erfgenaam van het heilige roomse rijk. Het lijkt veeleer de verontwaardiging over een afvallige gelovige die de goegemeente parten speelt dan een plotselinge bezorgdheid over de stabiliteit van het Britse pond.

Hoe dan ook, de Europese vroomheid verhindert een zakelijke kijk op de Brexit. Het spookbeeld van een Brits isolement is ronduit belachelijk. Ook los van de Brusselse instituties behoort het VK tot de meest open en internationaal georiënteerde landen ter wereld. De Britse vorstin troont over maar liefst 53 leden van de Commonwealth, het land doet actief mee aan tientallen VN-programma's en spendeert aan ontwikkelingshulp en defensie ver boven het Europese gemiddelde.

Het zijn veelal de sterkere democratieën van Noordwest-Europa, met hoge scores op gebieden als mensenrechten, justitie, corruptiebestrijding, vrouwenemancipatie en persvrijheid, die liever een wat lossere politieke of monetaire band met het centralistische Brussel en Frankfurt willen. Wat is daar mis mee? Verder geldt het Britse diplomatieke apparaat als zeer professioneel, dus dat er onvoldoende deskundig personeel zou zijn voor de besprekingen met Brussel en de Wereldhandelsorganisatie, zal ook wel meevallen.

Het programma van 'global free trade' dat de nieuwe regering in Londen nu lanceert buiten de EU om, is ongetwijfeld riskant, maar daar kun je toch rationeel over discussiëren? Gezien de lagere prijzen op de wereldmarkt biedt vrijhandel goede kansen voor de Britse industrie. Slimme economen zouden een leven buiten de eurozone best willen vergelijken met de uitzichtloze miljardensteun aan kwakkelende Zuid-Europese banken en landen.

Terwijl onze politici, bankiers, intellectuelen en columnisten zich overgeven aan apocalyptisch gesomber, vond er in Londen keurig volgens het parlementaire boekje een regeringswisseling plaats, en voert de kersverse premier Theresa May al even keurig de uitslag van een referendum uit. Dat zulke doodnormale democratische processen worden geassocieerd met verraad, ondergang, nachtmerries, en het einde van de westerse beschaving, zegt veel over de geestesgesteldheid van het pro-Brusselse establishment.

© Project Syndicate

Alfred Pijpers is politicoloog
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_165986563
quote:
2s.gif Op zondag 16 oktober 2016 12:19 schreef Jane het volgende:

[..]

'Al deze boude claims'? Ik mag toch aannemen dat iedereen weet dat voor (het grootste gedeelte van) de Brexiteers immigratie dé reden was om uit de EU te willen? Dat is toch geen geheim en daar windt de Britse regering toch ook geen doekjes om? Ze willen af van het vrije verkeer van personen.

Maar misschien bedoel je dat de haat tegen buitenlanders niet tegen westerse immigranten uit rijke, ontwikkelde EU-landen, gericht is? Tja, dat heb je dan verkeerd. De xenofobie in de UK is van een heel andere orde dan bijvoorbeeld in de Nederland of Duitsland. Het zijn eilanders die tot voor kort (historisch gezien) een rijk hadden waar de zon nooit onder ging. Het gevoel dat je als Brit beter bent dan alle anderen en dat je alles wat 'foreign' is moet wantrouwen is diepgeworteld, zeker bij de iets ouderen (niet-millenials). Als je dat niet beseft dan snap je niets van de Brit, of beter Engelsman, want het is met name een Engels iets. Maar goed, dat is natuurlijk de grote meerderheid in de UK.

Dus ja, het is ook gericht tegen West-Europeanen en ja, ook tegen medewerkers van hun zo bejubelde NHS (die overigens zelf zegt niet zonder het buitenlandse personeel te kunnen):
https://www.nursingtimes.(...)vote/7006109.article

Ik mag toch aannemen dat iedereen het verschil begrijpt tussen gecontroleerde immigratie en ongecontroleerde immigratie. Het is niet voor niks dat vaak naar Australie verwezen is en wordt (waar trouwens het grootste deel van de mensen die in de gezondsheidszorg ook immirgranten zijn - maar dat is een gevolg van de policy van Australie om alleen mensen toe te laten in beroepsgroepen waar ze daadwerkelijk mensen nodig hebben). Eigenlijk niet veel anders dan in de hele wereld. Dat is de marmite op het brood niet waard, imho.

