abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_165719882
Oh I wat ben je toch leuk O+ echt een dame!

Heel herkenbaar ook alle verhalen over geduld/boos.. Ik merk dat ik best heel geduldig kan zijn. Ook mijn ervaringen met lesgeven (ordetrapje, rustig opbouwen, opdrachten in kleine stukjes opbreken) zijn best heel handig met een peuter. En dan nog... val ik wel eens uit :@ . Bij het na vier keer waarschuwen toch nog speelgoed op het hoofd van haar broer gooien. Of hem omduwen. ("OMLOLLE CAS!"). Of met eten gooien. Dat zijn wel mijn triggers, daar kan ik echt heel slecht tegen. Maar goed, wij zijn ook maar mensen toch ;) dat moeten ze ook leren.

Dot dat moeilijk afscheid nemen van iets leuks is ook heel herkenbaar. Aftellen, laatste keer, iets anders gebruiken om weg te lokken, zwaaien, dag zeggen.. het helpt allemaal niks. Het blijft krijsen slaan schoppen schreeuwen. Heel vervelend inderdaad. Als ik HET antwoord heb laat ik het weten :+ .

Jeetje Twinkle, DRIE :o ik vind twee al een opgave soms :') . Je klinkt wel heel blij, fijn zeg.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2016 22:44:15 ]
pi_165720041
Hier gaat het z'n gangetje. Twee verkouden kindjes en een slecht slapende baby i.c.m. bergen schoolwerk eisen wel z'n tol, maar goed. Dat gaat ook wel weer over.

Wat ik zo leuk vind: Annie vermaakt zich opperbest op de twee PSZ-ochtenden! Ik was best even gespannen hoe het zou gaan. Op het KDV was ze niet blij de laatste tijd, dus ik vroeg me af of ze niet te jong was voor de PSZ. Maar het gaat heel goed *O* ! Ze heeft een lieve juf, vraagt vaak wanneer ze naar de "peelsaal" gaat en is helemaal in de ban van 'Catrijntje' (dat is de pop die ze elke ochtend wakker maken en vertellen wat voor seizoen het is en wat ze gaan doen) en speelt daar heel fijn.

Het is een Vrije Peuterspeelzaal en ik merk dat ik hun manier van omgaan met kinderen heel prettig vind. Ze mag echt vrij spelen, er worden geen 'methodes' aangehouden. Ze zingen veel, luisteren naar verhalen. Het wegbrengen gaat ook echt goed, i.t.t. het drama altijd bij het KDV. Van 8:45-9:00 spelen de mama's en papa's nog even met de kinderen en dan gaat er een belletje en gaan wij weg. Een fijne structuur, en herkenbaar ook. Dat snapt ze nu heel goed, ze zei de laatste keer zelfs "Dag mama! Tostaks! Anne spele!" . Nou, dan kun je mij opvegen hoor O+ .

Ook komt ze met bepaalde zinnetjes thuis waarvan ik denk dat ze ze daar oppikt. "Same spele same dele" :D , "NIET EELEK" :') en "Eve wachte Cas, saks magjij" . Zo groot is ze dan ineens.

Dat samen delen is wel een ding nu trouwens. Ze wil echt alles delen, heel lief. Maar eenmaal gedeeld wil ze het toch graag meteen weer terug. Bijvoorbeeld haar ijsje :') :

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2016 22:52:24 ]
pi_165722513
Razz O+
En ik las ontzettend verlaat de update van Franny O+

Hier gaat het goed, wel behoorlijk wat drama en een sterke mening, en een paar mindere nachten. We hopen dat het iets met tanden/een nieuwe update/gewoon een faaaaase is en gauw weer opknapt :+
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_165722528
Razz ja die sprongen die ze dan ineens maken op de psz he :o .. gewoon eng soms! Fijn dat ze het er naar der zin heeft.

En niet altijd pedagogisch verantwoord om kunnen gaan met je kroost terwijl je zelf voor de klas staat .. ach, juffen zijn ook maar mensen he ;) .
pi_165722786
Annie :D Zo'n ijsje zou ik ook niet delen hoor :P
Wat fijn dat ze het zo naar haar zin heeft, Razz! Nou weet ik natuurlijk neit op wat voor kdv groep ze zit, maar als ik haar zo hoor, verbaal ook, dan denk ik dat psz echt een fijne plek is voor haar. Wat uitdagender dan het kdv, andere structuur.

Haha, pedagoog en ouder zijn ja :')
Laten we het zo zeggen dat ik ouders die om raad vragen op mijn werk nu best anders benader dan eerst. Veel ouders denken dat wij een soort alleskunners en allesweters zijn qua opvoeden. Nou, wij zijn ook maar mensen :P Ik zit thuis echt niet de hele dag pedagogische spelletjes te spelen met mijn dochter. Die hangt ook voor een film als ik eten moet maken, en ik geef haar soms maar wat graag aan haar vader als we niet uit een situatie komen. En daarbij is het werken met een groep kinderen van een ander van heeeel andere orde dan je eigen kroost.

Nu terug naar pedagogische wetenschapsfilosofie :') . Hoogzwanger aan een master beginnen terwijl je een peuter hebt, wie vond dat ook alweer een goed idee? 8)7
pi_165722964
Wat een ventje GotC! :)

Bij die buien zoals hier omschreven, het niet mee willen gaan... Wij zeggen ook altijd heel duidelijk dat iets te laatste keer is. En stoppen dan dus ook....zo ongeveer de helft van de keren neemt B daar genoegen mee de andere keren is het 'Neeeee nog 1 keer! Laatste keer! Mamamaaaamamaaaaaa'. En nee daar geven wij niet aan toe.

Hihi die foto Franny *O*

Tav CP, ik ben meer een Landal fan ^O^ Ik vind CP zo duur! En Landal heeft veel nieuwere huizen (dat is mijn ervaring)

Zaterdag is B de hele dag bij mijn zus geweest en mijnheer is de hele dag vermaakt door mijn neefje van 13. O+ Hij vond het erg gezellig.

En wij? Wij hadden 2 bezichtigingen in Brabant, 2 totaal verschillende huizen. 1 uit 1900 en 1 uit 1978. Met beide huizen gaan we niet door maar het heeft voor ons wel veel dingen duidelijk gemaakt. Zo willen wij geen huis meer uit de jaren 70 a 80. We willen het liefst een oud huis en geen klushuis meer. Klussen op zich prima, maar in beide huizen moest echt heeeeeel veeeeeel gebeuren. En verder zal ik jullie niet lastigvallen met alle hersenspinsels van een eventueel nieuw huis.
pi_165723093
Exode. Ik vind het niet erg hoor. Zo'n zoektocht is heel spannend en leuk. En heeft toch ook met je peuter te maken, want die verhuisd mee

Twinkle. Welkom weer O+
  maandag 3 oktober 2016 @ 09:10:16 #208
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_165723176
Grote I, al zonder handjes O+
Samen delen Annie O+

Poeh Room, dat klinkt wel zwaar hoor! Ik vind 'laag zwanger' en peuter al een uitdaging en dat is zonder te beginnen aan een master :+

Exode, gaan jullie nu voor een nieuwer huis? Of is een huis uit de jaren 70/80 nieuw en willen jullie een ouder huis?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_165723234
Hihi Sylver_ sorry voor de rare uitleg: wij willen het liefst een oud huis hebben we geconcludeerd, maar wel 1 die in orde is zeg maar. Wij kunnen allebei best wel klussen en hebben veel handige Harry's om ons heen (die kunnen tegelen, badkamers plaatsen etc) maar het moet in de basis wel goed zijn. (en financieel kunnen).
In betreffende huis moest echt heeeeel veel gebeuren en het stomme was, ze hebben veel opgeknapt en gemoderniseerd maar nou ja...half zeg maar. Fantastische houten vloer op de eerste verdieping maar zo slecht gelegd. Schots en scheef en niet op de 'eej leuk een houten vloer' manier. De sfeer van het huis was wel helemaal wat we zoeken, woonkeuken, houtkachel, redelijk grote tuin, groot genoeg, veel uitstraling.

Zie spoiler voor betreffende huis, op de foto's zie je niet: lekkende badkamer, alle tegels waren beschimmeld, keuken valt letterlijk uit elkaar wat is opgelost met ducktape, van de Boretti keuken zijn verschillende knoppen afgebroken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In dat huis uit 1978 moest ook veel gebeuren maar vooral omdat het onze smaak niet was. Toen we er rondliepen zei mijn vrouw letterlijk: ik wil niet meer in zo'n betonnen ding wonen. Dus dat is goed, we kijken niet meer naar dat soort huizen (ons huidige huis is in 1984 gebouwd).
  maandag 3 oktober 2016 @ 09:24:20 #210
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_165723309
Ah, ik snap 'm :)

Op de foto's ziet het er wel leuk uit, jammer dat het in het echt zo tegenviel. Maar die dingen die je noemt zouden voor mij ook echt een deal breaker zijn.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_165723346
Nou ja vooral omdat wij dan denken: als je zo met je huis en spullen omgaat wat komen we dan allemaal nog meer tegen? In ons huidige huis moesten we ook veel doen en dat waren ook mensen geweest die alles houtje touwtje hadden opgelost....we bleven tegen dingen aanlopen. Dat willen we niet nog een keer...de makelaar praatte ook heel snel over de lekkage heen (die ook in de woonkamer zichtbaar was in het plafond)
pi_165726651
Exode wat jammer dat het zo tegenviel. Aan de andere kant is nu wel goed duidelijk wat jullie wél willen en dat is ook fijn. :Y

Gaat het uitstapje dierentuin woensdag nog door eigenlijk?
pi_165728824
Ik hang zeker in de dierentuin woensdag Nikki en B ook. :) Is nog steeds leuk als er meer mama's, papa's, peuters en kleuters meegaan *O*

Ja en ons droomhuis kunnen we nu toch niet kopen: ons eigen huis staat nog niet eens te koop. Vrijdag komt er weer een makelaar en wij zijn de punten waarvan we weten dat we die even aan moeten pakken in huis aan het nou ja...aanpakken dus.
pi_165731293
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 15:14 schreef exode het volgende:
Ik hang zeker in de dierentuin woensdag Nikki en B ook. :) Is nog steeds leuk als er meer mama's, papa's, peuters en kleuters meegaan *O*

Ja en ons droomhuis kunnen we nu toch niet kopen: ons eigen huis staat nog niet eens te koop. Vrijdag komt er weer een makelaar en wij zijn de punten waarvan we weten dat we die even aan moeten pakken in huis aan het nou ja...aanpakken dus.
Leuk! Even afhankelijk van hoe het met mijn vader gaat die vandaag geopereerd is (niks ernstigs op zich, een dubbele liesbreuk), kom ik samen met T en S. Dat wordt mijn eerste "grote" uitstapje in mijn eentje met twee stuiterende peuterjongetjes. Normaal gesproken is of hun grote zus mee, of mijn man of zusje, dus ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. :o
pi_165731911
Leuk Nikki!! En stuiterende jongens boks, al heb ik er maar 1. :)
Operatie is altijd vervelend, is het goed gegaan?
pi_165732498
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 18:00 schreef exode het volgende:
Leuk Nikki!! En stuiterende jongens boks, al heb ik er maar 1. :)
Operatie is altijd vervelend, is het goed gegaan?
Ja alles is goed gegaan. Het duurde wel 2 uur, dus het is een behoorlijke klus geweest, maar nu is hij wel van een hoop ongemak af. Zijn darmen waren door de breuken in zijn zak gezakt, dus die was zo groot als een flinke meloen geworden. :X
pi_165736049
Dat klinkt, uhm, niet zo fijn, een zak meloen....
Fijn dat het goed is gegaan!
pi_165738642
Oe ja dierentuin, dat leek me zo leuk! Maar nu vind ik het toch wel spannend met peuter en baby :@ Hoe laat zijn jullie van plan om te gaan? Even kijken hoe ik hier dan zit met dutjes- en flessentijd..
pi_165739141
Huis ziet er mooi uit op de foto's. Jammer dat die dan zo tegenvalt.

Alvast veel plezier woensdaf Nikki en Exode.

Ik was vandaag met Riley naar het strand. Het was zo gezellig. Riley wilde eigenlijk niet meer weg.
Ook nog even op het terrasje wat gedronken. Heerlijk die momenten O+

pi_165739315
Ik ga morgen al naar de dierentuin in Amersfoort...
Met twee peuters :o
pi_165739901
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 21:59 schreef Amsel het volgende:
Oe ja dierentuin, dat leek me zo leuk! Maar nu vind ik het toch wel spannend met peuter en baby :@ Hoe laat zijn jullie van plan om te gaan? Even kijken hoe ik hier dan zit met dutjes- en flessentijd..
Ik ga redelijk vroeg, ik hoop daar rond 10 uur te zijn, maar ik moet er wel in de spits heen en het is onder normale omstandigheden al meer dan een uur rijden voor mij. T en S moeten 's middags nog slapen, dus dat kunnen ze dan mooi op de terugweg doen, want dan zijn ze waarschijnlijk toch lekker moe. :)

Riley O+ Wat een leuke foto's Omentielvo!

Loj veel plezier en succes morgen. :)
pi_165741219
Dank :) komt vast goed :)
We gaan vooral ook voor het dinobos! En jullie veel plezier woensdag natuurlijk :)

Omen je foto's O+

Nu dus nu gewoon met twee peuters in 1 topic! Rammel rammel ;)

[ Bericht 32% gewijzigd door Loj op 03-10-2016 23:37:40 ]
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 06:41:39 #223
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_165743342
Gefeliciteerd Loj! *O* 2 peuters nu :o
Veel plezier vandaag!

Wat een leuke foto's, Omen! O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_165743454
Omen wat een lieve foto's O+

Veel plezier in de dierentuin voor wie gaat! Met Djenna en Sjuul zou ik het wel aandurven maar ik heb ook nog stuiterBoaz in de gaten te houden want die vliegt alle kanten op :X .. ik zie dat niet zitten in mijn eentje helaas.

Loj 2 peuters in huis *O*
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 07:49:53 #225
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_165743551
Gefeliciteerd Loj!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')