abonnementen ibood.com bol.com
pi_165266156
GettyImages-576585480-1160x789.jpgChronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier

Cnbe4lSVIAAM-l9.jpg

CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_165290834
quote:
Turkish intelligence unveils secret codes used before coup attempt

An incumbent Turkish minister recently told the following anecdote, asking not to be named for the sake of the family involved.

In the days after the bloody coup attempt of July 15, the wife of a childhood friend of this minister called him up to say her husband had been taken into custody over alleged links to Fethullah Gülen, the U.S.-resident Islamist preacher who the government holds responsible for masterminding the plot.

The childhood friend was a ranking provincial official and the minister could not imagine that he could possibly have links to Gülen. Promising that he would get back to his friend’s wife, the minister asked security officials a few questions about to case.


His friend had no obvious link to any Gülenists and there was not a single Gülenist with whom he socializes. He had not sent his children to Gülen-linked schools, had no Bank Asya bank account, and did not subscribe to the Zaman newspaper. But the minister’s eyebrows were raised when security people showed him a document from the National Intelligence Organization (MİT). The document said his friend was a user of ByLock and had communicated with only one person via that instant messaging service 109 times over the past year. It also said that person was actually the “imam” - or, in their own terminology, the “political commissar” - of the military network in his province.

What the minister described actually fits the typology of what Deputy Prime Minister Numan Kurtulmuş describes as “crypto” Gülenists, or members of the “Fethullahist Terror Organizayion (FETÖ)” as the government and prosecutors denounce them.

“I decided not to touch the issue after seeing the document,” the minister said. The way that ByLock had been used by his old friend was enough to convince him.

MİT officials believe the plotters of Turkey’s July 15 coup attempt used the ByLock messaging service for secret communications among themselves, and the app might even have been produced in the first place for this purpose.

A former executive of Turkey’s Science and Technology Research Board (TÜBİTAK), who was arrested on Sept. 11 over links to Gülen, is accused of being among the group that wrote the ByLock software.

MİT officials talking to the Hürriyet Daily News on condition of anonymity said 99 percent of the messages and e-mails sent via ByLock were in Turkish, which is quite unusual for a site registered in the United States with a server in Lithuania. The intel officials also point to the fact that 98 percent of the IPs signed up to the site are from Turkey and almost all user names were in Turkish, raising suspicions that Gülenists might have established the company in the U.S., borrowing some local names, in order not to appear Turkish.

ByLock is actually a simple example of messaging service software. But it is designed in such a way that you do not simply browse through your telephone book or search for a certain name in order to communicate. Instead, a multi-digit code is given when you sign up. In order to call you another user must know your numerical code (and vice versa).

The MİT got to work on ByLock as soon as it found out that the Gülenists had stopped all telephone, SMS and Whatsapp communications among themselves. Such a move could be an indication that they found a secret alternative communications method. The MİT then found out that many of the people arrested over alleged links to Gülen had ByLock downloaded on their phones.

The timing was interesting. Conventional communication among key Gülen members ceased after the corruption allegation probes of Dec. 17 and 25, 2013 targeting members of the cabinet of then prime minister (now president) Tayyip Erdoğan as well as top bureaucrats and even Erdoğan’s family members. Erdoğan was quick to denounce the corruption probe as an attempt by his former ally, now archenemy Gülen, to undermine his government.

The first steps to clear the security apparatus of suspected Gülenists had actually started before the graft investigations. Basri Aktepe - a police-intelligence origin eavesdropping wizard who was transferred to the MİT after Hakan Fidan was appointed as MİT head - was removed from his Electronic and Technical Intelligence chief position to a passive post some months before the alleged graft probes, amid suspicion that he had links to Gülenists.

On Dec. 23, 2013 the government also removed Osman Nihat Şen as the head of the Internet desk of the Telecommunications Board (TİB), where he was also the acting head. Şen was a close colleague of Aktepe. (Six police intelligence officers had established the street-camera system called MOBESE, inspired by the first letters of their names: “S” was for Sabri and “O” was for Osman.) A trusted colleague of Fidan, Cemalettin Çelik, who had replaced Aktepe in the MİT a few months before, was appointed as the new head of the TİB on Jan. 18, 2014. (A day before that, MİT trucks were stopped by the gendarmerie for a weapons check on the Syria border, triggering a major scandal.)

As this all happened at a time when the conventional communications among key Gülenists were cut, prompting analysts to claim that they had abandoned conventional communication after they understood that they had lost control over telephone traffic. Shortly after Çelik was appointed as the head of the TİB, cyber experts found out a spy program inserted into 14,000 lines of software, which had been copying to an address located in the U.S. all documents sent by MİT, the police, and the gendarmerie to the TİB. It was then that the government decided to stop all TİB activities, believing that the entire institution was infected. Şen and 21 colleagues are now in jail and being tried over illegal eavesdropping, including through official phones encrypted by TÜBİTAK against eavesdropping from outside.

The cyber team of the MİT then hacked the server in Lithuania and transferred all signed-up IP’s to the headquarters in Ankara. There were a total of 215,920 registrars, and intelligence officers were able to name 165,178 of them by the beginning of September. Sources say that it is getting difficult because some of them - suspected of being higher up in the hierarchy - were using SIM cards and ADSL lines registered under other names.

Sources told the HDN that by May 2016 they had unveiled the names of around 40,000 people, most of them in public services, and transferred them to related government departments. But an engineer working for the Gülenist network in the police intelligence also obtained the list and gave it to his superior, an alleged Mustafa Koçyiğit, then the Intelligence Chief of the Data Collection Center of the prime minister’s office. This information also contained the names of 600 officers in the Turkish military. Through the leak provided by Koçyiğit, the Gülenist network came to believe that those military officers on the list would be sacked during the Supreme Military Council (YAŞ) at the end of July. As a result, analysts suggest that the plotters may have brought their original coup plan forward - before the members of the network lost their influential positions.

But why was the MİT unable to stop the coup attempt if it was able to crack the ByLock application? One source said the Gülenists might at one point have realized their Lithuania server had been compromised. They therefore stopped registrars from the Middle East by November 2015, diverting their users in Turkey to use identity protection methods like alternative VPNs and proxy servers. The MİT had finalized its operation in December 2015 and January 2016, before ByLock has ceased its operation.

Turkish intelligence then noticed that the network had shifted its secret communications over to another application, Eagle, which is believed to have been used for the coup preparations. But before the MİT was able to crack the Eagle codes, the July 15 coup attempt took place.

http://www.hurriyetdailyn(...)103843&NewsCatID=409
September/13/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165290981
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:
Sources told the HDN that by May 2016 they had unveiled the names of around 40,000 people, most of them in public services, and transferred them to related government departments. But an engineer working for the Gülenist network in the police intelligence also obtained the list and gave it to his superior, an alleged Mustafa Koçyiğit, then the Intelligence Chief of the Data Collection Center of the prime minister’s office. This information also contained the names of 600 officers in the Turkish military. Through the leak provided by Koçyiğit, the Gülenist network came to believe that those military officers on the list would be sacked during the Supreme Military Council (YAŞ) at the end of July. As a result, analysts suggest that the plotters may have brought their original coup plan forward - before the members of the network lost their influential positions.
Interessant artikel. Heel wat meer uitleg over ByLock (waar men het constant over had). Blijkt 'gewoon' een Android-app geweest te zijn; ik dacht (eerst) dat het een app gemaakt was in opdracht voor Gülen.

Zo zijn de dus ook op dat enorme lijst van namen gekomen...
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_165291013
quote:
Shortly after Çelik was appointed as the head of the TİB, cyber experts found out a spy program inserted into 14,000 lines of software, which had been copying to an address located in the U.S. all documents sent by MİT, the police, and the gendarmerie to the TİB. It was then that the government decided to stop all TİB activities, believing that the entire institution was infected.
Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_165308508
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:04 schreef zarGon het volgende:

[..]

Interessant artikel. Heel wat meer uitleg over ByLock (waar men het constant over had). Blijkt 'gewoon' een Android-app geweest te zijn; ik dacht (eerst) dat het een app gemaakt was in opdracht voor Gülen.

Zo zijn de dus ook op dat enorme lijst van namen gekomen...
en een van de eerste reacties hier waren: "het is wel verdacht dat ze zo snel wisten wie ze moesten hebben. het was alsof er al lijsten klaarstonden"

no shit... :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165308524
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
niet gek veel anders dan in TR vermoed ik.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165326334
_O_ _O_ _O_

1473855422312.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 14 september 2016 @ 21:52:20 #8
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_165327716
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
pi_165337233
europa lijkt eindelijk in te zien dat de aanvankelijke reactie ronduit beschamend was

quote:
We made mistakes after Turkey’s coup attempt: European Parliament rapporteur Piri

Kati Piri, the rapporteur for Turkey at the European Parliament, has said Brussels “made a mistake against the Turkish people” after the country’s failed coup attempt, believed to have been masterminded by the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ).

Piri said both herself and Brussels had been quick to criticize Ankara’s post-coup crackdown but was wrong to not mention the more than 200 people killed by coup-plotting soldiers on the night of July 15 and not to talk about the bombing of the Turkish Parliament by jets used by putschists.


The Turkish government has strongly criticized the EU and other European bodies, complaining that they did not display genuine support and were late to visit Ankara in the aftermath of the coup attempt.

In an interview with Turkish daily Habertürk on Sept. 15, Piri said Brussels had been slow to recognize the trauma that the coup attempt had created in people, particularly noting that the assassination attempt on President Recep Tayyip Erdoğan had deeply affected people.

“Those who support Erdoğan and those who don’t support him were united that night. That was a reality that we didn’t understand well enough. We made a mistake by not empathizing with the Turkish people,” Piri reportedly said.

Stressing that she had never met anyone in Brussels who was in favor of the coup attempt, Piri added that she personally has “no doubt” that people linked to the U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen were behind the failed takeover.

She also said that during her visits to Turkey in the last three years there were talks about Gülenists, with the ruling Justice and Development Party (AKP) referring to the Gülen movement as a “parallel state structure.” The coup attempt showed that there really was a parallel state, Piri stated.

The European Parliament rapporteur also said she had questions regarding the attempted takeover.

“How large was this organization? Was this coup attempt managed from Pennsylvania? Were hundreds or even thousands of Gülenists involved in this? Otherwise, was it something that the Gülenists in the army, who knew that they would be dismissed, did as a last resort?” she said, noting that answers to these questions can only be given by judges.

Addressing the government’s sweeping post-coup attempt measures and imposition of a state of emergency, Piri stressed that they did not know whether the thousands of people who have been suspended, detained or arrested were directly involved in the July 15 coup bid.

She also said a distinction should be made between Gülenists “directly involved” in the failed takeover and those who only “sympathize” with the movement.

Piri also touched on her visit to the Turkish capital Ankara in August, saying she expressed her solidarity with Turkey in her meetings with Turkish officials.

September/15/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)103916&NewsCatID=510
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165338816
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
Doofpot en doorgaan! Nothing to see people, move on move on.
pi_165338981
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:22 schreef Kyran het volgende:

[..]

Doofpot en doorgaan! Nothing to see people, move on move on.
ik denk dat dat zou opgaan als het een "bevriende" natie betreft, VS of israel, maar owee als het een "vijandige" natie is, turkije of rusland!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 13:44:31 #12
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165339152
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat dat zou opgaan als het een "bevriende" natie betreft, VS of israel, maar owee als het een "vijandige" natie is, turkije of rusland!
De gemiddelde Nederlander is daar veel te apathisch voor man. Kijk nu alleen al naar de nieuwe wet die het voor zorgverzekeraars mogelijk maakt medische dossiers in te kijken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165342691
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:44 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

De gemiddelde Nederlander is daar veel te apathisch voor man. Kijk nu alleen al naar de nieuwe wet die het voor zorgverzekeraars mogelijk maakt medische dossiers in te kijken.
misschien hebben we al opgegeven aan de illusie dat we nog privacy hebben?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165342704
sayed_ridha twitterde op donderdag 15-09-2016 om 16:18:51 Syrian Army begin withdraw of armour and heavy weaponry from Castello road, Aleppo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165344766
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

Aaaah, dus Turkije heeft TOCH bewijs. Waarom moest dat zo lang duren ?
De cynicus zegt "omdat het nog gemaakt moest worden". Maar het is een begin !
pi_165346460
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 18:42 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Aaaah, dus Turkije heeft TOCH bewijs. Waarom moest dat zo lang duren ?
De cynicus zegt "omdat het nog gemaakt moest worden". Maar het is een begin !
Sinds wanneer is een bevinding van de vrouw van een vriend van een neef van een zwager van een buurman in een autocensuur hanterende krant de voornaamste bron voor bewijs? :D
www.turkeypurge.com | https://youtu.be/TceBvMsnY2I (Recep Tayyip Erdogan Corruption Documentary - English subtitles)
pi_165346482
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 19:49 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Sinds wanneer is een bevinding van de vrouw van een vriend van een neef van een zwager van een buurman in een autocensuur hanterende krant de voornaamste bron voor bewijs? :D
Sinds Erdogan dat zegt natuurlijk.
pi_165346511
Turks ministerie van Justitie kondigt bouw 174 gevangenissen aan

quote:
Het Turkse ministerie van Justitie heeft donderdag aangekondigd dat binnen vijf jaar 174 nieuwe gevangenissen worden gebouwd in Turkije die ruimte bieden aan 100.182 mensen.

Het Erdoğan-regime heeft dringend behoefte aan ruimte om de tienduizenden mensen die zijn gearresteerd op beschuldiging van betrokkenheid bij de mislukte staastgreep van 15-16 juli in het land, te kunnen opsluiten.

Vorige week zijn 35.972 gedetineerden voorwaardelijk vrijgelaten om ruimte te maken voor vermeende verdachten van de couppoging.
Met de bouwnijverheid zit het in ieder geval goed :s)
www.turkeypurge.com | https://youtu.be/TceBvMsnY2I (Recep Tayyip Erdogan Corruption Documentary - English subtitles)
pi_165346691
'Islamitische' 'Universiteit' Rotterdam weigert onderzoek NVAO

quote:
De Islamitische Universiteit Rotterdam wil niet meer meewerken aan een onderzoek van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die oordeelt over hoger onderwijs.

De rector van de instelling, Ahmet Akgündüz, veroorzaakte herhaaldelijk deining met uitspraken die door velen als discriminerend en haatzaaiend worden ervaren, tot deze week toe. Deze week liet de instelling weten niet meer mee te willen doen aan een onderzoek dat was afgesproken.

Onderwijsminister Jet Bussemaker meldde het stopzetten van de medewerking donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Als minister kan ze nu nog niet veel doen. Daarvoor is nieuwe wetgeving nodig. Die heeft ze op aandringen vanuit de Kamer inmiddels uitgedacht en moet het haar mogelijk maken in te grijpen als onderwijsinstellingen hun taak om het ''maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef te bevorderen'' niet uitvoeren.

Dit plan maakt deel uit van een wetsvoorstel dat ook de namen universiteit en hogeschool moet beschermen, net zoals de daar te verwerven titels. Op hoofdlijnen is de Kamer het daarmee eens. Er zijn echter nogal wat vragen over. Zo vindt de SGP het maar raar dat de Volksuniversiteit toch universiteit mag blijven heten, terwijl daar volgens deze partij ''yogadansen voor senioren'' wordt onderwezen. Maar dat is het hem nou net, volgens de minister; volgens haar is er geen mens die zal denken dat je daar een academische graad in kunt halen.

Anders ligt het bij de Evangelische Hogeschool, die mensen voorbereidt op het hoger onderwijs. Daar ligt verwarring weer wel op de loer.
Tja, waarom zou de rector niet willen meewerken aan dit onderzoek... Waarschijnlijk om dezelfde reden dat de AKP niet wilde meewerken aan onderzoek naar corruptie en Erdogan niet aan onderzoek naar de 'coup' O-)
www.turkeypurge.com | https://youtu.be/TceBvMsnY2I (Recep Tayyip Erdogan Corruption Documentary - English subtitles)
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:19:32 #20
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165347271
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien hebben we al opgegeven aan de illusie dat we nog privacy hebben?
Dat kan goed, maar dat is ook voortgekomen aan de laksheid en slappe houding. Vroeger ging men gewoon de straat op..Wat dat betreft kunnen we nog het eea leren van Turkije en Turken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:55:56 #21
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165348834
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:19 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat kan goed, maar dat is ook voortgekomen aan de laksheid en slappe houding. Vroeger ging men gewoon de straat op..Wat dat betreft kunnen we nog het eea leren van Turkije en Turken.
vroeger waren er ook daadwerkelijk problemen hier
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:56:59 #22
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165348885
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:55 schreef sp3c het volgende:

[..]

vroeger waren er ook daadwerkelijk problemen hier
Eens, maar er zijn genoeg zaken om wel daadwerkelijk de straat voor op te gaan. Zoals heel recent het inzage van dossiers door zorgverzekeraars.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:58:13 #23
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165348933
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:56 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Eens, maar er zijn genoeg zaken om wel daadwerkelijk de straat voor op te gaan. Zoals heel recent het inzage van dossiers door zorgverzekeraars.
als je niet op fok! zit hoor je er niet echt iets van, daarom gaat niemand de straat op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:59:55 #24
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165349000
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

als je niet op fok! zit hoor je er niet echt iets van, daarom gaat niemand de straat op
Erg offtopic dit, maar dat klopt en dat vind ik een kwalijke zaak. Men is liever "boos op asielzoekers" terwijl aan de andere kant de toch al magere privacy met happen tegelijk wordt weggesneden..

Dat maar een paar media dat op hebben gepakt is idioot, maar kankeren op asielzoekers en s avonds voetbal of het zoveelste talentenshowtje bekijken is belangrijker, blijkbaar.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 21:03:57 #25
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165349147
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:59 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Erg offtopic dit, maar dat klopt en dat vind ik een kwalijke zaak. Men is liever "boos op asielzoekers" terwijl aan de andere kant de toch al magere privacy met happen tegelijk wordt weggesneden..

Dat maar een paar media dat op hebben gepakt is idioot, maar kankeren op asielzoekers en s avonds voetbal of het zoveelste talentenshowtje bekijken is belangrijker, blijkbaar.
wat dat betreft zijn het niet 'de Turken' waar we van moeten leren maar van de grotte opperturk erdolfman

1 sms'je en het hele volk is op de hoogte ... zitten wij met die wazige alerts te kutten :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 21:08:16 #26
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165349322
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 21:03 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat dat betreft zijn het niet 'de Turken' waar we van moeten leren maar van de grotte opperturk erdolfman

1 sms'je en het hele volk is op de hoogte ... zitten wij met die wazige alerts te kutten :')
Nou ja, dat overdreven nationalisme die veel Turken bezigen hoeft ook niet, maar nationalisme is in Nederland bijna gelijk aan nazi gedrag. Dat komt onder andere omdat dat die houding op een of andere manier is ingeslopen en aan de andere kant zie je eigenlijk alleen maar complete debielen met "Nederland ons vaderland"(bijvoorbeeld) schermen. Van die net niet neonazi facebook tokkies. Zoals dus die facebookpagina.


Een beetje trotser zijn op je land mag best.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_166670515
Nadat Frans heeft vastgesteld dat sommige passagiers van de MH17 nog kanszagen om een mondkapje op te zetten, ziet Frans nu aanwijzingen dat Gülen betrokken was bij de Turkse staatsgreep:
quote:
Timmermans: wel rol Gülen staatsgreep Turkije

BRUSSEL - De Gülenbeweging heeft „wel degelijk” een rol gespeeld in de mislukte staatsgreep van juli in Turkije. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zegt dinsdag in een interview in het Belgische weekblad Knack dat hier „steeds meer indicaties voor zijn.”

Turkije ziet de in de VS wonende Turkse geestelijke Fethullah Gülen als de kwade genius achter de couppoging, maar daar is tot nu toe weinig bewijs voor. „Het is ondertussen duidelijk dat hetgeen president Recep Tayyip Erdogan zegt over de rol van de Gülenbeweging in de staatsgreep geen totale onzin is”, citeert het tijdschrift de Nederlandse EU-commissaris. „Op basis van Amerikaans onderzoek zijn er steeds meer indicaties dat die beweging wel degelijk een rol heeft gespeeld.”

Timmermans was nauw betrokken bij de Europees-Turkse migratiedeal en maakt zich grote zorgen over de terugval van de rechtsstaat in Turkije sinds de verijdelde coup. Erdogan heeft sindsdien verscheidene keren om Gülens uitlevering gevraagd. Kort na de verkiezing van Donald Trump deed de Turkse president ook al een beroep op de aanstaande president van de VS.

Mogelijk referendum
Erdogan zei maandag te overwegen een referendum aan het Turkse volk voor te leggen over het EU-lidmaatschap. De relaties tussen Brussel en Ankara zijn moeizaam. Turkije verwijt de EU niet over de brug te komen met de beloofde visumvrijstelling en geld voor de opvang van vluchtelingen.

Volgens Timmermans functioneert het vluchtelingenakkoord. „Erdogan klaagt wel dat we niet snel genoeg betalen, maar dat gaat best snel. De activiteiten van de mensensmokkelaars zijn fors gedaald en als mensen worden uitgewezen uit Griekenland, neemt Turkije hen nog altijd op.”

http://www.telegraaf.nl/b(...)reep_Turkije___.html
pi_166670571
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:31 schreef maan_man het volgende:
Nadat Frans heeft vastgesteld dat sommige passagiers van de MH17 nog kanszagen om een mondkapje op te zetten, ziet Frans nu aanwijzingen dat Gülen betrokken was bij de Turkse staatsgreep:

[..]

Haha, nu die Trumpet gekozen is en het misschien wel kan vinden met Putin zijn ze in Europa opeens aan het draaien?
pi_166670760
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:31 schreef maan_man het volgende:
Nadat Frans heeft vastgesteld dat sommige passagiers van de MH17 nog kanszagen om een mondkapje op te zetten, ziet Frans nu aanwijzingen dat Gülen betrokken was bij de Turkse staatsgreep:

[..]

Die politieke draai was wel weer te verwachten...

Europa is straks echt de pineut als Trump daadwerkelijk vriendjes wordt met Putin, en de VS minder bijdraagt aan de NAVO (dan nu), Turkije nog meer zijn eigen gang gaat tegen de EU...
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_166670882
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:47 schreef zarGon het volgende:

[..]

Die politieke draai was wel weer te verwachten...

Europa is straks echt de pineut als Trump daadwerkelijk vriendjes wordt met Putin, en de VS minder bijdraagt aan de NAVO (dan nu), Turkije nog meer zijn eigen gang gaat tegen de EU...
Vind het wel grappig. Europa stelt straks al helemaal geen moer meer voor.
pi_166670994
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 14:53 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Vind het wel grappig. Europa stelt straks al helemaal geen moer meer voor.
De kans is groot dat net zoals in de VS de populisten aan de macht komen in de EU.

Verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn in aantocht... Gaat leuk worden met dat EU-project wanneer iedereen individueel (i.p.v. als een collectief) verder wil gaan.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_166671114
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

De kans is groot dat net zoals in de VS de populisten aan de macht komen in de EU.

Verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn in aantocht... Gaat leuk worden met dat EU-project wanneer iedereen individueel (i.p.v. als een collectief) verder wil gaan.
Het grote risico voor Europa is dat pro-Russische partijen de macht overnemen met name in Oost-Europa. Dat kan nog problemen gaan geven binnen de EU.
pi_166671763
Gülen zal trouwens binnenkort wel naar Zuid-Amerika verhuizen. Ff snel voordat die Trump hem iets kan maken.
pi_166672763
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

De kans is groot dat net zoals in de VS de populisten aan de macht komen in de EU.

Verkiezingen in Oostenrijk, Hongarije, Italië, Frankrijk, Duitsland en Nederland zijn in aantocht... Gaat leuk worden met dat EU-project wanneer iedereen individueel (i.p.v. als een collectief) verder wil gaan.
Is dit nieuw dan? Cyclus wat zich om de zoveel tijd herhaalt :)
pi_166673970
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Gülen zal trouwens binnenkort wel naar Zuid-Amerika verhuizen. Ff snel voordat die Trump hem iets kan maken.
Meh.. een beetje zoals Ocalan naar Afrika ging... Ome Erdo heeft vast wel een paar koffers dollars over voor het vangen van Gulen en Pedro en Jose staan daar best voor open :7
pi_166750687
deze reeks loopt nog :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169625079
Als mensen het echte verhaal willen weten over de coup in Turkije check

pi_169625268
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:03 schreef RobinaHoed het volgende:
Als mensen het echte verhaal willen weten over de coup in Turkije check

Waarom is dat precies het 'echte' verhaal dan?
Quod licet Iovi, non licet bovi
  zondag 19 maart 2017 @ 13:15:52 #40
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_169625349
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 15:07 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Het grote risico voor Europa is dat pro-Russische partijen de macht overnemen met name in Oost-Europa. Dat kan nog problemen gaan geven binnen de EU.
Ach, totdat ome Erdogan zijn Turkse rijk wil gaan uitbreiden en in het vaarwater komt van Poetin zijn expansiedrift. Wordt nog interessant.
pi_169625381
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:12 schreef ems. het volgende:

[..]

Waarom is dat precies het 'echte' verhaal dan?
check vanaf 11:55 ;)
pi_169625411
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:03 schreef RobinaHoed het volgende:
Als mensen het echte verhaal willen weten over de coup in Turkije check

Even uit nieuwsgierigheid. Als de VS het hoogste percentage opgesloten journalisten ter wereld zou hebben, verwacht je dan nog dat de overgebleven journalisten daar het ''echte'' verhaal vertellen?
pi_169625430
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:16 schreef RobinaHoed het volgende:

[..]

check vanaf 11:55 ;)
Ik weet niet wat die mening van een man die ik niet ken maakt dat dit het 'echte' verhaal is? :P Verder lijkt het me allemaal vrij logisch wat hij zegt maar dat maakt het niet 'echt'.
Quod licet Iovi, non licet bovi
pi_170211435
na de coup, de purge, hoe ziet de purge eruit als je inzoomt?

-longread-

https://www.nytimes.com/2(...)keys-purge.html?_r=0
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 14 april 2017 @ 13:22:05 #45
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170213300
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:15 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ach, totdat ome Erdogan zijn Turkse rijk wil gaan uitbreiden en in het vaarwater komt van Poetin zijn expansiedrift. Wordt nog interessant.
Daar heeft Erdogan geen geld voor en Poeting gaat hem dat niet geven
De Turkse economie draait zeer slecht en erdo weet niet wie hij daarvan de schuld zal geven

http://www.volkskrant.nl/(...)urkse-lira~a4428145/

quote:
Erdogan geeft vijanden de schuld van historisch dieptepunt Turkse lira

De Turkse president Erdogan beschuldigt zijn politieke vijanden van 'economische sabotage' door tegen de Turkse lira te speculeren.
De Turkse munt zakte afgelopen week naar een historisch dieptepunt, ondanks Erdogans smeekbede aan de Turken om hun buitenlandse geld 'onder hun matras' vandaan te halen en in te wisselen voor lira's.

Een Turkse lira is nu nog 26 eurocent waard, een verlies van 12 procent in iets minder dan een maand tijd.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170305011
de tegencoup van erdo beleefde gisteren een mijlpaal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:14:29 #47
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_170305060
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:12 schreef Slayage het volgende:
de tegencoup van erdo beleefde gisteren een mijlpaal
wat dan?
pi_170305089
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat dan?
nieuwe systeem LAN, hoef ik jou niet uit te leggen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:19:02 #49
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_170305155
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

nieuwe systeem LAN, hoef ik jou niet uit te leggen ;)
Waar heb je het over?

altin_koltuk_arma_erdogan_by_sad114-d9f9482.jpg
pi_170305237
quote:
9s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waar heb je het over?

[ afbeelding ]
THE HORROR!!!!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170305331
maar ff serieus, ik vind het meesterlijk hoe hij het heeft gespeeld. je kan vinden wat je wilt over zijn persoon/beleid/what ever maar je moet wel toegeven dat hij politiek slinks en effectief is.

het is nu de vraag of hij het resultaat de komende jaren kan consolideren en over twee jaar de bevolking zo ver kan krijgen om weer op hem te stemmen.

de uitslag van gisteren heeft imo laten zien dat hij niet onverslaanbaar is iig
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:56:58 #52
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170305839
http://www.telegraaf.nl/w(...)it_bij_de_EU___.html
Dit land mag nooit bij de EU

Ik weet hoe Erdogan zal reageren als men hem weg wil hebben en er oppositie komt
NET ALS ASSAD

quote:
Onbegrijpelijk dat heel veel Turkse Nederlanders zo massaal 'ja' hebben gestemd, om voor president Erdogan de weg vrij te maken om zich als dictator te gaan gedragen.

Wat zoeken deze mensen eigenlijk hier in onze democratie, vraag ik me in alle eerlijkheid af.
.
Te erg voor woorden hoe stil deze mensen bleven, toen ons land door deze angstaanjagende leider o.a. beschuldigd werd van nazipraktijken.

Griezelig dat deze man de sleutel in handen heeft m.b.t. de vluchtelingenstroom naar Europa en de EU daar steeds keihard mee chanteert.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:59:01 #53
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_170305870
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:26 schreef Slayage het volgende:
maar ff serieus, ik vind het meesterlijk hoe hij het heeft gespeeld. je kan vinden wat je wilt over zijn persoon/beleid/what ever maar je moet wel toegeven dat hij politiek slinks en effectief is.

het is nu de vraag of hij het resultaat de komende jaren kan consolideren en over twee jaar de bevolking zo ver kan krijgen om weer op hem te stemmen.

de uitslag van gisteren heeft imo laten zien dat hij niet onverslaanbaar is iig
De uitslag van het referendum zegt niets. Misschien heeft hij het bewust aangestuurd op een close call voor redenen die wij nu nog niet begrijpen.

Verder eens met je. Hij speelt het meesterlijk, zelfs nu nog zijn er mensen die inhoudelijk verdedigen dat hij eigenlijk het land democratischer heeft gemaakt. Ik denk dat hij dat zelf niet eens had durven dromen.
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:59:49 #54
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170305883
http://www.telegraaf.nl/b(...)op_referendum__.html

quote:
BRUSSEL - Twee dagen na het referendum in Turkije klinkt steeds meer kritiek vanwege vermeende onregelmatigheden tijdens de stembusgang. Doordat het ja-kamp met een zeer nipte meerderheid won, kunnen ,,gemanipuleerde'' stemmen volgens critici wel eens de doorslag hebben gegeven.

Uit de voorlopige uitslag van de volksraadpleging bleek zondag dat ruim 51 procent van de Turkse kiezers voor het uitbreiden van de presidentiële bevoegdheden stemde. De grootste oppositiepartij van Turkije klaagde daarop dat veel mensen niet met volledige privacy hun stem konden uitbrengen. Ook zouden veel stemmen in het geheim zijn geteld.


Ook internationale waarnemers hadden kritiek. ,,Er is een verdenking dat tot 2,5 miljoen stemmen gemanipuleerd kunnen zijn'', zei de Oostenrijkse parlementariër Alev Korun, die namens de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) meekeek tijdens het referendum.
https://www.valuta.nl/turkse_lira
http://www.telegraaf.nl/b(...)ek_referendum__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170306096
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:59 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

De uitslag van het referendum zegt niets. Misschien heeft hij het bewust aangestuurd op een close call voor redenen die wij nu nog niet begrijpen.
ik denk dat hij baalt dat het geen grote overwinning was. zo zou hij veel meer legitimiteit hebben, nu is het maar 1,3 miljoen meer dan de nee stemmers, das echt niks!

als de europese turken niet hadden meegestemd en als de oosterse koerdische provincies niet waren overgestapt met grote getalen naar het ja kamp, was het gewoon een nee geworden.

zijn lichaamstaal gisteren was echt niet triomfantelijk en ook benoemde hij wat de spelregels van verkiezingen zijn 50% plus 1 stem, dat is simpelweg een zwaktebod, als je dat zo moet benoemen. onder normale omstandigheden was het ook een nee geworden imo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 14:23:47 #56
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170306351
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat hij baalt dat het geen grote overwinning was. zo zou hij veel meer legitimiteit hebben, nu is het maar 1,3 miljoen meer dan de nee stemmers, das echt niks!

als de europese turken niet hadden meegestemd en als de oosterse koerdische provincies niet waren overgestapt met grote getalen naar het ja kamp, was het gewoon een nee geworden.

zijn lichaamstaal gisteren was echt niet triomfantelijk en ook benoemde hij wat de spelregels van verkiezingen zijn 50% plus 1 stem, dat is simpelweg een zwaktebod, als je dat zo moet benoemen. onder normale omstandigheden was het ook een nee geworden imo.
maar het is nu eenmaal niet NEE
het is JA meneer de dctator

dus ga zitten en zie hoe het land in verval raakt en de dictator met harde hand ingrijpt ala Assad
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170306394
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:23 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

maar het is nu eenmaal niet NEE
het is JA meneer de dctator

dus ga zitten en zie hoe het land in verval raakt en de dictator met harde hand ingrijpt ala Assad
deal! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 14:30:36 #58
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170306496
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

deal! ^O^
gelukkig zijn wij Nederlands staatsburger ha ha ha ha
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170306577
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:26 schreef Slayage het volgende:
maar ff serieus, ik vind het meesterlijk hoe hij het heeft gespeeld. je kan vinden wat je wilt over zijn persoon/beleid/what ever maar je moet wel toegeven dat hij politiek slinks en effectief is.

het is nu de vraag of hij het resultaat de komende jaren kan consolideren en over twee jaar de bevolking zo ver kan krijgen om weer op hem te stemmen.

de uitslag van gisteren heeft imo laten zien dat hij niet onverslaanbaar is iig
Ja dat moet je hem wel nageven. Net zoals Trump het echt geniaal heeft gedaan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_170306685
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:34 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Ja dat moet je hem wel nageven. Net zoals Trump het echt geniaal heeft gedaan.
ik denk dat trumps presidentschap eerder een uit de hand gelopen grap betreft :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170306690
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

gelukkig zijn wij Nederlands staatsburger ha ha ha ha
true dat!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 20:03:06 #62
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170314440
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 april 2017 14:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat trumps presidentschap eerder een uit de hand gelopen grap betreft :P
nee
zeker niet
hij doet het alleen anders

men is daar niet eenstemmig over
maar dat hij fout is dat denk ik niet

overigens krijgt hij niet alle wetten erdoor he
hij heft geen totale macht zoals Erdogan

hij kan geen rechters ontslaan zoals Erdogan,
wel voordragen aan de senaat


Hij is zeker geen Tsaar
en over 4 jaar dan issie weer weg
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170316809
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 april 2017 @ 21:25:32 #64
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170317139
quote:
ze doen er nu niets meer aan
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170317488
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 21:25 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ze doen er nu niets meer aan
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170381650
http://nos.nl/artikel/216(...)tafweerraketten.html

hij is kennelijk ook klaar mat de navo :')
  vrijdag 21 april 2017 @ 14:24:24 #67
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_170382381
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 april 2017 13:51 schreef trein2000 het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)tafweerraketten.html

hij is kennelijk ook klaar mat de navo :')
Ben wel benieuwd in hoeverre de Russen snappen dat Turkije hen op korte termijn in de weg gaat zitten.
pi_170384446
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 14:24 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd in hoeverre de Russen snappen dat Turkije hen op korte termijn in de weg gaat zitten.
Dat maakt ze echt geen reet uit zolang ze de Navo maar uit elkaar kunnen trekken. De belangen van Putin liggen voornamelijk in Oost-Europa. Make Sovjet Great again.
NEE!
  vrijdag 21 april 2017 @ 16:44:29 #69
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_170384620
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 16:31 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat maakt ze echt geen reet uit zolang ze de Navo maar uit elkaar kunnen trekken. De belangen van Putin liggen voornamelijk in Oost-Europa. Make Sovjet Great again.
Je snapt toch wel dat de eerste stappen van het Groot Turkije wat Erdogan nastreeft op dezelfde plek ligt als de Sovjet-wensen van Putin?
pi_170384854
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 april 2017 16:31 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Dat maakt ze echt geen reet uit zolang ze de Navo maar uit elkaar kunnen trekken. De belangen van Putin liggen voornamelijk in Oost-Europa. Make Sovjet Great again.
zou een enorme overwinning voor putin zijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_170395205
51 plusjes voor mijn post, Fok haat Erdokhan eckt :D :') :D


Turkije wil Russisch raketsysteem
  zaterdag 22 april 2017 @ 08:30:17 #72
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170397381
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 april 2017 16:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

zou een enorme overwinning voor putin zijn
en inlijven van Turkije, net als Syrie,

In Syrie is de Poetin nu de baas en met de nieuwe port in Syria dus ook de hele middellandse zee
Men heeft het steeds over afweer-raketten , maar het zijn gewoon raketten waar een kernkop op kan.
https://ejbron.wordpress.(...)n-tegen-de-navo-uit/

Dan heeft ie Turkije omringt, en die Erdogan heeft nu al Russische raketten waar kernkoppen op kunnen met Russische software, die kan ie niet eens afvoeren zonder hulp van de russen

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 22-04-2017 16:19:06 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 22 april 2017 @ 23:17:59 #73
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170416496
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170416868
quote:
Te laat voor wat?

Dit waren mensen die nee gestemd hebben. Of maak je mensen die tegen brexit gestemd hebben ook uit voor sukkels omdat de uitkomst Ja is.

Je had je hoofd er ff niet goed bij. Voortaan ff nadenken.
  zondag 23 april 2017 @ 05:33:46 #75
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170419333
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat dan?
http://www.volkskrant.nl/(...)urkse-lira~a4428145/

wat een sukkel he
echt iemand die niets van economie wet en nu de teugels naar zich toe trekt
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 23 april 2017 @ 15:14:44 #76
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170427982
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 april 2017 13:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wat dan?
wij hebben ook een dictator hoor
http://www.telegraaf.nl/b(...)_voor_Schotte__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170433958
-edit- iemand idee hoe dit nummer heet??? 8-)

[ Bericht 2% gewijzigd door Szikha2 op 23-04-2017 18:48:46 ]
  zondag 23 april 2017 @ 22:04:48 #78
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_170442403
Metin Fevzioglu, Turkse hoofd van de Turkse bar van advocaten wil morgen officieel een aanklacht indienen tegen Gulen _O_

Hoezo alleen Erdogan gelooft er in _O_
  zondag 23 april 2017 @ 22:19:55 #79
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170443025
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 22:04 schreef Triggershot het volgende:
Metin Fevzioglu, Turkse hoofd van de Turkse bar van advocaten wil morgen officieel een aanklacht indienen tegen Gulen _O_

Hoezo alleen Erdogan gelooft er in _O_
en ook tegen kabouter puntmuts he??
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 23 april 2017 @ 22:43:24 #80
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_170444086
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 05:33 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.volkskrant.nl/(...)urkse-lira~a4428145/

wat een sukkel he
echt iemand die niets van economie wet en nu de teugels naar zich toe trekt
Dit is ook zo vreselijk voorspelbaar hè. Ik zag dit al jaren geleden aankomen toen hij zijn zogenaamde vijanden aan het klaarsmeden was. Kenmerkend voor een dictator om de 'vijand' overal de schuld van te geven, maar oplossingen komen er niet. Als ik met vingerwijzen problemen kon oplossen zou ik de hele dag niets anders doen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 24 april 2017 @ 10:30:10 #81
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170449148
quote:
https://www.valuta.nl/turkse_lira

en de lira zakt gewoon weer lekker verder, daar kan die ouwe sukkel niks aan veranderren

Turkije gaat naar de verdoemenis
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170457031
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 10:30 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

https://www.valuta.nl/turkse_lira

en de lira zakt gewoon weer lekker verder, daar kan die ouwe sukkel niks aan veranderren

Turkije gaat naar de verdoemenis
Veranderren _O-

Het mooie is dat ik jou mensen aan heb zien spreken op foutief taalgebruik :D
  maandag 24 april 2017 @ 19:35:02 #84
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_170460800
Turkey's lira firms to one-month best after French election first round

quote:
The Turkish lira firmed below
3.60 against the U.S. dollar at 0553 GMT on Monday, the
strongest level the currency has seen since late March.

That came as France's centrist Emmanuel Macron took a big
step towards the French presidency by winning the first round of
voting and qualifying for a May 7 runoff alongside far-right
leader Marine Le Pen. Macron's strong showing had a positive
impact on emerging markets. [nL8N1HV01W]
Last week Turks voted narrowly in favour of granting
President Tayyip Erdogan sweeping presidential powers, the
biggest change to the country's political system in its modern
history, after which the lira also firmed slightly.
:7
pi_170460982
quote:
De Lira krijgt een boost door Franse verkiezingen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 24 april 2017 @ 19:41:34 #86
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_170461011
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:40 schreef Hathor het volgende:

[..]

De Lira krijgt een boost door Franse verkiezingen?
Zo las ik het ook.
pi_170461045
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:41 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zo las ik het ook.
Ik zal wel nooit iets van de financiele wereld begrijpen. :{
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  maandag 24 april 2017 @ 19:48:23 #88
61100 Triggershot
Ex Sunni Supremacist
pi_170461177
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:42 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik zal wel nooit iets van de financiele wereld begrijpen. :{
Instabiliteit / onzekerheid in Europa reflecteert in de handel met Turkije. Frankrijk gekoppeld aan de waarde van de Euro?
pi_170461294
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:48 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Instabiliteit / onzekerheid in Europa reflecteert in de handel met Turkije. Frankrijk gekoppeld aan de waarde van de Euro?
Zou kunnen, maar zou logischer zijn als dat Duitsland zou zijn, maar goed...ik heb geen idee dus.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_170461339
Ik hoop dat Duitsland de vraag om extra economische hulp van Turkije naast zich neerlegt. In Turkije ligt de sleutel tot de massa-migratie problematiek niet. Turkije speelt slechts een rol als vertrager van iets onvermijdelijks. De zwakte ligt bij de EU zelf, door verdeeldheid en pappen en nathouden openen ze een weg voor dictators of wannebee dictators. Nu de Turkije-route is afgesloten gaan migranten via andere landen aan de middellandse zee richting europa.
We can't afford the illusion anymore
  maandag 24 april 2017 @ 20:13:36 #91
152519 opgebaarde
hier had uw tekst kunnen staan
pi_170461758
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 19:42 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik zal wel nooit iets van de financiele wereld begrijpen. :{
Onzekerheid is nooit goed voor de (wereld) economie. Zeker niet voor naburige opkomende economieën
pi_170461795
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 16:34 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Veranderren _O-

Het mooie is dat ik jou mensen aan heb zien spreken op foutief taalgebruik :D
Tikfouten en spellingsfouten vind ik voor de inhoud van een discussie niet relevant. Als de argumenten op zijn wordt er vaak met het vergrootglas naar dit soort dingen gekeken om mensen buiten te sluiten.

Wat ik wel zorgelijk vindt is dat hij een voorbeeld is van iemand die soms totaal geen idee heeft waar hij het over heeft en er kennelijk vanuit gaat dat er in het referendum één optie (ja) was waar het 'hele' volk op gestemd heeft. Want hij maakte protesterende nee-stemmers belachelijk als in 'ze krijgen wat ze verdienen'. En nu ook weer met z'n lol om de kelderende lira. Dat wens je een bevolking niet toe. Sommige ja-stemmers hebben het onder druk gedaan. Er zijn gemeenteambtenaren die van één of t andere klootviool ja moesten stemmen omdat ze anders tegen ontslag aanliepen. Als je de nuances niet kan aanbrengen en dingen alleen zwart-wit ziet dan ben je niet kredietwaardig.

[ Bericht 0% gewijzigd door Beathoven op 24-04-2017 20:32:46 ]
  maandag 24 april 2017 @ 21:11:54 #93
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170463524
quote:
1s.gif Op maandag 24 april 2017 20:14 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Tikfouten en spellingsfouten vind ik voor de inhoud van een discussie niet relevant. Als de argumenten op zijn wordt er vaak met het vergrootglas naar dit soort dingen gekeken om mensen buiten te sluiten.

Wat ik wel zorgelijk vindt is dat hij een voorbeeld is van iemand die soms totaal geen idee heeft waar hij het over heeft en er kennelijk vanuit gaat dat er in het referendum één optie (ja) was waar het 'hele' volk op gestemd heeft. Want hij maakte protesterende nee-stemmers belachelijk als in 'ze krijgen wat ze verdienen'. En nu ook weer met z'n lol om de kelderende lira. Dat wens je een bevolking niet toe. Sommige ja-stemmers hebben het onder druk gedaan. Er zijn gemeenteambtenaren die van één of t andere klootviool ja moesten stemmen omdat ze anders tegen ontslag aanliepen. Als je de nuances niet kan aanbrengen en dingen alleen zwart-wit ziet dan ben je niet kredietwaardig.
De kelderende lira is een gevolg van en dictatoriaal systeem

ik voer dat aan om te laten zien dat het Erdogan regime erg fout bezig is en een gevaar voor de wereld kan gaan worden.
Het voorbeeld is andere dictators zoals in Zimbabwe en Venezuela

Ik begrijp dat velen tegen hun zin EVET gestemd hebben , toch zou ik dan niet gestemd hebben , maar nooit tegen mijn geweten

Het kan ook zijn dat de Turken te weinig waarde hechten aan de democratie, en op zoek zijn naar een LEIDER , dat zou erg sneu zijn , want vrijheid is een groot goed, dat gooi je niet weg en ga je niet achteloos mee om.

Politiek is geen spelletje

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 25-04-2017 17:50:54 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170464492
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 21:11 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De kelderende lira is een gevolg van en dictatoriaal systeem

ik voer dat aan om te laten zien dat het Erdogan regime erg fout bezig is en een gevaar voor de wereld kan gaan worden.
Het voorbeeld is andere dictators zoals in Zimbabwe en Venezuela

Ik begrijp dat velen tegen hun zin EVET gestemd hebben , toch zou ik dan niet gestemd hebben , maar nooit tegen mijn geweten

Het kan ook zijn dat de Turken te weinig waard hechten aan een democratie en op zoek zijn naar een LEIDER , dat zou erg sneu zijn , want vrijheid is een groot goed, dat gooi je niet weg en ga je niet achteloos mee om

Politiek is geen spelletje
Dat mag je recht proberen te lullen.

Maar je sloeg de plank behoorlijk mis door protesterende nee-stemmers te diskwalificeren omdat de rest ja had gestemd. Dat valt niet recht te breien.

De mensen die tegen Brexit waren valt ook niet te verwijten dat Engeland er in het politieke landschap momenteel niet zo lekker bijligt. Die mogen tot St. Juttemis protesteren.

Het wordt een ander verhaal als de pro-stemmers de straat opgaan tegen hun eigen stem, maar dat hebben we mbt het Turkse referendum nog niet gezien, bij Brexit schijnt dat weer wel te spelen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Beathoven op 24-04-2017 21:52:15 ]
pi_170483534
quote:
Europarat stellt Türkei unter Beobachtung

Der Europarat hat die Türkei erstmals seit 13 Jahren wieder unter volle Beobachtung gestellt. Die 47 Mitgliedsstaaten des Gremiums sind besorgt über die jüngsten Entwicklungen in dem Land. Ankara reagierte erzürnt auf die Entscheidung.

Aus Sorge um die Demokratie in der Türkei stellt die Parlamentarische Versammlung des Europarats (PACE) das Land erstmals seit 13 Jahren wieder unter volle Beobachtung. Eine große Mehrheit der Abgeordneten aus den 47 Mitgliedsländern stimmte in Straßburg für die Wiederaufnahme des so genannten Monitorings. Das bedeutet, dass zwei Berichterstatter regelmäßig in die Türkei fahren, um die Einhaltung der Menschenrechte und Rechtsstaatlichkeit in dem Land zu überprüfen. Für den Beschluss votierten 113 der 170 Delegierten.
Turkije komt na 13 jaar opnieuw onder volledig en verscherpt toezicht om het respecteren van de mensenrechten en de rechtstaat te controleren.
We can't afford the illusion anymore
pi_170489368
quote:
'Turkije blijft niet veel langer wachten op EU-lidmaatschap'

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dinsdagavond gezegd dat Turkije de aanvraag voor een EU-lidmaatschap zal heroverwegen als het proces nog veel langer duurt en EU-landen zich vijandig blijven opstellen.

Erdogan deed die uitspraak in een interview met Reuters. Hij zei klaar te zijn om de vraag of Turkije moet toetreden tot de EU in een referendum voor te leggen aan de Turken.

Turkije kan niet eeuwig blijven wachten na 54 jaar lang aan de poort van de EU te hebben gestaan, aldus Erdogan. "In Europa is de islamofobie zeer ernstig geworden. De EU sluit haar deuren voor Turkije, maar Turkije sluit zijn deuren voor niemand."
Nog langer de schijn ophouden alsof Turkije ooit zou kunnen toetreden terwijl het elk jaar verder afdrijft van europese kernwaarden lijkt me weinig zinvol. Wat mij betreft houden ze zo'n referendum en zoekt Turkije zijn eigen weg. Europa zal er rekening mee moeten houden dat mogelijk miljoenen turken politiek asiel gaan vragen. Het vraagstuk van NWS / De grote volksverhuizing #3 zal niet langer te ontlopen zijn, nog door de EU alswel afzonderlijke lidstaten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 25-04-2017 23:07:24 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_170489517
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 23:01 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Nog langer de schijn ophouden alsof Turkije ooit zou kunnen toetreden terwijl het elk jaar verder afdrijft van europese kernwaarden lijkt me weinig zinvol. Wat mij betreft houden ze zo'n referendum en zoekt Turkije zijn eigen weg. Europa zal er rekening mee moeten houden dat mogelijk miljoenen turken politiek asiel gaan vragen. Het vraagstuk van de NWS / De grote volksverhuizing #3 zal niet langer te ontlopen zijn, nog door de EU alswel afzonderlijke lidstaten.
Ik vermoed niet dat de asielaanvragen in de miljoenen gaat lopen. Ik weet ook niet of de aanvragen in de honderden gaat lopen. En de reden is vrij simpel.

Het land is niet in oorlog en welliswaar niet meer van de hoogste kwaliteit als het op progressie aankomt maar opzich nog gewoon leefbaar. Je moet natuurlijk per jaar bekijken hoe zoiets ervoor ligt maar zolang je je niet op politiek terrein begeeft en met de corruptie en scheve intepretatie van wetten kunt leven zit je opzich wel ok.

De hoogopgeleide Turken die geen toekomst zien en een vreemde taal op niveau in de pocket hebben kunnen gewoon een studie of baan in het buitenland zoeken en hun carriere vormgeven. Dat worden nooit asielzoekers.

En de ja-stemmers blijven.
  woensdag 26 april 2017 @ 09:30:00 #98
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493146
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 april 2017 23:01 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Nog langer de schijn ophouden alsof Turkije ooit zou kunnen toetreden terwijl het elk jaar verder afdrijft van europese kernwaarden lijkt me weinig zinvol. Wat mij betreft houden ze zo'n referendum en zoekt Turkije zijn eigen weg. Europa zal er rekening mee moeten houden dat mogelijk miljoenen turken politiek asiel gaan vragen. Het vraagstuk van NWS / De grote volksverhuizing #3 zal niet langer te ontlopen zijn, nog door de EU alswel afzonderlijke lidstaten.
dan zal Turkije ook het preferred tradepartner kwijtraken mogelijk, en dat zou een ramp zijn voor \Turkije, aangezien door de EU veel Europese autofabrieken met subsidie naar Turkije verplaatst zijn
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 09:34:22 #99
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170493215
Het is gewoon over en uit met Turkije en de EU. Dat ze officieel altijd in gesprek zullen blijven verandert daar verder niets aan, dat is alleen maar zodat de EU altijd een bepaalde onderhandelingspositie tov Turkije blijft houden, mocht het weer eens nodig zijn.
pi_170493220
quote:
'Meer dan 800 'Gülen-aanhangers' van hun bed gelicht in Turkije'

In Turkije zijn vannacht 803 politiemensen opgepakt op beschuldiging van betrokkenheid bij de couppoging vorig jaar juli. Er is voor duizend mensen een arrestatiebevel uitgevaardigd, meldt persbureau Reuters.

De arrestaties vonden verspreid over het land plaats. De operatie is gericht tegen aanhangers van de in de VS wonende geestelijke Fethullah Gülen. Turkije houdt hem verantwoordelijk voor de couppoging.

Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten was de operatie specifiek gericht tegen Gülen-aanhangers binnen de politie. De arrestanten zouden naar de hoofdstad Ankara worden gebracht.

Volgens correspondent Lucas Waagmeester zullen niet alle arrestanten vast blijven zitten, maar ze zijn daarmee niet uit de problemen. Officieel komt er tegen deze mensen een onderzoek en eventueel een rechtszaak, maar dat kan binnen de noodtoestand heel lang duren. Hun recht op verdediging is beperkt. In de tussentijd worden ze geschorst en verliezen ze dus hun inkomen.

Sinds de mislukte coup zijn zo'n 40.000 mensen opgepakt en verloren 120.000 mensen hun baan. Onder hen zijn veel militairen, politiemensen, docenten en ambtenaren.
Goodbye Friends - Friends forever
NIEUW: WKN JAAROVERZICHT 2016
pi_170493272
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:34 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Idioot. Ik geloof daar niks van.
pi_170493281
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:39 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Idioot. Ik geloof daar niks van.
Je bent zelf een idioot :(
Goodbye Friends - Friends forever
NIEUW: WKN JAAROVERZICHT 2016
pi_170493321
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:34 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
Make my day!
pi_170493390
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef agter het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
je hebt NEE gestemd in het laatste referendum :)
Goodbye Friends - Friends forever
NIEUW: WKN JAAROVERZICHT 2016
pi_170493400
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef agter het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
Als je niet 100% voor Erdogan bent.
pi_170493467
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:42 schreef agter het volgende:

[..]

Maar hoe weet de overheid nou of je een Gülen-aanhanger bent?
Als je kop ze niet aanstaat.
We can't afford the illusion anymore
  woensdag 26 april 2017 @ 09:54:07 #107
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493517
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:51 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Als je kop ze niet aanstaat.
Dat is het enige criterium voor Erdogan , hij houdt en vijand levend om de baas te blijven in Turkije
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 09:56:01 #108
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493574
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:34 schreef WheeledWarrior het volgende:
Het is gewoon over en uit met Turkije en de EU. Dat ze officieel altijd in gesprek zullen blijven verandert daar verder niets aan, dat is alleen maar zodat de EU altijd een bepaalde onderhandelingspositie tov Turkije blijft houden, mocht het weer eens nodig zijn.
Ik zie Turkije ingepikt worden door Rusland ze zitten nu al aan beide kanten van Turkije, gaan ze straks Erdogan beschermen tegen de eigen bevolking, net als ze nu Assad "beschermen"
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170493602
En die gevangenissen, hoeveel mensen zijn er al wel niet opgesloten? Die moeten toch helemaal vol zitten?
Of heeft ie er in de aanloop gevangenissen bijgebouwd?

Ik neem aan dat al die mensen op termijn, ooit, ook een proces moeten krijgen. Wat een land. :{
Make my day!
  woensdag 26 april 2017 @ 09:57:41 #110
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493617
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:56 schreef agter het volgende:
En die gevangenissen, hoeveel mensen zijn er al wel niet opgesloten? Die moeten toch helemaal vol zitten?
Of heeft ie er in de aanloop gevangenissen bijgebouwd?

Ik neem aan dat al die mensen op termijn, ooit, ook een proces moeten krijgen. Wat een land. :{
Proces ?? Denk het niet
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170493652
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Proces ?? Denk het niet
Dus al die mensen worden jaren en jaren opgesloten zonder proces?
Mijn god. Wat een land.
Make my day!
  woensdag 26 april 2017 @ 10:08:07 #112
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170493841
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 09:58 schreef agter het volgende:

[..]

Dus al die mensen worden jaren en jaren opgesloten zonder proces?
Mijn god. Wat een land.
Rusland had de Goelag archipel ,
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Goelag_Archipel
Turkije krijgt de Gulen Archipel :)


twee dictators, een gedachte
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170494660
Het kan toch niet zo zijn dat mensen in Turkije niet voor het gerecht komen en dat we dat allemaal maar normaal vinden, zelfs in Turkije?
pi_170494674
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 10:51 schreef Odaiba het volgende:
Het kan toch niet zo zijn dat mensen in Turkije niet voor het gerecht komen en dat we dat allemaal maar normaal vinden, zelfs in Turkije?
Ja. Ik vind het ook heel bizar.
Het is toch geen derde wereldland?
Make my day!
pi_170494828
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 10:52 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Ik vind het ook heel bizar.
Het is toch geen derde wereldland?
Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:16:07 #116
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170495253
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:01 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
Erdogan blijft zijn vijanden creëren, .

Verdeel en heers principe
net als Hitler voortdurend de joden de schuld gaf , tot hij der zelf in begon te geloven
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:23:31 #117
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170495454
Erdogan eindigt nog wel een keer aan de receiving end van een woedende volksmenigte. En dan gaat hij eraan, net als Ceausescu destijds.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:31:19 #118
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170495602
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:23 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan eindigt nog wel een keer aan de receiving end van een woedende volksmenigte. En dan gaat hij eraan, net als Ceausescu destijds.
dfat denk ik ook ja
hij met zijn Gulenagenten de maf
http://www.telegraaf.nl/b(...)n-agenten__op__.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170495680
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

dfat denk ik ook ja
hij met zijn Gulenagenten de maf
http://www.telegraaf.nl/b(...)n-agenten__op__.html
Zover is het toch nog lang niet. Ik verwacht het niet in ieder geval. Hopelijk wordt hij gewoon niet meer herkozen met de verkiezingen. Het referendum heeft laten zien dat het ook anders kan.
pi_170495869
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:01 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het referendum gaf me weer wat meer hoop dat niet elke Turk maar blind achter Erdogan loopt, maar een veel groter deel vind het wel goed dat Gulen aanhangers zo worden behandeld.
Als je het huidige Turkije Erdoganistan een beetje kent, dan had je kunnen weten dat dat nogal naïef zou zijn om dat te denken. Zonder gemeenschappelijk vijandbeeld kan er in Turkije geen politiek worden bedreven.

Wat er nu naar buiten komt is slechts het topje van de ijsberg. Turkije kende een paar decennia geleden de beruchte verdwijningen van vooral Koerdische burgers in het Zuid-Oosten met witte oude Renaults. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met Gulen-aanhangers, maar dan met zwarte busjes. De gevangenissen zitten immers overvol en deze mensen moeten toch opgeruimd worden. Wat is er dan makkelijker dan mensen die verdwijnen om nooit meer te verschijnen in een land waar geen rechtsapparaat meer is en de oppositie monddood is gemaakt?
www.turkeypurge.com | https://youtu.be/TceBvMsnY2I (Recep Tayyip Erdogan Corruption Documentary - English subtitles)
pi_170495944
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:41 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Als je het huidige Turkije Erdoganistan een beetje kent, dan had je kunnen weten dat dat nogal naïef zou zijn om dat te denken. Zonder gemeenschappelijk vijandbeeld kan er in Turkije geen politiek worden bedreven.

Wat er nu naar buiten komt is slechts het topje van de ijsberg. Turkije kende een paar decennia geleden de beruchte verdwijningen van vooral Koerdische burgers in het Zuid-Oosten met witte oude Renaults. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met Gulen-aanhangers, maar dan met zwarte busjes. De gevangenissen zitten immers overvol en deze mensen moeten toch opgeruimd worden. Wat is er dan makkelijker dan mensen die verdwijnen om nooit meer te verschijnen in een land waar geen rechtsapparaat meer is en de oppositie monddood is gemaakt?
Misschien een stomme vraag, maar waarom kunnen zij niet samenleven met elkaar dan?
  woensdag 26 april 2017 @ 11:45:51 #122
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_170495993
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:34 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Zover is het toch nog lang niet. Ik verwacht het niet in ieder geval. Hopelijk wordt hij gewoon niet meer herkozen met de verkiezingen. Het referendum heeft laten zien dat het ook anders kan.
Hij zal het nog wel even uitzingen, maar het kan ook heel snel gaan. Zeker als de economie door oa het zwaar kelderende toerisme nog verder ineenstort.
  woensdag 26 april 2017 @ 11:46:00 #123
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170495998
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:34 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Zover is het toch nog lang niet. Ik verwacht het niet in ieder geval. Hopelijk wordt hij gewoon niet meer herkozen met de verkiezingen. Het referendum heeft laten zien dat het ook anders kan.
Die gaat ie winnen hoor.

met 91% van de stemmen, hij geeft dit niet meer uit handen nu, net als Poetin, die gaat ook nooit meer weg.

alle andersdenkenden zijn nu opeens Gulen agenten

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 26-04-2017 12:40:36 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170496190
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:44 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Misschien een stomme vraag, maar waarom kunnen zij niet samenleven met elkaar dan?
In een land dat zo versplinterd is, kun je de boel op een paar manieren bij elkaar houden. De voorkeur van dictators is meestal om een groep te kiezen die je makkelijk onder duim kunt houden en toch als vijand kunt neerzetten. Wat Hitler deed met de joden, doet Erdogan met Gulen-sympathisanten. Net zoals Hitler, koos Erdogan ervoor om eerste de media in handen te krijgen. De rest is geschiedenis, en in het geval van Erdogan zien we deze geschiedenis zich live opnieuw afspelen, al zijn de gehanteerde methoden misschien geraffineerder.
www.turkeypurge.com | https://youtu.be/TceBvMsnY2I (Recep Tayyip Erdogan Corruption Documentary - English subtitles)
pi_170496447
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:41 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Als je het huidige Turkije Erdoganistan een beetje kent, dan had je kunnen weten dat dat nogal naïef zou zijn om dat te denken. Zonder gemeenschappelijk vijandbeeld kan er in Turkije geen politiek worden bedreven.

Wat er nu naar buiten komt is slechts het topje van de ijsberg. Turkije kende een paar decennia geleden de beruchte verdwijningen van vooral Koerdische burgers in het Zuid-Oosten met witte oude Renaults. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met Gulen-aanhangers, maar dan met zwarte busjes. De gevangenissen zitten immers overvol en deze mensen moeten toch opgeruimd worden. Wat is er dan makkelijker dan mensen die verdwijnen om nooit meer te verschijnen in een land waar geen rechtsapparaat meer is en de oppositie monddood is gemaakt?
Heb je een bron voor die busjes? Zowel voor het heden als het verleden.
Het zou mij in ieder geval niks verbazen.
pi_170497166
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:45 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Hij zal het nog wel even uitzingen, maar het kan ook heel snel gaan. Zeker als de economie door oa het zwaar kelderende toerisme nog verder ineenstort.
Zal dat echt zo'n groot effect hebben en gaat men straks niet gewoon alsnog naar Turkije op vakantie als men het weer vergeten is.
pi_170497191
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 11:53 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

In een land dat zo versplinterd is, kun je de boel op een paar manieren bij elkaar houden. De voorkeur van dictators is meestal om een groep te kiezen die je makkelijk onder duim kunt houden en toch als vijand kunt neerzetten. Wat Hitler deed met de joden, doet Erdogan met Gulen-sympathisanten. Net zoals Hitler, koos Erdogan ervoor om eerste de media in handen te krijgen. De rest is geschiedenis, en in het geval van Erdogan zien we deze geschiedenis zich live opnieuw afspelen, al zijn de gehanteerde methoden misschien geraffineerder.
Maar wat merkt de gemiddelde Turk hier van? Volgens mij hebben ze nog weinig te klagen onder Erdogan en boeit het ze verder ook weinig dat andere groepen worden vervolgd in hun land.
  woensdag 26 april 2017 @ 12:42:58 #128
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_170497205
http://www.telegraaf.nl/b(...)er_enkelband___.html

die zien we niet meer terug, hij is terug naar zijn criminele land

quote:
Recherchechef Wilbert Paulissen zegt vandaag in deze krant 'ziek te zijn' van de ontsnapping.

Vermoedelijk zit G. in Turkije. De kans dat de crimineel die tot twaalf jaar cel is veroordeeld wordt opgespoord en hierheen komt, is klein.
Rechtshulpverzoeken maken sinds de mislukte coup weinig kans in het land.

Veel rechters en ambtenaren van justitie en politie zitten vast of zijn ontslagen.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_170497293
quote:
Meer dan duizend Gülen-aanhangers opgepakt in Turkije

Turkije heeft vandaag tot dusver 1.009 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in juli vorig jaar. Het zou voornamelijk gaan om politieagenten die Gülen aanhangen.

Tegen ruim 3.000 vermeende aanhangers van de beweging van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen was een arrestatiebevel uitgevaardigd. Zo'n 8.500 politieagenten zouden betrokken zijn bij de actie, die georganiseerd werd uitgevoerd door heel Turkije.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

De opgepakte Turken zouden betrokken zijn bij de mislukte coup van juli vorig jaar. Meer dan 240 mensen kwamen daarbij om. Volgens de Turkse regering zit de in de VS wonende Gülen achter die staatsgreep. Ankara wil dat hij wordt uitgeleverd.

Sinds de staatsgreep zijn 40.000 vermeende Gülen-aanhangers gearresteerd. Daarnaast zijn 120.000 mensen ontslagen of geschorst, waaronder rechters, politieagenten en leraren.

http://www.ad.nl/buitenla(...)in-turkije~a24b0e0e/
Het gaat maar door.
pi_170497311
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 12:42 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Maar wat merkt de gemiddelde Turk hier van? Volgens mij hebben ze nog weinig te klagen onder Erdogan en boeit het ze verder ook weinig dat andere groepen worden vervolgd in hun land.
de gemiddelde Duitser merkte in de eerste jaren na Hitler zijn aantreden ook weinig van het nazi regime. In eerste instantie werd alles zelfs stukken beter aangezien het gigantische herbewapeningsproject zorgde voor voldoende werkgelegenheid. Spijt kwam veel later als de zonde.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')