En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnenquote:
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang.
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood mee
De vraag is natuurlijk belachelijk, een brood dat 0% witbrood is volgens deze redenatie heeft nul voedingswaarde, is alleen maar zemelen.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'
Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met perenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Ik wou zeggen, wij aten als kind in Frankrijk altijd een paar pruimen per dag als tegenhanger van al dat stokbrood, dan rende je wel naar wc hoorquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Ik heb dit ook. Met zo'n beetje alles wat prefab is. Wij maken vrijwel alles zelf normaal gesproken. Ik denk echt dat er een verschil is in hoe dat verteert. Jammer dat er weinig onderzoek naar lijkt te zijn gedaan.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desemsquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 03:13 schreef praadje het volgende:
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn?
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Hmm ja dat is ook weer waar. Zal wel eens een rondje langs de bakker doen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:59 schreef praadje het volgende:
[..]
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.
Ik heb het niet over alleen brood, maar ga maar eens uit eten, dan moet je echt zoeken naar een vezeltje. En dan maakt het niet veel uit waar in Europa je zit. Ja, of ik ga naar de verkeerde plaatsenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Dan zit je in Duitsland wel goed, daar vind je amper brood zonder roggequote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Beetje ver vanuit Belgie anders was ik er allang geweestquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkornquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:59 schreef showtimer het volgende:
[..]
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:02 schreef computergirl het volgende:
[..]
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkorn
Het eerste ingrediënt is tarwebloem. Nuff said...quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:12 schreef showtimer het volgende:
[..]
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?
Een bakker!!quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. Geen idee wat dat kost, naar België.
Weet ik veel! Ik heb echt geen idee wat 'ze' tegenwoordig allemaal doen. Wij bakken gewoon brood. Meel, water, zout desem, that's it. Ons brood stinkt niet. Sterker nog, mensen melden regelmatig dat ze door de straat liepen en de geur volgden en bij onze winkel uitkwamen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:17 schreef Tyr80 het volgende:
[..]
Een bakker!!
Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer.
Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |