abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_165266156
GettyImages-576585480-1160x789.jpgChronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier

Cnbe4lSVIAAM-l9.jpg

CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_165290834
quote:
Turkish intelligence unveils secret codes used before coup attempt

An incumbent Turkish minister recently told the following anecdote, asking not to be named for the sake of the family involved.

In the days after the bloody coup attempt of July 15, the wife of a childhood friend of this minister called him up to say her husband had been taken into custody over alleged links to Fethullah Gülen, the U.S.-resident Islamist preacher who the government holds responsible for masterminding the plot.

The childhood friend was a ranking provincial official and the minister could not imagine that he could possibly have links to Gülen. Promising that he would get back to his friend’s wife, the minister asked security officials a few questions about to case.


His friend had no obvious link to any Gülenists and there was not a single Gülenist with whom he socializes. He had not sent his children to Gülen-linked schools, had no Bank Asya bank account, and did not subscribe to the Zaman newspaper. But the minister’s eyebrows were raised when security people showed him a document from the National Intelligence Organization (MİT). The document said his friend was a user of ByLock and had communicated with only one person via that instant messaging service 109 times over the past year. It also said that person was actually the “imam” - or, in their own terminology, the “political commissar” - of the military network in his province.

What the minister described actually fits the typology of what Deputy Prime Minister Numan Kurtulmuş describes as “crypto” Gülenists, or members of the “Fethullahist Terror Organizayion (FETÖ)” as the government and prosecutors denounce them.

“I decided not to touch the issue after seeing the document,” the minister said. The way that ByLock had been used by his old friend was enough to convince him.

MİT officials believe the plotters of Turkey’s July 15 coup attempt used the ByLock messaging service for secret communications among themselves, and the app might even have been produced in the first place for this purpose.

A former executive of Turkey’s Science and Technology Research Board (TÜBİTAK), who was arrested on Sept. 11 over links to Gülen, is accused of being among the group that wrote the ByLock software.

MİT officials talking to the Hürriyet Daily News on condition of anonymity said 99 percent of the messages and e-mails sent via ByLock were in Turkish, which is quite unusual for a site registered in the United States with a server in Lithuania. The intel officials also point to the fact that 98 percent of the IPs signed up to the site are from Turkey and almost all user names were in Turkish, raising suspicions that Gülenists might have established the company in the U.S., borrowing some local names, in order not to appear Turkish.

ByLock is actually a simple example of messaging service software. But it is designed in such a way that you do not simply browse through your telephone book or search for a certain name in order to communicate. Instead, a multi-digit code is given when you sign up. In order to call you another user must know your numerical code (and vice versa).

The MİT got to work on ByLock as soon as it found out that the Gülenists had stopped all telephone, SMS and Whatsapp communications among themselves. Such a move could be an indication that they found a secret alternative communications method. The MİT then found out that many of the people arrested over alleged links to Gülen had ByLock downloaded on their phones.

The timing was interesting. Conventional communication among key Gülen members ceased after the corruption allegation probes of Dec. 17 and 25, 2013 targeting members of the cabinet of then prime minister (now president) Tayyip Erdoğan as well as top bureaucrats and even Erdoğan’s family members. Erdoğan was quick to denounce the corruption probe as an attempt by his former ally, now archenemy Gülen, to undermine his government.

The first steps to clear the security apparatus of suspected Gülenists had actually started before the graft investigations. Basri Aktepe - a police-intelligence origin eavesdropping wizard who was transferred to the MİT after Hakan Fidan was appointed as MİT head - was removed from his Electronic and Technical Intelligence chief position to a passive post some months before the alleged graft probes, amid suspicion that he had links to Gülenists.

On Dec. 23, 2013 the government also removed Osman Nihat Şen as the head of the Internet desk of the Telecommunications Board (TİB), where he was also the acting head. Şen was a close colleague of Aktepe. (Six police intelligence officers had established the street-camera system called MOBESE, inspired by the first letters of their names: “S” was for Sabri and “O” was for Osman.) A trusted colleague of Fidan, Cemalettin Çelik, who had replaced Aktepe in the MİT a few months before, was appointed as the new head of the TİB on Jan. 18, 2014. (A day before that, MİT trucks were stopped by the gendarmerie for a weapons check on the Syria border, triggering a major scandal.)

As this all happened at a time when the conventional communications among key Gülenists were cut, prompting analysts to claim that they had abandoned conventional communication after they understood that they had lost control over telephone traffic. Shortly after Çelik was appointed as the head of the TİB, cyber experts found out a spy program inserted into 14,000 lines of software, which had been copying to an address located in the U.S. all documents sent by MİT, the police, and the gendarmerie to the TİB. It was then that the government decided to stop all TİB activities, believing that the entire institution was infected. Şen and 21 colleagues are now in jail and being tried over illegal eavesdropping, including through official phones encrypted by TÜBİTAK against eavesdropping from outside.

The cyber team of the MİT then hacked the server in Lithuania and transferred all signed-up IP’s to the headquarters in Ankara. There were a total of 215,920 registrars, and intelligence officers were able to name 165,178 of them by the beginning of September. Sources say that it is getting difficult because some of them - suspected of being higher up in the hierarchy - were using SIM cards and ADSL lines registered under other names.

Sources told the HDN that by May 2016 they had unveiled the names of around 40,000 people, most of them in public services, and transferred them to related government departments. But an engineer working for the Gülenist network in the police intelligence also obtained the list and gave it to his superior, an alleged Mustafa Koçyiğit, then the Intelligence Chief of the Data Collection Center of the prime minister’s office. This information also contained the names of 600 officers in the Turkish military. Through the leak provided by Koçyiğit, the Gülenist network came to believe that those military officers on the list would be sacked during the Supreme Military Council (YAŞ) at the end of July. As a result, analysts suggest that the plotters may have brought their original coup plan forward - before the members of the network lost their influential positions.

But why was the MİT unable to stop the coup attempt if it was able to crack the ByLock application? One source said the Gülenists might at one point have realized their Lithuania server had been compromised. They therefore stopped registrars from the Middle East by November 2015, diverting their users in Turkey to use identity protection methods like alternative VPNs and proxy servers. The MİT had finalized its operation in December 2015 and January 2016, before ByLock has ceased its operation.

Turkish intelligence then noticed that the network had shifted its secret communications over to another application, Eagle, which is believed to have been used for the coup preparations. But before the MİT was able to crack the Eagle codes, the July 15 coup attempt took place.

http://www.hurriyetdailyn(...)103843&NewsCatID=409
September/13/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165290981
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:
Sources told the HDN that by May 2016 they had unveiled the names of around 40,000 people, most of them in public services, and transferred them to related government departments. But an engineer working for the Gülenist network in the police intelligence also obtained the list and gave it to his superior, an alleged Mustafa Koçyiğit, then the Intelligence Chief of the Data Collection Center of the prime minister’s office. This information also contained the names of 600 officers in the Turkish military. Through the leak provided by Koçyiğit, the Gülenist network came to believe that those military officers on the list would be sacked during the Supreme Military Council (YAŞ) at the end of July. As a result, analysts suggest that the plotters may have brought their original coup plan forward - before the members of the network lost their influential positions.
Interessant artikel. Heel wat meer uitleg over ByLock (waar men het constant over had). Blijkt 'gewoon' een Android-app geweest te zijn; ik dacht (eerst) dat het een app gemaakt was in opdracht voor Gülen.

Zo zijn de dus ook op dat enorme lijst van namen gekomen...
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_165291013
quote:
Shortly after Çelik was appointed as the head of the TİB, cyber experts found out a spy program inserted into 14,000 lines of software, which had been copying to an address located in the U.S. all documents sent by MİT, the police, and the gendarmerie to the TİB. It was then that the government decided to stop all TİB activities, believing that the entire institution was infected.
Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_165308508
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:04 schreef zarGon het volgende:

[..]

Interessant artikel. Heel wat meer uitleg over ByLock (waar men het constant over had). Blijkt 'gewoon' een Android-app geweest te zijn; ik dacht (eerst) dat het een app gemaakt was in opdracht voor Gülen.

Zo zijn de dus ook op dat enorme lijst van namen gekomen...
en een van de eerste reacties hier waren: "het is wel verdacht dat ze zo snel wisten wie ze moesten hebben. het was alsof er al lijsten klaarstonden"

no shit... :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165308524
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
niet gek veel anders dan in TR vermoed ik.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165326334
_O_ _O_ _O_

1473855422312.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165327716
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
pi_165337233
europa lijkt eindelijk in te zien dat de aanvankelijke reactie ronduit beschamend was

quote:
We made mistakes after Turkey’s coup attempt: European Parliament rapporteur Piri

Kati Piri, the rapporteur for Turkey at the European Parliament, has said Brussels “made a mistake against the Turkish people” after the country’s failed coup attempt, believed to have been masterminded by the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ).

Piri said both herself and Brussels had been quick to criticize Ankara’s post-coup crackdown but was wrong to not mention the more than 200 people killed by coup-plotting soldiers on the night of July 15 and not to talk about the bombing of the Turkish Parliament by jets used by putschists.


The Turkish government has strongly criticized the EU and other European bodies, complaining that they did not display genuine support and were late to visit Ankara in the aftermath of the coup attempt.

In an interview with Turkish daily Habertürk on Sept. 15, Piri said Brussels had been slow to recognize the trauma that the coup attempt had created in people, particularly noting that the assassination attempt on President Recep Tayyip Erdoğan had deeply affected people.

“Those who support Erdoğan and those who don’t support him were united that night. That was a reality that we didn’t understand well enough. We made a mistake by not empathizing with the Turkish people,” Piri reportedly said.

Stressing that she had never met anyone in Brussels who was in favor of the coup attempt, Piri added that she personally has “no doubt” that people linked to the U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen were behind the failed takeover.

She also said that during her visits to Turkey in the last three years there were talks about Gülenists, with the ruling Justice and Development Party (AKP) referring to the Gülen movement as a “parallel state structure.” The coup attempt showed that there really was a parallel state, Piri stated.

The European Parliament rapporteur also said she had questions regarding the attempted takeover.

“How large was this organization? Was this coup attempt managed from Pennsylvania? Were hundreds or even thousands of Gülenists involved in this? Otherwise, was it something that the Gülenists in the army, who knew that they would be dismissed, did as a last resort?” she said, noting that answers to these questions can only be given by judges.

Addressing the government’s sweeping post-coup attempt measures and imposition of a state of emergency, Piri stressed that they did not know whether the thousands of people who have been suspended, detained or arrested were directly involved in the July 15 coup bid.

She also said a distinction should be made between Gülenists “directly involved” in the failed takeover and those who only “sympathize” with the movement.

Piri also touched on her visit to the Turkish capital Ankara in August, saying she expressed her solidarity with Turkey in her meetings with Turkish officials.

September/15/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)103916&NewsCatID=510
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165338816
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
Doofpot en doorgaan! Nothing to see people, move on move on.
pi_165338981
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:22 schreef Kyran het volgende:

[..]

Doofpot en doorgaan! Nothing to see people, move on move on.
ik denk dat dat zou opgaan als het een "bevriende" natie betreft, VS of israel, maar owee als het een "vijandige" natie is, turkije of rusland!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 13:44:31 #12
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165339152
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat dat zou opgaan als het een "bevriende" natie betreft, VS of israel, maar owee als het een "vijandige" natie is, turkije of rusland!
De gemiddelde Nederlander is daar veel te apathisch voor man. Kijk nu alleen al naar de nieuwe wet die het voor zorgverzekeraars mogelijk maakt medische dossiers in te kijken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165342691
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:44 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

De gemiddelde Nederlander is daar veel te apathisch voor man. Kijk nu alleen al naar de nieuwe wet die het voor zorgverzekeraars mogelijk maakt medische dossiers in te kijken.
misschien hebben we al opgegeven aan de illusie dat we nog privacy hebben?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165342704
sayed_ridha twitterde op donderdag 15-09-2016 om 16:18:51 Syrian Army begin withdraw of armour and heavy weaponry from Castello road, Aleppo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165344766
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

Aaaah, dus Turkije heeft TOCH bewijs. Waarom moest dat zo lang duren ?
De cynicus zegt "omdat het nog gemaakt moest worden". Maar het is een begin !
pi_165346460
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 18:42 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Aaaah, dus Turkije heeft TOCH bewijs. Waarom moest dat zo lang duren ?
De cynicus zegt "omdat het nog gemaakt moest worden". Maar het is een begin !
Sinds wanneer is een bevinding van de vrouw van een vriend van een neef van een zwager van een buurman in een autocensuur hanterende krant de voornaamste bron voor bewijs? :D
pi_165346482
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 19:49 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Sinds wanneer is een bevinding van de vrouw van een vriend van een neef van een zwager van een buurman in een autocensuur hanterende krant de voornaamste bron voor bewijs? :D
Sinds Erdogan dat zegt natuurlijk.
pi_165346511
Turks ministerie van Justitie kondigt bouw 174 gevangenissen aan

quote:
Het Turkse ministerie van Justitie heeft donderdag aangekondigd dat binnen vijf jaar 174 nieuwe gevangenissen worden gebouwd in Turkije die ruimte bieden aan 100.182 mensen.

Het Erdoğan-regime heeft dringend behoefte aan ruimte om de tienduizenden mensen die zijn gearresteerd op beschuldiging van betrokkenheid bij de mislukte staastgreep van 15-16 juli in het land, te kunnen opsluiten.

Vorige week zijn 35.972 gedetineerden voorwaardelijk vrijgelaten om ruimte te maken voor vermeende verdachten van de couppoging.
Met de bouwnijverheid zit het in ieder geval goed :s)
pi_165346691
'Islamitische' 'Universiteit' Rotterdam weigert onderzoek NVAO

quote:
De Islamitische Universiteit Rotterdam wil niet meer meewerken aan een onderzoek van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die oordeelt over hoger onderwijs.

De rector van de instelling, Ahmet Akgündüz, veroorzaakte herhaaldelijk deining met uitspraken die door velen als discriminerend en haatzaaiend worden ervaren, tot deze week toe. Deze week liet de instelling weten niet meer mee te willen doen aan een onderzoek dat was afgesproken.

Onderwijsminister Jet Bussemaker meldde het stopzetten van de medewerking donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Als minister kan ze nu nog niet veel doen. Daarvoor is nieuwe wetgeving nodig. Die heeft ze op aandringen vanuit de Kamer inmiddels uitgedacht en moet het haar mogelijk maken in te grijpen als onderwijsinstellingen hun taak om het ''maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef te bevorderen'' niet uitvoeren.

Dit plan maakt deel uit van een wetsvoorstel dat ook de namen universiteit en hogeschool moet beschermen, net zoals de daar te verwerven titels. Op hoofdlijnen is de Kamer het daarmee eens. Er zijn echter nogal wat vragen over. Zo vindt de SGP het maar raar dat de Volksuniversiteit toch universiteit mag blijven heten, terwijl daar volgens deze partij ''yogadansen voor senioren'' wordt onderwezen. Maar dat is het hem nou net, volgens de minister; volgens haar is er geen mens die zal denken dat je daar een academische graad in kunt halen.

Anders ligt het bij de Evangelische Hogeschool, die mensen voorbereidt op het hoger onderwijs. Daar ligt verwarring weer wel op de loer.
Tja, waarom zou de rector niet willen meewerken aan dit onderzoek... Waarschijnlijk om dezelfde reden dat de AKP niet wilde meewerken aan onderzoek naar corruptie en Erdogan niet aan onderzoek naar de 'coup' O-)
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:19:32 #20
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165347271
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien hebben we al opgegeven aan de illusie dat we nog privacy hebben?
Dat kan goed, maar dat is ook voortgekomen aan de laksheid en slappe houding. Vroeger ging men gewoon de straat op..Wat dat betreft kunnen we nog het eea leren van Turkije en Turken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:55:56 #21
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165348834
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:19 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat kan goed, maar dat is ook voortgekomen aan de laksheid en slappe houding. Vroeger ging men gewoon de straat op..Wat dat betreft kunnen we nog het eea leren van Turkije en Turken.
vroeger waren er ook daadwerkelijk problemen hier
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:56:59 #22
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165348885
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:55 schreef sp3c het volgende:

[..]

vroeger waren er ook daadwerkelijk problemen hier
Eens, maar er zijn genoeg zaken om wel daadwerkelijk de straat voor op te gaan. Zoals heel recent het inzage van dossiers door zorgverzekeraars.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:58:13 #23
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165348933
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:56 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Eens, maar er zijn genoeg zaken om wel daadwerkelijk de straat voor op te gaan. Zoals heel recent het inzage van dossiers door zorgverzekeraars.
als je niet op fok! zit hoor je er niet echt iets van, daarom gaat niemand de straat op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:59:55 #24
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165349000
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

als je niet op fok! zit hoor je er niet echt iets van, daarom gaat niemand de straat op
Erg offtopic dit, maar dat klopt en dat vind ik een kwalijke zaak. Men is liever "boos op asielzoekers" terwijl aan de andere kant de toch al magere privacy met happen tegelijk wordt weggesneden..

Dat maar een paar media dat op hebben gepakt is idioot, maar kankeren op asielzoekers en s avonds voetbal of het zoveelste talentenshowtje bekijken is belangrijker, blijkbaar.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 21:03:57 #25
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165349147
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:59 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Erg offtopic dit, maar dat klopt en dat vind ik een kwalijke zaak. Men is liever "boos op asielzoekers" terwijl aan de andere kant de toch al magere privacy met happen tegelijk wordt weggesneden..

Dat maar een paar media dat op hebben gepakt is idioot, maar kankeren op asielzoekers en s avonds voetbal of het zoveelste talentenshowtje bekijken is belangrijker, blijkbaar.
wat dat betreft zijn het niet 'de Turken' waar we van moeten leren maar van de grotte opperturk erdolfman

1 sms'je en het hele volk is op de hoogte ... zitten wij met die wazige alerts te kutten :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 21:08:16 #26
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165349322
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:03 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat dat betreft zijn het niet 'de Turken' waar we van moeten leren maar van de grotte opperturk erdolfman

1 sms'je en het hele volk is op de hoogte ... zitten wij met die wazige alerts te kutten :')
Nou ja, dat overdreven nationalisme die veel Turken bezigen hoeft ook niet, maar nationalisme is in Nederland bijna gelijk aan nazi gedrag. Dat komt onder andere omdat dat die houding op een of andere manier is ingeslopen en aan de andere kant zie je eigenlijk alleen maar complete debielen met "Nederland ons vaderland"(bijvoorbeeld) schermen. Van die net niet neonazi facebook tokkies. Zoals dus die facebookpagina.


Een beetje trotser zijn op je land mag best.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_166670515
Nadat Frans heeft vastgesteld dat sommige passagiers van de MH17 nog kanszagen om een mondkapje op te zetten, ziet Frans nu aanwijzingen dat Gülen betrokken was bij de Turkse staatsgreep:
quote:
Timmermans: wel rol Gülen staatsgreep Turkije

BRUSSEL - De Gülenbeweging heeft „wel degelijk” een rol gespeeld in de mislukte staatsgreep van juli in Turkije. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zegt dinsdag in een interview in het Belgische weekblad Knack dat hier „steeds meer indicaties voor zijn.”

Turkije ziet de in de VS wonende Turkse geestelijke Fethullah Gülen als de kwade genius achter de couppoging, maar daar is tot nu toe weinig bewijs voor. „Het is ondertussen duidelijk dat hetgeen president Recep Tayyip Erdogan zegt over de rol van de Gülenbeweging in de staatsgreep geen totale onzin is”, citeert het tijdschrift de Nederlandse EU-commissaris. „Op basis van Amerikaans onderzoek zijn er steeds meer indicaties dat die beweging wel degelijk een rol heeft gespeeld.”

Timmermans was nauw betrokken bij de Europees-Turkse migratiedeal en maakt zich grote zorgen over de terugval van de rechtsstaat in Turkije sinds de verijdelde coup. Erdogan heeft sindsdien verscheidene keren om Gülens uitlevering gevraagd. Kort na de verkiezing van Donald Trump deed de Turkse president ook al een beroep op de aanstaande president van de VS.

Mogelijk referendum
Erdogan zei maandag te overwegen een referendum aan het Turkse volk voor te leggen over het EU-lidmaatschap. De relaties tussen Brussel en Ankara zijn moeizaam. Turkije verwijt de EU niet over de brug te komen met de beloofde visumvrijstelling en geld voor de opvang van vluchtelingen.

Volgens Timmermans functioneert het vluchtelingenakkoord. „Erdogan klaagt wel dat we niet snel genoeg betalen, maar dat gaat best snel. De activiteiten van de mensensmokkelaars zijn fors gedaald en als mensen worden uitgewezen uit Griekenland, neemt Turkije hen nog altijd op.”

http://www.telegraaf.nl/b(...)reep_Turkije___.html
pi_166670571
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:31 schreef maan_man het volgende:
Nadat Frans heeft vastgesteld dat sommige passagiers van de MH17 nog kanszagen om een mondkapje op te zetten, ziet Frans nu aanwijzingen dat Gülen betrokken was bij de Turkse staatsgreep:

[..]

Haha, nu die Trumpet gekozen is en het misschien wel kan vinden met Putin zijn ze in Europa opeens aan het draaien?
pi_166670760
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:31 schreef maan_man het volgende:
Nadat Frans heeft vastgesteld dat sommige passagiers van de MH17 nog kanszagen om een mondkapje op te zetten, ziet Frans nu aanwijzingen dat Gülen betrokken was bij de Turkse staatsgreep:

[..]

Die politieke draai was wel weer te verwachten...

Europa is straks echt de pineut als Trump daadwerkelijk vriendjes wordt met Putin, en de VS minder bijdraagt aan de NAVO (dan nu), Turkije nog meer zijn eigen gang gaat tegen de EU...
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_166670882
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:47 schreef zarGon het volgende:

[..]

Die politieke draai was wel weer te verwachten...

Europa is straks echt de pineut als Trump daadwerkelijk vriendjes wordt met Putin, en de VS minder bijdraagt aan de NAVO (dan nu), Turkije nog meer zijn eigen gang gaat tegen de EU...
Vind het wel grappig. Europa stelt straks al helemaal geen moer meer voor.
pi_166670994
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:53 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Vind het wel grappig. Europa stelt straks al helemaal geen moer meer voor.
De kans is groot dat net zoals in de VS de populisten aan de macht komen in de EU.

Verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn in aantocht... Gaat leuk worden met dat EU-project wanneer iedereen individueel (i.p.v. als een collectief) verder wil gaan.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_166671114
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

De kans is groot dat net zoals in de VS de populisten aan de macht komen in de EU.

Verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn in aantocht... Gaat leuk worden met dat EU-project wanneer iedereen individueel (i.p.v. als een collectief) verder wil gaan.
Het grote risico voor Europa is dat pro-Russische partijen de macht overnemen met name in Oost-Europa. Dat kan nog problemen gaan geven binnen de EU.
pi_166671763
Gülen zal trouwens binnenkort wel naar Zuid-Amerika verhuizen. Ff snel voordat die Trump hem iets kan maken.
pi_166672763
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

De kans is groot dat net zoals in de VS de populisten aan de macht komen in de EU.

Verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn in aantocht... Gaat leuk worden met dat EU-project wanneer iedereen individueel (i.p.v. als een collectief) verder wil gaan.
Is dit nieuw dan? Cyclus wat zich om de zoveel tijd herhaalt :)
pi_166673970
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Gülen zal trouwens binnenkort wel naar Zuid-Amerika verhuizen. Ff snel voordat die Trump hem iets kan maken.
Meh.. een beetje zoals Ocalan naar Afrika ging... Ome Erdo heeft vast wel een paar koffers dollars over voor het vangen van Gulen en Pedro en Jose staan daar best voor open :7
pi_166750687
deze reeks loopt nog :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169625079
Als mensen het echte verhaal willen weten over de coup in Turkije check

pi_169625268
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:03 schreef RobinaHoed het volgende:
Als mensen het echte verhaal willen weten over de coup in Turkije check

Waarom is dat precies het 'echte' verhaal dan?
Quod licet Iovi, non licet bovi
  zondag 19 maart 2017 @ 13:15:52 #40
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_169625349
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:07 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Het grote risico voor Europa is dat pro-Russische partijen de macht overnemen met name in Oost-Europa. Dat kan nog problemen gaan geven binnen de EU.
Ach, totdat ome Erdogan zijn Turkse rijk wil gaan uitbreiden en in het vaarwater komt van Poetin zijn expansiedrift. Wordt nog interessant.
pi_169625381
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:12 schreef ems. het volgende:

[..]

Waarom is dat precies het 'echte' verhaal dan?
check vanaf 11:55 ;)
pi_169625411
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:03 schreef RobinaHoed het volgende:
Als mensen het echte verhaal willen weten over de coup in Turkije check

Even uit nieuwsgierigheid. Als de VS het hoogste percentage opgesloten journalisten ter wereld zou hebben, verwacht je dan nog dat de overgebleven journalisten daar het ''echte'' verhaal vertellen?
Weg met de sleepwet.
https://teken.sleepwet.nl/
pi_169625430
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:16 schreef RobinaHoed het volgende:

[..]

check vanaf 11:55 ;)
Ik weet niet wat die mening van een man die ik niet ken maakt dat dit het 'echte' verhaal is? :P Verder lijkt het me allemaal vrij logisch wat hij zegt maar dat maakt het niet 'echt'.
Quod licet Iovi, non licet bovi
pi_170211435
na de coup, de purge, hoe ziet de purge eruit als je inzoomt?

-longread-

https://www.nytimes.com/2(...)keys-purge.html?_r=0
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 14 april 2017 @ 13:22:05 #45
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170213300
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:15 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ach, totdat ome Erdogan zijn Turkse rijk wil gaan uitbreiden en in het vaarwater komt van Poetin zijn expansiedrift. Wordt nog interessant.
Daar heeft Erdogan geen geld voor en Poeting gaat hem dat niet geven
De Turkse economie draait zeer slecht en erdo weet niet wie hij daarvan de schuld zal geven

http://www.volkskrant.nl/(...)urkse-lira~a4428145/

quote:
Erdogan geeft vijanden de schuld van historisch dieptepunt Turkse lira

De Turkse president Erdogan beschuldigt zijn politieke vijanden van 'economische sabotage' door tegen de Turkse lira te speculeren.
De Turkse munt zakte afgelopen week naar een historisch dieptepunt, ondanks Erdogans smeekbede aan de Turken om hun buitenlandse geld 'onder hun matras' vandaan te halen en in te wisselen voor lira's.

Een Turkse lira is nu nog 26 eurocent waard, een verlies van 12 procent in iets minder dan een maand tijd.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170305011
de tegencoup van erdo beleefde gisteren een mijlpaal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:14:29 #47
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170305060
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:12 schreef Slayage het volgende:
de tegencoup van erdo beleefde gisteren een mijlpaal
wat dan?
pi_170305089
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat dan?
nieuwe systeem LAN, hoef ik jou niet uit te leggen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:19:02 #49
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170305155
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

nieuwe systeem LAN, hoef ik jou niet uit te leggen ;)
Waar heb je het over?

altin_koltuk_arma_erdogan_by_sad114-d9f9482.jpg
pi_170305237
quote:
9s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waar heb je het over?

[ afbeelding ]
THE HORROR!!!!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170305331
maar ff serieus, ik vind het meesterlijk hoe hij het heeft gespeeld. je kan vinden wat je wilt over zijn persoon/beleid/what ever maar je moet wel toegeven dat hij politiek slinks en effectief is.

het is nu de vraag of hij het resultaat de komende jaren kan consolideren en over twee jaar de bevolking zo ver kan krijgen om weer op hem te stemmen.

de uitslag van gisteren heeft imo laten zien dat hij niet onverslaanbaar is iig
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:56:58 #52
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170305839
http://www.telegraaf.nl/w(...)it_bij_de_EU___.html
Dit land mag nooit bij de EU

Ik weet hoe Erdogan zal reageren als men hem weg wil hebben en er oppositie komt
NET ALS ASSAD

quote:
Onbegrijpelijk dat heel veel Turkse Nederlanders zo massaal 'ja' hebben gestemd, om voor president Erdogan de weg vrij te maken om zich als dictator te gaan gedragen.

Wat zoeken deze mensen eigenlijk hier in onze democratie, vraag ik me in alle eerlijkheid af.
.
Te erg voor woorden hoe stil deze mensen bleven, toen ons land door deze angstaanjagende leider o.a. beschuldigd werd van nazipraktijken.

Griezelig dat deze man de sleutel in handen heeft m.b.t. de vluchtelingenstroom naar Europa en de EU daar steeds keihard mee chanteert.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:59:01 #53
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_170305870
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:26 schreef Slayage het volgende:
maar ff serieus, ik vind het meesterlijk hoe hij het heeft gespeeld. je kan vinden wat je wilt over zijn persoon/beleid/what ever maar je moet wel toegeven dat hij politiek slinks en effectief is.

het is nu de vraag of hij het resultaat de komende jaren kan consolideren en over twee jaar de bevolking zo ver kan krijgen om weer op hem te stemmen.

de uitslag van gisteren heeft imo laten zien dat hij niet onverslaanbaar is iig
De uitslag van het referendum zegt niets. Misschien heeft hij het bewust aangestuurd op een close call voor redenen die wij nu nog niet begrijpen.

Verder eens met je. Hij speelt het meesterlijk, zelfs nu nog zijn er mensen die inhoudelijk verdedigen dat hij eigenlijk het land democratischer heeft gemaakt. Ik denk dat hij dat zelf niet eens had durven dromen.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:59:49 #54
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170305883
http://www.telegraaf.nl/b(...)op_referendum__.html

quote:
BRUSSEL - Twee dagen na het referendum in Turkije klinkt steeds meer kritiek vanwege vermeende onregelmatigheden tijdens de stembusgang. Doordat het ja-kamp met een zeer nipte meerderheid won, kunnen ,,gemanipuleerde'' stemmen volgens critici wel eens de doorslag hebben gegeven.

Uit de voorlopige uitslag van de volksraadpleging bleek zondag dat ruim 51 procent van de Turkse kiezers voor het uitbreiden van de presidentiële bevoegdheden stemde. De grootste oppositiepartij van Turkije klaagde daarop dat veel mensen niet met volledige privacy hun stem konden uitbrengen. Ook zouden veel stemmen in het geheim zijn geteld.


Ook internationale waarnemers hadden kritiek. ,,Er is een verdenking dat tot 2,5 miljoen stemmen gemanipuleerd kunnen zijn'', zei de Oostenrijkse parlementariër Alev Korun, die namens de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) meekeek tijdens het referendum.
https://www.valuta.nl/turkse_lira
http://www.telegraaf.nl/b(...)ek_referendum__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170306096
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:59 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

De uitslag van het referendum zegt niets. Misschien heeft hij het bewust aangestuurd op een close call voor redenen die wij nu nog niet begrijpen.
ik denk dat hij baalt dat het geen grote overwinning was. zo zou hij veel meer legitimiteit hebben, nu is het maar 1,3 miljoen meer dan de nee stemmers, das echt niks!

als de europese turken niet hadden meegestemd en als de oosterse koerdische provincies niet waren overgestapt met grote getalen naar het ja kamp, was het gewoon een nee geworden.

zijn lichaamstaal gisteren was echt niet triomfantelijk en ook benoemde hij wat de spelregels van verkiezingen zijn 50% plus 1 stem, dat is simpelweg een zwaktebod, als je dat zo moet benoemen. onder normale omstandigheden was het ook een nee geworden imo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 14:23:47 #56
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170306351
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat hij baalt dat het geen grote overwinning was. zo zou hij veel meer legitimiteit hebben, nu is het maar 1,3 miljoen meer dan de nee stemmers, das echt niks!

als de europese turken niet hadden meegestemd en als de oosterse koerdische provincies niet waren overgestapt met grote getalen naar het ja kamp, was het gewoon een nee geworden.

zijn lichaamstaal gisteren was echt niet triomfantelijk en ook benoemde hij wat de spelregels van verkiezingen zijn 50% plus 1 stem, dat is simpelweg een zwaktebod, als je dat zo moet benoemen. onder normale omstandigheden was het ook een nee geworden imo.
maar het is nu eenmaal niet NEE
het is JA meneer de dctator

dus ga zitten en zie hoe het land in verval raakt en de dictator met harde hand ingrijpt ala Assad
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170306394
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:23 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

maar het is nu eenmaal niet NEE
het is JA meneer de dctator

dus ga zitten en zie hoe het land in verval raakt en de dictator met harde hand ingrijpt ala Assad
deal! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 14:30:36 #58
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170306496
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

deal! ^O^
gelukkig zijn wij Nederlands staatsburger ha ha ha ha
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170306577
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:26 schreef Slayage het volgende:
maar ff serieus, ik vind het meesterlijk hoe hij het heeft gespeeld. je kan vinden wat je wilt over zijn persoon/beleid/what ever maar je moet wel toegeven dat hij politiek slinks en effectief is.

het is nu de vraag of hij het resultaat de komende jaren kan consolideren en over twee jaar de bevolking zo ver kan krijgen om weer op hem te stemmen.

de uitslag van gisteren heeft imo laten zien dat hij niet onverslaanbaar is iig
Ja dat moet je hem wel nageven. Net zoals Trump het echt geniaal heeft gedaan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_170306685
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:34 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ja dat moet je hem wel nageven. Net zoals Trump het echt geniaal heeft gedaan.
ik denk dat trumps presidentschap eerder een uit de hand gelopen grap betreft :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170306690
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

gelukkig zijn wij Nederlands staatsburger ha ha ha ha
true dat!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 20:03:06 #62
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170314440
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat trumps presidentschap eerder een uit de hand gelopen grap betreft :P
nee
zeker niet
hij doet het alleen anders

men is daar niet eenstemmig over
maar dat hij fout is dat denk ik niet

overigens krijgt hij niet alle wetten erdoor he
hij heft geen totale macht zoals Erdogan

hij kan geen rechters ontslaan zoals Erdogan,
wel voordragen aan de senaat


Hij is zeker geen Tsaar
en over 4 jaar dan issie weer weg
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170316809
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 21:25:32 #64
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170317139
quote:
ze doen er nu niets meer aan
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170317488
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:25 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ze doen er nu niets meer aan
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170381650
http://nos.nl/artikel/216(...)tafweerraketten.html

hij is kennelijk ook klaar mat de navo :')
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:24:24 #67
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_170382381
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:51 schreef trein2000 het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)tafweerraketten.html

hij is kennelijk ook klaar mat de navo :')
Ben wel benieuwd in hoeverre de Russen snappen dat Turkije hen op korte termijn in de weg gaat zitten.
pi_170384446
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:24 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd in hoeverre de Russen snappen dat Turkije hen op korte termijn in de weg gaat zitten.
Dat maakt ze echt geen reet uit zolang ze de Navo maar uit elkaar kunnen trekken. De belangen van Putin liggen voornamelijk in Oost-Europa. Make Sovjet Great again.
NEE!
  vrijdag 21 april 2017 @ 16:44:29 #69
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_170384620
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 16:31 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat maakt ze echt geen reet uit zolang ze de Navo maar uit elkaar kunnen trekken. De belangen van Putin liggen voornamelijk in Oost-Europa. Make Sovjet Great again.
Je snapt toch wel dat de eerste stappen van het Groot Turkije wat Erdogan nastreeft op dezelfde plek ligt als de Sovjet-wensen van Putin?
pi_170384854
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 16:31 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat maakt ze echt geen reet uit zolang ze de Navo maar uit elkaar kunnen trekken. De belangen van Putin liggen voornamelijk in Oost-Europa. Make Sovjet Great again.
zou een enorme overwinning voor putin zijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170395205
51 plusjes voor mijn post, Fok haat Erdokhan eckt :D :') :D


Turkije wil Russisch raketsysteem
  zaterdag 22 april 2017 @ 08:30:17 #72
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170397381
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 april 2017 16:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

zou een enorme overwinning voor putin zijn
en inlijven van Turkije, net als Syrie,

In Syrie is de Poetin nu de baas en met de nieuwe port in Syria dus ook de hele middellandse zee
Men heeft het steeds over afweer-raketten , maar het zijn gewoon raketten waar een kernkop op kan.
https://ejbron.wordpress.(...)n-tegen-de-navo-uit/

Dan heeft ie Turkije omringt, en die Erdogan heeft nu al Russische raketten waar kernkoppen op kunnen met Russische software, die kan ie niet eens afvoeren zonder hulp van de russen

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 22-04-2017 16:19:06 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:17:59 #73
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170416496
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170416868
quote:
Te laat voor wat?

