abonnement Unibet Coolblue
pi_165482275
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 21:52 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Uhmm dat is precies wat er in de bijbel staat?
Ik zei toch al dat de Geest mij heeft verlaten? :P
pi_165484292
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 22:03 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Ik zei toch al dat de Geest mij heeft verlaten? :P
Ja mij ook, maar dan kun je toch nog wel lezen wat er staat? :?
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_165487681
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:03 schreef Hexxenbiest het volgende:
Waarom schreeuw je zo op mij?
O, was het zo ver te horen ? :+
quote:
Je weet wat ik bedoel met gezalfd.
Factor 50 ?
quote:
Het zijn goden die mensen zelf hebben bedacht/gemaakt. Dat is niet hetzelfde.
Hoe zie je het verschil ?
pi_165487684
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 18:19 schreef Hexxenbiest het volgende:
(Eloï Eloï lama sabachtani) En dat betekent?
Dat je een buis hebt voor bijbelstudie.
pi_165487703
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 21:01 schreef de_tevreden_atheist het volgende:
Beide evangelisten geven de vertaling in het Grieks. De omstanders verstonden het verkeerd en dachten dat Jezus de profeet Elia riep.
Later hebben ze er dit van gemaakt :
" always look on the bright side of life "
pi_165487778
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 06:29 schreef ATON het volgende:

[..]

Dat je een buis hebt voor bijbelstudie.
Buis :?
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_165487797
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2016 07:05 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Buis :?
= niet geslaagd. ( studentenjargon )
pi_165488173
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 21:58 schreef falling_away het volgende:

Je snapt niet wat empirisch bewijs is? Dat jij het niet snapt met je beperkte vermogen betekent niet dat het bewijs er niet is
Ik snap het prima, dat jij niet snapt dat evolutie geen bewijs heeft is een bewijs dat jij beperkt vermogen hebt en alleen maar een paar schreeuwlelijkerds volgt die roepen dat het een feit is omdat je zelf niet kan denken over dat soort onderwerpen.

quote:
Ja voorspellingen.. bijv over het einde der tijden in 1975... Of later over de generatie van 1914 die niet voorbij zou gaan (voordat Armageddon komt).. of hun theorie over wie nou de getrouwe en beleidvolle slaaf is etc. etc.

Nogal belangrijke doctrines die *spontaan* gewijzigd worden.

En dat van een aantal wijze heren die direct door god geleid worden.. beetje vreemd niet?
Nee, verwachtingen.
Dat is geen doctrine.
En nou boehoe dat bv over de slaaf een kleine bijschaving gehad heeft, het is niet zoals je doet laten overkomen er grote dingen aan gewijzigd zijn. De Bijbel voorspelde zelfs dat er in de loop der tijd steeds dingen beter bekend zouden worden. Dus klets niet zo.

quote:
Van blinde haat is geen sprake.. Ik spreek wel mijn verachting uit over bepaalde praktijken, juist zoals je die in die video hebt gezien.. Het goede voorbeeld werd daar gegeven door het besturende lichaam.

In die video wordt de jonge meid (van +/- 16 of 17 jaar die duidelijk nog afhankelijk was van haar ouders) uit huis gezet.. En later toen ze haar ouders probeerde te bellen om te zien hoe het met hun ging namen ze de telefoon niet op. Ze wilden geen woord meer met hun bloedeigen dochter wisselen.

Ontken je dit of niet? (let op, ik kan die video zo weer tevoorschijn toveren)
Geen blinde haat?
Iemand die overal gewoon tussendoor komt met leugens over de organisatie, overal maar van alles loopt te haten over de organisatie zonder iets te kunnen onderbouwen. Dat noem je geen blinde haat.

Net als bij die video. Ook nu roep je weer van alles, qua leeftijd en dergelijke.
Het enige wat er in naar voren kwam is dat het verstandiger was in DIE SITUATIE dat die persoon het huis uit zou gaan vanwege haar gedrag en haar invloed op de rest. Meer is er niet gezegd.

Maar dat je niet op de rest van mijn reactie ingaat zegt wss wel genoeg.
Aangezien er nergens gezegd wordt dat elk uitgesloten persoon uit huis gezet moet worden, of dat er iets van een richtlijn over is. Of ga maar door.
Jij wilt gewoon een blinde haat creëren dmv de uitsluitingsregeling die wel meer mensen een beetje lastig vinden, terwijl we dit prima kunnen uitleggen en het Bijbels is.
Maar dan komen er gekken met blinde haat tussendoor..... Soms zelfs op de tv die idiote leugens gaan vertellen.

Soms zelfs van die christelijke gekkies die zelf de Bijbel niet navolgen en dan ons er op aanvallen dat wij dat wel doen _O-
pi_165488267
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 08:29 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Het gaat niet eens per se om wie het volledig verwerpen.
Het gaat alleen al omdat er gezegd worden dat iedereen er volledig achter zou staan, dat het allemaal wel even in kannen en kruiken zou staan.

En eigenlijk geef jij met je reactie mij daarin gelijk, dus tja.
Dat is geen antwoord op mijn vraag. En niemand beweert dat het in kannen en kruiken is. Maar jij beweert iets heel anders.

Dus nogmaals: verlicht ons met je lijst :)
-
pi_165488339
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 21:19 schreef Hexxenbiest het volgende:
Waarom neem je de studie dan aan? Je verspilt hun tijd. Ga in een forum dat diepere gesprek aan ipv hun tijd te verspillen.
Hahaha..
De ironie.
Langs de deuren gaan en mensen dingen willen bijbrengen en als iemand daarvoor openstaat hem beschuldigen van tijdsverkwisting.

:* O+
pi_165488669
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 21:59 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Ik was een kind nog. Mijn overtuigingen waren nog niet gevormd. Oudere mensen kunnen koppig in hun denkwijzen blijven. Staan bijna nooit open voor iets anders. Dat bedoel ik ermee.

check!

quote:
Het lijken wel atheïsten....

Er zijn genoeg zwaar gelovigen die niet meer gelovig zijn. Heb jij nog niemand tot het atheïsme bekeerd? Was je niet overtuigend genoeg blijkbaar.

Mijn doel is niet om mensen te 'bekeren' (overigens zou ik dat niet bekeren noemen, atheïsme is immers de 0-positie of 'default positie'. In het Engels zou je het een deconversion noemen ipv een conversion. Zwaargelovigen kun je trouwens ook niet in één keer overtuigen, niet in een enkele discussie. Er zijn geen 'silver bullets' waarmee je dit voor elkaar krijgt. Het is vaak een proces van jarenlange twijfels die elkaar opstapelen door kleine dingen of gebeurtenissen. Dat is denk ik de enige manier hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Verder ben ik van mening dat iedereen lekker moet geloven wat ie wil, ik ga graag de discussie aan, als ik iemand wat bij kan brengen is dat mooi, maar ik ga er niet in met het doel om iemand te bekeren. Het zegt veel dat die bekeringsdrang er bij gelovigen juist wel heel erg in zit. Ik ga niet langs de deuren. Het is hun goed recht verder. Nogmaals, geloof wat je wil. Zolang je er anderen niet mee kwaad doet, zolang niemand er last van heeft. Helaas is dat niet altijd het geval bij religie en de invloed van religie op mens en maatschappij. Dat is overigens wat mij boos maakt en waarom het mijn interesse heeft getrokken.

quote:
Dus je verwacht dat ze gaan komen met een artikel van Neil de Grasse Tyson?

