abonnement Unibet Coolblue
pi_165470474
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 21 september 2016 @ 14:09:32 #2
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165470727
MIG29_ twitterde op woensdag 21-09-2016 om 10:00:21 #Aleppo Update : SAA full control Fertilizer factury and offices surroundings old Ramouseh which was under JN since 4 Years Ago . Go SAA reageer retweet
Terroristen krijgen een pak slaag.
pi_165470740
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef Richestorags het volgende:
MIG29_ twitterde op woensdag 21-09-2016 om 10:00:21 #Aleppo Update : SAA full control Fertilizer factury and offices surroundings old Ramouseh which was under JN since 4 Years Ago . Go SAA reageer retweet
Terroristen krijgen een pak slaag.
*O* *O*
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:36:19 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165471196
StormBringer15 twitterde op woensdag 21-09-2016 om 13:49:15 #BREAKINGPro-rebel sources report about a massive deployemen of Russian ground forces in #Aleppo area#natohttps://t.co/MaKJkaAhwc reageer retweet
Steeds meer media maken er melding van. Het lijkt erop dat Aleppo definitief game over wordt voor de terroristen. De vraag is alleen hoe lang het gaat duren voordat het valt. De terroristen in de stad zullen zich wel weer niet over willen geven.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:42:57 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165471313
Mokerslagen toch?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165471531
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:36 schreef Richestorags het volgende:
StormBringer15 twitterde op woensdag 21-09-2016 om 13:49:15 #BREAKINGPro-rebel sources report about a massive deployemen of Russian ground forces in #Aleppo area#natohttps://t.co/MaKJkaAhwc reageer retweet
Steeds meer media maken er melding van. Het lijkt erop dat Aleppo definitief game over wordt voor de terroristen. De vraag is alleen hoe lang het gaat duren voordat het valt. De terroristen in de stad zullen zich wel weer niet over willen geven.
De Russen zijn serieus iets van plan. 3000 soldaten is niet niks.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 21 september 2016 @ 15:14:38 #7
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165471870
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:36 schreef Richestorags het volgende:
StormBringer15 twitterde op woensdag 21-09-2016 om 13:49:15 #BREAKINGPro-rebel sources report about a massive deployemen of Russian ground forces in #Aleppo area#natohttps://t.co/MaKJkaAhwc reageer retweet
Steeds meer media maken er melding van. Het lijkt erop dat Aleppo definitief game over wordt voor de terroristen. De vraag is alleen hoe lang het gaat duren voordat het valt. De terroristen in de stad zullen zich wel weer niet over willen geven.
Is Alleppo in handen van ISIS?

[ Bericht 4% gewijzigd door BarryOSeven op 21-09-2016 15:22:38 ]
  woensdag 21 september 2016 @ 15:29:11 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165472135
quote:
10s.gif Op woensdag 21 september 2016 15:14 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Is Alleppo in handen van ISIS?
Niet alleen IS is een terroristische groepering. Jaish al Fateh, die in Aleppo vrijwel exclusief uit Jabhat Fatah al Sham (voormalig Jabhat al-Nusra aka Al Qaeda) bestaat, is net zo goed een terroristische groepering.

Daarnaast is elke groepering die Aleppo binnendrong een illegale, terroristische groepering. De seculiere bevolking van Aleppo zat namelijk helemaal niet te wachten op de revolutie van fundamentalistische plattelandsgeiten uit Idleb en het platteland van Aleppo. Er waren ook geen noemenswaardige "revoluties" daar voordat ze in 2012 binnentrokken.
  woensdag 21 september 2016 @ 16:20:18 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165473307
Nu officieel:

@miladvisor
Russian MoD S.Shoigu:Russia will send 'Admiral Kuznetsov' aircraft cruiser to the Mediterranean Sea to strengthen its capabilities there.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165473445
TheArabSource twitterde op woensdag 21-09-2016 om 16:08:27 #Russia's only aircraft carrier joins naval task force in Mediterranean https://t.co/uQglxUA4bh #Syria reageer retweet
Hoeveel vliegtuigen/Helikopters kan die carrier aan?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 21 september 2016 @ 16:30:59 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165473588
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 16:26 schreef Zahreddine het volgende:
TheArabSource twitterde op woensdag 21-09-2016 om 16:08:27 #Russia's only aircraft carrier joins naval task force in Mediterranean https://t.co/uQglxUA4bh #Syria reageer retweet
Hoeveel vliegtuigen/Helikopters kan die carrier aan?
Meer dan 40. https://en.m.wikipedia.or(...)er_Admiral_Kuznetsov

Maar volgens mij zijn er wel wat zorgen over dat schip qua gesteldheid.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165473677
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 16:30 schreef Szura het volgende:

[..]

Meer dan 40. https://en.m.wikipedia.or(...)er_Admiral_Kuznetsov

Maar volgens mij zijn er wel wat zorgen over dat schip qua gesteldheid.
Misschien hebben ze het naar Syrie gestuurd omdat ze met die 3000 man een offensief plannen?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165474017
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 16:20 schreef Szura het volgende:
Nu officieel:

@miladvisor
Russian MoD S.Shoigu:Russia will send 'Admiral Kuznetsov' aircraft cruiser to the Mediterranean Sea to strengthen its capabilities there.
Was toch al lang bekend? Heeft verder weinig met de huidige situatie en ontwikkelingen te maken.
2 July- https://www.rt.com/news/349279-russia-aircraft-carrier-syria/

Edit: Nvm, in dit bericht was het nog niet 'officieel', maar er waren wel in ieder geval al plannen.
  woensdag 21 september 2016 @ 17:56:36 #14
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165475105
@miladvisor
Ru.MoD spokesman: US-led coalition's 'Predator' attack drone was spotted around Urum al-Kubra at the time of attack on the UN convoy
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165475193
Dicht bij Mosul nu _O_
pi_165475208
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:02 schreef vigen98 het volgende:
Dicht bij Mosul nu _O_
Shirqat al gepakt?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165475228
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:02 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Shirqat al gepakt?
Ja
pi_165475249
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:03 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja
heel die stad? gaat snel zeg
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165475294
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:04 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

heel die stad? gaat snel zeg
Nee niet Shirqat sorry, wel de dorpen rondom Shirqat. Als je meer over Irak wilt weten raad ik jou deze twitteraar aan.https://twitter.com/IraqiSecurity
pi_165475308
Maar wel

IraqiSecurity twitterde op woensdag 21-09-2016 om 13:17:34 #Iraq's armed forces have reportedly recaptured 2 villages north of Shirqat:•Subkhah,•Ba'ajah. https://t.co/RscFW3nKtV reageer retweet
pi_165475311
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:06 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee niet Shirqat sorry, wel de dorpen rondom Shirqat. Als je meer over Irak wilt weten raad ik jou deze twitteraar aan.https://twitter.com/IraqiSecurity
ja die volg ik. Dorpen had ik gelezen, stad zelf zal snel volgen vermoed ik.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 21 september 2016 @ 18:18:51 #22
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165475535
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 17:56 schreef Szura het volgende:
@miladvisor
Ru.MoD spokesman: US-led coalition's 'Predator' attack drone was spotted around Urum al-Kubra at the time of attack on the UN convoy
@miladvisor
"In the even.Sep.19,exactly in area [where the UN hum.convoy was] at an alt. 3,600m was a US-led-coalition UAV flying at a speed of 200kmph"

@miladvisor
'Predator'UAV had taken off from Incirlik AB in Turkey&entered to area convoy some min.before incident with UN hum. convoy,left 30min after

Doe ermee wat je wil...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165476188
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 10:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Geen, maar het valt me op dat je telkens alleen maar naar Rusland en Syrië wijst.
Met wat?

quote:
Zo ben je er bijvoorbeeld ook van overtuigd dat de chemische aanvallen door Syrië zijn gepleegd. Ik zou dat allerminst zeker noemen, maar ook niet uitsluiten.
Ik heb het de afgelopen jaren met meerdere users over gediscussieerd, gezien de bewijzen is het inmiddels wel een zekerheid.

quote:
10s.gif Op dinsdag 20 september 2016 23:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

het was savonds dan houdt het op, lijkt me, ik heb alleen beelden gezien met geluid van straaljagers.
AricToler twitterde op woensdag 21-09-2016 om 17:38:37 We're putting together a story on the UN aid strike at @bellingcat, but it's pretty tough when Russia changes their story every 10 minutes. reageer retweet
Ben benieuwd :)
Incelfrikandel
pi_165476450
Hamosh84 twitterde op woensdag 21-09-2016 om 18:46:17 #Hezbollah in pre combat training, warming up before going into battle against terrorist in #Aleppo #Syria. You wil… https://t.co/aZBaAkjP0J reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165477288
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 17:56 schreef Szura het volgende:
@miladvisor
Ru.MoD spokesman: US-led coalition's 'Predator' attack drone was spotted around Urum al-Kubra at the time of attack on the UN convoy
the blame game continues...

dus de russen laten tegenwoordig zonder enkel bezwaar predators vliegen over aleppo en geven de VS de mogelijkheid om dit soort false flag acties uit te voeren? srsly?

ik vraag me oprecht af of er mensen zijn die deze shit geloven.

dit komt bij mij overigens echt kinderachtig over, de VS die gisteren avond te melden had dat er twee russische vliegtuigen waren gespot ten tijde van de aanslag en nu hebben de russen opeens te melden dat ze een pradator hebben gespot ten tijde van de aanslag.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')