Dit waren mensen die nee gestemd hebben. Of maak je mensen die tegen brexit gestemd hebben ook uit voor sukkels omdat de uitkomst Ja is.

Je had je hoofd er ff niet goed bij. Voortaan ff nadenken.
  zondag 23 april 2017 @ 05:33:46 #75
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170419333
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat dan?
http://www.volkskrant.nl/(...)urkse-lira~a4428145/

wat een sukkel he
echt iemand die niets van economie wet en nu de teugels naar zich toe trekt
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 23 april 2017 @ 15:14:44 #76
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170427982
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat dan?
wij hebben ook een dictator hoor
http://www.telegraaf.nl/b(...)_voor_Schotte__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170433958
-edit- iemand idee hoe dit nummer heet??? 8-)

[ Bericht 2% gewijzigd door Szikha2 op 23-04-2017 18:48:46 ]
  zondag 23 april 2017 @ 22:04:48 #78
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170442403
Metin Fevzioglu, Turkse hoofd van de Turkse bar van advocaten wil morgen officieel een aanklacht indienen tegen Gulen _O_

Hoezo alleen Erdogan gelooft er in _O_
  zondag 23 april 2017 @ 22:19:55 #79
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170443025
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 22:04 schreef Triggershot het volgende:
Metin Fevzioglu, Turkse hoofd van de Turkse bar van advocaten wil morgen officieel een aanklacht indienen tegen Gulen _O_

Hoezo alleen Erdogan gelooft er in _O_
en ook tegen kabouter puntmuts he??
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 23 april 2017 @ 22:43:24 #80
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_170444086
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 05:33 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.volkskrant.nl/(...)urkse-lira~a4428145/

wat een sukkel he
echt iemand die niets van economie wet en nu de teugels naar zich toe trekt
Dit is ook zo vreselijk voorspelbaar hè. Ik zag dit al jaren geleden aankomen toen hij zijn zogenaamde vijanden aan het klaarsmeden was. Kenmerkend voor een dictator om de 'vijand' overal de schuld van te geven, maar oplossingen komen er niet. Als ik met vingerwijzen problemen kon oplossen zou ik de hele dag niets anders doen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 24 april 2017 @ 10:30:10 #81
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170449148
quote:
https://www.valuta.nl/turkse_lira

en de lira zakt gewoon weer lekker verder, daar kan die ouwe sukkel niks aan veranderren

Turkije gaat naar de verdoemenis
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170457031
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 10:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

https://www.valuta.nl/turkse_lira

en de lira zakt gewoon weer lekker verder, daar kan die ouwe sukkel niks aan veranderren

Turkije gaat naar de verdoemenis
Veranderren _O-

Het mooie is dat ik jou mensen aan heb zien spreken op foutief taalgebruik :D
  maandag 24 april 2017 @ 19:35:02 #84
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170460800
Turkey's lira firms to one-month best after French election first round

quote:
The Turkish lira firmed below
3.60 against the U.S. dollar at 0553 GMT on Monday, the
strongest level the currency has seen since late March.

That came as France's centrist Emmanuel Macron took a big
step towards the French presidency by winning the first round of
voting and qualifying for a May 7 runoff alongside far-right
leader Marine Le Pen. Macron's strong showing had a positive
impact on emerging markets. [nL8N1HV01W]
Last week Turks voted narrowly in favour of granting
President Tayyip Erdogan sweeping presidential powers, the
biggest change to the country's political system in its modern
history, after which the lira also firmed slightly.
:7
pi_170460982
quote:
De Lira krijgt een boost door Franse verkiezingen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 24 april 2017 @ 19:41:34 #86
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170461011
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:40 schreef Hathor het volgende:

[..]

De Lira krijgt een boost door Franse verkiezingen?
Zo las ik het ook.
pi_170461045
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:41 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zo las ik het ook.
Ik zal wel nooit iets van de financiele wereld begrijpen. :{
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 24 april 2017 @ 19:48:23 #88
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170461177
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:42 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik zal wel nooit iets van de financiele wereld begrijpen. :{
Instabiliteit / onzekerheid in Europa reflecteert in de handel met Turkije. Frankrijk gekoppeld aan de waarde van de Euro?
pi_170461294
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:48 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Instabiliteit / onzekerheid in Europa reflecteert in de handel met Turkije. Frankrijk gekoppeld aan de waarde van de Euro?
Zou kunnen, maar zou logischer zijn als dat Duitsland zou zijn, maar goed...ik heb geen idee dus.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_170461339
Ik hoop dat Duitsland de vraag om extra economische hulp van Turkije naast zich neerlegt. In Turkije ligt de sleutel tot de massa-migratie problematiek niet. Turkije speelt slechts een rol als vertrager van iets onvermijdelijks. De zwakte ligt bij de EU zelf, door verdeeldheid en pappen en nathouden openen ze een weg voor dictators of wannebee dictators. Nu de Turkije-route is afgesloten gaan migranten via andere landen aan de middellandse zee richting europa.
We can't afford the illusion anymore
  maandag 24 april 2017 @ 20:13:36 #91
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_170461758
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:42 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik zal wel nooit iets van de financiele wereld begrijpen. :{
Onzekerheid is nooit goed voor de (wereld) economie. Zeker niet voor naburige opkomende economieën
pi_170461795
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 16:34 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Veranderren _O-

Het mooie is dat ik jou mensen aan heb zien spreken op foutief taalgebruik :D
Tikfouten en spellingsfouten vind ik voor de inhoud van een discussie niet relevant. Als de argumenten op zijn wordt er vaak met het vergrootglas naar dit soort dingen gekeken om mensen buiten te sluiten.

Wat ik wel zorgelijk vindt is dat hij een voorbeeld is van iemand die soms totaal geen idee heeft waar hij het over heeft en er kennelijk vanuit gaat dat er in het referendum één optie (ja) was waar het 'hele' volk op gestemd heeft. Want hij maakte protesterende nee-stemmers belachelijk als in 'ze krijgen wat ze verdienen'. En nu ook weer met z'n lol om de kelderende lira. Dat wens je een bevolking niet toe. Sommige ja-stemmers hebben het onder druk gedaan. Er zijn gemeenteambtenaren die van één of t andere klootviool ja moesten stemmen omdat ze anders tegen ontslag aanliepen. Als je de nuances niet kan aanbrengen en dingen alleen zwart-wit ziet dan ben je niet kredietwaardig.

[ Bericht 0% gewijzigd door Beathoven op 24-04-2017 20:32:46 ]
  maandag 24 april 2017 @ 21:11:54 #93
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170463524
quote:
1s.gif Op maandag 24 april 2017 20:14 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Tikfouten en spellingsfouten vind ik voor de inhoud van een discussie niet relevant. Als de argumenten op zijn wordt er vaak met het vergrootglas naar dit soort dingen gekeken om mensen buiten te sluiten.

Wat ik wel zorgelijk vindt is dat hij een voorbeeld is van iemand die soms totaal geen idee heeft waar hij het over heeft en er kennelijk vanuit gaat dat er in het referendum één optie (ja) was waar het 'hele' volk op gestemd heeft. Want hij maakte protesterende nee-stemmers belachelijk als in 'ze krijgen wat ze verdienen'. En nu ook weer met z'n lol om de kelderende lira. Dat wens je een bevolking niet toe. Sommige ja-stemmers hebben het onder druk gedaan. Er zijn gemeenteambtenaren die van één of t andere klootviool ja moesten stemmen omdat ze anders tegen ontslag aanliepen. Als je de nuances niet kan aanbrengen en dingen alleen zwart-wit ziet dan ben je niet kredietwaardig.
De kelderende lira is een gevolg van en dictatoriaal systeem

ik voer dat aan om te laten zien dat het Erdogan regime erg fout bezig is en een gevaar voor de wereld kan gaan worden.
Het voorbeeld is andere dictators zoals in Zimbabwe en Venezuela

Ik begrijp dat velen tegen hun zin EVET gestemd hebben , toch zou ik dan niet gestemd hebben , maar nooit tegen mijn geweten

Het kan ook zijn dat de Turken te weinig waarde hechten aan de democratie, en op zoek zijn naar een LEIDER , dat zou erg sneu zijn , want vrijheid is een groot goed, dat gooi je niet weg en ga je niet achteloos mee om.

Politiek is geen spelletje

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 25-04-2017 17:50:54 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170464492
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 21:11 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De kelderende lira is een gevolg van en dictatoriaal systeem

ik voer dat aan om te laten zien dat het Erdogan regime erg fout bezig is en een gevaar voor de wereld kan gaan worden.
Het voorbeeld is andere dictators zoals in Zimbabwe en Venezuela

Ik begrijp dat velen tegen hun zin EVET gestemd hebben , toch zou ik dan niet gestemd hebben , maar nooit tegen mijn geweten

Het kan ook zijn dat de Turken te weinig waard hechten aan een democratie en op zoek zijn naar een LEIDER , dat zou erg sneu zijn , want vrijheid is een groot goed, dat gooi je niet weg en ga je niet achteloos mee om

Politiek is geen spelletje
Dat mag je recht proberen te lullen.

Maar je sloeg de plank behoorlijk mis door protesterende nee-stemmers te diskwalificeren omdat de rest ja had gestemd. Dat valt niet recht te breien.

De mensen die tegen Brexit waren valt ook niet te verwijten dat Engeland er in het politieke landschap momenteel niet zo lekker bijligt. Die mogen tot St. Juttemis protesteren.

Het wordt een ander verhaal als de pro-stemmers de straat opgaan tegen hun eigen stem, maar dat hebben we mbt het Turkse referendum nog niet gezien, bij Brexit schijnt dat weer wel te spelen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Beathoven op 24-04-2017 21:52:15 ]
pi_170483534
quote:
Europarat stellt Türkei unter Beobachtung

Der Europarat hat die Türkei erstmals seit 13 Jahren wieder unter volle Beobachtung gestellt. Die 47 Mitgliedsstaaten des Gremiums sind besorgt über die jüngsten Entwicklungen in dem Land. Ankara reagierte erzürnt auf die Entscheidung.

Aus Sorge um die Demokratie in der Türkei stellt die Parlamentarische Versammlung des Europarats (PACE) das Land erstmals seit 13 Jahren wieder unter volle Beobachtung. Eine große Mehrheit der Abgeordneten aus den 47 Mitgliedsländern stimmte in Straßburg für die Wiederaufnahme des so genannten Monitorings. Das bedeutet, dass zwei Berichterstatter regelmäßig in die Türkei fahren, um die Einhaltung der Menschenrechte und Rechtsstaatlichkeit in dem Land zu überprüfen. Für den Beschluss votierten 113 der 170 Delegierten.
Turkije komt na 13 jaar opnieuw onder volledig en verscherpt toezicht om het respecteren van de mensenrechten en de rechtstaat te controleren.
We can't afford the illusion anymore
pi_170489368
quote:
'Turkije blijft niet veel langer wachten op EU-lidmaatschap'

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dinsdagavond gezegd dat Turkije de aanvraag voor een EU-lidmaatschap zal heroverwegen als het proces nog veel langer duurt en EU-landen zich vijandig blijven opstellen.

Erdogan deed die uitspraak in een interview met Reuters. Hij zei klaar te zijn om de vraag of Turkije moet toetreden tot de EU in een referendum voor te leggen aan de Turken.

Turkije kan niet eeuwig blijven wachten na 54 jaar lang aan de poort van de EU te hebben gestaan, aldus Erdogan. "In Europa is de islamofobie zeer ernstig geworden. De EU sluit haar deuren voor Turkije, maar Turkije sluit zijn deuren voor niemand."
Nog langer de schijn ophouden alsof Turkije ooit zou kunnen toetreden terwijl het elk jaar verder afdrijft van europese kernwaarden lijkt me weinig zinvol. Wat mij betreft houden ze zo'n referendum en zoekt Turkije zijn eigen weg. Europa zal er rekening mee moeten houden dat mogelijk miljoenen turken politiek asiel gaan vragen. Het vraagstuk van NWS / De grote volksverhuizing #3 zal niet langer te ontlopen zijn, nog door de EU alswel afzonderlijke lidstaten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 25-04-2017 23:07:24 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_170489517
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 23:01 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Nog langer de schijn ophouden alsof Turkije ooit zou kunnen toetreden terwijl het elk jaar verder afdrijft van europese kernwaarden lijkt me weinig zinvol. Wat mij betreft houden ze zo'n referendum en zoekt Turkije zijn eigen weg. Europa zal er rekening mee moeten houden dat mogelijk miljoenen turken politiek asiel gaan vragen. Het vraagstuk van de NWS / De grote volksverhuizing #3 zal niet langer te ontlopen zijn, nog door de EU alswel afzonderlijke lidstaten.
Ik vermoed niet dat de asielaanvragen in de miljoenen gaat lopen. Ik weet ook niet of de aanvragen in de honderden gaat lopen. En de reden is vrij simpel.

Het land is niet in oorlog en welliswaar niet meer van de hoogste kwaliteit als het op progressie aankomt maar opzich nog gewoon leefbaar. Je moet natuurlijk per jaar bekijken hoe zoiets ervoor ligt maar zolang je je niet op politiek terrein begeeft en met de corruptie en scheve intepretatie van wetten kunt leven zit je opzich wel ok.

De hoogopgeleide Turken die geen toekomst zien en een vreemde taal op niveau in de pocket hebben kunnen gewoon een studie of baan in het buitenland zoeken en hun carriere vormgeven. Dat worden nooit asielzoekers.

En de ja-stemmers blijven.
  woensdag 26 april 2017 @ 09:30:00 #98
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493146
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 23:01 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Nog langer de schijn ophouden alsof Turkije ooit zou kunnen toetreden terwijl het elk jaar verder afdrijft van europese kernwaarden lijkt me weinig zinvol. Wat mij betreft houden ze zo'n referendum en zoekt Turkije zijn eigen weg. Europa zal er rekening mee moeten houden dat mogelijk miljoenen turken politiek asiel gaan vragen. Het vraagstuk van NWS / De grote volksverhuizing #3 zal niet langer te ontlopen zijn, nog door de EU alswel afzonderlijke lidstaten.
dan zal Turkije ook het preferred tradepartner kwijtraken mogelijk, en dat zou een ramp zijn voor \Turkije, aangezien door de EU veel Europese autofabrieken met subsidie naar Turkije verplaatst zijn
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 09:34:22 #99
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170493215
Het is gewoon over en uit met Turkije en de EU. Dat ze officieel altijd in gesprek zullen blijven verandert daar verder niets aan, dat is alleen maar zodat de EU altijd een bepaalde onderhandelingspositie tov Turkije blijft houden, mocht het weer eens nodig zijn.
pi_170493220
quote:
'Meer dan 800 'Gülen-aanhangers' van hun bed gelicht in Turkije'

In Turkije zijn vannacht 803 politiemensen opgepakt op beschuldiging van betrokkenheid bij de couppoging vorig jaar juli. Er is voor duizend mensen een arrestatiebevel uitgevaardigd, meldt persbureau Reuters.

De arrestaties vonden verspreid over het land plaats. De operatie is gericht tegen aanhangers van de in de VS wonende geestelijke Fethullah Gülen. Turkije houdt hem verantwoordelijk voor de couppoging.

Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten was de operatie specifiek gericht tegen Gülen-aanhangers binnen de politie. De arrestanten zouden naar de hoofdstad Ankara worden gebracht.

Volgens correspondent Lucas Waagmeester zullen niet alle arrestanten vast blijven zitten, maar ze zijn daarmee niet uit de problemen. Officieel komt er tegen deze mensen een onderzoek en eventueel een rechtszaak, maar dat kan binnen de noodtoestand heel lang duren. Hun recht op verdediging is beperkt. In de tussentijd worden ze geschorst en verliezen ze dus hun inkomen.

Sinds de mislukte coup zijn zo'n 40.000 mensen opgepakt en verloren 120.000 mensen hun baan. Onder hen zijn veel militairen, politiemensen, docenten en ambtenaren.
pi_170493272
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:34 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Idioot. Ik geloof daar niks van.
pi_170493281
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:39 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Idioot. Ik geloof daar niks van.
Je bent zelf een idioot :(
pi_170493321
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:34 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
Make my day!
pi_170493390
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef agter het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
je hebt NEE gestemd in het laatste referendum :)
pi_170493400
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef agter het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
Als je niet 100% voor Erdogan bent.
pi_170493467
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef agter het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
Als je kop ze niet aanstaat.
We can't afford the illusion anymore
  woensdag 26 april 2017 @ 09:54:07 #107
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493517
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:51 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Als je kop ze niet aanstaat.
Dat is het enige criterium voor Erdogan , hij houdt en vijand levend om de baas te blijven in Turkije
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 09:56:01 #108
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493574
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:34 schreef WheeledWarrior het volgende:
Het is gewoon over en uit met Turkije en de EU. Dat ze officieel altijd in gesprek zullen blijven verandert daar verder niets aan, dat is alleen maar zodat de EU altijd een bepaalde onderhandelingspositie tov Turkije blijft houden, mocht het weer eens nodig zijn.
Ik zie Turkije ingepikt worden door Rusland ze zitten nu al aan beide kanten van Turkije, gaan ze straks Erdogan beschermen tegen de eigen bevolking, net als ze nu Assad "beschermen"
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170493602
En die gevangenissen, hoeveel mensen zijn er al wel niet opgesloten? Die moeten toch helemaal vol zitten?
Of heeft ie er in de aanloop gevangenissen bijgebouwd?

