abonnement Unibet Coolblue
pi_166218124


Suburra (2015)
Italiaans/Franse misdaad film over corruptie en een bendeoorlog om de totstandkoming van een groots bouwplan. Het duurt even voordat het verhaal goed op gang komt maar daarna is het een fascinerende rit naar het einde. 8/10.
pi_166229858


Girl from Compton (TV Movie 2016) - IMDb
7/10

De stem van Michel'le zorgt ervoor dat je in het begin moet doorbijten. Maar al snel zit je in het verhaal en "hoor" je het niet meer. De film keek lekker weg!



[ Bericht 0% gewijzigd door potjecreme op 28-10-2016 10:46:57 ]
pi_166256934
The Pack (2015)



Australië
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Nick Robertson
met Jack Campbell, Anna Lise Phillips en Katie Moore

Adam Wilson, een geharde boer en toegewijde huisvader, is geschokt als hij ontdekt dat zijn laatste vee gedood is op zijn landelijke ranch. Daarnaast loopt de veterinaire praktijk aan huis van zijn vrouw niet goed, wat voor een onzekere toekomst zorgt voor hun kinderen. Als hij op een avond een feest geeft, liggen er donkere schaduwen op de loer. Een roede verwilderde honden loopt rond in de duisternis op zoek naar bloed wachtend op het moment om aan te vallen.

Tegenvaller. Slecht is de film ook weer niet. Het eerste half uur is vrij saai maar daarna komt de film goed op gang. Er zitten spannende momenten in de film en hier en daar best wel heftige scènes. Goed om een keer te zien, het is geen film die je een 2de keer opzet

IMDB 5/10
Ik 5/10.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166256985
Naked among Wolves (2015)
Alternatieve titel: Nackt unter Wölfen



Duitsland
Drama / Oorlog
105 minuten

geregisseerd door Philipp Kadelbach
met Florian Stetter, Peter Schneider en Sylvester Groth

Enkele weken voor de bevrijding van het concentratiekamp Buchenwald belandt een driejarige jongen in een koffer in het kamp. Het kind gaat een zekere dood tegemoet, maar andere kampbewoners doen er alles aan om hem te beschermen. Angstvallig proberen ze het kind voor de SS te verbergen.

Goede film. Een heftige film, maar dat zijn alle films over de concentratiekampen wel.
Ze laten goed zien hoe het er in Buchenwald aan toe ging. Heftige momenten, emotionele momenten. Polen spreken Pools, Duitsers spreken Duits, Russen spreken Russisch... een belangrijk pluspunt voor de film. Een goed verhaal dat zeer goed is uitgewerkt. Sterke acteurs


IMDB 7.1/10
Ik 7.5/10.

[ Bericht 0% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 28-10-2016 09:39:09 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166275934
Sausage Party (2016) - IMDb

Ouch... Ik geef niet graag lage cijfers maar dit was niet wat ik ervan verwacht had na het zien van de trailer. Vrijwel de hele film voelt ontzettend geforceerd aan, met nog meer puberale grappen dan dat we van Rogen's clubje gewend zijn.

De leuke momenten waren op één hand te tellen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De boodschap is net zo opzichtig als de schunnige grappen en ook de pacing laat te wensen over. Met name de scènes met de douche dragen hieraan bij.

Het is dat ik de film met een groep gekeken heb anders had ik de rit niet uit kunnen zitten.

Ik: 3/10
IMDb: 6,6/10
pi_166277913
1944 (2015)



Estland / Finland
Drama / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Elmo Nüganen
met Marko Leht, Maiken Schmidt en Priit Pius

Estland, 1944. We volgen de gebeurtenissen vanaf de slag bij de Tannenberg lijn tot en met de slag bij Tehumardi op het Sõrve-schiereiland tussen de Duitsers en hun bondgenoten en het Rode Leger. We zien alles door de ogen van Estische soldaten, die een kant moesten kiezen en zodoende hun eigen landgenoten op het slagveld tegenkwamen als tegenstander. De soldaten en hun geliefden moeten vaak moeilijke keuzes maken.



