abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 20 oktober 2016 @ 14:36:10 #211
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166081579
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:27 schreef Chewie het volgende:

[..]

Dat zal maar het staat er wel gewoon en dan is het nogal bespottelijk dat ze gewoon door blijft gaan met haar onnozele opmerkingen, zeker als het haar ook nog eens zeer duidelijk uitgelegd word (ik als gewone consument snapte het ook).
Ja het was ook duidelijk

bloem = witte, gezeefde, (gebleekte) bloem
meel (dus ook tarwemeel) = mengsel van volkorenmeel en bloem
volkoren = volkorenmeel

dat kwam er duidelijk uit naar voren, alleen zij vond het maar heel erg moeilijk.
Ik verlang terug naar Wouter "als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren, als ik er weinig heb gebruik ik weinig" Klootwijk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_166083178
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:36 schreef djkoelkast het volgende:

Ik verlang terug naar Wouter "als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren, als ik er weinig heb gebruik ik weinig" Klootwijk.
Ja die mag wel weer terug, alhoewel ik zijn eigen programma's ook graag keek.

Komt de wilde keuken nog terug?
  donderdag 20 oktober 2016 @ 16:59:14 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166084638
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 13:45 schreef Chewie het volgende:

[..]

"maar dat is toch heel verwarrend voor de gewone consument"

Nee doos niet voor de consument die in staat is om te lezen.
De tijd dat ze echt wat wisten te onthullen is wel voorbij
Spijkers op laag water is een betere titel tegenwoordig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 16:59:50 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166084649
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 14:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Feit blijft dat de meeste mensen nooit lezen wat er in hun eten zit.
Dat is hun eigen schuld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 20 oktober 2016 @ 17:02:34 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166084707
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is hun eigen schuld
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 20 oktober 2016 @ 17:03:51 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166084727
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 17:02 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Ken mensen met universitaire opleidingen die zo denken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 17:14:55 #217
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_166084962
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 17:02 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in.
Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter.
Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereld :N

Zelfde mensen die bang zijn voor het feit dat over diwaterstofoxide in zit enzo ;)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_166085061
.

[ Bericht 99% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-10-2016 17:18:57 ]
  donderdag 20 oktober 2016 @ 17:39:52 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166085528
quote:
Daar ben ik het helemaal mee eens. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator donderdag 20 oktober 2016 @ 18:50:59 #220
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166087125
quote:
10s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 17:14 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereld :N

Zelfde mensen die bang zijn voor het feit dat over diwaterstofoxide in zit enzo ;)
Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand.
Veel toevoegingen zijn trouwens totaal onnodig als we niet alles maar superlang willen bewaren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 20 oktober 2016 @ 19:01:09 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166087451
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 18:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand.
Veel toevoegingen zijn trouwens totaal onnodig als we niet alles maar superlang willen bewaren.
Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166088205
quote:
3s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 12:19 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben de beroemde pastasaus en de chips eigenlijk met elkaar te maken? Bolognesesaussmaak staat er bij de ingrediënten van chips. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van de chipssmaak en komt terecht in Italie waar een heuse Academie zich buigt over wat zich wel en niet Bolognese zou mogen noemen.
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb :?.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_166088328
Ragu :9~
Tomatensaus met gehakt :')
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  Moderator donderdag 20 oktober 2016 @ 19:38:02 #224
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166088573
quote:
1s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxine
Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen.
Er zijn veel producten waar conserveermiddel in zit omdat we graag veel voor weinig willen. Sambal bijvoorbeeld. Is helemaal niet nodig, gewoon in kleine potjes en in de koelkast bewaren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 20 oktober 2016 @ 19:55:10 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166089111
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 19:38 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen.
Zoals?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 oktober 2016 @ 20:41:24 #226
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_166090358
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 19:27 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb :?.
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.

Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Games donderdag 20 oktober 2016 @ 20:54:27 #227
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_166090750
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 20:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.

Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
ja, maar chinees eten heet in china ook eten.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 20 oktober 2016 @ 23:35:23 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166096691
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9

http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese

[ Bericht 40% gewijzigd door golfer op 21-10-2016 00:58:49 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_166098413
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9
indeed, zonde dat onze eet cultuur zo verpest is met al die rotzooi in de supermarkt.
pi_166100477
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9

http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:37:51 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166100553
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:

[..]

Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166101266
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
Vandaar "een beetje" bouillon. :+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:20:35 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166104905
Volgens Giorgio Locatelli ( in Italy unpacked) horen er geen eigenlijk tomaten in de ragu. Maar toen hij het maakte ging er wel tomaat doorheen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:31:40 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166105064
In alle Italiaanse recepten die ik tot nu toe tegen kwam werd er wel tomaat of tomatenpuree gebruikt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:48:47 #235
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166105337
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 09:44 schreef Felagund het volgende:

[..]

Vandaar "een beetje" bouillon. :+
Dat lijkt mij ook, dat is een vrij ruim begrip :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 17:53:45 #236
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_166109148
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:

[..]

Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Toch is het het "officiele" recept zoals hier:

http://www.accademiaitalianacucina.it./it/content/rag%C3%B9-alla-bolognese

Typisch gerecht dat iedereen lekker ander maakt.
Siesta & Fiesta!
pi_166172488
Ik vond het wel een leuke aflevering. Vooral het gedeelte in Italië. Die quasi-verbaasde Italianen. :D
gr gr
pi_166173473
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
[ afbeelding ]
AH heeft nu ook glutenvrij brood en het ziet eruit als echt brood met sneden die niet in dorre kruimels uit elkaar vallen. Het is er in wit, met zaden en met vruchten. De witte is hagelwit en zoetig, hoofdzakelijk zetmeel. Heeft geen beet en vult totaal niet. De andere twee hebben een zweem van bruin brood, dat is te danken aan de zaden en de caramel. De middelste is wel eetbaar, maar is vooral beleg met zetmeel. Het vruchtenbrood heb ik niet geprobeerd, want dat gedroogde fruit erdoor geeft een extra overdosis aan suikers.
pi_166173702
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 15:19 schreef FANN het volgende:

[..]

Bestaat er ook al boteraroma?

ze worden verkocht als roombotercroissantjes :D
Als de keuken naar boter ruikt, dan heb je boteraroma. Als je het de volgende dag nog steeds ruikt, dan weet je dat je hardnekkige boteraroma in je keuken hebt hangen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 15:25 schreef djkoelkast het volgende: [..]

Ik vind alles waar aroma in zit vaak veel en veel te sterk naar dat aroma smaken (of ruiken!)

Zoals van die koffiebroodjes bij de lidl, zeer sterk vanillevla-aroma (maar lijkt niet op vanille)
Van die wafels die mensen op braderieën bakken, dat is een soort wafelaroma, echt niet te doen, blijft een week in mijn neus zitten
Oliebollenaroma in de olie die ze gebruiken om oliebollen in te bakken (ik bak in arachideolie zonder aroma's en je ruikt dat echt niet hoor, bak ze altijd gewoon binnen)
Poffertjesaroma (poffertjes maak ik van spelt en boekweit en met gist, niks geen aroma en bakpoeder, die stinken ook niet zo zoals bij de poffertjeskraam).

Als er aroma op een product staat laat ik het sowieso liggen. Dan maak ik het zelf wel.
Ja, die "vanille" is onprettig. Kwam jarenlang door de omgeving van een koekjesfabriek en af en toe schoot de vanilline uit en hingen er extra walmen.

Heb buren gehad die wel op balkon leken te koken als ze "Indisch" kookten, dus een lepel geconcentreerde pasta door de saus deden. Net of ze een eetlepel gebruikten waar het recept over theelepel sprak.
  maandag 24 oktober 2016 @ 17:27:35 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166174541
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9

Gisteren gemaakt, maar dan volgens dit recept:
http://www.culy.nl/recepten/culy-italia-5/

en de rauwe ham vervangen door pancetta.

Was heerlijk. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')