Maar ik ben wel nieuwsgierig waaruit blijkt dat aan beide zijden van het kanaal massaal mensen worden uitgewezen, dat doen we zelfs met hordes non EU ers niet zomaar ;) Is dat niet een tikkie een karikaturaal toekomstbeeld?

quote:
Wtf, je bedoelt mijn standaard posticon? Die heb ik al vanaf het moment dat het mogelijk werd om dat in te stellen. Lààààng voordat jij je registreerde op FOK! dus. B-)
Zozo :D

[ Bericht 1% gewijzigd door invalidusername op 16-10-2016 12:44:24 ]
  zondag 16 oktober 2016 @ 14:16:41 #133
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_165988811
quote:
Maar ik ben wel nieuwsgierig waaruit blijkt dat aan beide zijden van het kanaal massaal mensen worden uitgewezen, dat doen we zelfs met hordes non EU ers niet zomaar ;) Is dat niet een tikkie een karikaturaal toekomstbeeld?
Oké, om hier even mee te beginnen... Nee, nu nog niet uiteraard, maar op het moment dat de Brexit daadwerkelijk plaatsvindt (dus 2 jaar nadat May het verzoek doet), zal dat wel gaan gebeuren. Ik zie niet hoe het anders kan. Natuurlijk zal er wel een deal komen waarbij sommige mensen een werkvisum krijgen of een residence card, maar als je dat niet hebt ben je in principe toerist. Dus ja, ongetwijfeld zullen er aan beide zijden mensen mogen blijven, maar er zullen ook een hoop mensen weg moeten en hoe dan ook zal het héél anders worden.

Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik kan me nog goed herinneren hoe een Ierse vriend van me begin jaren '90 nog elke paar maanden in de stress zat omdat hij weer naar de vreemdelingenpolitie moest om zijn om stempels te halen om te mogen blijven. En dat was nota bene nog tussen 2 EU-landen, maar voordat de volledige 'freedom of movement' werd ingevoerd.

Misschien vind jij het een goede ontwikkeling als alle Europese landen dat weer zouden invoeren, dat kan. Veel mensen, ook jonge Britten, denken daar anders over. Hoe dan ook is dat het punt niet. Het punt is dat het sowieso radicaal zal veranderen op het moment dat de UK uit de EU stapt. Veel Britten in de EU zullen terug moeten naar de UK en veel EU-immigranten in de UK zullen terug moeten naar de EU, omdat ze niet aan de (nog vast te stellen) criteria voldoen. Dat kan niet anders, omdat het een van de belangrijkste redenen is dat de UK eruit wil.

quote:
0s.gif Op
zondag 16 oktober 2016 12:35 schreef invalidusername het volgende:


Ik mag toch aannemen dat iedereen het verschil begrijpt tussen gecontroleerde immigratie en ongecontroleerde immigratie. Het is niet voor niks dat vaak naar Australie verwezen is en wordt (waar trouwens het grootste deel van de mensen die in de gezondsheidszorg ook immirgranten zijn - maar dat is een gevolg van de policy van Australie om alleen mensen toe te laten in beroepsgroepen waar ze daadwerkelijk mensen nodig hebben). Eigenlijk niet veel anders dan in de hele wereld. Dat is de marmite op het brood niet waard, imho.

Het ironische is natuurlijk dat veruit het grootste deel van de immigranten in Australie afkomstig is uit de UK. Britten, met name ook uit de gezondheidszorg, die de UK ontvluchten.
Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
pi_165990461
De UK ontvluchten of de EU ontvluchten?

Daar de UK nog in de EU zit, neem ik aan het tweede.
pi_165991222
quote:
2s.gif Op zondag 16 oktober 2016 14:16 schreef Jane het volgende:

[..]

Oké, om hier even mee te beginnen... Nee, nu nog niet uiteraard, maar op het moment dat de Brexit daadwerkelijk plaatsvindt (dus 2 jaar nadat May het verzoek doet), zal dat wel gaan gebeuren. Ik zie niet hoe het anders kan. Natuurlijk zal er wel een deal komen waarbij sommige mensen een werkvisum krijgen of een residence card, maar als je dat niet hebt ben je in principe toerist. Dus ja, ongetwijfeld zullen er aan beide zijden mensen mogen blijven, maar er zullen ook een hoop mensen weg moeten en hoe dan ook zal het héél anders worden.
Zou wel bijzonder zijn als de EU burgers van de UK slechter behandelt dan non EU burgers, maar je weet nooit met die mannetjes. Vanuit de UK is al meerdere malen aangegeven dat het niet retrospectief zal worden, maar ook dat kan natuurlijk veranderen onder druk.

quote:
Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik kan me nog goed herinneren hoe een Ierse vriend van me begin jaren '90 nog elke paar maanden in de stress zat omdat hij weer naar de vreemdelingenpolitie moest om zijn om stempels te halen om te mogen blijven. En dat was nota bene nog tussen 2 EU-landen, maar voordat de volledige 'freedom of movement' werd ingevoerd.
Volgens mij ben ik ongeveer van jouw leeftijd, en heb ik meer landen gewoond en gewerkt dan de meeste die zich hier zo druk maken over vrij verkeer van personen waarschijnlijk ooit bezocht worden. De beste stuurlui staan altijd aan de wal, maar in mijn ervaring zijn visa geen punt als je echt wat (werkend) kunt toevoegen aan een land. Voor pensionado's hebben nagenoeg alle landen ter wereld een regeling dat je van harte welkom bent, zolang je maar in je levensonderhoud kunt voorzien.

Een volkomen non issue allemaal, imho. Mensen die een internationale loopbaan, of emigratie ambieren, en zich daardoor laten afschrikken gaan dat ook helemaal nooit doen, met of zonder vrij verkeer.

quote:
Misschien vind jij het een goede ontwikkeling als alle Europese landen dat weer zouden invoeren, dat kan. Veel mensen, ook jonge Britten, denken daar anders over. Hoe dan ook is dat het punt niet. Het punt is dat het sowieso radicaal zal veranderen op het moment dat de UK uit de EU stapt. Veel Britten in de EU zullen terug moeten naar de UK en veel EU-immigranten in de UK zullen terug moeten naar de EU, omdat ze niet aan de (nog vast te stellen) criteria voldoen. Dat kan niet anders, omdat het een van de belangrijkste redenen is dat de UK eruit wil.
Dat betwijfel ik ten zeerste. We sturen toch al onze Amsterdamse expats ook niet naar huis? We moeten niet net doen alsof er geen leven is zonder EU, want honderdduizenden non EU burgers die dat dagelijks bewijzen, en die hoor ik geen van allen klagen hoe slecht het allemaal is - niet in de UK waar ze wonen - niet in Nederland waar ze wonen - en ook niet elders.

Als de EU regenten hun verstand gebruiken, en niet het mannetje willen spelen, zal er voor de bestaande gevallen niet heel veel veranderen. Voor het overige zal je iets aan de maatschappij toe te voegen moeten hebben om welkom te zijn. Als jonge mensen dat niet zien zitten, ga ik me pas echt zorgen maken, want als je wat kan, wil en ambitieus bent is dat alleen goed nieuws, lijkt me.

quote:
Het ironische is natuurlijk dat veruit het grootste deel van de immigranten in Australie afkomstig is uit de UK. Britten, met name ook uit de gezondheidszorg, die de UK ontvluchten.
Het ironische is dat het hordes Europeanen zijn die Europa zat zijn, dat is bepaald niet beperkt tot Engelsen, alhoewel die vaak wel makkelijker aan de toelatingscriteria voldoen. Techneuten, tradici en medici worden in Australia simpelweg veel meer gewaardeerd, en betaald, dan in Europa. Dat zou ook wel eens iets te maken kunnen hebben hun emigratiebeleid wat veel meer gecontroleerd is en derhalve veel minder een race to the bottom, met de mensen zelf als sluitpost, is (waarbij genoeg over het immigratiebeleid en de cultuur van Ozzies met betrekking tot echt vreemde culturen meer dan genoeg op te merken is, hoor ).
pi_165993148
Zeer goede post.
Je weet heel veel van het metier en schrijft dat goed op. Verder is er ruimte voor een sociale insteek. Uitstekend m.i.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_165993255
Stemmingen worden altijd en overal (ook binnen onze overheid) door één stem meer of minder bepaald. De salonsocialisten moeten niet zo janken en stampen als kleine kleuters over de Brexit.

Ik vind het wel jammer dat Farage op dit kritiek punt is opgestapt. Terwijl hij juist nu zou moeten doorzetten. Maar ik snap zijn standpunten ook wel. Het is vermoeiend en je houdt geen leven meer over. Vechtende tegen de neo-liberale trollen. De dommen zijn gewoon met te veel.
pi_166003557
Offtopic
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 07:42 schreef invalidusername het volgende:
Persoonlijk ben ik trouwens meer van de Vegemite.
Waar kan je dat kopen? Ik heb ervan gehoord (zeer populair in bepaalde andere landen) en ik wil het graag eens proberen maar ik dacht dat dat hier in de supermarkt niet te koop is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_166003661
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 15:50 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Zou wel bijzonder zijn als de EU burgers van de UK slechter behandelt dan non EU burgers, maar je weet nooit met die mannetjes. Vanuit de UK is al meerdere malen aangegeven dat het niet retrospectief zal worden, maar ook dat kan natuurlijk veranderen onder druk.

[..]

Volgens mij ben ik ongeveer van jouw leeftijd, en heb ik meer landen gewoond en gewerkt dan de meeste die zich hier zo druk maken over vrij verkeer van personen waarschijnlijk ooit bezocht worden. De beste stuurlui staan altijd aan de wal, maar in mijn ervaring zijn visa geen punt als je echt wat (werkend) kunt toevoegen aan een land. Voor pensionado's hebben nagenoeg alle landen ter wereld een regeling dat je van harte welkom bent, zolang je maar in je levensonderhoud kunt voorzien.

Een volkomen non issue allemaal, imho. Mensen die een internationale loopbaan, of emigratie ambieren, en zich daardoor laten afschrikken gaan dat ook helemaal nooit doen, met of zonder vrij verkeer.

[..]

Dat betwijfel ik ten zeerste. We sturen toch al onze Amsterdamse expats ook niet naar huis? We moeten niet net doen alsof er geen leven is zonder EU, want honderdduizenden non EU burgers die dat dagelijks bewijzen, en die hoor ik geen van allen klagen hoe slecht het allemaal is - niet in de UK waar ze wonen - niet in Nederland waar ze wonen - en ook niet elders.

Als de EU regenten hun verstand gebruiken, en niet het mannetje willen spelen, zal er voor de bestaande gevallen niet heel veel veranderen. Voor het overige zal je iets aan de maatschappij toe te voegen moeten hebben om welkom te zijn. Als jonge mensen dat niet zien zitten, ga ik me pas echt zorgen maken, want als je wat kan, wil en ambitieus bent is dat alleen goed nieuws, lijkt me.

[..]

Het ironische is dat het hordes Europeanen zijn die Europa zat zijn, dat is bepaald niet beperkt tot Engelsen, alhoewel die vaak wel makkelijker aan de toelatingscriteria voldoen. Techneuten, tradici en medici worden in Australia simpelweg veel meer gewaardeerd, en betaald, dan in Europa. Dat zou ook wel eens iets te maken kunnen hebben hun emigratiebeleid wat veel meer gecontroleerd is en derhalve veel minder een race to the bottom, met de mensen zelf als sluitpost, is (waarbij genoeg over het immigratiebeleid en de cultuur van Ozzies met betrekking tot echt vreemde culturen meer dan genoeg op te merken is, hoor ).
Een goede reactie maar 1 kanttekening: nergens in de wereld worden artsen zo goed betaald als in Nederland, het inkomen van artsen ligt hier veel hoger dan in alle anderen landen waarmee ze het hebben vergeleken, inclusief de USA.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_166012903
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 12:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een land hoeft niet in de EU te zitten om een neoliberaal beleid te voeren. En dat gaat GB wel bewijzen de komende jaren. Het waren juist sociale en milieu EU reglementen die politici daar tegenhielden om verder op te schuiven richting Amerikaans model.
De verrotting in de EU is slechts een doorzetting van dezelfde problemen die al op de nationale niveaus bestaan. Maar slaagt er als apparaat wel nog in om een aantal excessen onder controle te houden.
De EU moet hervormd worden, niet afgeschaft. Want dat laatste is vooral een ruggensteun voor nog foutere mensen:

https://www.theguardian.c(...)le-after-brexit-vote
pi_166013241
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 14:57 schreef Coldwaver het volgende:

[..]

Een land hoeft niet in de EU te zitten om een neoliberaal beleid te voeren. En dat gaat GB wel bewijzen de komende jaren. Het waren juist sociale en milieu EU reglementen die politici daar tegenhielden om verder op te schuiven richting Amerikaans model.
De verrotting in de EU is slechts een doorzetting van dezelfde problemen die al op de nationale niveaus bestaan. Maar slaagt er als apparaat wel nog in om een aantal excessen onder controle te houden.
De EU moet hervormd worden, niet afgeschaft. Want dat laatste is vooral een ruggensteun voor nog foutere mensen:

https://www.theguardian.c(...)le-after-brexit-vote
Wel een beetje matig argument dat laatste gezien de gebeurtenissen gisteren in Amsterdam.....
pi_166034537
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 16:14:21 #144
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_166038326
Was dit al gepost?