Een zeer goede film. Een film over een onbekender verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Een goed verhaal dar fenomenaal is uitgewerkt. Ze laten goed zien hoe de Esten aan beide zijden (Duitsers - Russen) moeten vechten en veelal voor ethische dilemma's komen te staan. Het verhaal wordt ook van 2 kanten bekeken. De actie gaat meteen in het begin van start, zeer realistische gevechten. Halverwege zwakt de film een beetje af om daarna tot het einde weer spectaculair door te zetten. Heftige momenten, trieste momenten. Een pluspunt dat de verschillende bevolkingsgroepen hun Eigen taal spreken

IMDB 7.2/10
Ik 7.5/10.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166278807
Ghostbusters (2016)

Wat een bagger zeg. De Melissa McCarthy werkt op m'n zenuwen vanaf minuut 1, en verder vermaakt het ook niet echt. De grappen komen slecht uit de verf, het acteerwerk is uiteraard matig en je blijft met weemoed denken aan het origineel. De cameo's en verwijzingen naar het verleden zijn dan wel weer leuk gedaan, maar dat was het dan ook. De 5,4 van IMDb is wat mij betreft nog aan de hoge kant.
Schip ahoy!
pi_166278868
Narcos (TV Series 2015– ) - IMDb



Narcos is een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw.

Tja serie over het leven en alles daaromheen van Pablo Escobar dus, waar gebeurd natuurlijk.

afschuwelijke wereld maar goeie serie
pi_166309831
The Siege at Jadotville



The film is based on Declan Power's non-fiction book, The Siege at Jadotville: The Irish Army's Forgotten Battle (2005),[8] and covers the story of the Siege of Jadotville, a conflict involving Irish Army UN Peacekeepers and Katangese forces during the Congo Crisis in September 1961




Redelijk goede film over de Congo crisis van de jaren 60. Waarin een Ierse Compagnie belegert word door enkele tientallen Franse en Belgische huurlingen. Met 4 tot 5000 Congolezen onder hun bevel.
Ура для россии
  zondag 30 oktober 2016 @ 21:25:54 #160
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_166313082
Beyond the Black Rainbow (2010) - IMDb



Wauw wat een surrealistische audiovisuele nachtmerrie is dit. Ontzettende kleurrijke film met eerbetoon aan de 70/80's, soundtrack is ook echt geniaal. Heerlijk hoe vreemd en raar de film ook kan zijn, echter moet je er geen duidelijk verhaal van verwachten. Het is een duidelijke style boven subtance filmpje, het is er een die je moet ervaren. Houd je van de films van Refn en Noé, of in het algemeen van audiovisuele vreemde kleurrijke films? Dan zou ik dit zeker een kans geven. Ik geniet alleen al van de trailer
5*



[ Bericht 0% gewijzigd door warp995 op 30-10-2016 21:52:34 ]
pi_166324221
Doctor Strange

8/10

Grafisch heel erg mooi, zeker in 3D, met gebouwen die draaien, etc. Wederom een Marvel-film met de nodige humor en een goede acteur. Het enige gevoel wat ik er wel bij had, is dat het verhaal eigenlijk nog niet helemaal is begonnen. Het wordt maar voor de helft verfilmd, voor mijn gevoel en is dus eigenlijk een film die voor mijn gevoel nog lang niet af was. Ik kijk dan ook uit naar deel 2.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_166324695
Eddie Murphy is terug!
Hij maakt een comeback in de hartverwarmende film Mr. Church,
een inspirerend verhaal over een bijzondere band tussen een kok en
zijn werkgeefster.


Mr. Church (2016) - IMDb
pi_166325900
De Meester van de Zwarte Molen (2008)
Alternatieve titels: Krabat - , Krabat and the Legend of the Satanic Mill



geregisseerd door Marco Kreuzpaintner
met David Kross, Christian Redl en Daniel Brühl

Was het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van de zwarte kunsten te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechten heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terug leidt. Krabat vlucht dan ook niet. Hij kiest een andere weg, gesteund door de liefde van een meisje.

Geen slechte film. Voor een kinderfilm is die zelfs goed. Goed verhaal, redelijk goed uitgewerkt.
Er komen hier en daar een paar duistere (evil) scenes in voor. Het acteerwerk van sommigen laat soms de wensen over. De paar actiescens waren knullig. Mooi einde


IMDB 6.1/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166325916
quote:
17s.gif Op maandag 31 oktober 2016 13:00 schreef FANN het volgende:
Eddie Murphy is terug!

Was ie weg dan? :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166340990
Warsaw 1944 (2014)

Alternatieve titels: Miasto 44, City 44, Warsaw 44,



Polen
Drama / Oorlog
130 minuten

geregisseerd door Jan Komasa
met Józef Pawłowski, Zofia Wichłacz en Anna Próchniak

Warschau, zomer 1944. Stefan zorgt voor zijn moeder en zijn jongere broertje omdat zijn vader, een officier in het Poolse leger, is omgekomen tijdens de invasie van Polen in 1939. Hij heeft zijn moeder beloofd zich niet in de strijd te mengen maar ondertussen droomt hij ervan om zijn plicht te vervullen voor zijn vaderland. Uiteindelijk sluit hij zich toch aan bij het verzet. Samen met Kama, Góral, Rogal en Beksa vormt hij onder het commando van de charismatische Kobra een van de moedigste verzetslegers tijdens de Opstand van Warschau in 1944.

Goede en realistische film over de opstand in Warschau tijdens de WO2. De film komt traag op gang en is het eerste half uur vrij saai. MAar als de opstand begint word je getrakteerd op bloedstollende scènes. Heftige gevechten, explosies, chaos, heldendaden, schokkende momenten, trieste emotionele momenten,... kunstig in beeld gebracht. Sommige scènes zijn op een aparte manier gefilmd, slow motion beelden met een aparte keuze van muziek. Een aanrader!

IMDB: 6.7/10
Ik: 7.5/10 (ik had een 8 gegeven als het eerste half uur niet zo traag op gang zou zijn gekomen)



[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 01-11-2016 17:50:49 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 1 november 2016 @ 14:19:47 #166
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_166346326
Avatar

Leuk

8.0/10.0
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  dinsdag 1 november 2016 @ 14:21:20 #167
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_166346352
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 00:33 schreef Cikx het volgende:
Sausage Party (2016) - IMDb

Ouch... Ik geef niet graag lage cijfers maar dit was niet wat ik ervan verwacht had na het zien van de trailer. Vrijwel de hele film voelt ontzettend geforceerd aan, met nog meer puberale grappen dan dat we van Rogen's clubje gewend zijn.

De leuke momenten waren op één hand te tellen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De boodschap is net zo opzichtig als de schunnige grappen en ook de pacing laat te wensen over. Met name de scènes met de douche dragen hieraan bij.

Het is dat ik de film met een groep gekeken heb anders had ik de rit niet uit kunnen zitten.

Ik: 3/10
IMDb: 6,6/10
Zeker vegetarier. >:)
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_166349450
Mr. Church

Mr. Church is een beleefde man die kookt, tekent, schildert, piano speelt, leest en elke nacht dronken wordt om een paar uur later volkomen nuchter een steak te bakken als ontbijt voor een tienjarig meisje. Hij heeft kortom alle hobby's die een man volgens de scriptschrijver aantrekkelijk maakt. Ook laat hij het tienjarige meisje The old man and the sea van Hemingway lezen, dat ze leuk vindt (?) De voice-over wordt ingesproken door het meisje als ze twintig is; door de invloed van al dat gelees spreekt ze met een zijige stem in poëtische formuleringen een heleboel clichés in. De les van de film is dat het leven ups en downs kent; deze boodschap heeft mijn blik zeker verbreed.
  dinsdag 1 november 2016 @ 17:33:29 #169
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_166349933
Zootropolis (2016) - IMDb



Nederlandse versie, want nichtje te logeren.
Maar zelfs in het Nederlands goed te doen (al ga ik hem, gezien de Amerikaanse stemmen, zeker nog eens in het Engels bekijken).