Nee, ik verwacht uiteraard dat ze gaan komen met hun bijbel, en flyertjes met retoriek a la Ken Ham, Kent Hovind en andere creationisten of intelligent design (wat overigens gewoon creationisme in vermomming is)-aanhangers.

quote:
Dus jij vindt dat een wereld zonder religie beter is? Religie houdt mensen nog een beetje in toom omdat ze ergens bang zijn voor God. Ik zie trouwens niet dat mensen die niet geloven beter leven.

Dat hangt er natuurlijk vanaf wat er voor in de 'plek' komt. Sowieso zouden we beter af zijn met alle extremistische en fundementalistische uitingen van het geloof. Van de gematigde gelovigen heb je over het algemeen niet zoveel last, maar die nemen hun geloof dan ook niet zo serieus (gelukkig maar).

Ik vind de 'religie houdt mensen nog een beetje in toom omdat ze ergens bang zijn voor God'-uitspraak heel eng. En die mensen zo nodig nog enger. Heb je dan zo weinig vertrouwen in jezelf en in je medemens? Dat je een god moet hebben om te vrezen zodat je geen slechte dingen doet? Ik weet niet of ik moet lachen of huilen, maar het klinkt heel sneu. Maar by all means, als dat echt het enige is wat tussen hen instaat en het doen van slechte dingen, misschien maar beter dat ze geloven.

Atheïsme alleen zegt trouwens helemaal niets op zichzelf. Het is geen wereldbeeld. Slechts één positie op een enkele vraag. Ik zou mezelf scharen onder het seculier humanisme. En ja ik ben er van overtuigd dat als iedereen seculier humanist was, en volgens die waarden leeft, dat de wereld er heeeel veel beter van wordt.

quote:
Hey, geen probleem, hoor. Ik was ook een beetje nors (ben ik vaker de laatste tijd, maar heeft niks met jou te maken :) ). Was alleen een beetje teleurgesteld dat je niet oprecht bleek te zijn, maar dat geeft ook niets. Heb jij (en zij) straks een ervaring rijker. No hardfeelings :)
Nouja, oprecht, dat hangt er maar vanaf wat jouw en hun verwachtingen zijn. Heel simpel, en ik ben daar altijd heel open en duidelijk over geweest. Ik heb altijd gezegd dat ik het onderwerp interessant vind, en dat ik de gesprekken en discussies interessant vind. Dat is sowieso tweerichtingsverkeer.

Tweede is dat zíj iets komen om te verkopen. En ik koop niet zomaar aan de deur. We kunnen dan best in gesprek en discussie gaan, maar het uitgangspunt moet hier wel heel helder zijn. Ik ben niet op zoek naar God, en ik hoef daarom ook niet zo nodig de bijbel te bestuderen. Ze mogen best vertellen hoe zij bepaalde dingen zien, en dat is uiteraard op basis van de bijbel. Maar ik ben niet van plan om een lezing of preek te ondergaan uit allerlei bijbelteksten. Anders had ik net zo goed naar de kerk kunnen gaan. Of mijn eigen bijbel eruit pakken en er zelf uit lezen. Dus hoe dan ook wordt het een interactie, waarbij ik mijn vragen en meningen heb over de bijbel.

Ik heb ook gezegd dat ik open sta voor argumenten en bewijs. Maar ook er duidelijk bij gezegd dat ik me hier erg in heb verdiept en ik niet verwacht dat zij met nieuwe goede argumenten gaan komen. En dat de kans dat ik overtuigd wordt daarom zo goed als nihil is. Laten we elkaar niet in de maling nemen: geen van ons beide zal overtuigd worden. En dat is op zich ook niet erg wat mij betreft. Van dialoog en discussie word je allebei toch wijzer. Ook al zal je er wellicht niet veel mee doen. Als echt hun enige doel is om mij te bekeren, dan hebben ze van mij genoeg aanleiding gehad om het hierbij af te kappen.

Dus als je me niet oprecht vind, vind ik jammer om te horen, maar ik denk dat ik heel duidelijk de verwachtingen heb gemanaged en het is aan hen om er wel of niet iets mee te doen.
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_165492185
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 23:01 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Ja mij ook, maar dan kun je toch nog wel lezen wat er staat? :?
Volgens mij staan er geen vertalingen en achtergrond informatie in de bijbel....

quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 06:24 schreef ATON het volgende:

[..]

O, was het zo ver te horen ? :+

[..]

Factor 50 ?

[..]

Hoe zie je het verschil ?
Alleen geoefende minds kunnen het verschil herkennen. Ben je geoefend?

quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2016 08:50 schreef hardromacore2.0 het volgende:

[..]

Hahaha..
De ironie.
Langs de deuren gaan en mensen dingen willen bijbrengen en als iemand daarvoor openstaat hem beschuldigen van tijdsverkwisting.

:* O+
Hij staat niet open voor wat wij hem willen bijbrengen. Zijn intentie is ons gewoon aftroeven :P

quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 09:28 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

check!

[..]

Mijn doel is niet om mensen te 'bekeren' (overigens zou ik dat niet bekeren noemen, atheïsme is immers de 0-positie of 'default positie'. In het Engels zou je het een deconversion noemen ipv een conversion. Zwaargelovigen kun je trouwens ook niet in één keer overtuigen, niet in een enkele discussie. Er zijn geen 'silver bullets' waarmee je dit voor elkaar krijgt. Het is vaak een proces van jarenlange twijfels die elkaar opstapelen door kleine dingen of gebeurtenissen. Dat is denk ik de enige manier hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Verder ben ik van mening dat iedereen lekker moet geloven wat ie wil, ik ga graag de discussie aan, als ik iemand wat bij kan brengen is dat mooi, maar ik ga er niet in met het doel om iemand te bekeren. Het zegt veel dat die bekeringsdrang er bij gelovigen juist wel heel erg in zit.
Het zegt juist iets over de niet gelovigen. Namelijk dat het leven van een ander hen niet veel kan schelen. Gelovigen denken dat het geloof in God en zijn pad bewandelen iemand een beter leven (nu of hierna) kunnen geven en willen zoveel mogelijk mensen daarbij helpen. Het is ook niet zo dat JG mensen dwingen, ze brengen alleen maar die info. Of je het aanneemt of niet, dat is geheel aan jou. Dus bekeringsdrang in het geval van JG is een beetje zwaar, vind ik.

quote:
Ik ga niet langs de deuren. Het is hun goed recht verder. Nogmaals, geloof wat je wil. Zolang je er anderen niet mee kwaad doet, zolang niemand er last van heeft. Helaas is dat niet altijd het geval bij religie en de invloed van religie op mens en maatschappij. Dat is overigens wat mij boos maakt en waarom het mijn interesse heeft getrokken.
Dus wil je hen nu hun 'verkeerde' overtuigingen onder hun neus wrijven?

quote:
[..]

Nee, ik verwacht uiteraard dat ze gaan komen met hun bijbel, en flyertjes met retoriek a la Ken Ham, Kent Hovind en andere creationisten of intelligent design (wat overigens gewoon creationisme in vermomming is)-aanhangers.

Dat was een retorische vraag eigenlijk. Of sarcasme :P
Want natuurlijk gaan ze met WT komen, dat is wat ze geloven. Logisch.

quote:
[..]

Dat hangt er natuurlijk vanaf wat er voor in de 'plek' komt. Sowieso zouden we beter af zijn met alle extremistische en fundementalistische uitingen van het geloof.
Eens. Maar ik zie JG niet als extreem of fundamentalistisch... Ze doen niemand kwaad, mengen zich niet eens in de politiek.

quote:
Van de gematigde gelovigen heb je over het algemeen niet zoveel last, maar die nemen hun geloof dan ook niet zo serieus (gelukkig maar).

Is maar van welke kant je het bekijkt! :D

quote:
Ik vind de 'religie houdt mensen nog een beetje in toom omdat ze ergens bang zijn voor God'-uitspraak heel eng. En die mensen zo nodig nog enger. Heb je dan zo weinig vertrouwen in jezelf en in je medemens? Dat je een god moet hebben om te vrezen zodat je geen slechte dingen doet? Ik weet niet of ik moet lachen of huilen, maar het klinkt heel sneu. Maar by all means, als dat echt het enige is wat tussen hen instaat en het doen van slechte dingen, misschien maar beter dat ze geloven.
Nee, ik heb genoeg vertrouwen in mijzelf en mijn toenadering tot God was niet omdat ik Hem nodig had. Het was omdat ik Hem erkende als mijn Maker. De Maker.
En ja, in mijn medemens heb ik niet veel vertrouwen. Kijk om je heen. Goddelozen hebben niets te vrezen en gedragen zich er ook naar. Natuurlijk heb ik het niet over iedere goddeloze. Maar als God voor niemand meer bestaat zou het op aarde o.a Sodom en Gomorra zijn. Mensen zouden geen vrees hebben elkaar om een kip af te slachten. Het is daarom aan een kant goed dat ze bang zijn in de hel te belanden of op de een of andere manier gestraft te worden. (niet dat we in de hel geloven).

quote:
Atheïsme alleen zegt trouwens helemaal niets op zichzelf. Het is geen wereldbeeld. Slechts één positie op een enkele vraag. Ik zou mezelf scharen onder het seculier humanisme. En ja ik ben er van overtuigd dat als iedereen seculier humanist was, en volgens die waarden leeft, dat de wereld er heeeel veel beter van wordt.
Natuurlijk is atheïsme een wereldbeeld! Alleen op FOK! al lees je wat dat wereldbeeld is!
Seculier humanisme klinkt aantrekkelijk trouwens... Daar neig ik tegenwoordig ook naar, gek genoeg...

quote:
[..]

Nouja, oprecht, dat hangt er maar vanaf wat jouw en hun verwachtingen zijn. Heel simpel, en ik ben daar altijd heel open en duidelijk over geweest. Ik heb altijd gezegd dat ik het onderwerp interessant vind, en dat ik de gesprekken en discussies interessant vind. Dat is sowieso tweerichtingsverkeer.
Dat betwijfel ik ook niet. Alleen is de bedoeling van een bijbelstudie heel iets anders dan wat je in je gedachten hebt. Maar zoals ik al zei, dat maakt niet uit. Het zal voor beide kanten vast wel interessant zijn. Ik zou het in elk geval wel interessant vinden.

quote:
Tweede is dat zíj iets komen om te verkopen. En ik koop niet zomaar aan de deur. We kunnen dan best in gesprek en discussie gaan, maar het uitgangspunt moet hier wel heel helder zijn. Ik ben niet op zoek naar God, en ik hoef daarom ook niet zo nodig de bijbel te bestuderen. Ze mogen best vertellen hoe zij bepaalde dingen zien, en dat is uiteraard op basis van de bijbel. Maar ik ben niet van plan om een lezing of preek te ondergaan uit allerlei bijbelteksten. Anders had ik net zo goed naar de kerk kunnen gaan. Of mijn eigen bijbel eruit pakken en er zelf uit lezen. Dus hoe dan ook wordt het een interactie, waarbij ik mijn vragen en meningen heb over de bijbel.
Dan ben ik serieus benieuwd naar het verloop!! Dat zal een gesprek zijn wat ze niet zoveel meemaken.

quote:
Ik heb ook gezegd dat ik open sta voor argumenten en bewijs. Maar ook er duidelijk bij gezegd dat ik me hier erg in heb verdiept en ik niet verwacht dat zij met nieuwe goede argumenten gaan komen.

En dat de kans dat ik overtuigd wordt daarom zo goed als nihil is. Laten we elkaar niet in de maling nemen: geen van ons beide zal overtuigd worden.
Dit klinkt in mijn oren toch echt als het tegenovergestelde van 'open staan'....

quote:
En dat is op zich ook niet erg wat mij betreft. Van dialoog en discussie word je allebei toch wijzer. Ook al zal je er wellicht niet veel mee doen. Als echt hun enige doel is om mij te bekeren, dan hebben ze van mij genoeg aanleiding gehad om het hierbij af te kappen.
Bekeren is nog een ver doel, maar als je belangstelling toont zullen ze nooit afkappen.

quote:
Dus als je me niet oprecht vind, vind ik jammer om te horen, maar ik denk dat ik heel duidelijk de verwachtingen heb gemanaged en het is aan hen om er wel of niet iets mee te doen.
Het is 'niet oprecht' in de zin van dat je wilt weten wat de bijbel zegt. Wat eigenlijk de bedoeling is van een bijbelstudie. Ze redden zich wel ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2016 15:42:43 ]
pi_165492780
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 13:08 schreef Hexxenbiest het volgende:

Het zegt juist iets over de niet gelovigen. Namelijk dat het leven van een ander hen niet veel kan schelen. Gelovigen denken dat het geloof in God en zijn pad bewandelen iemand een beter leven (nu of hierna) kunnen geven en willen zoveel mogelijk mensen daarbij helpen. Het is ook niet zo dat JG mensen dwingen, ze brengen alleen maar die info. Of je het aanneemt of niet, dat is geheel aan jou. Dus bekeringsdrang in het geval van JG is een beetje zwaar, vind ik.

Hoe kom je van niet-gelovig naar de conclusie 'dat het leven van een ander hen niet veel kan schelen'? Dat is nogal een uitschieter, en volstrekt niet waar.

quote:
Dus wil je hen nu hun 'verkeerde' overtuigingen onder hun neus wrijven?

Jij legt dit uit als 'onder iemands neus wrijven', maar dat is helemaal niet het geval. Voorbeeld: enige tijd geleden is gay marriage er ein-de-lijk door in de VS. Daarmee krijgen homoseksuelen eindelijk gelijke rechten als het gaat om trouwen en alle andere rechten die daarbij horen. Twee evangelisch christelijke vrienden van me daar, waren tegen, en onderbouwden dit ook met teksten uit de bijbel.

Mensen worden direct benadeeld door dit wereldbeeld. En dit maakt me boos. Als zij hun mening dan op FB verkondigen, zal ik daar tegenin gaan. En betogen waarom het bullshit is. Niet om hén het er in te wrijven, maar omdat ik tegen onrecht inga.

quote:
Dat was een retorische vraag eigenlijk. Of sarcasme :P
Want natuurlijk gaan ze met WT komen, dat is wat ze geloven. Logisch.

Dat snap ik ook wel hoor. Maar reageer dan liever op mijn punt dat als ik daar iets tegenover stel, dat ze dat ook niet van je aannemen.

quote:
Eens. Maar ik zie JG niet als extreem of fundamentalistisch... Ze doen niemand kwaad, mengen zich niet eens in de politiek.

Het is ook maar net wat voor definitie je hanteert. Fundementalistisch zijn ze zeker. Ze houden er immers een nogal letterlijke interpretatie op na van de bijbel, en dat gaat best wel ver. In het hypothetische bloedtransfusie-verhaal kan dit zelfs levens kosten. En dat noem ik ook extreem ja. En daarmee kunnen ze wel degelijk iemand me kwaad doen.

Buiten dat heb ik er inderdaad persoonlijk geen last van.

quote:
Is maar van welke kant je het bekijkt! :D

Klopt, ik bekijk het vanuit de religieuze teksten en doctrines. Een extremistische/fundementalistische moslim neemt zijn teksten en doctrines veel serieuzer en letterlijker dan een gematigde moslim. Je mag raden vanuit welke hoek het geweld komt.

quote:
Nee, ik heb genoeg vertrouwen in mijzelf en mijn toenadering tot God was niet omdat ik Hem nodig had. Het was omdat ik Hem erkende als mijn Maker. De Maker.
En ja, in mijn medemens heb ik niet veel vertrouwen. Kijk om je heen. Goddelozen hebben niets te vrezen en gedragen zich er ook naar. Natuurlijk heb ik het niet over iedere goddeloze. Maar als God voor niemand meer bestaat zou het op aarde o.a Sodom en Gomorra zijn. Mensen zouden geen vrees hebben elkaar om een kip af te slachten. Het is daarom aan een kant goed dat ze bang zijn in de hel te belanden of op de een of andere manier gestraft te worden. (niet dat we in de hel geloven).

Ik vind dat een erg trieste en pessimistische kijk op de wereld. En als je kijkt naar de landen en beschavingen waar de meeste niet-gelovigen wonen, aantoonbaar onjuist. Of dit ook met andere factoren te maken hebben (rijkdom etc), laat ik even in het midden, maar het zegt wel een hoop imo.

quote:
Natuurlijk is atheïsme een wereldbeeld! Alleen op FOK! al lees je wat dat wereldbeeld is!
Seculier humanisme klinkt aantrekkelijk trouwens... Daar neig ik tegenwoordig ook naar, gek genoeg...

Nee, atheïsme is geen wereldbeeld. Je kunt atheïst zijn en een seculier humanist, je kunt atheïst zijn en een communist, je kunt atheïst zijn en een nationaal-socialist... (a)theïsme is slechts de uitkomst van een godsclaim. Het theïsme claimt dat er een god bestaat, het atheïsme verwerpt die claim (neemt hem niet aan). Dat zegt verder helemaal niets over andere zaken in een wereldbeeld. Ik ben dus naast atheïst ook seculier humanist, geloof in pro choice bij vrouwen, ben voor euthanasie... Maar er zijn ook atheïsten die tegen abortus en euthanasie zijn.

Hell, veel atheïsten zullen nooit 'bewust' tot de conclusie zijn gearriveerd dat ze niet geloven, ze zijn zonder geloof opgevoed. Vanuit hun atheïst zijn kun je helemaal níets afleiden over andere zaken waar ze wel of niet in geloven. Terwijl als iemand zich een christen noemt, je al heel veel zaken kan afleiden.

quote:
Dat betwijfel ik ook niet. Alleen is de bedoeling van een bijbelstudie heel iets anders dan wat je in je gedachten hebt. Maar zoals ik al zei, dat maakt niet uit. Het zal voor beide kanten vast wel interessant zijn. Ik zou het in elk geval wel interessant vinden.

Dan ben ik serieus benieuwd naar het verloop!! Dat zal een gesprek zijn wat ze niet zoveel meemaken.

Ik heb het nog nooit meegemaakt, en ze zijn er ook niet diep op ingegaan wat ik ongeveer kan verwachten. Dus ik laat het maar een keer over me heen komen.

quote:
Dit klinkt in mijn oren toch echt als het tegenovergestelde van 'open staan'....

Kun je dan definiëren wat je in dit geval wél onder open staan zou verstaan? Ik zeg toch heel eerlijk dat de kans nihil zal zijn. Maar daarmee sluit ik het niet volledig uit. Het is net als zwaartekracht: "In science, 'fact' can only mean 'confirmed to such a degree that it would be perverse to withhold provisional assent.' I suppose that apples might start to rise tomorrow, but the possibility does not merit equal time in physics classrooms." - Stephen Jay Gould

Wat ik met deze quote wil zeggen is dat ik uit ga van wetenschappelijke feiten en theorieën. Alle religies passen niet in dat framework. Ze claimen allemaal 'extraordinary' dingen. En 'extraordinary claims require extraordinary evidence'. Dus het is niet gek dat de kans nihil is dat ik geloof dat appels kunnen zweven. Maar als iemand gelooft dat dit wel kan, moeten ze van goede huize komen. Daar sta ik open voor ;)

quote:
Het is 'niet oprecht' in de zin van dat je wilt weten wat de bijbel zegt. Wat eigenlijk de bedoeling is van een bijbelstudie. Ze redden zich wel ;)
Dan hebben ze me niet goed uitgelegd wat de bedoeling is van een bijbelstudie. En hebben ze misschien niet goed geluisterd naar wat ik er van verwacht. Ik ga me in elk geval niet schuldig voelen over mogelijke tijdverspilling.
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_165494432
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 13:39 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

Hoe kom je van niet-gelovig naar de conclusie 'dat het leven van een ander hen niet veel kan schelen'? Dat is nogal een uitschieter, en volstrekt niet waar.
Ik schijn weer de verkeerde woorden te hebben gekozen...
Wat ik duidelijk wilde maken is dat die "bekeringsdrang" bij gelovigen een soort van mensenliefde is. In hun ogen op hun manier.

quote:
[..]

Jij legt dit uit als 'onder iemands neus wrijven', maar dat is helemaal niet het geval. Voorbeeld: enige tijd geleden is gay marriage er ein-de-lijk door in de VS. Daarmee krijgen homoseksuelen eindelijk gelijke rechten als het gaat om trouwen en alle andere rechten die daarbij horen. Twee evangelisch christelijke vrienden van me daar, waren tegen, en onderbouwden dit ook met teksten uit de bijbel.

Mensen worden direct benadeeld door dit wereldbeeld. En dit maakt me boos. Als zij hun mening dan op FB verkondigen, zal ik daar tegenin gaan. En betogen waarom het bullshit is. Niet om hén het er in te wrijven, maar omdat ik tegen onrecht inga.
Maar dat is hoe jij het ziet. Die twee vrienden hebben een andere overtuiging. Zij zijn ook boos over die wet want in hun ogen is homoseksualiteit zondig. En dat willen ze zeggen ook, net als dat jij jouw mening ook wilt uiten. Dat je vindt dat mensen benadeeld worden door dat beeld ligt dan aan de mensen zelf. Iedereen kan immers zelf nadenken en vrije keuzes maken?

quote:
[..]

Dat snap ik ook wel hoor. Maar reageer dan liever op mijn punt dat als ik daar iets tegenover stel, dat ze dat ook niet van je aannemen.
Als je niet overtuigend genoeg bent zullen ze niet aannemen.
Ik had enkele jaren terug geregeld een discussie met een atheïst. Het ging soms heel heftig zelfs, maar hij had me nooit kunnen overtuigen. En toen kwam ik op FOK!....

quote:
[..]

Het is ook maar net wat voor definitie je hanteert. Fundementalistisch zijn ze zeker. Ze houden er immers een nogal letterlijke interpretatie op na van de bijbel, en dat gaat best wel ver. In het hypothetische bloedtransfusie-verhaal kan dit zelfs levens kosten. En dat noem ik ook extreem ja. En daarmee kunnen ze wel degelijk iemand me kwaad doen.

Buiten dat heb ik er inderdaad persoonlijk geen last van.

En daar moet het toch om gaan? Dat ze geen gevaar zijn voor anderen. Ze zijn zelfs erg vredelievend. En dat zij zichzelf 'kwaad' kunnen doen in het bloedtransfusie geval is niet hoe zij dat zien. Dat is jouw zienswijze.

quote:
[..]

Klopt, ik bekijk het vanuit de religieuze teksten en doctrines. Een extremistische/fundementalistische moslim neemt zijn teksten en doctrines veel serieuzer en letterlijker dan een gematigde moslim. Je mag raden vanuit welke hoek het geweld komt.
Ach ja, in dit geval is gematigd inderdaad 'gelukkig maar'.

quote:
[..]

Ik vind dat een erg trieste en pessimistische kijk op de wereld. En als je kijkt naar de landen en beschavingen waar de meeste niet-gelovigen wonen, aantoonbaar onjuist. Of dit ook met andere factoren te maken hebben (rijkdom etc), laat ik even in het midden, maar het zegt wel een hoop imo.
Als je bedoelt dat het anders gaat bij de moslimlanden waar ze zwaargelovig zijn en het land door die religie wordt geregeerd vergeleken met de door jou genoemde beschaafde landen, dan ben ik het met je eens. Maar daar is het dan ook dat je door die god wordt beloont ipv van gestraft(op hun manier zijn ze dus ook bang voor hun god om niet te doen wat ze doen). En daarom had ik het dus over de christenen in beschaafde landen.

quote:
[..]

Nee, atheïsme is geen wereldbeeld. Je kunt atheïst zijn en een seculier humanist, je kunt atheïst zijn en een communist, je kunt atheïst zijn en een nationaal-socialist... (a)theïsme is slechts de uitkomst van een godsclaim. Het theïsme claimt dat er een god bestaat, het atheïsme verwerpt die claim (neemt hem niet aan). Dat zegt verder helemaal niets over andere zaken in een wereldbeeld. Ik ben dus naast atheïst ook seculier humanist, geloof in pro choice bij vrouwen, ben voor euthanasie... Maar er zijn ook atheïsten die tegen abortus en euthanasie zijn.
Je hoeft ook niet alles letterlijk te nemen wat ik zeg :P
Ik weet ook wel dat het officieel geen wereldbeeld is of levensbeschouwing, maar als je genoeg tijd in dit forum doorbrengt dan zou je het wel bijna denken... :D
quote:
Hell, veel atheïsten zullen nooit 'bewust' tot de conclusie zijn gearriveerd dat ze niet geloven, ze zijn zonder geloof opgevoed. Vanuit hun atheïst zijn kun je helemaal níets afleiden over andere zaken waar ze wel of niet in geloven. Terwijl als iemand zich een christen noemt, je al heel veel zaken kan afleiden.

Dat is wel erg vooroordelend...

quote:
[..]

Ik heb het nog nooit meegemaakt, en ze zijn er ook niet diep op ingegaan wat ik ongeveer kan verwachten. Dus ik laat het maar een keer over me heen komen.

[..]

Kun je dan definiëren wat je in dit geval wél onder open staan zou verstaan? Ik zeg toch heel eerlijk dat de kans nihil zal zijn. Maar daarmee sluit ik het niet volledig uit. Het is net als zwaartekracht: "In science, 'fact' can only mean 'confirmed to such a degree that it would be perverse to withhold provisional assent.' I suppose that apples might start to rise tomorrow, but the possibility does not merit equal time in physics classrooms." - Stephen Jay Gould

Wat ik met deze quote wil zeggen is dat ik uit ga van wetenschappelijke feiten en theorieën. Alle religies passen niet in dat framework. Ze claimen allemaal 'extraordinary' dingen. En 'extraordinary claims require extraordinary evidence'. Dus het is niet gek dat de kans nihil is dat ik geloof dat appels kunnen zweven. Maar als iemand gelooft dat dit wel kan, moeten ze van goede huize komen. Daar sta ik open voor ;)
Je neemt bij voorbaat al aan dat wat ze te zeggen hebben je niet zal overtuigen. Je neemt al een standpunt nog voordat het begonnen is. Daarom zeg ik dat je niet open staat. Je weet al wat je wilt.
quote:
[..]

Dan hebben ze me niet goed uitgelegd wat de bedoeling is van een bijbelstudie. En hebben ze misschien niet goed geluisterd naar wat ik er van verwacht. Ik ga me in elk geval niet schuldig voelen over mogelijke tijdverspilling.
Ja, dat 'tijdverspilling' was ongelukkig gezegd. En je hoeft je niet schuldig te voelen. Het zal voor jullie allebei een ervaring meer zijn. Zij hebben hun best gedaan en jij hebt je vermaakt :P
pi_165495050
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 15:22 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Ik schijn weer de verkeerde woorden te hebben gekozen...
Wat ik duidelijk wilde maken is dat die "bekeringsdrang" bij gelovigen een soort van mensenliefde is. In hun ogen op hun manier.

oke, laten we het op miscommunicatie houden. Helaas heb ik echter elders genoeg het vooroordeel langs horen komen dat atheïsten niet ethisch zijn, geen medeleven. mededogen, enz...

quote:
Maar dat is hoe jij het ziet. Die twee vrienden hebben een andere overtuiging. Zij zijn ook boos over die wet want in hun ogen is homoseksualiteit zondig. En dat willen ze zeggen ook, net als dat jij jouw mening ook wilt uiten. Dat je vindt dat mensen benadeeld worden door dat beeld ligt dan aan de mensen zelf. Iedereen kan immers zelf nadenken en vrije keuzes maken?

Je kunt kiezen om homoseksueel te zijn? Wanneer heb jij gekozen om heteroseksueel te zijn (als ik mag aannemen dat je dat bent)? Dus op het moment dat je geaardheid anders is, word je benadeeld volgens de wet? En dat vind jij oke?

quote:
Als je niet overtuigend genoeg bent zullen ze niet aannemen.
Ik had enkele jaren terug geregeld een discussie met een atheïst. Het ging soms heel heftig zelfs, maar hij had me nooit kunnen overtuigen. En toen kwam ik op FOK!....

En toen? :)

quote:
En daar moet het toch om gaan? Dat ze geen gevaar zijn voor anderen. Ze zijn zelfs erg vredelievend. En dat zij zichzelf 'kwaad' kunnen doen in het bloedtransfusie geval is niet hoe zij dat zien. Dat is jouw zienswijze.

Ik heb het niet over henzelf. Ik heb het bijv over hun kinderen. Minderjarigen die zelf soms nog geen beslissing kunnen nemen. Die kunnen daar ook het slachtoffer van worden. Voor mij part weigert elke Jehovah's getuige voor zichzelf een bloedtransfusie en vallen ze daarna bij bosjes neer. Slim vind ik het niet, en jammer, maar dat is hun eigen keuze.

quote:
Als je bedoelt dat het anders gaat bij de moslimlanden waar ze zwaargelovig zijn en het land door die religie wordt geregeerd vergeleken met de door jou genoemde beschaafde landen, dan ben ik het met je eens. Maar daar is het dan ook dat je door die god wordt beloont ipv van gestraft(op hun manier zijn ze dus ook bang voor hun god om niet te doen wat ze doen). En daarom had ik het dus over de christenen in beschaafde landen.

Ook in de VS, wellicht een van de beschaafdste landen, is het allemaal nog lang niet koek en ei. Je kunt daar heel veel statistieken naast elkaar leggen t.o.v. scandinavische landen bijvoorbeeld, als het gaat om geweld, misdrijven, gevangenispopulatie... Zit trouwens vol met christenen daar, en maar een handjevol atheïsten... (niet dat dit wat zegt natuurlijk?)

quote:
Je hoeft ook niet alles letterlijk te nemen wat ik zeg :P
Ik weet ook wel dat het officieel geen wereldbeeld is of levensbeschouwing, maar als je genoeg tijd in dit forum doorbrengt dan zou je het wel bijna denken... :D

Tsja, ik ken jou niet, en hoe vaak ik al gelovigen heb horen zeggen dat atheïsme ook een geloof of een wereldbeeld is... dat is het gewoon niet...

Ken je Poe's Law? Daarom twijfel ik soms of ik ergens serieus op moet ingaan, maar in deze discussies neem ik dan maar het zekere voor het onzekere, zeker als je wel serieus reageert op de rest ;)

quote:
Dat is wel erg vooroordelend...

Hier had ik zelf duidelijker moet zijn. Ik bedoelde hier niet te zeggen: x is christen, dus is hij tegen abortus, tegen euthanasie, enz enz (al durf ik er wel mijn geld op in te zetten, als je erop zou staan).

Hier bedoel ik te zeggen: x is een christen, dus je weet dat diegene gelooft in Jezus Christus, hij gelooft waarschijnlijk in de bijbel, hij gelooft dat er een God is, dat Jezus de zoon van God is, dat hij opgestaan is uit de dood nadat hij gekruisigd is, dat hij alle zonden op zich heeft genomen, dat er een hemel en een hel is...

Tuurlijk hangt het er verder maar helemaal van af wat diegene wel of niet serieus uit zijn bijbel neemt. Ik vraag me wel af of je wel over vooroordelen mag spreken als je er vanuit gaat dat een christen tegen abortus is, om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn er ongetwijfeld die pro choice zijn, maar het lijkt me een aardige minderheid.

quote:
Je neemt bij voorbaat al aan dat wat ze te zeggen hebben je niet zal overtuigen. Je neemt al een standpunt nog voordat het begonnen is. Daarom zeg ik dat je niet open staat. Je weet al wat je wilt.

Nee, subtiel maar belangrijk verschil: ik verwacht niet dat ze met andere argumenten komen. Als ze met dezelfde argumenten komen die ik allemaal al ken, dan gaan ze me inderdaad niet overtuigen. Als ze met iets verrassends komen, dan is er altijd ruimte. Ik betwijfel alleen of dat gaat gebeuren, want ik heb al zoveel argumenten gehoord. Het zal je verbazen hoe weinig creativiteit er is. Het zijn altijd dezelfde argumenten, van Pascal's wager tot the Cosmological argument, enz enz.

quote:
Ja, dat 'tijdverspilling' was ongelukkig gezegd. En je hoeft je niet schuldig te voelen. Het zal voor jullie allebei een ervaring meer zijn. Zij hebben hun best gedaan en jij hebt je vermaakt :P
We zullen het zien ;)
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_165496158
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 08:30 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Ik snap het prima, dat jij niet snapt dat evolutie geen bewijs heeft is een bewijs dat jij beperkt vermogen hebt en alleen maar een paar schreeuwlelijkerds volgt die roepen dat het een feit is omdat je zelf niet kan denken over dat soort onderwerpen.

Ok, hier heb je jezelf al genoeg voor lul gezet, dit behoeft geen reactie

quote:
Nee, verwachtingen.
Dat is geen doctrine.
En nou boehoe dat bv over de slaaf een kleine bijschaving gehad heeft, het is niet zoals je doet laten overkomen er grote dingen aan gewijzigd zijn. De Bijbel voorspelde zelfs dat er in de loop der tijd steeds dingen beter bekend zouden worden. Dus klets niet zo.

Het was een leer van het WT genootschap dat bijv. het einde zou komen in 1975 --> Doctrine.
De boekjes waar dat in stond zijn nu nergens meer te vinden. Sommige JGs zullen zelfs ontkennen dat het gebeurt is maar gelukkig staan de Wachttorens van die tijd nog online op andere sites (niet de Watchtower library)

Zo zijn er tientallen voorbeelden te noemen maar het is verspilde moeite om die aan jou voor te dragen. Jouw oogkleppen zorgen ervoor dat je het altijd recht zult blijven lullen

quote:
Geen blinde haat?
Iemand die overal gewoon tussendoor komt met leugens over de organisatie, overal maar van alles loopt te haten over de organisatie zonder iets te kunnen onderbouwen. Dat noem je geen blinde haat.

Net als bij die video. Ook nu roep je weer van alles, qua leeftijd en dergelijke.
Het enige wat er in naar voren kwam is dat het verstandiger was in DIE SITUATIE dat die persoon het huis uit zou gaan vanwege haar gedrag en haar invloed op de rest. Meer is er niet gezegd.

Maar dat je niet op de rest van mijn reactie ingaat zegt wss wel genoeg.
Aangezien er nergens gezegd wordt dat elk uitgesloten persoon uit huis gezet moet worden, of dat er iets van een richtlijn over is. Of ga maar door.
Jij wilt gewoon een blinde haat creëren dmv de uitsluitingsregeling die wel meer mensen een beetje lastig vinden, terwijl we dit prima kunnen uitleggen en het Bijbels is.
Maar dan komen er gekken met blinde haat tussendoor..... Soms zelfs op de tv die idiote leugens gaan vertellen.

Nee ik heb echt geen haat richting JG's.. wel tegen hun handelwijze in sommige zaken. Vergelijk het met jouw eigen geloof. Je haat homo's niet maar je haat wel wat ze doen! _O-

Nee de uitsluitingsregeling is niet op de manier uit te leggen hoe de JG's het uitvoeren.
De situatie in de video is dat het meisje seks had gehad met een andere jongen en hierdoor is uitgesloten.

De ouders zetten haar niet alleen uit huis maar wilden zelfs niet meer met haar praten.. met hun eigen tienerdochter.

Het klinkt normaal in jouw oren, maar dat komt puur door de jarenlange indoctrinatie. Het is bijna zielig te noemen (ik wacht nu op de post waar je zegt 'NEE JIJ BENT ZIELIG' :')
Alpha kenny one
  donderdag 22 september 2016 @ 17:18:08 #92
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_165496554
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 15:22 schreef Hexxenbiest het volgende:
Dat is wel erg vooroordelend...
Op het moment dat ik weet dat iemand JG is weet ik al een heleboel meer. Over hoe zo iemand over bepaalde zaken denkt bijvoorbeeld. Bij JG is ruimte voor een eigen mening, maar niet voor een afwijkende.
  donderdag 22 september 2016 @ 17:19:34 #93
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_165496588
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 15:54 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

Helaas heb ik echter elders genoeg het vooroordeel langs horen komen dat atheïsten niet ethisch zijn, geen medeleven. mededogen, enz...
En zo staat het ook letterlijk in de psalmen! :) En dus moet het wel waar zijn nietwaar?

[ Bericht 3% gewijzigd door hoatzin op 22-09-2016 17:25:47 ]
pi_165497710
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 15:54 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

oke, laten we het op miscommunicatie houden. Helaas heb ik echter elders genoeg het vooroordeel langs horen komen dat atheïsten niet ethisch zijn, geen medeleven. mededogen, enz...

[..]

Je kunt kiezen om homoseksueel te zijn? Wanneer heb jij gekozen om heteroseksueel te zijn (als ik mag aannemen dat je dat bent)? Dus op het moment dat je geaardheid anders is, word je benadeeld volgens de wet? En dat vind jij oke?

Nee. Dat zeg ik helemaal niet. Als de homoseksuelen benadeeld worden door het beeld van een bepaalde groep is dat omdat mensen, in dit geval de wetgever, zich erdoor laat beïnvloeden. Het kan zelf nadenken en bekijken wat het beste is. Als de wetgever zo'n wet afwijst, moet je religie daar niet de schuld van geven.

quote:
[..]

En toen? :)

En toen begon ik te twijfelen :P

quote:
[..]

Ik heb het niet over henzelf. Ik heb het bijv over hun kinderen. Minderjarigen die zelf soms nog geen beslissing kunnen nemen. Die kunnen daar ook het slachtoffer van worden. Voor mij part weigert elke Jehovah's getuige voor zichzelf een bloedtransfusie en vallen ze daarna bij bosjes neer. Slim vind ik het niet, en jammer, maar dat is hun eigen keuze.

Tja... Als dat onderstreepte vaker gebeurt is er gevaar dat JG uitgeroeid raakt....

quote:
[..]

Ook in de VS, wellicht een van de beschaafdste landen, is het allemaal nog lang niet koek en ei. Je kunt daar heel veel statistieken naast elkaar leggen t.o.v. scandinavische landen bijvoorbeeld, als het gaat om geweld, misdrijven, gevangenispopulatie... Zit trouwens vol met christenen daar, en maar een handjevol atheïsten... (niet dat dit wat zegt natuurlijk?)
Geen serieuze christenen.
(Haha! Je hebt me hier wel even tuk!)

quote:
[..]

Tsja, ik ken jou niet, en hoe vaak ik al gelovigen heb horen zeggen dat atheïsme ook een geloof of een wereldbeeld is... dat is het gewoon niet...
Dat weet ik. Maar dat zeggen ze omdat sommige atheïsten erg fanatiek zijn.
quote:
Ken je Poe's Law? Daarom twijfel ik soms of ik ergens serieus op moet ingaan, maar in deze discussies neem ik dan maar het zekere voor het onzekere, zeker als je wel serieus reageert op de rest ;)
Meestal kun je aan mijn smileys wel zien of ik serieus ben of niet. Of soms moet je me idd gewoon kennen om het te kunnen zien.

quote:
[..]

Hier had ik zelf duidelijker moet zijn. Ik bedoelde hier niet te zeggen: x is christen, dus is hij tegen abortus, tegen euthanasie, enz enz (al durf ik er wel mijn geld op in te zetten, als je erop zou staan).
Ik denk dat je dan zou verliezen :D
JG is tegen natuurlijk, maar de christenheid...?

quote:
Hier bedoel ik te zeggen: x is een christen, dus je weet dat diegene gelooft in Jezus Christus, hij gelooft waarschijnlijk in de bijbel, hij gelooft dat er een God is, dat Jezus de zoon van God is, dat hij opgestaan is uit de dood nadat hij gekruisigd is, dat hij alle zonden op zich heeft genomen, dat er een hemel en een hel is...

Tuurlijk hangt het er verder maar helemaal van af wat diegene wel of niet serieus uit zijn bijbel neemt. Ik vraag me wel af of je wel over vooroordelen mag spreken als je er vanuit gaat dat een christen tegen abortus is, om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn er ongetwijfeld die pro choice zijn, maar het lijkt me een aardige minderheid.

Geldt dat niet voor alles eigenlijk? Mensen in hokjes plaatsen. Daar ben jij heel goed in overigens :P

quote:
[..]

Nee, subtiel maar belangrijk verschil: ik verwacht niet dat ze met andere argumenten komen. Als ze met dezelfde argumenten komen die ik allemaal al ken, dan gaan ze me inderdaad niet overtuigen. Als ze met iets verrassends komen, dan is er altijd ruimte. Ik betwijfel alleen of dat gaat gebeuren, want ik heb al zoveel argumenten gehoord. Het zal je verbazen hoe weinig creativiteit er is. Het zijn altijd dezelfde argumenten, van Pascal's wager tot the Cosmological argument, enz enz.

Wat voor creativiteit verwacht je dan van een standpunt? Heeft een standpunt dan niet dezelfde argument? :D
quote:
[..]

We zullen het zien ;)
Benieuwd!
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 17:18 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Op het moment dat ik weet dat iemand JG is weet ik al een heleboel meer. Over hoe zo iemand over bepaalde zaken denkt bijvoorbeeld. Bij JG is ruimte voor een eigen mening, maar niet voor een afwijkende.
Toch is dat niet helemaal juist. Mensen zijn nooit voorspelbaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2016 18:35:41 ]
pi_165497864
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 13:08 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Volgens mij staan er geen vertalingen en achtergrond informatie in de bijbel....

[..]

Grappig genoeg is juist deze zin wel vertaald, zelfs in de JG Nieuwe Wereldvertaling:
En op het negende uur riep Jezus met een luide stem: „Eli, Eli, lama sabachthani?”,* hetgeen vertaald betekent: „Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?”
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_165498045
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2016 18:39 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Grappig genoeg is juist deze zin wel vertaald, zelfs in de JG Nieuwe Wereldvertaling:
En op het negende uur riep Jezus met een luide stem: „Eli, Eli, lama sabachthani?”,* hetgeen vertaald betekent: „Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?”
Ja, ik zie het :)
pi_165500574
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 18:32 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Nee. Dat zeg ik helemaal niet. Als de homoseksuelen benadeeld worden door het beeld van een bepaalde groep is dat omdat mensen, in dit geval de wetgever, zich erdoor laat beïnvloeden. Het kan zelf nadenken en bekijken wat het beste is. Als de wetgever zo'n wet afwijst, moet je religie daar niet de schuld van geven.

En wie kiezen die wetgevers.... ? Doe even een gedachtenexperiment en bedenk wat er zou gebeuren als de SGP een absolute meerderheid zou hebben hier in Nederland ;) In landen waar bepaalde religieuze stromingen in de meerderheid zijn, vind je nu eenmaal veel ongelijkheid als het gaat om bepaalde bevolkingsgroepen. Blij dat het in de VS eindelijk gelijk getrokken is. In sommige landen riskeer je nog gewoon de doodstraf. (en nee ik zeg niet dat JW dit nastreven.. ik wil er alleen maar mee zeggen dat religie echt wel veel invloed heeft op maatschappijen.)

quote:
En toen begon ik te twijfelen :P

Twijfel is altijd goed. Zouden mensen meer moeten doen. Of in elk geval skeptisch blijven ;) Probeer ik ook constant na te streven. Ook al denk je soms het te weten, altijd open minded blijven (but not so much that your brains fall out)
quote:
Geen serieuze christenen.
(Haha! Je hebt me hier wel even tuk!)

Je bent ook bekend met de 'No True Scotman Fallacy?

quote:
Ik denk dat je dan zou verliezen :D
JG is tegen natuurlijk, maar de christenheid...?

Dat hangt er maar vanaf... als ik in Urk ga rondlopen, en ik vraag aan iemand wat diegene stemt, en het antwoord is SGP. Dan durf ik heeeeel veel geld te zetten op bepaalde issues. Er is natuurlijk niet één soort christen, dat weet ik ook wel. Je hebt duizenden stromingen en in verschillende landen en verschillende regio's is dat ook nog heel anders. In de bible belt kun je heeeel goede voorspellingen doen over de denkbeelden van mensen.

quote:
Geldt dat niet voor alles eigenlijk? Mensen in hokjes plaatsen. Daar ben jij heel goed in overigens :P

Mensen stoppen zichzelf ook graag in hokjes. Dat is niet eens altijd erg. Het is soms overzichtelijk. En degenen die dat niet willen, daar kun je nog steeds vaak iets van afleiden. Soms is het ook helemaal niet erg om een label te hebben, dat praat immers makkelijk. Soms is het zelfs nodig om de labels en hokjes soort van te definiëren om niet langs elkaar te praten.

Maar waar stop ik mensen ten onrechte in een hokje dan? Volgens mij heb ik niets schokkends gezegd of hele groepen over een kam geschoren. Om jezelf een christen te noemen zíjn dat toch de minimale vereisten waar je in moet geloven (die ik eerder opnoem), anders heeft dat geen nut. En het ís toch ook gewoon zo dat je van bepaalde stromingen goede voorspellingen kunnen doen waar ze in geloven?

quote:
Wat voor creativiteit verwacht je dan van een standpunt? Heeft een standpunt dan niet dezelfde argument? :D

Het bestaan van god wordt door theïsten met verschillende argumenten gepoogd te onderbouwen. Deze argumenten zijn al decennia, zo niet eeuwen hetzelfde en zijn stuk voor stuk al tig keren weerlegd. Dat bedoel ik er eigenlijk mee... er is niets nieuws onder de zon.
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
  vrijdag 23 september 2016 @ 02:23:29 #98
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_165507455
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 18:32 schreef Hexxenbiest het volgende:

Toch is dat niet helemaal juist. Mensen zijn nooit voorspelbaar.
Dat is wat anders.

De groeten! Ik ben een weekje op Sicilië.
pi_165507701
Sta op zwarte lijst, ze komen nooit meer langs.
pi_165510752
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2016 20:40 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

En wie kiezen die wetgevers.... ? Doe even een gedachtenexperiment en bedenk wat er zou gebeuren als de SGP een absolute meerderheid zou hebben hier in Nederland ;) In landen waar bepaalde religieuze stromingen in de meerderheid zijn, vind je nu eenmaal veel ongelijkheid als het gaat om bepaalde bevolkingsgroepen. Blij dat het in de VS eindelijk gelijk getrokken is. In sommige landen riskeer je nog gewoon de doodstraf. (en nee ik zeg niet dat JW dit nastreven.. ik wil er alleen maar mee zeggen dat religie echt wel veel invloed heeft op maatschappijen.)
Dat ontken ik ook niet. Maar van wetgevers vind ik toch dat er gelet moet worden op de behoeften van het gehele volk en minder op religieuze standpunten. JG bemoeit zich daar niet mee.

quote:
[..]

Twijfel is altijd goed. Zouden mensen meer moeten doen. Of in elk geval skeptisch blijven ;) Probeer ik ook constant na te streven. Ook al denk je soms het te weten, altijd open minded blijven (but not so much that your brains fall out)

Goeie raad!

quote:
[..]

Je bent ook bekend met de 'No True Scotman Fallacy?

Zekers! We krijgen dat geregeld naar ons toe gegooid in dit forum! :)

quote:
[..]

Dat hangt er maar vanaf... als ik in Urk ga rondlopen, en ik vraag aan iemand wat diegene stemt, en het antwoord is SGP. Dan durf ik heeeeel veel geld te zetten op bepaalde issues. Er is natuurlijk niet één soort christen, dat weet ik ook wel. Je hebt duizenden stromingen en in verschillende landen en verschillende regio's is dat ook nog heel anders. In de bible belt kun je heeeel goede voorspellingen doen over de denkbeelden van mensen.

[..]

Mensen stoppen zichzelf ook graag in hokjes. Dat is niet eens altijd erg. Het is soms overzichtelijk. En degenen die dat niet willen, daar kun je nog steeds vaak iets van afleiden. Soms is het ook helemaal niet erg om een label te hebben, dat praat immers makkelijk. Soms is het zelfs nodig om de labels en hokjes soort van te definiëren om niet langs elkaar te praten.

Maar waar stop ik mensen ten onrechte in een hokje dan? Volgens mij heb ik niets schokkends gezegd of hele groepen over een kam geschoren. Om jezelf een christen te noemen zíjn dat toch de minimale vereisten waar je in moet geloven (die ik eerder opnoem), anders heeft dat geen nut. En het ís toch ook gewoon zo dat je van bepaalde stromingen goede voorspellingen kunnen doen waar ze in geloven?

Ja, waar ze in geloven. Maar niet dingen als 'JG draaien eromheen'. Dan scheer je ze toch allemaal over één kam.

quote:
[..]

Het bestaan van god wordt door theïsten met verschillende argumenten gepoogd te onderbouwen. Deze argumenten zijn al decennia, zo niet eeuwen hetzelfde en zijn stuk voor stuk al tig keren weerlegd. Dat bedoel ik er eigenlijk mee... er is niets nieuws onder de zon.
Ik weet dat je dat bedoelde. En ik bedoelde ook nog steeds dat er geen andere manier is dan wat er al is gezegd.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 02:23 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Dat is wat anders.

De groeten! Ik ben een weekje op Sicilië.
Heel veel plezier, Hoatz! Groetjes aan de familie van Godfather!

quote:
9s.gif Op vrijdag 23 september 2016 05:24 schreef Piet_Piraat het volgende:
Sta op zwarte lijst, ze komen nooit meer langs.
Wat heb je gedaan?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2016 11:38:23 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')