Ik neem aan dat al die mensen op termijn, ooit, ook een proces moeten krijgen. Wat een land. :{
Make my day!
  woensdag 26 april 2017 @ 09:57:41 #110
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493617
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:56 schreef agter het volgende:
En die gevangenissen, hoeveel mensen zijn er al wel niet opgesloten? Die moeten toch helemaal vol zitten?
Of heeft ie er in de aanloop gevangenissen bijgebouwd?

Ik neem aan dat al die mensen op termijn, ooit, ook een proces moeten krijgen. Wat een land. :{
Proces ?? Denk het niet
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170493652
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Proces ?? Denk het niet
Dus al die mensen worden jaren en jaren opgesloten zonder proces?
Mijn god. Wat een land.
Make my day!
  woensdag 26 april 2017 @ 10:08:07 #112
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493841
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:58 schreef agter het volgende:

[..]

Dus al die mensen worden jaren en jaren opgesloten zonder proces?
Mijn god. Wat een land.
Rusland had de Goelag archipel ,
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Goelag_Archipel
Turkije krijgt de Gulen Archipel :)


twee dictators, een gedachte
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170494660
Het kan toch niet zo zijn dat mensen in Turkije niet voor het gerecht komen en dat we dat allemaal maar normaal vinden, zelfs in Turkije?
pi_170494674
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 10:51 schreef Odaiba het volgende:
Het kan toch niet zo zijn dat mensen in Turkije niet voor het gerecht komen en dat we dat allemaal maar normaal vinden, zelfs in Turkije?
Ja. Ik vind het ook heel bizar.
Het is toch geen derde wereldland?
Make my day!
pi_170494828
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 10:52 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Ik vind het ook heel bizar.
Het is toch geen derde wereldland?
Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:16:07 #116
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170495253
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:01 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
Erdogan blijft zijn vijanden creëren, .

Verdeel en heers principe
net als Hitler voortdurend de joden de schuld gaf , tot hij der zelf in begon te geloven
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:23:31 #117
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170495454
Erdogan eindigt nog wel een keer aan de receiving end van een woedende volksmenigte. En dan gaat hij eraan, net als Ceausescu destijds.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:31:19 #118
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170495602
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:23 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan eindigt nog wel een keer aan de receiving end van een woedende volksmenigte. En dan gaat hij eraan, net als Ceausescu destijds.
dfat denk ik ook ja
hij met zijn Gulenagenten de maf
http://www.telegraaf.nl/b(...)n-agenten__op__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170495680
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

dfat denk ik ook ja
hij met zijn Gulenagenten de maf
http://www.telegraaf.nl/b(...)n-agenten__op__.html
Zover is het toch nog lang niet. Ik verwacht het niet in ieder geval. Hopelijk wordt hij gewoon niet meer herkozen met de verkiezingen. Het referendum heeft laten zien dat het ook anders kan.
pi_170495869
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:01 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
Als je het huidige Turkije Erdoganistan een beetje kent, dan had je kunnen weten dat dat nogal naïef zou zijn om dat te denken. Zonder gemeenschappelijk vijandbeeld kan er in Turkije geen politiek worden bedreven.

Wat er nu naar buiten komt is slechts het topje van de ijsberg. Turkije kende een paar decennia geleden de beruchte verdwijningen van vooral Koerdische burgers in het Zuid-Oosten met witte oude Renaults. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met Gulen-aanhangers, maar dan met zwarte busjes. De gevangenissen zitten immers overvol en deze mensen moeten toch opgeruimd worden. Wat is er dan makkelijker dan mensen die verdwijnen om nooit meer te verschijnen in een land waar geen rechtsapparaat meer is en de oppositie monddood is gemaakt?
pi_170495944
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:41 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Als je het huidige Turkije Erdoganistan een beetje kent, dan had je kunnen weten dat dat nogal naïef zou zijn om dat te denken. Zonder gemeenschappelijk vijandbeeld kan er in Turkije geen politiek worden bedreven.

Wat er nu naar buiten komt is slechts het topje van de ijsberg. Turkije kende een paar decennia geleden de beruchte verdwijningen van vooral Koerdische burgers in het Zuid-Oosten met witte oude Renaults. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met Gulen-aanhangers, maar dan met zwarte busjes. De gevangenissen zitten immers overvol en deze mensen moeten toch opgeruimd worden. Wat is er dan makkelijker dan mensen die verdwijnen om nooit meer te verschijnen in een land waar geen rechtsapparaat meer is en de oppositie monddood is gemaakt?
Misschien een stomme vraag, maar waarom kunnen zij niet samenleven met elkaar dan?
  woensdag 26 april 2017 @ 11:45:51 #122
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170495993
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:34 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Zover is het toch nog lang niet. Ik verwacht het niet in ieder geval. Hopelijk wordt hij gewoon niet meer herkozen met de verkiezingen. Het referendum heeft laten zien dat het ook anders kan.
Hij zal het nog wel even uitzingen, maar het kan ook heel snel gaan. Zeker als de economie door oa het zwaar kelderende toerisme nog verder ineenstort.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:46:00 #123
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170495998
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:34 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Zover is het toch nog lang niet. Ik verwacht het niet in ieder geval. Hopelijk wordt hij gewoon niet meer herkozen met de verkiezingen. Het referendum heeft laten zien dat het ook anders kan.
Die gaat ie winnen hoor.

met 91% van de stemmen, hij geeft dit niet meer uit handen nu, net als Poetin, die gaat ook nooit meer weg.

alle andersdenkenden zijn nu opeens Gulen agenten

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 26-04-2017 12:40:36 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170496190
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:44 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Misschien een stomme vraag, maar waarom kunnen zij niet samenleven met elkaar dan?
In een land dat zo versplinterd is, kun je de boel op een paar manieren bij elkaar houden. De voorkeur van dictators is meestal om een groep te kiezen die je makkelijk onder duim kunt houden en toch als vijand kunt neerzetten. Wat Hitler deed met de joden, doet Erdogan met Gulen-sympathisanten. Net zoals Hitler, koos Erdogan ervoor om eerste de media in handen te krijgen. De rest is geschiedenis, en in het geval van Erdogan zien we deze geschiedenis zich live opnieuw afspelen, al zijn de gehanteerde methoden misschien geraffineerder.
pi_170496447
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:41 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Als je het huidige Turkije Erdoganistan een beetje kent, dan had je kunnen weten dat dat nogal naïef zou zijn om dat te denken. Zonder gemeenschappelijk vijandbeeld kan er in Turkije geen politiek worden bedreven.

Wat er nu naar buiten komt is slechts het topje van de ijsberg. Turkije kende een paar decennia geleden de beruchte verdwijningen van vooral Koerdische burgers in het Zuid-Oosten met witte oude Renaults. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met Gulen-aanhangers, maar dan met zwarte busjes. De gevangenissen zitten immers overvol en deze mensen moeten toch opgeruimd worden. Wat is er dan makkelijker dan mensen die verdwijnen om nooit meer te verschijnen in een land waar geen rechtsapparaat meer is en de oppositie monddood is gemaakt?
Heb je een bron voor die busjes? Zowel voor het heden als het verleden.
Het zou mij in ieder geval niks verbazen.
pi_170497166
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:45 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Hij zal het nog wel even uitzingen, maar het kan ook heel snel gaan. Zeker als de economie door oa het zwaar kelderende toerisme nog verder ineenstort.
Zal dat echt zo'n groot effect hebben en gaat men straks niet gewoon alsnog naar Turkije op vakantie als men het weer vergeten is.
pi_170497191
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:53 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

In een land dat zo versplinterd is, kun je de boel op een paar manieren bij elkaar houden. De voorkeur van dictators is meestal om een groep te kiezen die je makkelijk onder duim kunt houden en toch als vijand kunt neerzetten. Wat Hitler deed met de joden, doet Erdogan met Gulen-sympathisanten. Net zoals Hitler, koos Erdogan ervoor om eerste de media in handen te krijgen. De rest is geschiedenis, en in het geval van Erdogan zien we deze geschiedenis zich live opnieuw afspelen, al zijn de gehanteerde methoden misschien geraffineerder.
Maar wat merkt de gemiddelde Turk hier van? Volgens mij hebben ze nog weinig te klagen onder Erdogan en boeit het ze verder ook weinig dat andere groepen worden vervolgd in hun land.
  woensdag 26 april 2017 @ 12:42:58 #128
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170497205
http://www.telegraaf.nl/b(...)er_enkelband___.html

die zien we niet meer terug, hij is terug naar zijn criminele land

quote:
Recherchechef Wilbert Paulissen zegt vandaag in deze krant 'ziek te zijn' van de ontsnapping.

Vermoedelijk zit G. in Turkije. De kans dat de crimineel die tot twaalf jaar cel is veroordeeld wordt opgespoord en hierheen komt, is klein.
Rechtshulpverzoeken maken sinds de mislukte coup weinig kans in het land.

Veel rechters en ambtenaren van justitie en politie zitten vast of zijn ontslagen.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170497293
quote:
Meer dan duizend Gülen-aanhangers opgepakt in Turkije

Turkije heeft vandaag tot dusver 1.009 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in juli vorig jaar. Het zou voornamelijk gaan om politieagenten die Gülen aanhangen.

Tegen ruim 3.000 vermeende aanhangers van de beweging van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen was een arrestatiebevel uitgevaardigd. Zo'n 8.500 politieagenten zouden betrokken zijn bij de actie, die georganiseerd werd uitgevoerd door heel Turkije.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

De opgepakte Turken zouden betrokken zijn bij de mislukte coup van juli vorig jaar. Meer dan 240 mensen kwamen daarbij om. Volgens de Turkse regering zit de in de VS wonende Gülen achter die staatsgreep. Ankara wil dat hij wordt uitgeleverd.

Sinds de staatsgreep zijn 40.000 vermeende Gülen-aanhangers gearresteerd. Daarnaast zijn 120.000 mensen ontslagen of geschorst, waaronder rechters, politieagenten en leraren.

http://www.ad.nl/buitenla(...)in-turkije~a24b0e0e/
Het gaat maar door.
pi_170497311
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 12:42 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Maar wat merkt de gemiddelde Turk hier van? Volgens mij hebben ze nog weinig te klagen onder Erdogan en boeit het ze verder ook weinig dat andere groepen worden vervolgd in hun land.
de gemiddelde Duitser merkte in de eerste jaren na Hitler zijn aantreden ook weinig van het nazi regime. In eerste instantie werd alles zelfs stukken beter aangezien het gigantische herbewapeningsproject zorgde voor voldoende werkgelegenheid. Spijt kwam veel later als de zonde.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_170504003
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 12:47 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het gaat maar door.
Wat staat die mensen eigenlijk te wachten in de Turkse gevangenissen?
pi_170504126
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:09 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Wat staat die mensen eigenlijk te wachten in de Turkse gevangenissen?
De doodstraf waarschijnlijk.
pi_170504172
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:18 schreef Toefjes het volgende:

[..]

De doodstraf waarschijnlijk.
Dat krijgen we ook nog.
pi_170504212
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:01 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
De islam is nogal hardvochtig voor personen die niet de harde lijn opvolgen. Empathie is ver te zoeken. Wij vinden het onbegrijpelijk, zij vinden het normaal. Maar het Westen houdt zich wel opvallend stil.
pi_170504290
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:09 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Wat staat die mensen eigenlijk te wachten in de Turkse gevangenissen?
Mishandelingen en pesterijen waarschijnlijk.

Als die doodstraf en doorheen komt, dan zullen er ook wel een paar ter dood veroordeeld worden.
pi_170504336
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De islam is nogal hardvochtig voor personen die niet de harde lijn opvolgen. Empathie is ver te zoeken. Wij vinden het onbegrijpelijk, zij vinden het normaal. Maar het Westen houdt zich wel opvallend stil.
Empathie hebben ze wel, maar dat beperkt zich alleen maar tot hun moslim broeders. Ken geen enkele moslim organisatie die zich neutraal inzet tegen ellende in de wereld in ieder geval.
  woensdag 26 april 2017 @ 18:32:06 #137
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170504360
http://www.telegraaf.nl/b(...)sche_betogers__.html

goed idee voor mensen in Turkije
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 18:37:26 #138
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170504443
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De islam is nogal hardvochtig voor personen die niet de harde lijn opvolgen. Empathie is ver te zoeken. Wij vinden het onbegrijpelijk, zij vinden het normaal. Maar het Westen houdt zich wel opvallend stil.
Het is ook volslagen idioot om je geloof dusdanig superieur te achten en te denken dat je dat iedereen kan opleggen (en anders maar elimineren) omdat jij het nu eenmaal zo prachtig vindt.
Daar kweek je niet veel goodwill me bij andersdenkenden, en die andersdenkenden hebben ook nog eens het volste recht om te geloven wat ze zelf willen.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170504470
quote:
2s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:37 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Het is ook volslagen idioot om je geloof dusdanig superieur te achten en te denken dat je dat iedereen kan opleggen (en anders maar elimineren) omdat jij het nu eenmaal zo prachtig vindt.
Daar kweek je niet veel goodwill me bij andersdenkenden, en die andersdenkenden hebben ook nog eens het volste recht om te geloven wat ze zelf willen.
Wat moet je met een geloof dat niet superieur is aan de ander, dan zou niemand je geloof overnemen.
  woensdag 26 april 2017 @ 18:44:16 #140
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170504571
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:39 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Wat moet je met een geloof dat niet superieur is aan de ander, dan zou niemand je geloof overnemen.
Wat moet je überhaupt met een geloof, elk weldenkend mens weet dat het volkomen lariekoek is.

quote:
"Het woord God is voor mij een uiting en voortvloeisel van menselijke zwakheid.
De Bijbel is een verzameling van eerbiedwaardige maar toch primitieve legenden die nogal kinderachtig zijn"
Albert Einstein.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170504656
quote:
2s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:44 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Wat moet je überhaupt met een geloof, elk weldenkend mens weet dat het volkomen lariekoek is.

[..]

Ben ik deels met je eens. Maar iedereen mag geloven wat hij wi vind ik, ga alleen niet pretenderen dat het de waarheid is die anderen moeten overnemen als dit niet te bewijzen valt.

Ik neem alleen de kennis en wijsheden over, al die ander sprookjesverhalen negeer ik en is leuk voor hedendaagse fictie.
  woensdag 26 april 2017 @ 18:52:07 #142
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170504746
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:48 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ben ik deels met je eens. Maar iedereen mag geloven wat hij wi vind ik, ga alleen niet pretenderen dat het de waarheid is die anderen moeten overnemen als dit niet te bewijzen valt.

Ik neem alleen de kennis en wijsheden over, al die ander sprookjesverhalen negeer ik en is leuk voor hedendaagse fictie.
Voor de duidelijkheid; van mijn mag ook iedereen geloven wat ie wil, en tussen de 10 geboden zit ook nog wel een enkele zinvolle, er zijn er zelfs enkele waar ik me aan hou, maar val mij, en anderen, er verder niet mee lastig, kwestie van fatsoen.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170504783
quote:
2s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:52 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Voor de duidelijkheid; van mijn mag ook iedereen geloven wat ie wil, en tussen de 10 geboden zit ook nog wel een enkele zinvolle, er zijn er zelfs enkele waar ik me aan hou, maar val mij, en anderen, er verder niet mee lastig, kwestie van fatsoen.
Ach een gesprekje of zelfs een discussie ga ik nooit uit de weg, maar dring het niet op en ga niet door als men er geen behoefte aan heeft.
  woensdag 26 april 2017 @ 18:55:01 #144
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170504815
quote:
2s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:44 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Wat moet je überhaupt met een geloof, elk weldenkend mens weet dat het volkomen lariekoek is.

[..]

ieder geloof is lariekoek

GOD bestaat niet
Er is geen hemel en er is geen hel, en geen zeventig maagden en Maria was geen maagd

gewoon doodgaan en geboren worden net als de varkens en de koeien
Dat ze Jezus aan het kruis genageld hebben dat kan best, dat ie na drie dagen weer op gestaan is, daar geloof ik geen ene biet van.

quote:
Het woord God is voor mij een uiting en voortvloeisel van menselijke zwakheid.
De Bijbel is een verzameling van eerbiedwaardige maar toch primitieve legenden die nogal kinderachtig zijn"
Albert Einstein
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 18:55:23 #145
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170504822
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:53 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ach een gesprekje of zelfs een discussie ga ik nooit uit de weg, maar dring het niet op en ga niet door als men er geen behoefte aan heeft.
Een gesprekje hoeft ook niet per se lastigvallen te zijn, maar respecteer wel mijn grens, ik vraag niet zoveel hoor.
We zijn het dus eens, is dat ook weer geregeld, nu de rest nog. ^O^
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_170504857
quote:
10s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:55 schreef Mo_Muffin het volgende:

[..]

Een gesprekje hoeft ook niet per se lastigvallen te zijn, maar respecteer wel mijn grens, ik vraag niet zoveel hoor.
We zijn het dus eens, is dat ook weer geregeld, nu de rest nog. ^O^
Ja zeker ^O^
pi_170505129
Als er een nieuwe leefbare planeet wordt gevonden, zou ik het geheim houden en een héél selecte groep daarheen transformeren en in ieder geval voorkomen dat een geloof wordt meegenomen.
Wie kunnen er zonder risico heen? Willem Alexander, Maxima, dochters, Obama (hoewel), Paus maar niet, Rutte, wie nog meer?

[ Bericht 25% gewijzigd door Loekie1 op 26-04-2017 19:17:30 ]
  woensdag 26 april 2017 @ 19:17:01 #148
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_170505292
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 19:10 schreef Loekie1 het volgende:
Als er een nieuwe leefbare planeet wordt gevonden, zou ik het geheim houden en een héél selecte groep daarheen transformeren en in ieder geval voorkomen dat een geloof wordt meegenomen.
En dan noemen we die groep de uitverkorenen. :+
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  woensdag 26 april 2017 @ 19:49:55 #149
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170506039
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 19:10 schreef Loekie1 het volgende:
Als er een nieuwe leefbare planeet wordt gevonden, zou ik het geheim houden en een héél selecte groep daarheen transformeren en in ieder geval voorkomen dat een geloof wordt meegenomen.
o dan verzinen ze wel een geloof

een bijgeloof of hoofdgeloof

er zijn 100.000 verschillende geloven op de wereld
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170506491
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De islam is nogal hardvochtig voor personen die niet de harde lijn opvolgen. Empathie is ver te zoeken. Wij vinden het onbegrijpelijk, zij vinden het normaal. Maar het Westen houdt zich wel opvallend stil.
Nogal logisch.

De VS e.v.a. willen geen gedonder met de luchtmachtbases in Turkije. Er zijn er een aantal die we kennen, maar ook een aantal die niet op de kaarten staan.
  donderdag 27 april 2017 @ 10:36:56 #151
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170515592
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:24 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De islam is nogal hardvochtig voor personen die niet de harde lijn opvolgen. Empathie is ver te zoeken. Wij vinden het onbegrijpelijk, zij vinden het normaal. Maar het Westen houdt zich wel opvallend stil.
is een interne kwestie he

Turkije bemoeit zich ook niet met interne zaken van de USA of Russia of China
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  donderdag 27 april 2017 @ 10:37:51 #152
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170515600
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 18:39 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Wat moet je met een geloof dat niet superieur is aan de ander, dan zou niemand je geloof overnemen.
ok dat daarom krijg ik steeds van die Jehova s aan de deur

die zijn overtuigd dat ze gelijk hebben en ik naar de hel ga anders
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170515846
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 10:37 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ok dat daarom krijg ik steeds van die Jehova s aan de deur

die zijn overtuigd dat ze gelijk hebben en ik naar de hel ga anders
Ja, daar zou ik niet teveel over inzitten als ik jou was ;)
pi_170541548
WTAveAH.jpg


Op de straat van het immer vooruitstrevende Amsterdam.
  vrijdag 28 april 2017 @ 15:43:04 #155
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170544596
Turkish lira hits 2017 high after surprise central bank move

http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Ffastft%2Ffiles%2F2017%2F04%2FEditorialChart-17.png?source=next&fit=scale-down&width=600

quote:
Having suffered the worst start to the year of any emerging market currency, Turkey’s long-suffering lira has hit its strongest level of the year after the country’s central bank surprised markets with a dose of monetary tightening this month.

The lira is up 0.54 per cent against the dollar today after notching up a 0.1 per cent climb yesterday to take it to the highest level since early January at TRY3.5566.

In its latest monthly decision on Wednesday, the Turkish central bank kept its three main rates on hold but opted to bump up its liquidity lending rate by half a percentage point. At 12.25 per cent, the rate is now the highest among Turkey’s major EM peers.

The decision comes just over a week after the country voted narrowly to approve a major revamp of the Turkish constitution, handing sweeping executive powers to president Recep Tayyip Erdogan.

Coupled with security fears and a slowing economy, investors’ concerns over Turkey’s deteriorating democratic institutions have helped drive the lira to record lows in 2017.


“The central bank is taking advantage of the tight political spot the Erdogan administration finds itself in post-election to improve its own monetary policy flexibility,” said Tim Ash at BlueBay Asset Management. The referendum was passed by a slim majority of 51 per cent.

The lira has now strengthened over 4 per cent since the referendum and should help dampen inflation of 11 per cent in the country – more than double the central bank’s 5 per cent target rate and a 2008 high.

Analysts at Fathom think the appreciation has longer to run, forecasting the lira will be another 7 per cent stronger against the dollar by the end of the year.

Sup :7
pi_170546075
Heil Edogan. Sieg heil!

*staat met rechterarm omhoog*
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_170548916
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 15:43 schreef Triggershot het volgende:
Turkish lira hits 2017 high after surprise central bank move

[ [url=https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Ffastft%2Ffiles%2F2017%2F04%2FEditorialChart-17.png?source=next&fit=scale-down&width=600]afbeelding[/url] ]

[..]

Sup :7
Magic

Heb je de details ook van deze reanimatietechniek?
  vrijdag 28 april 2017 @ 19:46:26 #158
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170549462
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 15:43 schreef Triggershot het volgende:
Turkish lira hits 2017 high after surprise central bank move

[ [url=https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/http%3A%2F%2Fwww.ft.com%2Ffastft%2Ffiles%2F2017%2F04%2FEditorialChart-17.png?source=next&fit=scale-down&width=600]afbeelding[/url] ]
kijk deze eens
wat jij laat zien is een grafiek over twee maanden met een 5 cent verschil

beter over 4 jaar dat zie je de trend
https://www.geldwisselt.nl/land/turkije/

[..]

Sup :7
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 28 april 2017 @ 20:15:21 #159
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170550156
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 april 2017 19:21 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Magic

Heb je de details ook van deze reanimatietechniek?
Hürriyet daily heeft er een item aan besteedt. Ben nu helaas mobiel dus ben niet zo handig nu.
pi_170560644
quote:
Turkije blokkeert Wikipedia

Turkije heeft de online-encyclopedie Wikipedia geblokkeerd. Volgens Turkey Blocks, een organisatie die het internetverkeer in Turkije in de gaten houdt, zijn alle edities van de encyclopedie niet meer toegankelijk. Waarom de website is geblokkeerd is niet bekend.

Turkey Blocks zegt dat de blokkade vanochtend begon en is uitgevoerd zonder tussenkomst van een rechter. De organisatie verwacht dat er binnen een paar dagen alsnog goedkeuring komt van een rechtbank.

Niet iedereen wordt door de blokkade getroffen. Wie op het internet zit met een zogenaamde VPN, dat het internetverkeer omleidt, kan wel gewoon op Wikipedia.

Blokkade

In Turkije worden vaker websites geblokkeerd. Sociale media als Twitter, Facebook en YouTube zijn vanuit Turkije regelmatig ontoegankelijk. Eind vorig jaar blokkeerde Turkije ook de website van de NOS.

(NOS)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_170560706
Wel fijn om die bedelboodschappen van Wiki niet meer te zien :7
  zaterdag 29 april 2017 @ 11:57:54 #162
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170560762
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 11:53 schreef WammesWaggel het volgende:
Wel fijn om die bedelboodschappen van Wiki niet meer te zien :7
pi_170560776
De grote stappen van Turkije aldus profeet Timmermans _O_
  zaterdag 29 april 2017 @ 12:00:05 #164
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170560796
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 11:58 schreef Grems het volgende:
De grote stappen van Turkije aldus profeet Timmermans _O_
Wat is daar onjuist aan, voorheen moest Turkije een mailtje sturen naar een webmaster, nu kan het gewoon op eigen houtje sites blokkeren ---> grote stappen.
pi_170560865
Hoezo Wikipedia nou weer blokkeren :')
pi_170561094
En weer zet Turkije een stapje richting dictatuur. ^O^
pi_170561794
Je moet ook niet zomaar kennis op kunnen doen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_170562836
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:19 schreef Elfletterig het volgende:
En weer zet Turkije een stapje richting dictatuur. ^O^
Voor jou begint dat idd bij t gegeven van t blokkereren van wipkipedia.

De rest zit er al middenin.
pi_170562854
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:09 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Voor jou begint dat idd bij t gegeven van t blokkereren van wipkipedia.

De rest zit er al middenin.
Welk deel van het woord "weer" begrijp je niet? :')
pi_170562920
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:05 schreef xaban06 het volgende:
Hoezo Wikipedia nou weer blokkeren :')
Er zal wel ergens een entry zijn waar Erdogan het niet mee eens is.
pi_170562964
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:10 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Welk deel van het woord "weer" begrijp je niet? :')
Goeiemiddag spuit 11
pi_170563048
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:15 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Goeiemiddag spuit 11
Volgens mij ben jij hier de spuit 11. Ik spreek hier al zeker anderhalf jaar over hoe Turkije langzamerhand een dictatuur wordt. Dus je hoeft me echt niet de les te lezen op dit front.
  zaterdag 29 april 2017 @ 14:19:39 #173
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170563098
Maar Turkije blijft gewoon EU-kandidaat, kennelijk:

C-lFvorXUAMJnwt.jpg

Om te voorkomen dat Turkije nog verder afdwaalt...
pi_170563173
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:18 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Volgens mij ben jij hier de spuit 11. Ik spreek hier al zeker anderhalf jaar over hoe Turkije langzamerhand een dictatuur wordt. Dus je hoeft me echt niet de les te lezen op dit front.
Jij zou ons in '44 informeren over hoe nazi Duitland met een hele kleine verandering langzaam een dictatuur zou worden.

Turkije is inmiddels een dictatuur. Hoe moet dat ineens 'meer' een dictatuur worden omdat wikipedia wordt geblokkeerd. :')
pi_170563197
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:19 schreef Ryan3 het volgende:
Maar Turkije blijft gewoon EU-kandidaat, kennelijk:

[ afbeelding ]

Om te voorkomen dat Turkije nog verder afdwaalt...
Compleet geschift zijn ze daar in Brussel. Ik zou er graag een milder label op plakken, maar dat is gezien de realiteit niet mogelijk. Compleet geschift.
pi_170563403
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat men tot in lengte van dagen wil blijven praten om het praten om geen grote afstand te creeeren en zo een domme oorlog te voorkomen.
pi_170563470
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:19 schreef Ryan3 het volgende:
Maar Turkije blijft gewoon EU-kandidaat, kennelijk:

[ afbeelding ]

Om te voorkomen dat Turkije nog verder afdwaalt...
_O- _O- _O-
  zaterdag 29 april 2017 @ 14:37:30 #178
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170563502
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:32 schreef Beathoven het volgende:
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat men tot in lengte van dagen wil blijven praten om het praten om geen grote afstand te creeeren en zo een domme oorlog te voorkomen.
Ja, alleen Erdo interpreteert dit vast heel anders. Die denkt wrs wat een zwakke, weke mietjes, ik kan alles doen en zeggen wat ik wil.
  zaterdag 29 april 2017 @ 14:37:54 #179
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_170563509
quote:
15s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:22 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Compleet geschift zijn ze daar in Brussel. Ik zou er graag een milder label op plakken, maar dat is gezien de realiteit niet mogelijk. Compleet geschift.
Als Brussel er geen voordeel uit zou halen, zou men het natuurlijk nooit doen.
Dit, dus.
pi_170563513
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, alleen Erdo interpreteert dit vast heel anders. Die denkt wrs wat een zwakke weke mietjes, ik kan alles doen en zeggen wat ik wil.
Dat denkt ie niet, is gewoon een observatie.
  zaterdag 29 april 2017 @ 14:40:14 #181
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170563546
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:37 schreef Grems het volgende:

[..]

Dat denkt ie niet, is gewoon een observatie.
Nou ja EU denkt op die manier heel verstandig bezig te zijn en Turkije nog een beetje bij de kleiner wordende groep van min of meer beschaafde landen te kunnen houden.
pi_170563610
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:40 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nou ja EU denkt op die manier heel verstandig bezig te zijn en Turkije nog een beetje bij de kleiner wordende groep van min of meer beschaafde landen te kunnen houden.
De EU beeft met knikkende knieën omdat ze weten dat Erdolf loyale soldaten heeft in heel West-Europa.
pi_170564936
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:44 schreef Grems het volgende:

[..]

De EU beeft met knikkende knieën omdat ze weten dat Erdolf loyale soldaten heeft in heel West-Europa.
EU geeft niet zo om de Turken, wel om de ligging. Erdogan denkt alleen daardoor dat de EU hem speciaal vindt.
pi_170565151
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:44 schreef Grems het volgende:

[..]

De EU beeft met knikkende knieën omdat ze weten dat Erdolf loyale soldaten heeft in heel West-Europa.
Ik denk dat dat wel meevalt. Mochten ze wel wat willen uitvreten dan pakken we ze op en komen ze voor het gerecht.
pi_170565591
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 16:08 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ik denk dat dat wel meevalt. Mochten ze wel wat willen uitvreten dan pakken we ze op en komen ze voor het gerecht.
_O- _O- _O-
pi_170565800
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 16:34 schreef Grems het volgende:

[..]

_O- _O- _O-
Ik wist dat ik een aantal ontzettend aan het lachen zou maken met die opmerking.
  zaterdag 29 april 2017 @ 16:57:30 #187
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170566080
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:44 schreef Grems het volgende:

[..]

De EU beeft met knikkende knieën omdat ze weten dat Erdolf loyale soldaten heeft in heel West-Europa.
Welke loyale soldaten? Die laffe honden die hun Turkse dienstplicht afkopen bedoel je?
  zaterdag 29 april 2017 @ 19:07:46 #188
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_170568890
Wikipedia eruit én datingshows verboten:

Breaking911 twitterde op zaterdag 29-04-2017 om 19:04:52 BREAKING: Turkey bans TV dating shows under state of emergency - AFP reageer retweet
:').
  Moderator zaterdag 29 april 2017 @ 19:32:26 #189
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_170569411
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 19:07 schreef Ryan3 het volgende:
Wikipedia eruit én datingshows verboten:

Breaking911 twitterde op zaterdag 29-04-2017 om 19:04:52 BREAKING: Turkey bans TV dating shows under state of emergency - AFP reageer retweet
:').
Het grote kalifaat van ome Erdo _O_
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zaterdag 29 april 2017 @ 19:43:38 #190
464976 Seuteltotsucces
Hoi ik heb een sleutel
pi_170569708
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 april 2017 19:32 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Het grote kalifaat van ome Erdo _O_
Het blijkt ook zo te zijn dat die 7000 ''steden beschermers'' erbij wilt. Dus een soort van paramilitaire legereenheid die voor Erdogan werkt.
Het is een mooie sleutel
  Moderator zaterdag 29 april 2017 @ 19:51:32 #191
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_170569905
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 19:43 schreef Seuteltotsucces het volgende:

[..]

Het blijkt ook zo te zijn dat die 7000 ''steden beschermers'' erbij wilt. Dus een soort van paramilitaire legereenheid die voor Erdogan werkt.
Het zal me allemaal niet meer verbazen, dat hij de weg kwijt is is al even duidelijk. Het nu is nu maar steeds de vraag wat gaat ie nu weer verzinnen?
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zaterdag 29 april 2017 @ 19:57:52 #192
464976 Seuteltotsucces
Hoi ik heb een sleutel
pi_170570076
quote:
7s.gif Op zaterdag 29 april 2017 19:51 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Het zal me allemaal niet meer verbazen, dat hij de weg kwijt is is al even duidelijk. Het nu is nu maar steeds de vraag wat gaat ie nu weer verzinnen?
Hij gaf sinds een paar dagen de opdracht aan zijn leger om wat aanvallen uit te voeren op YPG. De resultaat is bekend en heeft aangetoond dat zijn leger gevaarlijk is.

geee1.png

Sinds gisteren is het rustig. Alleen vandaag gaf die dus de signaal dat er elke moment een grootschalig inval zal plaats vinden door het Turkse leger tegen de YPG.
Het is een mooie sleutel
  zaterdag 29 april 2017 @ 20:02:38 #193
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170570201
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 19:57 schreef Seuteltotsucces het volgende:

[..]

Hij gaf sinds een paar dagen de opdracht aan zijn leger om wat aanvallen uit te voeren op YPG. De resultaat is bekend en heeft aangetoond dat zijn leger gevaarlijk is.

[ afbeelding ]

Sinds gisteren is het rustig. Alleen vandaag gaf die dus de signaal dat er elke moment een grootschalig inval zal plaats vinden door het Turkse leger tegen de YPG.
Heeft Erdolf weer en nieuwe vijand gevonden na de fascisten in Europa
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 29 april 2017 @ 20:03:58 #194
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170570234
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 15:54 schreef Adames het volgende:

[..]

EU geeft niet zo om de Turken, wel om de ligging. Erdogan denkt alleen daardoor dat de EU hem speciaal vindt.
EU is bang dat Poetin te dikke vrienden gaat worden met Erdolf
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 29 april 2017 @ 20:06:24 #195
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170570300
http://www.telegraaf.nl/b(...)ggolf_Turkije__.html

Blijven alleen maar dikke vrienden van Erdolf over in Turkije

de rest gaat dood of vervalt in diepe armoede


quote:
Weer grote ontslaggolf Turkije
37 min geleden
ISTANBUL - Turkije heeft in een nieuwe ontslaggolf na de mislukte staatsgreep van vorig jaar zomer meer dan 3900 overheidsdienaren naar huis gestuurd. Het gaat om ambtenaren in openbare dienst, militairen en politiemensen. Het lijkt de grootste zuivering sinds de couppoging.

Onder de weggestuurde ambtenaren zijn ruim 1100 werknemers van het ministerie van Justitie onder wie gevangenisbewaarders, bijna vijfhonderd academici en ruim tweehonderd medewerkers van het ministerie van Geloofszaken, aldus de regering zaterdag.

De teller stond voor de laatste golf al op ongeveer 120.000 ontslagen.
Meer dan 40.000 mensen zijn gearresteerd.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170570313
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, alleen Erdo interpreteert dit vast heel anders. Die denkt wrs wat een zwakke, weke mietjes, ik kan alles doen en zeggen wat ik wil.
Ik weet niet of dit regime wel zoveel wint met gesprekken.

Keep your friends close and your enemies closer moeten ze bij de EU gedacht hebben. Je kunt Noord-Korea ook beter aan de onderhandeltafel hebben dan achter de gesloten deuren. In het eerste geval moet men bepaalde acties zien te verkopen en voorkom je veel ellende. Er moet er diplomatiek te werk worden gegaan, hoe moeilijk dat voor Turkije ook is. In het tweede geval laat je zo'n regime maar wat freewheelen zwemt Turkije naar zo'n vaag 2e / 3e wereldpact en dan zijn we verder van huis.

Europa heeft er met Turkije als brug tussen oost en west alle belang bij dat dingen niet al teveel uit de hand lopen. En Turkije bouwt achter de schermen ook liever met Europa dan met het Midden-Oosten aan stabiliteit.
  zaterdag 29 april 2017 @ 20:09:05 #197
117098 Hathor
Effe niet
pi_170570375
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 19:43 schreef Seuteltotsucces het volgende:

[..]

Het blijkt ook zo te zijn dat die 7000 ''steden beschermers'' erbij wilt. Dus een soort van paramilitaire legereenheid die voor Erdogan werkt.
Als die nou ook bruine hemden gaan dragen is de cirkel helemaal rond.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_170570424
quote:
15s.gif Op zaterdag 29 april 2017 14:22 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Compleet geschift zijn ze daar in Brussel. Ik zou er graag een milder label op plakken, maar dat is gezien de realiteit niet mogelijk. Compleet geschift.
Het is toch niet compleet geschift? Zolang de voorwaarden voor lidmaatschap maar onveranderd blijven, dan moet Erdo sterk gas terugnemen voordat ze toegelaten kunnen worden. Het is bedoelt om Turkije in het gareel terug te krijgen.
En alhoewel het maar een kleine kans van slagen heeft, het is wel een poging en absoluut geen goedkeuring van het beleid van Turkije.

Ik ben het er zelf niet mee eens trouwens, maar er zit wel iets van een idee achter.
Nieuw is niet altijd beter.
pi_170570516
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 29-04-2017 om 11:40:38 Echt, beeld van buitenland dat veel journalisten van achter bureau schetsen komt zelden overeen met wat ik in praktijk ter plekke aantref. reageer retweet
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 29-04-2017 om 11:52:13 Maar goed, je hebt deadline, beetje googlelen, paar internetanekdotes herschrijven, je meningkje er aan toevoegen en je column is weer af. reageer retweet
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 29-04-2017 om 12:10:12 &geen collega van zo'n mens zegt: Klopt 't wat je schrijft? Die collegas zitten ook achter laptop te googlelen.Steeds minder journos op pad. reageer retweet
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 29-04-2017 om 12:32:28 Vooral voor Syriers, Turken, Hongaren, Pakistanen etc in NL moet 't echt ramp zijn om elke dag weer die domme stukjes te zien over je land. reageer retweet
  zaterdag 29 april 2017 @ 20:15:06 #200
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170570575
http://nos.nl/artikel/2170672-turkije-blokkeert-wikipedia.html

Erdolf heeft wikipedia geblokkeerd
wanneer facebook en whatsapp ?/

quote:
Turkije heeft de online-encyclopedie Wikipedia geblokkeerd. Volgens Turkey Blocks, een organisatie die het internetverkeer in Turkije in de gaten houdt, zijn alle edities van de encyclopedie niet meer toegankelijk.

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu is de site geblokkeerd omdat Wikipedia weigert bepaalde artikelen te verwijderen. Het gaat om artikelen die volgens Ankara een verband leggen tussen Turkije en terroristische groeperingen.

Turkey Blocks zegt dat de blokkade vanochtend begon en is uitgevoerd zonder tussenkomst van een rechter. De organisatie verwacht dat er binnen een paar dagen alsnog goedkeuring komt van een rechtbank.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170570617
Dat is balen voor studenten
Nieuw is niet altijd beter.
  zaterdag 29 april 2017 @ 20:22:23 #202
464976 Seuteltotsucces
Hoi ik heb een sleutel
pi_170570828
C-mDDH0WAAEQJNg.jpg

NATO Secretary General Jens Stoltenberg: Without a doubt, NATO would suffer from weakness without Turkey. Turkey is a key country for the security of Europe.
Het is een mooie sleutel
pi_170572718
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 20:22 schreef Seuteltotsucces het volgende:
[ afbeelding ]

NATO Secretary General Jens Stoltenberg: Without a doubt, NATO would suffer from weakness without Turkey. Turkey is a key country for the security of Europe.
Hoor je t ook eens van een ander.
pi_170573863
Hij telt natuurlijk alle militaire "hardware" bij elkaar op van de aangesloten Navo landen.
Ja daar heeft Turkije inderdaad een groot aandeel in.

Maar of het nu een betrouwbare en integere partner is waar je graag mee geassocieerd wilt worden :{w
  zondag 30 april 2017 @ 01:37:47 #205
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_170577409
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 12:05 schreef xaban06 het volgende:
Hoezo Wikipedia nou weer blokkeren :')
De verderfelijke evolutietheorie op Wikipedia kan natuurlijk écht niet :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  zondag 30 april 2017 @ 09:28:40 #206
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170579265
quote:
10s.gif Op zondag 30 april 2017 01:37 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De verderfelijke evolutietheorie op Wikipedia kan natuurlijk écht niet :')
nee, is allemaal leugens in wikipedia he
https://nl.wikipedia.org/(...)n#Corruptieschandaal


Dat mogen turken niet lezen he

https://tr.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan

[ Bericht 9% gewijzigd door michaelmoore op 30-04-2017 10:48:42 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170581106
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 09:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee, is allemaal leugens in wikipedia he
https://nl.wikipedia.org/(...)n#Corruptieschandaal

Dat mogen turken niet lezen he

https://tr.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan
Mooie uiteenzetting waarom geen weldenkend mens achter deze dictator zou kunnen staan.
pi_170581138
De lange arm in West-Europa.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)ulen-in-Belgie.dhtml

quote:
"Turkse maffia jaagt op aanhangers van Gülen in België"

media_xll_9697165.jpg

"Wij beschikken over documenten waaruit glashelder blijkt dat de Turkse maffia jacht maakt op aanhangers van Gülen in België." Dat zegt advocaat Johan Heymans in De Standaard. Hij verdedigt een man die zich in België schuilhoudt en die samen met twee anderen op de Turkse terreurlijst staan wegens hun banden met de Gülenbeweging. President Erdogan houdt de aanhangers van de prediker verantwoordelijk voor de poging tot staatsgreep in juli vorig jaar.
Volgens de advocaat riskeren de drie aanhangers van Fethullah Gülen die in ons land verblijven om ontvoerd te worden en wacht hen dan een oneerlijk proces in Turkije. Ze staan op een lijst van de Turkse overheid met terreurverdachten, een lijst waarop ook leden van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK staan. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan jaagt op hen, tot ver buiten de grenzen van zijn land, weet De Standaard. Er werd nochtans nooit een officieel aanhoudingsbevel door een rechter uitgevaardigd voor hen, beweert Ibrahim Anaz, directeur van de Belgisch-Turkse organisatie Betiad in de krant. Deze week nog werden meer dan duizend gülenisten aangehouden.

Wie op de terreurlijst staat, heeft ook een prijs op zijn hoofd. In het geval van de drie die in België verblijven, is dat zo'n 77.000 euro. Voor Fethullah Gülen zelf loopt dat bedrag op tot meer dan een miljoen euro. Met die hoge beloningen "zet Turkije criminele organisaties en zelfs gewone burgers ertoe aan om namen op de lijst op te sporen en te ontvoeren - ook in het buitenland", aldus nog Anaz in De Standaard.

  zondag 30 april 2017 @ 12:00:15 #209
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170581217
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 11:55 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
De lange arm in West-Europa.

http://www.hln.be/hln/nl/(...)ulen-in-Belgie.dhtml

[..]

erdogan blijft op vijanden jagen dat deed Hitler ook

de vijanden waren oneindig van Polen tot mongooltjes , gehandicapte Duitsers tot zigeuners en joden en untermenschen (untermenschen was iedereen die geen Duits sprak)

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 30-04-2017 22:39:39 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170597520
Er komt steeds meer duidelijkheid over het op zwart zetten van Wiki in Turkije. Vermoedelijk heeft het te maken met de nevenwerkzaamheden van schoonzoon Berat Albayrak en het benoemen daarvan:

https://en.wikipedia.org/wiki/Berat_Albayrak

en

https://wikileaks.org/berats-box/article
pi_170649464
En de inflatie is bijna 12%. Hup Erdogan, op naar de 20% ^O^
  donderdag 4 mei 2017 @ 20:09:14 #212
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170689531
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:09 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
En de inflatie is bijna 12%. Hup Erdogan, op naar de 20% ^O^
en de rente naar de 16%
volgend jaar 200% Inflatie

en de LIRA naar briefjes van 1.000.000
ZIMBABWE - TURKYA - LIBYA - CUBA _VENEZUELA allemaal dictators en allemaal down the drain

en wie krigt de schuld ??
juist dat fascistische Europa

https://www.rtlnieuws.nl/(...)fascistisch-en-wreed


quote:
Het hedendaagse Europa is fascistisch, wreed en lijkt op de periode van voor de Tweede Wereldoorlog. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Hij liet op een persconferentie in Istanbul weten dat Turkije niet van plan is zich door Europa nog langer te laten chanteren met een eventuele toelating tot de Europese Unie of een migrantendeal. "Die tijd is voorbij", zegt hij.

'Bemoei je met je eigen zaken'
Europa moet zich volgens de Turkse leider 'met zijn eigen zaken bemoeien' en zich niet mengen in de Turkse binnenlandse politiek.

Voorlopig is Turkije niet meer van plan om te onderhandelen met Europa. Pas na 16 april, de datum van het Turkse referendum over uitbreiding van de macht van de president, is Turkije bereid verder te praten.


En Europa kan zijn borst nat maken, want na die datum 'zal er een heel ander Turkije zijn', zegt Erdogan.
http://nl.inflation.eu/in(...)nflatie-turkije.aspx

quote:
Hij liet op een persconferentie in Istanbul weten dat Turkije niet van plan is zich door Europa nog langer te laten chanteren met een eventuele toelating tot de Europese Unie of een migrantendeal. "Die tijd is voorbij", zegt hij.

'Bemoei je met je eigen zaken'
Europa moet zich volgens de Turkse leider 'met zijn eigen zaken bemoeien' en zich niet mengen in de Turkse binnenlandse politiek
.

[ Bericht 12% gewijzigd door michaelmoore op 04-05-2017 21:12:46 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:40:36 #213
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170692534
Documentaire voor alle Erdogan supporters

http://www.tvgids.nl/dawn-of-the-nazis/programma/22483782/
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170697637
Columnist Eus in Turkije belaagd door woedende menigte

Schrijver en columnist van deze krant Özcan Akyol beleefde eind vorige week hachelijke uren in de Turkse stad Kayseri, toen hij belaagd werd door een groep mannen. Ze jaagden Akyol en de Nederlandse cameraploeg met wie hij op pad was weg van het plein, dreigend met hun schoenen en broekriemen in de handen. De Nederlanders moesten ontzet worden door de plaatselijke politie. ,,Het had heel anders kunnen aflopen'', stelt Akyol (33).

Samen met een Nederlandse cameraploeg trok de zoon van in Turkije geboren ouders de afgelopen weken langs verschillende plaatsen in Turkije om daar familieleden van hem op te zoeken. Aan de hand van hun verhalen schetst Akyol in de vijfdelige NTR-documentairereeks De neven van Eus vanaf 28 mei een beeld van de stormachtige ontwikkelingen in de Turkse samenleving.

Kayseri, een conservatieve stad in het hart van het land, vormde de laatste stop voor Akyol en zijn crew die overal in het land gevolgd werden door (geheime) politie. Tijdens de opnames voor het programma kwamen de verhoudingen tussen Nederland en Turkije stevig onder druk te staan door de uitzetting van een Turkse minister die in Rotterdam campagne wilde voeren voor het referendum in haar thuisland en de daaropvolgende rellen.

Akyol en zijn metgezellen hoorden in meerdere steden gepeperde reacties van Turken op met name het politie-optreden in Rotterdam en een kritische houding naar Europa, maar alleen in Kayseri dreigde het echt te escaleren. Akyol: ,,We filmden op het plein een nicht van me, die daar loten verkoopt. Na het vrijdagmiddaggebed kwamen er steeds meer mannen om ons heen staan die zeiden dat we spionnen waren, dat we moslimhaat verspreiden en dat de Nederlandse politie honden op Turken heeft afgestuurd. "

,,De groep werd groter en groter, wilde dat we weg zouden gaan en maakte ons het werken onmogelijk. Er ontstond echt een grimmige sfeer. In eerste instantie was er geen politie bij ons in de buurt, maar toen we achterna werden gezeten door een groep van zo’n 150 man kwamen agenten ons wel helpen. Er hoefde maar íets te gebeuren en het was heel anders afgelopen.’’
http://www.ad.nl/binnenla(...)de-menigte~ae821cca/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_170708008
quote:
Asscher: geen Turks referendum over doodstraf

EN HAAG - Als de Turkse regering een referendum gaat houden over herinvoering van de doodstraf, dan zou daarover in Nederland niet mogen worden gestemd. Dat vindt demissionair vicepremier Lodewijk Asscher.

„Wat mij betreft gaan we doodstrafreferendum in NL ook NIET toestaan”, twitterde hij vrijdag. De Duitse regering zou een dergelijke volksraadpleging ook niet toestaan, verklaarde een regeringswoordvoerder in Berlijn eerder op de dag.

Invoering
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft al vaker gezegd de doodstraf weer te willen invoeren als de bevolking dat wil. De Turken zouden zich daarover tijdens een referendum dan mogen uitspreken. Er is hierover nog geen besluit genomen door Ankara.

Een Turks referendum over een grondwetswijziging leidde onlangs tot een grote diplomatieke crisis tussen Nederland en Turkije. Een Turkse minister die hier campagne wilde voeren, werd het land uitgezet.

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:15:32 #216
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170709982
Een stemming bij een consulaat kan je helemaal niet verbieden, Asscher doet aan stemmingmakerij.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:25:46 #217
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170710118
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:15 schreef WammesWaggel het volgende:
Een stemming bij een consulaat kan je helemaal niet verbieden, Asscher doet aan stemmingmakerij.
de doodstraf in in nederland verboden , dus mag je daar ook niet over stemmen

waarom wil die Erdogan zo graag de doodstraf in gaan voeren
Wie moeten er allemaal dood ??
Stel je voor dat Mexicanen in de USA zouden mogen stemmen over de doodstraf in Mexico. .

Mensen met een andere mening>??
Advocaten , Rechters , Journalisten ?

De achterban van Erdogan zijn vooral gewone simpele eenvoudige Turken , die zullen allemaal weer EVET stemmen .

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 05-05-2017 18:37:14 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170710331
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:25 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

de doodstraf in in nederland verboden , dus mag je daar ook niet over stemmen

waarom wil die Erdogan zo graag de doodstraf in gaan voeren
Wie moeten er allemaal dood ??

Mensen met een andere mening>??
Advocaten , Rechters , Journalisten ?

De achterban van Erdogan zijn vooral gewone simpele eenvoudige Turken , die zullen allemaal weer EVET stemmen .

Ik heb liever geen doodstraf, hopelijk de meeste turken ook niet. Vorige referendum was echt close.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:43:45 #219
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170710453
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:37 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ik heb liever geen doodstraf, hopelijk de meeste turken ook niet. Vorige referendum was echt close.
als erdogan de doodstraf wil dan komt ie er
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170710467
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

als erdogan de doodstraf wil dan komt ie er
Dat zal vast, moeten ze zelf weten in dat rare land.

http://www.telegraaf.nl/b(...)af_niet_in_NL__.html
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:52:52 #221
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170710596
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 16:34 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Symbool politiek? Zou de Nederlandse staat serieus zo ver gaan om Turkse burgers te onthouden desnoods te stemmen bij de ambassade/consulaat?
  vrijdag 5 mei 2017 @ 18:57:30 #222
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170710689
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Symbool politiek? Zou de Nederlandse staat serieus zo ver gaan om Turkse burgers te onthouden desnoods te stemmen bij de ambassade/consulaat?
ja Duitsland verbied het ook, alle fascisten verbieden het ,

Het kietelt Erdogans eergevoel om hier een referendum uit te schrijven voor Turken , lastig mannetje, pain in the ass
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:00:46 #223
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170710792
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja Duitsland verbied het ook, alle fascisten verbieden het ,

Het kietelt Erdogans eergevoel om hier een referendum uit te schrijven voor Turken , lastig mannetje, pain in the ass
Mooretje, meng je nou niet in volwassendiscussies.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:05:50 #224
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170710899
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Mooretje, meng je nou niet in volwassendiscussies.
Erdogan heeft een nieuwe vijand gevonden om de turken tegen op te zetten, Europa

Gulen begint een beetje afgezaagd te worden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170710997
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:05 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Erdogan heeft een nieuwe vijand gevonden om de turken tegen op te zetten, Europa

Gulen begint een beetje afgezaagd te worden
Hij dacht: Eureka, Europa!
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:16:12 #226
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170711061
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:12 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Hij dacht: Eureka, Europa!
ja een gezamenlijke vijand dat doet de eenheid goed he

Dat wist Hitler ook erg goed
Men is altijd bereid om de ander , de mindere, te verraden voor een plekje in het paradijs van de Leider
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170711119
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:16 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja een gezamenlijke vijand dat doet de eenheid goed he

Dat wist Hitler ook erg goed
Men is altijd bereid om de ander , de mindere, te verraden voor een plekje in het paradijs van de Leider
Zeker als daar geld tegenoverstaat.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:43:45 #228
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_170711589
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Symbool politiek? Zou de Nederlandse staat serieus zo ver gaan om Turkse burgers te onthouden desnoods te stemmen bij de ambassade/consulaat?
Zou de Nederlandse overheid troepen stationeren als Amerikanen bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat konden stemmen over het introduceren van de doodstraf in Iowa?
Dat denk ik niet. :7

Anders gaan de Turken gewoon online of via de post stemmen :9

Alhoewel de PvdA de posterijen en het internetverkeer natuurlijk kan afsluiten, net zoals.. :D
  vrijdag 5 mei 2017 @ 19:57:33 #229
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170711833
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 19:18 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Zeker als daar geld tegenoverstaat.
of een goed gevoel omdat jij geen slechte Jood / Gulen bent, maar een echte Ariër / Turk een Ubermensch