Pro-EU column Boris Johnson aan het licht

quote:
Ver voor het Brexit-referendum schreef Boris Johnson, de huidige minister van Buitenlandse Zaken, een gepassioneerd betoog tegen een Brexit. De inhoud van zijn column ligt nu op straat.

„Sluit uw ogen. Houd uw adem in. Denk aan Groot-Brittannië. Denk aan de rest van de EU. Denk aan de verlangens van uw kinderen en kleinkinderen om te wonen en werken in andere Europese landen: om daar dingen te verkopen; om daar vriendschappen te sluiten en misschien zelfs een partner te vinden.

„Vraag uzelf: ondanks alle tekortkomingen en teleurstellingen van deze onderneming – wilt u echt dat Groot-Brittannië zichzelf terugtrekt uit de EU?”

Dit gloedvolle betoog is geschreven door niemand minder dan Boris Johnson, de conservatieve politicus die uitgroeide tot een boegbeeld van de Leave-campagne. In de column, die nooit verscheen, waarschuwde Johnson dat een vertrek gevaarlijk zou zijn voor de Britse economie. Hij pende de column ruim voordat Britse kiezers hun stem uitbrachten in het referendum op 23 juni.

Column vóór en column tegen
The Sunday Telegraph bracht de column dit weekend als nieuws. Dat Johnson de column had geschreven was al bekend. Nu ligt ook de inhoud op straat.

Johnson zegt dat hij het stuk schreef toen hij zijn standpunt aan het bepalen was. Hij zegt één column te hebben geschreven waarin hij voorstander van uittreding was en één waarin hij blijven verdedigde. De argumenten om te vertrekken waren veel krachtiger, zegt Johnson nu. Tot die conclusie kwam hij, aldus de huidige minister van Buitenlandse Zaken, toen hij de twee stukken vergeleek.

In het Verenigd Koninkrijk wordt getwijfeld aan de oprechtheid van Johnson. Het wordt hem verweten dat hij het Brexit-referendum vooral wilde gebruiken om zijn eigen carrière te helpen en zijn naamsbekendheid en populariteit te vergroten.
Bron.

Ik kan helaas de integrale tekst van de column niet vinden, is achter een paywall.
Wel een mooi voorbeeld van de, ahum, oprechtheid van Johnson.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  dinsdag 18 oktober 2016 @ 18:28:54 #145
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_166040972
Oprechtheid is geen goede eigenschap voor een politicus.. alleen oprecht overkomen is een goede eigenschap.

Past wel goed bij het beeld van een stel public school boys die het alleen als een spelletje om te winnen zien.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_166040998
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 16:14 schreef Worteltjestaart het volgende:
Was dit al gepost?

Pro-EU column Boris Johnson aan het licht

[..]

Bron.

Ik kan helaas de integrale tekst van de column niet vinden, is achter een paywall.
Wel een mooi voorbeeld van de, ahum, oprechtheid van Johnson.
Hehe een fijne mafkees is het wel :P
pi_166042349
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 oktober 2016 18:30 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Hehe een fijne mafkees is het wel :P
Is toch iedereen, op zijn eigen manier, een mafkees!

Of zoals men het hier in de streek noemt, iedere gek is anders!

[ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 18-10-2016 20:24:46 ]
pi_166122103
Kennen jullie die mop al van die Canadezen die al 7 jaar lang een handelsverdrag proberen te sluiten met een totaal verdeelde EU bestaande uit 28 totaal verschillende landen? Dat verdrag ging niet door.

pi_166124441
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 11:13 schreef Braindead2000 het volgende:
Kennen jullie die mop al van die Canadezen die al 7 jaar lang een handelsverdrag proberen te sluiten met een totaal verdeelde EU bestaande uit 28 totaal verschillende landen? Dat verdrag ging niet door.

[ afbeelding ]
Nou, da's niet waar denk ik, als de EU genoeg van onze centjes naar Wallonie overmaakt, gaat het vast wel door hoor. Daarna moet denk ik onze agrarische sector wel massaal naar Canada emigreren, om nog een droge boterham te verdienen.
pi_166126636
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 oktober 2016 11:13 schreef Braindead2000 het volgende:
Kennen jullie die mop al van die Canadezen die al 7 jaar lang een handelsverdrag proberen te sluiten met een totaal verdeelde EU bestaande uit 28 totaal verschillende landen? Dat verdrag ging niet door.

[ afbeelding ]
Voorlopig door de vlaamen toch?
Wel gek dat het dan niet voor die andere 27 landen doorgaat, Rutte zou die mij kunnen uitleggen waarom bij Ukraine wel?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')