Grappig verhaal over een konijn dat bij de politie van Zootropolis/Zootopia (Engels) wil werken. Dat is een metropool waar roofdieren en prooidieren in vrede samenleven. Tot opeens dieren verdwijnen nadat ze intens bloeddorstig zijn geworden. Konijn doet haar best om samen met een vos de zaak op te lossen.

Prima vermaak. John Lasseter overzag de boel, dus da's niet heel gek voor mij als Pixar-fan.

IMDb: 8.1
V.: 8

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 1 november 2016 @ 18:00:51 #170
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_166350356
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 17:05 schreef Mainport het volgende:
Mr. Church

Mr. Church is een beleefde man die kookt, tekent, schildert, piano speelt, leest en elke nacht dronken wordt om een paar uur later volkomen nuchter een steak te bakken als ontbijt voor een tienjarig meisje. Hij heeft kortom alle hobby's die een man volgens de scriptschrijver aantrekkelijk maakt. Ook laat hij het tienjarige meisje The old man and the sea van Hemingway lezen, dat ze leuk vindt (?) De voice-over wordt ingesproken door het meisje als ze twintig is; door de invloed van al dat gelees spreekt ze met een zijige stem in poëtische formuleringen een heleboel clichés in. De les van de film is dat het leven ups en downs kent; deze boodschap heeft mijn blik zeker verbreed.
Vond je hem leuk?
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_166361346
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 14:21 schreef govie het volgende:

[..]

Zeker vegetarier. >:)
Toevallig wel. ;)
Dat heeft er echter weinig mee te maken aangezien ik de trailer wel erg leuk vond. Wat mij betreft zou de film beter tot zijn recht zijn gekomen als de hele wereld der etenswaren vredelievend was en dan op het moment supreme wanneer ze erachter komen wat ze te wachten staat ze beginnen met schelden uit ongeloof, precies zoals in de trailer te zien is eigenlijk. Nu zitten er in de eerste vijf minuten al tig seksgrappen in en na de vijfde keer dat een knakworstje fuck zegt heeft het zijn charme ook wel weer verloren.
pi_166386391
Regression (2015)
Alternatieve titel: Regresión



Spanje / Canada
Thriller / Mystery
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Amenábar
met Ethan Hawke, Emma Watson en David Thewlis

Minnesota, 1990. Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) onderzoekt een zaak met betrekking tot een jonge vrouw genaamd Angela (Emma Watson), die haar vader John Gray (David Dencik) beschuldigt van een onbeschrijfelijke misdaad. Wanneer John onverwacht en zonder herinnering schuld bekent, wordt gerenommeerd psycholoog Dr. Raines (David Thewlis) ingesteld om hem te helpen zijn herinneringen her te beleven en lijken ze een gruwelijk nationaal mysterie te ontdekken.

Intrigerende film over Regressie/therapy - Regressie/hypnose. Hoe die therapieën massahysterie kunnen veroorzaken. Wederom een film die eer doet aan de termen 'thriller' en vooral 'mysterie'. Ze houden het mystery goed vast tot het einde wat leidt tot een verrassend einde. Het verhaal zit heel goed in elkaar. Je beleeft de film net zoals de protagonist, de detective. Verwarring, mind-games, mysterie, angst...

IMDB: 5.7/10
Ik: 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_166420599
dr strange ik weet niet meer waar het over ging de dark side het eeuwige leven of zo maar het zag er leuk uit, aanrader
  vrijdag 4 november 2016 @ 20:36:32 #174
286575 Roces18
Chef de party
pi_166420652
Enige film van de laatste tijd die ik gezien heb en kan aanraden is Operation Anthropoid.
Waarin ze de op 2 na belangrijkste nazi willen vermoorden (waargebeurd) en best intens.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_166420681
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2016 14:18 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Was ie weg dan? :)
en béétje wel ja....

quote:
Eddie Murphy deed hier en daar nog wel een klein rolletje, maar zijn grote comedy succes was helaas voorbij. Gelukkig maakt hij nu een comeback in een hartverwarmende film genaamd Mr. Church.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')