Ja het was ook duidelijkquote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:27 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat zal maar het staat er wel gewoon en dan is het nogal bespottelijk dat ze gewoon door blijft gaan met haar onnozele opmerkingen, zeker als het haar ook nog eens zeer duidelijk uitgelegd word (ik als gewone consument snapte het ook).
Ja die mag wel weer terug, alhoewel ik zijn eigen programma's ook graag keek.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:36 schreef djkoelkast het volgende:
Ik verlang terug naar Wouter "als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren, als ik er weinig heb gebruik ik weinig" Klootwijk.
De tijd dat ze echt wat wisten te onthullen is wel voorbijquote:Op donderdag 20 oktober 2016 13:45 schreef Chewie het volgende:
[..]
"maar dat is toch heel verwarrend voor de gewone consument"
Nee doos niet voor de consument die in staat is om te lezen.
Dat is hun eigen schuldquote:Op donderdag 20 oktober 2016 14:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Feit blijft dat de meeste mensen nooit lezen wat er in hun eten zit.
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.quote:
Ken mensen met universitaire opleidingen die zo denken.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 17:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereldquote:Op donderdag 20 oktober 2016 17:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Daar ben ik het helemaal mee eens.quote:
Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 17:14 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereld
Zelfde mensen die bang zijn voor het feit dat over diwaterstofoxide in zit enzo
Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxinequote:Op donderdag 20 oktober 2016 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand.
Veel toevoegingen zijn trouwens totaal onnodig als we niet alles maar superlang willen bewaren.
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb .quote:Op donderdag 20 oktober 2016 12:19 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben de beroemde pastasaus en de chips eigenlijk met elkaar te maken? Bolognesesaussmaak staat er bij de ingrediënten van chips. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van de chipssmaak en komt terecht in Italie waar een heuse Academie zich buigt over wat zich wel en niet Bolognese zou mogen noemen.
Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxine
Zoals?quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen.
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:27 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb .
ja, maar chinees eten heet in china ook eten.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 20:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.
Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
indeed, zonde dat onze eet cultuur zo verpest is met al die rotzooi in de supermarkt.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:
[..]
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Vandaar "een beetje" bouillon.quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
Dat lijkt mij ook, dat is een vrij ruim begripquote:
Toch is het het "officiele" recept zoals hier:quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:
[..]
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
AH heeft nu ook glutenvrij brood en het ziet eruit als echt brood met sneden die niet in dorre kruimels uit elkaar vallen. Het is er in wit, met zaden en met vruchten. De witte is hagelwit en zoetig, hoofdzakelijk zetmeel. Heeft geen beet en vult totaal niet. De andere twee hebben een zweem van bruin brood, dat is te danken aan de zaden en de caramel. De middelste is wel eetbaar, maar is vooral beleg met zetmeel. Het vruchtenbrood heb ik niet geprobeerd, want dat gedroogde fruit erdoor geeft een extra overdosis aan suikers.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
[ afbeelding ]
Als de keuken naar boter ruikt, dan heb je boteraroma. Als je het de volgende dag nog steeds ruikt, dan weet je dat je hardnekkige boteraroma in je keuken hebt hangen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 15:19 schreef FANN het volgende:
[..]
Bestaat er ook al boteraroma?
ze worden verkocht als roombotercroissantjes
Ja, die "vanille" is onprettig. Kwam jarenlang door de omgeving van een koekjesfabriek en af en toe schoot de vanilline uit en hingen er extra walmen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 15:25 schreef djkoelkast het volgende: [..]
Ik vind alles waar aroma in zit vaak veel en veel te sterk naar dat aroma smaken (of ruiken!)
Zoals van die koffiebroodjes bij de lidl, zeer sterk vanillevla-aroma (maar lijkt niet op vanille)
Van die wafels die mensen op braderieën bakken, dat is een soort wafelaroma, echt niet te doen, blijft een week in mijn neus zitten
Oliebollenaroma in de olie die ze gebruiken om oliebollen in te bakken (ik bak in arachideolie zonder aroma's en je ruikt dat echt niet hoor, bak ze altijd gewoon binnen)
Poffertjesaroma (poffertjes maak ik van spelt en boekweit en met gist, niks geen aroma en bakpoeder, die stinken ook niet zo zoals bij de poffertjeskraam).
Als er aroma op een product staat laat ik het sowieso liggen. Dan maak ik het zelf wel.
Gisteren gemaakt, maar dan volgens dit recept:quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |