abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_165266156
registreer om deze reclame te verbergen
GettyImages-576585480-1160x789.jpgChronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier

Cnbe4lSVIAAM-l9.jpg

CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_165290834
quote:
Turkish intelligence unveils secret codes used before coup attempt

An incumbent Turkish minister recently told the following anecdote, asking not to be named for the sake of the family involved.

In the days after the bloody coup attempt of July 15, the wife of a childhood friend of this minister called him up to say her husband had been taken into custody over alleged links to Fethullah Gülen, the U.S.-resident Islamist preacher who the government holds responsible for masterminding the plot.

The childhood friend was a ranking provincial official and the minister could not imagine that he could possibly have links to Gülen. Promising that he would get back to his friend’s wife, the minister asked security officials a few questions about to case.


His friend had no obvious link to any Gülenists and there was not a single Gülenist with whom he socializes. He had not sent his children to Gülen-linked schools, had no Bank Asya bank account, and did not subscribe to the Zaman newspaper. But the minister’s eyebrows were raised when security people showed him a document from the National Intelligence Organization (MİT). The document said his friend was a user of ByLock and had communicated with only one person via that instant messaging service 109 times over the past year. It also said that person was actually the “imam” - or, in their own terminology, the “political commissar” - of the military network in his province.

What the minister described actually fits the typology of what Deputy Prime Minister Numan Kurtulmuş describes as “crypto” Gülenists, or members of the “Fethullahist Terror Organizayion (FETÖ)” as the government and prosecutors denounce them.

“I decided not to touch the issue after seeing the document,” the minister said. The way that ByLock had been used by his old friend was enough to convince him.

MİT officials believe the plotters of Turkey’s July 15 coup attempt used the ByLock messaging service for secret communications among themselves, and the app might even have been produced in the first place for this purpose.

A former executive of Turkey’s Science and Technology Research Board (TÜBİTAK), who was arrested on Sept. 11 over links to Gülen, is accused of being among the group that wrote the ByLock software.

MİT officials talking to the Hürriyet Daily News on condition of anonymity said 99 percent of the messages and e-mails sent via ByLock were in Turkish, which is quite unusual for a site registered in the United States with a server in Lithuania. The intel officials also point to the fact that 98 percent of the IPs signed up to the site are from Turkey and almost all user names were in Turkish, raising suspicions that Gülenists might have established the company in the U.S., borrowing some local names, in order not to appear Turkish.

ByLock is actually a simple example of messaging service software. But it is designed in such a way that you do not simply browse through your telephone book or search for a certain name in order to communicate. Instead, a multi-digit code is given when you sign up. In order to call you another user must know your numerical code (and vice versa).

The MİT got to work on ByLock as soon as it found out that the Gülenists had stopped all telephone, SMS and Whatsapp communications among themselves. Such a move could be an indication that they found a secret alternative communications method. The MİT then found out that many of the people arrested over alleged links to Gülen had ByLock downloaded on their phones.

The timing was interesting. Conventional communication among key Gülen members ceased after the corruption allegation probes of Dec. 17 and 25, 2013 targeting members of the cabinet of then prime minister (now president) Tayyip Erdoğan as well as top bureaucrats and even Erdoğan’s family members. Erdoğan was quick to denounce the corruption probe as an attempt by his former ally, now archenemy Gülen, to undermine his government.

The first steps to clear the security apparatus of suspected Gülenists had actually started before the graft investigations. Basri Aktepe - a police-intelligence origin eavesdropping wizard who was transferred to the MİT after Hakan Fidan was appointed as MİT head - was removed from his Electronic and Technical Intelligence chief position to a passive post some months before the alleged graft probes, amid suspicion that he had links to Gülenists.

On Dec. 23, 2013 the government also removed Osman Nihat Şen as the head of the Internet desk of the Telecommunications Board (TİB), where he was also the acting head. Şen was a close colleague of Aktepe. (Six police intelligence officers had established the street-camera system called MOBESE, inspired by the first letters of their names: “S” was for Sabri and “O” was for Osman.) A trusted colleague of Fidan, Cemalettin Çelik, who had replaced Aktepe in the MİT a few months before, was appointed as the new head of the TİB on Jan. 18, 2014. (A day before that, MİT trucks were stopped by the gendarmerie for a weapons check on the Syria border, triggering a major scandal.)

As this all happened at a time when the conventional communications among key Gülenists were cut, prompting analysts to claim that they had abandoned conventional communication after they understood that they had lost control over telephone traffic. Shortly after Çelik was appointed as the head of the TİB, cyber experts found out a spy program inserted into 14,000 lines of software, which had been copying to an address located in the U.S. all documents sent by MİT, the police, and the gendarmerie to the TİB. It was then that the government decided to stop all TİB activities, believing that the entire institution was infected. Şen and 21 colleagues are now in jail and being tried over illegal eavesdropping, including through official phones encrypted by TÜBİTAK against eavesdropping from outside.

The cyber team of the MİT then hacked the server in Lithuania and transferred all signed-up IP’s to the headquarters in Ankara. There were a total of 215,920 registrars, and intelligence officers were able to name 165,178 of them by the beginning of September. Sources say that it is getting difficult because some of them - suspected of being higher up in the hierarchy - were using SIM cards and ADSL lines registered under other names.

Sources told the HDN that by May 2016 they had unveiled the names of around 40,000 people, most of them in public services, and transferred them to related government departments. But an engineer working for the Gülenist network in the police intelligence also obtained the list and gave it to his superior, an alleged Mustafa Koçyiğit, then the Intelligence Chief of the Data Collection Center of the prime minister’s office. This information also contained the names of 600 officers in the Turkish military. Through the leak provided by Koçyiğit, the Gülenist network came to believe that those military officers on the list would be sacked during the Supreme Military Council (YAŞ) at the end of July. As a result, analysts suggest that the plotters may have brought their original coup plan forward - before the members of the network lost their influential positions.

But why was the MİT unable to stop the coup attempt if it was able to crack the ByLock application? One source said the Gülenists might at one point have realized their Lithuania server had been compromised. They therefore stopped registrars from the Middle East by November 2015, diverting their users in Turkey to use identity protection methods like alternative VPNs and proxy servers. The MİT had finalized its operation in December 2015 and January 2016, before ByLock has ceased its operation.

Turkish intelligence then noticed that the network had shifted its secret communications over to another application, Eagle, which is believed to have been used for the coup preparations. But before the MİT was able to crack the Eagle codes, the July 15 coup attempt took place.

http://www.hurriyetdailyn(...)103843&NewsCatID=409
September/13/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165290981
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:
Sources told the HDN that by May 2016 they had unveiled the names of around 40,000 people, most of them in public services, and transferred them to related government departments. But an engineer working for the Gülenist network in the police intelligence also obtained the list and gave it to his superior, an alleged Mustafa Koçyiğit, then the Intelligence Chief of the Data Collection Center of the prime minister’s office. This information also contained the names of 600 officers in the Turkish military. Through the leak provided by Koçyiğit, the Gülenist network came to believe that those military officers on the list would be sacked during the Supreme Military Council (YAŞ) at the end of July. As a result, analysts suggest that the plotters may have brought their original coup plan forward - before the members of the network lost their influential positions.
Interessant artikel. Heel wat meer uitleg over ByLock (waar men het constant over had). Blijkt 'gewoon' een Android-app geweest te zijn; ik dacht (eerst) dat het een app gemaakt was in opdracht voor Gülen.

Zo zijn de dus ook op dat enorme lijst van namen gekomen...
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_165291013
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Shortly after Çelik was appointed as the head of the TİB, cyber experts found out a spy program inserted into 14,000 lines of software, which had been copying to an address located in the U.S. all documents sent by MİT, the police, and the gendarmerie to the TİB. It was then that the government decided to stop all TİB activities, believing that the entire institution was infected.
Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_165308508
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:04 schreef zarGon het volgende:

[..]

Interessant artikel. Heel wat meer uitleg over ByLock (waar men het constant over had). Blijkt 'gewoon' een Android-app geweest te zijn; ik dacht (eerst) dat het een app gemaakt was in opdracht voor Gülen.

Zo zijn de dus ook op dat enorme lijst van namen gekomen...
en een van de eerste reacties hier waren: "het is wel verdacht dat ze zo snel wisten wie ze moesten hebben. het was alsof er al lijsten klaarstonden"

no shit... :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165308524
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
niet gek veel anders dan in TR vermoed ik.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165326334
registreer om deze reclame te verbergen
_O_ _O_ _O_

1473855422312.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165327716
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
pi_165337233
europa lijkt eindelijk in te zien dat de aanvankelijke reactie ronduit beschamend was

quote:
We made mistakes after Turkey’s coup attempt: European Parliament rapporteur Piri

Kati Piri, the rapporteur for Turkey at the European Parliament, has said Brussels “made a mistake against the Turkish people” after the country’s failed coup attempt, believed to have been masterminded by the Fethullahist Terrorist Organization (FETÖ).

Piri said both herself and Brussels had been quick to criticize Ankara’s post-coup crackdown but was wrong to not mention the more than 200 people killed by coup-plotting soldiers on the night of July 15 and not to talk about the bombing of the Turkish Parliament by jets used by putschists.


The Turkish government has strongly criticized the EU and other European bodies, complaining that they did not display genuine support and were late to visit Ankara in the aftermath of the coup attempt.

In an interview with Turkish daily Habertürk on Sept. 15, Piri said Brussels had been slow to recognize the trauma that the coup attempt had created in people, particularly noting that the assassination attempt on President Recep Tayyip Erdoğan had deeply affected people.

“Those who support Erdoğan and those who don’t support him were united that night. That was a reality that we didn’t understand well enough. We made a mistake by not empathizing with the Turkish people,” Piri reportedly said.

Stressing that she had never met anyone in Brussels who was in favor of the coup attempt, Piri added that she personally has “no doubt” that people linked to the U.S.-based Islamic preacher Fethullah Gülen were behind the failed takeover.

She also said that during her visits to Turkey in the last three years there were talks about Gülenists, with the ruling Justice and Development Party (AKP) referring to the Gülen movement as a “parallel state structure.” The coup attempt showed that there really was a parallel state, Piri stated.

The European Parliament rapporteur also said she had questions regarding the attempted takeover.

“How large was this organization? Was this coup attempt managed from Pennsylvania? Were hundreds or even thousands of Gülenists involved in this? Otherwise, was it something that the Gülenists in the army, who knew that they would be dismissed, did as a last resort?” she said, noting that answers to these questions can only be given by judges.

Addressing the government’s sweeping post-coup attempt measures and imposition of a state of emergency, Piri stressed that they did not know whether the thousands of people who have been suspended, detained or arrested were directly involved in the July 15 coup bid.

She also said a distinction should be made between Gülenists “directly involved” in the failed takeover and those who only “sympathize” with the movement.

Piri also touched on her visit to the Turkish capital Ankara in August, saying she expressed her solidarity with Turkey in her meetings with Turkish officials.

September/15/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)103916&NewsCatID=510
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165338816
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 13:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af hoe men hier in Nederland zou reageren als er een externe organisatie op deze manier alle communicatie zou onderscheppen.
Doofpot en doorgaan! Nothing to see people, move on move on.
pi_165338981
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:22 schreef Kyran het volgende:

[..]

Doofpot en doorgaan! Nothing to see people, move on move on.
ik denk dat dat zou opgaan als het een "bevriende" natie betreft, VS of israel, maar owee als het een "vijandige" natie is, turkije of rusland!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 13:44:31 #12
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165339152
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat dat zou opgaan als het een "bevriende" natie betreft, VS of israel, maar owee als het een "vijandige" natie is, turkije of rusland!
De gemiddelde Nederlander is daar veel te apathisch voor man. Kijk nu alleen al naar de nieuwe wet die het voor zorgverzekeraars mogelijk maakt medische dossiers in te kijken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165342691
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 13:44 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

De gemiddelde Nederlander is daar veel te apathisch voor man. Kijk nu alleen al naar de nieuwe wet die het voor zorgverzekeraars mogelijk maakt medische dossiers in te kijken.
misschien hebben we al opgegeven aan de illusie dat we nog privacy hebben?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165342704
sayed_ridha twitterde op donderdag 15-09-2016 om 16:18:51 Syrian Army begin withdraw of armour and heavy weaponry from Castello road, Aleppo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_165344766
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 september 2016 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

Aaaah, dus Turkije heeft TOCH bewijs. Waarom moest dat zo lang duren ?
De cynicus zegt "omdat het nog gemaakt moest worden". Maar het is een begin !
pi_165346460
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 18:42 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Aaaah, dus Turkije heeft TOCH bewijs. Waarom moest dat zo lang duren ?
De cynicus zegt "omdat het nog gemaakt moest worden". Maar het is een begin !
Sinds wanneer is een bevinding van de vrouw van een vriend van een neef van een zwager van een buurman in een autocensuur hanterende krant de voornaamste bron voor bewijs? :D
pi_165346482
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 19:49 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Sinds wanneer is een bevinding van de vrouw van een vriend van een neef van een zwager van een buurman in een autocensuur hanterende krant de voornaamste bron voor bewijs? :D
Sinds Erdogan dat zegt natuurlijk.
pi_165346511
Turks ministerie van Justitie kondigt bouw 174 gevangenissen aan

quote:
Het Turkse ministerie van Justitie heeft donderdag aangekondigd dat binnen vijf jaar 174 nieuwe gevangenissen worden gebouwd in Turkije die ruimte bieden aan 100.182 mensen.

Het Erdoğan-regime heeft dringend behoefte aan ruimte om de tienduizenden mensen die zijn gearresteerd op beschuldiging van betrokkenheid bij de mislukte staastgreep van 15-16 juli in het land, te kunnen opsluiten.

Vorige week zijn 35.972 gedetineerden voorwaardelijk vrijgelaten om ruimte te maken voor vermeende verdachten van de couppoging.
Met de bouwnijverheid zit het in ieder geval goed :s)
pi_165346691
'Islamitische' 'Universiteit' Rotterdam weigert onderzoek NVAO

quote:
De Islamitische Universiteit Rotterdam wil niet meer meewerken aan een onderzoek van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die oordeelt over hoger onderwijs.

De rector van de instelling, Ahmet Akgündüz, veroorzaakte herhaaldelijk deining met uitspraken die door velen als discriminerend en haatzaaiend worden ervaren, tot deze week toe. Deze week liet de instelling weten niet meer mee te willen doen aan een onderzoek dat was afgesproken.

Onderwijsminister Jet Bussemaker meldde het stopzetten van de medewerking donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Als minister kan ze nu nog niet veel doen. Daarvoor is nieuwe wetgeving nodig. Die heeft ze op aandringen vanuit de Kamer inmiddels uitgedacht en moet het haar mogelijk maken in te grijpen als onderwijsinstellingen hun taak om het ''maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef te bevorderen'' niet uitvoeren.

Dit plan maakt deel uit van een wetsvoorstel dat ook de namen universiteit en hogeschool moet beschermen, net zoals de daar te verwerven titels. Op hoofdlijnen is de Kamer het daarmee eens. Er zijn echter nogal wat vragen over. Zo vindt de SGP het maar raar dat de Volksuniversiteit toch universiteit mag blijven heten, terwijl daar volgens deze partij ''yogadansen voor senioren'' wordt onderwezen. Maar dat is het hem nou net, volgens de minister; volgens haar is er geen mens die zal denken dat je daar een academische graad in kunt halen.

Anders ligt het bij de Evangelische Hogeschool, die mensen voorbereidt op het hoger onderwijs. Daar ligt verwarring weer wel op de loer.
Tja, waarom zou de rector niet willen meewerken aan dit onderzoek... Waarschijnlijk om dezelfde reden dat de AKP niet wilde meewerken aan onderzoek naar corruptie en Erdogan niet aan onderzoek naar de 'coup' O-)
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:19:32 #20
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165347271
quote:
10s.gif Op donderdag 15 september 2016 16:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien hebben we al opgegeven aan de illusie dat we nog privacy hebben?
Dat kan goed, maar dat is ook voortgekomen aan de laksheid en slappe houding. Vroeger ging men gewoon de straat op..Wat dat betreft kunnen we nog het eea leren van Turkije en Turken.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:55:56 #21
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165348834
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:19 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat kan goed, maar dat is ook voortgekomen aan de laksheid en slappe houding. Vroeger ging men gewoon de straat op..Wat dat betreft kunnen we nog het eea leren van Turkije en Turken.
vroeger waren er ook daadwerkelijk problemen hier
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:56:59 #22
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165348885
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:55 schreef sp3c het volgende:

[..]

vroeger waren er ook daadwerkelijk problemen hier
Eens, maar er zijn genoeg zaken om wel daadwerkelijk de straat voor op te gaan. Zoals heel recent het inzage van dossiers door zorgverzekeraars.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:58:13 #23
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165348933
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:56 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Eens, maar er zijn genoeg zaken om wel daadwerkelijk de straat voor op te gaan. Zoals heel recent het inzage van dossiers door zorgverzekeraars.
als je niet op fok! zit hoor je er niet echt iets van, daarom gaat niemand de straat op
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 20:59:55 #24
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165349000
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:58 schreef sp3c het volgende:

[..]

als je niet op fok! zit hoor je er niet echt iets van, daarom gaat niemand de straat op
Erg offtopic dit, maar dat klopt en dat vind ik een kwalijke zaak. Men is liever "boos op asielzoekers" terwijl aan de andere kant de toch al magere privacy met happen tegelijk wordt weggesneden..

Dat maar een paar media dat op hebben gepakt is idioot, maar kankeren op asielzoekers en s avonds voetbal of het zoveelste talentenshowtje bekijken is belangrijker, blijkbaar.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 15 september 2016 @ 21:03:57 #25
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165349147
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 20:59 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Erg offtopic dit, maar dat klopt en dat vind ik een kwalijke zaak. Men is liever "boos op asielzoekers" terwijl aan de andere kant de toch al magere privacy met happen tegelijk wordt weggesneden..

Dat maar een paar media dat op hebben gepakt is idioot, maar kankeren op asielzoekers en s avonds voetbal of het zoveelste talentenshowtje bekijken is belangrijker, blijkbaar.
wat dat betreft zijn het niet 'de Turken' waar we van moeten leren maar van de grotte opperturk erdolfman

1 sms'je en het hele volk is op de hoogte ... zitten wij met die wazige alerts te kutten :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')