abonnement Unibet Coolblue
pi_165228107
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

pi_165231044
Pff, even egopost, maar kan een peuter van 2,5 ineens verlatingsangst krijgen? Als ik er ben moet ik alles doen en daar wil ik als dat kan gewoon wel in mee gaan maar hij gaat gewoon niet meer slapen zonder dat ik er bij blijf zitten. En op het kdv werd hij vrijdag ook panisch toen we gingen. Hij is net ziek geweest (oorontsteking) en z'n oma is 3 weken op vakantie geweest maar verder is er niks anders. Hij lijkt ook echt in paniek dus ik wil hem niet afwijzen maar een uur op z'n bed zitten tot hij slaapt vind ik nou niet echt een fijne avondbesteding.

Ik lees wel mee met jullie maar reageren schiet er vaak bij in. Maar wat een schrik zeg Nikki! Gelukkig viel het allemaal mee!
pi_165232804
Ja, I heeft de laatste tijd ook weer wat last van verlatingsangst, volgens mij gaat dat ook in fases.
Denk dat ziek zijn en een persoon waar hij aan gehecht een paar weken niet zien, goede 'triggers' kunnen zijn. Ik vind het op deze leeftijd ook wel mooi hoe dat gaat: I wisselt echt voortdurend van groot zijn en groot willen zijn naar juist weer klein zijn. Onafhankelijk doen en dan weer bij je weg kruipen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165233565
Dot ziek zijn is hier altijd wel een reden tot 24/7 bij je willen zijn. Dat is dan altijd wel een fase en naar verloop van tijd, een paar dagen/weken gaat het dan weer beter.
Ziek zijn en de combi grootouders weg kan denk ik best voor dubbel zoveel onrust zorgen.
Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is dat je elke dag zo lang bezig bent met naar bed brengen, hopelijk is het echt een fase en daardoor snel weer voorbij. :*
pi_165240123
Hier opa en oma op vakantie enorme plak trigger! Een weekje prima 3 weken was drama!
pi_165240146
Hier ook gemis als opa en oma op vakantie zijn. Eergisteren zaten we in de auto en zei ze met een snik: "Ik mis opa en oma"
In de zomervakantie toen ze drie weken weg waren, merkte je het aan haar humeur ook
pi_165241182
Goedemorgen!
Wij hadden vrijdag een bruiloft, B logeerde bij oma en wij in een hotel. Gisterenavond weer thuis gekomen dus hoi! (was erg leuk en fijn om lekker uit eten te gaan, te feesten etc etc en B had het reuze naar zijn zin bij oma)

Ben dus spuit 11, sorry :@

Franny:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_165241627
Exode kan mij die positie ook goed voorstellen dta het heel vervelend is. Lastig als zr steeds aan je plakken maar ook lastig als ze je juist niet willen en je wilt er voor ze zijn :*
pi_165242679
Exode, klinkt als een goed weekend.

Die afwijzing lijkt mij ook heel verdrietig, en lastig om mee om te gaan. Dank voor het delen van jouw ervaring. Het kost soms ook even moeite om je in elkaars positie te verplaatsen. :* . Het gaat de laatste dagen weer wat beter bij ons. Gisteravond bracht mijn vriend haar naar bed en dat ging zonder tegenstrubbelingen.

Verder speelt ze het liefst de he-le dag in de gezamenlijke binnentuin, samen met haar lievelingsbuurmeisje of alleen, dan vermaakt ze zich ook prima. Dat is aan de ene kant lekker voor ons, want wij kunnen gewoon rustig de krant lezen etc.. Aan de andere kant is het behoorlijk lastig soms om haar mee te krijgen als wij een keer iets anders willen doen. _O- . Gisteravond mocht ze ook nog pannenkoeken mee-eten bij de buren, nadat ze daar eerst een tijd op de kamer van het buurmeisje had gespeeld. Ik moet even wennen wel, aan deze nieuwe fase. Dat mijn kind gewoon onverwacht een paar uur weg is, omdat ze zich met anderen vermaakt. Het gaat zo hard. :o .
Ze spelen het liefst roodkapje. O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het slaan en ruzie maken onderling, met de buurmeisjes, is sinds deze week ook ineens een stuk minder. De extra aandacht die wij en het kdv eraan hebben besteed, heeft volgens mij wel geholpen. Ze kunnen ineens veel beter speelgoed delen, en om de beurt dingen doen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165243977
Zeg roodkapje waar ga je heene??

Lijkt mij ook een lastige situatie Exode.

Veel kleine veranderingen in korte tijd zijn hier ook een garantie op dwarsheid dot, bij mij en bij Saar. :')

NIKKI hoe is het met S.?

Slaapritueel is hier weer overgenomen door man, dat is duidelijk voor haar en hij is wat doortastender dan ik. :@
Hij laat haar even huilen en dan valt ze binnen 15 minuten in slaap terwijl ik vd week 2 uur bezig was.

Wij hebben sinds deze week weer 1 van onze honden in huis( In januari een nieuwe baas gezocht en gevonden, en begin deze week kreeg ik bericht dat ze hem niet kon houden en dat hij ws naar het asiel zou gaan, en dat wilde man en ik allebei niet, en zodoende is hij weer terug.

Gelukkig gaat het al veel beter tussen hem en Saar, we kunnen haar nu ook beter uitleggen dat ze dingen niet mag doen omdat toby dat eng vind.
Uitlaten is sinds deze week haar grote hobby.

S. 2014
J. 2016
pi_165247005
Exode wat naar die afwijzing. Hier gebeurt het in fases en zijn we beiden af en toe aan de beurt. Behalve tijdens het eten, dan is mijn man standaard degene naast wie ze NIET willen zitten. Er is dus elke maaltijd ruzie over wie er naast mama mag zitten. -O- Regelmatig wacht ik tot zij zitten en dan ga ik expres op de plek zitten waar mijn man normaal zit. Het vreemde is dat ze de situatie dan gewoon accepteren zoals hij is en dan is het gezeur over wie waar moet zitten instant over. :? Waarschijnlijk zijn ze dan zo overrompeld door mijn onverwachte actie dat ze gelijk klaar zijn met de discussie. :D

Franny wat wordt I toch groot! Ik moet er nog niet aan denken dat mijn peuters zomaar een tijdje ergens gaan spelen. :@

GM hopelijk blijft het zo goed gaan tussen Saar en de hond. Maar is het niet een beetje vreemd dat degene die hem had opgevangen hem ineens niet meer wil? :{ -O-
pi_165247161
Ja dat vinden wij ook NIKKI, hij reageert ook ineens anders op dingen die hier altijd normaal waren... We hebben er allebei een raar gevoel over maar kunnen onze vinger er niet opleggen.
S. 2014
J. 2016
pi_165247263
Oh Exode. Die situatie lijkt mij ook niet leuk :*

Franny, wat is I. toch leuk O+
En een tijdje samen spelen met het buurmeisje. O+

GM, leuk dat het het nu beter gaat met het hondje. Wel een vreemde situatie dat zijn nieuwe eigenaresse hem ineens niet meer wilde.

Nikki, goede oplossing voor het eten :D

Wij waren vandaag even naar de kinderboerderij. Was erg gezellig. Alleen nieste er een koe in Riley's gezicht. Dat vond ze niet zo tof

pi_165253675
Gewoonmezelf wat raar dat de hond opeens niet meer gewenst is en anders reageert...

Nikki irritant die discussie wie waar zit. Hier zit Jan op de kopsekant van de tafel en Teun naast mij op de lange kant ik zit dus tussen hun in. Jan is een klier qua avondeten dus vandaar dat hij op de kopsekant zit en dus tussen ons beiden in. Ze hebben beiden een eigen tripptrapp en er wordt gegeten op eigen stoel. Geen discussie.

Omen lieve foto's!
pi_165253767
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 10:17 schreef exode het volgende:
Goedemorgen!
Wij hadden vrijdag een bruiloft, B logeerde bij oma en wij in een hotel. Gisterenavond weer thuis gekomen dus hoi! (was erg leuk en fijn om lekker uit eten te gaan, te feesten etc etc en B had het reuze naar zijn zin bij oma)

Ben dus spuit 11, sorry :@

Franny:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Same here. Ik heb Bram afgelopen woensdag gewoon op het kdv gelaten. Ik heb mn meiden meegenomen en hem in zn sop laten gaar koken. Hij wilde dat papa kwam halen, hij was er dus als allerlaatste, zat op de gang te wachten tot mijn man kwam. En hij vond het nog niet eens erg ook: " ik lekker op papa wachten he?"
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_165253780
Vandaag hier een thuis dagje dus de jongens hebben geholpen met bladerdeeg maken en daarna roomhoorntjes maken

Ze hadden beiden ook een stukje deeg om zelf mee te kliederen

pi_165253896
Lief Omen!

Wb dat anders reageren, Mijn man speelde altijd met hem,en dan deed hij zn hand omhoog en ging Toby vast op zijn rug liggen want dat betekende kriebelen op zn buik... Nu duikt hij ineen als man zijn hand omhoog doet. :'(

We komen er nooit achter wat er gebeurd is denk ik, en dat hoeft ook niet meer, Hij is nu weer bij ons en er moet iets geks gebeuren wil hij hier weggaan voor hij dood is..

Nieuwe mijlpaal, Saar ging vanavond zonder huilen en gekrijs met dr vader naar boven, wel mokkend maar al verbetering.
S. 2014
J. 2016
pi_165257660
Maar jullie hadden de hond toch ook niet voor niets weggedaan, gm? Of denk je dat het nu met de tweede anders zal gaan? Het lijkt me wel een lastige situatie trouwens, want naar een asiel brengen, wil je uiteraard niet.

Ticootje, :o .

Leuke foto's, Omen en Goitske!

Mijn dame vindt dat ze bewezen heeft zindelijk te kunnen zijn en daarmee is het wat haar betreft ook wel klaar. Elke keer als we voorstellen dat ze op het potje plast, zegt ze: 'Nee, dat heb ik al gedaan!' _O- . o|O .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 11 september 2016 @ 21:49:33 #19
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165257868
Jeetje tico dat is wel heel erg :'(

En wat een leuke foto's allemaal O+ samen bakken zo tof!

Gm fijn dat het nu beter gaat met saar en de hond. Gaf de eigenaar nog een reden waarom hij weer weg moest?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_165258307
Goitske wat leuk samen bakken. Dat moeten wij ook weer vaker gaan doen. Vroeger bakte mijn man elke vrijdag met L, maar sinds de komst van T en S komt het er bijna nooit van. Inmiddels zijn T en S best groot genoeg om ook mee te helpen. :)

Franny heerlijk die logica van I. _O- Dan sta je toch mooi even met je mond vol tanden. :D

Tico wat erg. :o Dan valt het hier nog wel mee met alleen ruzie over wie er naast wie zit tijdens de maaltijden.

Omen, een nies van een koe in je gezicht is ook niet leuk natuurlijk. Maar stiekem toch wel grappig. :D

Morgen gaat T naar het kdv, maar zijn hoofd mag niet nat worden en hij moet voorzichtig doen. Rustig doen en T gaan alleen niet samen. :') Hij heeft echt niets geleerd van zijn val. Hij rent nog steeds in huis, ondanks continue vertellen dat hij voorzichtig moet doen. }:| Ik plak morgen denk ik maar een extra pleister over de hechtpleisters, vraag de juffen of ze een extra oogje in het zeil willen houden en dan hoop ik maar dat het goed komt.
pi_165259341
Tico, dat lijkt mij echt erg :'( :*

Goitske, samen bakken. Wat tof O+

Nikki, ik hoop ook dat het goed gaat morgen met T. Wat een kleine wildebras :*
pi_165260074
quote:
2s.gif Op zondag 11 september 2016 21:43 schreef Franny_G het volgende:
Maar jullie hadden de hond toch ook niet voor niets weggedaan, gm? Of denk je dat het nu met de tweede anders zal gaan? Het lijkt me wel een lastige situatie trouwens, want naar een asiel brengen, wil je uiteraard niet.

Ticootje, :o .

Leuke foto's, Omen en Goitske!

Mijn dame vindt dat ze bewezen heeft zindelijk te kunnen zijn en daarmee is het wat haar betreft ook wel klaar. Elke keer als we voorstellen dat ze op het potje plast, zegt ze: 'Nee, dat heb ik al gedaan!' _O- . o|O .
We hebben toen de keuze gemaakt omdat het met 2 honden en saar gewoon niet meer ging, Dus in die zin is het een risico hoe het nu zal gaan, maar zo zonder zn broer is hij veel rustiger en beter te corrigeren (en saar ook doordat ze ouder is :P )
Toby heeft een lange geschiedenis in zn 3 jarig bestaan, maar we gaan ervoor dat hij nu hier kan blijven.(en anders gaat hij naar mn ouders, die hebben dat al aangegeven)

Chanty nee buiten de kosten en werk (wat niet anders is dan toen ze hem haalde, was er geen reden)
S. 2014
J. 2016
  maandag 12 september 2016 @ 08:57:25 #23
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165265371
Apart Gm want lijkt me dat je daar van tevoren wel over nadenkt. Ik dacht dat je je hondjes kon onderbrengen bij mensen diebl je kende? Maar als ik t zo lees was dat niet het geval? Wel super fijn dat hij terug is. Is een van mijn grootste angsten dat die beesten weg moeten. Gelukkig trekken de katten het gedonderjaag van Lucas nog. Al waren ze geloof ik wel blij met onze week vakantie :')

Nikki wat een brokkenpiloot. Wel herkenbaar dat hardleerse :') hoe vaak ik wel niet zeg op een dag dat hij voorzichtig moet doen... En even later ligt hij alsnog. Tot nu toe zonder noemenswaardige schade.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_165266221
Klinkt niet leuk Tico! Dan ga je ook met een blok in je maag weg bij het KDV lijkt me.
Met naar bed brengen en zo gaat het overigens prima, dat doen we aardig om en om. Dan kiest B ook altijd een boek om voor te lezen die ik leuk vindt :)

Een echte jongen dus Nikki.....hij slaapt wel goed?
(ik heb maanden geleden een vergelijkbare snee opgelopen in mijn voorhoofd. Iets met een autodeur en haast hebben. T gaat er een stuk stoerder mee om dan ik destijds....)

En dierenpark Amersfoort :) Kunnen jullie woensdag 05-10?
pi_165266592
Ik mag Luuk ook niet naar bed brengen, sterker nog, als hij thuis is mag ik niet eens op zijn kamer komen: "ga weg mama, jij mag niet op mijn kamer komen, Jij bent een meisje, ga weg meisje, ga van mijn kamer"

Ik breng hem dus ook alleen maar naar bed als mijn man niet thuis is, dan gaat het wel prima trouwens.
*poef* nu is het weg
  maandag 12 september 2016 @ 10:35:15 #26
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_165266630
Heel herkenbaar, hier is zoonlief ook zo.
pi_165267088
Oh mensen wat lijkt me die voorkeur naar één ouder naar zeg! Hoop voor jullie dat het snel over gaat!

Hier brengt meestal man W en ik L naar bed (want die drinkt nog even aan de borst voor t slapen), heel soms vraagt W of ík haar naar bed wil brengen (zoals gisteravond, want spannend, morgen tracteren op kdv). Maar gelukkig hebben beide kinderen nooit een uitgesproken voorkeur voor de één of de ander gehad.

Gister met L en W heerlijk de speeltuintjes route gelopen (er zijn er nogal wat in de buurt). L op zijn "auto" (4wiel-loopfietsje) en W op de fiets zonder zijwieltjes en ik lopen (voor de grap strava aan, het was 4 km in totaal, maar veel speelstops dus onderweg). Tjee wat worden ze groot! W gaat vanaf woensdag naar school en L gaat dan over een maandje naar de peutergroep.. moet er wel aan wennen hoor, dan heb ik straks geen kleintjes meer.. :'(

[ Bericht 1% gewijzigd door watmoetikkiezen op 12-09-2016 11:13:16 ]
pi_165267222
KJ, reageer jij daar niet op? Ik zou het niet tof vinden als ik geweigerd zou worden door mijn geslacht en uitleggen dat jongens en meisjes dezelfde dingen mogen en kunnen :@

Watmoetikkiezen, ik snap dat je moet wennen. Tijd vliegt voorbij :*
pi_165267280
Ja, gek eigenlijk hè. Vóór ik zwanger werd vond ik kinderen onder de 6 niet leuk/te klein. Ik had bedacht dat eigen kinderen vast eerder leuk waren, maar dat ik ooit zou moeten wennen aan dat ze al zo groot zijn geworden terwijl ze krap 4 en bijna 2 zijn had ik nóóit gedacht!
  maandag 12 september 2016 @ 11:18:28 #30
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_165267414
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 11:11 schreef watmoetikkiezen het volgende:
Ja, gek eigenlijk hè. Vóór ik zwanger werd vond ik kinderen onder de 6 niet leuk/te klein. Ik had bedacht dat eigen kinderen vast eerder leuk waren, maar dat ik ooit zou moeten wennen aan dat ze al zo groot zijn geworden terwijl ze krap 4 en bijna 2 zijn had ik nóóit gedacht!
En ze worden dan ook nog eens zó snel groot als ze op school zijn. Mijn kleuter gaat nu 2 weken naar school en ze is al 'anders', wijzer, slimmer, bijdehanter (leuk bijdehand wel) 'stoerder'. Echt al geen peuter meer. Niet eens een beetje.

Hier hebben beide meiden ook een echte voorkeursouders. We gaan er zoveel mogelijk in mee maar proberen het patroon ook bewust te doorbreken soms. Ik voel mij er eerlijk gezegd niet echt afgewezen bij omdat ik weet dat het een week later weer anders kan zijn en ik ook weet dat zij (in mijn geval mijn kleuter) mij ook echt wel heel erg lief vindt.
pi_165267535
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 11:18 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

En ze worden dan ook nog eens zó snel groot als ze op school zijn. Mijn kleuter gaat nu 2 weken naar school en ze is al 'anders', wijzer, slimmer, bijdehanter (leuk bijdehand wel) 'stoerder'. Echt al geen peuter meer. Niet eens een beetje.

Echt? Oh jee, nou ik ben benieuwd... Ik vind haar nu net zo leuk...
Maar dan zal het voor papa helemaal erg zijn straks, want volgende week zit hij een week in het buitenland en dan is dus haar eerste volle week school.
  maandag 12 september 2016 @ 11:27:47 #32
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_165267608
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 11:24 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]

Echt? Oh jee, nou ik ben benieuwd... Ik vind haar nu net zo leuk...
Maar dan zal het voor papa helemaal erg zijn straks, want volgende week zit hij een week in het buitenland en dan is dus haar eerste volle week school.
Ja, ik vind van wel! De eerste dag dat ik haar uit school kwam halen vertelde ik haar dat haar beste vriendje een broertje krijgt. Zegt ze: mam, dat méén je niet! :'). Had ze echt nog nooit zo gezegd _O-
pi_165268055
haha, da's ook echt zo'n tienermeisjes reactie Soesa..

ik vond haar nu ook al zo groot.. Samen met een vriendinnetje op de wipwap:
wipwap wipwap..
Vriendinnetje I: waar is kleine pop?
W: in de wasmachine..
I: Waarom is kleine pop dan in de wasmachine
W: Want hij was helemaal grijs, van de grond.
I: Had je m laten vallen?
W: ja, maar hij is vanavond weer droog en anders gaat hij in een washandslaapzakje slapen.

en dan tussen de zinnen door wipwappen en giechelen.. ze zijn nu al bijna van die tienermeisjes die op het schoolplein hangen en kletsen.. alleen wipwappen ze nu dan nog..
pi_165268841
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 11:08 schreef Omentielvo het volgende:
KJ, reageer jij daar niet op? Ik zou het niet tof vinden als ik geweigerd zou worden door mijn geslacht en uitleggen dat jongens en meisjes dezelfde dingen mogen en kunnen :@

Watmoetikkiezen, ik snap dat je moet wennen. Tijd vliegt voorbij :*
Neuh, het is zijn kamer en het gaat prima zo. Als mijn man er niet is is het helemaal prima als ik het doe. Hij heeft het momenteel even niet zo op meisjes.
Het scheelt ook dat ik er in de nacht (en dat is nog regelmatig) ook niet uit hoef O-)
*poef* nu is het weg
pi_165270113
Nou hier wordt altijd om papa geroepen, behalve op zaterdag om half 8 of als zn kont afgeveegd moet worden, nou stik daar dan ook maar in. Zoek het lekker zelf uit.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_165270497
Ben je nu echt boos op je zoon, Ticootje? Het klinkt alsof je het hem echt kwalijk neemt, alsof hij het bewust doet om jou te sarren of zo.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 12 september 2016 @ 13:57:15 #37
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165270821
Ik kan me de frustratie goed voorstellen bij Tico. Die afwijzing is nog wel een tandje heftiger en die fase duurt naar ik begrepen heb ook al een poos. Het is natuurlijk makkelijk voor buitenstaanders om te zeggen dat het een fase is en dat het kind dat niet zo bedoelt, maar onderschat niet de emotionele impact van zo'n afwijzing.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 12 september 2016 @ 14:09:54 #38
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165271137
Wij zijn vorige week een weekje weg geweest naar Normandie. Hebben niet veel gedaan. Gewoon wat keutelen in en om het huisje O+ Hadden een grote tuin daar en zaten in een prachtige omgeving in the middle of nowhere :) 1 dagje naar de dierentuin geweest waar we ook praktisch alleen waren :+

Lucas deed het bovenverwachting goed. De heenrit ging heel soepel (ook met madam), hij sliep prima in het huisje en hij was over het algemeen vrolijk. De terugrit was helaas een ramp met beide kinderen :') Amélie is al een aantal dagen uit haar hum, lijkt vandaag weer beter te gaan.

Voorlopig ben ik wel weer even klaar met vakantie want na vakantie MET kinderen ben ik toe aan vakantie ZONDER kinderen :+ Hoe lief ze ook zijn, ik vind het allemaal ergggg intensief met twee ukkies die toch echt de hele tijd aandacht behoeven (zo blij met de kdv-dagen :@).

[ Bericht 24% gewijzigd door Chanty op 13-09-2016 12:09:30 ]
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_165271714
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 13:40 schreef Franny_G het volgende:
Ben je nu echt boos op je zoon, Ticootje? Het klinkt alsof je het hem echt kwalijk neemt, alsof hij het bewust doet om jou te sarren of zo.
Bewust of niet, hij kan ook mooi de gevolgen leren van zn gedragingen. Het gaat namelijk best ver.

Ik hoef ook niet opeens op te springen van blijdschap omdat ik meneer zn kont mag vegen terwijl ik de rest van de dag gewoon wordt genegeerd. Hij zoekt het echt maar ff uit.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_165271942
Ik kan mij de frustratie ook erg goed voorstellen inderdaad. Klinkt niet leuk Tico. Praat je er ook met je zoontje over?

Chanty, leuke foto's O+
En ik snap dat je blij bent met de kdv dagen. :*
pi_165272877
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 14:51 schreef Omentielvo het volgende:
Ik kan mij de frustratie ook erg goed voorstellen inderdaad. Klinkt niet leuk Tico. Praat je er ook met je zoontje over?

Chanty, leuke foto's O+
En ik snap dat je blij bent met de kdv dagen. :*
Ja dat wel, zn vader zegt het ook gewoon. zo is het niet erg leuk Bram, je moet ook gewoon luisteren naar mama.

Maar mannen zijn de baas.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_165278147
Ik kan me de frustratie op zich wel voorstellen, maar de houding 'dan zoekt hij het zelf maar uit' zoals ook bij het ophalen van het kdv komt op mij wel heel hard over en bevestigt het gedrag misschien ook juist wel? Het is iets waar ik me in ieder geval moeilijk wat bij kan voorstellen, dat ik mijn kind ergens ophaal maar dan zonder hem wegloop omdat het gedrag me niet aanstaat, maar misschien ligt dat aan mij.

Chanty, het is ook super vermoeiend, zo'n vakantie met twee van die kleintjes. Respect dat je het gedaan hebt hoor. En top dat L. zo genoten heeft!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165278688
quote:
2s.gif Op maandag 12 september 2016 20:07 schreef Franny_G het volgende:
Ik kan me de frustratie op zich wel voorstellen, maar de houding 'dan zoekt hij het zelf maar uit' zoals ook bij het ophalen van het kdv komt op mij wel heel hard over en bevestigt het gedrag misschien ook juist wel? Het is iets waar ik me in ieder geval moeilijk wat bij kan voorstellen, dat ik mijn kind ergens ophaal maar dan zonder hem wegloop omdat het gedrag me niet aanstaat, maar misschien ligt dat aan mij.

Chanty, het is ook super vermoeiend, zo'n vakantie met twee van die kleintjes. Respect dat je het gedaan hebt hoor. En top dat L. zo genoten heeft!
Ik snap dat het hard overkomt. Maar iedereen reageert anders. Dit was de zoveelste keer op rij en geloof me, voor hem beter dat ik me dan omdraai.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_165279124
quote:
1s.gif Op maandag 12 september 2016 20:28 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Ik snap dat het hard overkomt. Maar iedereen reageert anders. Dit was de zoveelste keer op rij en geloof me, voor hem beter dat ik me dan omdraai.
*schiet uit lurkstand tijdens avonddienst*

De eenkennigheid naar een of beide ouders is een volkomen normaal proces in de emotionele ontwikkeling van een kind.
Jammer dat je je afgewezen voelt, want eigenlijk is het een groots compliment.
Eenkennigheid naar de 'minst actieve' ouder, geeft aan dat het kind met de hoofdverzorger een veilige hechting heeft en op zijn eigen lompe, onvolmaakte manier probeert diezelfde band met de ander te verkrijgen.
Een kind heeft nog geen notie van omgangsvormen en doet dat dus een beetje bot, veelal gestuurd vanuit het primitieve brein.

Dit betekent overigens niet dat je er in mee moet gaan. In tegendeel, als er zaken niet anders zijn ( zoals het ophalen ) dan heeft het kind daar maar in mee te gaan.
Een kind achterlaten is in die zin niet wenselijk.
Ook moet je nooit je gevoel van afwijzing laten blijken, want het is écht geen afwijzing en je ongenoegen kan verwarrend zijn voor het kind.

Er zijn wel uitzonderingen op de regel. Bij sommige kinderen zie je dat ze tijdens ziekte of opname in een ziekenhuis ineens naar de andere verzorger ( papa ) trekken.
Ook dat is een normaal proces en moet je weer wel gewoon zijn gang laten gaan. Op dat moment is er sprake van een veiligheidsbehoefte die hij in één van de verzorgers herkent.

Het is niet persoonlijk. Echt niet.
  maandag 12 september 2016 @ 21:34:16 #45
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165280530
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 20:42 schreef Repelsteeltje26 het volgende:

[..]

*schiet uit lurkstand tijdens avonddienst*

De eenkennigheid naar een of beide ouders is een volkomen normaal proces in de emotionele ontwikkeling van een kind.
Jammer dat je je afgewezen voelt, want eigenlijk is het een groots compliment.
Eenkennigheid naar de 'minst actieve' ouder, geeft aan dat het kind met de hoofdverzorger een veilige hechting heeft en op zijn eigen lompe, onvolmaakte manier probeert diezelfde band met de ander te verkrijgen.
Een kind heeft nog geen notie van omgangsvormen en doet dat dus een beetje bot, veelal gestuurd vanuit het primitieve brein.


Dit betekent overigens niet dat je er in mee moet gaan. In tegendeel, als er zaken niet anders zijn ( zoals het ophalen ) dan heeft het kind daar maar in mee te gaan.
Een kind achterlaten is in die zin niet wenselijk.
Ook moet je nooit je gevoel van afwijzing laten blijken, want het is écht geen afwijzing en je ongenoegen kan verwarrend zijn voor het kind.

Er zijn wel uitzonderingen op de regel. Bij sommige kinderen zie je dat ze tijdens ziekte of opname in een ziekenhuis ineens naar de andere verzorger ( papa ) trekken.
Ook dat is een normaal proces en moet je weer wel gewoon zijn gang laten gaan. Op dat moment is er sprake van een veiligheidsbehoefte die hij in één van de verzorgers herkent.

Het is niet persoonlijk. Echt niet.
Interessant! Kan ik daar ergens meer over lezen? Wetenschappelijk artikel oid?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_165280978
Ik heb er een keer een artikel over gelezen van Janet Lansbury. Deze zin bleef mij toen wel bij

Our child only feels safe rejecting us because he or she is secure in our love. So, rejection is a back-handed compliment of sorts. We’re doing something right. Of course, it still feels crappy.

Link: http://www.janetlansbury.(...)n-prefer-one-parent/
pi_165280996
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 10:11 schreef exode het volgende:
Klinkt niet leuk Tico! Dan ga je ook met een blok in je maag weg bij het KDV lijkt me.
Met naar bed brengen en zo gaat het overigens prima, dat doen we aardig om en om. Dan kiest B ook altijd een boek om voor te lezen die ik leuk vindt :)

Een echte jongen dus Nikki.....hij slaapt wel goed?
(ik heb maanden geleden een vergelijkbare snee opgelopen in mijn voorhoofd. Iets met een autodeur en haast hebben. T gaat er een stuk stoerder mee om dan ik destijds....)

En dierenpark Amersfoort :) Kunnen jullie woensdag 05-10?
Ik zag net dat er bij ons Julianatoren abonnement kortingskaartjes zitten voor Amersfoort. Even kijken hoe het workwise geregeld kan worden want woensdag is normaal gesproken voor mij een werkdag (ochtend). En ik moet ook even opvang regelen voor mijn grote. Anders sluit ik (bij mooi weer dus geen regen) graag aan. Eerst maar even zien te regelen dat T en S een halve dag kdv kunnen wisselen, want anders houdt het al snel op. ;)

T slaapt overigens prima met zijn geplakte hoofd. De eerste nacht bij ons en nu gewoon in zijn eigen bed. We horen hem af en toe wel 's nachts, dan is hij wakker maar huilt verder niet gelukkig.
  maandag 12 september 2016 @ 23:30:20 #48
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165283846
Gelezen want kon toch niet slapen. Interessant wel en t klinkt logisch. Ga proberen me dat te herinneren als het me emotioneel weer eens teveel raakt.

[ Bericht 76% gewijzigd door Chanty op 12-09-2016 23:42:50 ]
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_165283860
Fijn dat het goed gaat nikki!

Ooo en zoveel gegadigden voor Amersfoort O+
vind het lastig .. waarschijnlijk dan net bevallen en mijn man gewoon aan het werk. Maar mijn streven is om rond 1 november toch wel aan de slag te kunnen bij mijn nieuwe baan. Dus in oktober wil ik vooral nog even genieten O+

Ik houd hem in mijn achterhoofd though!
pi_165286329
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 23:30 schreef Twinkle20 het volgende:
Fijn dat het goed gaat nikki!

Ooo en zoveel gegadigden voor Amersfoort O+
vind het lastig .. waarschijnlijk dan net bevallen en mijn man gewoon aan het werk. Maar mijn streven is om rond 1 november toch wel aan de slag te kunnen bij mijn nieuwe baan. Dus in oktober wil ik vooral nog even genieten O+

Ik houd hem in mijn achterhoofd though!
Wil je echt al zo snel weer aan het werk? Wat een bikkel ben jij. :o

Mijn brokkenpilootje heeft afgelopen nacht de hechtpleistertjes die op zijn wondje zaten verloren. Daardoor kon ik een eerste blik werpen op hoe het geneest en volgens mij is het resultaat tot nu toe al heel aardig. Foto van het resultaat met net wakker hoofd in spoiler. ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')