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 05-05-2017 21:15:21 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 5 mei 2017 @ 20:28:46 #230
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170712390
http://www.telegraaf.nl/b(...)ek_vanuit_cel__.html

Tja journalist in Turkije dat gaat niet goed he
dan ga je het gevang in
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170723586
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 18:52 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Symbool politiek? Zou de Nederlandse staat serieus zo ver gaan om Turkse burgers te onthouden desnoods te stemmen bij de ambassade/consulaat?
Ik denk dat het wel menens is . Wat er binnen in een ambassade/consulaat speelt, daar kan de staat weinig tot niks aan doen. Maar voorkomen dat mensen daar binnen komen om te gaan stemmen kan wel. Duitsland en Oostenrijk staan het ook niet toe.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:05:02 #232
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170723620
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:02 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik denk dat het wel menens is . Wat er binnen in een ambassade/consulaat speelt, daar kan de staat weinig tot niks aan doen. Maar voorkomen dat mensen daar binnen komen om te gaan stemmen kan wel. Duitsland en Oostenrijk staan het ook niet toe.
'Weet jij veel, ik ga er heen om mijn kind te registreren, mijn overleden oma door te geven, mijn bedrijf te registreren, mijn dienstplicht af te komen en mijn paspoort te verlengen? Het consulaat loopt altijd vol met mensen, dagelijks, hoe ga je er op controleren?
pi_170723631
quote:
5s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

'Weet jij veel, ik ga er heen om mijn kind te registreren, mijn overleden oma door te geven, mijn bedrijf te registreren, mijn dienstplicht af te komen en mijn paspoort te verlengen? Het consulaat loopt altijd vol met mensen, dagelijks, hoe ga je er op controleren?
Zo'n beladen referendum zal echt niet stiekem gehouden kunnen worden. Of denk jij van wel?
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:07:33 #234
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170723661
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:06 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Zo'n beladen referendum zal echt niet stiekem gehouden kunnen worden. Of denk jij van wel?
Klopt, maar mensen moeten nog steeds die dingen doen. Het consulaat trekt dagelijks honderden mensen met verschillende redenen, ga je als staat een checkpoint voor de ingang zetten en de papieren checken voor ze naar binnen mogen?
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:12:07 #235
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170723731
Ik kan mij niet voorstellen dat de staat daar de mankracht, zin, middelen en tijd voor heeft, als ze het überhaupt al juridisch mogelijk kunnen maken mensen de toegang tot het consulaat te ontzeggen.
pi_170723741
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Klopt, maar mensen moeten nog steeds die dingen doen. Het consulaat trekt dagelijks honderden mensen met verschillende redenen, ga je als staat een checkpoint voor de ingang zetten en de papieren checken voor ze naar binnen mogen?
Is een optie natuurlijk. Maar het zullen bij zo'n referendum dan ook niet honderden mensen per dag zijn maar duizenden. Reden genoeg voor de staat dat op de openbare weg aan te pakken?

En ik gok dan ook niet dat dat gehouden gaat worden in een consulaat, maar net als met het vorige referendum op grote locaties.

De staten die het willen verbieden hebben mogelijkheden zat om dat tegen te houden. Al dan niet wat creatief.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_170723778
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:12 schreef Triggershot het volgende:
Ik kan mij niet voorstellen dat de staat daar de mankracht, zin, middelen en tijd voor heeft, als ze het überhaupt al juridisch mogelijk kunnen maken mensen de toegang tot het consulaat te ontzeggen.
Verschil met het vorige incident is dat de staat nu genoeg tijd heeft om plannen op te stellen. Tijd genoeg om bv een oude wet boven water te toveren die zoiets mogelijk maakt.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:17:07 #238
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170723806
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:12 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Is een optie natuurlijk. Maar het zullen bij zo'n referendum dan ook niet honderden mensen per dag zijn maar duizenden. Reden genoeg voor de staat dat op de openbare weg aan te pakken?

En ik gok dan ook niet dat dat gehouden gaat worden in een consulaat, maar net als met het vorige referendum op grote locaties.

De staten die het willen verbieden hebben mogelijkheden zat om dat tegen te houden. Al dan niet wat creatief.
Ik kom opzettelijk met het consulaat juist vanwege dat de staat daar geen zeggenschap over heeft in een context waarbij de Turkse staat geen andere optie heeft dan haar eigen grondgebied beschikbaar te stellen. Het mogen stemmen voor de referendum in het buitenland heeft een week geduurd. Verder is burgers toegang tot het consulaat ontzeggen natuurlijk ook tegen allerlei verschillende verdragen, dus ik denk dat Ascher vooral slap lult om eerlijk te zijn.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:19:55 #239
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170723842
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:15 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Verschil met het vorige incident is dat de staat nu genoeg tijd heeft om plannen op te stellen. Tijd genoeg om bv een oude wet boven water te toveren die zoiets mogelijk maakt.
Dat was een demonstratie natuurlijk niet gericht tegen de burgers die het consulaat wilden betreden, maar tegen een "ongewenste vreemdeling". Lijkt me sterk dat ze iets kunnen doen aan individuen die hun stem komen uitbrengen in een diplomatiek onschendbaar gebouw, maar we zullen het zien.
pi_170723887
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik kom opzettelijk met het consulaat juist vanwege dat de staat daar geen zeggenschap over heeft in een context waarbij de Turkse staat geen andere optie heeft dan haar eigen grondgebied beschikbaar te stellen. Het mogen stemmen voor de referendum in het buitenland heeft een week geduurd. Verder is burgers toegang tot het consulaat ontzeggen natuurlijk ook tegen allerlei verschillende verdragen, dus ik denk dat Ascher vooral slap lult om eerlijk te zijn.
We gaan het zien. Wat ik al schreef, kan de NL staat niks doen aan wat er binnen een consulaat speelt. Maar de consul heeft dan weer niks te zeggen over wat er buiten het consulaat speelt. Wie weet is in de week van zo'n referendum heel toevallig de straat een week dicht vanwege aanleg van een nieuw riool ofzo. Je weet maar nooit. O-)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:32:13 #241
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170724023
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:23 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

We gaan het zien. Wat ik al schreef, kan de NL staat niks doen aan wat er binnen een consulaat speelt. Maar de consul heeft dan weer niks te zeggen over wat er buiten het consulaat speelt. Wie weet is in de week van zo'n referendum heel toevallig de straat een week dicht vanwege aanleg van een nieuw riool ofzo. Je weet maar nooit. O-)
Of Ascher lult dus echt uit zijn nek in het geval van het consulaat:

Punt 36 van de Conventie:
quote:
(a) consular officers shall be free to communicate with nationals of the sending State and to have
access to them. Nationals of the sending State shall have the same freedom with respect to
communication with and access to consular officers of the sending State
;
quote:
2.The rights referred to in paragraph 1 of this article shall be exercised in conformity with the
laws and regulations of the receiving State, subject to the proviso, however, that the said laws and
regulations must enable full effect to be given to the purposes for which the rights accorded under this
article are intended.
http://legal.un.org/ilc/t(...)entions/9_2_1963.pdf

De door de staat te treffen maatregelen mogen niet de toegang tot het consulaat beperken. Zal het hoogstens kunnen ontmoedigen door wat symbool politiek, niet kunnen hinderen.

In het geval van werkzaamheden moeten ze dan een ander plek faciliteren of in het ergste geval het consulaat sluiten en de diplomatieke banden bevriezen. For some reason zie ik dat niet gebeuren.

[ Bericht 2% gewijzigd door Triggershot op 06-05-2017 12:38:00 ]
pi_170724165
quote:
11s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:32 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Of Ascher lult dus echt uit zijn nek in het geval van het consulaat:

Punt 36 van de Conventie:

[..]

[..]

http://legal.un.org/ilc/t(...)entions/9_2_1963.pdf

De door de staat te treffen maatregelen mogen niet de toegang tot het consulaat beperken. Zal het hoogstens kunnen ontmoedigen door wat symbool politiek, niet kunnen hinderen.

In het geval van werkzaamheden moeten ze dan een ander plek faciliteren of in het ergste geval het consulaat sluiten en de diplomatieke banden bevriezen. For some reason zie ik dat niet gebeuren.
Een tijdelijke sluiting moet toch wel een optie zijn? Immers zal het consulaat gewoon tijdelijk de deuren sluiten als er bv een gaslek voor de deur is.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 12:51:07 #243
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170724279
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:40 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Een tijdelijke sluiting moet toch wel een optie zijn? Immers zal het consulaat gewoon tijdelijk de deuren sluiten als er bv een gaslek voor de deur is.
Dan moet er zowel een gaslek zijn in Rotterdam als in Deventer en in België en in Duitsland wil het echt effect hebben. Als de Nlse staat al geen andere plek moet toewijzen.
pi_170724386
quote:
11s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dan moet er zowel een gaslek zijn in Rotterdam als in Deventer en in België en in Duitsland wil het echt effect hebben. Als de Nlse staat al geen andere plek moet toewijzen.
Je weet maar nooit. :P

Buiten dat, 36a is rekbaar, want contact met de consul kan natuurlijk ook zonder bezoek aan een consulaat. Bellen en mailen.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:02:31 #245
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170724431
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 12:59 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Je weet maar nooit. :P

Buiten dat, 36a is rekbaar, want contact met de consul kan natuurlijk ook zonder bezoek aan een consulaat. Bellen en mailen.
Het is communications and access he. Het consulaat als de medewerkers zijn fysieke elementen. Juist dat het rekbaar is maakt het lastig om het te beperken tot iets concreets.
  Moderator zaterdag 6 mei 2017 @ 13:07:49 #246
450551 crew  ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_170724503
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het is communications and access he. Het consulaat als de medewerkers zijn fysieke elementen. Juist dat het rekbaar is maakt het lastig om het te beperken tot iets concreets.
Access impliceert vrij duidelijk fysieke toegang inderdaad.
pi_170724552
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het is communications and access he. Het consulaat als de medewerkers zijn fysieke elementen. Juist dat het rekbaar is maakt het lastig om het te beperken tot iets concreets.
Ik lees het als dat men toegang moet hebben tot de de consulaire medewerkers. Dat kan natuurlijk ook buiten het consulaat. De consul bv zal niet 24/7 op dat lapje grond zitten.

Als de NL staat de consulaire medewerkers niet uit het consulaat zou laten en het telefoon en internetverkeer plat zou leggen dan is er wel een probleem. Maar Een weekje de straat voor de deur dicht maar wel de mogelijkheid van contact met de consulaire medewerkers is dan geen overtreding van 36a.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:26:03 #248
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170724771
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:10 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik lees het als dat men toegang moet hebben tot de de consulaire medewerkers. Dat kan natuurlijk ook buiten het consulaat. De consul bv zal niet 24/7 op dat lapje grond zitten.

Als de NL staat de consulaire medewerkers niet uit het consulaat zou laten en het telefoon en internetverkeer plat zou leggen dan is er wel een probleem. Maar Een weekje de straat voor de deur dicht maar wel de mogelijkheid van contact met de consulaire medewerkers is dan geen overtreding van 36a.
Het punt is dat alle consulaire activiteiten diplomatiek en onschendbaar zijn, Als locatie X als een tijdelijke vervanging wordt toegewezen voor voortzetting van de diplomatieke en consulaire zaken gelden dezelfde zaken natuurlijk daar dan.

Daarnaast lijkt het er op dat Ascher helemaal geen poot meer heeft om op te staan met zijn uitspraken:

quote:
Believing that an international convention on consular relations, privileges and immunities would
also contribute to the development of friendly relations among nations, irrespective of their differing constitutional and social systems,
Je kunt als Nederlandse staat wel een gaslekje of glasvezel aanlegging als reden benoemen, maar lijkt mij dat consulaat bij langdurige onbereikbaarheid wordt toegewezen op een andere plek en of Turkije inspeelt in de situatie en het referendum verschuift.
pi_170724896
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het punt is dat alle consulaire activiteiten diplomatiek en onschendbaar zijn, Als locatie X als een tijdelijke vervanging wordt toegewezen voor voortzetting van de diplomatieke en consulaire zaken gelden dezelfde zaken natuurlijk daar dan.

Daarnaast lijkt het er op dat Ascher helemaal geen poot meer heeft om op te staan met zijn uitspraken:

[..]

Je kunt als Nederlandse staat wel een gaslekje of glasvezel aanlegging als reden benoemen, maar lijkt mij dat consulaat bij langdurige onbereikbaarheid wordt toegewezen op een andere plek en of Turkije inspeelt in de situatie en het referendum verschuift.
Maar wat is langdurig? Een dag? Een week? Een maand? En een geschikte andere plek is ook niet binnen een dag gevonden en ingericht.

Zal Turkije het referendum inderdaad stilleggen en verschuiven als bv op de eerste stemdag van het referendum het consulaat in Deventer niet fysiek te bereiken is om te stemmen?
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:42:07 #250
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170724995
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:36 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Maar wat is langdurig? Een dag? Een week? Een maand? En een geschikte andere plek is ook niet binnen een dag gevonden en ingericht.
Consulaten hebben meestal al programma's uitgestippeld voor de komende 6 maanden en lijkt me sterk dat er geen rekening is gehouden met een rampenplan waar het consulaat naar toe zou moet verhuizen in het geval van nood en of werkzaamheden. In een klein kikkerland als Nederland is het al verdeeld in twee regio's.

quote:
Zal Turkije het referendum inderdaad stilleggen en verschuiven als bv op de eerste stemdag van het referendum het consulaat in Deventer niet fysiek te bereiken is om te stemmen?
Wanneer Rotterdam en Deventer beiden niet te bereiken zijn en ook geen ander ruimte ingezet kan worden bedoel je? Denk dan eerder dat ze overgaan op een digitale manier van stemmen, wat averechtser kan werken gezien de mogelijke - digitale - opkomst nog hoger kan werken.
pi_170725023
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Consulaten hebben meestal al programma's uitgestippeld voor de komende 6 maanden en lijkt me sterk dat er geen rekening is gehouden met een rampenplan waar het consulaat naar toe zou moet verhuizen in het geval van nood en of werkzaamheden. In een klein kikkerland als Nederland is het al verdeeld in twee regio's.
Geen idee. Ik weet niet of er standaard back-up locaties zijn.

quote:
Wanneer Rotterdam en Deventer beiden niet te bereiken zijn en ook geen ander ruimte ingezet kan worden bedoel je? Denk dan eerder dat ze overgaan op een digitale manier van stemmen, wat averechtser kan werken gezien de mogelijke - digitale - opkomst nog hoger kan werken.
Averechts? Dat weet ik niet. Mensen die eerst niet durfden te gaan stemmen vanwege bv intimidatie kunnen dat nu makkelijker doen natuurlijk.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_170725045
Ik begrijp best dat de Nederlandse staat tegen de doodstraf is, maar verbieden om mensen hun eigen mening te hebben over de doodstraf gaat wel erg ver. Democratie, vrijheid en alles toch?
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:47:59 #253
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725065
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:44 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Geen idee. Ik weet niet of er standaard back-up locaties zijn.

[..]

Averechts? Dat weet ik niet. Mensen die eerst niet durfden te gaan stemmen vanwege bv intimidatie kunnen dat nu makkelijker doen natuurlijk.
Als je digitaal stemt ga je natuurlijk alles behalve anoniem stemmen.
pi_170725078
En ik geloof trouwens niet dat de doodstraf zal komen in Turkije, is meer een politiek spel van Erdogan.
pi_170725080
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Als je digitaal stemt ga je natuurlijk alles behalve anoniem stemmen.
Dat klopt. Maar de drempel om wel te gaan stemmen is lager. Niemand die je boos aankijkt voor je op "Ja" of "Nee" drukt.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:49:55 #256
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725091
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:48 schreef xaban06 het volgende:
En ik geloof trouwens niet dat de doodstraf zal komen in Turkije, is meer een politiek spel van Erdogan.
Want Erdogan staat er bekend om zijn verkiezingsbeloftes niet na te komen?
pi_170725096
quote:
2s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Als je digitaal stemt ga je natuurlijk alles behalve anoniem stemmen.
Hoezo? Ik hoop toch echt wel dat het allemaal geanonimiseerd zal zijn.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:50:29 #258
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725098
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:49 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Dat klopt. Maar de drempel om wel te gaan stemmen is lager. Niemand die je boos aankijkt voor je op "Ja" of "Nee" drukt.
Behalve dan dat je met naam en je burgernummer (zoals ze dat in Turkije noemen) "NEE" hebt gestemd.
pi_170725107
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Behalve dan dat je met naam en je burgernummer (zoals ze dat in Turkije noemen) "NEE" hebt gestemd.
Dat was met het vorige referendum toch ook? Geen verandering daar dus.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:51:24 #260
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725111
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:50 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Hoezo? Ik hoop toch echt wel dat het allemaal geanonimiseerd zal zijn.
De tot op heden besproken voorbeelden zijn gekoppeld aan je "e-nufus" en dat is weer gekoppeld aan je nufuscuzdani. Koud kunstje om te achterhalen wat Xaban06 gestemd heeft?
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:51:52 #261
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725119
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:51 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Dat was met het vorige referendum toch ook? Geen verandering daar dus.
Nope, in het vorige referendum is niet geregistreerd wat voor stem jouw persoon heeft uitgebracht.
pi_170725136
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:49 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Want Erdogan staat er bekend om zijn verkiezingsbeloftes niet na te komen?
Nee, maar ik denk niet dat hij de doodstraf wilt invoeren. Hij zal vast wel op een referendum sturen, maar niet genoeg campagne zal voeren om een meerderheid mee te krijgen, daarbij goed gebruik gaat maken van de reactie van Europa om nog meer zieltjes achter hem te krijgen.
pi_170725150
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nope, in het vorige referendum is niet geregistreerd wat voor stem jouw persoon heeft uitgebracht.
Is dat een zekerheid?
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:54:18 #264
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725157
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:52 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Nee, maar ik denk niet dat hij de doodstraf wilt invoeren. Hij zal vast wel op een referendum sturen, maar niet genoeg campagne zal voeren om een meerderheid mee te krijgen, daarbij goed gebruik gaat maken van de reactie van Europa om nog meer zieltjes achter hem te krijgen.
Het is een politiek middel om meer aanhang en populariteit te krijgen dat zal ik niet ontkennen, maar hij heeft er meerdere malen een belofte voor gedaan alles in zijn macht te doen om het er doorheen te krijgen, dus ik zie hem niet daar zich passief in op te stellen.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 13:55:31 #265
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725174
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:53 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Is dat een zekerheid?
Si. Zowel de CHP als de MHP waren ook aanwezig tijdens het stemmen. Mensen hebben wekenlang gespeculeerd wat prominenten hebben gestemd, simpelweg omdat niemand het weet.
pi_170725197
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De tot op heden besproken voorbeelden zijn gekoppeld aan je "e-nufus" en dat is weer gekoppeld aan je nufuscuzdani. Koud kunstje om te achterhalen wat Xaban06 gestemd heeft?
Ja, als ze willen kunnen ze het systeem zo inrichten dat het anoniem is.
Maar ze kunnen makkelijk het zo inrichten dat je wel anoniem je stem kunt uitbrengen.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 14:00:00 #267
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725234
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:56 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ja, als ze willen kunnen ze het systeem zo inrichten dat het anoniem is.
Maar ze kunnen makkelijk het zo inrichten dat je wel anoniem je stem kunt uitbrengen.
Middels een encyprted algortihm misschien, waar ik terughoudend over zou zijn om er in te vertrouwen. Hoe dan ook is het huidige systeem niet ingericht om anoniem je vatandaslik-islemleri te doen. Het is altijd gekoppeld aan je nufus nummarasi. Hoe weet ik anders dat Xaban met zijn 594939 als burgernummer maar een x heeft gestemd?
pi_170725241
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het is een politiek middel om meer aanhang en populariteit te krijgen dat zal ik niet ontkennen, maar hij heeft er meerdere malen een belofte voor gedaan alles in zijn macht te doen om het er doorheen te krijgen, dus ik zie hem niet daar zich passief in op te stellen.
Toch denk ik niet dat hij de doodstraf echt wilt invoeren. Zou hij de boeken in willen gaan als de man die de doodstraf heeft ingevoerd? Daarbij denk ik ook niet dat zoiets met terugwerkende kracht ingevoerd kan worden. Dus voor wie geldt deze straf straks? Aanranders?
  zaterdag 6 mei 2017 @ 14:02:54 #269
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725260
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:00 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Toch denk ik niet dat hij de doodstraf echt wilt invoeren. Zou hij de boeken in willen gaan als de man die de doodstraf heeft ingevoerd? Daarbij denk ik ook niet dat zoiets met terugwerkende kracht ingevoerd kan worden. Dus voor wie geldt deze straf straks? Aanranders?
Erdogan wil zeker wel de geschiedenisboeken anders in gaan als diegene die de wil van het volk heeft gediend en daar gehoor aan heeft gegeven. Met terugwerkende kracht lijkt mij problematisch, maar vergeet niet dat er nog steeds wekelijks tientallen tot honderden mensen worden opgepakt voor vermeende betrokkenheid bij de coup en nieuwe aanklachten.
pi_170725276
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Middels een encyprted algortihm misschien, waar ik terughoudend over zou zijn om er in te vertrouwen. Hoe dan ook is het huidige systeem niet ingericht om anoniem je vatandaslik-islemleri te doen. Het is altijd gekoppeld aan je nufus nummarasi. Hoe weet ik anders dat Xaban met zijn 594939 als burgernummer maar een x heeft gestemd?
La, TS.

Ik log in met mijn nufus id.
Database zegt Xaban heeft 1x het recht om te stemmen.
Ik breng mijn stem uit, de ja of nee veld wordt verhoogd met +1, verder niets kwa data.
Database zegt Xaban mag niet meer stemmen.

Ok, nu weten ze dat ik gestemd heb, maar ze weten niet of het ja of nee is geweest.
pi_170725286
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Erdogan wil zeker wel de geschiedenisboeken anders in gaan als diegene die de wil van het volk heeft gediend en daar gehoor aan heeft gegeven. Met terugwerkende kracht lijkt mij problematisch, maar vergeet niet dat er nog steeds wekelijks tientallen tot honderden mensen worden opgepakt voor vermeende betrokkenheid bij de coup en nieuwe aanklachten.
De mensen die nu nog worden opgepakt zijn simpele agenten of leerkrachten. Zij krijgen de doodstraf toch niet :)
  zaterdag 6 mei 2017 @ 14:06:10 #272
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725301
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:03 schreef xaban06 het volgende:

[..]

La, TS.

Ik log in met mijn nufus id.
Database zegt Xaban heeft 1x het recht om te stemmen.
Ik breng mijn stem uit, de ja of nee veld wordt verhoogd met +1, verder niets kwa data.
Database zegt Xaban mag niet meer stemmen.

Ok, nu weten ze dat ik gestemd heb, maar ze weten niet of het ja of nee is geweest.
Cool, als ik een waarde in een database kan injecteren zonder er een ID aan te koppelen kan ik daar flink wat misbruik van maken, open je daarmee meteen een heel makkelijke manier van frauderen natuurlijk. Aan de hand van welke activiteiten de waarde met +1 is toegenomen is natuurlijk simpel te achterhalen.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 14:07:06 #273
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725313
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

De mensen die nu nog worden opgepakt zijn simpele agenten of leerkrachten. Zij krijgen de doodstraf toch niet :)
Journalisten en schrijvers in Turkije worden vandaag de dag vervolgd met "landverraad" en "terreur", waar heb je het over?
pi_170725353
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:06 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Cool, als ik een waarde in een database kan injecteren zonder er een ID aan te koppelen kan ik daar flink wat misbruik van maken, open je daarmee meteen een heel makkelijke manier van frauderen natuurlijk. Aan de hand van welke activiteiten de waarde met +1 is toegenomen is natuurlijk simpel te achterhalen.
ja, je kan ook gewoon direct bij het sluiten van de referendum de database dumpen en een eigen database tevoorschijn halen.

Je weet wie er gestemd heeft, dus weet je ook hoeveel stemmen er zouden moeten zijn. Als je extra stemmen gaat injecteren komt dat gewoon naar voren.
pi_170725372
quote:
3s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Journalisten en schrijvers in Turkije worden vandaag de dag vervolgd met "landverraad" en "terreur", waar heb je het over?
en krijgen ook daadwerkelijk levenslang? Of zijn ze na een paar maanden/jaar weer op vrije voeten. Of nog eerder door gebrek gaan bewijs.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 14:14:53 #276
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725397
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:12 schreef xaban06 het volgende:

[..]

ja, je kan ook gewoon direct bij het sluiten van de referendum de database dumpen en een eigen database tevoorschijn halen.

Je weet wie er gestemd heeft, dus weet je ook hoeveel stemmen er zouden moeten zijn. Als je extra stemmen gaat injecteren komt dat gewoon naar voren.
Klopt, dus laten we aub niet doen alsof het makkelijk stemmen is zonder dat het gekoppeld is aan een algorithme of ID wil je het kunnen verantwoorden.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 14:17:38 #277
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_170725427
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 14:13 schreef xaban06 het volgende:

[..]

en krijgen ook daadwerkelijk levenslang? Of zijn ze na een paar maanden/jaar weer op vrije voeten. Of nog eerder door gebrek gaan bewijs.
Ik verwacht dat een gros toch wel echt daadwerkelijk levenslang gaat krijgen. Zeker prominenten waarvan het is "bewezen" dat ze betrokken zijn geweest. Er zijn groepen voor nabij een jaar in detentie die nog niet eens zijn voorgekomen, laat staan dat ze "eerder" zijn vrij gelaten door gebrek aan bewijs.
pi_170726360
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:36 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Maar wat is langdurig? Een dag? Een week? Een maand? En een geschikte andere plek is ook niet binnen een dag gevonden en ingericht.

Zal Turkije het referendum inderdaad stilleggen en verschuiven als bv op de eerste stemdag van het referendum het consulaat in Deventer niet fysiek te bereiken is om te stemmen?
De oplossing is eenvoudiger dan je zou denken. Stemmen in het consulaat kun je inderdaad niet tegenhouden, maar het openstellen van grote ruimtes als RAI en een grote sporthal wel. De consulaten zijn relatief klein en kunnen zo'n grote menigte simpelweg niet aan. Het aantal effectieve stemmen is daarmee vrij klein.

Uiteraard zou Nederland er nog een schepje bovenop kunnen doen door ongepland onderhoud in de betreffende straten en naburige parkeergarages uit te voeren, waardoor het bereiken van de betreffende consulaten niet onmogelijk is, maar wel een stuk lastiger.
pi_170726453
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 13:52 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Nee, maar ik denk niet dat hij de doodstraf wilt invoeren. Hij zal vast wel op een referendum sturen, maar niet genoeg campagne zal voeren om een meerderheid mee te krijgen, daarbij goed gebruik gaat maken van de reactie van Europa om nog meer zieltjes achter hem te krijgen.
Naïef much?

Door wie denk je dat Erdogan straks veroordeeld zal worden voor hoogverraad om daarna zelf aan een boom te bungelen? Juist, de advocaten, aanklagers en rechters die nu in het gevang zitten. Iemand die bereid is zijn eigen troepen in Syrie te bombarderen om een false flag operatie te kunnen beginnen en een coup kan ensceneren, zal er zijn hand niet voor omdraaien om een aantal sleutelpersonen te veroordelen die hem in de toekomst in de weg kunnen zitten.
  Moderator zaterdag 6 mei 2017 @ 16:06:30 #280
450551 crew  ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_170727176
Overigens wel hypocriet van Frankrijk nu. We hebben als EU (terecht) de mond vol over persvrijheid en meningsuiting in Turkije maar ze verklaren het wel als misdaad als media uit die mails gaan publiceren nu.

Zo werkt persvrijheid niet he, met dat selectieve vingertje :')
pi_170727239
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 16:06 schreef ChrisCarter het volgende:
Overigens wel hypocriet van Frankrijk nu. We hebben als EU (terecht) de mond vol over persvrijheid en meningsuiting in Turkije maar ze verklaren het wel als misdaad als media uit die mails gaan publiceren nu.

Zo werkt persvrijheid niet he, met dat selectieve vingertje :')
Maar dit is toch vanwege de media-blackout die in Frankrijk geldt? Ik neem aan dat vanaf maandag de Commissie hier niets meer over te zeggen heeft.
pi_170728030
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 16:06 schreef ChrisCarter het volgende:
Overigens wel hypocriet van Frankrijk nu. We hebben als EU (terecht) de mond vol over persvrijheid en meningsuiting in Turkije maar ze verklaren het wel als misdaad als media uit die mails gaan publiceren nu.

Zo werkt persvrijheid niet he, met dat selectieve vingertje :')
What else is new.
pi_170728374
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 16:06 schreef ChrisCarter het volgende:
Overigens wel hypocriet van Frankrijk nu. We hebben als EU (terecht) de mond vol over persvrijheid en meningsuiting in Turkije maar ze verklaren het wel als misdaad als media uit die mails gaan publiceren nu.
Natuurlijk, die informatie is tenslotte ook niet op een eerlijke manier verkregen.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_170729644
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 16:06 schreef ChrisCarter het volgende:
Overigens wel hypocriet van Frankrijk nu. We hebben als EU (terecht) de mond vol over persvrijheid en meningsuiting in Turkije maar ze verklaren het wel als misdaad als media uit die mails gaan publiceren nu.

Zo werkt persvrijheid niet he, met dat selectieve vingertje :')
Die mogen dat niet omdat kiezers een dag voor de verkiezingen rust moeten krijgen.. Staat gewoon in de wet en heeft hier niks mee te maken. Zal maandag wel in de media komen.Misschien het nieuws beter volgen.
  zaterdag 6 mei 2017 @ 20:29:53 #285
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170732048
ach Turkije is toch verloren, who cares

http://www.telegraaf.nl/d(...)teeds_geblokt__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170738910
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2017 20:29 schreef michaelmoore het volgende:
ach Turkije is toch verloren, who cares

http://www.telegraaf.nl/d(...)teeds_geblokt__.html
Who cares? Nou ja, in ieder geval vooral jij.
  zondag 7 mei 2017 @ 12:01:10 #287
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170741015
http://www.telegraaf.nl/b(...)and_in_de_rij__.html

eens zien of de Fransen verstandiger zijn dan de Turken
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_171000117
In Washington is een groep aanhangers van Erdogan demonstranten te lijf gegaan die tegen Erdogan protesteerden. Met een aantal zwaargewonden tot gevolg.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 17 mei 2017 @ 12:31:58 #289
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_171000574
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In Washington is een groep aanhangers van Erdogan demonstranten te lijf gegaan die tegen Erdogan protesteerden. Met een aantal zwaargewonden tot gevolg.
Ongelofelijk hè. Kunnen natuurlijk niet gearresteerd worden dat tuig dat Erdo bewaakt, diplomatiek paspoort.
pi_171000751
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In Washington is een groep aanhangers van Erdogan demonstranten te lijf gegaan die tegen Erdogan protesteerden. Met een aantal zwaargewonden tot gevolg.
Niet de eerste keer ook.
Volgende keer Oath Keepers maar uitnodigen voor bescherming?
pi_171001154
Het waren Turkse lijfwachten.

Erdogans lijfwachten wilden het protest de kop indrukken. Vervolgens brak er een vechtpartij uit op het perceel voor de residentie. Dat ze te gast waren in Amerika, liet de lijfwachten onberoerd. Negen mensen raakten gewond, onder wie twee ernstig. Twee mannen zijn gearresteerd.
http://www.elsevier.nl/bu(...)ustig-op-los-503862/
pi_171001613
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:56 schreef Loekie1 het volgende:
Het waren Turkse lijfwachten.

Erdogans lijfwachten wilden het protest de kop indrukken. Vervolgens brak er een vechtpartij uit op het perceel voor de residentie. Dat ze te gast waren in Amerika, liet de lijfwachten onberoerd. Negen mensen raakten gewond, onder wie twee ernstig. Twee mannen zijn gearresteerd.
http://www.elsevier.nl/bu(...)ustig-op-los-503862/
Het gebeurde ook nog eens vlakbij het Witte Huis. Kan me niet voorstellen dat de Amerikanen zo'n aanval en zulk nationalistisch vlaggengezwaai onberoerd laat.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171010391
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 12:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In Washington is een groep aanhangers van Erdogan demonstranten te lijf gegaan die tegen Erdogan protesteerden. Met een aantal zwaargewonden tot gevolg.
Hihi
pi_171012250
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 19:10 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Hihi
Welk gedeelte van de video vind je grappig?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 17 mei 2017 @ 20:59:06 #295
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_171012880
Terreur aanhangers die Erdogan uitmaken voor terrorist. :')
pi_171013958
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 20:33 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Welk gedeelte van de video vind je grappig?
1:03 bijvoorbeeld, maar ik vind alle video's waarin terreur aanhangers/verheerlijkers aangepakt worden wel grappig.
pi_171020139
https://turkeypurge.com/i(...)pted-by-ankara-court
quote:
Indictment against Turkish comedian Demirci accepted by Ankara court
An Ankara court on Wednesday accepted an indictment against Turkish comedian Atalay Demirci, who was arrested in August 2016 over his alleged links with the Gülen group, which is accused by Turkish authorities of masterminding a coup attempt on July 15, 2016.

The indictment drafted by the Ankara Chief Public Prosecutor’s Office and seeks a consecutive life sentences and additional jail sentence of up to 10 years for the comedian on coup charges.

The group denies any involvement in the coup attempt.

In the indictment, Twitter messages between Demirci and former Turkish football player Hakan Şükür and Enes Kanter, a Turkish basketball player in the NBA, who are also accused of having links to the Gülen group, are cited as evidence for Demirci’s links to the group.
Vroeger was het zo simpel. Je was een terrorist als je wapens/geweld gebruikte tegen een staat of burgers. Nu is het voldoende om als zodanig te worden bestempeld als je een tweet retweet, de verkeerde krant leest, de verkeerde zender kijkt, geld doneert aan de verkeerde liefdadigheidsinstelling, op de verkeerde school hebt gezeten of gewoon door kritiek te hebben op een zittende regering.
pi_171025492
ISTANBUL - Als het aan de Turkse minister van Buitenlandse Zaken ligt, dan kan de Amerikaanse gezant voor de strijd tegen Islamitische Staat vertrekken. Volgens Mevlüt Çavusoglu steunt Brett McGurk Koerdische militanten. Dat liet de minister donderdag weten, na zijn bezoek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan de Amerikaanse president Donald Trump.
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_IS_moet_weg__.html
pi_171037901
‘Flynn werd betaald door Turkije om Raqqa-offensief te stoppen’

Nog voordat de Amerikaanse president Donald Trump aan de macht kwam, zou de inmiddels opgestapte adviseur Michael Flynn een militaire operatie op Raqqa, het bolwerk van terreurbeweging Islamitische Staat (IS), hebben geblokkeerd. Turkije was namelijk tegen de operatie.

Flynn zou zo’n half miljoen dollar zijn betaald door de Turken om voor hen op te komen, meldt het persbureau McClatchy donderdag.
http://www.elsevier.nl/bu(...)f-te-stoppen-504882/

Dit wordt een heel vreemd verhaal.
pi_171042117
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 06:45 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
https://turkeypurge.com/i(...)pted-by-ankara-court

[..]

Vroeger was het zo simpel. Je was een terrorist als je wapens/geweld gebruikte tegen een staat of burgers. Nu is het voldoende om als zodanig te worden bestempeld als je een tweet retweet, de verkeerde krant leest, de verkeerde zender kijkt, geld doneert aan de verkeerde liefdadigheidsinstelling, op de verkeerde school hebt gezeten of gewoon door kritiek te hebben op een zittende regering.
Kortom.. het is geen democratie meer. Maar dat was bekend.
pi_171317075
:)
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue